Рецепти за торти

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта с целувки

Писане by styyni on Пет 19 Юни 2009, 22:37

Торта с целувки

Продукти:
за блатовете: 6 яйца, 9 лъжици смлени орехи, 9 лъжици брашно, 6 лъжици захар
за крема: 250 гр масло, 200 гр захар, 2 яйца, 1 ванилия
за плънката: около 150-200 гр целувки, 2-3 лъж. захар

Приготвяне на блатовете – 3 бр.:
Разбийте 2 яйца с 2 суп. лъж. захар, после постепенно добавете 3 лъж. орехи и 3 лъж. брашно. Изсипете сместа в добре намазнена форма за торта. Печете в загрята фурна за около 10-12 минути на силна температура. Блатът е готов, когато леко зарозовее. Извадете от фурната и от формата върху хартия и оставете да изстине. Направете по същия начин още два блата.

Приготвяне на крема:
С миксер на бърза скорост разбийте яйцата със захарта. Започнете да добавяте маслото, което е размекнато (на стайна температура) по малко. Скоро се получава великолепен крем. Добавете ванилията и кремът е готов.

Сглобяване на тортата:
Натрошете на едро в купа целувките. Поставете в плоска тортена чиния първия блат. Напоете с няколко лъжици захарен сироп (2-3 лъж. захар и 1/2 кафена чаша вода). Намажете обилно с крем. Поръсете с натрошените целувки. Поставете втория блат и повторете. Най-отгоре украсете с крема и няколко цели целувки.
реклама
Поставете целувчената торта в хладилника за 2-3 часа, за да стегне.

Получава се прекрасна торта. Можете да използвате различни на цвят целувки, за да получите различен ефект и да стане тортата по-шарена и весела.

www.az-jenata.com
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Бадемова торта

Писане by styyni on Пет 19 Юни 2009, 22:39

Бадемова торта

Продукти:
150 г масло
150 г пудра захар
1 ванилия
2 яйца
200 г смлени бадемови ядки
1 бакпулвер
250 г брашно
300мл прясно мляко
кора от 1/2 лимон

За крема:
1 ч. чаша кафе Еспресо
1 ч. чаша прясно мляко
2 суп. лъж. нишесте
50 г масло
100 г пудра захар

Приготовление:
Разбийте маслото с пудрата захар и ванилията. Прибавете яйцата. А след това- настърганата лимонова кора, ядките и брашното, пресято с бакпулвера. Накрая добавете млякото. Изпечете в намаслена форма – около 1час в умерена фурна. Изстиналата торта разрежете на два хоризонтални блата. Крема пригответе като смесите кафето и млякото. Сварете сместа заедно с нишестето. Добавете маслото и пудрата захар. С готовия крем намажете блатовете и ги слепете. Отгоре поръсете със счукани бадеми.

www.az-jenata.com
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта с бишкоти

Писане by styyni on Пет 19 Юни 2009, 22:43

Торта с бишкоти

Продукти:

2 пакетчета бишкоти
175 грама сметана
2 супени лъжици пудра захар
1 компот от вишни или ягоди
1 чаена чаша смлени орехи

Приготвяне:

Бишкотите се потапят в сиропа от компота и се подреждат в плитък съд с кръгла форма на 2 реда, като върху първия ред се поставят почистените от костилките вишни или ягоди, а върху втория ред – разбитата с пудра захар сметана. Тортата се поръсва с орехите и се поставя 1-2 часа на студено.

www.az-jenata.com
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Бисквитена торта

Писане by styyni on Пет 19 Юни 2009, 22:47

Бисквитена торта

Продукти:
1 пакет обикновени бисквити, напр. “Закуска”, 1 литър прясно мляко, захар, 1 пакет крем, напр. “Ванилия” и кокосови стърготини за украса.

Приготвяне:
Всичко без бисквитите се вари при постоянно бъркане. Бисквитите се нареждат в тава и се редува ред крем, ред бисквити. Украсява се със стърготините


www.az-jenata.com
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Лека шоколадова торта

Писане by styyni on Пет 19 Юни 2009, 22:51


Шоколадова торта с хрупкав блат.

Продукти за 8 порции:
250 г шоколад
25 г разтопено краве масло
1 супена лъжица ром
175 г натрошени бисквити
40 г мед
40 г захар
360 мл разбита заквасена сметана
За украса: натрошени бисквити, разтопен шоколад и какао на прах

Приготвяне:
Намазва се с масло форма с диаметър около 20 см, на дъното на която се поставя кухненска хартия. В съд на водна баня се разбъркват 50 г шоколад, маслото и рома, докато се хомогенизират и разтопят добре. Прибавят се натрошените бисквити и получената смес се изсипва във формата. Притиска се плътно, за да слегне добре. Охлажда се 20 мин.
Настъргва се останалият шоколад и се слага в съда на водна баня. В малка купичка се смесват меда, захарта и три супени лъжици вода, като се нагряват до кипване. Прибавя се към настъргания шоколад и се разбърква, докато се разтопи шоколадът. Прибавя се сметаната. Така получената смес се излива във формата и се заглажда.
Охлажда се минимум два часа докато глазурата не се втвърди.
Тортата се изважда от формата, маха се хартията.
Украсява се с натрошените бисквити, разтопения шоколад и какаото.

www.az-jenata.com
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта Гараш

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:08

Разбиват се 8 белтъка с 200 г пудра захар, 220 г смлени орехи и 2 ч. л. брашно. Сместа се пече на 4 блата в/у намазана форма. Блатовете се съединяват с 1 от двата крема:

1. 1 ч. ч. вода и 1 ч. ч. захар завират. Добавят се 200 г шоколад и 170 г масло. След като всичко се стопи се оставя да изстине почти и тогава се разбива с миксер.

2. 400 г сметана се разбива с 200 г стопен шоколад и 200 г пудра захар.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Шоколадова торта с портокали

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:14

Продукти за блата:
4 яйца
100 г захар
85 г брашно
20 г какао
35 г разтопено масло

За крема:
200 г шоколад
150 мл течна сметана
кората и сока на 1 портокал
300 мл разбита сметана

Украса:
150 г шоколад
парченца захаросан портокал

Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с масло формата /препоръчителен диаметър 23 – 25 см/, можете да покриете с хартия. Избийте яйцата и захарта 5 минути. Добавете брашното и какаото, размесете. Добавете охладеното масло и отново разбъркайте. Изсипете в подготвения съд и запечете 30 минути. След като се опече оставете да изстине и разрежете на две хоризонтално. За крема разтопете шоколада на водна баня. Свалете от огъня и добавете останалите продукти и разбъркайте добре. Поставете в тортена чиния едната половина блат. Намажете обилно с половината от крема. Сложете втория блат. Сложете и другата половина крем, оформете гладка повърхност отгоре и отстрани. Оставете в хладилник за 4 часа. Украсете преди поднасянето с настърган шоколад и парченца захаросани портокали.


www.az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта Мимоза

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:19

Продукти:
2 пакета бишкоти
1 пакет разбита сметана
80 грама нарязани плодове (ягоди, киви, банани, ананас, ябълки, круши и др.)
1 чаена чаша смляно кафе еспресо
1/2 чаша бренди
1/2 чаша ром
1/2 чаша бадемов ликьор
какао
захар на прах

Приготвяне:
Смесете в купа брендито, рома и бадемовия аперитив. Потопете всяка бишкота от двете страни. Разбитата сметана разделете на две. Първата част смесете със захарта и плодовете. Втората смесете с кафето и останалата захар. Покрийте плътно дъното и стените на висок съд с бишкоти. Изсипете първо крема с кафето. Сложете го във фризера за минута да дръпне. Извадете и веднага покрийте отгоре с белия крем и плодовете. Сега вече може да поставите тортата в полуготов вид за 6 часа в камерата на хладилника или във фризера. Останалите бишкоти нарежете на кръгчета и ги залепете върху замръзналата торта. Полейте ги със сметана смесена с кафе. Най-отгоре напръскайте с какао на прах. Тортата трябва да стои в хладилника до момента на сервиране на вашата трапеза.


az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Кръгла плодова торта

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:22

Кръгла плодова торта

Продукти:
500 мг течна сметана, 2 плодови готови рула, 1 ч. л. желатин, сезонни плодове, ядки – по избор, кръгла или овална купа (може и салатиера)

Начин на приготвяне:

Желатинът се поставя в една супена лъжичка вода – докато набъбне. Сметаната се разбива с миксер докато се сгъсти, по време на разбиването се добавя набъбналият желатин. Плодовете се нарязват на кубчета. Рулата също се нарязват на тънки филийки – около 0, 5 см. Подреждат се в купата – едно до друго. върху тях се изсипва сметаната и плодовете, като се внимава да бъде плътна – да няма въздушни пространства. Отгоре (това в последствие ще бъде подът на тортата) също се нареждат останалите филийки руло. Купата се поставя в хладилника за минимум 45 минути. Преди сервиране се обръща в чиния. отгоре може да се намаже със сметана, със плодово сладко и подобни.



az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта с бисквити и плодове

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:39

Продукти:
1 пакет чаени бисквити
1 пакет масло
1 ванилия
3 яйца
18 супени лъжици захар
брашно толкова, че да се получи пандишпанена смес
плодове (най-добре става с вишнево сладко и с кайсии от компот)
В случай че ползвате компот, запазете сиропа му и го подсладете допълнително. Ако ползвате плодове от сладко си направете сироп от 2 лъжици ром около 300гр вода и захар в количество такова, че да се получи желаната от Вас сладост.

Приготовление:
В тавата, в която ще печете сладкиша слагате на дъното пергаментова хартия (добре намазнена. Върху нея редите бисквитите. Те трябва да покрият дъното. Върху слоя бисквити изсипвате нагорещеното, стопено масло. Изчаквате да поеме в бисквитите. Върху така подготвените бисквити редите плодове ( не бива да се прекалява с плодовете. Като пример: на една бисквита половинка кайсия от компот, в случай, че ползвате сладко, отцедете го от сиропа му. Количеството за сладко е 2 ч. лъжички сладко на 1 бисквита). В момента, в който сте приключили с цялата описана процедура, разбивате яйцата със захарта и прибавяте 2 пъти пресятото брашно, като в това време бъркате бавно, за да си поеме сместа повечко въздух (може да добавите половинка бакпулвер).
След като вече я подготвите я изсипвате в тавата върху бисквитите и плодовете и печете до порозовяване.
Когато сладкиша е готов го заливате със допълнително подсладен сироп от компот или такъв, който сами сте приготвили. Сиропира се толкова, че блатът да набухне.
При поднасяне на сладкиша той се обръща с бисквитите от горе и по желание може да се поръси със смлени орехи, кайсиеви ядки или пък да се украси по предпочитан от Вас друг начин.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта с киви

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:44

Продукти:
375 г многолистно тесто
100 г орехи нарязани на дребно
50 г захар
5 суп. лъж. мед
8 кивита

Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Изберете подходяща форма и разстелете тестото, като от всички страни оставите ръбче от подгънато на две тесто. В средната част посипете равномерно със смесената захар и орехи. Запечете около 10 мин до порозовяване. Почистете кивито и нарежете на кръгчета. Подредете върху вече изстиналата основа. Украсете с меда. При поднасянето на тортата по желание можете да гарнирате със сметана или сладолед.


az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Желирана торта

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:46

Продукти:
1 кутия кръгли ронливи бисквити
1 кофичка кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 компот
1 ч.ч. смлени орехи
1 пак. ванилия
2 пак. желатин

Приготвяне:
На дъното на тортена форма се натрошават бисквитите и върху тях се излива смес от киселото мляко, захарта, ванилията, орехите и половината желатин. Сместа се охлажда в хладилника, докато стегне. Върху повърхността на тортата се нареждат плодовете от компота и се заливат със сока, в който е разтворен останалият желатин. Отново се прибира в хладилника, докато компотът се желира.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Плодова торта

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:52

Продукти:
2 яйца
200 г захар
200 г кисело мляко
100 г масло (олио)
300 г брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Приготвяне:
Изброените продукти се разбиват, поставят Се в намазана с олио и поръсена с брашно Форма за торта, Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна. Като се охлади се разрязва на две, леко се поръсва със сироп от компот, маже се със сметана, а отгоре се нареждат плодовете от компота. Отстрани се полепват начукани орехи. Престоява няколко часа в хладилник преди поднасяне.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Портокалова торта

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:54

Продукти:
300 г бишкоти
3 портокала
150 г масло
200 г пудра захар
2 яйца

Приготвяне:
Един портокал се изцежда и бишкотите се потапят в сока му. Половината от тях се редят в тортена форма. Върху тях се слага 1/3 от крема, който се приготвя от разбитото със захарта масло, към което един по един са прибавени жълтъците и белтъците, предварително разбити на сняг. Към този крем се добавя и сокът от половин портокал. Върху пласта крем се редят и останалите бишкоти, а върху тях отново се слага крем. Преди тортата да се поднесе, се декорира с резенчета портокал и е добре да се изстуди в хладилник.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта от кисело мляко

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 17:57

Продукти:
2-3 кисели млека
3 пак. желатин
2-3 с. л. какао
пудра захар
1/2 ч. смлени орехи
компот от ананас праскови, кайсии (или каквито плодове предпочитате).

Приготвяне:
Първи блат – разтворете 1 пак. желатин в малко вода и го оставете докато набъбне. В тортена форма или форма за печене на кекс подредете плодовете (имайте предвид, че това ще бъде най-горния пласт на тортата). В съд изсипете сока от компота/компотите, толкова, че да покрие плодовете. Сложете на котлона да загрее и изсипете набъбналия желатин. След като се разтвори добре желатинът махнете от огъня, охладете малко и залейте плодовете. Оставете за няколко минути в хладилник, за да стегне желатинът.
Втори блат – разтворете 2-рото пакетче желатин. Изсипете едното кисело мляко в купа (може и мляко и половина, зависи колко дебел блат искате да се получи) и сложете 2-3 супени лъжици пудра захар или колкото предпочитате на вкус, объркайте добре и сложете купата на водна баня на котлона и добавете желатина. Подгрявате, докато отново се разтопи желатинът. Оставяте пак малко да поизстине и изсипвате сместа върху вече желирания плодов блат. Оставяте отново в хладилника за няколко минути.
Трети блат – също като втория. Какаото и смлените орехи може да поставите в един от блатовете – ако във втория сложите какао, то в третия сложете орехите или обратно – по ваше желание. След като желира тортата, я обърнете в подходящ съд, може да се украси по желание. Изглежда пипкава, но се прави много бързо.


az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Орехова торта Никсън

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 18:02

Необходими продукти:
Блат: 200 гр меко масло
½ ч. чаша захар
½ ч. чаша мед
2 яйца
около 3 ч. чаши брашно
1ч.л. сода, угасена с оцет
15- 20 смлени ореха.

Начин на приготвяне:
Продуктите се разбиват с миксер в следната последователност: яйцата със захарта+ мед+ масло+ угасената сода, и орехите. Разделя се на три части и се изпичат три отделни блата.

Крем:
700- 800 г Сметана се разбива с 1 ч. чаша захар, ванилия на прах, една супена лъжица ром или коняк и 15- 20 смлени ореха.

Изстиналите блатове се намазват обилно с крема, като отгоре се оставя малко повече крем, след което тортата се оставя на хладно за около 1 денонощие и половина, може и 2 денонощия.


az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Ягодова торта без печене

Писане by mimi_dani on Съб 20 Юни 2009, 18:04

Продукти:
2 пакетчета бишкоти
2 кисели млека
1 чаша захар
1 чаена чаша ягоди

Приготвяне:
1. Поставяме киселото мляко в марля и го оставяме да се отцежда за няколко часа, след което го разбиваме с 1/2 от захарта.
2. С него намазваме бишкотите и ги подреждаме в табличка на 2 реда, като помежду им разстиламе половината мляко, а отгоре нареждаме нарязаните ягоди.
3. Намазваме тортата отгоре с останалото мляко и я поставяме в хладилника поне за няколко часа.
4. По желание може да украсим с цели ягоди.


az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Великденска солена торта

Писане by Lindzi on Пон 22 Юни 2009, 15:04

торта - Рецепти за торти - Page 2 3936
Продукти за 1 палачинка:

2 яйца
300 мл прясно мляко
6 лъжици пресято брашно
мазнина – 1 лъж. олио
щипка сол

Приготвяне:

Всичко това се разбива, докато не се получи гладка каша, подобна на боза. Но за разлика от традиционните палачинки за по-лесно, по-бързо и за да са по-дебели ги изпичаме в намазнена тавичка и силно сгорещена фурна.
Повтаряме процедурата, в зависимост от това колко пласта желаем да е нашата солена торта.
На всеки ред редим в зависимост от нашите желания и финансови възможности различни видове салати, сирена, кашкавал и колбаси.
Украсата може да направим от ситно нарязан магданоз, който да бъде полянката, върху която посредством шаблон да изрисуваме белите великденски пиленца.
За направата на пиленцата може да използваме картофено пюре с жълтък, бяла майонеза, извара или сметана.

За очички традиционно използваме по зрънце черен пипер, но ако знаете, че децата ви са много любопитни и преди да се усетите ще опитат от пиленцата, не ги изненадвайте неприятно – по-добре използвайте малко парче черна маслина. Украсете полянката със зрънца, слънце от домат или морков, цветя от репички.
С тази съвсем обикновена палачинкова торта лесно ще впечатлите децата..
торта - Рецепти за торти - Page 2 1aa торта - Рецепти за торти - Page 2 1bb

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Морковена торта

Писане by Lindzi on Пон 22 Юни 2009, 15:06

торта - Рецепти за торти - Page 2 6641

Продукти
:

1ч.ч. захар
1ч.ч. олио
3 яйца
1 1/3 ч.ч. брашно
1 ¼ с.л. сода бикарбонат
1 1/3 бакпулвер
1 1/3 с.л. канела
2 големи настъргани моркова
½ ч.ч. начукани ядки /по избор/

Приготвяне:
Захарта и олиото се разбъркват, прибавят се яйцата, едно по едно. В друга купа се бъркат: брашното, сода бикарбонат, бакполувер, канела, сместа се прибавя към разбитите яйца и захар. Към готовата смес се прибавят настърганите моркови и ядките.

За глазурата:
250 г крема сирене Филаделфия
¼ пакетче краве масло
2 ½ ч.ч. захар
ванилия

Всичко това се бърка до получаването на гладък крем и се намазва върху изпечената вече торта.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта от ***

Писане by Lindzi on Пон 22 Юни 2009, 15:09

торта - Рецепти за торти - Page 2 4374

Продукти:
2-3 свински крачета
пропорциите на продуктите са в зависимост от вашите вкусови предпочитания
1-2 нарязани моркова
2-3 дафинови листа
1 лимон
черен пипер
чесън
кисели краставички
лук

Приготвяне:
Стандартно сварявате две-три свински крачета, като в бульона прибавятечесън, черен пипер, дафиновите листа, ситно нарязани моркови, лук, нарязан лимон. След като се свари изваждате месата и ги обезкостявате.
От бульона махате дафиновия лист и черния пипер. В бульона добавяте и нарязани кисели краставички, връщате накъсаните на малки парченца месца и поставяте в хладилника във форма за торта. След като се желира добре – обръщате тортата в чиния за торта и празнувате.
Тортата е подходяща като изненада за любителите на това балканско изкушение.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Солена торта

Писане by Lindzi on Пон 22 Юни 2009, 15:12

Продукти:
за палачинките
1 л. прясно мляко
3 яйца
300 г брашно
щипка сол
олио

за плънката:
кисели краставички
телешки салам
майонеза
горчица
кашкавал
кетчуп

Направете хомогенна смес за палачинки, смесвайки всички продукти без олиото. Изпържете около 8-10 палачинки.
В тортена чиния поставете палачинка за основа. Намажете със смес от майонеза и горчица и поръсете с настърган кашкавал. Поставете палачинка отгоре, отново намажете от сместа, поставете пласт нарязан на тънко салам. Следват отново редувани палачинка и пласт плънка. Най-отгоре намажете с оставащата майонезена смес и поръсете обилно с настърган кашкавал.
Можете да надпишете тортата с кетчуп или да украсите с магданоз. Оставете да стегне 1-2 часа в хладилника преди поднасяне.

Тази рецепта е много успешна и солената торта може да се поднася както за предястие, така и при коктейли или партита.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Бърза торта с ягоди и киви

Писане by Lindzi on Вто 23 Юни 2009, 13:40

за 30 мин.

продукти:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
3 - 4 с.л. какао
1 ч.л. канела
1 ванилия
1 бакпулвер
сиропът от един компот по избор

за крема:

2 големи опаковки заквасена сметана
7 - 8 с.л. пудра захар
1 - 2 ванилии

за украса:
ягоди и киви

Белтъците се разбиват със 7 супени лъжици студена вода на пяна. Добавя се лъжица по лъжица захарта, какаото, канелата и ванилията и се разбъркват.
Прибавя се брашното, с бакпулвера. Пече се в намазана с масло тава, поръсена с брашно, в предварително загрята фурна на умерена температура.
Готовият блат се разрязва на две кръгли половини. Напояват се обилно със сиропа от един компот (по избор). Двете части се намазват със сметана, слепват се и се украсяват и се украсяват с киви и ягоди.

"24 часа"
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Торта “Сузана”

Писане by styyni on Нед 28 Юни 2009, 14:35


Продукти:
2 яйца
1ч. ч. захар
3/4 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. олио
2 ч. ч брашно

Приготвяне:
Към яйцата се прибавя захарта и сместа се разбива добре с миксер, постепенно се прибавят олиото и брашното. Разбитата смес се изсипва в тавичка поръсена с брашно и настъргано на ренде около 1/3 пакетче масло /маслото е предварително поставено във фризера /.

Върху сместа се нареждат плодовете от 1 буркан компот от кайсии или праскови.
Разбъркваме 1 с. л. брашно, 2 с. л. пудра захар и 1/2пакетче канела, поръсваме върху наредените плодове. Отгоре се настъргва 1/3 пакетче масло.
Тавичката се поставя в загрята умерена фурна.

az-jenata.com
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Солена торта

Писане by Lindzi on Сря 08 Юли 2009, 11:24

4-5 сварени яйца
300 г шунка
300 г сирене
300 г кашкавал

За заливката:

1 майонеза
горчица
2 с. лъжици кисело мляко.

Начин на приготвяне:

В прозрачна купа се рендосват последователно ред белтъци, над тях жълтъци, шунка, сирене, кашкавал и отново редове от същите продукти, докато свършат.
Смесват се 1 майонеза с малко горчица и 2 с. лъж. кис. мляко и се залива салатата, като леко се разклаща, за да попие надолу. Поставя се в хладилника за около час и после се реже като студена торта и се поднася в чинийки върху лист салата.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Бяла торта

Писане by Lindzi on Сря 08 Юли 2009, 12:46

За Блата:

11 белтъка
240 гр. пудра захар
120 гр. брашно

За Крема:

200 гр. масло
120 гр. Пудра захар
11 жълтъка
2 с.л ром
2 с.л какао

Начин на приготвяне:

Блат:
Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Прибавя се брашното. Разбърква се добре. Изсипва се в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.

Крем:
Маслото се разбива със захарта до побеляване.
Прибавят се жълтъците,ромът и какаото. Тортата се разрязва хоризонтално на 2 равни част, които се слепват с крема. Отгоре и в страни се намазва със същия крем и се украсява по желание!

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Рецепти за торти - Page 2 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите