Зъл шеф = нервни и неспособни служители

Go down

Зъл шеф = нервни и неспособни служители Empty Зъл шеф = нервни и неспособни служители

Писане by mamazavinagi on Пет 22 Авг 2014, 20:29

С лошото си поведение злият началник може да "зарази" целия колектив с проклетията си, предупреждава международно изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Проучването било проведено в Китай от екипа на Кристъл Фар от университета на Мичиган. То обхванало 51 колектива от 10 фирми.
Средната численост на работните групи била от шест служители, работещи в сферата на услугите, техническата поддръжка и иновационните разработки.

Изследователите се фокусирали върху проявите на нефизическо насилие над подчинените, като словесни унижения и съкрушителни имейли.
Служители, които станали обект на подобно отношение, били по-неработоспособни и техният принос към колектива бил по-слаб.

В същото време целият екип започвал да се раздира от вътрешни конфликти.Експериментът бил повторен при контролирани лабораторни условия в САЩ с участието на 300 доброволци.
Получили се същите резултати - неуважителното отношение на началниците към отделни подчинени имало съсипващ ефект върху целия колектив.

Служителите започвали да се държат по същия зъл начин помежду си.
"В подобен контекст на вербално насилие всички страдат, коментира Кристъл Фар, независимо дали сте станали или не негова жертва!"
Предишни изследвания показаха, че подчинените се стремят да подражават на началниците си и когато се държат човешки, и те се стараят да поддържат ведър климат в колектива.

http://www.vesti.bg
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите