Рецепти за торти

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Бяла коледна торта

Писане by Lindzi on Сря 08 Юли 2009, 12:51

* 4 бр. яйца
* 120 г захар
* 130 г брашно
* 30 г какао
* 2 с.л. бакпулвер
* 250 г маково семе
* щипка сол
* 200 мл сварено силно кафе (еспресо)
* 1 с.л. бадемов ликьор
* малко бял шоколад и какао за украса

---------------------------------------

За крема:

* 150 г бял шоколад
* 20-25 г желатин
* 2 бр. яйца
* 2 с.л. захар
* 500 г кисело мляко с аромат на ванилия
* 400 г сметана

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта, солта и 4 с.л. вода до побеляване. Брашното се пресява с какаото и бакпулвера и се прибавя към яйчената смес. Накрая се добавя счуканото маково семе и всичко се разбърква много добре.

Тестото се прехвърля в тортена форма, застлана с хартия за печене, и се пече 25-30 минути в предварително загрята фурна при 160-175 С.

Шоколадът за кремът се разтопява на водна баня, а желатинът се накисва в малко студена вода и се оставя да набъбне. Яйцата се разбиват със захарта на водна баня (следи се водата в нея да не кипи), докато започнат да се сгъстяват. Сместа се сваля от огъня и внимателно се смесва с разтопения шоколад и разбитото кисело мляко.

Набъбналият желатин се разтопява отделно на водна баня, охлажда се леко, добавя се към шоколадовата смес и се разбърква. Кремът се слага за 15-20 минути в хладилника, след което внимателно се разбърква с разбитата сметана.

Изстиналият блат се разрязва хоризонтално на два по-тънки пласта.
Единият се слага в чиния за сервиране, напръсква се равномерно със смес от кафето и ликьора и отгоре се разстила половината от крема. Слага се вторият пласт, напръсква се с останалото кафе и се покрива с останалия крем.

Тортата се слага в хладилника поне за 2 часа. Преди поднасянето се посипва с малко какао и се гарнира с едри стружки бял шоколад.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Сладка палачинкова торта

Писане by styyni on Пон 20 Юли 2009, 11:43

мама - Рецепти за торти - Page 3 Thumb_1247486521

Продукти:

Порции: 9-10
Необходимо време: 2 часа най-много
12 палачинки, но броят им варира според зависи, колко искате да е голяма тортата.
Рецепта за палачинките:
3 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол и 2-3 с.л. захар, за да са по-сладки. От тази доза стават 7-8 палачинки

За крема
250 мл. прясно мляко
250 мл. сладка готварска сметана
3 жълтъка
80 гр. пудра захар
½ пакетче желатин
1 с.л. нишесте (обикновено, царевично)
1 с.л. ром (или есенция)

Начин на приготвяне:

За крема накиснете желатина в малко студена вода. Сложете жълтъците в друга тенджера на много слаб огън, добавете захарта и разбийте, докато сместа побелее. Добавете нишестето, разбъркайте и добавете на тънка струйка млечната смес, като бъркате непрекъснато. Оставете сместа на тих огън, като разбърквате, докато крема започне да се отделя от стените. Сваляте от котлона, прибавете желатина и разбъркайте енергично, докато се разтвори и оставяте на страни да се охлади кремът. Добавете и рома.
Разбива се отделно течната сметана и се смесва с горния крем.

В кръгла купа постилате фолио, мажете палачинка с крема и слагате на дъното. Така всяка следваща палачинка се маже с крема и се редят в купата. Между тях можете също да слагате нарязани плодове. когато всички палачинки са наредени, тортата се прибира в хладилника, за да стегне за около 2-3 часа. Най-горната палачинка не се маже,защото когато се обърне после тортата, тя ще бъде най-отдолу. Изважда се, обръща се върху тортена чиния и внимателно се маха фолиото. Цялата торта се намазва с останалия крем.

За украсата отгоре :

В отделен съд се разтваря 1 пакетче желатин (аз ползвах на др. Йоткер) в 500 мл. подсладена вода (може и компот) и се оставя на студено за да започне леко да се желира. Нарязвате си ягодките на тънки филийки и всяко парченце се потапя в купата с желиращата смес и се облепва тортата. Прибира се в хладилника за малко за да стегне. След това с лъжичка се полива цялата торта с вече постегналата желираща смес и отново се прибира в хладилника за 1-2 часа за да се стегне.

www. Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Бисквитена ягодова торта с шоколад

Писане by Lindzi on Сря 29 Юли 2009, 12:42

250 г ягоди
250 - 300 мл прясно мляко
200 мл заквасена сметана
1 пакет обикновени бисквити
100 г шоколад
1/2 ч.ч. пудра захар
1 с.л. кристална захар
1 пакетче ванилия

за шоколадовия сос:

100 г шоколад
1/2 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. нишесте
1 капка есенция ром

Начин на приготвяне:

Сметаната се разбива 2-3 минути с пудрата захар. Ягодите се смилат с кристална захар, добавят се към сметаната. Разбърква се и се ароматизира с ванилия. Бисквитите се натопяват за кратко в прясното мляко и след това се нареждат на повърхността на подходящ съд. Поръсват се с настърган шоколад. Нанася се един пласт от сметановия крем. Покрива се с бисквити и процедурата се повтаря. Най – отгоре остава пласт крем. Трябва да отлежи, покрита 2-3 часа, в хладилник. При сервиране се декорира с настърган шоколад или с шоколадов сос, които се приготвя, като се разтопи шоколада. В прясното мляко и се добавя есенция ром, който е уплътнен с разтворено в малко вода нишесте. Редим ягодките отгоре за украса.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта „Малиново изкушение“

Писане by sa6ito on Нед 02 Авг 2009, 00:10

мама - Рецепти за торти - Page 3 2419_MEDIUM-300x272
Продукти за блата:
6 яйца
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 чаена чаша захар
1 ванилия

За крема:

800 мл сметана
захар и ванилия на вкус
500 г малини (може и замразени)
1 пакетче желатин „Д-р Йоткер“

Приготвяне:

От посочените продукти приготвяте тесто за блата и го изпичате в намаслена и набрашнена тортена форма. След като изстине, го разделяте по хоризонтала на три равни части с помощта на здрав конец.
Разбивате 2/3 от сметаната със захар на вкус и добавете малините. От­делно притривате шепа малини с 3 супени лъжици захар и приготвяте же­ле според описанието на пакетчето желатин. Сглобяването на тортата правите в следната последователност: поставяте блат, мажете от малино­вата сметана, отново блат, пак сметана. Последния блат намазвате тънко с разбитата сметана. От нея ще ви остане за украсяване и намазване отстра­ни. Слагате пак кръга от тортената форма и изливате отгоре сгъстеното малиново желе. Поставяте тортата в хладилник за 3-4 часа, докато стегне желето. Махате формата и намазвате с останалата бяла сметана отстра­ни. Добре е тортата да престои поне 1 ден в хладилника, за да се напои от крема. Преди поднасяне украсявате с розички от сметана и цели малини.
http://receptite.info/
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта от готови рула

Писане by Тони-Рая on Вто 27 Окт 2009, 12:53

мама - Рецепти за торти - Page 3 382907abd3eeмама - Рецепти за торти - Page 3 79269402234f
Продукти:
3 готови рула по 200 г с вкус по желание(аз вземам без шоколадова глазура)
400 г заквасена сметана
500 г течен шоколад
10 г желатин (1 пакетче)
1 бр. банан
4-5 бр. бисвити Закуска
Начин на приготвяне:
Една дълбока купа, която ще оформи тортата се покрива с фолио. Рулата се нарязват на парчета около 1.5 см и се нареждат по стените и дъното на купата.
В дълбока купа се разбиват сметаната и шоколада. Желатинът се разтваря в 1/3 ч.ч. вода, изчаква се за 10 минути и се слага в микровълнова печка за 10 секунди. Слага се в сметаново-шоколадовата смес и се разбива за още 2-3 минути.
С половината смес се заливат наредените в купата рула, покрива се с нарязания на кръгчета банан и отгоре се изспива останалата смес. Бисквитите се намокрят леко с вода и се нареждат най-отгоре. Купата се слага в хладилник за 1-2 часа да се стегне, след което внимателно се обръща върху поднос.След това се украсява пожелание.
Добър апетит!
Тони-Рая
Тони-Рая
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty "Сладко изкушение"

Писане by Lindzi on Пон 16 Ное 2009, 09:58

мама - Рецепти за торти - Page 3 Thumb_1257767804
Порции: 16-18 парчета
Необходимо време: 1 час

Продукти:

За блата:

5 яйца
1 ч.ч. захар
150 мл. газирана вода
2 ванилии
5 с.л. олио
2 ч.ч. брашно
бакпулвер

За крема:
500 мл. прясно мляко
5-6 с.л. захар
3 жълтъка
2 с.л. брашно.

Начин на приготвяне:


Блата се приготвя по следния начин:
Разбиваме яйцата със захарта,след това добавяме ванилиите,газираната вода и олиото.Объркваме всичко добре и добавяме брашното примесено с бакпулвера.Пече се в умерена фурна.


Крем:
Разбиваме хубаво жълтъците, добавяме малко мляко,захарта и брашното. Останалото количество мляко загряваме на котлона и добавяме сместа. Бърка се до получаването на гъст крем.Оставяме да изстине.
След като блата изстине го сиропираме с компот от праскови, оставяме го за 15мин. да поеме хубаво сиропа. Отгоре намазваме с крема,украсяваме с орехи ( по желание), няколко праскови.

vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Шоколадова торта

Писане by maggi on Вто 01 Дек 2009, 13:39

Продукти:

1 пакет готови блатове квадратни
5 яйца
1 ч.ч. захар
180 гр. краве масло
какао(за цвят)
250гр сухо мляко

Начин на приготвяне:


Яйцата се разбиват с захарта. Прибавя се омекналото масло като се бърка с миксера. След това се згъстява със сухото мляко и се оцветява с какаото. С готовия крем се намазват блатовете. Украсява се по желание.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!!

vkusnotiiki.net

_________________
мама - Рецепти за торти - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта "Рени"

Писане by Lindzi on Сря 20 Яну 2010, 16:08

Торта, която събира овациите...

Тортата може да се приготви в четири варианта.

* 1 опаковка блатове за торта(според вкуса могат да бъдат ванилени или какаови,но внимавайте да са пресни)
* 1 литър прясно мляко
* 150 гр. масло
* 1ч.ч. пудра захар
* 2 жълтъка
* 2 опаковки крем на д-р Йоткер без варене (според вкуса-ванилия или шоколад)

Начин на приготовяне:

Крема на д-р Йоткер се приготвя според указанията на опаковката (добре е да бъде по-гъстичък). Пудрата захар и маслото се разбиват с дървена лъжица на маслен крем (кремът е готов, когато маслото поеме всичката захар). Към този крем се добавят жълтъците и се разбърква. Двата крема се смесват.
В плитка голяма чиния се реди тортата.

Блатовете се сиропират с прясно мляко. Най-долния блат може или да не се сиропира, или да му се наръсят само 1-2 с.л. мляко. На средния блат се ръсят 3-4 с.л. На най-горния блат - не повече от 5с.л.

Естествено, между блатовете се слага от крема, като горе-долу половината трябва да остане за отгоре и отстрани.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта с ягоди

Писане by Гост on Пон 08 Мар 2010, 15:09

Продукти за блат:
150 гр.брашно
3 ч.л.бакпулвер
25 гр.какао на прах
3 бр.яйца
175 гр.масло
175 гр.захар
50 гр.смлени орехи
Бишкоти един голям пакет
Шоколадов крем :2 пакета готов крем без варене на д-р Йоткер се разбиват с миксер добавя се на око 80гр разтопено масло и малко ром
Продукти за бял крем:
800 г ягоди
300 мл сладкарска сметана
200 мл готварска сметана
200 г сладко от ягоди
100 мл ликьор (коняк)
2 пакетчета желатин
1 буркан компот от белени праскови
пурички ,ягоди и филирани бадеми за украса
И ето я тортата за утрешният рожден ден на дъщеричката ми:
http://tedykoleva.snimka.bg/cooking/torty-tedy.285662.17722021
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Лятна мечта

Писане by Lindzi on Пон 10 Май 2010, 11:25

мама - Рецепти за торти - Page 3 Thumb_1273147408
3 блата (купени)
желатин
2-3 плода по избор
течен шоколад (бял и кафяв смесен)
шоколадови блокчета или натурален твърд шоколад
сок от компот (няма значение какъв е)


Начин на приготвяне:

Блатовете се разопаковат , взема се един от тях и се поставя в табличка . С лъжичка се сипва по малко от сока от компота като по този начин се сиропирва . След това се намазва с течен шоколад (първо от единият цвят послеследователно на другия блат от другия). Така се прави с двата блата , след това се слага третия блат . В отделна купичка се поставят купчетата шоколад и се оставят на котлона на водна баня или направо в микровълнова фурна за 4-5 минути . След което , се поливат страните на тортата и се изглаждат с нож като също се сипва отгоре върху последния блат малко шоколад и се оформя като кръгла плочка . Плодовете се нарязват и се подреждат върху последния блат . В отделна купичка се изсипва желатина и се прибавя 20-30 мл. студена вода , оставя се да набъбне за 15 минути . След което , за около 5 минути се оставя на водна баня . През това време с течния шоколад се намазват и другите части , които не са покрити с плод . След като е готов желатина се маха от котлона и се оставя да престои за около 2-3 минути . После се поливат плодовете с желатин , за да не покафенеят и тортата се оставя в хладилник , за да се стегне малко шоколада и след това Бон апети. :)

Бележки:
(За целта съм използвала плодовете ябълка , киви , банан и портокал.)
http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта от хляб!

Писане by styyni on Вто 18 Май 2010, 15:08

Продукти:

1/2 хляб
1 малък маргарин
1 ч.ч.захар
1 с.л. какао
1 пакет бисквити-закуска или други
1 ванилия
пръчици


Начин на приготвяне:

Средата на хляба се накисва във вода. Обърква се със какаото, маслото и ванилията. Редят се ред бисквити ред ред смес. Отгоре се посипва пръчици - по ваш избор.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта сърце

Писане by pumpal21 on Вто 06 Юли 2010, 18:52

мама - Рецепти за торти - Page 3 99efa6cf4f69

Продукти за блата:

1 масло – 120 г
1 шоколад – 120 г
2 суп лъж ром
8 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 пакетче царевично нишесте – 80 г
2 суп. лъж. какао
1/2 ч. ч. смлени орехи
1 бакпулвер

Приготвяне:

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбийте жълтъците със захарта и постепенно добавете разтопените масло и шоколад, към тях добавете и рома. Разбъркайте добре. Добавете брашното, нишестето, какаото и бакпулвера. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете и орехите, а след това и разбитите на сняг жълтъци. Поставете в намазана тортена форма и печете около 50 минути на 180 градуса. След като изстине блата изрежете във формата на сърце и след това разрежете на две.

Продукти за крема:

100 мл течна сметана
120 г / 1 пакетче масло
1 ч. ч. пудра захар
1 ванилия

Приготвяне:

Разбийте всички продукти до пухкав крем. Намажете от крема между двата блата и отгоре и поставете в хладилник да стегне. Подгответе фондан, оцветете в розово и разстелете кора с размер добър, за да покрие тортата отгоре и от страни.мама - Рецепти за торти - Page 3 &cb=045c72bf7b

От останалия фондан направете сърчица за украса. Оформете тортата по указания начин.
Поднесете с много любов и пълна чаша добро настроение!


Източник!

_________________
мама - Рецепти за торти - Page 3 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта"Страстна целувка"

Писане by pumpal21 on Пет 16 Юли 2010, 08:40

мама - Рецепти за торти - Page 3 68f540ac0f0d

Продукти:

За блата:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 ванилия

За крема:
1.прясно мляко
2 пакетчета шоколадов пудинг
12 с.л. захар

За сиропа:
500 мл прясно мляко
3 с.л. захар
100 мл коняк или ликьор

За украсата:

300 гр бишкоти
4-5 банана
дребни целувки

Пандишпаненият блат се приготвя,като се разбиват яйцата на пяна,прибавят се захарта и ванилията и накрая-брашното.Сместа се изсипва в набрашнена форма за торта и се пече на 180 градуса за 30 минути.Кремът се приготвя,като шоколадовите пудинги се сваряват с млякото и се прибавя захарта.Сиропът се приготвя,като се сварява прясното мляко и към него се прибавят захарта и алкохола.Опеченият блат се залива с част от сиропа.Част от бишкотите се нарязват наполовина по дължина ,потапят се в сиропа и се нареждат върху блата.Покриват се с пласт от кръгчета банани и се заливат с половината от крема.Нареждат се цели сиропирани бишкоти,пласт банани и останалия крем.Отстрани се нареждат като оградка останалите половинки бишкоти,целувките и по желание-захарни или шоколадови пръчици,кокосови стърготини и т.н.


Източник

_________________
мама - Рецепти за торти - Page 3 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Френска Селска торта

Писане by Lindzi on Съб 17 Юли 2010, 16:44

мама - Рецепти за торти - Page 3 30?width=200&height=164
Медени блатове, заквасена сметана и орехи в уникална комбинация прави Френска Селска Торта безспорен хит. Лек и неповторим вкус, който ще задоволи дори най-претенциозните изисквания.

Блатове:

1. Яйце – 1 брой
2. Захар бяла кристална – 150 гр.
3. Маргарин – 50 гр.
4. Мед – 2 с.л.
5. Сода – 2 ч.л.
6. Брашно – 400 гр
7. Прясно мляко – 200 мл

Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят около 30 минути. Докато е още топла сместа се сипва брашното и се омесва.
От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 гр. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30см, дебелина 3мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете.
Крем:

1. Заквасена сметана – 900 мл
2. Захар бяла кристална – 10 с.л.
3. Орехи – 200 гр

На ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи.
Тортата се прави само с 5 (пет) блата!

Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя 5 часа да зрее при температура от 0ºC до 5ºC.
мама - Рецепти за торти - Page 3 ?index=1&width=400&height=400

http://www.kaneia.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty торта Гараш

Писане by Lindzi on Съб 17 Юли 2010, 16:47

мама - Рецепти за торти - Page 3 6?width=200&height=200

Класика в тортите това е Гараш! Чудесен ансамбъл от орехи, шоколад и млечна сметана. Заложете на изпитаното с годините предложение. Гарантирано удоволствие и превъзходнен вкус с една от най-харесваните български шоколадови торти.

Блатове

1. Яйца - 8 белтъка
2. Захар бяла кристална - 0,200кг
3. Смлени орехи - 0,200кг
4. Брашно - 0,025кг


Белтъците, захарта, смлените орехи и брашното се разбъркват до побеляване, но без да се е образувала пяна. Сместа се разделя на 3 части и се изпичат 3 кръгли блата при температура 160ºC.

Крем

1. Захар - 0,150кг
2. Млечна сметана - 0,200л
3. Шоколад - 0,450кг (или шоколадов кувертюр)
4. ром или ромова есенция

Шоколадът, сметаната и захарта се загряват на слаб огън до кипене, без да завират при непрекъснато разбъркване, докато се получи еднородна смес. Кремът се охлажда на водна баня, като се продължава с разбъркването до получаване на пухкава, тъмнокафява, маслоподобна смес.

Глазура

1. Шоколад - 0,150кг
2. Млечна сметана - 0,100л

Украса

1. Смлени орехи/бадеми - 0,030кг

Готовите блатове се слепват с крема (тортата се намазва и отстрани), като последният не се намазва, а направо се залива с глазурата.Тортата се украсява със смлените орехи.

Добър апетит!

http://www.kaneia.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта "Мечо Пух"

Писане by pumpal21 on Пет 06 Авг 2010, 17:41

мама - Рецепти за торти - Page 3 B90c250ad9bb

За блатовете:
- 6 яйца
- 1 окупена ч.ч. захар
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 2 ванилии
- 1 пълна ч. л. сода
- 6 с.л. олио

Разделя се на три части и се пече на 180*.

Крем:
- пакетче на д-р Йоткер
- желатин

Кремчето се приготвя и към него се прибавя разтворен желатин.
Може и две доза да направите.
Оставя се в хладилника да се стегне хубаво.

Блатовете се сиропират с вода и захар и се намазват с крема хубаво. Реди се банан между тях.

Прави се и маслен крем от масло и пудра захар и се намазва на тънак слой тортата от всякъде.

Фондана е от 100 мл. вода + 50 мл. масло + 1ч.ч. брашно. Разбърква се и се омесва с пудра захар и царевично нишесте. Оцветява се с боички.
Източник

_________________
мама - Рецепти за торти - Page 3 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Вкусна торта "Мама Ежка и ежленцата"

Писане by styyni on Вто 16 Ное 2010, 21:02

мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0660_0
Продукти:
* 2 ч.ч. брашно
* 2 ч.ч. захар
* 2 яйца
* 1,5 ч.л. хлебна сода
* 1,5 ч.л. бакпулвер
* 6 с.л. какао
* 1 ч.ч. прясно мляко
* 1 ч.л. ванилова захар
* 1/2 ч.ч. олио
За кремовете:
* 2л прясно мляко
* 2 нишестета - ванилия и шоколад/какао
* 1-2 с.л. краве масло
* захар на вкус
Приготовление:
1. Смесете всички съставки и разбъркайте до получването на хомогенна
смес. Тестото ще стане доста течно, но не се притеснявайте, така и
трябва да бъде.
2. Добавете в сместа 1 с.л. вряла вода и отново разбъркайте.
3. Изсипете в 2 квадратни или продълговати, заоблени форми.
4. Изпечете в предварително загрята фурна за около 30-на минути.
Коричката ще се получи леко влажна.
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0542
5. С помощта на нож изрежете изпечените форми в капковидна форма, така както е показано на снимката.
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0543
6. Остатъка, който изрязохте преди малко, натрошете и смесете с ванилов
крем (не прекалено течен). За целта можете да използвате и готово
нишесте.
7. С получената смес покрийте таралежа, като намачкате 1 малка топчица,
която ще бъде "нослето". Оваляйте ги в какао и ги прикрепете към
"главата". Когато покривате таралежа старайте се да му придадете
подходяща форма.
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0547мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0546
8. Можете да набучкате различни плодове, като например ягоди, коктейлни череши или парченца банан.
9. Направете какаов или шоколадов крем (отново може и готов), като
гледате да е по-гъст от обикновено и добавете в него 1-2 с.л. краве
масло.
10. С помощта на шприц покрийте големия таралеж с крема - това ще бъдат "бодличките".
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0570
11. От ваниловия крем или с бита сметана оформете очички, а за зеници използвайте шоколадови дражета.
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0572
12. Малките таралежчета посипете с шоколадови пръчици. За нослета
използвайте 2 червени шоколадови дражета, за очички по-малки бонбонки.
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0588
13. Можете да украсите допълнително с плодове или шоколадови бонбонки.
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMGP0663_0

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Торта Заек

Писане by Lindzi on Сря 17 Ное 2010, 09:22

мама - Рецепти за торти - Page 3 11d28f66d0f887c4e7c34e00302e7a9c

Продукти за два блата с диаметър 14 см.
6 яйца
180 гр захар
160 гр пресято брашно

Намазвате с масло и посипете с брашно.
Дъното застелете с пекарска хартия с диматъра на формата.
Разделете белтъците и жълтъците, като първо се разбиват белтъците насняг. Разбийте жълтъците и захарта на пяна. Прибавете постепеннобелтъците, като бъркате леко с дървена лъжица. Накрая към въздушнатасмес, се добавя на части пресятото брашно.

Печете в предварително загрята фурна 160 - 170* С функция вентилаторили на горен и долен 170 - 180 * С за 30 40 мин. За готовностпроверявате с дървено шишче, което трябва да излиза абсолютно чисто исухо.
Готовите блатове охлаждаме и обръщаме.
Отлепваме хартията и когато са напълно изстинали разрязваме на две половини всеки блат.
От единия блат изрязваме две уши, а центъра остава за папионка на заека.

За сиропа:
200 гр захар
200 мл вода
1 ванилия

Приготвяне:
Слагате продуктите да заврат и оставяте да се вари сиропа около 10 мин.

За крема:

300 мл течна сладкарска сметана
130 гр захар
200 гр сирене Филаделфия
150 гр пудра захар
1 / 2 бурканче сладко от ягоди
1 ванилия

Приготвяне на крема:
Сметаната изваждате от хладилника и разбийте със захарта до гъст сняг.Крем сиренето разбийте с пудра захарта на пухкав крем.Овкусете с ванилията.Смесете внимателно с дървена лъжица сметаната със сиренето и разбъркайте до хомогенност.Извадете част от крема и смесете със сладкото от ягоди, по възможност с цели ягоди.

Сглобяване на тортата:
Сложете във сервизна чиния целия блат, който ще служи за глава на заека и сиропирайте с част от сиропа.Нанесете част от крема с ягоди, сиропийте и горната част на блата и сложете върху крема.По същият начин процедираме и с двете части изрязани за уши - сиропирате , нанасяте крем и слагате в горната част на главата.Отдолу слагате папионката като сиропирате, нанасяте крем и слагате отдолу на главата.Останалия крем без ягоди нанасяте върху цялата торта и заглашдате с шпатула.Поръсвате с кокосовите стърготини цялата торта.С червената глазура рисувате мустаците, устата и очертавате външната част на папионката.За очи слагате 2 бонбона, за нос червен желибон.Папионката украсявате с цветни бонбони.Тортата оставяте в хладилник за няколко часа, по възможност една вечер.

За украсата:

Разноцветни бонбони
Захарна глазура - пудра захар, вода, червена течна боя /90 гр кокосови стърготини за поръсване.

източник блатове: Милейди >>
Идея за оформление на тортата: kraftfoods

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Какаова торта с ягодово сърце

Писане by Lindzi on Съб 19 Май 2012, 10:45





мама - Рецепти за торти - Page 3 Cake_heart1

Ако все още не сте прегладали надолу,
то ягодовото сърце си е ягодово сърце, не е нещо метафорично
(литературните термини не ги помня точно, но ще употребя този :))
Поръчах си формата за торта на Wilton с крем под формата на сърце от CookiBooki и
в събота след работа запретнах ръкави, но май прекалено ги запретнах,
защото нищо не направих. Буквално нищо!!! Първо, с адски усилия успях да
измъкна блатовете от двете форми (разбира се, не бяха цели), а и това
което успях да скалъпя, за мой ужас, го изтървах на пода. Хубавото е, че
подносът не се счупи, защото остана в ръцете ми, но тортата се
разхвърча във всички посоки. Нали се сещате какво чистене падна после -
то не бяха шкафове, под, стени (това бе най-неприятното), включая и
дънките ми... Приказка!!! Но такъв мерак имах, че не се предадох лесно.
На следващия ден - неделя, пак запретнах ръкави, но този път намазах
формите обилно с краве масло и поръсих с брашно. Е, вече нямах проблеми с
изваждането (аз и първият път мазах и ръсих, но бе с олио). Упоритостта понякога се възнаграждава, воала:




мама - Рецепти за торти - Page 3 Cake_heart0

Продукти:
3 яйца
2 чаени чаши захар
1 чаена чаша олио
1 чаена чаша течна сладкарска сметана
1 чаена лъжичка нес кафе
1 кафена чашка вода
2 чаени чаши брашно без 2 супени лъжици
1 чаена чаша какао
ванилия
1 чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка бакпулвер
около 30 грама краве масло за намазване на формите
брашно за поръсване на формите


Крем:
800 милилитра течна сладкарска сметана
2 и половина пакетчета желатин
3 пълни супени лъжици сладко от горски ягоди
4 супени лъжици захар
малко розова сладкарска боя (не е задължително)
ванилия

мама - Рецепти за торти - Page 3 Cake_heart3
Яйцата и захарта се смесват, не е нужно да ги разбивате с миксер, а
просто разбърквате, дори и с вилица става, докато се хомогенизира
сместа. Прибавяме разтвореното в чашката вода нес кафе и отново
разбъркваме, докато се поеме напълно. Добавяме и сметаната и пак
разбъркваме. Накрая добавяме олиото и ванилията, и пак разбъркваме до
хомогенизиране. В друга купа смесваме брашното, какаото и набухвателите.
Прибавяме сухата смес на няколко пъти към течната, като след всяко
добавяне разбъркваме до пълно поглъщане на брашнената смес от яйчената.
Получената смес изсипваме в двете форми Wilton, намазани много добре с
краве масло (около 30 грама и за двете) и поръсени с брашно, и печем на
170С в предварително загрята фурна за около 20 минути. Не трябва да се
изушава прекалено сместа. Аз си мисля, че трябваше още малко по-рано да
ги извадя, защото моята фурна се оказва, че пече по-силно на тези
градуси. Изпечените блатове се изваждат от фурната и се оставят да
поизстинат за 10 минути във формите, след което се изваждат, оставят се
да изстинат напалъно и се пълнят с крема. Единият блат, този който е за
отгоре, се обръща много бързо и изравнява с долния. Покриваме тортата с
останалия крем и декорираме някак, а може и никак :))

Аз за пръв път реших да направя
декорация с купен фондан. Е, наистина разликата между него и домашния е
огромна. Не ми се лепнеше толкова по пръстите и много лесно се работих.
Само дето в началото, когато разточвах чаршафа, голям зор видях. То
големи мускули трябва да има човек, бре!!! :)) И след като се потих 5
минути, реших да сложа фондана в микровелето, за да омекне малко и май
не сбърках. Някой майстор, нека бъде така добър и да ме светне как се
процедира при разточване на чаршаф, на фигурките открих цаката :))

мама - Рецепти за торти - Page 3 Cake_heart5
Кремът се приготвя по следния начин:

Изсипвам желатина в 1 и 1/2 чаени чаши
вода и оставяме да набъбне. Разтопяваме го на водна баня до пълното му
разтваряне и го оставяме леко да истине. В купа изиспваме сметаната,
сладкото, захарта, ванилията, сладкарската боя и желатина. Разбъркваме
добре (много бързо се сгъстява сместа) и я изспиваме в улейчетата на
двете половини на блатовете. Изравняваме.

мама - Рецепти за торти - Page 3 Cake_heart4
Някъде бях чела как става и без тази форма, но сега нямам време да издирвам статията в нета.

Затова пък,
ето един друг линк >>,

който съм запазила, за подобна торта, но без специални форми - просто
сърчицето е едно, но пак много красиво :) Стъпка по стъпка е обяснено и
онагледено.



мама - Рецепти за торти - Page 3 Cake_heart2


Инструментариум
нямам, ползвах на малчо едни форми от играчка, с която се забавляваше
като малък - едно кубче с различни по форма отвори - кръг, цвете,
звезда, цифри, букви, които трябва да напъха в куба, сещате се нали?!
:))


Снимките са вечерни, под лампа. Чакам Лулу да издаде тайната при снимане при оскъдно осветление :))

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by gerito_81 on Вто 04 Мар 2014, 15:43

искам да направя захарен фондан, някой ще помогне ли
var vglnk = { api_url: 'http://api.viglink.com/api', key: 'a187ca0f52aa99eb8b5c172d5d93c05b' };
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by pumpal21 on Сря 05 Мар 2014, 11:27

Необходими продукти

  • мама - Рецепти за торти - Page 3 Add500-600 г пудра захар
  • мама - Рецепти за торти - Page 3 Add50 г мед
  • мама - Рецепти за торти - Page 3 Add5 г желатин
  • мама - Рецепти за торти - Page 3 Add30 мл вода

Начин на приготвяне
Желатина се накисва във водата за около 10 минути. След като омекне се прибавя меда и се слага на котлона да се затопли, но без да ври. Пудрата захар се пресява в дълбока купа и с леко охладената желатинова смес се замесва тесто до получаване на пластелинова маса. Увива се в найлоново фолио и се държи в затворена купа в шкаф не в хладилник. Това тесто с това съхранение може да издържи около 3-4 месеца, като при всяко ползване остатъка се увива добре в найлоновото фолио.

* Може да се оцвети в желания цвят с течна или прахообразна боя като с течната ще се наложи да се добави още малко пудра захар, а при сухата се добавя капка масло.
* Подходящо е за покритие на торти и направа на различни фигурки. Фигурките се правят няколко дни предварително за да се втвърдят.
* Искам само да отбележа, че грамажа на желатина, меда и водата трябва да се спазва с голяма точност, защото при увеличаване дори с 10 г мед тестото ще има нужда от повече пудра захар.

ИЗТОЧНИК
Ето това намерих,надявам се да съм ти била от полза

_________________
мама - Рецепти за торти - Page 3 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by gerito_81 on Пет 07 Мар 2014, 09:27

много благодаря, скоро имаме празник вкъщи и ако намеря достатъчно време ще пробвам, а после ще кача снимки
var vglnk = { api_url: 'http://api.viglink.com/api', key: 'a187ca0f52aa99eb8b5c172d5d93c05b' };
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by pumpal21 on Пет 07 Мар 2014, 12:00

ще очакваме снимките!!!!!радвам се,че съм ти била полезна.

_________________
мама - Рецепти за торти - Page 3 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by vasileva.prod on Съб 07 Юни 2014, 11:47

това е моята първа торта с фондан.
мама - Рецепти за торти - Page 3 IMG_0010
free image upload
vasileva.prod
vasileva.prod
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by gerito_81 on Пон 09 Юни 2014, 16:49

страхотна е  тортата
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

мама - Рецепти за торти - Page 3 Empty Re: Рецепти за торти

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите