Всичко за цветята!

Go down

Всичко за цветята! Empty Всичко за цветята!

Писане by Dani on Нед 20 Апр 2008, 18:13

Цветята носят определени чувства, смисъл, значение …


Роза - щастлива любов

Карамфил - чиста и дълбока любов

Лале - перфектна любов

Теменужка - скромност

Фрезия - доверие

Маргаритка - вечна любов, чистота

Жълъд - растението на живота, безсмъртие

Димитровче - символ на нежност и любов

Азалея - страст и темперамент

Бегония - внимание

Кактус - издържливост

Кала - красота

Камелия - възхищение, перфектност

Зюмбюл - скромност, смирение

Минзухар - радост

Нарцис -почит

Далия - достойнство и елегантност

Жълтурче - надежда, вярност

Папрат - магия, вяра

Незабравка - истинска любов, спомени

Гардения - чаровност

Здравец - здраве, лековатост

Гладиола - аз съм искрен

Хибискус - деликатна красота

Ирис - приятелството ти значи много за мен

Жасмин - любезност

Магнолия - благородство

Невен - жестокост, ревност, отчаяние

Орхидея - любов и рядка красота

Слънчоглед - уважение, гордост

Върши работа за избора на букет,за даден човек Всичко за цветята! 387219

_________________
Всичко за цветята! Doddds10
Всичко за цветята! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко за цветята! Empty Какво означават цветовете на розата

Писане by Dani on Вто 18 Ное 2008, 20:06

Какво означават цветовете на розатаЧервено

Романтична любов

Поздравления

Обичам те

Страстно те желая


Бяло

Младост

Пази тайна

Невинност

Достоен съм за теб

Чистота


Жълто

Радост

Добре дошъл

Приятелство

Помни ме

Ревност


Розово

Нежност

Идеално щастие

Моля, повярвай ми


Праскова

Нека сме заедно

Мир и любов

_________________
Всичко за цветята! Doddds10
Всичко за цветята! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко за цветята! Empty Красивият букет e част от всеки подарък

Писане by styyni on Сря 17 Фев 2010, 14:53

Цветята много често казват повече от това, което сами се осмеляваме да кажем. От векове те носят различна символика, която много пъти се е променяла, но са останали някои общи послания.

Едно от най-популярните цветя - розата, в зависимост от цвета си може да изразява различни чувства. Червената роза е запазеният символ на любовта. Тя се поднася само когато искаме да кажем "обичам те" и в никакъв друг случай. Пъпката на червена роза означава силни чувства, които обаче трябва да бъдат запазени в тайна. Бялата роза символизира вярност и непоквареност, тя казва "довери ми се". Жълтата говори за приятелство. Леко отворена, жълтата роза пита "Обичаш ли ме още", а значението на съвсем разтворен жълт цвят е "Моля те, върни се”. Розовата роза е символ на пълно щастие и удоволствие, но също така носи и посланието на тайната любов и признава "Сърцето ми ти принадлежи". Напълно разцъфнал, цветът й казва "Вярвай на това, което говоря и правя". Полуотвореният розов цвят говори, че любовта е истинска. Комбинацията от бели и червени рози означава "близост завинаги". Значение има и броят на розите, които се поднасят. Едно цвете носи посланието за любов, 12 рози изразяват благодарност и уважение, 25 се изпращат за поздравления, а класически букет от 100 или 50 рози носи символът на вечната любов.

Много хора определят карамфила като старомоден и консервативен, но напоследък той отново излиза на мода. Има голямо разнообразие от цветове, издържа дълго време във ваза и е подходящ за модерните интериори. Карамфилът символизира любов, очарование и изисканост. Светлочервените карамфили изразяват възхищение, тъмночервените - любов, а белите означават чиста любов и късмет. Пъстрият цвят на карамфила носи посланието, че любовта е отхвърлена, а жълтият говори за надменност.

Като цяло пролетните цветя символизират радостта от живота. Зюмбюлът е цветето на бодростта и е много подходящ за подарък на хора, които се занимават със спорт. Синият зюмбюл значи постоянство, а белият, освен красота и чар, изразява и неизказаното послание "Гордея се с теб". Жълтият зюмбюл, който се среща по-рядко, говори за ревност. "Обичай ме" е значението на нарциса. Традиционното значение на виолетките е скромност и сдържаност. С букет иглики признаваме "Не мога да живея без теб". Друго много обичано пролетно цвете - лалето, носи посланието на перфектния любовник. И при него има значение цветът - червеното лале заявява "Повярвай в любовта ми" и е своеобразна декларация на чувства, а жълтото лале е израз на слънцето и радостта.

Ирисът е цветето на надеждата и вярата. С него можем да кажем "Моите комплименти" или да признаем на някой близък "Твоето приятелство значи много за мен". Красота, интелигентност и скромност символизира момината сълза, която освен това говори на този, за когото е предназначена "Ти направи живота ми пълен и съвършен".

Божурът изразява стеснителност, но олицетворява и щастливия брак. Червеният мак пък е цветето на удоволствието, белият - на утехата, а жълтият - на богатството и успеха.

Гладиолата е цветето, с което можем да кажем "Аз съм искрен с теб".

Орхидеята е класическото цвете на красотата, елегантността и изтънчеността и носи послание на любов и ласкателство.

Бръшлянът, често използван при аранжировка на букети, символизира съпружеската любов, верността и приятелството. Имелът носи послание на обич и превъзмогване на трудностите, а миртата, която е еврейският символ на брака, означава любов. Палмовите листа още от древността са символ на победата и успеха.

Освен значението на цветята, послание може да се отправи и със самия цвят на букета. Цветовете имат не само естетическо въздействие, но могат да успокояват или да стимулират, да повишават настроението.

Червеният цвят действа стимулиращо и с него трябва да се внимава, а лилавият влияе успокояващо и отпуска напрежението. Жълтият, който се асоциира със слънцето, подобрява настроението, носи радост и топлина, той е цветът на общуването, активността и откритостта. Оранжевото е цветът на оптимизма. Зеленото понякога се пренебрегва и се възприема само като аранжировка при букетите, но не бива да е така - този цвят се свързва с природата и с усещането за спокойствие. Синьото е цветът на покоя, а розовото дава чувство на радост. Бялото означава пълна откритост, но, ако се подарява букет с бели цветя, трябва да се има предвид, че в някои страни в Азия това е траурен цвят.

Ако искаме да поднесем увереност, солидарност и активност, трябва да изберем цветя в червено и жълто. Това е и подходяща комбинация, ако поднасяме букет на мъж, макар че според европейския етикет букет на мъж по принцип не се подарява.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Всичко за цветята! Empty Значение на езика на цветята

Писане by bisyto on Пет 21 Май 2010, 07:42

Значение на езика на цветята
Всичко за цветята! Flowers1-300x224
Букет от цветя, като подарък, може да използвате различните значения на цветята, за да изпратите своето любовно послание.

Розите, традиционните цветя на любовта, идват от римската легенда за жена, наречена Роданте (Родейнт). Тя била преследвана от много ухажори, които били толкова много обхванати от страстта, че разбили вратата на къщата й. Това вбесило богинята Диана, която превърнала жената в цвете, а всеки един от мъжете били трънове на това цвете.

Когато избирате цветя използвайте значението на езика на цветята, така ще придадете специално и романтично значение на букета, който правите.


През 1600 година езика на цветята бил разработен в Конспатнинопол и в поезията на Персия. Лейди Мери Уортли Монтагю донася езика на цветята от Турция в Англия през 1716 година. Той бил разпространен във Франция и станал наръчник на 800те значения на цветята под наименованието „Книгата на езика на цветята”. Любовниците започнали да си обменят послания като си подарявали един на друг подбрани цветя или букети.


Кала Лилия – за величествена красота

Карамфил червен – възхищение; бял – на добър час; чиста и пламенна любов; жълт – отхвърляне, пренебрежение; розов – любов.

Минзухар – не на обидите и оскърбленията

Маргаритка – невинност, нежност, лоялна любов.

Перуника – жълтата е за страст.

Бръшлян – брак.

Лавандула – любов и преданост.

Люляклилав – за нова любов.

Лилия – чисто сърце.

Лотус – отчуждена любов, забравена в миналото.

Мента – за сила.

Орхидея – за любов, красота, изисканост, финес; китайски символ за много деца.

Мак – въображение.

Розачервена означава красота, любов и вяра; бяла – означава вечност; розова е за млада любов или безумно влюбване; жълта – за ревността или само приятелството.

Градински чай – за мъдрост и голямо уважение.

Лале – за перфектна любов, слава.

Виолетка – за скромност, сила и любов.

Божур – връзката ни е щастлива.

Зомбюл – чиста радост.

Камелиябяла – прелестна си; червена – скромност.

Нарцис –„Отново съм влюбен”.

Гладиол – силен характер.

Азалия – моята първа любов.


Последната промяна е направена от bisyto на Пет 21 Май 2010, 08:15; мнението е било променяно общо 1 път
bisyto
bisyto
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Всичко за цветята! Empty Значението на цветята

Писане by bisyto on Пет 21 Май 2010, 08:09

Значението на цветята
Както всеки любител на цветята знае, цветята си имат собствен език. С нежните им цветове може да бъде изразено всяко едно чувство. Разбира се, дори експертите в тази област имат разногласия относно „истинския смисъл” на повечето цветя и смятат, че всяко цвете носи различно послание за различните хора. Тук решихме да ви предложим някой от най-разпространените тълкувания. Вижте дали съвпадат с вашите.
Когато подарите цвете на специален за вас човек, то винаги създава и носи свое собствено, специално, значение.


Акация – Тайна любов, целомъдрена любов
Амброзия – Любовта ти е споделена
Амарилис – Гордост, Pastoral Poetry
Анемона – Напуснат, изоставен
Арбутус (ягодово дърво) – „Обичам само теб”
Богородичка/Астра – Символ на любовта, изтънченост, изящество
Азалиая – „Пази се за мен”, въздържание, крехка страст, китайски символ на женствеността
Bachelor Button – Благоденствие
Бегония – Пази се
Bells of Ireland – Късмет
Bittrsweet – Истина
Синчец - Смирение, скромност
Кактус – Търпение
Камелия (розова) – „Копнея за теб”
Камелия (червена) – „Ти си пламъка в сърцето ми”
Камелия (бяла) – „Прекрасен/а си!”
Карамфил – Очарование, женска любов
Карамфил (розов) – „Никога няма да те забравя”
Карамфил (червен) – „Сърцето ми плаче за теб”, възхищение
Карамфил (лилав) – непостоянство
Карамфил (едноцветен) – Да
Карамфил (шарен) – Не, отказ, „Съжалявам, не мога да бъда с теб” . „иска ми се да можех да бъда с теб”
Карамфил (бял) – Мил и прекрасен, невинност, чиста любов; подарен от жена носи късмет
Карамфил (жълт) – „разочарован съм от теб!” , отрицание
Котешка опашка – Мир, благополучие
Хризантема – „ти си прекрасен приятел”, радост, спокойствие
Хризантема (бяла) – Истина
Хризантема (жълта) – Несподелена любов
Минзухар – Радост
Циклама – Сбогом
Нарцис – Уважение, несподелена любов, „ти си единствен/а”, „слънцето винаги грее, когато съм с теб”
Маргаритка – невинност, предана любов, „никога няма да кажа”, непорочност
Глухарче – Преданост, щастие
Папрат – Магия очарование, сигурност и подслон
Ела - Време
Лен – Символ на семейния уют
Незабравка – Истинска любов, спомени
Форзиция – Очакване
Гардения – „Красив/а си!”, тайна любов
Мушкато – Глупост, безумие
Гладиол – „Дай ми почивка!”, „наистина съм искрен/а”, цветето на гладиаторите
Каменно Цвете – Любов от пръв поглед
Heather (лилава) – Възхищение, уединение
Heather (бяла) – Закрила, „мечтите ще станат реалност”
Holly – Защита, семейно щастие
Зюмбюл – Игри и спорт, прибързаност, цветето, посветено на „Аполо”
Зюмбюл (син) – Постоянство
Зюмбюл (лилав) – „Съжалявам!”, „Моля те, прости ми!”, покаяние
Зюмбюл (червен/розов) – Игра
Зюмбюл (бял) – Красота, „Ще се моля за теб”
Зюмбюл (жълт) – Ревност, завист
Хортензия – „Благодаря за разбирането”, Безразличие
Ирис – Емблемата на Франция, „Приятелството ти означава много за мен” вяра, надежда, мъдрост и храброст, поздравления
Бръшлян – Съпружеска любов, преданост, приятелство, привързаност
Кичест Нарцис – Обичай ме, привързаност, симпатия, желание за споделена обич
Ралица (розова) – Непостоянство
Лилия (бяла) – Девственост, чистота, величественост, „блаженство е да бъда с теб”
Лилия (жълта) – Лъжлив и високомерен
Кала – Красота
Лилия (day) – Кокетство, китайска емблема на майката
Амазонска Лилия (Еухарис) – Девически чар
Лилия (тигрова) – Богатство, гордост
Момина Сълза – Благоуханност, сълзите на Мария Магдалена, скромност, „правиш живота ми завършен”
Магнолия – Благородство
Невен – Жестокост, печал, завист
Имел – „Целуни ме”, обич, „да превъзмогнем трудностите”, свещеното цвете на Индия
Сама Китка, Омаяк – „пази се”, наблизо има неприятел/враг
Мъх – Майчина любов, милосърдие, щедрост
Мирта – Любов, еврейската емблема на брака
Нарцис – себичност, педантичност, „остани си все така сладък/ка”
Латинка – Завоевание, победа
Олеандър – Внимание
Оранжев цвят – Невинност, вечна любов, брак
Жасмин – Измама, лъжа
Орхидея – Любов, красота, изисканост, красива жена, китайски символ за много деца
Орхидея (катлея) – Женски чар, сексапил
Палмови Листа – Победа и успех
Божур – Срам, щастие
Петуния – Обида, гняв, „твоето присъствие ме успокоява”
Бор – Надежда, състрадание
Мак – Въображение, вечен сън, забрава
Мак (червен) – Удоволствие
Мак (бял) – Утеха
Мак (жълт) – Богатство, успех
Иглика – „Не мога да живея без теб”
Иглика (вечерна) – Непостоянство
Роза (подарена на сватба) – Щастлива любов
Роза (много тъмночервена) – Траур
Хибискус – Нежна красота
Роза (LEAF) – Надежда
Роза (розова) – Идеално щастие, „моля те, повярвай ми”
Роза (червена) – Любов, „Обичам те”
Роза (чаена) – „Винаги ще помня”
Роза (без бодли) – Любов от пръв поглед
Роза (бяла) – Невинност и чистота, „подходящ/а съм за теб”, потайност
Роза (бели и червени) – Хармония, единство, цвете-емблема на Англия
Роза (бяла-суха) – „Предпочитам смъртта пред загубата на достойнството”
Роза (жълта) – Изчезваща любов, ревност
Розова Пъпка – Красота и младост, „сърце, непознало любовта”
Розова Пъпка (червена) – Чистота и красота
Розова Пъпка (бяла) – Младостта на девойка
Розова Пъпка (moss) – Признание в любов
Рози (букет от разцъфнали рози) – Благодарност
Рози (единичен отворен цвят) – „Обичам те”. „Още те обичам”
Сарсапарила – Красота, прелест
Кученца – Измама, заблуда, грациозна госпожица
Spider Flower – „Избягай с мен”, приставам
Мадагаскарси Жасмин – Щастие в брака, желание за пътуване
Stock – „Оковите на любовта”, готовност, „винаги ще бъдеш красив/а за мен”
Ароматен Грах – „Сбогом”, заминаване, безкрайно удоволствие, „Благодаря за времето,прекарано с теб”
Лале – Идеалният любовник, измислица, цвете-символ на Холандия
Лале (червено) – „Вярвай ми”, обяснение в любов
Лале (шарено) – Красиви очи
Лале (жълто) – „В усмивката ти грее слънце”
Теменужка – Скромност, умереност
Теменужка (синя) – Бдителност, доверие, „винаги ще бъда истински/а”
Теменужка (бяла) – „Нека да опитаме”
Циния (пурпурна) – Трайна любов
Циния (шарена) – „Мисля за/ в памет на отсъстващ приятел”
Циния (алено червена) – Постоянство
Циния (бяла) – Добрина
Циния (жълта) – Ежедневно напомняне за себе си

А това са няколко тълкувания –намеци от Блогмаса

Копър (пресен) – „Намек за таратор с мастика”
Хмел (загорски) - „Обичам Бира”
Лавандула – Голяма си …………..
Магданоз с орехи (икебана) – Мисли и чети повече! горе само бръмбари
Самардала (див чесън) – Не ме целувай ! или си намери четката за зъби или се разкарай”
Бухалка (дъбова) – Бия тъ, шото тъ обичамъ
Арпаджик (крумит лук) – „Селска пръчка си ти”
Хрян (настърган също става) – „Пенке, изгарям по теб” (ако не си Пенка, намажи му ските и го пускай по баира)
Домати (Cherry) – Силикон, крайно време е! Престраши се
Томи (растителен – маргарин) – „Намазана кифла си ти”
Праскови (мъхести) – „Трайно обескосмяване, замисли се за фото-епилация, Чобака”
Чесън (стар на плитка) – Системно мислене за шкембе чорба
Фасул (зелен) – „Тъпо парче си”
Курнишон (краставица) – Старай се повече
Краставица (нормал ор бляк) – Бъди по нежен, моля те!
Круша (трапецовидна)- Вземи се стегни, крайно време е (бидонче мое)!
Праз (през октомври) – „Яде му се Бисмар през ноември (ако е станало зелето на татко ти)”
Царевица (кучан)или(моряшки мамул) – „Много пътувам, не ме чакай”
Татул (може и на семки) – Отрови ми живота!
Бегония (цвят –няма значение) – „Хващай пътя”

Последните 2 предложения може да се аранжират заедно и ще са доста красноречиви!
bisyto
bisyto
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Всичко за цветята! Empty Какво лекуват любимите Ви цветя?

Писане by styyni on Нед 12 Сеп 2010, 11:57

Всичко за цветята! Pic.118135.3.450x350
Ароматерапията с цветя е един чудесен начин да излекувате тялото и душата си. Ако искате да подобрите здравето и душевното си равновесие, без да прибягвате до употребата на лекарства и таблетки, то този вариант е точно за Вас!
И така, нека разберем как можете да използвате цветните масла, за да изглеждате и да се чувствате прекрасно:


Роза
Всичко за цветята! Rose1
За получаването на 1мл розово масло се използват 5кг свежи розови листенца.
Какво лекува?

-Депресия
-Главоболие
-Безсъние, стрес
-Проблеми от сексуален характер
-Повяхнала кожа
-Нарушен метаболизъм
-Заболявания на дихателните пътища
-Вагинит, кандидоза
-ПМС, менопауза
-Проблеми с кръвообращението
-Инфекции и зарази

Съвет: Всички етерични масла на практика са неразтворими във вода, такаче, за да вземете вана с розово масло, трябва предварително даразтворите около 10 капки масло в мляко или течна сметана.

Употребата на розово масло е възможна, както външно, така и вътрешно. В кулинарията, то се използва за ароматизиране на напитки.Розови листенца

Всичко за цветята! Fresh_Rose_Petals_White_Pink_250

Ваната с розови листенца е чудесен начин да се отпуснете след тежъкработен ден. За целта обикновено се използват свежи или леко повяхналивенчелистчета, които се посипват върху водата.

Сухите листенца можете да използвате като освежител за въздуха встаята. Добавете няколко капки розово масло в листенцата, зашийте ги вленена или памучна торбичка и оставете пакетчето някъде из помещението.

От венчелистчетата се прави и розова вода. Сутрин ивечер обтривайтелицето си с тампон, напоен в розова вода - това е чудесен начин датонизирате и освежите кожата си.Жасмин

Всичко за цветята! C5iol4b4_jasmin-leten
В Средиземноморските страни, миризмата на жасмин се счита за "кралскиаромат", а така също е и задължителен компонент в някои от най-скъпитепарфюми.

Какво лекува?

-Депресия
-Болезнена менструация
-Импотентност, фригидност

-Оказва имуностимулиращо действие
-Възпалителни заболявания
-Понижена работоспособност
-Стрии, белези
-ОРЗ, грип

Съвет: Добавете 2-3 капки жасминово масло в крема или маската за лице, и кожата Ви ще стане много по-еластична и гладка.


Лавандула

Всичко за цветята! 47161578_1ak

В древността помещенията са били опушвани славандула, за да се унищожат неприятните миризми и да се прогонят злитедухове.

Какво лекува?

-Инфекции на пикочните пътища, цистит
-Депресия
-Травми на сухожилията и ставите
-Болки в стомашно-чревния тракт
-Целулит, наднормено тегло
-Вагинит, кандидоза
-Главоболие
-Косопад
-Кожни заболявания

Съвет: При безсъние и главоболие, втрийте в скалпа си смес от 10мл уиски и 1-2 капки лавандулово масло.


Лайка

Всичко за цветята! Romashka

Маслото от лайка се използвало още в древността, като антисептик.

Какво лекува?

-Алергии
-Мигрена, главоболие
-Възпалителни заболявания
-ПМС, менопауза
-Напрежение в мускулите
-Токсикоза
-Рани, изгаряния
-Акне

Съвет: Добавете няколко капки масло от лайка във ваничката за крака, за да отнемете напрежението, тежестта и неприятния мирис.
Здравец

Всичко за цветята! F_19227546

Стритите листа от здравец, наложени върху прорезнирани спомагат за по-бързото зарастване на травмите и облекчават болката.

Какво лекува?

-Кожни и гъбични заболявания
-Захарен диабет
-Камъни в бъбреците
-Заболявания на нервната система
-Преумора, нервно изтощение
-Изгаряния, рани, язви
-Пърхут
-Гастрит, стомашна язва

Съвет: Сухите листа от здравец, запалени в подходящ съд и оставени датлеят в помещението, повдигат настроението и облекчават чувството натревожност и депресия.


Мимоза

Всичко за цветята! Mimosa_monancistra

Маслото от мимоза е много скъпо, затова се използва предимно за производството на луксозни парфюми и козметика.

От какво лекува?

-ПМС
-Нервно напрежение, стрес
-Кожни заболявания

Съвет: При кожни заболявания, нанесете разтворено в прясно мляко масло от мимоза директно върху възпалените участъци.


Карамфил

Всичко за цветята! Show_image.php

Латинското название на "карамфил" се превеждабуквално, като "цветето на Любовта", затова не е изненадващо, че вДревна Гърция влюбените са си подарявали именно такива цветя.

Какво лекува?

-Заболявания на стомашно-чревния тракт
-Заболявания на горните дихателни пътища
-Възпаление на лигавиците
-Фригидност, импотенция
-Гнойни рани
-Умора

Съвет: Сместа от масло от карамфил и расително масло в пропорции 1:2 ще Ви предпази от ухапвания на комари.


Невен

Всичко за цветята! Neven

В Европа и Латинска америка изсушените цветове от невен сеупотребяват като подправка, известна в Русия и Кавказ, като имеретинскишафран.

От какво лекува?

-Безсъние, депресия
-Акне
-Понижен тонус на кожата и леки бръчки
-Рани и натъртвания
-Мазоли
-Дерматит

Съвет: Семесете 10 капки масло и 20г крем и нанесете върху ръцете и краката, за да омекотите загрубелите участъци.

Съставът на всяко едно масло е уникален, но всички те притежаватполезни свойства: влияят положително върху нервната система инастроението, укрепват имунитета, притежават антисептично действие, атака също ускоряват регулационните процеси в организма. Но преди даизползвате масла, трябва да се консултирате с Вашия лекар, тъй каторедица от тях не се препоръчват за употреба при бременност, алергии,специфични заболявания или непосредствено преди излагане на слънце.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Всичко за цветята! Empty 6 Основни причини за гибелта на цветята

Писане by styyni on Чет 02 Дек 2010, 21:17


Всичко за цветята! Home-flowers
Недостатъчна влага
Много растения могат да издържат с редки поливания през зимата, но
недостигът на вода през пролетно-летния сезон, когато е периодът на
растежа им, води до увяхване на листата и в края на краищата – до
смъртта им.
Преовлажняване на почвата
Важно е да не се бъркат симптомите за недостатъчно поливане със
симптомите за преовлажняване на почвата. В първия случай листата клюмват
или опадат, а във втория те пожълтяват. Саксиите с преовлажнена почва
обикновено са покрити със зелен налеп.
Силна слънчева светлина
Дори и цветята, които се чувстват отлично на слънчевия перваз, като
пеларгонията например, също трябва да бъдат засенчвани по време на
летните горещини. Ако не се направи това, почвата може да прегрее и
горещината да убие корените.
Недостиг на светлина
При лошо осветление растенията растат слабо и не цъфтят, като по принцип
не загиват. Но в случай, че осветлението е незначително – например ако
държите цветята в тъмни коридори или в ъглите на голяма стая, те могат
да загинат
Силно студено течение
Когато в стаята прозорците и вратата са отворение, а температурите навън
са ниски, се образуват потоци насрещен въздух, които водят до загиване
на растенията. Затова избягвайте да разполагате саксиите по права линия
между прозореца и вратата.
Горещ въздух
Централното, както и всяко друго изкуствено отопление, изсушава въздуха
като може да доведе до загиването на по-нежните растения. Затова е важно
да се осигурява относителна влажност на въздуха.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Всичко за цветята! Empty Re: Всичко за цветята!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите