Щастливи ли сте и на каква възраст сте били най?

Go down

fire Щастливи ли сте и на каква възраст сте били най?

Писане by Lindzi on Вто 04 Ное 2014, 10:14

На каква възраст човек е най-щастлив?


Отговорът на този въпрос беше изненадващ  – на 58 години.


Или поне това сочи резултатът от проведена британска анкета сред 2000 участващи в нея.

Хората в края на 50-те си години изглеждат и се чувстват най-доволни. Причината за това е, че на тази възраст те умеят да поддържат достатъчно добър баланс между работата и личния си живот. Именно тогава те си позволяват да използват обедната си почивка, работят по-малко извънредни часове и придават по-голяма стойност на свободното си време.


Логичен е следващият въпрос, а именно коя възраст е най-трудна и лоша?


35-годишната възраст е тази, в която запитаните са се чувствали най-напрегнати и стресирани, защото двойната тежест на служебните ангажименти и грижите за семейството тогава са били най-големи – от една страна стои желанието да се задоволят всички семейни нужди, а от друга - желанието да се достигат нови професионални върхове. Независимо от това, по-голямата част от анкетираните хора заявяват, че семейството е нещото, което прави човек най-щастлив и пълноценен, последвано от добре развиващата се кариера.


Категорично причината, която прави хората най-нещастни, са паричните притеснения.


За много хора тийнейджърските години са най-добрите – те са тези, в които човек е млад и се чувства изпълнен с желание и хъс за всичко. Но не и за анкетираните, според които с възрастта нараства и опитът, и спокойствието на човек.


Но тъй като посочените резултати са валидни само за британците, интересно е да се разбере  на каква възраст българинът достига най-пълноценното щастие в живота си?
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите