Супи и чорби от гъби
3 posters
Страница 1 от 1
Супи и чорби от гъби
Супа от гъби
300 гр гъби, 1 глава лук, още по-добре няколко стръка зелен лук, 2 моркова,
2 домата, по-малко от кафена чашка ориз, растително масло, черен пипер,
магданоз, сол, яйце и 2 с. л. кисело мляко. Задушават се в мазнината
ситно нарязаните лук, моркови и гъбите нарязани на ивички. След като
омекнат се добавят настърганите домати и се долива гореща вода. Като
поври около 15 минути се сипва оризът. Когато и той е готов, супата се
изключва от огъня, застройва се с разбърканото яйце е кисело мляко и се
добавят черния пипер и ситно нарязания магданоз.
300 гр гъби, 1 глава лук, още по-добре няколко стръка зелен лук, 2 моркова,
2 домата, по-малко от кафена чашка ориз, растително масло, черен пипер,
магданоз, сол, яйце и 2 с. л. кисело мляко. Задушават се в мазнината
ситно нарязаните лук, моркови и гъбите нарязани на ивички. След като
омекнат се добавят настърганите домати и се долива гореща вода. Като
поври около 15 минути се сипва оризът. Когато и той е готов, супата се
изключва от огъня, застройва се с разбърканото яйце е кисело мляко и се
добавят черния пипер и ситно нарязания магданоз.
mamazavinagi- Администратор
Грахова супа с гъби
Грахова супа с гъби
* 2-3 бр. (100 г) пресни или сушени гъби
* 850 г грах от консерва
* 3 с.л. (30 мл) растително масло
* 1 глава (50 г) лук
* 1 бр. (50 г) моркови
* сол
Гъбите се почистват и измиват (сушените гъби се накисват за 1/2 час в студена вода), след което се нарязват на ивички и се варят до омекване. Прибавят се грахът и задушените в мазнината и ситно нарязани лук и моркови. Супата се разрежда с 5 ч.ч. топла вода, посолява се и се вари на тих огън още 10-15 минути, след което се поднася.
* 2-3 бр. (100 г) пресни или сушени гъби
* 850 г грах от консерва
* 3 с.л. (30 мл) растително масло
* 1 глава (50 г) лук
* 1 бр. (50 г) моркови
* сол
Гъбите се почистват и измиват (сушените гъби се накисват за 1/2 час в студена вода), след което се нарязват на ивички и се варят до омекване. Прибавят се грахът и задушените в мазнината и ситно нарязани лук и моркови. Супата се разрежда с 5 ч.ч. топла вода, посолява се и се вари на тих огън още 10-15 минути, след което се поднася.
Dani- Администратор
"Кашкавалена" супа с гъби
"Кашкавалена" супа с гъби
]Съставки:
Приготвяне:
1. Измивате гъбите и ги нарязвате на тънки ивички.
2. Измивате и почиствате моркова и го настъргвате на едро реднде.
3. Топеното сирене се нарязва на кубчета или се настъргва на едро ренде.
4. Кипвате водата, намалявате огъня и прибавяте сиренето като непреставате да бъркате докато не получите еднородна смес.
5. Добавяте гъбите, слагате капака и варите около 15 минути, след което добавяте моркова и варите още няколко минути.
Бележки:
При сервиране може да украсите супата със малко магданоз, а най-вкусна е гореща и с хрупкав бял хляб.
източник
]Съставки:
- Топено сирене - 500 гр.
- Гъби - 200 гр.
- Вода - 3-3.5 литра
- Морков - 1 бр.
- Зеленина - за украса
Приготвяне:
1. Измивате гъбите и ги нарязвате на тънки ивички.
2. Измивате и почиствате моркова и го настъргвате на едро реднде.
3. Топеното сирене се нарязва на кубчета или се настъргва на едро ренде.
4. Кипвате водата, намалявате огъня и прибавяте сиренето като непреставате да бъркате докато не получите еднородна смес.
5. Добавяте гъбите, слагате капака и варите около 15 минути, след което добавяте моркова и варите още няколко минути.
Бележки:
При сервиране може да украсите супата със малко магданоз, а най-вкусна е гореща и с хрупкав бял хляб.
източник
Дени :)- спечелен за каузата
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|