Ястия с пилешко месо

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Гювечета "Светла"

Писане by Lindzi on Пон 11 Май 2009, 10:08

2 бр. пилешки бутчета
доматено пюре
консервирани гъби
200 гр. пушено месо (може и 2бр. кренвирши)
3 бр. топено сирене триъгълно
2 бр. яйца
200 гр. кашкавал


Бутчетата се сваряват и обезкостяват. В гювечето на дъното се слага една лъжица
доматено пюре върху него се поставя пилешкото месо, нарязаните на ситно гъби, пушеното месо което и то е нарязано на ситно и топеното сирене. Похлупвате с капаче и пъхате във фурната за 40 мин. След това чукате яйцата и пак пъхате във фурната, докато яйцата са готови поръсвате с кашкавал и затваряте гювечето за да може кашкавала да се разтопи.

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пиле с картофи на фурна и Бира

Писане by Lindzi on Пет 05 Юни 2009, 10:14



1кг картофи
1 пиле или бутчета
300 мл бира
мазнина
сол на вкус
червен пипер


Начин на приготвяне:

Измиват се и се обелват картофите. Режат се на едри парчета и се нареждат в тава. Поръсвате със сол. Върху картофите нареждате порциите пилешко. Посолявате го и поръсвате с червен пипер. поливате с мазнина и за ливате с бирата. Пече се на около 180 градуса, а пилешкото се върти два пъти, за да се изпече и от двете страни. Сервирайте с чаша умряла от студ бира :)

http://vkusnotiiki.net/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пиле с ориз и чесън

Писане by Lindzi on Пет 05 Юни 2009, 10:18

200 гр ориз
2 пилешки бутчета
2 пилешки бульончета
1 глава или 3-4 стръка лук
сол и черен пипер на вкус
300 гр. кисело мляко
5-6 скилиди чесън
1 с.л. майонеза
олио


Начин на приготвяне:

В нагрятото олио се запържва ориза докато придобие бял тебеширен цвят. След това се изсипва лука и той се запържва. Налива се 400 мл вода и двете бульончета. Ври докато поеме водата. Бутчетата се запържват отделно до зачервяване. В тава се изсипва приготвения ориз, бутчетата и още 400 мл вода. Пече се на фурна около 180 градуса. Като поизстине се обезкостява месото и се накъсва или накълцва на ситно, омесва се с ориза.
От киселото мляко, майонезата и счукания чесън се приготвя сос, който се овкусява с черен пипер и сол. Сервира се топло и полято със соса.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty ПИЛЕ ЖУЛИЕН

Писане by zornica.gencheva on Пон 22 Юни 2009, 13:15


  • ПРОДУКТИ:500ГР,ПИЛЕШКИ ГЪРДИ
  • 250ГР ТЕЧНА СМЕТАНА
  • 100ГР ТОПЕНО СИРЕНЕ
  • КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ
  • ГЪБИ ПЕЧУРКИ
  • БЕКОН ИЛИ ШУНКА
  • КЪРИ
  • ЧЕРЕН МЛЯН ПИПЕР
  • СОЛ
  • ПРИГОТВЯНЕ:НАРЯЗВАТ СЕ ПИЛЕШКИТЕ ГЪРДИ,КРАСТАВИЧКИТЕ,ШУНКАТА ИЛИ БЕКОНА НА ЖУЛИЕНИ,ГЪБИТЕ НА ФИЛИЙКИ,В ТАВИЧКА С МАЛКО МАСЛО ИЛИ ЗЕХТИН(ОТ ОЛИОТО ПУСКАТ ВОДА)СЕ ЗАПЪРЖВА МЕСОТО ДО ЗАЧЕРВЯВАНЕ,ЗАПЪРЖВАТ СЕ И ГЪБИТЕ,В ТЕНДЖЕРКА СЕ ИЗСИПВА СМЕТАНАТА И КАТО ЗАВРИ СЕ СЛАГА МЕСОТО,ГЪБИТЕ,КРАСТАВИЧКИТЕ,КЪРИТО,ЧЕРНИЯ ПИПЕР,СОЛ,СМЕТАНАТА ТРЯБВА ДА ПОКРИЕ ВСИЧКО,ЗАДУШАВА СЕ,КОГАТО СМЕТАНАТА ЗАВРИ НА ТИХ ОГЪН СЕ СЛАГА ПАРЧЕНЦАТА ТОПЕНО СИРЕНЕ,ШУНКАТА ИЛИ БЕКОНА,ЗАДУШАВА СЕ ОЩЕ 10МИН,И Е ГОТОВО!
zornica.gencheva
zornica.gencheva
форум-фен
форум-фен


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пиле с гъби в гювече

Писане by styyni on Сря 24 Юни 2009, 13:52

Продукти:
750г. пилешко месо, сварено и обезкостено, 200г. ориз, 100г. краве масло, 150г. пресни (или консервирани гъби) нарязани на половинки, 100г. кашкавал, 10г. брашно, сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Пилето се сварява и обезкостява. Ако са пресни гъбите се посваряват и се нарязват на половина. В пилешкия бульон се вари оризът. В гювече се прави канапе от ориза, върху него се поставя пилешкото месо, след това гъбите и се покрива с настъргания кашкавал. Прави се сос от маслото, брашното и пилешкия бульон, сол и черен пипер на вкус. Приготвения сос се излива около канапето и се пече до омекване на кашкавала.


www.vkusno.vlez
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пържени пилешки кюфтета

Писане by Lindzi on Сря 08 Юли 2009, 13:08

1)Пиле 1230г.
2) Бял хляб 140г.
3) Прясно Мляко 100г.
---Сметана 50г.
4)Яйца(3бр.)150г.
5) Магданоз 50г.
6) Кромид лук 150г.
7) Брашно 60г.
8) Сол 20г.
9) Черен пипер 2г.

Начин на приготвяне:

Пилето се почиства, измива и обезкостява. Месото се посолява и се смила 2-ти на месомелачка. Към смляното месо се прибавят накиснатият прясно мляко (сметана) хляб(без кората), яйцата и подправките. Сместа се омесва добре и се оставя да престои на студено около 1 час за да стегне. От нея се оформят елипсовидни кюфтета, които се потапят в брашното и се изпържват в загрята мазнина. Поднасят се топли с гарнитура - картофено пюре, пържени картофи, задушен карфиол, задушени гъби, пържени зеленчуци и др.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Датски пилешки гърди

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 22:03

Продукти:

4бр. Пилешки пържоли от филе
1/2 шише соев сос
4 скилидки чесън
2 лъжици мед

Начин на приготвяне:

В дълбока купа сипваме соевия сос, меда и разбъркваме отгоре поставяме пържолките а между тях скилидките чесън разрязани на две. Така месото престоява в хладилник 2дни като леко разбъркваме от време на време. Престоялите пържолки пържим в малко зехтин за около минута от всяка страна. Гарнираме по желание!

www.Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Картофеномесно руло

Писане by Lindzi on Пон 20 Юли 2009, 12:26


  • 1.5 кг картофи
  • 2 бр. яйца
  • 6 с.л. брашно
  • 30 г масло
  • 300 г пилешки гърди
  • 1 глава лук
  • 100 г кашкавал
  • 2 бр. моркови
  • кисела крставичка
  • сол
  • черен пипер
  • галета
торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 R5684Umagi71N6035торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 R5684Umagi71N2774 Автор: magi71

Каротфите се сваряват, обелват и пресоват. Прибавят се яйцата, брашното, разтопеното масло, солта, черния пипер и се омесва добре.
Пилешките гърди се нарязват на ситно и се запържват, отцеждат се и се изваждат на салфетка. В мазнината се задушават нарязаните на ситно лук и моркови. Прибавят се към месото заедно с киселата краставичка и се
поръсват с черния пипер. Смесват се добре.
Обилно намаслена кексова форма се поръсва с галетата, изсипва се по-голямата част от картофената смес, притиска се добре и се прави вдлъбнатинка. В нея се слага плънката, настъргва се кашкавала и се затваря с останалата картофена смес. Поръсва се обилно с галета и се притиска леко.
Пече се в загрята фурна на 200 С до готовност (около 45 минути), докато започне да добива златист цвят. Изважда се от формата когато се охлади добре и тогава се нарязва.

http://www.receptite.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Гювеч по гръцки

Писане by sa6ito on Нед 02 Авг 2009, 00:11




торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Pile



Продукти:

1 малка пиле
1 сухар
2 глави лук
1/3 чаша прясно мляко
1 яйце
4 средно големи карто­фа
2 чушки
2 домата
по 2 лъжици масло и олио
червен и черен пипер
сол на вкус

Приготвяне:
Накисваме сухара в топлото мляко. Запър­жваме 1 глава лук с 1 л. масло. Дръпваме на страни и прибавяме изстиналия и размачкан сухар, яйцето, черен пипер и сол и разбъркваме. Напълваме пилето с тази смес и го зашиваме. Запьржваме другата глава лук в олиото, поръс­ваме с червен пипер, слагаме нарязаните на по-лукръгчета картофи и разбъркваме. В средата на подходящ огнеупорен или друг съд поставяме пилето, намазваме го обилно с останалото ма­сло, слагаме отстрани картофите, а върху тях – нарязаните на кръгчета чушки и домати. Нали­ваме малко топла вода и печем в умерена фур­на около 1 час.

http://receptite.info
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Блага гозба с пилешки дробчета

Писане by styyni on Пон 24 Авг 2009, 21:03

Продукти:

1 кг пилешки дробчета
10- 12 следно големи глави зрял кромид лук
7 пресни зелени пиперки
1 кг домати
6- 7 скилидки чесън
сол на вкус
чубрица
червен пипер
черен пипер
магданоз
150 гр олио
около 1 чаена чаша вода


Начин на приготвяне:

Измийте дробчетата, посолете ги и ги сварете в дълбок съд не повече от 10 минути. Извадете ги от водата и ги изцедете. Нарежете ги на парченца. Загрейте олиото и започнете да пържите дробчетата в него. Минутки след това запържете и наситнения чесън, заедно с червения пипер и веднага след това сложете и нарязания кромид. Продължете да бъркате и пържите още 10 минути. Прибавете и нарязаните пиперки, а след тях и обелените и нарязани на ситно домати.
Разбъркайте добре, налейте водата, посолете на вкус и като заври гозбата, намалете котлона и оставете да къкри около 30 минути, като я бъркате от време на време. Като поизври водичката и гозбата стане на масълце, отстранете от котлона, овкусете с черния пипер,чубрицата и магданоза.

www. Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Re: Ястия с пилешко месо

Писане by blueflower on Вто 01 Сеп 2009, 16:14

ПИЛЕ ПО ИРЛАНДСКИ

Необходими продукти:

1 пиле / 1 кг. - 1.200 кг. /
1 глава лук
4 - 5 филии сух / стар /хляб
100 - 125 гр. разтопено масло
1 чаена лъжичка Вегета, или подобна подправка по избор
Червен и черен пипер на вкус
8-9 картофа
2 супени лъжици олио
1/2 чаша вода

Приготвяне :

Хлябът, ситно нарязаният лук, маслото и подправките се разбъркват добре и се смесват като кайма на хомогенна смес. Пилето се напълва със сместа и се слага в тавичка. Отстрани се нареждат обелените и нарязани картофи. Заливат се с олиото и водата и се посоляват на вкус.
Пече се във фурна на горещ въздух и грил - смесено на 200 градуса до зачервяване на пилето, или в плик за печене на пиле. / според печката и желанието на приготвящия го / Усмивка

Сервира се - парче пиле, малко картофи и лъжица - две от плънката.
Spoiler:

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 F3c89377becf
blueflower
blueflower
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пикантни пилешки воденички

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 14:54

Продукти:

1 кг пилешки воденички
половин пакетче краве масло
5- 6 стръка пресен чесън
червен пипер
чер пипер
магданоз
сол


Начин на приготвяне:

Изчистете воденичките и ги сварете със сол в тенджера под налягане 40 минути. Извадете и поохладете. Запържете ги за около 4-5 минути в маслото, след което прибавете нарязания чесън и останалите подправки. Разбъркайте добре и сервирайте. Украсете със стръкче магданоз.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пилешки дробчета с ориз на фурна

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 21:44

Продукти:

1 кг пилешки дробчета
1 чаена чаша ориз
2 средно големи глави кромид лук
3 чаени чаши вода
1 кафена чашка олио
сол на вкус
чубрица
черен пипер
риган


Начин на приготвяне:

Изсипете олиото в тава и поставете в гореща фурна. Като се загрее я извадете и изсипете нарязания на ситно кромид. Посолете го. Запържете леко, след което поставете и ориза. Разбъркайте и отново запържете. Сипете водата, добавете подправките, разбъркайте добре и оставете ястието да се пече във фурната на около 180 градуса. От време на време разбърквайте леко. Оризът е готов, когато поеме всичката вода и отгоре придобие жълтеникав цвят.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Гювече с пилешки дробчета, картофи, гюби и кашкавал

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 21:54

Продукти:

7 сварени пилешки дробчета, нарязани на две
шепа нарязани мариновани гъби
1 сварен картоф
100 гр кашкавал
1 чаена лъжичка краве масло
черен пипер
чубрица
риган
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Вземете гювече и на дъното му изсипете разтопеното масло след което наредете дробчетата, нарязаните гъби и нарязания на ивици картоф, настържете кашкавала и поръсете с изброените подправки, като същевременно посолете ястието на вкус. Запечете в микровълнова фурна за около 5 минути.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Ценовски гювеч

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 22:05


Продукти:

1 кг.картофи
4-5 настъргани домата
0.500 кг. пилешко месо
сол
олио
чубрица
червен пипер
черен пипер
брашно
лук
морков
2 чушки
грах

Начин на приготвяне:

Запържва се лука до златисто. Прибавят се морковите чушките и картофите, после се слага брашното подправките доматите и граха.
На дъното на гювеча се поръсва олио нарежда се месото, а отгоре се изсипва запържената смес. Долива се с вода да се покрие всичко. Пече се на 280 градуса за 1-2 часа.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пилешка торта

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 22:15

Продукти:

За блата:

1 пиле
1 кг картофи
½ кофичка заквасена сметана
1 майонеза
2 пилешки бульончета
черен пипер
чубрица
3 кисели краставички

За украса:

1 майонеза
2 моркова
2 яйца
10- 12 маслини
20 гр колбас
50 гр кашкавал
магданоз
малко масло или маргарин


Начин на приготвяне:

Обелете, нарежете на едри парчета картофите и ги сварете заедно с пилешките бульончета, след което ги намачкайте. Изпечете пилето, охладете го и го обезкостете. Накъсайте месото на парченца и го объркайте с картофите. Прибавете сметаната, майонезата, нарязаните на ситно кисели краставички, черния пипер и чубрицата. Вземете голяма чиния, намажете я с масло или маргарин и оформете блата на тортата. Отгоре намажете с другата майонеза и декорирайте с изброените продукти.

Бележки:

Украсата на тортата може да бъде и по друг начин спред предпочитанията.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пиле с глезотийки в йенска тенджера

Писане by Lindzi on Пон 07 Сеп 2009, 11:43

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Thumb_1251645707

1 замразено пиле
200 гр стерилизирани гъби
3 триъгълничета топено сирене
1 заквасена сметана
100 гр кашкавал
черен пипер
100 мл вода
50 мл бяло вино
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете пилето на порции, осолете го и наредете месото в тенджерата. Върху него наредете нарязаните на филийки гъби, а след тях и филийките топено сиренце. Сметаната разбъркайте с водата и виното и залейте пилето отгоре. Наръсете с черен пипер и настържете кашкавала. Печете около 40 минути във фурна на 180 градуса.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Лютика с пиле

Писане by Lindzi on Пон 07 Сеп 2009, 11:44

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Thumb_1251642609

1 пиле около 1 кг.
5 средно големи домата
1 кг. пресни пиперки
сол на вкус
5 скилидки чесън
магданоз


Начин на приготвяне:

Изпечете пилето, оставете го да изстине и го обезкостете. Изпечете пиперките и ги нарежете на парчета. Запържете ги в мазнината, в която е печено месото заедно с доматите, нарязани също на парчета. Пържете и разбърквайте около 15 минути. Прибавете пилешкото месо, скълцания чесън, нарязаният магданоз, посолете и отстранете от огъня.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

Писане by maggi on Сря 16 Сеп 2009, 15:04

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО СЕЛСКИ

Продукти:

  • 500 г пилешки дробчета
  • 4-5 бр. печени чушки
  • 3-4 бр. стерилизирани домати
  • 4-5 стръка магданоз
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • черен пипер
  • сол
Начин на приготвяне:
Дробчетата се подсушават с помощта на салфетка, овкусяват се със сол и черен пипер и се овалват в брашно. Пържат се около 2 минути от всяка страна в сгорещено олио, след което се отцеждат от излишната мазнина върху салфетка. Лукът се нарязва на едро и се запържва до златисто в част от използваната за дробчетата мазнина във втори тиган. Поръсва се с червен пипер, добавят се нарязаните на едро печени чушки и се разбърква. Подправя се със сол, черен пипер и чубрица. Доматите се нарязват на ситно и се сипват в тигана заедно с отцедените дробчета. Ястието се задушава около минута, след което се сервира.

http://www.receptite.com

_________________
торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Синьо пиле

Писане by styyni on Пет 09 Окт 2009, 13:35


Продукти:


1/2 кг пилешко филе
200 гр синьо сирене /Dor Blue/
125 гр крема сирене
1/2 л газирана вода
лимон
грозде

Начин на приготвяне:

Сварете пилешко месо, като по време на варенето не забравяйте да го отпенвате. По време на варенето, добавете бульон от зеленчуци и лимон.
В дълбок тиган поставете газирана вода да заври, като към нея добавите настърганото синьо сирене и намачканото крема сирене. Разбърквайте този сос до получаването на хомогенна смес.
Поставете пилешкото месо върху чиния, поставете върху него грозде и залейте със соса.
Украсете с лимон.
Можете да добавите гарнитура картофено пюре

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пилешки пържоли с гъби и топено сирене

Писане by Lindzi on Вто 27 Окт 2009, 11:47

1 тарелка пил. пържоли
1-2 бр. торено сирене
1 бурканче гъби
магданоз
сол
масло/маргарин

В тавичка наредете пържолките, след това гъбите отгоре и накрая топеното сирене на възможно по-ситни парчета, залейте с вода и добавете магданоза и малко масло или маргарин. Ако искате може да добавите и малко черен пипер. Бъркайте от време на време, за да се разтвори топеното сирене. Печете докато соса се сгъсти и месото се къса лесно. Приготвянето е лесно, а резултата уникален.


http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Универсално пиле

Писане by Lindzi on Вто 27 Окт 2009, 11:54

Пилешко по предпочитане филе
Ориз
Лук
Сол
Универсална подправка:
(няма значение каква е марката важното е да има повече сушени зеленчуци)
Кисели краставички

Ориза се сварява предварително до готовност оставя се настрани. В тиган - с капак се запържва пилето и се барка от време на време, когато е готово се добавя лук предварително настърган. След това се добавя ориза и нарязаните на лентички кисели краставички. Добавя се подправката, солта и се разбърква добре. Оставя се за две - три минути да се задуши. Маха се от котлона и воаля. Ястието е готово.


http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пилешки пържоли с бисквити "Чизи"

Писане by Lindzi on Пон 02 Ное 2009, 12:50

* 4 пилешки пържоли
* 1 пакет солени бисквити "Чизи " с кашкавал или сирене
* 200 мл прясно мляко
* 2 яйца
* 1 супена лъжица олио

Начин на приготвяне:

Яйцата и прясното мляко се разбиват с миксер.

Пържолите се оставят да се овкусят в сместа да 2 часа. След това се изваждат и се овалват в предварително натрошените като галета бисквити.

Поставят се в намазнена тавичка и се пекат на умерена фурна.


По желание пилешките пържоли може да се гарнират със сос, приготвен от кисело мляко, 1 супена лъжица майонеза и копър.

rozali.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Re: Ястия с пилешко месо

Писане by Mery2105 on Вто 17 Ное 2009, 21:23

Пиле в провансалски стил


ПРОДУКТИ


2 с.л. зехтин -може и олио
4 пилешки плешки
около 150 гр. маслини без костилки (черни или зелени)
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
1 зелена пиперка
1 жълта пиперка
300 мл нарязани на дребно белени домати -може на кубчета
200 мл бяло вино
100 мл. пилешки бульон
200 гр гъби
1 1/2 с.л. Herbes de Provence (смес от подправки) или само машерка,розмарин,босилек
малко брашно за овалване
сол и прясно смлян черен пипер
1 ч.л. захар
ситно нарязан пресен магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Поръсете пилешките плешки
със сол и черен пипер от всички страни и оваляйте в брашно. Загрейте
зехтина в голям дълбок тиган и поставете месото с кожата надолу.
Запържете до златисто кафяво от всички страни. Извадете и оставете на
топло.




торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Thumb
1. Добавете в тигана лука, нарязан на полумесеци, чесъна на дребно и пиперките на ивички. Задушете докато лука поомекне.


торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Thumb
2. Добавете нарязаните на дребно обелени домати, маслините, виното, бульона и сместа от подправки.


торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Thumb
3. Върнете пилешките плешки в тигана и оставете ястието да заври,добавете и гъбите нарязани на филийки


торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Thumb
4. Намалете котлона, покрийте с капак и
задушавайте докато месото е готово и соса се посгъсти(Оърнете месото
поне венъж по време на готвенето). Накрая поръсете със ситно нарязания
пресен магданоз.

ДА ВИ Е СЛАДКО торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 95933
Mery2105
Mery2105
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Пилешко филе с пикантен сос

Писане by maggi on Вто 01 Дек 2009, 13:36

Продукти:

За месото:
4 пилешки филета "пеперуда";
3-4 с.л. зехтин;
подправки - кориандър; джинджифил; черен пипер;
сол; чесън; бял пипер

За соса:
200 гр. меко топено сирене
2-3 скилидки чесън
200мл. сметана;
1 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Разрязваме пилешките филета по средата, така че от всяко филе да се получат по две парчета. Измиваме месото и го наръсваме обилно с подправката за месо. Оставяме така приготвеното месо да отлежи похлупено в хладилник поне 2 часа.
В дълбок тиган нагорещяваме зехтина и с щипка поставяме парчетата месо да се задушават на слаб до умерен огън. Докато се задушават, държим тигана плътно похлупен. По време на топлинната обработка обръщаме месото с щипка (не с вилица, за да не го набождаме) поне два-три пъти. Изваждаме филетата от огъня, когато слабо се зачервят, внимаваме да не прегорят, за да не станат сухи.
След като обработим така всички филета, в тигана с остатъчната гореща мазнина от задушаването сипваме чаша топла вода, добавяме сметаната и топеното сирене, и смачканите скилидки чесън. Разбъркваме с дървена лъжица, докато се разтопи топеното сирене. Варим соса 5-6 минути. В соса остава голяма част от подправката, с която сме овкусили месото и това е напълно достатъчно за овкусяването му. Поднасяме филетата залени със соса.Ястието се консумира топло.

Да ви е сладко!

vkusnotiiki.net

_________________
торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 2 Empty Re: Ястия с пилешко месо

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите