Ястия без месо
+5
Cveti789
Lindzi
mamazavinagi
Dani
cveti555
9 posters
Страница 3 от 3
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Зелен фасул с домати
Порции: 4
Продукти:
500 г зелен фасул
3-4 домата
1 гл. лук (малка)
1-2 скилидки чесън
1 к.ч. олио
сол
Начин на приготвяне:
Зеления фасул се измива, почиства се от краищата и нарязва. Загрява се олиото в дълбок съд, добавя се нарязания на ситно лук, като добие леко златист цвят добавяме зеления фасул, посоляваме и задушаваме на слаб огън като бъркаме от време на време, като омекне добавяме настърганите домати и ситно нарязания чесън и продължаваме да задушаваме и бъркаме, докато остане на мазнина.
Продукти:
500 г зелен фасул
3-4 домата
1 гл. лук (малка)
1-2 скилидки чесън
1 к.ч. олио
сол
Начин на приготвяне:
Зеления фасул се измива, почиства се от краищата и нарязва. Загрява се олиото в дълбок съд, добавя се нарязания на ситно лук, като добие леко златист цвят добавяме зеления фасул, посоляваме и задушаваме на слаб огън като бъркаме от време на време, като омекне добавяме настърганите домати и ситно нарязания чесън и продължаваме да задушаваме и бъркаме, докато остане на мазнина.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Картофи на фурна със сос
Порции: 2 | |
Продукти: | |
600 г картофи 50 г масло 1 с.л. брашно 1 яйце 60 г мляко 60 г кашкавал сол черен пипер | |
Начин на приготвяне: | |
Обелените картофи се нарязват на тънки филийки и се варят с малко сол и половината масло. Отделно се загрява останалото масло и се слага брашното, разбърква се и се добавя млякото, бърка се за да стане бял сос,към него се добавя яйцето при постоянно бъркане. Сосът се разрежда с бульона в който са се варили картофите. Тавата се намазва с масло. Слагат се картофите, добавя се половината сос и половината настърган кашкавал, сол и черен пипер и се разбърква. Заливат се с останалия сос и се наръсват с кашкавал. Пекът се до зачервяване |
http://vkusnotiiki.net
sa6ito- упорит
Картофки с ориз
1-2 картофа 1 ч.ч ориз 1-2 малки доматчета 1 кромид олио | |
Начин на приготвяне: | |
Кромида се запържва в котлона с олио след като е нарязан на малки кубченца. Прибавят се и доматките които също са нарязани преди това. Картофите се измиват, обелват и след това се сваряват, оризът също се вари. След като картофите и ориза са сварени се запържват в котлона с другите продукти. Накрая може да се овкуси с сол или др. по пожелание. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Крокети от тиквички със заливка
Продукти:
2 средно големи тиквички
1 голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
2 яйца
3 супени лъжици брашно
сол
копър
магданоз
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване
Продукти за млечна заливка:
1 кофичка кисело мляко
сол
3 скилидки чесън
копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват на едро ренде. Осоляват се и се оставят около 30 минути, за да пуснат вода. Изцедете ги много добре, към тях прибавете нарязания на ситно чесън, настъргания кромид, разбитите яйца, брашното и подправките. Омесете много добре, оформете топки като за кюфтенца, разплескайте и потопете в брашно. Изпържете на умерен огън. Наредете крокетите в голяма чиния и залейте със сос, приготвен от киселото мляко, солта, чесъна и на ситнения копър.
2 средно големи тиквички
1 голяма глава кромид лук
5 скилидки чесън
2 яйца
3 супени лъжици брашно
сол
копър
магданоз
черен пипер
олио за пържене
брашно за овалване
Продукти за млечна заливка:
1 кофичка кисело мляко
сол
3 скилидки чесън
копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват на едро ренде. Осоляват се и се оставят около 30 минути, за да пуснат вода. Изцедете ги много добре, към тях прибавете нарязания на ситно чесън, настъргания кромид, разбитите яйца, брашното и подправките. Омесете много добре, оформете топки като за кюфтенца, разплескайте и потопете в брашно. Изпържете на умерен огън. Наредете крокетите в голяма чиния и залейте със сос, приготвен от киселото мляко, солта, чесъна и на ситнения копър.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Пърженка с пресен кромид, лапад, яйца и сирене
Продукти:
3 връзки пресен кромид лук
1 купа изчистен лапад
5 яйца
200 г сирене
100 гр олио
1 кафена кашка вода
сол на вкус
чубрица
копър
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете кромида. Запържете го малко в олиото, след което прибавете и измития и нарязан лапад. Пържете и бъркайте непрекъснато в продължение на десетина минути, налейте водата, посолете на вкус и оставете гозбата да къкри около 20 минути на тих огън. Разбийте яйцата и ги прибавете. Добавете и натрошеното сирене и разбъркайте добре. След като отново заври, отстранете от котлона и овкусете със зелените подправки.
3 връзки пресен кромид лук
1 купа изчистен лапад
5 яйца
200 г сирене
100 гр олио
1 кафена кашка вода
сол на вкус
чубрица
копър
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете кромида. Запържете го малко в олиото, след което прибавете и измития и нарязан лапад. Пържете и бъркайте непрекъснато в продължение на десетина минути, налейте водата, посолете на вкус и оставете гозбата да къкри около 20 минути на тих огън. Разбийте яйцата и ги прибавете. Добавете и натрошеното сирене и разбъркайте добре. След като отново заври, отстранете от котлона и овкусете със зелените подправки.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Пълнени тиквички
Порции: 4
Необходимо време: 30 мин
Продукти:
2 тиквички
200 гр извара
300/400 гр сирене
1 домат
2 яйца
1/2 чушка
няколко резена бекон и/или шпек салам
4 филийки топено сирене
Начин на приготвяне:
Тиквичките се издълбават и половината от плънката се обърква с доматите, чушката и салама нарязани на малки кубчета, изварата , сиренето и яйцата.Издълбаните тиквички се пълнят с тази смес и като се по запекат тиквичките отгоре се слага по един резен топено сирене. по желание може след като ги извадите от фурната да сложите маслини и магданоз за украса.
Необходимо време: 30 мин
Продукти:
2 тиквички
200 гр извара
300/400 гр сирене
1 домат
2 яйца
1/2 чушка
няколко резена бекон и/или шпек салам
4 филийки топено сирене
Начин на приготвяне:
Тиквичките се издълбават и половината от плънката се обърква с доматите, чушката и салама нарязани на малки кубчета, изварата , сиренето и яйцата.Издълбаните тиквички се пълнят с тази смес и като се по запекат тиквичките отгоре се слага по един резен топено сирене. по желание може след като ги извадите от фурната да сложите маслини и магданоз за украса.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Паниран зелен боб с картофено пюре
зелен боб яйца брашно сол За пюрето: 1 кг картофи 150 мл прясно мляко половин пакетче краве масло сол на вкус черен пипер | |
Начин на приготвяне: | |
Сварете фасула до омекване, посолете го и го потопете последователно в брашно и яйце. Панирайте. Гарнирайте го с пюре, а него пригответе като обелите и нарежете картофите на парчета, посолете ги и ги сварете. Пасирайте ги и ги разбъркайте добре с млякото и маслото. Посолете пюрето, направете го на топки и го поръсете с черен пипер. Украсете с магданоз. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Мусака с домати и ориз
1 ч.ч. ориз 8 домата 3 с.л. олио 6 глави лук 200 гр. кашкавал 4 яйца 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко магданоз сол | |
Начин на приготвяне: | |
Изчистваме лука и го нарязваме на ситно. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и запържваме лука. Прибавяме изчистения и измит ориз, наливаме млякото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязания магданоз. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. След като започне да изпуска пара от вентила, намаля ме температурата и варим ястието 6 мин. Отваряме тенджерата и поръсваме ястието с настъргания кашкавал, наливаме разбитите яйца и подреждаме отгоре нарязаните на четвъртинки домати. Затваряме отново тенджерата и варим 4 мин, след като започне да излиза пара от вентила. Поднасяме ястието със салата според сезона. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Картофени лодки със спанак
1 кг. спанак
1 кг. картофи
200 гр кашкавал
1-2 стр. праз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се през половината на дължината и се издълбават.
Нареждат се в тава намазана с олио и се пекат на 200 градуса. През това време се приготвя плънката.
За Плънката:
vkusnotiiki.net
1 кг. картофи
200 гр кашкавал
1-2 стр. праз
сол
олио
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се през половината на дължината и се издълбават.
Нареждат се в тава намазана с олио и се пекат на 200 градуса. През това време се приготвя плънката.
За Плънката:
Спанака се почиства и се нарязва. Издълбаната смес от картофите се запържва в тенджера с малко олио и вода. След като сместа е полуготова се пасира и се добавят праза и спанака. Задушава се още 5-10 мин. С така приготвената смес се пълнят издълбаните картофи. След това отново се запичат около 30 мин. Като накрая се настъргва кашкавал и се изключва фурната.
vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия без месо
Тиквени кюфтенца
Продукти
* 1 кг тиквички
* 200 мл прясно мляко
* 100 г галета или брашно
* 2 яйца
* 50 г масло
* сол
* 50 г смлени орехи
* 1 връзка копър
Начин на приготвяне
Продукти
* 1 кг тиквички
* 200 мл прясно мляко
* 100 г галета или брашно
* 2 яйца
* 50 г масло
* сол
* 50 г смлени орехи
* 1 връзка копър
Начин на приготвяне
Тиквичките се почистват от кората и семената и се настъргват на едро ренде. Заливат се с млякото и се задушава, докато омекне. След като изстине, се добавят галетата, разбитите жълтъци и солта.
Сместа се разбърква добре и се добавят разбитите на сняг белтъци. Оформят се тиквени кюфтета, които се пържат в нагорещена мазнина от двете страни.
Сервират се със сметана или кисело мляко, в което предварително са разбъркани смлените орехи и ситно нарязаният копър.
Сместа се разбърква добре и се добавят разбитите на сняг белтъци. Оформят се тиквени кюфтета, които се пържат в нагорещена мазнина от двете страни.
Сервират се със сметана или кисело мляко, в което предварително са разбъркани смлените орехи и ситно нарязаният копър.
Източник: rozali.com
maggi- Администратор
Кашкавалено суфле
500 гр. кашкавал
200 гр. брашно
200 мл. прясно мляко
2 яйца
черен пипер
сол
Вкуснотийки
200 гр. брашно
200 мл. прясно мляко
2 яйца
черен пипер
сол
Нарежете кашкавала на едро ренде. Смесете го с брашното и солта. Разбийте яйцата с прясното мляко и добавете към брашното. В обилно намазана тава изсипете сместа. Поръсете с черен пипер. Печете на 180 градуса до зачервяване в добре загрята фурна. Извадете и оставете да престои 10 мин. Сервирайте топло и нарязано на парчета.
Вкуснотийки
Lindzi- SPAMMER
Картофени кюфтета
Продукти:
500г. картофи
100г. сирене
100г. кашкавал
1 яйце
магданоз
копър
брашно и яйца за паниране
Начин на приготвяне:
500г. картофи
100г. сирене
100г. кашкавал
1 яйце
магданоз
копър
брашно и яйца за паниране
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги намачкваме, добавяме яйцето, настърганото сирене и кашкавал, добавяме и подправките. Омесваме и оформяме малки топчета, панираме и пържиме.
Източник
maggi- Администратор
Картофите на баба
Продукти:
600 г пресни картофи
50 мл олио
1 с л краве масло
ситно нарязан копър
зелен лук
морска сол
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват с четка и се подсушават с кухненско руло. В тенджера (тиган) с
тефлоново покритие се загрява олиото. Прибавят се картофите и се похлупват плътно с капак.
Запържват се на среден огън (при мен 2 степен), като се раздрусват често, за да могат картофите да се зачервят от всички страни. След 20 минути се проверяват, дали са омекнали.
Ако са готови се прибавя на вкус ситно нарязан копър, пресован чесън и морска сол и 1 с л краве масло. Похлупва се и се раздрусва няколко пъти в продължение на 2-3 минути на
слаб огън.
Сервира се веднага.
тефлоново покритие се загрява олиото. Прибавят се картофите и се похлупват плътно с капак.
Запържват се на среден огън (при мен 2 степен), като се раздрусват често, за да могат картофите да се зачервят от всички страни. След 20 минути се проверяват, дали са омекнали.
Ако са готови се прибавя на вкус ситно нарязан копър, пресован чесън и морска сол и 1 с л краве масло. Похлупва се и се раздрусва няколко пъти в продължение на 2-3 минути на
слаб огън.
Сервира се веднага.
Източник
maggi- Администратор
Пресни картофи О!Гретен
Продукти:
1 кг. пресни картофки
100-тина грама бяло сирене (овче, краве, козе - по избор)
2 ч.ч. течна готварска сметана
150 гр. кашкавал, 3 яйца
100-150 гр. краве масло
3 скилидки чесън
1 шепа галета
сол, черен пипер и индийско орехче за подправяне и пресен лук и копър за сервиране.
Приготовление:
Картофите се измиват обилно с вода, ако има нужда се отстранява най-външния слой на кората и се нарязват на средно дебели кръгчета. Маслото се стопява на умерен огън и в него се добавя смачканият и ситно накълцан чесън, оставя се малко да се позадуши и след това се слага сметаната. Отнема се от котлона, за да не се сгорещява прекалено много, добавят се яйцата едно по едно, бърка се и се подправя с 1 щипка индийско орехче, малко сол и черен пипер. Към топлата смес се настъргва по-голяма част от кашкавала и се разбърква. В тавичка се нарежда един плътен слой от картофите, поръсва се с натрошено сирене, после се подрежда още един пласт картофи и пак сирене и последен пласт картофи. Всичко се залива със сметановата смес, настъргва се и остатъка от кашкавала. Тавичката се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна, 180-200 С. Пече се около час като накрая фолиото се маха, поръсва се с малко галета и се оставя да добие златиста коричка. При сервирането може да се поръси с пера от пресен лук и ситно накълцан копър.
Източник!
1 кг. пресни картофки
100-тина грама бяло сирене (овче, краве, козе - по избор)
2 ч.ч. течна готварска сметана
150 гр. кашкавал, 3 яйца
100-150 гр. краве масло
3 скилидки чесън
1 шепа галета
сол, черен пипер и индийско орехче за подправяне и пресен лук и копър за сервиране.
Приготовление:
Картофите се измиват обилно с вода, ако има нужда се отстранява най-външния слой на кората и се нарязват на средно дебели кръгчета. Маслото се стопява на умерен огън и в него се добавя смачканият и ситно накълцан чесън, оставя се малко да се позадуши и след това се слага сметаната. Отнема се от котлона, за да не се сгорещява прекалено много, добавят се яйцата едно по едно, бърка се и се подправя с 1 щипка индийско орехче, малко сол и черен пипер. Към топлата смес се настъргва по-голяма част от кашкавала и се разбърква. В тавичка се нарежда един плътен слой от картофите, поръсва се с натрошено сирене, после се подрежда още един пласт картофи и пак сирене и последен пласт картофи. Всичко се залива със сметановата смес, настъргва се и остатъка от кашкавала. Тавичката се покрива с фолио и се слага в предварително загрята фурна, 180-200 С. Пече се около час като накрая фолиото се маха, поръсва се с малко галета и се оставя да добие златиста коричка. При сервирането може да се поръси с пера от пресен лук и ситно накълцан копър.
Източник!
styyni- властелина на форума
Патладжанени кюфтета
Продукти:
- 3 патладжана
- 1 глава кромид лук
- 2 яйца
- 200 г кашкавал
- 5-6 с. л. прясно мляко
- 1 връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- брашно
- олио за пържене
Патладжаните се опичат, обелват и пасират.
Прибавят
се ситно нарязаните лук и магданоз, яйцата, настърганият кашкавал,
прясното мляко и брашно, колкото да се получи гъста каша.
Със супена лъжица се гребе от сместа и в горещо олио се пържат кюфтета.
Могат да се поднесат и топли, и студени със сос от кисело мляко с чесън.
Източник: розали
Lindzi- SPAMMER
Задушено от патладжани и нахут
Продукти:
3 големи патладжана, нарязани на кубчета
1 кг домати, нарязани на дребно
1 ч.ч сух нахут, накиснат във вода от предишната вечер
2 големи глави лук, нарязани на дребно
5-6 скилидки чесън, нарязан на ситно
½ връзка магданоз
½ ч.л смлян кимион
½ ч.л смлени зърна кориандър
5-6 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Опционално:
½ ч.л. канела – аз не сложих
За гарнитурата:
1 ч.ч дълъг ориз
3 ч.ч вода
сол и черен пипер на вкус
Приготовление:
Патладжаните се обелват и нарязват на кубчета. Поръсват се обилно със сол и се оставят в цедка, за да си пуснат горчивия сок за около 1 час.
Нахута се слага в тенджера с вода, която да го покрие 3-4 пърста и се вари около 30-40 минути или докато омекне. След като се свари, изсипете водата и претрийте зърната нахут между дланите си, за да отделите ципите му.
След като патладжана е пуснал сока си, измийте го добре от солта и го оставете да се изцеди от водата, най-добре върху кухненска хартия.
Загрейте зехтина в тиган и задушете до омекване лукът, прибавете чесънът и когато усетите аромата му прибавете сухите подправките, за да извлечете и техният аромат за 1-2 минути.
Прибавете патладжана, разбъркайте добре, за да покриете парчетата от всички страни с подправките.
Задушавайте около 5-6 минути.
Добавете нахута и доматите, подправете със солта и черния пипер и задушавайте още 30-35 минути. Спрете котлона и поръсете с ситно нарязания магданоз
За гарнитурата:
В микровълновата сложете ориза, водата и подправките и варете около 30 минути на 850 W или докато водата се абсорбира и оризът омекне.
Сервирайте в чиния, като направите пръстен от ориза и в центъра сипете от задушеното.
pumpal21- Глобален Модератор
Флан с тиквички и морков
Флан с тиквички и морков
за 2 порции
1средно голяма тиквичка
1 морков
1 глава лук
индийско орехче
сол
една бучка колкото орех масло
50г. заквасена сметана
2 яйца
Тиквичката, морковът и лукът се настъргват и се слагат в тефлонов тиган с бучката масло и подправките и 1 с.л. вода и се готвят около 5 минути. Отместват се от котлона.
В купа се размесва сметаната и яйцата и после се прибавя към тиквичките. Разпределяте сместа в две предварително намазани с масло купички - може да използвате тези на гювечето и печете около 20 мин в предварително загрята на 180гр. фурна.
Източник
за 2 порции
1средно голяма тиквичка
1 морков
1 глава лук
индийско орехче
сол
една бучка колкото орех масло
50г. заквасена сметана
2 яйца
Тиквичката, морковът и лукът се настъргват и се слагат в тефлонов тиган с бучката масло и подправките и 1 с.л. вода и се готвят около 5 минути. Отместват се от котлона.
В купа се размесва сметаната и яйцата и после се прибавя към тиквичките. Разпределяте сместа в две предварително намазани с масло купички - може да използвате тези на гювечето и печете около 20 мин в предварително загрята на 180гр. фурна.
Източник
Lindzi- SPAMMER
Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Страница 3 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|