Рецепти за торти
+12
sa6ito
styyni
malkata_v87
mimi_dani
ЕЛИЦА МАМА НА ПЕТЬО
raz72
Lindzi
mamazavinagi
teqnstal
gerito_81
Dani
cveti555
16 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Бяла коледна торта
* 4 бр. яйца * 120 г захар * 130 г брашно * 30 г какао * 2 с.л. бакпулвер * 250 г маково семе * щипка сол * 200 мл сварено силно кафе (еспресо) * 1 с.л. бадемов ликьор * малко бял шоколад и какао за украса --------------------------------------- За крема: * 150 г бял шоколад * 20-25 г желатин * 2 бр. яйца * 2 с.л. захар * 500 г кисело мляко с аромат на ванилия * 400 г сметана | |
Начин на приготвяне: | |
Яйцата се разбиват със захарта, солта и 4 с.л. вода до побеляване. Брашното се пресява с какаото и бакпулвера и се прибавя към яйчената смес. Накрая се добавя счуканото маково семе и всичко се разбърква много добре. Тестото се прехвърля в тортена форма, застлана с хартия за печене, и се пече 25-30 минути в предварително загрята фурна при 160-175 С. Шоколадът за кремът се разтопява на водна баня, а желатинът се накисва в малко студена вода и се оставя да набъбне. Яйцата се разбиват със захарта на водна баня (следи се водата в нея да не кипи), докато започнат да се сгъстяват. Сместа се сваля от огъня и внимателно се смесва с разтопения шоколад и разбитото кисело мляко. Набъбналият желатин се разтопява отделно на водна баня, охлажда се леко, добавя се към шоколадовата смес и се разбърква. Кремът се слага за 15-20 минути в хладилника, след което внимателно се разбърква с разбитата сметана. Изстиналият блат се разрязва хоризонтално на два по-тънки пласта. Единият се слага в чиния за сервиране, напръсква се равномерно със смес от кафето и ликьора и отгоре се разстила половината от крема. Слага се вторият пласт, напръсква се с останалото кафе и се покрива с останалия крем. Тортата се слага в хладилника поне за 2 часа. Преди поднасянето се посипва с малко какао и се гарнира с едри стружки бял шоколад. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Сладка палачинкова торта
Продукти:
Порции: 9-10
Необходимо време: 2 часа най-много
12 палачинки, но броят им варира според зависи, колко искате да е голяма тортата.
Рецепта за палачинките:
3 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол и 2-3 с.л. захар, за да са по-сладки. От тази доза стават 7-8 палачинки
За крема
250 мл. прясно мляко
250 мл. сладка готварска сметана
3 жълтъка
80 гр. пудра захар
½ пакетче желатин
1 с.л. нишесте (обикновено, царевично)
1 с.л. ром (или есенция)
Начин на приготвяне:
За крема накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в друга тенджера на много слаб огън, добавете захарта и разбийте, докато сместа побелее. Добавете нишестето, разбъркайте и добавете на тънка струйка млечната смес, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа на тих огън, като разбърквате, докато крема започне да се отделя от стените. Сваляте от котлона, прибавете желатина и разбъркайте енергично, докато се разтвори и оставяте на страни да се охлади кремът. Добавете и рома.
Разбива се отделно течната сметана и се смесва с горния крем.
В кръгла купа постилате фолио, мажете палачинка с крема и слагате на дъното. Така всяка следваща палачинка се маже с крема и се редят в купата. Между тях можете също да слагате нарязани плодове. когато всички палачинки са наредени, тортата се прибира в хладилника, за да стегне за около 2-3 часа. Най-горната палачинка не се маже,защото когато се обърне после тортата, тя ще бъде най-отдолу. Изважда се, обръща се върху тортена чиния и внимателно се маха фолиото. Цялата торта се намазва с останалия крем.
За украсата отгоре :
В отделен съд се разтваря 1 пакетче желатин (аз ползвах на др. Йоткер) в 500 мл. подсладена вода (може и компот) и се оставя на студено за да започне леко да се желира. Нарязвате си ягодките на тънки филийки и всяко парченце се потапя в купата с желиращата смес и се облепва тортата. Прибира се в хладилника за малко за да стегне. След това с лъжичка се полива цялата торта с вече постегналата желираща смес и отново се прибира в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.
www. Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Бисквитена ягодова торта с шоколад
250 г ягоди 250 - 300 мл прясно мляко 200 мл заквасена сметана 1 пакет обикновени бисквити 100 г шоколад 1/2 ч.ч. пудра захар 1 с.л. кристална захар 1 пакетче ванилия за шоколадовия сос: 100 г шоколад 1/2 ч.ч. прясно мляко 1 с.л. нишесте 1 капка есенция ром | |
Начин на приготвяне: | |
Сметаната се разбива 2-3 минути с пудрата захар. Ягодите се смилат с кристална захар, добавят се към сметаната. Разбърква се и се ароматизира с ванилия. Бисквитите се натопяват за кратко в прясното мляко и след това се нареждат на повърхността на подходящ съд. Поръсват се с настърган шоколад. Нанася се един пласт от сметановия крем. Покрива се с бисквити и процедурата се повтаря. Най – отгоре остава пласт крем. Трябва да отлежи, покрита 2-3 часа, в хладилник. При сервиране се декорира с настърган шоколад или с шоколадов сос, които се приготвя, като се разтопи шоколада. В прясното мляко и се добавя есенция ром, който е уплътнен с разтворено в малко вода нишесте. Редим ягодките отгоре за украса. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Торта „Малиново изкушение“
Продукти за блата:
6 яйца
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 чаена чаша захар
1 ванилия
За крема:
800 мл сметана
захар и ванилия на вкус
500 г малини (може и замразени)
1 пакетче желатин „Д-р Йоткер“
Приготвяне:
От посочените продукти приготвяте тесто за блата и го изпичате в намаслена и набрашнена тортена форма. След като изстине, го разделяте по хоризонтала на три равни части с помощта на здрав конец.
Разбивате 2/3 от сметаната със захар на вкус и добавете малините. От­делно притривате шепа малини с 3 супени лъжици захар и приготвяте же­ле според описанието на пакетчето желатин. Сглобяването на тортата правите в следната последователност: поставяте блат, мажете от малино­вата сметана, отново блат, пак сметана. Последния блат намазвате тънко с разбитата сметана. От нея ще ви остане за украсяване и намазване отстра­ни. Слагате пак кръга от тортената форма и изливате отгоре сгъстеното малиново желе. Поставяте тортата в хладилник за 3-4 часа, докато стегне желето. Махате формата и намазвате с останалата бяла сметана отстра­ни. Добре е тортата да престои поне 1 ден в хладилника, за да се напои от крема. Преди поднасяне украсявате с розички от сметана и цели малини.
http://receptite.info/
sa6ito- упорит
Торта от готови рула
Продукти:
3 готови рула по 200 г с вкус по желание(аз вземам без шоколадова глазура)
400 г заквасена сметана
500 г течен шоколад
10 г желатин (1 пакетче)
1 бр. банан
4-5 бр. бисвити Закуска
Начин на приготвяне:
Една дълбока купа, която ще оформи тортата се покрива с фолио. Рулата се нарязват на парчета около 1.5 см и се нареждат по стените и дъното на купата.
В дълбока купа се разбиват сметаната и шоколада. Желатинът се разтваря в 1/3 ч.ч. вода, изчаква се за 10 минути и се слага в микровълнова печка за 10 секунди. Слага се в сметаново-шоколадовата смес и се разбива за още 2-3 минути.
С половината смес се заливат наредените в купата рула, покрива се с нарязания на кръгчета банан и отгоре се изспива останалата смес. Бисквитите се намокрят леко с вода и се нареждат най-отгоре. Купата се слага в хладилник за 1-2 часа да се стегне, след което внимателно се обръща върху поднос.След това се украсява пожелание.
Добър апетит!
Тони-Рая- упорит
"Сладко изкушение"
Порции: 16-18 парчета
Необходимо време: 1 час
Продукти:
За блата:
5 яйца
1 ч.ч. захар
150 мл. газирана вода
2 ванилии
5 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
бакпулвер
За крема:
500 мл. прясно мляко
5-6 с.л. захар
3 жълтъка
2 с.л. брашно.
Начин на приготвяне:
Блата се приготвя по следния начин:
Разбиваме яйцата със захарта,след това добавяме ванилиите,газираната вода и олиото.Объркваме всичко добре и добавяме брашното примесено с бакпулвера.Пече се в умерена фурна.
Крем:
Разбиваме хубаво жълтъците, добавяме малко мляко,захарта и брашното. Останалото количество мляко загряваме на котлона и добавяме сместа. Бърка се до получаването на гъст крем.Оставяме да изстине.
След като блата изстине го сиропираме с компот от праскови, оставяме го за 15мин. да поеме хубаво сиропа. Отгоре намазваме с крема,украсяваме с орехи ( по желание), няколко праскови.
След като блата изстине го сиропираме с компот от праскови, оставяме го за 15мин. да поеме хубаво сиропа. Отгоре намазваме с крема,украсяваме с орехи ( по желание), няколко праскови.
vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Шоколадова торта
Продукти:
1 пакет готови блатове квадратни
5 яйца
1 ч.ч. захар
180 гр. краве масло
какао(за цвят)
250гр сухо мляко
Начин на приготвяне:
1 пакет готови блатове квадратни
5 яйца
1 ч.ч. захар
180 гр. краве масло
какао(за цвят)
250гр сухо мляко
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с захарта. Прибавя се омекналото масло като се бърка с миксера. След това се згъстява със сухото мляко и се оцветява с какаото. С готовия крем се намазват блатовете. Украсява се по желание.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!
vkusnotiiki.net
maggi- Администратор
Торта "Рени"
Торта, която събира овациите...
Тортата може да се приготви в четири варианта.
* 1 опаковка блатове за торта(според вкуса могат да бъдат ванилени или какаови,но внимавайте да са пресни)
* 1 литър прясно мляко
* 150 гр. масло
* 1ч.ч. пудра захар
* 2 жълтъка
* 2 опаковки крем на д-р Йоткер без варене (според вкуса-ванилия или шоколад)
Начин на приготовяне:
Крема на д-р Йоткер се приготвя според указанията на опаковката (добре е да бъде по-гъстичък). Пудрата захар и маслото се разбиват с дървена лъжица на маслен крем (кремът е готов, когато маслото поеме всичката захар). Към този крем се добавят жълтъците и се разбърква. Двата крема се смесват.
В плитка голяма чиния се реди тортата.
Блатовете се сиропират с прясно мляко. Най-долния блат може или да не се сиропира, или да му се наръсят само 1-2 с.л. мляко. На средния блат се ръсят 3-4 с.л. На най-горния блат - не повече от 5с.л.
Естествено, между блатовете се слага от крема, като горе-долу половината трябва да остане за отгоре и отстрани.
Тортата може да се приготви в четири варианта.
* 1 опаковка блатове за торта(според вкуса могат да бъдат ванилени или какаови,но внимавайте да са пресни)
* 1 литър прясно мляко
* 150 гр. масло
* 1ч.ч. пудра захар
* 2 жълтъка
* 2 опаковки крем на д-р Йоткер без варене (според вкуса-ванилия или шоколад)
Начин на приготовяне:
Крема на д-р Йоткер се приготвя според указанията на опаковката (добре е да бъде по-гъстичък). Пудрата захар и маслото се разбиват с дървена лъжица на маслен крем (кремът е готов, когато маслото поеме всичката захар). Към този крем се добавят жълтъците и се разбърква. Двата крема се смесват.
В плитка голяма чиния се реди тортата.
Блатовете се сиропират с прясно мляко. Най-долния блат може или да не се сиропира, или да му се наръсят само 1-2 с.л. мляко. На средния блат се ръсят 3-4 с.л. На най-горния блат - не повече от 5с.л.
Естествено, между блатовете се слага от крема, като горе-долу половината трябва да остане за отгоре и отстрани.
Източник
Lindzi- SPAMMER
Торта с ягоди
Продукти за блат:
150 гр.брашно
3 ч.л.бакпулвер
25 гр.какао на прах
3 бр.яйца
175 гр.масло
175 гр.захар
50 гр.смлени орехи
Бишкоти един голям пакет
Шоколадов крем :2 пакета готов крем без варене на д-р Йоткер се разбиват с миксер добавя се на око 80гр разтопено масло и малко ром
Продукти за бял крем:
800 г ягоди
300 мл сладкарска сметана
200 мл готварска сметана
200 г сладко от ягоди
100 мл ликьор (коняк)
2 пакетчета желатин
1 буркан компот от белени праскови
пурички ,ягоди и филирани бадеми за украса
И ето я тортата за утрешният рожден ден на дъщеричката ми:
http://tedykoleva.snimka.bg/cooking/torty-tedy.285662.17722021
150 гр.брашно
3 ч.л.бакпулвер
25 гр.какао на прах
3 бр.яйца
175 гр.масло
175 гр.захар
50 гр.смлени орехи
Бишкоти един голям пакет
Шоколадов крем :2 пакета готов крем без варене на д-р Йоткер се разбиват с миксер добавя се на око 80гр разтопено масло и малко ром
Продукти за бял крем:
800 г ягоди
300 мл сладкарска сметана
200 мл готварска сметана
200 г сладко от ягоди
100 мл ликьор (коняк)
2 пакетчета желатин
1 буркан компот от белени праскови
пурички ,ягоди и филирани бадеми за украса
И ето я тортата за утрешният рожден ден на дъщеричката ми:
http://tedykoleva.snimka.bg/cooking/torty-tedy.285662.17722021
Гост- Гост
Лятна мечта
3 блата (купени)
желатин
2-3 плода по избор
течен шоколад (бял и кафяв смесен)
шоколадови блокчета или натурален твърд шоколад
сок от компот (няма значение какъв е)
Начин на приготвяне:
Блатовете се разопаковат , взема се един от тях и се поставя в табличка . С лъжичка се сипва по малко от сока от компота като по този начин се сиропирва . След това се намазва с течен шоколад (първо от единият цвят послеследователно на другия блат от другия). Така се прави с двата блата , след това се слага третия блат . В отделна купичка се поставят купчетата шоколад и се оставят на котлона на водна баня или направо в микровълнова фурна за 4-5 минути . След което , се поливат страните на тортата и се изглаждат с нож като също се сипва отгоре върху последния блат малко шоколад и се оформя като кръгла плочка . Плодовете се нарязват и се подреждат върху последния блат . В отделна купичка се изсипва желатина и се прибавя 20-30 мл. студена вода , оставя се да набъбне за 15 минути . След което , за около 5 минути се оставя на водна баня . През това време с течния шоколад се намазват и другите части , които не са покрити с плод . След като е готов желатина се маха от котлона и се оставя да престои за около 2-3 минути . После се поливат плодовете с желатин , за да не покафенеят и тортата се оставя в хладилник , за да се стегне малко шоколада и след това Бон апети. :)
Бележки:
(За целта съм използвала плодовете ябълка , киви , банан и портокал.)
Lindzi- SPAMMER
Торта от хляб!
Продукти:
1/2 хляб
1 малък маргарин
1 ч.ч.захар
1 с.л. какао
1 пакет бисквити-закуска или други
1 ванилия
пръчици
Начин на приготвяне:
Средата на хляба се накисва във вода. Обърква се със какаото, маслото и ванилията. Редят се ред бисквити ред ред смес. Отгоре се посипва пръчици - по ваш избор.
Източник!
1/2 хляб
1 малък маргарин
1 ч.ч.захар
1 с.л. какао
1 пакет бисквити-закуска или други
1 ванилия
пръчици
Начин на приготвяне:
Средата на хляба се накисва във вода. Обърква се със какаото, маслото и ванилията. Редят се ред бисквити ред ред смес. Отгоре се посипва пръчици - по ваш избор.
Източник!
styyni- властелина на форума
Торта сърце
Продукти за блата:
1 масло – 120 г
1 шоколад – 120 г
2 суп лъж ром
8 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 пакетче царевично нишесте – 80 г
2 суп. лъж. какао
1/2 ч. ч. смлени орехи
1 бакпулвер
Приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбийте жълтъците със захарта и постепенно добавете разтопените масло и шоколад, към тях добавете и рома. Разбъркайте добре. Добавете брашното, нишестето, какаото и бакпулвера. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете и орехите, а след това и разбитите на сняг жълтъци. Поставете в намазана тортена форма и печете около 50 минути на 180 градуса. След като изстине блата изрежете във формата на сърце и след това разрежете на две.
Продукти за крема:
100 мл течна сметана
120 г / 1 пакетче масло
1 ч. ч. пудра захар
1 ванилия
Приготвяне:
Разбийте всички продукти до пухкав крем. Намажете от крема между двата блата и отгоре и поставете в хладилник да стегне. Подгответе фондан, оцветете в розово и разстелете кора с размер добър, за да покрие тортата отгоре и от страни.
От останалия фондан направете сърчица за украса. Оформете тортата по указания начин.
Поднесете с много любов и пълна чаша добро настроение!
Източник!
pumpal21- Глобален Модератор
Торта"Страстна целувка"
Продукти:
За блата:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 ванилия
2 яйца
1 ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 ванилия
За крема:
1.прясно мляко
2 пакетчета шоколадов пудинг
12 с.л. захар
За сиропа:
500 мл прясно мляко
3 с.л. захар
100 мл коняк или ликьор
За украсата:
300 гр бишкоти
4-5 банана
дребни целувки
1.прясно мляко
2 пакетчета шоколадов пудинг
12 с.л. захар
За сиропа:
500 мл прясно мляко
3 с.л. захар
100 мл коняк или ликьор
За украсата:
300 гр бишкоти
4-5 банана
дребни целувки
Пандишпаненият блат се приготвя,като се разбиват яйцата на пяна,прибавят се захарта и ванилията и накрая-брашното.Сместа се изсипва в набрашнена форма за торта и се пече на 180 градуса за 30 минути.Кремът се приготвя,като шоколадовите пудинги се сваряват с млякото и се прибавя захарта.Сиропът се приготвя,като се сварява прясното мляко и към него се прибавят захарта и алкохола.Опеченият блат се залива с част от сиропа.Част от бишкотите се нарязват наполовина по дължина ,потапят се в сиропа и се нареждат върху блата.Покриват се с пласт от кръгчета банани и се заливат с половината от крема.Нареждат се цели сиропирани бишкоти,пласт банани и останалия крем.Отстрани се нареждат като оградка останалите половинки бишкоти,целувките и по желание-захарни или шоколадови пръчици,кокосови стърготини и т.н.
Източник
Източник
pumpal21- Глобален Модератор
Френска Селска торта
Медени блатове, заквасена сметана и орехи в уникална комбинация прави Френска Селска Торта безспорен хит. Лек и неповторим вкус, който ще задоволи дори най-претенциозните изисквания.
Блатове:
1. Яйце – 1 брой
2. Захар бяла кристална – 150 гр.
3. Маргарин – 50 гр.
4. Мед – 2 с.л.
5. Сода – 2 ч.л.
6. Брашно – 400 гр
7. Прясно мляко – 200 мл
Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят около 30 минути. Докато е още топла сместа се сипва брашното и се омесва.
От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 гр. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30см, дебелина 3мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете.
Крем:
1. Заквасена сметана – 900 мл
2. Захар бяла кристална – 10 с.л.
3. Орехи – 200 гр
На ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи.
Тортата се прави само с 5 (пет) блата!
Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя 5 часа да зрее при температура от 0ºC до 5ºC.
http://www.kaneia.com
Lindzi- SPAMMER
торта Гараш
Класика в тортите това е Гараш! Чудесен ансамбъл от орехи, шоколад и млечна сметана. Заложете на изпитаното с годините предложение. Гарантирано удоволствие и превъзходнен вкус с една от най-харесваните български шоколадови торти.
Блатове
1. Яйца - 8 белтъка
2. Захар бяла кристална - 0,200кг
3. Смлени орехи - 0,200кг
4. Брашно - 0,025кг
Белтъците, захарта, смлените орехи и брашното се разбъркват до побеляване, но без да се е образувала пяна. Сместа се разделя на 3 части и се изпичат 3 кръгли блата при температура 160ºC.
Крем
1. Захар - 0,150кг
2. Млечна сметана - 0,200л
3. Шоколад - 0,450кг (или шоколадов кувертюр)
4. ром или ромова есенция
Шоколадът, сметаната и захарта се загряват на слаб огън до кипене, без да завират при непрекъснато разбъркване, докато се получи еднородна смес. Кремът се охлажда на водна баня, като се продължава с разбъркването до получаване на пухкава, тъмнокафява, маслоподобна смес.
Глазура
1. Шоколад - 0,150кг
2. Млечна сметана - 0,100л
Украса
1. Смлени орехи/бадеми - 0,030кг
Готовите блатове се слепват с крема (тортата се намазва и отстрани), като последният не се намазва, а направо се залива с глазурата.Тортата се украсява със смлените орехи.
Добър апетит!
http://www.kaneia.com
Lindzi- SPAMMER
Торта "Мечо Пух"
За блатовете: - 6 яйца - 1 окупена ч.ч. захар - 1 1/2 ч.ч. брашно - 2 ванилии - 1 пълна ч. л. сода - 6 с.л. олио Разделя се на три части и се пече на 180*. Крем: - пакетче на д-р Йоткер - желатин Кремчето се приготвя и към него се прибавя разтворен желатин. Може и две доза да направите. Оставя се в хладилника да се стегне хубаво. Блатовете се сиропират с вода и захар и се намазват с крема хубаво. Реди се банан между тях. Прави се и маслен крем от масло и пудра захар и се намазва на тънак слой тортата от всякъде. Фондана е от 100 мл. вода + 50 мл. масло + 1ч.ч. брашно. Разбърква се и се омесва с пудра захар и царевично нишесте. Оцветява се с боички. |
pumpal21- Глобален Модератор
Вкусна торта "Мама Ежка и ежленцата"
Продукти:
* 2 ч.ч. брашно
* 2 ч.ч. захар
* 2 яйца
* 1,5 ч.л. хлебна сода
* 1,5 ч.л. бакпулвер
* 6 с.л. какао
* 1 ч.ч. прясно мляко
* 1 ч.л. ванилова захар
* 1/2 ч.ч. олио
За кремовете:
* 2л прясно мляко
* 2 нишестета - ванилия и шоколад/какао
* 1-2 с.л. краве масло
* захар на вкус
Приготовление:
1. Смесете всички съставки и разбъркайте до получването на хомогенна
смес. Тестото ще стане доста течно, но не се притеснявайте, така и
трябва да бъде.
2. Добавете в сместа 1 с.л. вряла вода и отново разбъркайте.
3. Изсипете в 2 квадратни или продълговати, заоблени форми.
4. Изпечете в предварително загрята фурна за около 30-на минути.
Коричката ще се получи леко влажна.
5. С помощта на нож изрежете изпечените форми в капковидна форма, така както е показано на снимката.
6. Остатъка, който изрязохте преди малко, натрошете и смесете с ванилов
крем (не прекалено течен). За целта можете да използвате и готово
нишесте.
7. С получената смес покрийте таралежа, като намачкате 1 малка топчица,
която ще бъде "нослето". Оваляйте ги в какао и ги прикрепете към
"главата". Когато покривате таралежа старайте се да му придадете
подходяща форма.
8. Можете да набучкате различни плодове, като например ягоди, коктейлни череши или парченца банан.
9. Направете какаов или шоколадов крем (отново може и готов), като
гледате да е по-гъст от обикновено и добавете в него 1-2 с.л. краве
масло.
10. С помощта на шприц покрийте големия таралеж с крема - това ще бъдат "бодличките".
11. От ваниловия крем или с бита сметана оформете очички, а за зеници използвайте шоколадови дражета.
12. Малките таралежчета посипете с шоколадови пръчици. За нослета
използвайте 2 червени шоколадови дражета, за очички по-малки бонбонки.
13. Можете да украсите допълнително с плодове или шоколадови бонбонки.
Източник!
styyni- властелина на форума
Торта Заек
Продукти за два блата с диаметър 14 см.
6 яйца
180 гр захар
160 гр пресято брашно
Намазвате с масло и посипете с брашно.
Дъното застелете с пекарска хартия с диматъра на формата.
Разделете белтъците и жълтъците, като първо се разбиват белтъците насняг. Разбийте жълтъците и захарта на пяна. Прибавете постепеннобелтъците, като бъркате леко с дървена лъжица. Накрая към въздушнатасмес, се добавя на части пресятото брашно.
Печете в предварително загрята фурна 160 - 170* С функция вентилаторили на горен и долен 170 - 180 * С за 30 40 мин. За готовностпроверявате с дървено шишче, което трябва да излиза абсолютно чисто исухо.
Готовите блатове охлаждаме и обръщаме.
Отлепваме хартията и когато са напълно изстинали разрязваме на две половини всеки блат.
От единия блат изрязваме две уши, а центъра остава за папионка на заека.
За сиропа:
200 гр захар
200 мл вода
1 ванилия
Приготвяне:
Слагате продуктите да заврат и оставяте да се вари сиропа около 10 мин.
За крема:
300 мл течна сладкарска сметана
130 гр захар
200 гр сирене Филаделфия
150 гр пудра захар
1 / 2 бурканче сладко от ягоди
1 ванилия
Приготвяне на крема:Сметаната изваждате от хладилника и разбийте със захарта до гъст сняг.Крем сиренето разбийте с пудра захарта на пухкав крем.Овкусете с ванилията.Смесете внимателно с дървена лъжица сметаната със сиренето и разбъркайте до хомогенност.Извадете част от крема и смесете със сладкото от ягоди, по възможност с цели ягоди.
Сглобяване на тортата:Сложете във сервизна чиния целия блат, който ще служи за глава на заека и сиропирайте с част от сиропа.Нанесете част от крема с ягоди, сиропийте и горната част на блата и сложете върху крема.По същият начин процедираме и с двете части изрязани за уши - сиропирате , нанасяте крем и слагате в горната част на главата.Отдолу слагате папионката като сиропирате, нанасяте крем и слагате отдолу на главата.Останалия крем без ягоди нанасяте върху цялата торта и заглашдате с шпатула.Поръсвате с кокосовите стърготини цялата торта.С червената глазура рисувате мустаците, устата и очертавате външната част на папионката.За очи слагате 2 бонбона, за нос червен желибон.Папионката украсявате с цветни бонбони.Тортата оставяте в хладилник за няколко часа, по възможност една вечер.
За украсата:
Разноцветни бонбони
Захарна глазура - пудра захар, вода, червена течна боя /90 гр кокосови стърготини за поръсване.
източник блатове: Милейди >>
Идея за оформление на тортата: kraftfoods
Източник
Lindzi- SPAMMER
Какаова торта с ягодово сърце
Ако все още не сте прегладали надолу,
то ягодовото сърце си е ягодово сърце, не е нещо метафорично
(литературните термини не ги помня точно, но ще употребя този :))
Поръчах си формата за торта на Wilton с крем под формата на сърце от CookiBooki и
в събота след работа запретнах ръкави, но май прекалено ги запретнах,
защото нищо не направих. Буквално нищо!!! Първо, с адски усилия успях да
измъкна блатовете от двете форми (разбира се, не бяха цели), а и това
което успях да скалъпя, за мой ужас, го изтървах на пода. Хубавото е, че
подносът не се счупи, защото остана в ръцете ми, но тортата се
разхвърча във всички посоки. Нали се сещате какво чистене падна после -
то не бяха шкафове, под, стени (това бе най-неприятното), включая и
дънките ми... Приказка!!! Но такъв мерак имах, че не се предадох лесно.
На следващия ден - неделя, пак запретнах ръкави, но този път намазах
формите обилно с краве масло и поръсих с брашно. Е, вече нямах проблеми с
изваждането (аз и първият път мазах и ръсих, но бе с олио). Упоритостта понякога се възнаграждава, воала:Яйцата и захарта се смесват, не е нужно да ги разбивате с миксер, а
Продукти:
3 яйца
2 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша течна сладкарска сметана
1 чаена лъжичка нес кафе
1 кафена чашка вода
2 чаени чаши брашно без 2 супени лъжици
1 чаена чаша какао
ванилия
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
около 30 грама краве масло за намазване на формите
брашно за поръсване на формите
Крем:
800 милилитра течна сладкарска сметана
2 и половина пакетчета желатин
3 пълни супени лъжици сладко от горски ягоди
4 супени лъжици захар
малко розова сладкарска боя (не е задължително)
ванилия
просто разбърквате, дори и с вилица става, докато се хомогенизира
сместа. Прибавяме разтвореното в чашката вода нес кафе и отново
разбъркваме, докато се поеме напълно. Добавяме и сметаната и пак
разбъркваме. Накрая добавяме олиото и ванилията, и пак разбъркваме до
хомогенизиране. В друга купа смесваме брашното, какаото и набухвателите.
Прибавяме сухата смес на няколко пъти към течната, като след всяко
добавяне разбъркваме до пълно поглъщане на брашнената смес от яйчената.
Получената смес изсипваме в двете форми Wilton, намазани много добре с
краве масло (около 30 грама и за двете) и поръсени с брашно, и печем на
170С в предварително загрята фурна за около 20 минути. Не трябва да се
изушава прекалено сместа. Аз си мисля, че трябваше още малко по-рано да
ги извадя, защото моята фурна се оказва, че пече по-силно на тези
градуси. Изпечените блатове се изваждат от фурната и се оставят да
поизстинат за 10 минути във формите, след което се изваждат, оставят се
да изстинат напалъно и се пълнят с крема. Единият блат, този който е за
отгоре, се обръща много бързо и изравнява с долния. Покриваме тортата с
останалия крем и декорираме някак, а може и никак :))
Аз за пръв път реших да направя
декорация с купен фондан. Е, наистина разликата между него и домашния е
огромна. Не ми се лепнеше толкова по пръстите и много лесно се работих.
Само дето в началото, когато разточвах чаршафа, голям зор видях. То
големи мускули трябва да има човек, бре!!! :)) И след като се потих 5
минути, реших да сложа фондана в микровелето, за да омекне малко и май
не сбърках. Някой майстор, нека бъде така добър и да ме светне как се
процедира при разточване на чаршаф, на фигурките открих цаката :))
Кремът се приготвя по следния начин:
Изсипвам желатина в 1 и 1/2 чаени чаши
вода и оставяме да набъбне. Разтопяваме го на водна баня до пълното му
разтваряне и го оставяме леко да истине. В купа изиспваме сметаната,
сладкото, захарта, ванилията, сладкарската боя и желатина. Разбъркваме
добре (много бързо се сгъстява сместа) и я изспиваме в улейчетата на
двете половини на блатовете. Изравняваме.
Някъде бях чела как става и без тази форма, но сега нямам време да издирвам статията в нета.
Затова пък,
ето един друг линк >>,
който съм запазила, за подобна торта, но без специални форми - просто
сърчицето е едно, но пак много красиво :) Стъпка по стъпка е обяснено и
онагледено.
Инструментариум
нямам, ползвах на малчо едни форми от играчка, с която се забавляваше
като малък - едно кубче с различни по форма отвори - кръг, цвете,
звезда, цифри, букви, които трябва да напъха в куба, сещате се нали?!
:))
Снимките са вечерни, под лампа. Чакам Лулу да издаде тайната при снимане при оскъдно осветление :))
Източник
Lindzi- SPAMMER
Re: Рецепти за торти
искам да направя захарен фондан, някой ще помогне ли
var vglnk = { api_url: 'http://api.viglink.com/api', key: 'a187ca0f52aa99eb8b5c172d5d93c05b' };
var vglnk = { api_url: 'http://api.viglink.com/api', key: 'a187ca0f52aa99eb8b5c172d5d93c05b' };
gerito_81- упорит
Re: Рецепти за торти
Необходими продукти | |
Начин на приготвяне Желатина се накисва във водата за около 10 минути. След като омекне се прибавя меда и се слага на котлона да се затопли, но без да ври. Пудрата захар се пресява в дълбока купа и с леко охладената желатинова смес се замесва тесто до получаване на пластелинова маса. Увива се в найлоново фолио и се държи в затворена купа в шкаф не в хладилник. Това тесто с това съхранение може да издържи около 3-4 месеца, като при всяко ползване остатъка се увива добре в найлоновото фолио. * Може да се оцвети в желания цвят с течна или прахообразна боя като с течната ще се наложи да се добави още малко пудра захар, а при сухата се добавя капка масло. * Подходящо е за покритие на торти и направа на различни фигурки. Фигурките се правят няколко дни предварително за да се втвърдят. * Искам само да отбележа, че грамажа на желатина, меда и водата трябва да се спазва с голяма точност, защото при увеличаване дори с 10 г мед тестото ще има нужда от повече пудра захар. ИЗТОЧНИК |
pumpal21- Глобален Модератор
Re: Рецепти за торти
много благодаря, скоро имаме празник вкъщи и ако намеря достатъчно време ще пробвам, а после ще кача снимки
var vglnk = { api_url: 'http://api.viglink.com/api', key: 'a187ca0f52aa99eb8b5c172d5d93c05b' };
var vglnk = { api_url: 'http://api.viglink.com/api', key: 'a187ca0f52aa99eb8b5c172d5d93c05b' };
gerito_81- упорит
Re: Рецепти за торти
ще очакваме снимките!!!!!радвам се,че съм ти била полезна.
pumpal21- Глобален Модератор
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|