Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Десерти- Кремове!

+2
Dani
mamazavinagi
6 posters

Go down

Десерти- Кремове! Empty Десерти- Кремове!

Писане by mamazavinagi Сря 16 Апр 2008, 23:09

Крем Карамел

Продукти: 1 л прясно мляко, 1 чаена чаша
захар за крема, 6 яйца, 1 ванилия и 1 кафена чашка захар за
карамелизиране. Крема може да се приготви в тавичка или в отделни
купички.

Към захарта за карамела се добавя малко вода и се
нагрява на котлона, докато добие златист цвят. След това се изсипва в
тавичката, в която ще се пече крема или се разпределя в купичките.
Отделно се разбъркват яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко.
Сместа се сипва в съда с карамела и се пече на водна баня, докато се
получи леко потъмняла в средата коричка.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Млечен крем без варене

Писане by mamazavinagi Сря 16 Апр 2008, 23:09

Млечен крем без варене

Продукти:

4 кофички кисело мляко или 2 изцедено кисело мляко, 1 чаена чаша захар,
1 жълтък, настъргана лимонова кора, 1 пакетче ванилия, 1 чаена лъжичка
какао. Плодове пресни или от компот, шоколадови пръчици за украса.

Начин на приготвяне

Обикновеното кисело мляко се изцежда в тензух поне за 6-8 часа, ако нямате време,
купете готово цедено мляко. Млякото се разбърква със захарта и се
разделя на три части в различни съдове. Към първата част се прибавя
само ванилията, към втората жълтъка (задължително пресен) и лимоновата
кора, а към третата - лъжичката какао. Разбърква се всяка смес
поотделно и така имаме млечен крем в три цвята - бял, жълт и кафяв. На
дъното на стъклени чашки (за да се вижда крема) поставяме по няколко
плодчета и след това редуваме различните цветове крем. Поръсваме с
шоколадови пръчици и охлаждаме преди поднасяне.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем Брюле

Писане by Dani Пон 12 Май 2008, 19:04

Крем Брюле




Продукти:

3 жълтъка
2 с л захар
200 мл готварска сметана
1/2 ч л ванилова есенция
2 ч л кафява захар



Приготвяне:

• Фурната се нагрява до 150 С.
• Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до гладка светла маса.
• Сметаната се довежда до кипване и постепенно се прибавят разбитите жълтъци, като се разбъркват с тел.
• Сместа се разпределя във формички (4х125 мл - ramekins).
• Формите се поставят на водна баня (гореща вода) в дълбока тава.
• Водата трябва да стига до средата на формичките.
• Това ще позволи на крема да се запече равномерно.
• Пекат се около 25-30 минути.
• Проверяват се, както и чийзкейк, при леко разклащане ще прилича на желе.
• Охлажда се напълно в течение на 2 часа в хладилника.
• След това повърхността се поръсва със захар и се поставя в гореща фурна на горно нагряване за 3 минути.
• При възможност се използва blow torch (горелка).
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty ПАНА КОТА

Писане by pipi Пет 05 Сеп 2008, 14:53

МНОГО ЛЕСНО И ВКУСНО...

ПАНА КОТА

Продукти:
300 мл прясно мялко
2 ванилии
4-5 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
150 мл кисело мляко (МНОГО ДОБРЕ РАЗБИТО)
конфитюр от ягоди ( или малини, боровинки или каквото обичате....)

Приготвяне:

Загрейте млякото със захарта и ванилията на котлона и добавете към него предварително разтворения желатин. Киселото мляко , което е много добре разботи сипете в една голяма купа и на тънка струйка добавете сместа с прясното мляко, като гледате да не е горещо, и го бъркате постоянно. И това е...
Сместа изсипете в купички за крем карамел и някакви чашки, и оставете в хладилника да се стегне... само че предупреждавам, трябват му поне 3-4 чаа да стегне хубаво, иначе се приготвя за 10 минути...
Като стегне, обърнете върху чиния и полейте с сладко... десерта е убийствено вкусен и лек... cuni да ви е вкусно...
pipi
pipi
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Re: Десерти- Кремове!

Писане by Lindzi Нед 18 Яну 2009, 19:24

Сега направих крем-карамела, стана много хубав.
Решила съм всички рецепти да ги пробвам. Усмивка
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Божествен шоколадов мус

Писане by Lindzi Чет 05 Фев 2009, 16:56

Шоколадов мусПродукти за 4 порции:
1. 1 зряло авокадо, нарязано на кубчета (около 2 ч.чаши)
2. 1/2 ч. чаша кленов сироп
3. 2 с.л. кокосово олио
4. 2 - 4 с.л. кафява захар
5. 2 пакетчета ванилова есенция
6. 1 ч.л. балсамов оцет
7. 1/2 ч.л. соев сос (несолен)
8. 1 ч.чаша како на прах (натурално, неподсладено)
9. малини - пресни или замразени, според сезона
10. настърган черен шоколад (по желание)

Смесете първите седем съставки в блендер и ги смелете. Пресейте
какаото и го размесете в блендера с останалите продукти, докато се
получи гладка смес. На този етап можете да оставите муса в хладилник,
ако ще го консумирате по-късно през деня или да го замразите за повече
от месец.

Когато ще се консумира: ако малините и муса са замразени -
размразете ги поотделно и отцедете малините, ако не са - извадете ги от
хладилника, после поставете малините в подходяща чаша, върху тях малко
от муса и накрая наръсете с настъргания черен шоколад. Оставете да
престои така за няколко минути, сервира се със стайна температура.
Можете да украсите с листенца прясна мента.

Време за приготвяне: 10 минути

Хранителни стойности за 1 порция (с 1/2 ч.ч. малини):
205 калории
11 г мазнини (40% от калориите), 2 г наситени мазнини
32 г въглехидрати, 4 г протеини, 10 г фибри
50 мг калций, 2 мг желязо, 31 мг натрий.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:29; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Арабски десерт

Писане by Lindzi Пет 06 Фев 2009, 15:48

Арабски десерт

Продукти: Десерти- Кремове! Bulet_orange300 г. /една кофичка/ кисело мляко
Десерти- Кремове! Bulet_orange1ч.л хлябна сода
Десерти- Кремове! Bulet_orangeзахар
Десерти- Кремове! Bulet_orangeвода
Десерти- Кремове! Bulet_orange2 ч.ч грис
Десерти- Кремове! Bulet_orangeмасло за намазване
Десерти- Кремове! Bulet_orangeлимонена киселина /лимон/
Десерти- Кремове! Bulet_orange2 ванилии
Начин на приготвяне: Смесете
киселото мляко с хлябната сода, към него прибавете гриса. В намазнена
тавичка изсипете сместа и печете на предварително загрята фурна до
получаване на розов загар.
В малка тенджерка сварете захарен сироп, като спазвате пропорцията 1:1
захар и вода и варете до сгъстяване, изсипете ванилиите и лимонената
киселина и залейте вече изтиналият блат. След 2 часа десертът е готов
за консумация.

Източник: За дома


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:32; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Шоколадов мус

Писане by Lindzi Пет 06 Фев 2009, 16:17

Шоколадов мус

2 яйца
220 г натурален шоколад
70 г масло
20 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
20 мл ром
за украсата:
4 бр. вафлени кошнички
100 г гранела (печени едросмлени лешници)
60 г натурален шоколад

Млякото се сварява. Прибавят се нарязаният на малки парчета шоколад и маслото, разбърква се.
Белтъците се разбиват на пяна, изсипва се
захарта и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват и когато стане
пухкав крем, внимателно се налива шоколадовото прясно мляко, след това
- ромът. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.
Когато стане хомогенна смес, се добавят белтъците, като се бъркат леко с тел. Сместа се слага в хладилник.Вафлените кошнички се намазват отвътре с разтопеният шоколад, както е показано на сн.


източник:gotvetesmen.com
автор:Morena


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:32; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем карамел с кроасани

Писане by mimilis Вто 03 Мар 2009, 22:30

Крем карамел с кроасани
Продукти:


-5 яйца

-1л. пр. мляко

-1 ч.ч. захар

-пакетче кроасани

-бисквитки-шоколадови

-ванилия


Разбъркваме яйцата и захарта, добавяме млякото , ванилията и есенция коняк ОК. Точно така)
Във форма за кекс слагаме захар да се карамелизира. Нареждаме
кроасаните/предварително са напоени със сместа/. Заливаме със сместа и
нареждаме шоколадовите бисквити между изплувалите кроасани. Слагаме на
водна баня на 170/180 градуса. Изваждаме и изчакваме да изстине.
Обръщаме и посипваме с настърган шоколад. dance
mimilis
mimilis
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Реване с грис

Писане by Lindzi Чет 09 Апр 2009, 14:30

6 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. грис
1 бакпулвер
1 ванилия

За сиропа:

1,5 ч. ч. захар
1,5 ч. ч. вода
сок от 1/2 лимон
1 ванилия

Приготвяне:

Разбийте до бяло захарта и яйцата. Добавете гриста и разбъркайте. Накрая добавете и ванилията и бакпулвера и разбъркайте добре. Изсипете в предварително намазана с олио и обрашнена тава. Печете около 30-35 минути (до получаването на приятен кафеникав цвят) във фурна на 180 градуса. Оставете да изстине.

Захарта и водата оставете да поврат около 10 минути. Изключете от огъня, добавете лимоновия сок и ванилията. Полейте с горещия сироп изстиналата основа. Оставете да престои 2-3 часа.

Реването е готово. Нарежете на парчета и поднесете по желание гарнирано с малко сметана или сладолед.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем-карамел с кроасани

Писане by Lindzi Пон 20 Апр 2009, 17:45


6 яйца
4 кроасана с шоколад
1 литър прясно мляко
200гр. захар
3 пакетчета ванилия
250гр. захар за карамелизиране.



1. Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите.
2. Млякото се прибавя постепенно, като постоянно се бърка.
3. Кроасаните се надупчват с помощта на вилица.
4. Захарта за карамела се затопля в сух тиган с малко вода.
5. Карамелът се разпределя във форми за лазаня.
6. Върху него се поставят кроасаните и се заливат с крема.
7. Тавите за лазаня се поставят в по-голяма тава, в която се сипва вода. Десертът се изпича във фурна на 150 градуса за 60-75

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Шоколадов крем

Писане by Lindzi Пон 11 Май 2009, 09:56

3 яйца
1 ч. ч. захар
1 бакпулвер
1 чаша мляко
1 пакетче ванилия
1 чаша шоколадов прах

Може да си сложите и ягоди, киви, шоколадови бонбони и т.н.


1.Сместа се разбърква.
2.Слага се на 100 градуса във фурна.

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем за РУЛО

Писане by Lindzi Пон 15 Юни 2009, 11:40

2 яйца с 4 л. захар се бият до сгъстяване
1 пакетче масло с 2 л. пудра захар се разбиват и се смесват с яйцата.


Слагат се орехи колкото поеме. Оставя се крем за отгоре.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем с ягоди

Писане by Lindzi Пон 15 Юни 2009, 11:42

1 литър прясно мляко
3 с.л.брашно (нишесте)
3 яйца
4 с.л.захар


Сварете 2/3 от млякото със захарта (3 с.л.) и бавно, като непрекъснато бъркате, изсипете разбити жълтъците с брашното и останалата част студено мляко. Бъркайте непрекъснато, докато стане крем и сложете ванилия. Белтъците разбийте на сняг с 1с.л. захар, щипка сол,няколко капки лимонов сок и 1-2 капки вода. Смесете с ягодите, разбити с миксер, докато се получи пухкав крем. Наредете в стъклени чаши част от ваниловия крем, върху него - белтъчния. Поставете отгоре една или няколко цели ягоди и оставете в хладилника за няколко часа.

http://vkusnotiiki.net/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Сметанов крем с пюре от кестени

Писане by Lindzi Пон 15 Юни 2009, 11:47

1 кг. кестени
1 ч.ч. сметана, разбита до пухкавост с 2с.л.пудра захар
1 ванилия
100 гр.фин шоколад
3 с.л. ликьор по избор


Кестените се сваряват на пара или във вода до омекване. Вътрешността им се издълбава с лъжичка и се претрива през сито. Пюрето се смесва с пудра захар, ванилията и ликьора и се разпределя на порции, които се гарнират със сметаната и се поръсват с настъргания шоколад.
http://vkusnotiiki.net/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Десерт за красив маникюр

Писане by Lindzi Сря 08 Юли 2009, 11:40

Десерти- Кремове! Thumb_1246388659

0\'500кг извара
50г минерална вода
2 банана
1 ябълка
1 ч.л. лимонов сок
половин ч.л.канела
половин чаша плодово мляко


Начин на приготвяне:

Изварата, плодовото мляко, минералната вода, канелата и лимоновия сок се смесват
до хомогенна смес. След това се добавят нарязаните банани. Сместа отново разбъркайте. Добавете и нарязаните ябълки на кубчета. Оставете сместа в хладилника за 2-3 часа.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем-карамел с кроасани

Писане by Lindzi Сря 29 Юли 2009, 13:07

Десерти- Кремове! Thumb_1248619369

4 кроасана
6 яйца
1 чаена чаша захар
1 литър прясно мляко
2 ванилии


Начин на приготвяне:

Кроасаните се нарязват на дебели филии и се нареждат в тава, в която сте карамелизирали захар. Върху тях се изсипва разбитата с миксер смес за крем карамел. Пече се на водна баня до получаване на кафяв загар на коричката на сладкиша.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем "Лимонови резенки"

Писане by Lindzi Вто 27 Окт 2009, 11:44

1 кутия "Лимонови резенки"
1 буркан компот от праскови

Цялата кутия "Лимонови резенки" се нарязват на кубчета и се слагат в тенджера на котлона да се разтопят. Отделяме плода от сока на компота - плодчетата нарязваме на кубчета и разпределяме в 4 - 5 купички, а сока изливаме в тенджерата при вече разтопените резенки. При непрекъснато бъркане се следи, докато течността започне да завира и се сваля от котлона. Разлива се равномерно в купичките, където са плодчетата и се слага в хладилника докато се стегне и желира крема.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем с кисело мляко

Писане by styyni Вто 18 Май 2010, 15:10

Порции: 4 бр
Необходимо време: 30 мин.


Продукти:

300 гр кисело мляко(ниско маслено)
300 гр пресни плодове
1-2 с.л. мед
1 ч.л. желатин

Начин на приготвяне:

Към млякото се добавят медът и плодовете, пасирани или нарязани на кубчета, и всичко се разбърква. Добавя се желатинът, разтворен в малко вода. Оставя се в хладилника да престой 2-3 часа.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем карамел с кроасани

Писане by styyni Вто 22 Юни 2010, 19:01

Десерти- Кремове! 609a3b596804Десерти- Кремове! 6f8edc7ec49d

Продукти:
8 яйца
1л.прясно мляко
1-1/2 захар
2 ванилий
3 кроасана (може и мини) Аз взех големи със шоколад
Добре е да са по-сухи!
Начин на приготвяне:
В кексова форма изсипваме карамелизирания сироп от 1/2 захар.Нареждаме кроасаните върху карамелизираната захар,докато е още топло.Надупчваме със вилица кроасаните.
Правим смес за карамела като затоплим млякото на котлона и прибавим останалата захар и ванилията.Разбиваме добре в отделна купа яйцата и на тънка струя прибавяме млякото.Разбъркваме добре!
Получената смес излизаваме върху кроасаните и изчакваме 5мин. да се напоят.Печем на водна баня при умерена фурна.Като стане готов го изваждаме от фурната и го оставяме добре да изстине.Преди да го обърнем върху поднос ,поставяме формата в съд с гореща вода.
Добър апетит! Razz
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Крем карамел с тиква

Писане by styyni Вто 16 Ное 2010, 09:01

Десерти- Кремове! Head_1007
Продукти:
1/3 ч. чаша захар
6 жълтъка
1 ч. л. ванилия
ј ч.л. канела
1/8 ч.л смляно индийско орехче
Щипка смлени стафиди
1/8 ч.л. сол
1 ч.ч. обезмаслена сметана
1 ч.ч. обикновена сметана
2/3 ч.ч. пасирана тиква
Ѕ ч.ч. чист кленов сироп

Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 150 градуса. В голяма купа смесете захарта, жълтъците, ванилията, подправките и солта. Оставете настрани.
2. В средно голяма тенджерка разбъркайте двата вида сметана, тиквата и кленовия сироп, след което оставете да покъкри на средно загрят котлон, без да спирате да разбърквате. Не оставяйте да заври или кипне.
3. Махнете тенджерата от котлона 5 минути след като сместа се сгорещи. Малко по малко прибавете към купата с жълтъците, като разбърквате непрекъснато – не изсипвайте наведнъж, защото ще ги сварите много бързо.
4. След като сместа е готова, разпределете я на 6 равни части в стандартните купички за крем карамел.Сипете 2 см вода в плитка тавичка и поставете купичките на равни разстояние една от друга. Сложете да се пече по средата на фурната, безда покривате, за около 45-50 минути. Извадете купичките и внимателно гипоставете настрани да изстиват.
5. Когато достигнат стайна температура, покрийте ги с найлонче, всяка поотделно, и поставете в хладилника за поне 6 часа.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Десерти- Кремове! Empty Re: Десерти- Кремове!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите