Ястия със свинско месо

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Ястия със свинско месо

Писане by Dani on Сря 12 Мар 2008, 00:31

Медальон с Гъби

Съставки


2 филии хляб, 2 глави лук, 2 обезкостени пържоли (може и пилешки), пликче крем гъбена крем супа, 1 бурканче нарязани гъби, 2 яйца

Порции 4

Калоричност 600

Необходмо време 45минути

Начин на приготвяне

Сварете гъбената крем супа. След като заври, поставете гъбите и оставете на слаб огън. Изпържете пържолите с олио или масло в тигана. След като пържолите са готови нарязвате лука на полумесеци и го запържвате с олио до златист цвят. Разбийте двете яйца в чиния с малко вода и напоете обилно от двете страни филийките хляб. Последните се изпържват в тиган с малко мазнина. Поставете Филийката хляб в средата на чинията, в която ще сервирате, върху нея поставете пържолата. Вземете един черпак от вече готовата гъбена супа и залейте пържолата и филията. Вземете запържения лук и го посипете равномерно над пържолата. Ястието може да се гарнира с ориз или пържени картофи, но само по себе си е достатъчно тежко за да използвате гарнитура.


Последната промяна е направена от Dani на Чет 17 Апр 2008, 19:29; мнението е било променяно общо 4 пъти

_________________
торта - Ястия със свинско месо Doddds10
торта - Ястия със свинско месо __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Цигански пържоли

Писане by teqnstal on Чет 13 Мар 2008, 01:01

Цигански пържоли


Продукти за 4 порции: 4 бр. пържоли,
200 гр. шпек салам, 200 гр. гъби, 150 гр. кашкавал, 100 гр. краве масло, 2-3
яйца, 5 с.л. брашно, 200 гр. олио, сол и черен пипер, 100 гр. вода.


Начукваме пържолите и от двете страни и ги поръсваме
със сол и черен пипер. Панираме ги в сгорещеното олио- яйце, брашно, яйце, само
леко да се зачерви панировката. Нареждаме пържолите в тава, разделени една от
друга . Всяка пържола поръсваме със шпек
салам , нарязан на кубчета, гъби, нарязани на филийки или ако са много дребни,
може и цели, и по 2-3 парченца краве масло. В тавата изсипваме мазнината от
пърженето и малко вода – 100 гр. Покриваме тавата с фолио и печем в умерена
фурна 40 –50 мин. Изваждаме тавата от фурната. Сваляме фолиото и настъргваме на
едро ренде ,върху всяка пържола, кашкавала. Поставяме тавата във фурната, за да
се зачерви леко кашкавала. Пържолите сервираме топли. Може да ги гарнираме с
пържени картофи
teqnstal
teqnstal
форум-фен
форум-фен


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Свинско кавърма-кебап

Писане by mamazavinagi on Чет 17 Апр 2008, 00:10

Свинско кавърма-кебап

Около 750 гр не много мазно свинско месо, 4-5 глави лук, доматено пюре, черен и червен пипер, чубрица, сол, мазнина.
Запържва
се в мазнината, нарязаното на малки парчета месо. Добавя се лукът,
нарязан на полумесеци и след като омекне, доматеното пюре, червеният
пипер и солта. Залива се с малко гореща вода и се оставя да ври на
бавен огън, докато остане на мазнина. Подправя се с черен пипер и
чубрица.
В различните варианти на кавърмата се добавят пиперки,
гъби, моркови, а за по-пикантен вкус лютиви чушлета и малко червено
вино при задушаването на месото.


Последната промяна е направена от tuci_iv на Нед 12 Окт 2008, 18:16; мнението е било променяно общо 1 път
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Пълнена зелка

Писане by mamazavinagi on Вто 12 Авг 2008, 14:27

Пълнена зелка


Необходими продукти:

  • 1 зелка,
  • 450 г свинско месо,
  • 150 г пушена сланина,
  • 1 чаша бяло вино,
  • 100 г масло, магданоз,
  • листа от целина,
  • чубрица,
  • черен пипер,
  • сол.




Начин на приготвяне: Почистената зелка накиснете във
вряла подсолена вода за 10 мин, за да омекне. Извадете я и изцедете от
водата. Смелете месото заедно със сланината. Прибавете всички подправки.
Изрежете кочана като разтворите зелевите листа. На мястото на кочана и
малките средни листа напълнете с плънката. Между отделните листа, като
се разтварят, също поставете от плънката. Цялата зелка завържете с конец
и поставете в голяма тенджера. Прибавете масло и вино и задушете 30 мин.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Филе вретено

Писане by Lindzi on Пон 18 Авг 2008, 17:20

Филе вретено

2-3 свински бонфилета (1кг)
2-3 кисели краставички
1 ч.ч. стерилизирани печурки
100 гр шунка
100 гр кашкавал
50 гр масло
олио за намазване
1 ч.л. чубрица
сол и чер пипер на вкус

Разтваряме филетата и ги начукваме, като започваме от средата към краищата. Внимаваме да не разкъсаме месото.
Режим печурките на тънки филии, краставичките на ивички, кашкавалът и шунката на пръчици.
Осоляваме всяко филе и поръсваме с чер пипер. Вътре нареждаме шунка, краставички, кашкавал, печурки и парченца масло. Завиваме на руло, а краищата се притискат, за да се получи формата на вретено.
Готовите вретена намазваме с олио и печем на скара около 15-20 минути, като се поставят първо от страната, където са затворени. Сервираме на филийки.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty ШИШ КЕБАП

Писане by mamazavinagi on Нед 12 Окт 2008, 18:15

торта - Ястия със свинско месо 125703_985
Продукти:
300гр.смляно месо,
1гл.лук,
1 зелена чушка,
1 стрък пресен лук,
1 стрък пресен чесън/2-3скилидки/,
2 стръка магданоз, босилек,
2-3 с.л.дом.сок,черен пипер, кимион, оцет.
За шишчето:
2-3 печурки, 1 домат, 1 морков.
/в оригиналът е с лук, патладжани домат/
Приготвяне:
Месото смесваме всички продукти и омесваме каймата. От една част от
каймата правим нещо като кебапче и сплескваме с ръце нанизваме на шиш и
заливаме със струйка оцет.За другото шишче, правим малки топчета и
нанизваме на шиш заедно с гъбите, домата и морковът.Заливаме го и него
с мъничко оцет и печем на скара или грил-тиган 20-тина мин.Сервираме
със пържени картофки и моркови.
Източник:/бон апети/
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Пържолите на Митко-ловеца

Писане by Lindzi on Чет 22 Яну 2009, 16:57

Пържолите на Митко - ловеца

Месото се размразява.
Месото не бива да се начуква, остава свежо и ако се пече на скара има превъзходен вкус.
В по-дълбока тава, се изсипват пържолите, наръсват се с шарен пипер и зехтин, и се добавя доматено пюре, което може да се подслади със смлени чушки или лютеница.
Добре намазано, месото си взема необходимото най-малко един час. Колкото повече, толкова повече.
А после - една хубава скара или един нов грил-тиган по 2-3 минутки на страна.
Украсете със зеленина - магданоз, маруля и сервирайте.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:58; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Пържоли със сос на тиган

Писане by Lindzi on Пет 06 Фев 2009, 15:19

Пържоли със сос на тиган

Продукти: торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange1 с.л.масло
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange1 с.л.олио
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange4 свински пържоли
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeсол
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeпрясно млян черен пипер
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange1 голяма глава лук, накълцана на ситно или 1 връзка зелен лук
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange1/2 ч.чаша сухо бяло вино
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange3/4 ч.чаша пилешки бульон
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange1/2 ч.чаша течна сметана
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orange1 с.л.горчица
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeняколко стръка магданоз
Начин на приготвяне: Разтопете
маслото и олиото в тиган. Осолете пържолите и ги поръсете с черен
пипер. Запържете ги от всяка страна, за около 2 - 3 минути, докато леко
покафенеят.
Оставете в тигана половината мазнина. Запържете в нея лука, до
омекване. Изсипете бульона и виното, върнете месото и оставете да къкри
за около 20 минути, докато започне да се къса.
Извадете месото в чиния и го покрийте с фолио, за да се запази топло.
Оставете сосът на котлона, на слаб огън и когато се изпари наполовина,
добавете сметаната. Варете още 2 минути. Свалете от огъня, добавете
горчицата и магданоза и разбъркайте добре.
Сервирайте пържолите, поляти със соса.

Питие: бира или червено вино

Източник: За дома


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:02; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Капама

Писане by Lindzi on Пет 06 Фев 2009, 15:22

Капама

Описание: Ястието е подходящо за новогодишната трапеза и се приготвя на предния ден.
Продукти: торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeсвински вратни пържоли
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeпилешко месо
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeсвински пушени гърди или пушен бекон
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeкарначета или сурова наденица
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeкисело зеле - нарязано
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeориз
торта - Ястия със свинско месо Bulet_orangeКоличеството на продуктите зависи от броя на гостите.
Начин на приготвяне: Всички
продукти се редят в глинен съд в следната последователност: На дъното -
зеле, поръсено с червен и черен пипер, пържолите, зеле, пилешкото месо,
зеле, карначета, зеле и най отгоре застиламе с пушените гърди. Между
редовете поръсваме ориз, черен и червен пипер. Сол не е необходима, тъй
като зелето и колбасите са солени. Завиваме всичко с две-три цели листа
от зелето, захлупваме и слагаме във фурната поне за три часа на 150
градуса. Не се слага никаква вода.
Питие: червено вино

Източник:
За дома


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:03; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Котлети с мляко

Писане by Lindzi on Пон 16 Фев 2009, 17:16

- 4 бр. свински котлети
- 300 мл пр.мляко
- 50 гр масло
- 200 гр гъби
- 3-4 моркова
- кашкавал
- около кубче бульон - 1 бр.
- пресен лук
- пресен чесън
- магданоз
- сол
- черен пипер
- червен пипер


Котлетите се разрязват напречно, за да се получи нещо като джоб, където се слагат магданоза и чесъна нарязани наситно. Месото се пържи много добре ( аз го овалях в брашно, смесено с червен, черен пипер и сол). След като се изпържат се отделят в тавичка.Зеленчуците се задушават в маслото: първо гъбите, после морковите и накрая нарязания пресен лук. Добавя се и магданоз. Върху котлетите се поставя по една плочка кашкавал ( с големината на съответния котлет), добавят се задушените зеленчуци, стриваме бульона и млякото. Пече се докато млякото се изпари.


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 14:04; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Катино мезе

Писане by Lindzi on Пон 16 Фев 2009, 17:20

150 гр, свинско месо
1 глава чесън
100 гр, гъби
1 глава лук
2-3 с.л.доматено пюре
1/2 ч.чаша бяло вино
сол,чубрица
по желание 1 люта чушка


Месото се нарязва на дребни парчета и се задушава със ситно нарязания лук. Прибавят се последователно нарязаните на ивици гъби, чесън, дом.пюре, солта и чубрицата. Ястието се полива с малко топла вода и виното и се отавя на тих огън, докато остане на мазнина.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Задушено свинско със сини сливи и гъби

Писане by Lindzi on Пон 16 Фев 2009, 17:22

200 гр. свинско месо от бут2 с.л олио
1 глава лук
30 гр. доматено пюре
60 гр. сини сливи
30 гр. сушени гъби/може и пресни/
сол,черен пипер

Месото се нарязва на средни парчета, посолява се и се изпържва леко. Предварително накиснатите във
вода гъби /ако са сушени/ се варят до полуготовност и се нарязват на парчета. Месото се премества в друг съд и към него се добавят нарязаният на ситно и счукан лук, дом.пюре, гъбите, бульонът от гъбите. Ястието се задушава. След половин час се добавят накиснатите във вода сливи и задушаването продължава до пълна готовност.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Вълчи сърмички

Писане by Lindzi on Пон 16 Фев 2009, 17:23

свински пържоли без кост или филе според броя на порциите
кайма
лук
черен пипер
чубрица
гъби,кисели краставички
зелеви листа

Всяка пържола или парче филе се начуква хубаво. Каймата се омесва, както за кюфтета /без хляб и яйца/ и се намазва средно дебел слой върху пържолите. Върху каймата се слага нарязани и задушени гъби и кисели краставички. Завива се на руло, след това се завива в зелев лист като сърма и се пече до готовност. Може да се сложат в гювеч, да се залеят с течност и цяла нощ да се пекат във фурната на 100 градуса.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Свинско със зеленчуци

Писане by Lindzi on Сря 18 Фев 2009, 11:17

Свинско със зеленчуци

Свинско месо - филе, бут, врат.. се нарязва на дребни хапки.

Приготвят се гъби, моркови, повечко лук и други зеленчуци според сезона - целина, броколи .... 1 чаена чаша бяло вино, сол, подправки - каквито обичате.

В тенжерата под налягане, йенско стъкло с капак или тавичка, върху която се поставя фолио и се нареждат - кат гъби - кат месо - кат лук и моркови и пак кат месо и т.н. Заливат се с виното, слагат се подправките и - на котлона (или във фурната). Става за около 15 минути на тенджера.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Мис пигис в мандрис

Писане by Lindzi on Сря 25 Фев 2009, 13:57

Мис пигис в мандрис
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
1300-1400 г свински врат, 250 мл течна сметана, сол, универсална зеленчукова подправка, чубрица; за гъбите: 400 г нарязани на филии гъби, олио, 2 ч. л. масло, 1 к. ч. вино

торта - Ястия със свинско месо 1439

Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета.


торта - Ястия със свинско месо 1439_1


2. Гъбите се слагат в тиган, поливат се с олио и вода. Запържват се за кратко, след което се задушават с масло.


торта - Ястия със свинско месо 1439_2


3. Сипва се виното и се разбърква, след което гъбите се изваждат от тигана и на тяхно място се слага нарязаното месо.


торта - Ястия със свинско месо 1439_3


4. Подправя се със сол, универсалана зеленчукова подправка и чубрица.


торта - Ястия със свинско месо 1439_4


5. Запърженото месо се прехвърля в тенджера и се смесва с гъбите.


торта - Ястия със свинско месо 1439_5


6. Ястието се полива със сметаната и се разбърква 5 минути на котлон.
торта - Ястия със свинско месо 1439_6

Източник: http://www.vecheria.tv/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Пържолена торта

Писане by Lindzi on Пон 30 Мар 2009, 15:20

500 гр. свинско филе
500-700 гр. печурки
1 стрък праз лук
1-2 глави кромид лук
3 моркова
1 връзка магданоз
1 връзка копър
1/2 пакетче масло
250 мл сметана за готвене (незаквасена)
150-200 гр. кашкавал
топено сирене (по избор)
подправки за пържоли
подправка "Вегета" (по избор)



Приготвяне:

За приготвянето на тортата се използва голямо глинено гювече с диаметър около 30 см и височина около 15-20.
Свинското филе се нарязва на филийки по около 1 см и се изчиства от абсолютно всякаква мазнина, за да не ви "заплува" тортата. После го начуквате и го ръсите с подправките за пържоли.
Морковите, кромида, праза и гъбите се нарязват на много тънки резенчета в различни съдове. Отделените пънчета се слагат в основата на тортата.

Дъното на гювечето се намазва с масло. Отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца пънчета от печурките така че да залепнат за маслото. Върху пънчетата продължавате да редите колелца от кромида, праза и морковите. Така долния безмесен пласт е готов. За да го "залепите" за пържолите го поръсвате с малко от нарязания на ситно копър и магданоз и го заливате със малко сметана. Вече сте готови да сложите пържолите. Подреждате ги една до друга на и ги натискате така,
че да се "залепят" за долния пласт. Процедурата се повтаря колкото е необходимо за да се запълни гювечето, като вече се използват резенчетата от гъбите не от пънчетата. Внимавайте с топеното сирене и слагайте малко, ако ще слагате. Най-горния слой трябва да остане с гъби и да бъде залят със сметана. Захлупвате го и го пъхате във незатоплена фурна. Пече се с капака на бавен огън докато месото не стане свръх крехко. Отхлупвате капака и настръргвате кашкавала оггоре и
го оставяте леко да се зачерви.
Самата торта се свива и се отделя от стените на гювечето, така че натискайте пържолите направо с тежестта на тялото си, за да "залепнат" хубаво.


* Консумирайте с червено вино. торта - Ястия със свинско месо Kiss

Вкуснотийки.нет
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Re: Ястия със свинско месо

Писане by iananeshkova on Чет 02 Апр 2009, 20:33

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБИ И ТОПЕНО СИРЕНЕ
Пържолите се слагат в марината от бяло вино и чубрица за 1 час.Отцеждат се и се овалват в брашно и се пържат до златисто.Нареждат се в тава,покриват се с топено сирене,бяло вино,вегета,чубрица и малко вода.Слагат се гъбите,запържени предварително в масло.Покриват се с фолио и се пекат 1 час.
iananeshkova
iananeshkova
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Свинско с ориз и коприва

Писане by Lindzi on Чет 09 Апр 2009, 14:52

около 500-700 г свинско месо (може и ребърца)
около 300-400 г коприва
1 глава лук
1 морков
1 ч. ч. ориз
1 домат (настърган или нарязан на ситно)
дафинов лист
1 с. л. чубрица
1 с. л. червен пипер
1 с. л. джоджен
сол

Приготвяне:

Месото се слага да се вари. Отпенва се и се добавят сол, ситно нарязаният лук, морков и доматите. Слага се дафиновият лист. Копривата се почиства и се измива с гореща вода. Нарязва се на ситно. Когато месото е почти готово, се прибавя копривата. Ври около 20 минути и се прехвърля в тава, където се добавя и измитият ориз и подправките. Залива се с бульонът, който трябва да покрие месото. Ако не е достатъчно, се долива топла вода. Пече се в загрята фурна, като се внимава ястието да остане сочно.
Копривата може да се замени със спанак или лапад, като тогава времето за варене се намалява – около 7-8 минути.

Източник: az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Кисело зеле - тепси кебап

Писане by Lindzi on Вто 19 Май 2009, 13:11

1 кг свинско месо гърди ,осмянка
50гр. сланинка
2-3 с.л брашно
2 с.л червен пипер
1- кисела зелка
копър на зърна
сол
мазнина
3-4 бр. праз
черен пипер


Зелката се нарязва на ситно и сварява за 30 мин., да поомекне зелето. В дълбок
тиган се запържва месото нарязано на средно големи парчета, добавя се, нарязания на ситно праз, брашното, червения пипер, копъра, черен пипер по желание и сол. Запържват се до златисто, след което се смесват със зелето в дълбока тавичка, и се пече 40мин., като се разбърква от време на време. На 180'С

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Бързи вратни пържоли с майонеза

Писане by mimi_dani on Вто 19 Май 2009, 13:20

Бързи вратни пържоли с майонеза

Продукти:
свински вратни пържоли
1бр.майонеза "Краси".
2-3гл. кромид лук.
50 гр. кашкавал

Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на пържоли начуквате ги и ги овкусявате по избор, отгоре слагате лукът нарязан на кръгчета. И отгоре намазвате пържолите с майонезата в която е настърган кашкавала. Пекът се в загрята фурна за 45мин.


Вкуснотийки
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Сач със свинско и пилешко месо

Писане by Lindzi on Пон 12 Окт 2009, 15:22

Сач със свинско и пилешко месо

торта - Ястия със свинско месо Thumb_1254848574

Порции: 4

500гр. св. месо
500гр. пил. месо
2бр. чушки
2бр. моркови
2бр. кис. краставички
100гр. гъби
2 глави кромид лук
1 малка тиквичка
250гр. дом. пюре
2 щипки розмарин
4-5 скилиди чесън
100гр. соев сос

Начин на приготвяне:

Нарязваме св. и пил. месо на кубчета, слагаме ги в марината за 4 часа. Върху загретият сач пържим свинското месо до готовност, изваждаме го и слагаме пил. месо и зеленчуците нарязани на ивици, дом. пюре. Като омекнат зеленчуците връщаме обратно свинско месо изчакваме 5-6 мин. и сервираме.

За маринатата:

вода, олио, соев сос, нарязаният на едро чесън и розмарина.

vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Свински муцунки

Писане by Lindzi on Пон 23 Ное 2009, 13:46

Порции: 5
Необходимо време: 7-8 часа

1 свинска маска
2 ч.ч. вино
100 гр. чубрица
100 гр. джоджен
300 гр. кетчуп
1 шишенце Уни сос
сол на вкус
черен пипер
7-8 глави нарязан на дребно кромид лук

Начин на приготвяне:

И така след като се снабдите с една свинска маска, трябва да я разрежете на две по дължина, а след това двете парчета на тънки лентички. Тези лентички ги слагате в достатъчно голяма тенджера. Към тях добавяте останалите съставки и ги разбърквате добре. Хубаво е ако престоят поне 4 часа - колкото повече, толкова по-хубави стават. След като преседят - имате два варианта. Първият и по-вкусен е да ги изпечете на скара, като не хвърляте соса. След като в него не остане нито една муцунка, връщате изпечените в него. Трябва да оставите соса с муцунките в него да заври и го махате от печката. След това муцунките са готови за ядене.

Вторият вариант е да ги изсипете в една тава и да ги запечете. Печенето отнема повече от час, но резултата е също така страхотен.

vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Re: Ястия със свинско месо

Писане by dragon - fly on Пон 11 Яну 2010, 17:03

Дайте ми идея за свински черен дроб готвен на фурна, не пържен на тиган?
dragon - fly
dragon - fly
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Свински пържоли с топено сирене

Писане by mimi_dani on Сря 13 Яну 2010, 15:24

Продукти:
1 кг. свински пържоли
1 топено сирене
подправка за скара

Начин на приготвяне:
Всяка пържола се овкусява с подправката и се намазва от едната страна с топено сирене. В глинен съд или виенска тенджера се слага много малко олио и се редят пържолите със сиренето нагоре. Пече се на 200 градуса 40 мин.


vkusnotiiki.net
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Свински гърди в гювеч

Писане by mimi_dani on Сря 13 Яну 2010, 15:35

Продукти:
1 кг свински гърди (според големината на гювеча)
1 кг картофи (според големината на гювеча)
2бр. моркови
Универсална подправка на вкус

Начин на приготвяне:
Картофите и морковите се режат на едро и се поставят на дъното на гювеча.Поръсват се с универсалната поправка и се объркват.Гърдите се нареждат отгоре, всичко се залива с малко вода и олио.Затваря се с капака и се пече 1-1/30.


vkusnotiiki.net
mimi_dani
mimi_dani
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия със свинско месо Empty Re: Ястия със свинско месо

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите