Стандартните салати и техни разновидности.

Страница 3 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата за всеки сезон

Писане by Lindzi on Сря 08 Апр 2009, 15:56

2 твърдо сварени яйца
половин прясна красавичка
копър
магданоз
сирене
1 малка скилидка чесън
1-2 стръкчета пресен лук /може и червен/
сол, зехтин, оцет

Яйцата и краставичката се нарязват на дребни кубчета.
Лукът, чесънът, магданозът и копърът се наситняват.
В купа се смесват всички продукти, поръсва се с натрошено сирене и
се залива със смес от зехтин, оцет и сол. По желание може да се прибави
и малко царевица от консерва.
Кулинар
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Зелена изненада

Писане by Lindzi on Чет 09 Апр 2009, 14:25

Продукти:

2-3 Марули
250 г сирене
5-6 яйца
7-8 репички
олио
оцет пожелание
сол

Приготвяне:

Марулята се измива добре и се нарязва. Сложете я в голям и дълбок съд. Яйцата се сваряват, след това се обелват. Взимате сиренето и го мачкате, докато стане на каша и добавяте яйцата към него. Сипвате в съда с яйцата и сиренето, олиото, оцета и слагате сол – бяла или шарена, но може и двете. Сместта я обърквате добре. Към сместта прибавяте нарязаната маруля. И продължавате да бъркате.

След това има два начина за поднасяне!

1-ви начин. Слагате сместа върху листо маруля и го сгъвате, като му сложите клечка за зъби, на която е забита по репичка.

2-ри начин.
Само сместа от яйца, сирене и маруля.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата “Au pair” с дресинг

Писане by Lindzi on Чет 09 Апр 2009, 14:27

Продукти:

1 маруля
1 морков
1-2 домата
1 краставица
репички
1-2 печени чушки
3-4 лъжици царевица от консерва
1 консерва риба тон
малко кашкавал

За дресинга:

2-3 лъжици горчица
зехтин
сол на вкус
оцет на вкус (3-4 лъжици)

Приготвяне:

Марулята се измива и нарязва или накъсва в дълбока купа. Морковът се измива, обелва и настъргва. Доматите се измиват и нарязват. Краставицата се обелва и нарязва на шайбички. Печените чушки се
нарязват на ивички. Репичките, почистени се режат на по- едри парченца. Всичко се смесва в купата и към тях се прибавят царевицата, кашкавала на кубчета и изцедената от соса риба тон.

В бурканче се слагат необходимите продукти за дресинга и се разклаща до получаването на хомогенна смес, която след това се изсипва върху готовата салата.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Вкусни пролетни ладийки

Писане by Lindzi on Чет 09 Апр 2009, 14:45

няколко броя краставици
пипер суров (зелен или червен за цвят)
стрък праз
няколко листа маруля
салатен зехтин
сол на вкус

За плънката:

около 500 г извара (може и натрошено сирене)
майонеза
смлян чер пипер

Приготвяне:

Краставиците и суровият пипер се нарязват по дължина след като се измият. Изтърбушват се от семето и се пълнят с плънката от предварително обърканата извара с майонезата. Вместо със това, ладийките
могат да се напълнят и с катък. Готовите лодки се нареждат в подходяща салатиера, като се редуват краставица, пипер (ако е червен, става красиво - зелено и червено). По същия начин могат да се напълнят и не много едри домати, които се поставят в средата на чинията. Накрая режем ситно листата от марулята с праз лука, разбъркваме със зехтина и сол на вкус и с два пръста наръсваме върху подредените продукти.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата "Вери-Бери"

Писане by Lindzi on Пон 13 Апр 2009, 12:05

1 краставица
3 домата
1 купичка царевица (на зърна,варена, може и от консерва)
200 гр. сирене
1 препечена филия хляб
3-4 маслинки за окраса
сол, олио и оцет на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете доматите и краставицата в голяма купа. Добавете царевицата и натрошете
сиренето. Начупете препечената филийка на залъчета и ги прибавете. Овкусете със сол, олио и оцет.( може да добавите и домашно сушена чубрица). Разбъзкайте, разсипете в чинийки или панички и поставете маслинките за украса.

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата "Всичко"

Писане by Lindzi on Пон 13 Апр 2009, 12:08

4 домата
1 маруля
1 ч.ч. царекица (варена; готова за консумиране)
300 гр. сирене
250 гр. филе(пуешко, свинско, може и шунка)
1 препечена филиика хляб
олио, оцет и сол на вкус


Начин на приготвяне:

В голяма купа нарежете марулята по ваше предпочитание. Може и да я накъсате, ако желаете. След това нарежете доматите на дребни парчета. Натрошете сиренето и начупете препечената филийка на малки залъчета. Добавете царевицата и нарязаното на кубчета месо. Прибавете сол, олио и оцет и разбъркайте.

Източник: Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Зелена салата с кашкавал и маслини

Писане by Lindzi on Чет 16 Апр 2009, 10:09

2бр. зелена маруля
2 домата
1 краставица
100 г маслини
1 пакет ролца от раци
1 стрък зелен лук
3 супени лъжици майонеза
100 г кашкавал

Приготвяне
:

Първо измиваме добре всички зеленчуци, нарязваме ги на кубчета, освен зелената салата, нея на лентички.
Изсипваме в голяма купа доматите, краставицата, салатата, маслините, лука и ролцата от раци. Объркваме всичко с майонезата и сол на вкус. Накрая настъргваме кашкавала отгоре.
За тези, които не обичат ролца от раци, да не слагат, и без тях е вкусно.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Млечна салата с коприва

Писане by Lindzi on Чет 16 Апр 2009, 10:20

1 краставица
200 г коприва
1 кофичка кисело мляко
копър или магданоз
сол
2 с. л. олио

Приготвяне:

Зеленчуците се нарязват и всички съставки се смесват.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Седмо чудо

Писане by Lindzi on Пон 20 Апр 2009, 17:41

1/2 Зеле
3 - домата
3 - краставици
100-150 гр. Мариновани гъби
2-3 кренвирша или шунка
50-100 гр. кашкавал
1 - майонеза, може и повече
сол на вкус




Продуктите се нарязват на ситно, слагат се в дълбока купа, прибавя се майонезата и солта и ..ГОТОВО.


Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Великденска салата

Писане by Lindzi on Пон 20 Апр 2009, 17:48

5 яйца
1 кофичка майонеза
1 пакетче крема сирене
1 ябълка


Яйцата се варят и се отделят жълтъка и белтъка. Белтъка и жълтъка се нарязват на много ситни парчета. Белтъците се смесват с крема сиренето ябълката се настъргва. Прави се един плат белтък и крема сирене един плат ябълка така докато свърши сместа. Отгоре се намазва с майонеза и се поръсва с жълтъците...

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата от шушан

Писане by Lindzi on Вто 21 Апр 2009, 11:55

Шушанът е една от най-полезните и вкусни зелени храни. Растението съдържа огромно количество етерични масла, каротин, витамин C, минерални вещества и магнезий.
Шушанът се измива и се вари в подсолена вода около 10 минути след завиране на водата. След това се оцежда и се гарнира с олио
(зехтин) и оцет.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата от лапад

Писане by Lindzi on Вто 21 Апр 2009, 13:16

1 връзка лапад
2-3 домата
1 краставица
5-6 стръка зелен лук
1-2 стръка зелен чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 лимон или ябълков оцет
зехтин
сол


Зеленчуците се измиват и се нарязват. В салатена купа първо се слагат лападът, чесънът, лукът и магданозът, а върху тях доматите и краставиците. Накрая в салатата се слагат солта, зехтинът и лимонът.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Зимна салата за ракия

Писане by Lindzi on Чет 30 Апр 2009, 09:35

сирене
майонеза
чесън



Сиренето се разбива с вилиза, после се добавя майонезата и накрая счукан чесън.


Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Зелена със семки

Писане by Lindzi on Чет 30 Апр 2009, 10:03

1 зелена салата
1/2 бр. краставица
5-6 репички
100 гр. сладка царевица
1 варено яйце
50 гр. печени белени слън. семки

Дресинг: зехтин,лимон и сол


Всички продукти /без семките/ се нарязват и объркват хубаво с дресинга. Преди поднасяне се поръсват печените семки.

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Шопска "Маги"

Писане by Lindzi on Чет 30 Апр 2009, 10:19


2 домата
1 краставица
100г сирене фета
1 чушка
1/2 лук



Нарязвате доматите, нарязва се краставицата, нарязва се сиренето на купчета, нарязват се чушката и лука и се смесват.

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата с ябълки, целина и орехи

Писане by Lindzi on Вто 12 Май 2009, 14:52

За 4 порции

Съставки:

2 червени ябълки, нарязани на кубчета
2 стръка целина
Сокa на 2 лимона
½ купа едро нарязани орехи
1/3 купа златисти стафиди
¼ купа нискомаслена майонеза
¼ купа кисело мляко (или нискомаслена сметана)
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

Смесете ябълките и лимоновия сок в купа. Добавете целината, орехите и стафидите и отново разбъркайте. Смесете майонезата и киселото мляко в друга купа и след това ги добавете към останалата смес. Овкусете със сол и черен пипер.

Използват се червени ябълки, заради цветовия контраст, но можете да опитате и с жълти или зелени.

kozmetikata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата с рукола и три вида сирена

Писане by Lindzi on Съб 30 Май 2009, 11:36

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Aragula - рукола (Зелените листа се използват в салати и в сосове за паста. Използва се
вместо босилек за приготвяне на сос песто. Руколата широко се използва
в Средиземноморската кухня. Например в Италия листата на руколата се
добавят в салта, ястия с паста, пици, ризото.В кулинарията се използва
и масло от семената на руколата. Добавя се при консервиране на
зеленчуци. Листата са са леко горчиви, леко лютиви и с подчертан, маслен привкус, като на
ядки. Колкото са по-млади, толкова горчивината и лютивината са
по-слаби. Със застаряването им вкусът става прекалено горчив и лютив, а
и загрубяват. Поради това за консумация се използват само растения,
които не са започнали да стрелкуват (да образуват цветоносно стъбло).



Продукти за две порции:

1/2 зелена салатка
около 50 г рукола
1 морков
50 г кашкавал
20 г пармезан
50 г ементал
1 суп. лъж. мед
1 суп. лъж. балсамов оцет
1 суп. лъж. зехтин
2-3 орехови ядки
сол на вкус

Приготвяне:

Измийте добре зелената салата и руколата, и накъсайте на едри парчета. Поставете в дълбока салатиера. Почистете и настържете моркова. Добавете към салатата. Кашкавала и ементала нарежете на ситни кубчета. Добавете към салатата. Разбъркайте меда, оцета и зехтина. Залейте салатата. Поръсете с нарязаните на едро ядки и настъргания на дребно пармезан.

http://www.az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Свежа салата с бял боб

Писане by Lindzi on Съб 30 Май 2009, 11:45

Продукти:

около 200 г бял боб
2 глави лук
2 домата
2 клонки босилек (ако нямате – 3-4 стръка магданоз)
балсамов оцет
зехтин
сол на вкус

Приготвяне:

Сварете добре боба (или използвайте такъв от консерва вече сварен). Измийте го на гевгир. В дълбока купа поставете боба, нарязания на едри кръгове лук, нарязаните на кубчета домати. Поръсете с нарязаната на ситно зеленина. Овкусете с оцета, зехтина и солта на вкус.

http://www.az-jenata.com/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салатата на баба

Писане by Lindzi on Пет 05 Юни 2009, 10:21

домат
краставица
печена тиквичка
син домат
печена чушка
яйце
сирене
катък
стар лук
(пърленка) не е задължителна.


Начин на приготвяне:

Домата и краставицата се нарязват на кубчета, печените чушки, тиквички и патладжана се нарязват на ситно и се слагат върху нарязаните зеленчуци, след което се слага лук и топка катък, след което се реди сиренето на триъгълници и яйцата на полумесеци.
http://vkusnotiiki.net/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Картофена салата "Цвете"

Писане by Lindzi on Пон 08 Юни 2009, 15:55

Картофена салата "Цвете"

Първо се овкусяват нарязаните картофи със сол и лимон.
В салатена чиния се нареждат - ред картофи, ред нарязан салам, майонеза, ред картофи, ред настъргън кашкавал, майонеза, ред картофи, кисели краставички и кисели чушки от консерва, майонеза…и така… докато не се завърши с настъргано яйце и майонеза.
Салатата може да се украси с малки доматчета (шери) и маслини, а майонезата се шприцова с червен пипер за цвят. баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 2860249140101061701S200x200Q85баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 2616749430101061701S200x200Q85

Източник: http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салатата на Ния Данчева

Писане by Lindzi on Пон 15 Юни 2009, 11:18

2 домата
2 краставици
200 гр. кашкавал
около 15-20 маслини
2 скилидки чесън
лук по желание
2 чушки
2 настъргани моркова
1 яйце


Зеленчуците се нарязват и се смесват в купа с вече ,тънко нарязаните маслини и яйце. Кашкавала се настъргва и се прибавя в купата. Слагат се сол и олио на вкус.
http://vkusnotiiki.net/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Свежа салата с кълнове

Писане by mimi_dani on Вто 23 Юни 2009, 08:25

Продукти:
2 марули
1 краставица
2 домата
1 яйце
200 г зелени чушки
6 зелени маслини
соеви кълнове
крутони
зехтин
оцет
сол

Приготвяне:
Марулята се измива и се накъсва на едро. Подрежда се на дъното на подходяща салатиера. Краставиците и зелените чушки се режат на колела. Доматите на четвъртинки. Слагат се върху марулята и отгоре се настъргва свареното яйце. Поръсва се със соевите кълнове и крутоните. Овкусява се със зехтина, оцета и солта.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Витаминозна салата

Писане by mimi_dani on Вто 23 Юни 2009, 08:28

Продукти:
2 моркова
1 глава бяла ряпа
1 глава червено цвекло.

Дресинг:
2-3 с.л. зехтин
сокът от 1 лимон
сол
1 скилидка чесън

Зеленчуците се рендосват и се поливат с дресинга. По желание може да се добави и 1-2 с.л. нискомаслено кисело мляко.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата с гъби и пресен чесън

Писане by mimi_dani on Вто 23 Юни 2009, 08:29

Продукти:
около 200 г гъби печурки
50 г масло
2 лъж. олио
4-5 стръка пресен чесън
1 стрък пресен лук
1/2 връзка копър
сол
черен пипер (по желание)

Приготвяне:

Почистете и нарежете печурките. Задушете в мазнината. Добавете 1/2 ч. ч. вода. Нарежете на парченца чесъна и лука. Добавете 1/3 при гъбите и оставете още 5-6 минути на умерен огън. Добавете солта и черния пипер. Свалете от огъня и поставете в салатна чиния. Добавете останалия зеленчук и копъра, нарязан на ситно. Разбъркайте и поднесете като салата, гарнитура или предястие.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Салата яйца с майонеза за Великден

Писане by mimi_dani on Вто 23 Юни 2009, 08:31

Продукти:
5 сварени яйца (на този празник те са в изобилие)
4 суп. л. майонеза
1 лъжица горчица
1 лъжичка сух чесън
1 лъжица кисело мляко
По желание може да сложите някакъв колбас и кисели краставички.

Приготвяне:
Нарязват се яйцата на ситно и се объркват с всичките продукти.Салатата се изсипва върху чиния с подредени листа маруля и се украсява с маслини.

az-jenata.com
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

баба - Стандартните салати и техни разновидности. - Page 3 Empty Re: Стандартните салати и техни разновидности.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите