Стандартните салати и техни разновидности.
+6
zornica.gencheva
mimi_dani
Lindzi
husky
Dani
mamazavinagi
10 posters
Страница 5 от 5
Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Салата ТРИТЕ НАЙ-ВАЖНИ НЕЩА
Продукти:
1 кг картофи
половин малка зелка
3 моркова
оцет
олио
сол
целина
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и ги нарежете на едри парчета. Нарежете зелето на ситно, а морковите настържете на едро ренде. Прибавете нарязаната целина, овкусете салата и я разбъркайте добре.
1 кг картофи
половин малка зелка
3 моркова
оцет
олио
сол
целина
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, обелете ги и ги нарежете на едри парчета. Нарежете зелето на ситно, а морковите настържете на едро ренде. Прибавете нарязаната целина, овкусете салата и я разбъркайте добре.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Салата капрезе
Порции: 1
Необходимо време: 15 минути
Продукти:
1 голям домат
2 щипки босилек
1 пакетче моцарела
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете в чинията едно до друго. Отгоре нарежете на кръгчета моцарелата и сложете всяко кръгче моцарела върху всяко кръгче домат. Отгоре поръсете с босилек и овкусете с зехтин на око.
Необходимо време: 15 минути
Продукти:
1 голям домат
2 щипки босилек
1 пакетче моцарела
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете в чинията едно до друго. Отгоре нарежете на кръгчета моцарелата и сложете всяко кръгче моцарела върху всяко кръгче домат. Отгоре поръсете с босилек и овкусете с зехтин на око.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
ЛЕСНА САЛАТА
Лесна салата
Продукти
Продукти
- 150 г сирене
- 2 бр. сварени яйца
- 150 г сухари Кубети със сирене или друг вид солени бисквитки
- 150 г майонеза
- 2 скилидки чесън
- 1 бр. голям домат
- по 1 с.л. магданоз, копър, зелен лук
Приготвяне
- Сиренето се настъргва и се изсипва върху чиния.
- Яйцето се нарязва на ситно и се наръсва върху сиренето.
- Доматът се обелва и нарязва на дребно и се добавя към салатата.
- Наръсват се отгоре сухарите.
- Чесънът се счуква и смесва с майонезата.
- Майонезата се изсипва върху салатата, леко се разбърква.
- Салатата се наръсва с магданоз, копър и зелен лук.
Поздрави Бени
maggi- Администратор
Салата Апетит
Продукти:
- 1 кг картофи
- 3 бр. моркови
- 3 бр печени чушки
- 150 г шунка
- 300 г майонеза
- 2 с.л. кисело мляко
- 2 ч.л. горчица
- сол
морковите, нарязани на тънки шайби. Печените чушки се обелват,
изчистват се от семките и се нарязват на дребни парчета. Шунката се
нарязва на кубчета. Всичко се смесва в купа. Отделно се смесват
майонезата, киселото мляко и горчицата, изсипва се в купата и се
обърква.
maggi- Администратор
Салата "Дани"
7-8 средно големи картофа
4-5 яйца
сирене
кашкавал
шарена сол
кутийка майонеза
1/2 бурканче кисело мляко
2 триъгълничета чисто топено сирене
4-5 яйца
сирене
кашкавал
шарена сол
кутийка майонеза
1/2 бурканче кисело мляко
2 триъгълничета чисто топено сирене
Картофите и яйцата се сваряват. В купа се разбиват на хомогенна смес топеното сирене, майонезата и киселото мляко. В дълбок съд започват да се редуват 2 настъргани на едро картофа, 1 настъргано на едро яйце, настъргано на едро сирене, настърган на ситно кашкавал, полива се от соса и се ръси с шарената сол. После отново се повтаря - 2 картофа, 1 яйце, сирене, кашкавал, сос, шарена сол и така до изчерпване на продуктите. Завършва се със заливка от соса и се поръсва най-отгоре с шарена сол. Салатата не се размесва и се поднася както е на пластове!
vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Салата с китайско зеле
Продукти:
5-6 листа китайско зеле
зелен лук
един по-голям домат
една супена лъжица майонеза
сирене
кашкавал
растително масло на око за да не става тежко от майонезата
сол на вкус
Начин на приготвяне:
vkusnotiiki.net
5-6 листа китайско зеле
зелен лук
един по-голям домат
една супена лъжица майонеза
сирене
кашкавал
растително масло на око за да не става тежко от майонезата
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Зелето и доматите се нарязват, като е хубаво зелето да се намачка малко, сиренето и кашкавала се настъргват и се добавя олиото и солта както и майонезата.
vkusnotiiki.net
maggi- Администратор
Зеленчукова салата
1-2 червени домата
1-2 краставички
2 чушки
съвсем малко лук за вкус
олио
оцет
шарена сол(мерудия)
Нарязват се всички зеленчуци. После се слагат в една чиния. Заливат се с олиото и оцета. Наръсете солта. И ето вече можете да похапнете салатата.http://vkusnotiiki.net
1-2 краставички
2 чушки
съвсем малко лук за вкус
олио
оцет
шарена сол(мерудия)
Нарязват се всички зеленчуци. После се слагат в една чиния. Заливат се с олиото и оцета. Наръсете солта. И ето вече можете да похапнете салатата.
Lindzi- SPAMMER
Салата Мария
Продукти:
1/2 салата Айсберг
2 големи домата
1 голяма краставица
1 стрък магданоз
1/2 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
1/2 ч. чаша зехтин
отлежал балсамов оцет - на вкус
Начин на приготвяне:Накъсвате салатата на парчета, обърквате я със зехтина, солта и оцета. Нарязвате лука и магданоза на дребно и минавате чесъна през преса, поставяте в сместа и пак бъркате. Оставяте така около 15 мин., след което добавяте нарязаните краставица и домати. Обърквате всичко и сервирате, може да поставите няколко маслини.
http://vkusnotiiki.net
1/2 салата Айсберг
2 големи домата
1 голяма краставица
1 стрък магданоз
1/2 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
1/2 ч. чаша зехтин
отлежал балсамов оцет - на вкус
Начин на приготвяне:Накъсвате салатата на парчета, обърквате я със зехтина, солта и оцета. Нарязвате лука и магданоза на дребно и минавате чесъна през преса, поставяте в сместа и пак бъркате. Оставяте така около 15 мин., след което добавяте нарязаните краставица и домати. Обърквате всичко и сервирате, може да поставите няколко маслини.
http://vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Re: Стандартните салати и техни разновидности.
Зелена салата
Продукти:
Зеле – ј от средно голяма зелка
Коприва – 150 гр
Киселец – 100 гр
Морков – 1 бр
Краставица – Ѕ бр
Магданоз Ѕ връзка
Маточина – 1 връхче за украса
Сол, зехтин и ябълков оцет на вкус.
Приготовление.
Всички зеленчуци се нарязват, овкусяват се и се аранжират в подходяща чиния или купа.
Продукти:
Зеле – ј от средно голяма зелка
Коприва – 150 гр
Киселец – 100 гр
Морков – 1 бр
Краставица – Ѕ бр
Магданоз Ѕ връзка
Маточина – 1 връхче за украса
Сол, зехтин и ябълков оцет на вкус.
Приготовление.
Всички зеленчуци се нарязват, овкусяват се и се аранжират в подходяща чиния или купа.
felix- начинаещ
Практична салата загости
Решението за оформление на тази салата взех след последнитеми гости, когато се наложи да изхвърля останалата салата.
Избират се различни зеленчуци, в случая морков, тиквичка,зелена и червена пиперка, краставица, зеле и магданоз. Зеленчуците се нарязватна жулиени и се оформят на снопчета. Подправки като олио, оцет и сол се сервират отделно. Така всеки гост ще има възможност сам да нареже и овкуси колкото зеленчуци желае. А в случай, че останат зеленчуци, от тях може да се направи хубава супичка.
felix- начинаещ
Салата за ракия, мастика или ей така от Bat' Ico
- 1/4 зелка;
- 1 морков;
- 1 краставица;
- 2 домата;
- 100 гр.пушен или траен колбас;
- 100 гр. кренвирш;
- 50 гр. сирене;
- 50 гр. кашкавал;
- 10-12 маслини;
- 3-4 листенца целина;
- 5-6 клонки копър;
- 100 гр. трапезна майонеза;
- олио;
- оцет;
- сол.
Подправяме с оцет и олио, разбъркваме.
Прибавяме майонезата и хомогенизираме, поставяме в купа и заравняваме. Върху тях поставяме един слой краставица, нарязана на средно големи кубчета, върху нея, слой домати, също на такива кубчета.
Посоляваме лекичко и поливаме с мъничко олио.
Върху доматите поставяме слой от два вида колбас, нарязани на кубчета.
Отгоре настъргваме сирене, а върху него стържем кашкавала. Подреждаме отгоре маслини и украсяваме. Наздраве!
Източник
Lindzi- SPAMMER
Патладжан с чеснов сос
Продукти:
2-3 бр. патладжани
1/2 кофичка кисело мляко
150гр. майонеза
2-3 бр. скилитки чесън
Приготовления:
Патладжаните се обелват , нарязват се на филий по дължина и се изпържват! Прави се сос като се смесят киселото мляко,майонезата и чесъна(счукан). Поставя се във всяка филийка патладжан от соса и се навива на ролце. Може да се сервира,като предястие,но може и като гарнитура!
Добър апетит!
2-3 бр. патладжани
1/2 кофичка кисело мляко
150гр. майонеза
2-3 бр. скилитки чесън
Приготовления:
Патладжаните се обелват , нарязват се на филий по дължина и се изпържват! Прави се сос като се смесят киселото мляко,майонезата и чесъна(счукан). Поставя се във всяка филийка патладжан от соса и се навива на ролце. Може да се сервира,като предястие,но може и като гарнитура!
Добър апетит!
Galia Valcheva- начинаещ
Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|