Ястия с пилешко месо

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пиле с чесън

Писане by Lindzi on Пон 14 Дек 2009, 10:46

Пиле с чесън - получава се много крехко и ароматно пиле.

Продукти:

* Едно пиле (желателно на порции)
* една глава чесън
* 100-150 мл зехтин
* 2-3 щипки босилек
* 3-4 ч.л. горчица
* сол на вкус или "вълшебен вкус Маги"

Начин на приготвяне:

Чесънът, солта (или "вълшебния вкус") босилека, зехтина и горчицата се пасират или разбиват с кухненски робот, докато се получи хомогенна смес и с получената смес се намазва пилето. Може част от сместа да се сложи и под кожата на пилето, така то става още по-крехко.

В тавата за печене се добавя малко вода и се полива с малко растително масло.

Пече се на около 270 градуса, като се обръща или пожелание се залива със соса, който се образувал по време на печене.

rozali.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Re: Ястия с пилешко месо

Писане by Cveti789 on Пон 04 Яну 2010, 09:57

източник
Рецепта за Пиле с топено сирене


Продукти:

1 пиле
1 топено сирене от това под формата на салам
плик за печене

)
Начин на приготвяне:

Пилето се измива добре, след което на бутчетата се правят две дупки така че да може да се отлепи кожата.
Предварително нарязаното топено сирене на колелца се пъхва под кожата, така че да покрие цялото пиле. Подправки на вкус. Пече се до зачервяване
Cveti789
Cveti789
Модератор
Модератор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пиле за маниаци

Писане by Lindzi on Чет 28 Яну 2010, 13:44

Порции: 6-8
Необходимо време: 1 ч. и 30 мин.

Продукти:

1 пиле
3-4 с.л. масло
100 гр. наденица
200 гр. гъби
100 гр. бекон
150 гр. пушено или топено сирене
1 ч.ч. бульон
1 лимон
2-3 с.л. горчица
черен пипер
сол

Месото се нарязва на порции и се запържва в маслото. Изсипва се в гювеча. Отгоре се нареждат наденицата, гъбите, беконът и сиренето. На места се слагат парчета масло. В разтворения бульон се изстисква лимона, разбърква се с горчицата и ястието се залива със сместа. Поръсва се с подправките. Затваря се и се пече 1 час.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Златни пилешки бутчета

Писане by Lindzi on Чет 28 Яну 2010, 13:55

Порции: 2
Необходимо време: 50мин + 30мин. мариновка

Продукти:

2 пилешки бутчета
6 скилидки чесън
6 с.л. мед
5 с.л. коняк
1/2 връзка магданоз
2 с.л. подправка за пиле

С остър нож по повърхността на пилешките бутчета се правят резени, в които се слагат нарязаните скилидки чесън. В купа се смесват медът, конякът и подправката за пиле. Пилешките бутчета се мариноват с получената смес за около 30 минути. Маринованите бутчета се запичат 40 минути в предварително сгорещена фурна. При сервирането се поръсват със ситно нарязания магданоз.
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Филе от пилешки гърди в було от шунка

Писане by styyni on Пон 29 Мар 2010, 14:06

Порции: 4

Продукти:

4 бр - филета от пилешки гърди
4 с.л - зехтин
1 ч.л - сух розмарин
сол, млян лют червен пипер
8 бр - тънко нарязана шунка
1 бр - скилидка чесън
1 бр - глава лук
3 бр - стръка целина
3 бр - моркова
2 бр - малки тиквички
2 с.л - зехтин
1 с.л - доматено пюре
1/8 л - сухо бяло вино
1 ч.л-настъргана лимонова кора
1 с.л-нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме месото в студена вода и го подсушаваме, изпържваме го до хрупкаво, изважда ме го то мазнината и поръсваме с розмарин, червен пипер и сол. Увиваме всяко филе в две резенчета шунка. Нарязваме на ситно лука и чесъна, а морковите, целината и тиквичките на ленти. Разбъркваме доматеното пюре с бялото вино.В горещо олио задушаваме лука докато стане прозрачен,добавяме чесъна и зеленчуците,запържваме ги. След това прибавяме сместа от пюрето и подправяме със сол и червен пипер. Нареждаме месото върху зеленчуците и ги задушаваме 15 мин. на слаб огън. Слагаме филето в затоплена чиния и го държим топло, към зеленчуците прибавяме лимоновата кора и магданоза, след което ги поставяме до месото и сервираме веднага.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пълнена кожа от пиле

Писане by Lindzi on Пон 10 Май 2010, 11:15

1 голямо пиле
кисели краставички 6-7 броя
пресен лук 2 стръка
пресен чесън 3 стръка
ориз 1 чаена чаша
пилешко филе 100-150 гр.
бекон 100-150 гр.
1 зеленчуков бульон
магданоз
черен пипер
червен пипер
сол на вкус

Кожата на пилето се отстранява леко с ръка без да се скъса. Месото се сварява и след това се накъсва,бульона от пилето се запазва.
За сместа: Запържва се лука, чесъна, краставичките, бекона, филето и накъсаното пилешко месо, след това се слага ориза. След около 2 минути се добавя зеленчуковия бульон червения и черния пипер и се добавят 3-4 чаши от бульона на пилето. Бърка се около 5-10 минути и накрая се слага магданоз.

Там кадето има дупка по кожата се зашива с конец,слага се в тавичка и се пълни със сместа и се зашива. Намазва се кожата с малко мазнина и червен пипер. За гарнитура може да се сложат всякакви зеленчуци или ориз по желание.

Пече се на умерена фурна около 60 минути.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Криле на желанието

Писане by Lindzi on Съб 15 Май 2010, 13:03

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Dsc07614

Пилешки крилца, горчица, соев сос и мед. Измивате и подготвяте крилцата. Взимате три лъжици горчица, три лъжици соев сос и три лъжици мед. 3:3:3. Размесвате ги хубаво, докато се взаимопроникнат напълно. В най-добрия случай мажете крилцата и ги оставяте в хладилника да престоят ден (може и направо във фурната). След като ги намажете ги редите в тавичката и ги захлупвате с фолио, което се налага, заради изпичането. Когато са се сварили-опекли вдигате фолиото, за да почервенеят отгоре – меда е главния „виновник“ за това. Вадите преди кожичката да тръгне от почервеняване към овъгляване, което става за стотни от секундата.

Pippilota Mentolka
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пиле по студентски

Писане by Lindzi on Пет 18 Юни 2010, 10:56


600гр. пилешки крилца
300гр. броколи
2 моркова
2 зелени чушки
50-100гр маслини
10 бр. гъби
половин домат
пресен копър
чесън на прах
къри
чубрица
черен пипер
сол
подправка за пиле
плик за печене


Начин на приготвяне:

Размразявате пилето,почиствате го и го овалвате в подправките. Почиствате зеленчуците и гъбите и ги подправяте по свой вкус. Разпределяте всички продукти в плика за печене, отгоре слагате 2-3 парчета домат на шайби и 15-20 маслини.

Затваряте плика и правите 1-2 малки дупки, за да диша ястието. Пече се на предварително загрята фурна на 200 градуса, за около час.

При сервиране подправете с копър.
торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 1276071544
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пилешко, пълнено със сини сливи

Писане by Lindzi on Вто 17 Авг 2010, 13:49

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 13555
Продукти за около 2-3 порции:

* 300 г сини сливи
* 60 мл коняк
* 1 глава кромид
* 2 с. л. олио
* 175 г галета
* 2 броя пилешки гърди заедно с кожата
* сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Сините сливи се почистват от костилките. Нарязват се по дължина и се заливат с коняка.

Лукът се нарязва на ситно и се сотира в олиото, докато стане златист на цвят. Подправя се със сол и черен пипер и се прибавят 100 мл вода. Оставя се да заври и след това се слага галетата. Разбърква се, докато се получи омокрена, но не течна смес.

Гърдите се начукват добре и се поставят с кожата надолу. Отгоре се поръсват със сместа с галетата. Слага се по част от сливите заедно с коняка и месото внимателно се завива около нея.

Рулата се завързват с конец. Кожата се надупчва с нож на няколко места. Запичат се за 30-40 минути в загрята до 180 градуса фурна.

Преди сервиране се нарязват на шайби и може да се полеят с кафяв сос .

recepti.rozali.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пилешки пържолки с ла ваш ки ри

Писане by Lindzi on Сря 06 Окт 2010, 09:57

Пилешки пържолки с ла ваш ки ри

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 46348_439610284650_527514650_4992525_4748531_n

4 пържолки-около 600 грама
4 парченца ла ваш ки ри
1 с.л.мед
1 скилидка чесън
50гр. заквасена сметана.


В йенска тенжера се нареждат пържолките, отгоре се слагат скилидки чесън, мажат се със меда и сметаната. Подреждат се резенчета ла ваш ки ри върху тях и се оставят във хладилника за около 4 часа. После се слагат във фурната, загрява се постепенно до 200 градуса и като порозовее сиренето се вадят.

http://club.biberonbg.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Re: Ястия с пилешко месо

Писане by maggi on Сря 06 Окт 2010, 15:08

Бени, интересно изглежда това ястие, само да ми поясниш какво е това сирене ла ваш ки ри? Може ли да се замени с нещо друго по-нашенско?

_________________
торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Мариновани пилешки крилца

Писане by silvenaiv on Чет 11 Ное 2010, 15:04



торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 195531675

Продукти:
1 кг пилешки крилца
4 с л кафява захар
4 с л бял винен оцет
4 с л соев сос
2 скилидки чесън
2 с л олио
1 с л лимонов сок

Приготвяне:
Пилешките крилца се почистват и се измиват.
Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон).
Крилцата се разрязват на две части.
Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.
Прехвърлят се в купа с капак.
В средна купа се смесват захарта, оцетът и соевият сос.
Прибавят се обелените и пресовани скилидки чесън.
Маринатата се разбърква добре.
Изсипва се върху крилцата.
Купата се похлупва и се поставя в хладилник.
Крилцата се мариноват за една нощ.
Фурната се загрява на 220 С.
Огнеупорна тава се застила с алуминиево фолио.
Намазва се с олиото.
Отгоре се нареждат отцедените пилешки крилца.
Пекат се 15 минути, след което се обръщат и се намазват с маринатата.
Пекат се 5 минути и отново се обръщат.
Отново се намазват с марината и се пекат още 10 минути.
Готовите крилца се поливат с лимоновия сок.
silvenaiv
silvenaiv
VIP- персона
VIP- персона


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пилешки бутчета по френски

Писане by Lindzi on Сря 24 Ное 2010, 19:31

Пилешки бутчета по френски


торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 8097_9


Продукти за 4 порции:

  • 4 пилешки бутчета
  • 1 супена лъжица ситно нарязани магданоз, копър, джоджен и прясна мащерка
  • 1 чаша олио
  • 1 скилидка чесън

Смесват се олио със счукан чесън, нарязани подправки, сол и смлян черен пипер.
Бутчетата се набождат на няколко места с вилица, намазват се със сместа и се оставят в захлупен съд за 24 часа.
Пекат се на скара -15 минути.
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Пилешки гърди със сметана

Писане by styyni on Сря 08 Юни 2011, 22:24


торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 11944
Продукти:

400-500 г пилешки гърди (цели или нарязани на парчета или кубчета)
1 глава кромид лук
2 моркова
2 чушки – нарязани на кръгчета
1 чаша прясно мляко
няколко лъжици заквасена сметана
3 лъжици соев сос
половин парче луканков суджук, нарязан на кръгчета
риган, естрагон, черен пипер
олио
По желание (сирена и кашкавал)

Приготвяне:
Пилешкото месо се измива и залива със соевия сос.
В тиган леко се запържват и задушават нарязаните моркови, лук и парчетата месо.
След което се допичат в тавичка като към тях се прибавя сосът от
прясно мляко и сметана. Ако желаете да стане по-гъст сложете няколко
лъжици нишесте или брашно.
Накрая се поръсва с подправките и нарязаните чушки.
Пече се на умерена фурна, а преди края на печенето се поръсва с кашкавала и топените сирена.
В тази рецепта няма нужда от сол, защото соевият сос овкусява достатъчно ястието.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Ястия с пилешко месо - Page 3 Empty Re: Ястия с пилешко месо

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 3 Previous  1, 2, 3

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите