Ястия със свинско месо
+4
Lindzi
mamazavinagi
teqnstal
Dani
8 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Ястия със свинско месо
Медальон с Гъби
Съставки
2 филии хляб, 2 глави лук, 2 обезкостени пържоли (може и пилешки), пликче крем гъбена крем супа, 1 бурканче нарязани гъби, 2 яйца
Порции 4
Калоричност 600
Необходмо време 45минути
Начин на приготвяне
Сварете гъбената крем супа. След като заври, поставете гъбите и оставете на слаб огън. Изпържете пържолите с олио или масло в тигана. След като пържолите са готови нарязвате лука на полумесеци и го запържвате с олио до златист цвят. Разбийте двете яйца в чиния с малко вода и напоете обилно от двете страни филийките хляб. Последните се изпържват в тиган с малко мазнина. Поставете Филийката хляб в средата на чинията, в която ще сервирате, върху нея поставете пържолата. Вземете един черпак от вече готовата гъбена супа и залейте пържолата и филията. Вземете запържения лук и го посипете равномерно над пържолата. Ястието може да се гарнира с ориз или пържени картофи, но само по себе си е достатъчно тежко за да използвате гарнитура.
Съставки
2 филии хляб, 2 глави лук, 2 обезкостени пържоли (може и пилешки), пликче крем гъбена крем супа, 1 бурканче нарязани гъби, 2 яйца
Порции 4
Калоричност 600
Необходмо време 45минути
Начин на приготвяне
Сварете гъбената крем супа. След като заври, поставете гъбите и оставете на слаб огън. Изпържете пържолите с олио или масло в тигана. След като пържолите са готови нарязвате лука на полумесеци и го запържвате с олио до златист цвят. Разбийте двете яйца в чиния с малко вода и напоете обилно от двете страни филийките хляб. Последните се изпържват в тиган с малко мазнина. Поставете Филийката хляб в средата на чинията, в която ще сервирате, върху нея поставете пържолата. Вземете един черпак от вече готовата гъбена супа и залейте пържолата и филията. Вземете запържения лук и го посипете равномерно над пържолата. Ястието може да се гарнира с ориз или пържени картофи, но само по себе си е достатъчно тежко за да използвате гарнитура.
Последната промяна е направена от Dani на Чет 17 Апр 2008, 19:29; мнението е било променяно общо 4 пъти
Dani- Администратор
Цигански пържоли
Цигански пържоли
Продукти за 4 порции: 4 бр. пържоли,
200 гр. шпек салам, 200 гр. гъби, 150 гр. кашкавал, 100 гр. краве масло, 2-3
яйца, 5 с.л. брашно, 200 гр. олио, сол и черен пипер, 100 гр. вода.
Начукваме пържолите и от двете страни и ги поръсваме
със сол и черен пипер. Панираме ги в сгорещеното олио- яйце, брашно, яйце, само
леко да се зачерви панировката. Нареждаме пържолите в тава, разделени една от
друга . Всяка пържола поръсваме със шпек
салам , нарязан на кубчета, гъби, нарязани на филийки или ако са много дребни,
може и цели, и по 2-3 парченца краве масло. В тавата изсипваме мазнината от
пърженето и малко вода – 100 гр. Покриваме тавата с фолио и печем в умерена
фурна 40 –50 мин. Изваждаме тавата от фурната. Сваляме фолиото и настъргваме на
едро ренде ,върху всяка пържола, кашкавала. Поставяме тавата във фурната, за да
се зачерви леко кашкавала. Пържолите сервираме топли. Може да ги гарнираме с
пържени картофи
Продукти за 4 порции: 4 бр. пържоли,
200 гр. шпек салам, 200 гр. гъби, 150 гр. кашкавал, 100 гр. краве масло, 2-3
яйца, 5 с.л. брашно, 200 гр. олио, сол и черен пипер, 100 гр. вода.
Начукваме пържолите и от двете страни и ги поръсваме
със сол и черен пипер. Панираме ги в сгорещеното олио- яйце, брашно, яйце, само
леко да се зачерви панировката. Нареждаме пържолите в тава, разделени една от
друга . Всяка пържола поръсваме със шпек
салам , нарязан на кубчета, гъби, нарязани на филийки или ако са много дребни,
може и цели, и по 2-3 парченца краве масло. В тавата изсипваме мазнината от
пърженето и малко вода – 100 гр. Покриваме тавата с фолио и печем в умерена
фурна 40 –50 мин. Изваждаме тавата от фурната. Сваляме фолиото и настъргваме на
едро ренде ,върху всяка пържола, кашкавала. Поставяме тавата във фурната, за да
се зачерви леко кашкавала. Пържолите сервираме топли. Може да ги гарнираме с
пържени картофи
teqnstal- форум-фен
Свинско кавърма-кебап
Свинско кавърма-кебап
Около 750 гр не много мазно свинско месо, 4-5 глави лук, доматено пюре, черен и червен пипер, чубрица, сол, мазнина.
Запържва
се в мазнината, нарязаното на малки парчета месо. Добавя се лукът,
нарязан на полумесеци и след като омекне, доматеното пюре, червеният
пипер и солта. Залива се с малко гореща вода и се оставя да ври на
бавен огън, докато остане на мазнина. Подправя се с черен пипер и
чубрица.
В различните варианти на кавърмата се добавят пиперки,
гъби, моркови, а за по-пикантен вкус лютиви чушлета и малко червено
вино при задушаването на месото.
Около 750 гр не много мазно свинско месо, 4-5 глави лук, доматено пюре, черен и червен пипер, чубрица, сол, мазнина.
Запържва
се в мазнината, нарязаното на малки парчета месо. Добавя се лукът,
нарязан на полумесеци и след като омекне, доматеното пюре, червеният
пипер и солта. Залива се с малко гореща вода и се оставя да ври на
бавен огън, докато остане на мазнина. Подправя се с черен пипер и
чубрица.
В различните варианти на кавърмата се добавят пиперки,
гъби, моркови, а за по-пикантен вкус лютиви чушлета и малко червено
вино при задушаването на месото.
Последната промяна е направена от tuci_iv на Нед 12 Окт 2008, 18:16; мнението е било променяно общо 1 път
mamazavinagi- Администратор
Пълнена зелка
Пълнена зелка
Необходими продукти:
Начин на приготвяне: Почистената зелка накиснете във
вряла подсолена вода за 10 мин, за да омекне. Извадете я и изцедете от
водата. Смелете месото заедно със сланината. Прибавете всички подправки.
Изрежете кочана като разтворите зелевите листа. На мястото на кочана и
малките средни листа напълнете с плънката. Между отделните листа, като
се разтварят, също поставете от плънката. Цялата зелка завържете с конец
и поставете в голяма тенджера. Прибавете масло и вино и задушете 30 мин.
Необходими продукти:
- 1 зелка,
- 450 г свинско месо,
- 150 г пушена сланина,
- 1 чаша бяло вино,
- 100 г масло, магданоз,
- листа от целина,
- чубрица,
- черен пипер,
- сол.
Начин на приготвяне: Почистената зелка накиснете във
вряла подсолена вода за 10 мин, за да омекне. Извадете я и изцедете от
водата. Смелете месото заедно със сланината. Прибавете всички подправки.
Изрежете кочана като разтворите зелевите листа. На мястото на кочана и
малките средни листа напълнете с плънката. Между отделните листа, като
се разтварят, също поставете от плънката. Цялата зелка завържете с конец
и поставете в голяма тенджера. Прибавете масло и вино и задушете 30 мин.
mamazavinagi- Администратор
Филе вретено
Филе вретено
2-3 свински бонфилета (1кг)
2-3 кисели краставички
1 ч.ч. стерилизирани печурки
100 гр шунка
100 гр кашкавал
50 гр масло
олио за намазване
1 ч.л. чубрица
сол и чер пипер на вкус
2-3 свински бонфилета (1кг)
2-3 кисели краставички
1 ч.ч. стерилизирани печурки
100 гр шунка
100 гр кашкавал
50 гр масло
олио за намазване
1 ч.л. чубрица
сол и чер пипер на вкус
Разтваряме филетата и ги начукваме, като започваме от средата към краищата. Внимаваме да не разкъсаме месото.
Режим печурките на тънки филии, краставичките на ивички, кашкавалът и шунката на пръчици.
Осоляваме всяко филе и поръсваме с чер пипер. Вътре нареждаме шунка, краставички, кашкавал, печурки и парченца масло. Завиваме на руло, а краищата се притискат, за да се получи формата на вретено.
Готовите вретена намазваме с олио и печем на скара около 15-20 минути, като се поставят първо от страната, където са затворени. Сервираме на филийки.
Режим печурките на тънки филии, краставичките на ивички, кашкавалът и шунката на пръчици.
Осоляваме всяко филе и поръсваме с чер пипер. Вътре нареждаме шунка, краставички, кашкавал, печурки и парченца масло. Завиваме на руло, а краищата се притискат, за да се получи формата на вретено.
Готовите вретена намазваме с олио и печем на скара около 15-20 минути, като се поставят първо от страната, където са затворени. Сервираме на филийки.
Lindzi- SPAMMER
ШИШ КЕБАП
Продукти:
300гр.смляно месо,
1гл.лук,
1 зелена чушка,
1 стрък пресен лук,
1 стрък пресен чесън/2-3скилидки/,
2 стръка магданоз, босилек,
2-3 с.л.дом.сок,черен пипер, кимион, оцет.
За шишчето:
2-3 печурки, 1 домат, 1 морков.
/в оригиналът е с лук, патладжани домат/
Приготвяне:
Месото смесваме всички продукти и омесваме каймата. От една част от
каймата правим нещо като кебапче и сплескваме с ръце нанизваме на шиш и
заливаме със струйка оцет.За другото шишче, правим малки топчета и
нанизваме на шиш заедно с гъбите, домата и морковът.Заливаме го и него
с мъничко оцет и печем на скара или грил-тиган 20-тина мин.Сервираме
със пържени картофки и моркови.
Източник:/бон апети/
mamazavinagi- Администратор
Пържолите на Митко-ловеца
Пържолите на Митко - ловеца
Месото се размразява.
Месото не бива да се начуква, остава свежо и ако се пече на скара има превъзходен вкус.
А после - една хубава скара или един нов грил-тиган по 2-3 минутки на страна.
Месото се размразява.
Месото не бива да се начуква, остава свежо и ако се пече на скара има превъзходен вкус.
В по-дълбока тава, се изсипват пържолите, наръсват се с шарен пипер и зехтин, и се добавя доматено пюре, което може да се подслади със смлени чушки или лютеница.
Добре намазано, месото си взема необходимото най-малко един час. Колкото повече, толкова повече.А после - една хубава скара или един нов грил-тиган по 2-3 минутки на страна.
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:58; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Пържоли със сос на тиган
Пържоли със сос на тиган
Продукти: | 1 с.л.масло 1 с.л.олио 4 свински пържоли сол прясно млян черен пипер 1 голяма глава лук, накълцана на ситно или 1 връзка зелен лук 1/2 ч.чаша сухо бяло вино 3/4 ч.чаша пилешки бульон 1/2 ч.чаша течна сметана 1 с.л.горчица няколко стръка магданоз |
Начин на приготвяне: | Разтопете маслото и олиото в тиган. Осолете пържолите и ги поръсете с черен пипер. Запържете ги от всяка страна, за около 2 - 3 минути, докато леко покафенеят. Оставете в тигана половината мазнина. Запържете в нея лука, до омекване. Изсипете бульона и виното, върнете месото и оставете да къкри за около 20 минути, докато започне да се къса. Извадете месото в чиния и го покрийте с фолио, за да се запази топло. Оставете сосът на котлона, на слаб огън и когато се изпари наполовина, добавете сметаната. Варете още 2 минути. Свалете от огъня, добавете горчицата и магданоза и разбъркайте добре. Сервирайте пържолите, поляти със соса. Питие: бира или червено вино Източник: За дома |
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:02; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Капама
Капама
Питие: червено вино
Източник: За дома
Описание: | Ястието е подходящо за новогодишната трапеза и се приготвя на предния ден. |
Продукти: | свински вратни пържоли пилешко месо свински пушени гърди или пушен бекон карначета или сурова наденица кисело зеле - нарязано ориз Количеството на продуктите зависи от броя на гостите. |
Начин на приготвяне: | Всички продукти се редят в глинен съд в следната последователност: На дъното - зеле, поръсено с червен и черен пипер, пържолите, зеле, пилешкото месо, зеле, карначета, зеле и най отгоре застиламе с пушените гърди. Между редовете поръсваме ориз, черен и червен пипер. Сол не е необходима, тъй като зелето и колбасите са солени. Завиваме всичко с две-три цели листа от зелето, захлупваме и слагаме във фурната поне за три часа на 150 градуса. Не се слага никаква вода. |
Източник: За дома
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:03; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Котлети с мляко
- 4 бр. свински котлети
- 300 мл пр.мляко
- 50 гр масло
- 200 гр гъби
- 3-4 моркова
- кашкавал
- около кубче бульон - 1 бр.
- пресен лук
- пресен чесън
- магданоз
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- 300 мл пр.мляко
- 50 гр масло
- 200 гр гъби
- 3-4 моркова
- кашкавал
- около кубче бульон - 1 бр.
- пресен лук
- пресен чесън
- магданоз
- сол
- черен пипер
- червен пипер
Котлетите се разрязват напречно, за да се получи нещо като джоб, където се слагат магданоза и чесъна нарязани наситно. Месото се пържи много добре ( аз го овалях в брашно, смесено с червен, черен пипер и сол). След като се изпържат се отделят в тавичка.Зеленчуците се задушават в маслото: първо гъбите, после морковите и накрая нарязания пресен лук. Добавя се и магданоз. Върху котлетите се поставя по една плочка кашкавал ( с големината на съответния котлет), добавят се задушените зеленчуци, стриваме бульона и млякото. Пече се докато млякото се изпари.
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:04; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Катино мезе
150 гр, свинско месо
1 глава чесън
100 гр, гъби
1 глава лук
2-3 с.л.доматено пюре
1/2 ч.чаша бяло вино
сол,чубрица
по желание 1 люта чушка
1 глава чесън
100 гр, гъби
1 глава лук
2-3 с.л.доматено пюре
1/2 ч.чаша бяло вино
сол,чубрица
по желание 1 люта чушка
Месото се нарязва на дребни парчета и се задушава със ситно нарязания лук. Прибавят се последователно нарязаните на ивици гъби, чесън, дом.пюре, солта и чубрицата. Ястието се полива с малко топла вода и виното и се отавя на тих огън, докато остане на мазнина.
Lindzi- SPAMMER
Задушено свинско със сини сливи и гъби
200 гр. свинско месо от бут2 с.л олио
1 глава лук
30 гр. доматено пюре
60 гр. сини сливи
30 гр. сушени гъби/може и пресни/
сол,черен пипер
1 глава лук
30 гр. доматено пюре
60 гр. сини сливи
30 гр. сушени гъби/може и пресни/
сол,черен пипер
Месото се нарязва на средни парчета, посолява се и се изпържва леко. Предварително накиснатите във
вода гъби /ако са сушени/ се варят до полуготовност и се нарязват на парчета. Месото се премества в друг съд и към него се добавят нарязаният на ситно и счукан лук, дом.пюре, гъбите, бульонът от гъбите. Ястието се задушава. След половин час се добавят накиснатите във вода сливи и задушаването продължава до пълна готовност.
вода гъби /ако са сушени/ се варят до полуготовност и се нарязват на парчета. Месото се премества в друг съд и към него се добавят нарязаният на ситно и счукан лук, дом.пюре, гъбите, бульонът от гъбите. Ястието се задушава. След половин час се добавят накиснатите във вода сливи и задушаването продължава до пълна готовност.
Lindzi- SPAMMER
Вълчи сърмички
свински пържоли без кост или филе според броя на порциите
кайма
лук
черен пипер
чубрица
гъби,кисели краставички
зелеви листа
кайма
лук
черен пипер
чубрица
гъби,кисели краставички
зелеви листа
Всяка пържола или парче филе се начуква хубаво. Каймата се омесва, както за кюфтета /без хляб и яйца/ и се намазва средно дебел слой върху пържолите. Върху каймата се слага нарязани и задушени гъби и кисели краставички. Завива се на руло, след това се завива в зелев лист като сърма и се пече до готовност. Може да се сложат в гювеч, да се залеят с течност и цяла нощ да се пекат във фурната на 100 градуса.
Lindzi- SPAMMER
Свинско със зеленчуци
Свинско със зеленчуци
Свинско месо - филе, бут, врат.. се нарязва на дребни хапки.
Приготвят се гъби, моркови, повечко лук и други зеленчуци според сезона - целина, броколи .... 1 чаена чаша бяло вино, сол, подправки - каквито обичате.
В тенжерата под налягане, йенско стъкло с капак или тавичка, върху която се поставя фолио и се нареждат - кат гъби - кат месо - кат лук и моркови и пак кат месо и т.н. Заливат се с виното, слагат се подправките и - на котлона (или във фурната). Става за около 15 минути на тенджера.
Свинско месо - филе, бут, врат.. се нарязва на дребни хапки.
Приготвят се гъби, моркови, повечко лук и други зеленчуци според сезона - целина, броколи .... 1 чаена чаша бяло вино, сол, подправки - каквито обичате.
В тенжерата под налягане, йенско стъкло с капак или тавичка, върху която се поставя фолио и се нареждат - кат гъби - кат месо - кат лук и моркови и пак кат месо и т.н. Заливат се с виното, слагат се подправките и - на котлона (или във фурната). Става за около 15 минути на тенджера.
Lindzi- SPAMMER
Мис пигис в мандрис
Мис пигис в мандрис
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
1300-1400 г свински врат, 250 мл течна сметана, сол, универсална зеленчукова подправка, чубрица; за гъбите: 400 г нарязани на филии гъби, олио, 2 ч. л. масло, 1 к. ч. вино
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета.
2. Гъбите се слагат в тиган, поливат се с олио и вода. Запържват се за кратко, след което се задушават с масло.
3. Сипва се виното и се разбърква, след което гъбите се изваждат от тигана и на тяхно място се слага нарязаното месо.
4. Подправя се със сол, универсалана зеленчукова подправка и чубрица.
5. Запърженото месо се прехвърля в тенджера и се смесва с гъбите.
6. Ястието се полива със сметаната и се разбърква 5 минути на котлон.
Източник: http://www.vecheria.tv/
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
1300-1400 г свински врат, 250 мл течна сметана, сол, универсална зеленчукова подправка, чубрица; за гъбите: 400 г нарязани на филии гъби, олио, 2 ч. л. масло, 1 к. ч. вино
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета.
2. Гъбите се слагат в тиган, поливат се с олио и вода. Запържват се за кратко, след което се задушават с масло.
3. Сипва се виното и се разбърква, след което гъбите се изваждат от тигана и на тяхно място се слага нарязаното месо.
4. Подправя се със сол, универсалана зеленчукова подправка и чубрица.
5. Запърженото месо се прехвърля в тенджера и се смесва с гъбите.
6. Ястието се полива със сметаната и се разбърква 5 минути на котлон.
Източник: http://www.vecheria.tv/
Lindzi- SPAMMER
Пържолена торта
500 гр. свинско филе 500-700 гр. печурки 1 стрък праз лук 1-2 глави кромид лук 3 моркова 1 връзка магданоз 1 връзка копър 1/2 пакетче масло 250 мл сметана за готвене (незаквасена) 150-200 гр. кашкавал топено сирене (по избор) подправки за пържоли подправка "Вегета" (по избор) | |
Приготвяне: | |
За приготвянето на тортата се използва голямо глинено гювече с диаметър около 30 см и височина около 15-20. Свинското филе се нарязва на филийки по около 1 см и се изчиства от абсолютно всякаква мазнина, за да не ви "заплува" тортата. После го начуквате и го ръсите с подправките за пържоли. Морковите, кромида, праза и гъбите се нарязват на много тънки резенчета в различни съдове. Отделените пънчета се слагат в основата на тортата. Дъното на гювечето се намазва с масло. Отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца пънчета от печурките така че да залепнат за маслото. Върху пънчетата продължавате да редите колелца от кромида, праза и морковите. Така долния безмесен пласт е готов. За да го "залепите" за пържолите го поръсвате с малко от нарязания на ситно копър и магданоз и го заливате със малко сметана. Вече сте готови да сложите пържолите. Подреждате ги една до друга на и ги натискате така, че да се "залепят" за долния пласт. Процедурата се повтаря колкото е необходимо за да се запълни гювечето, като вече се използват резенчетата от гъбите не от пънчетата. Внимавайте с топеното сирене и слагайте малко, ако ще слагате. Най-горния слой трябва да остане с гъби и да бъде залят със сметана. Захлупвате го и го пъхате във незатоплена фурна. Пече се с капака на бавен огън докато месото не стане свръх крехко. Отхлупвате капака и настръргвате кашкавала оггоре и го оставяте леко да се зачерви. Самата торта се свива и се отделя от стените на гювечето, така че натискайте пържолите направо с тежестта на тялото си, за да "залепнат" хубаво. * Консумирайте с червено вино. Вкуснотийки.нет |
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия със свинско месо
СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И ТОПЕНО СИРЕНЕ
Пържолите се слагат в марината от бяло вино и чубрица за 1 час.Отцеждат се и се овалват в брашно и се пържат до златисто.Нареждат се в тава,покриват се с топено сирене,бяло вино,вегета,чубрица и малко вода.Слагат се гъбите,запържени предварително в масло.Покриват се с фолио и се пекат 1 час.
Пържолите се слагат в марината от бяло вино и чубрица за 1 час.Отцеждат се и се овалват в брашно и се пържат до златисто.Нареждат се в тава,покриват се с топено сирене,бяло вино,вегета,чубрица и малко вода.Слагат се гъбите,запържени предварително в масло.Покриват се с фолио и се пекат 1 час.
iananeshkova- начинаещ
Свинско с ориз и коприва
около 500-700 г свинско месо (може и ребърца)
около 300-400 г коприва
1 глава лук
1 морков
1 ч. ч. ориз
1 домат (настърган или нарязан на ситно)
дафинов лист
1 с. л. чубрица
1 с. л. червен пипер
1 с. л. джоджен
сол
Приготвяне:
около 300-400 г коприва
1 глава лук
1 морков
1 ч. ч. ориз
1 домат (настърган или нарязан на ситно)
дафинов лист
1 с. л. чубрица
1 с. л. червен пипер
1 с. л. джоджен
сол
Приготвяне:
Месото се слага да се вари. Отпенва се и се добавят сол, ситно нарязаният лук, морков и доматите. Слага се дафиновият лист. Копривата се почиства и се измива с гореща вода. Нарязва се на ситно. Когато месото е почти готово, се прибавя копривата. Ври около 20 минути и се прехвърля в тава, където се добавя и измитият ориз и подправките. Залива се с бульонът, който трябва да покрие месото. Ако не е достатъчно, се долива топла вода. Пече се в загрята фурна, като се внимава ястието да остане сочно.
Копривата може да се замени със спанак или лапад, като тогава времето за варене се намалява – около 7-8 минути.
Източник: az-jenata.com
Копривата може да се замени със спанак или лапад, като тогава времето за варене се намалява – около 7-8 минути.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Кисело зеле - тепси кебап
1 кг свинско месо гърди ,осмянка 50гр. сланинка 2-3 с.л брашно 2 с.л червен пипер 1- кисела зелка копър на зърна сол мазнина 3-4 бр. праз черен пипер | |
Зелката се нарязва на ситно и сварява за 30 мин., да поомекне зелето. В дълбок тиган се запържва месото нарязано на средно големи парчета, добавя се, нарязания на ситно праз, брашното, червения пипер, копъра, черен пипер по желание и сол. Запържват се до златисто, след което се смесват със зелето в дълбока тавичка, и се пече 40мин., като се разбърква от време на време. На 180'С Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Бързи вратни пържоли с майонеза
Бързи вратни пържоли с майонеза
Продукти:
свински вратни пържоли
1бр.майонеза "Краси".
2-3гл. кромид лук.
50 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на пържоли начуквате ги и ги овкусявате по избор, отгоре слагате лукът нарязан на кръгчета. И отгоре намазвате пържолите с майонезата в която е настърган кашкавала. Пекът се в загрята фурна за 45мин.
Вкуснотийки
Продукти:
свински вратни пържоли
1бр.майонеза "Краси".
2-3гл. кромид лук.
50 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на пържоли начуквате ги и ги овкусявате по избор, отгоре слагате лукът нарязан на кръгчета. И отгоре намазвате пържолите с майонезата в която е настърган кашкавала. Пекът се в загрята фурна за 45мин.
Вкуснотийки
mimi_dani- спечелен за каузата
Сач със свинско и пилешко месо
Сач със свинско и пилешко месо
Порции: 4
500гр. св. месо
500гр. пил. месо
2бр. чушки
2бр. моркови
2бр. кис. краставички
100гр. гъби
2 глави кромид лук
1 малка тиквичка
250гр. дом. пюре
2 щипки розмарин
4-5 скилиди чесън
100гр. соев сос
Начин на приготвяне:
вода, олио, соев сос, нарязаният на едро чесън и розмарина.
vkusnotiiki.net
Порции: 4
500гр. св. месо
500гр. пил. месо
2бр. чушки
2бр. моркови
2бр. кис. краставички
100гр. гъби
2 глави кромид лук
1 малка тиквичка
250гр. дом. пюре
2 щипки розмарин
4-5 скилиди чесън
100гр. соев сос
Начин на приготвяне:
Нарязваме св. и пил. месо на кубчета, слагаме ги в марината за 4 часа. Върху загретият сач пържим свинското месо до готовност, изваждаме го и слагаме пил. месо и зеленчуците нарязани на ивици, дом. пюре. Като омекнат зеленчуците връщаме обратно свинско месо изчакваме 5-6 мин. и сервираме.
За маринатата: вода, олио, соев сос, нарязаният на едро чесън и розмарина.
vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Свински муцунки
Порции: 5
Необходимо време: 7-8 часа
1 свинска маска
2 ч.ч. вино
100 гр. чубрица
100 гр. джоджен
300 гр. кетчуп
1 шишенце Уни сос
сол на вкус
черен пипер
7-8 глави нарязан на дребно кромид лук
Начин на приготвяне:
И така след като се снабдите с една свинска маска, трябва да я разрежете на две по дължина, а след това двете парчета на тънки лентички. Тези лентички ги слагате в достатъчно голяма тенджера. Към тях добавяте останалите съставки и ги разбърквате добре. Хубаво е ако престоят поне 4 часа - колкото повече, толкова по-хубави стават. След като преседят - имате два варианта. Първият и по-вкусен е да ги изпечете на скара, като не хвърляте соса. След като в него не остане нито една муцунка, връщате изпечените в него. Трябва да оставите соса с муцунките в него да заври и го махате от печката. След това муцунките са готови за ядене.
Вторият вариант е да ги изсипете в една тава и да ги запечете. Печенето отнема повече от час, но резултата е също така страхотен.
vkusnotiiki.net
Необходимо време: 7-8 часа
1 свинска маска
2 ч.ч. вино
100 гр. чубрица
100 гр. джоджен
300 гр. кетчуп
1 шишенце Уни сос
сол на вкус
черен пипер
7-8 глави нарязан на дребно кромид лук
Начин на приготвяне:
И така след като се снабдите с една свинска маска, трябва да я разрежете на две по дължина, а след това двете парчета на тънки лентички. Тези лентички ги слагате в достатъчно голяма тенджера. Към тях добавяте останалите съставки и ги разбърквате добре. Хубаво е ако престоят поне 4 часа - колкото повече, толкова по-хубави стават. След като преседят - имате два варианта. Първият и по-вкусен е да ги изпечете на скара, като не хвърляте соса. След като в него не остане нито една муцунка, връщате изпечените в него. Трябва да оставите соса с муцунките в него да заври и го махате от печката. След това муцунките са готови за ядене.
Вторият вариант е да ги изсипете в една тава и да ги запечете. Печенето отнема повече от час, но резултата е също така страхотен.
vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия със свинско месо
Дайте ми идея за свински черен дроб готвен на фурна, не пържен на тиган?
dragon - fly- начинаещ
Свински пържоли с топено сирене
Продукти:
1 кг. свински пържоли
1 топено сирене
подправка за скара
Начин на приготвяне:
Всяка пържола се овкусява с подправката и се намазва от едната страна с топено сирене. В глинен съд или виенска тенджера се слага много малко олио и се редят пържолите със сиренето нагоре. Пече се на 200 градуса 40 мин.
vkusnotiiki.net
1 кг. свински пържоли
1 топено сирене
подправка за скара
Начин на приготвяне:
Всяка пържола се овкусява с подправката и се намазва от едната страна с топено сирене. В глинен съд или виенска тенджера се слага много малко олио и се редят пържолите със сиренето нагоре. Пече се на 200 градуса 40 мин.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Свински гърди в гювеч
Продукти:
1 кг свински гърди (според големината на гювеча)
1 кг картофи (според големината на гювеча)
2бр. моркови
Универсална подправка на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите и морковите се режат на едро и се поставят на дъното на гювеча.Поръсват се с универсалната поправка и се объркват.Гърдите се нареждат отгоре, всичко се залива с малко вода и олио.Затваря се с капака и се пече 1-1/30.
vkusnotiiki.net
1 кг свински гърди (според големината на гювеча)
1 кг картофи (според големината на гювеча)
2бр. моркови
Универсална подправка на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите и морковите се режат на едро и се поставят на дъното на гювеча.Поръсват се с универсалната поправка и се объркват.Гърдите се нареждат отгоре, всичко се залива с малко вода и олио.Затваря се с капака и се пече 1-1/30.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|