Десерти с бисквити
+4
Lindzi
raz72
mamazavinagi
Dani
8 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Сладки бисквитени топчета
1 опаковка чаени бисквити
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
1 опаковка шоколадови пръчици или цветни стърготини
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на ситно.
Към тях се прибавя прясно мляко, захар и ванилия.
Всичко това се омесва добре докато се получи много гъста смес.
С ръце се оформят топчета.
После се овалят в пръчиците и стърготините.
И накрая се слагат в хладилника за около 30 минути.
vkusnotiiki.net
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
1 опаковка шоколадови пръчици или цветни стърготини
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на ситно.
Към тях се прибавя прясно мляко, захар и ванилия.
Всичко това се омесва добре докато се получи много гъста смес.
С ръце се оформят топчета.
После се овалят в пръчиците и стърготините.
И накрая се слагат в хладилника за около 30 минути.
vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Торта с кисело мляко и бисквити
1 кофичка кисело мляко
1 пакетче бисквити
4/5 супени лъжици захар или 1 бурканче сладко
1 пакетче бисквити
4/5 супени лъжици захар или 1 бурканче сладко
Обърква ме киселото мляко с захарта или с сладкото. Реди ме 1 ред бисквити заливаме със сместа от киселото мляко. После пак 1 ред бисквити заливаме със сместа от киселото мляко. Оставяме да престои за да може бисквитите да омекнат.
Lindzi- SPAMMER
Бърэо и лесно
Продукти:
1 пакет бисквити
1 кофичка кисело мляко
1 бурканче сладко
Начин на приготвяне:
Разбъркваме млякото и сладкото. Един ред бисквити, един ред от сместа и пак така, най-отгоре поръсваме орехи. Изчаква се до омекване на бисквитите.
Източник!
1 пакет бисквити
1 кофичка кисело мляко
1 бурканче сладко
Начин на приготвяне:
Разбъркваме млякото и сладкото. Един ред бисквити, един ред от сместа и пак така, най-отгоре поръсваме орехи. Изчаква се до омекване на бисквитите.
Източник!
styyni- властелина на форума
Сладки черешки
* 2 пакета чаени бисквити
* 1 чаена чаша смлени орехи
* 2 яйца
* 1 краве масло
* безвредна боя - червена, жълта, зелена или каквато намерите
* иглички от бор
* 1 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите и орехите. Поставяме ги в дълбок съд. Към тях добавяме яйцата и кравето масло. Започваме да месим с ръка докато стане хомогенна смес.
Разделяме полученото тесто на 2 или 3 топки в зависимост от това в колко цвята ще ги боядисваме. Всяка част поставяме в отделна купа и слагаме от боята. Месим докато се получи еднакъв цвят навсякъде.
В малка плитка тавички изсипваме захарта. От вече оцветената смес започваме да правим топчета , колкото черешки или малко по-големи. Слагаме топчетата в захарта и ги овалваме.
Готовите черешки нареждаме в поднос. Измитите борови иглички набождаме на черешките.
Поставяме в хладилника да се стегнат за около 1 час и са готови за консумация.
* 1 чаена чаша смлени орехи
* 2 яйца
* 1 краве масло
* безвредна боя - червена, жълта, зелена или каквато намерите
* иглички от бор
* 1 чаена чаша захар
Начин на приготвяне:
Смиламе бисквитите и орехите. Поставяме ги в дълбок съд. Към тях добавяме яйцата и кравето масло. Започваме да месим с ръка докато стане хомогенна смес.
Разделяме полученото тесто на 2 или 3 топки в зависимост от това в колко цвята ще ги боядисваме. Всяка част поставяме в отделна купа и слагаме от боята. Месим докато се получи еднакъв цвят навсякъде.
В малка плитка тавички изсипваме захарта. От вече оцветената смес започваме да правим топчета , колкото черешки или малко по-големи. Слагаме топчетата в захарта и ги овалваме.
Готовите черешки нареждаме в поднос. Измитите борови иглички набождаме на черешките.
Поставяме в хладилника да се стегнат за около 1 час и са готови за консумация.
rozali.com
Lindzi- SPAMMER
Чийзкейк с боровинки и къпини
Продукти:
за основата:
Бисквитите се натрошават и смесват с разтопеното масло до получаване на фини трохи.
Сместасе разпределя по дъното и на кръгла форма с диаметър около 20 см ихубаво се притиска с лъжица, оставя се в хладилник да стегне.
Вдълбока купа с миксер се разбиват изварата и киселото мляко дополучаването на гъст крем, добавя се сухата сметана и ванилията и серазбива за още 2 минути
В малка тенджерка се сипва пряснотомляко, добавя се начупения на дребно шоколад и след като се разтопи натих огън, се прехвърля в купата с млечно-изварената смес. Яйцата серазбиват с миксер и се изливат при останалите продукти, всичко се бърказа още минута-две и се прехвърля върху блата в тавата.
Пече се 30 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Изважда се и се оставя хубаво да изстине.
Когато чийзкейкът е изстинал се нанася разбитата сметана и се украсява се с боровинките и къпините.
Източник!
за основата:
- 300 г бисквити
- 125 г краве масло
- 300 г извара
- 1/2 чаена чаша кисело мляко
- 1 пакетче суха сметана
- 1 ванилия
- 2-3 супени лъжици прясно мляко
- 1 шоколад бял шоколад
- 3 яйца
- 250 мл течна сметана (разбита на сняг)
- 150 г боровинки и къпини
Бисквитите се натрошават и смесват с разтопеното масло до получаване на фини трохи.
Сместасе разпределя по дъното и на кръгла форма с диаметър около 20 см ихубаво се притиска с лъжица, оставя се в хладилник да стегне.
Вдълбока купа с миксер се разбиват изварата и киселото мляко дополучаването на гъст крем, добавя се сухата сметана и ванилията и серазбива за още 2 минути
В малка тенджерка се сипва пряснотомляко, добавя се начупения на дребно шоколад и след като се разтопи натих огън, се прехвърля в купата с млечно-изварената смес. Яйцата серазбиват с миксер и се изливат при останалите продукти, всичко се бърказа още минута-две и се прехвърля върху блата в тавата.
Пече се 30 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Изважда се и се оставя хубаво да изстине.
Когато чийзкейкът е изстинал се нанася разбитата сметана и се украсява се с боровинките и къпините.
Източник!
styyni- властелина на форума
Лятна торта
Продукти :
2 пакетчета бисквити Ревю с овесени ядки
1 голяма кофичка заквасена сметана - 400 гр.
1 бурканче сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Смесва се малко сос от сладкото с вода и в се топят бисквити една по
една. Нареждат се в подходящ съд, отгоре се намазват със сметана/ не се
разбива, направо се маже/, пак се реди ред от бисквитите и пак сметана.
Така се завършва със сметана и върху нея се слага сладкото от боровинки.
Препоръчително е преди консумация да се остави в хладилник за около 6
часа.Не се добавя захар към сметаната, тортата си става много сладка
благодарение на бисквитите и боровинковото сладко.
П.п.Може да се сложи сладко от боровинки още върху първия слой сметана(тъничко),за да не стане прекалено сладка!!!
Източник!
styyni- властелина на форума
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|