Най-чести заболявания на малкото дете

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Go down

детска - Най-чести заболявания на малкото дете - Page 3 Empty Фъстъчената алергия е победена!

Писане by mamazavinagi on Чет 06 Мар 2014, 09:15

Британски учени обявиха, че са разработили уникална формула на имунотерапия, с чиято помощ може да се победи алергията към фъстъци. Изпитанията й върху деца са продължили пет години и половина.
Непоносимостта към фъстъци е една от най-разпространените хранителни алергии; тя е и една от най-опасните, коментират от medikforum.ru. Това е свързано и с условието, че фъстъците се добавят в различни храни, включително сладкиши, които много се харесват на децата. При непоносимост към фъстъците могат да се случат много тежки алергични реакции, опасни за живота на децата.
Учените от изследователския център при Wellcome Trust Clinical research в болницата Addenbrooke’s Hospital в Кеймбридж давали на 99 деца на възраст от 7 до 16 години фъстъчен про еин във форма на прахче. В продължение на 6 месеца миниатюрните дози от прахчето били повишавани и накрая децата се научили да изяждат по една фъстъчена ядка без никакви странични ефекти.
За 84% от децата тази разновидност на имунната терапия позволила да се вдигне алергичният праг към фъстъци до пет ядки на ден, а при половината деца се достигало дори до десет ядки.
Авторите на терапията смятат, че тя е с универсален характер и не е трудно да бъде прилагана в практиката. От фъстъчена алергия във Великобритания страдат милиони хора. Същинската работа на екипа практически продължила цели 20 години, включително последните 5-6 с описаната експериментална част. Учените са били мотивирани от факта, че всяка година на Острова от остри алергични реакции към фъстъци умират деца.

http://www.lekar.bg
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите