15 неща, които трябва да започнете да правите за себе си

Go down

15 неща, които трябва да започнете да правите за себе си Empty 15 неща, които трябва да започнете да правите за себе си

Писане by Schatzе on Съб 23 Авг 2014, 09:11

15 неща, които трябва да започнете да правите за себе си 1198jzc

Понякога е трудно да бъдем откровени, понякога лъжем дори самите себе си, за да не си признаем грешките, които правим. Може би така животът е привидно по-лесен. Но има някои неща, които трябва да имаме куража да признаем първо на себе си, после на най-близките си. Да вземем живота си в ръце и да променим това, което не ни харесва още сега.

1. Започнете да поздравявате другите хора за победите им. 
Започнете да забелязвате какво ви харесва у другите хора и им го казвайте. Ако наистина оценявате колко страхотни са хората около вас това прави средата изключително приятна – продуктивна, изпълнена със смисъл, хармонична. Така че бъдете щастливи за тези, които се развиват. Поздравете се за техните победи. Честно и откровено се помолете за тяхното благополучие. Това което давате на хората, това ви се връща обратно. Рано или късно тези които вие поздравявате днес ще дойдат да ви поздравят утре.
2. Започнете да търсите светлината в трудни ситуации. 
Когато нещата са трудни и вие се чувствате отчаяни, спрете за момент поемете си дълбоко въздух няколко пъти и потърсете светлината – този малък лъч надежда. Припомнете си, че точно това трудно изпитание може и ще ви направи по-силни. И не забравяйте всички свои победи и благословии – всички неща в живота ви, които са прекрасни. Фокусирайте върху това, което имате, а не върху това, което нямате.
3. Започнете да прощавате на себе си и на другите. 
Всички ние сме били наранявания от нашите собствени решения и решенията на другите. И макар да е нормално да се чувстваме наранени в дадена ситуация понякога болката продължава твърде дълго. Припомняме си тежките мигове отново и отново и просто не можем да се разделим с мрачните мисли. Лекът е в прошката. Това не означава, че изтривате миналото, или че забравяте напълно за случилото се. Това означава, че искате да се освободите от обидата и болката и вместо тях избирате да си вземете поука от случилото се, и да продължите да живеете живота си.
4. Започнете да помагате на хората около вас. 
Грижете се за хората. Насочвайте ги, ако знаете по-добър път. Колкото повече помагате на другите хора, толкова повече те ще искат да помогнат на вас. Любовта и добрината пораждат любов и добрина.
5. Започнете да се вслушвате във вътрешния си глас. 
Ако това ви помага обсъждайте идеите с най-близките си хора. Но не забравяйте да оставите на себе си достатъчно свобода да следвате собствената си интуиция. Бъдете верни на себе си. Кажете всичко, което искате да кажете. Правете онова, което сърцето ви казва, че е редно.
6. Започнете да обръщате внимание на нивото на стрес и си вземайте кратки почивки. 
Забавете темпото. Дишайте. Позволете си да се спрете за миг, подредете мислите си и продължете напред с ясно съзнание и цел. Когато сте най-заети кратко прекъсване може да освежи мисленето ви и да повиши производителността ви. Тези кратки паузи ще ви помогнат да си възвърнете здравия разум и рефлектират върху действията ви, така че да сте сигурни че те съответстват на целите ви.
7. Започнете да забелязвате красотата в малките моменти. 
Вместо да чакате големите неща да се случат: сватба, деца, голямо повишение, печалба от лотарията – открийте щастието в малките неща, които се
случват всеки ден. Наистина малки неща като например да изпиете чаша кафе на спокойствие рано сутрин, или да се насладите на неустоимия аромат и вкус на домашно приготвена храна, или удоволствието да споделите нещо, което обичате с някой човек, или просто да подържите ръката на любимия човек. Когато започнете да забелязвате и да се наслаждавате на тези малки удоволствия всеки ден ще усетите голяма разлика в качеството си на живот.
8. Започнете да приемате нещата, когато те не са перфектни. 
Запомнете «перфектен» и враг на «добър.» Едно от най-големите предизвикателства за хората, които искат да подобрят себе си и света наоколо е да се научат да приемат нещата такива, каквито са. Понякога е по-добре да приемем и света такъв какъвто е, и хората такива каквито са, вместо да се опитваме да превърнем всички и всичко в идеал, който не съществува. Не, не трябва да приемате да водите посредствен живот, но се научете да приемате и обичате нещата, когато те са почти перфектни.
9. Започнете да работите за целите си всеки ден. 
Запомнете, че пътуване от хиляди километри започва с една малка крачка. Независимо за какво мечтаете всеки ден започнете да правите малки логични стъпки, така че да осъществите мечтата си. Излезте и направете нещо. Колкото повече работите толкова повече късмет ще имате. Макар много от нас в даден момент от живота си да са решили, че искат да направят нещо, малцина са тези, които наистина правят нещо по въпроса. И под «наистина правят нещо» се има предвид с отдаденост и постоянство да преследват крайната си цел.
10. Започнете да бъдете по-открити за това как се чувствате. 
Ако страдате за нещо дайте си достатъчно време и пространство да изживеете страданието си, но бъдете откровени за това. Говорете с най-близките си. Кажете им истината за това как се чувствате. Погрижете се да ви изслушат. Да бъдете откровени за проблемите си, да се освободите от тежестта в гърдите е първата стъпка в посока на това да се чувствате отново добре.
11. Започнете да поемате пълна отговорност за собствения си живот. 
Поемете отговорност за избора и грешките си и бъдете готови да направите нужните стъпки, за да подобрите нещата. Или вие ще поемете отговорността за живота си, или някой друг ще го направи. И когато това се случи вие ще се превърнете в роб на идеите и мечтите им, вместо да бъдете пионер на своите. Вие сте единственият човек, който може да контролира какво ще се случва в живота ви. И да, не винаги ще бъде лесно. Всеки човек се сблъсква с не малко предизвикателства. Но вие трябва да поемете отговорността за действията си, за ситуацията, в която се намирате и да преодолеете обстоятелствата. Ако решите да не го направите то тогава обричате живота си на едно просто съществуване.
12. Започнете активно да се грижите за най-важната си връзка. 
Донесете истинска и чиста радост в живота си и в живота на тези, които истински обичате като им казвате достатъчно често колко много значат те за вас. Вие не може да бъдете всичко за всички, но можете да бъдете всичко за няколко човека. Решете кои са тези хора във вашия живот и се отнасяйте към тях като с величия. Запомнете, не ви трябват безброй приятели, трябват ви малко приятели, на които можете истински да вярвате и да разчитате винаги.
13. Започнете да се концентрирате върху нещата, които можете да контролирате. 
Не можете да промените всичко, но винаги
можете да промените нещо. Ако хабите времето, таланта и емоционалната си енергия за неща, които са отвъд вашия контрол това е най-бързият път към фрустрацията, нещастието и застоя. Влагайте енергията си в неща, които можете да контролирате и действате, за да ги промените.
14. Фокусирайте се върху възможностите за позитивния резултат.
Съзнанието трябва да повярва, че може да се справи с нещо преди наистина да успее да се справи с него. Начинът да преодолеете негативните мисли и деструктивните емоции е да развиете противоположни
позитивни емоции, които са по-силни. Вслушайте се в себе си и заменете негативните мисли с позитивни. Независимо как изглежда ситуацията фокусирайте се върху това, което искате да се случи и после поемете следващата позитивна стъпка. Не, не можете да контролирате всичко, което ви се случва, но може да контролирате начина, по който реагирате на нещата, които ви се случват. Животът на всеки има позитивен и негативен аспект – дали ще бъдете щастливи или не в дългосрочен план зависи изцяло от това върху кой аспект се фокусирате.
15. Започнете да забелязвате колко богати сте в момента.
Хенри Дейвид Тoро веднъж е казал: “Богатството е възможността пълноценно да се насладиш на живота.” Дори времената да са тежки винаги е важно да гледате на нещата в перспектива. Снощи не си легнахте да
спите гладни. Не спахте под открито небе. Имахте избор какви дрехи да облечете тази сутрин. Не треперехте от страх цял ден. Имате достъп до чиста питейна вода. Имате достъп до медицински грижи. Имате достъп до интернет. Можете да четете. Някой човек може да каже, че вие сте много богат, така че не забравяйте да бъдете благодарни за всички неща, които имате.

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите