Десерти с бисквити
+4
Lindzi
raz72
mamazavinagi
Dani
8 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: Десерти с бисквити
Сладък салам
Продукти: 1 пакет чаени бисквити,2 яйца ,125 г краве масло ,40 г коняк ,100 г орехи ,50 г какао ,100 г пудра захар
Приготвяне:Натрошените бисквити се напръскват с коняка, прибавят се стритите орехи и се оставя да престои. Към разбитото с миксер масло се прибавят яйцата, какаото и пудрата захар и се разбиват до получаване на еднородна консистенция. Сместа се разбърква с бисквитите, които се оставят да омекнат. След това се оформят на салам, който престоява в хладилника 1 час, за да се стегне.
Продукти: 1 пакет чаени бисквити,2 яйца ,125 г краве масло ,40 г коняк ,100 г орехи ,50 г какао ,100 г пудра захар
Приготвяне:Натрошените бисквити се напръскват с коняка, прибавят се стритите орехи и се оставя да престои. Към разбитото с миксер масло се прибавят яйцата, какаото и пудрата захар и се разбиват до получаване на еднородна консистенция. Сместа се разбърква с бисквитите, които се оставят да омекнат. След това се оформят на салам, който престоява в хладилника 1 час, за да се стегне.
Dani- Администратор
Бананово руло без печене. Бисквитено руло с целувки
Бананово руло без печене
* 400 г ронливи бисквити (2 пакета)
* 3-4 с.л. какао
* 2 с.л. мед или сироп от сладко
* 1 с.л. коняк или ром
* 1 ч.ч. (1-2 пръста по-малко) прясно мляко или хладка вода
* 125 г масло
* 1 ч.ч. пудра захар
* 1 бр. жълтък
* 2 бр. банани
* сметана
* орехи
Бисквитите се стриват на брашно. Към тях се прибавят какаото, меда, коняка и млякото. Всичко се омесва и се разстила върху фолио в правоъгълен поднос. Оставя се да престои за 10-15 минути в хладилник. От разбитото масло, пудрата захар и жълтъка се приготвя крем. Разстила се върху блата и отново се оставя в хладилник докато се стегне. После се изважда и по дължина се нареждат бананите. Навива се на руло и отгоре се украсява със сметана и се поръсва с орехи.
**********
Бисквитено руло с целувки
* 100 г натрошени бисквити
* 100 г масло
* 1 ч.ч. пудра захар
* 2 с.л. какао
* 1 ч.ч. смлени орехи
* 1 с.л. ром
* няколко натрошени целувки
Маслото се разбива със захарта. Последователно се добавят какаото, орехите, целувките, бисквитите и рома. Разстила се върху поръсена с пудра захар хартия, навива се и се оставя в хладилника да стегне.
* 400 г ронливи бисквити (2 пакета)
* 3-4 с.л. какао
* 2 с.л. мед или сироп от сладко
* 1 с.л. коняк или ром
* 1 ч.ч. (1-2 пръста по-малко) прясно мляко или хладка вода
* 125 г масло
* 1 ч.ч. пудра захар
* 1 бр. жълтък
* 2 бр. банани
* сметана
* орехи
Бисквитите се стриват на брашно. Към тях се прибавят какаото, меда, коняка и млякото. Всичко се омесва и се разстила върху фолио в правоъгълен поднос. Оставя се да престои за 10-15 минути в хладилник. От разбитото масло, пудрата захар и жълтъка се приготвя крем. Разстила се върху блата и отново се оставя в хладилник докато се стегне. После се изважда и по дължина се нареждат бананите. Навива се на руло и отгоре се украсява със сметана и се поръсва с орехи.
**********
Бисквитено руло с целувки
* 100 г натрошени бисквити
* 100 г масло
* 1 ч.ч. пудра захар
* 2 с.л. какао
* 1 ч.ч. смлени орехи
* 1 с.л. ром
* няколко натрошени целувки
Маслото се разбива със захарта. Последователно се добавят какаото, орехите, целувките, бисквитите и рома. Разстила се върху поръсена с пудра захар хартия, навива се и се оставя в хладилника да стегне.
Dani- Администратор
Лека бисквитена торта с плодове
Лека бисквитена торта с плодове
Необходими продукти:
300гр ягоди
2 банана
4 кивита
2 пакета обикновени бисквити ( диетични по желание)
350 гр обезсолена извара
3 с.л мед
1 купичка нискомаслено прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбъркайте хубаво изварата с меда, докато се получи мека кремообразна смес.
В не много голяма тава наредете един ред бисквити, като преди това сте
потопили в купичката с прясно мляко всяка от бисквитките. Намажете
отгоре слой медено-изварена смес, а върху него наредете и нарязаните на
колелца банани.
Повторете същата процедура още два пъти (и с останалите плодове) като
следвате последователността бисквити (топнати в мляко), извара, плод.
Когато наредите и последния трети пласт плодове, можете да украсите
тортата с други плодове, коксови стърготини, шоколадови пръчици и с
каквото още ви се услажда.
Сложете я в хладилник за около час, докато стегне.
Необходими продукти:
300гр ягоди
2 банана
4 кивита
2 пакета обикновени бисквити ( диетични по желание)
350 гр обезсолена извара
3 с.л мед
1 купичка нискомаслено прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разбъркайте хубаво изварата с меда, докато се получи мека кремообразна смес.
В не много голяма тава наредете един ред бисквити, като преди това сте
потопили в купичката с прясно мляко всяка от бисквитките. Намажете
отгоре слой медено-изварена смес, а върху него наредете и нарязаните на
колелца банани.
Повторете същата процедура още два пъти (и с останалите плодове) като
следвате последователността бисквити (топнати в мляко), извара, плод.
Когато наредите и последния трети пласт плодове, можете да украсите
тортата с други плодове, коксови стърготини, шоколадови пръчици и с
каквото още ви се услажда.
Сложете я в хладилник за около час, докато стегне.
mamazavinagi- Администратор
Пирамида
Пирамида
Едно пакетче бисквити закуска.
Някакви плодове,става и от компоти.
Пожелание крем /аз ползвам на йотгерпудинг/или обикновенно нешесте.
За украса сметана или крем пак на йотгер.Сами си преценете .
нареждат се примерно 5 бисквити в продлговата чиния или ако нямате върху картон от доло сложете фолио зада изглежда красиво.Направя се крем и се заливат бисквитите ,отгоре се слагат плодове различни върху тях пак бисквити,крем плодове.И най-сложното от двете страни на бисквитата се поставя бисквита ,една до друга .Да се получи пирамида.С крем или сметана за дакрепва конструкцията.Като престой 2 часа е готова за консумация.
Едно пакетче бисквити закуска.
Някакви плодове,става и от компоти.
Пожелание крем /аз ползвам на йотгерпудинг/или обикновенно нешесте.
За украса сметана или крем пак на йотгер.Сами си преценете .
нареждат се примерно 5 бисквити в продлговата чиния или ако нямате върху картон от доло сложете фолио зада изглежда красиво.Направя се крем и се заливат бисквитите ,отгоре се слагат плодове различни върху тях пак бисквити,крем плодове.И най-сложното от двете страни на бисквитата се поставя бисквита ,една до друга .Да се получи пирамида.С крем или сметана за дакрепва конструкцията.Като престой 2 часа е готова за консумация.
raz72- начинаещ
сладък салам с локум
сладък салам с локем
2 пакетчета обикновени бисквити- натрушени на дребно.
2 пакетчета локум се нарязва на парченца.
Да заври една чаща вода с 5 с.л захар.Към водата се прибавя локуума да се разтопи леко.С мъсква се от огъня и се прибавят бисквити те .Разбърква се добре.Разтила на фолио и навива на руло .Замрамя васе 2 часа и е готово.Може да поръсите със стърготинки.
2 пакетчета обикновени бисквити- натрушени на дребно.
2 пакетчета локум се нарязва на парченца.
Да заври една чаща вода с 5 с.л захар.Към водата се прибавя локуума да се разтопи леко.С мъсква се от огъня и се прибавят бисквити те .Разбърква се добре.Разтила на фолио и навива на руло .Замрамя васе 2 часа и е готово.Може да поръсите със стърготинки.
raz72- начинаещ
Бисквитена торта с шоколад и сметана
Бисквитена торта с шоколад и сметана
източник:За дома
Продукти: | 400 г. заквасена сметана 300 - 350 г. течен шоколад 200 г. бисквити 100 мл. бяло вино “Мускат” 1/2 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах) за гарниране: 1 ябълка 20 г .масло 2 - 3 щипки канела 1 с.л. захар |
Начин на приготвяне: | 1. Сметаната се разбива с ваниловата есенция, докато стане пухкава. Добавя се течният шоколад. Трябва добре да се хомогенизират. Нанася се един пласт в подходяща тавичка. Отгоре се нареждат напоени във виното бисквити. Покриват се с крем, отново бисквити и така се правят поне 3 пласта. 2. Трябва да постои поне 6 часа на хладно, покрита с фолио. 3. Ябълката се нарязва на ивички и се запържва за 1-2 минути в предварително загрятото масло, като се поръсва със захарта и канелата. 4. Сервира се, като върху всяко парче торта се поставя ивица карамелизирана ябълка. |
източник:За дома
Lindzi- SPAMMER
Мързеливо тирамису
Мързеливо тирамису
Продукти: | 1 голям пакет бисквити "Закуска" 1 голяма заквасена сметана 1 ч.чаша кристална захар 1 ч.чаша неподсладено еспресо какао без захар |
Начин на приготвяне: | Всяка бисквита потапяте за кратко в охладеното кафе. В правоъгълна тавичка или форма редите пласт бисквити, пласт от разбитата със захарта сметана. Отгоре поръсвате обилно с какаото. Консумира се след няколко часа охлаждане в хладилника. Източник: За дома |
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:34; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Сладкиш с бишкоти
Сладкиш с бишкоти
10-12 бишкоти, 2 1/2 супени лъжици десертно нишесте,
0,500 л прясно мляко, 3 супени лъжици захар
10-12 бишкоти, 2 1/2 супени лъжици десертно нишесте,
0,500 л прясно мляко, 3 супени лъжици захар
Прясното мляко се слага да заври със захарта. Нишестето се размива в
студена вода или в мляко и се приготвя крем според указанието върху
плика. В дълбок съд (най-удобни са съдовете от йенско стъкло) се
нареждат ред бишкоти, натрошени на 3-4 парчета, и се заливат с едната
половина горещ крем. Нареждат се втори ред бишкоти, сипва се останалият
крем и се заглажда с нож. Сервира се след няколко часа. Пр желание може
да се гарнира с пресни плодове или със сладко. Бишкотите може
предварително да се потопят в смес, приготвена от 1 чаена чаша студено
прясно мляко, 2 чаени лъжички захар и 2 чаени лъжички какао.
Източник: Тук
студена вода или в мляко и се приготвя крем според указанието върху
плика. В дълбок съд (най-удобни са съдовете от йенско стъкло) се
нареждат ред бишкоти, натрошени на 3-4 парчета, и се заливат с едната
половина горещ крем. Нареждат се втори ред бишкоти, сипва се останалият
крем и се заглажда с нож. Сервира се след няколко часа. Пр желание може
да се гарнира с пресни плодове или със сладко. Бишкотите може
предварително да се потопят в смес, приготвена от 1 чаена чаша студено
прясно мляко, 2 чаени лъжички захар и 2 чаени лъжички какао.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:36; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Бисквити без мазнина
Бисквити без мазнина
200 г захар
200 г брашно
4 бр. яйца
счукани орехи
олио
Брашното и захарта се смесват и се събират на купчинка върху кухненска маса или плот. В средата се издълбава кладенче, в което се чукват яйцата. От продуктите се замесва тесто. То се разстила на равномерен пласт в набрашнена правоъгълна тава. Пече се в предварително загрята до умерена температура фурна. След като се покрие с коричка, се изважда от печката и се поръсва със счуканите
орехи. Блатът се нарязва на бисквити и се допича в продължение на няколко минути.
Източник: Тук
200 г захар
200 г брашно
4 бр. яйца
счукани орехи
олио
Брашното и захарта се смесват и се събират на купчинка върху кухненска маса или плот. В средата се издълбава кладенче, в което се чукват яйцата. От продуктите се замесва тесто. То се разстила на равномерен пласт в набрашнена правоъгълна тава. Пече се в предварително загрята до умерена температура фурна. След като се покрие с коричка, се изважда от печката и се поръсва със счуканите
орехи. Блатът се нарязва на бисквити и се допича в продължение на няколко минути.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:37; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Бисквити за чай
Бисквити за чай
1 ч.ч. (200 г) смлени орехови ядки (за тестото)
125 г масло
1 ч.ч. (200 г) брашно
3 с.л. (60 г) пудра захар
1 бр. (80 г) шоколад
1 ч.ч. (200 г) едро счукани орехови ядки (за поръсване)
100 г мармалад
Върху маслото се отсяват брашното и захарта и
се прибавят смлените орехови ядки. Сместа се омесва на тесто, от което
след престой от 1/2 час се разточва кора, дебела 3 мм. С чаша се
изрязват кръгчета, които се нареждат в тава и се пекат. Готовите
бисквити се слепват с мармалад, покриват се отгоре с разтопения шоколад
и се поръсват с едро счуканите орехови ядки.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:40; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Сусамени бисквити
Сусамени бисквити
2 ч.ч. (400 г) брашно
1 ч.ч. (200 г) свинска мас
1 ч.ч. (200 г) пудра захар
3 бр. яйца
1 ч.л. амонячна сода
сусам за поръсване
Захарта и маста се разбиват много добре.
Прибавят се при непрекъснато разбиване двете яйца - едно по едно,
разтворената в малко хладка вода сода и брашното. Омесва се твърдо
тесто, което се разточва на лист, дебел 0.5 см. От него се изрязват
бисквити с различна форма, които се намазват с разбитото яйце и се
поръсват със сусам. Пекат се в умерена фурна.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:39; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Медени бисквите
Медени бисквити
1 ч.ч. (200 г) пчелен мед
8 с.л. захар
1 с.л. масло
2 бр. яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
смляна канела
2 и 1/2 ч.ч. (500 г) брашно
3-4 с.л. счукани орехови ядки
Медът се разтопява заедно със захарта. Прибавят
се маслото, яйцата (без белтъците), , канелата и брашното, смесено със
содата. Омесва се меко тесто, което се разточва на дебел лист. С
ракиена чашка се изрязват кръгчета, които се намазват с разбитите на
сняг белтъци, поръсват се със счуканите орехови ядки и се изпичат в
умерена фурна.
Източник: Тук
1 ч.ч. (200 г) пчелен мед
8 с.л. захар
1 с.л. масло
2 бр. яйца
1 ч.л. сода бикарбонат
смляна канела
2 и 1/2 ч.ч. (500 г) брашно
3-4 с.л. счукани орехови ядки
Медът се разтопява заедно със захарта. Прибавят
се маслото, яйцата (без белтъците), , канелата и брашното, смесено със
содата. Омесва се меко тесто, което се разточва на дебел лист. С
ракиена чашка се изрязват кръгчета, които се намазват с разбитите на
сняг белтъци, поръсват се със счуканите орехови ядки и се изпичат в
умерена фурна.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:40; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
ОРЕХОВИ ТАРАЛЕЖЧЕТА
1 ОПАКОВКА БИСКВИТИ ''ЗАКУСКА'',250гр.МАРГАРИН,3 КАФЕНИ ЧАШКИ ПУДРА ЗАХАР,1 ЧАЕНА ЧАША СМЛЕНИ ОРЕХИ,2 ВАНИЛИИ,1 КАФЕНА ЧАШКА РОМ.МАРГАРИНА СЕ РАЗБИВА СЪС ЗАХАРТА И ВАНИЛИИТЕ.ПРИБАВЯТ СЕ СМЛЕНИТЕ БИСКВИТИ.ОФОРМЯТ СЕ ТОПЧЕТА КОИТО СЕ ПОТАПЯТ В РОМ И СЛЕД ТОВА СЕ ОВАЛВАТ В ОРЕХИ.ПРИЯТЕН АПЕТИТ !
ЕЛИЦА МАМА НА ПЕТЬО- любител
Бисквитена торта с ягоди и мюсли
Продукти:
2 пакетчета обикновени бисквити по 180 гр/може и повече ако съда ви е по голям/
3 кофички кисело мляко от по 400 гр/ако обичате по сладки торти можете да го подладите със захар или сладко от ягоди/ - аз го подсладих със 100гр сладко от ягоди
300 гр ягоди/може киви, банани, малини/
300 гр мюсли с ядки и плодове
В една тавичка започвате да редите бисквити, кисело мляко, ягоди, мюсли, бисквити и т.н Върху най -горния слой бисквити се полива кисело мляко и слой мюсли, който плътно трябва да покрива тортата. Оставете си няколко ягодки или малинки за украсата отгоре
Завива се с фолио и в хладилника за 2-3 часа
2 пакетчета обикновени бисквити по 180 гр/може и повече ако съда ви е по голям/
3 кофички кисело мляко от по 400 гр/ако обичате по сладки торти можете да го подладите със захар или сладко от ягоди/ - аз го подсладих със 100гр сладко от ягоди
300 гр ягоди/може киви, банани, малини/
300 гр мюсли с ядки и плодове
В една тавичка започвате да редите бисквити, кисело мляко, ягоди, мюсли, бисквити и т.н Върху най -горния слой бисквити се полива кисело мляко и слой мюсли, който плътно трябва да покрива тортата. Оставете си няколко ягодки или малинки за украсата отгоре
Завива се с фолио и в хладилника за 2-3 часа
Последната промяна е направена от Tiny на Пон 08 Юни 2009, 15:54; мнението е било променяно общо 1 път
Tiny- спечелен за каузата
Бисквитена торта
Аз правя бисквитената торта с бисквити "Закуска" - два пакета или повече зависи от формата на тавата.
Приготвям два вида крем с ядки, и разбивам сметана, като я оцветявам някой път.
И редя - ред бисквити, ред крем, ред бисквити, ред крем, най-отгоре завършвам със сметаната и украсявам с плодове.
Става чудесна и пръстите да си оближеш, щом Лазар изяде 3 парчета вчера...
Приготвям два вида крем с ядки, и разбивам сметана, като я оцветявам някой път.
И редя - ред бисквити, ред крем, ред бисквити, ред крем, най-отгоре завършвам със сметаната и украсявам с плодове.
Става чудесна и пръстите да си оближеш, щом Лазар изяде 3 парчета вчера...
Lindzi- SPAMMER
Шоколадови великденски яйчица
1 опаковка чаени бисквити “Закуска” – смлени
1 суп. лъж. ром
250 г краве масло
1/2 ч. ч. пудра захар
2 суп. лъж. какао
2 жълтъка
2 пак. ванилия,
1 ч. ч. смлени орехи
Приготвяне:
Кравето масло се разбива със захарта до побеляване.
az-jenata.com
1 суп. лъж. ром
250 г краве масло
1/2 ч. ч. пудра захар
2 суп. лъж. какао
2 жълтъка
2 пак. ванилия,
1 ч. ч. смлени орехи
Приготвяне:
Кравето масло се разбива със захарта до побеляване.
Прибавят се, като се разбиват един по един жълтъците, ромът, смлените бисквити, какаото, ванилията и накрая смлените орехи. Образува се еднородна маса, която се замесва като тесто. От нея се оформят тънки рулца, от които се режат парченца и се оформят яйчица. Те се нареждат върху табличка и се поставят в хладилника, за да се стегнат. Втвърдените яйчица се увиват красиво в разноцветни станиолени листчета, нареждат се във фруктиера и се съхраняват в хладилника.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Великденски бисквитки "Мими"
За Великден подхождат много и радват детските очички бисквитки с формата на животни. За тази цел нарисувайте на картон някои животни и по контурите изрежете бисквити.
az-jenata.com
Върху маса или тава изсипете 1/2 кг брашно. Направете в средата кладенче и сложете в него 1/2 чаша разтопена мазнина, 3/4 чаша захар, 2яйца, разбити с 6 лъжици прясно мляко, 1пакетче бакпулвер, 1
лъжичка канела и 2-3 счукани карамфилчета.
Замесете тестото. Разделете го на 3 части, всяка от които разточете на кора за юфка. Изрежете бисквитите с различни формички и ги пренесете внимателно с нож върху намазана с масло тава. Опечете ги до порозовяване в умерено силна фурна.
Сварете 3/4 чаша вода и 1/2 чаша захар гъст сироп (капка от него, пусната в чаша студена вода, да запази формата си).
Разбийте на сняг 1 белтък и при непрекъснато биене прибавете на тънка струя топлия сироп.
С получената глазура намажете бисквитките, след като изстинат напълно.
Наредете ги в тава да се засушат и ги приберете в кутия.
лъжичка канела и 2-3 счукани карамфилчета.
Замесете тестото. Разделете го на 3 части, всяка от които разточете на кора за юфка. Изрежете бисквитите с различни формички и ги пренесете внимателно с нож върху намазана с масло тава. Опечете ги до порозовяване в умерено силна фурна.
Сварете 3/4 чаша вода и 1/2 чаша захар гъст сироп (капка от него, пусната в чаша студена вода, да запази формата си).
Разбийте на сняг 1 белтък и при непрекъснато биене прибавете на тънка струя топлия сироп.
С получената глазура намажете бисквитките, след като изстинат напълно.
Наредете ги в тава да се засушат и ги приберете в кутия.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Ягодова пролет
Продукти:
2 кофички изцедено кисело мляко
1 чаена чаша захар
половин килограм ягоди
чаени бисквити с аромат на ягоди
ягодов топинг
Начин на приготвяне:
az-jenata.com
2 кофички изцедено кисело мляко
1 чаена чаша захар
половин килограм ягоди
чаени бисквити с аромат на ягоди
ягодов топинг
Начин на приготвяне:
Млякото се подслажда със захарта. Прибавят се ягодите, нарязани на половина /или на четвъртинки, ако са големи/. В подходящи стъклени купички се редуват млякото с ягодите и бисквитите. /по три бисквити в купичка или повече/. Завършва се с овкусеното мляко и се полива с ягодов топинг. Преди консумация престоява 6-8 часа в хладилник за да омекнат бисквитите.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Бисквитена торта с ванилов крем
* 1 л. прясно мляко * 6 бр.яйца * 1 ч.ч. брашно * 2 1/2 ч.ч.захар * 1 бр. ванилия * 330 гр. бисквити Закуска | |
Начин на приготвяне: | |
6 бр. жълтъци се разбиват с 1 1/2 ч.ч захар, 1 ч.ч прясно мляко и 1ч.ч брашно, готовата смес се прибавя към останалото мляко на тънка струя и се бърка непрекъснато до сгъстяване. Карамелизираме 1/2 ч.ч захар и изсипваме в тавичка/ с размер в-6 см; д-30см; ш-15 см /върху горещият карамел изсипваме малко количество горещ крем след това редим бисквити, крем, като накрая завършим с крем. Отделно разбиваме 6 бр. белтъци с 1/2 ч.ч захар на гъста пяна с тях покриваме тортата и слагаме във фурната леко да се запекат белтъците отгоре. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Бисквитено руло
Продукти:
1 1/2 опаковка бисквити Руен
100 г краве масло
4 супени лъжици пудра захар
1 чаена чаша мармелад
1/2 кафена чашка прясно мляко
1 кафена чашка смлени орехови ядки
1 пакетче ванилия.
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива с пудрата захар и към него постепенно се прибавя мармаладът предварително разбит с млякото и ванилията. С 2/3 от получения крем се слепват една до друга бисквитите и се оставят в хладилник, за да се стегнат. Втвърденото руло се намазва с останалия крем, поръсва се с ореховите ядки и се нарязва диагонално!
Бележки:
Кремът може да се приготви от същото количество захар и масло, 1 супена лъжица какао, 1 кафена чашка прясно мляко и 1 лъжичка ром. този крем се използва успешно за слепване на готови дребни сладки, платки и блатове, а също така за гарниране на торти и сладки.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Бисквитени топчета в кокосови стърготини и шоколадови пръчици
Продукти:
2 пакета чаени бисквити
1 яйце
3 супени лъжици какао
1 кафена чашка пудра захар
ванилия
3- 4 супени лъжици сухо мляко / по желание/
масло или маргарин за получаване на меко тесто
Кокосови стърготини или шоколадови пръчици за овалване /може и двете/
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на много ситно и към тях прибавете разбитото яйце, какаото, пудрата захар, ванилията, сухото мляко и толкова масло или маргарин, че да получите консистенция на средно меко тесто. Намокрете ръцете си и започнете да правите топчета с големина по ваше желание.
Овъргаляйте всяко топче в кокосови стърготини или в шоколадови пръчици и ги оставете да се стегнат в хладилник поне 4- 5 часа.
2 пакета чаени бисквити
1 яйце
3 супени лъжици какао
1 кафена чашка пудра захар
ванилия
3- 4 супени лъжици сухо мляко / по желание/
масло или маргарин за получаване на меко тесто
Кокосови стърготини или шоколадови пръчици за овалване /може и двете/
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на много ситно и към тях прибавете разбитото яйце, какаото, пудрата захар, ванилията, сухото мляко и толкова масло или маргарин, че да получите консистенция на средно меко тесто. Намокрете ръцете си и започнете да правите топчета с големина по ваше желание.
Овъргаляйте всяко топче в кокосови стърготини или в шоколадови пръчици и ги оставете да се стегнат в хладилник поне 4- 5 часа.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Бързи топчета
2 бр. ванилия 1 кола на мания или дерби 2-3 пакета бисквити-обикновени 2-3 пакета кокосови стърготини или шок. пръчици може и захар, но не е задължително | |
Начин на приготвяне: | |
Начупвате бисквитите на парченца или ги строшавате. След това изсипвате колата, колкото да се получи еднородна смес и прибавяте ванилията и захарта, разбърквате. После вземате малко от сместа и правите топчета. След това тези топчета ги овалвате в кокосовите стърготини или шоколадовите пръчици. И ги оставяте 3-4-5 часа да престоят в хладилника! http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Орехови таралежчета
Необходимо време: 30 минути | |
Продукти: | |
1 опаковка обикновени бисквити 250 г краве масло или маргарин 3 кафени чашки пудра захар 1 чаена чаша смлени орехови ядки 2 пакетчета ванилия 1 кафена чашка ром | |
Начин на приготвяне: | |
Маслото се разбива до пухкавост с пудрата захар. Прибавят се при непрекъснато разбиване смлените с машинка или стрити на брашно бисквити. От сместа се оформят топчета с големината на орех, които се потапят последователно в рома и в ореховите ядки и се подреждат в кръгла стъклена чиния. По желание с пръст се правят дупчици, в които се поставя плод от сладко (вишни, череши и др.). http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Re: Десерти с бисквити
Ето и моята рецепта за сладък салам :
Продукти:
2 пакетчета чаени бисквити
1 пакетче краве масло - 125 гр.
3 супени лъжици натурално какао
200 грама пудра заxар
1 ванилия
1 чаена чаша ореxи
50 г сушени плодове и нарязани на парченца локум -4 парчета
125 мл прясно мляко
2 с л ликьор
Начин на приготвяне:
Натрошават се бисквитите на дребно, към тяx се прибавя
какаото, ванилята, ликьора, плодовете, локума, млякото и накълцаните ореxи.
Всичко се обърква добре.
Объркваме маслото заедно с пудрата заxар и го прибавяме към останалите продукти.
Завиваме и оформяме във формата на салам върху домакинско найлоново фолио и го поставяме в
xладилника. Добър апетит!
Продукти:
2 пакетчета чаени бисквити
1 пакетче краве масло - 125 гр.
3 супени лъжици натурално какао
200 грама пудра заxар
1 ванилия
1 чаена чаша ореxи
50 г сушени плодове и нарязани на парченца локум -4 парчета
125 мл прясно мляко
2 с л ликьор
Начин на приготвяне:
Натрошават се бисквитите на дребно, към тяx се прибавя
какаото, ванилята, ликьора, плодовете, локума, млякото и накълцаните ореxи.
Всичко се обърква добре.
Объркваме маслото заедно с пудрата заxар и го прибавяме към останалите продукти.
Завиваме и оформяме във формата на салам върху домакинско найлоново фолио и го поставяме в
xладилника. Добър апетит!
blueflower- упорит
Бисквитен кекс
Необходимо време: 20 мин
Продукти:
1 кутия бисквити "Закуска"
за крема:
половин хляб
2-3 с.л.какао
2-3 с.л. маргарин или краве масло
1 ч.ч. захар
1 пакетче шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
На хляба се обира вътрешната част, намокря се и след това се изцежда, прибавя се захарта, какаото и леко разтопеното краве масло или маргарин. Всичко това се обърква добре. Бисквитите се потапят за секунди във вода и се намазва след това с крема и така докато свършат бисквитите. След това със останалата смес се намазва отгоре бисквитеният кекс. Отгоре може да се поръси със орехи, шоколадови пръчици или със натрошена бисквита.
Продукти:
1 кутия бисквити "Закуска"
за крема:
половин хляб
2-3 с.л.какао
2-3 с.л. маргарин или краве масло
1 ч.ч. захар
1 пакетче шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
На хляба се обира вътрешната част, намокря се и след това се изцежда, прибавя се захарта, какаото и леко разтопеното краве масло или маргарин. Всичко това се обърква добре. Бисквитите се потапят за секунди във вода и се намазва след това с крема и така докато свършат бисквитите. След това със останалата смес се намазва отгоре бисквитеният кекс. Отгоре може да се поръси със орехи, шоколадови пръчици или със натрошена бисквита.
Източник!
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|