Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Топли предястия.

5 posters

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Go down

бургас - Топли предястия. Empty Топли предястия.

Писане by Dani Чет 17 Апр 2008, 01:29

Гъби с кашкавал



Продукти:

50г гъби
20г масло
2 яйца
5г брашно
150мл прясно мляко
50г кашкавал
5г галета
сол
черен пипер
1/4 лимон

Начин на приготвяне:

* Гъбите, нарязани на дребно, се задушават в половината маслото.
* С останалото масло, затопленото брашно и млякото се прави кашичка. Щом тя позастине, прибавят се един по един жълтъците.
* Кашообразната смес се разделя на две части.
* Към едната се прибавят гъбите, подправени на вкус с лимоновия сок, сол и черен пипер. В тази смес се прибавят и разбърква половината кашкавал, настърган на ренде.
* Сместа се изсипва в стъклен огнеупорен съд, намазан с мазнина и поръсен с галета.
* Отгоре се изсипва останалата част от кашообразната смес, разбъркана с разбитите на сняг белтъци.
* Ястието се поръсва с кашкавал и се пече в умерена фурна.
* Поднася се топло.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Домати пълнени със сирене

Писане by Dani Чет 17 Апр 2008, 01:36

Домати пълнени със сирене


Продукти:

80г прясно масло
80мл растително масло
1кг домати
250г сирене
3 яйца
1/2 връзка магданоз
за заливката:
200мл прясно мляко
2 яйца

Начин на приготвяне:

* Измивате доматите и отрязвате откъм дръжките капаче (внимава се да не се откъсне), след което издълбавате с малка лъжичка.
* Приготвяте плънка от натрошеното сирене, дребно нарязаните вътрешности на доматите, 3-те предварително разбити яйца и дребно нарязания магданоз
* В доматите поставяте по 1 парченце масло и разпределяте плънката.
* Похлупвате с капачетата и нареждате в намазана с масло тава, заливате с двете яйца разбити с прясното мляко.
* Поръсвате с останалото масло и печете на средно силна фурна.
* Поднасяте топли.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Огретен с броколи и моркови

Писане by Dani Пон 12 Май 2008, 19:12

Огретен с броколи и моркови




Продукти:


500 г броколи
100 г настъргани на ситно моркови
2 с л заквасена сметана
100 мл готварска сметана
150 г настърган кашкавал
1 яйце
щипка сол
черен пипер
краве масло
галета
щипка чубрица



Приготвяне:


• Бланшираме отделно морковите и броколите и ги пускаме в ледена вода.
• Смесваме сметаната, готварската сметана, яйцето, подправките и половината кашкавал.
• Намазваме тавичката за печене с масло и поръсваме с галета.
• Броколите и морковите се разпределят в тавичка.
• Поливат се със млечната смес. Поръсва се с останалия кашкавал.
• В предварително загрята фурна на 180 С за около 30 минути.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Гъби със сирене Крема и яйца

Писане by mamazavinagi Пет 13 Юни 2008, 20:16

Гъби със сирене Крема и яйца

Необходими продукти


  • 100 г сирене Крема
  • 400 г гъби
  • 1 глава кромид лук
  • 2 бр. червени чушки
  • 4 бр. яйца
  • 60 г масло
  • магданоз
  • сол
Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на ивици и се изпържват в половината от сгорещеното
масло. В друг съд се запържват нарязаните на ситно лук и чушки. След
като продуктите са готови, сместа от лук и чушки се поставя върху
гъбите, без да се разбърква. Върху тях се слага сиренето Крема,
натрошено на едри парчета, залива се с разбитите яйца, поставят се
парченца масло, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се запича.
Магданозът
трябва да се разбърква леко с вилица, за да не оста­не сух. Ако гъбите
са пресни, преди да се изпържат, трябва да се задушат за 10 минути в
марината от вода, оцет, олио, черен пипер на зърна, няколко дафинови
листа и сол. Предястието е добре да се приготвя в керамично гювече.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Кашкавал пане

Писане by mamazavinagi Чет 26 Юни 2008, 20:12

Кашкавал пане

Необходими продукти


  • 400 г кашкавал
  • 1 бр. яйце
  • картофено пюре на прах, галета или брашно
  • олио или зехтин
Начин на приготвяне
Кашкавалът се нарязва на плочки с дебелина около 1-1.5 см. Всяка плочка
се овалва първо в разбитото яйце, после в картофеното пюре на прах и се
запържва от двете страни в тиган с предварително загрята мазнина.

За да не се разтече кашкавалът твърде много, нарязаните филийки могат да се сложат за 30 минути във фризер преди да се панират.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Панирани сиренца с шунка

Писане by mamazavinagi Вто 08 Юли 2008, 12:51

Панирани сиренца с шунка


Необходими продукти


  • 300 г сирене
  • 200 г шунка
  • 2 с.л. брашно
  • 4 с.л. галета
  • 2 с.л. сусам
  • 1 бр. яйце
  • олио

Начин на приготвяне

Сиренето се нарязва на пръчици с дължина 4 см, шунката се нарязва на
тънко. Всяко сиренце се увива с парче шунка. Яйцето се разбива в
купичка. Смесват се галетата и сусамът в друга купа и в трета се слага
брашното. Всяко парче сирене се овалва в брашно, изтупва се, потапя се
в яйцето и после се овалва в галетата. Сиренцата се запържват в
загрятото олио докато порозовеят.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Зеленчуково руло

Писане by Lindzi Пон 18 Авг 2008, 17:11

Зеленчуково руло

1 кг. тиквички
1 кг. патладжани
7 бр. печени пиперки

сос: 1 бурканче мариновани сушени домати, ок. 200 гр. (или 4-5 с.л. смляна лютеница);
2-3 с.л. каперси (или 2-3 кисели краставички);
1 ч.л. розмарин сух; 100 мл олио; 200 мл зехтин; пол. връзка магданоз;
100 мл лимонов сок; 100 гр черни кълцани маслини; пол. ч.л. сол

Тиквичките и патладжаните режем на филии, като осоляваме патладжана и го оставяме да се изцеди горчивия сок, след което изплакваме. След това ги печем от всяка страна за по 2-3 мин, като предварително ги намасляваме, за да не слепнат.
Върху всяка филия патладжан, редим филия тиквичка; чушка, нарязана на ивици или пък филийка и завиваме на руло. Рулата подреждаме в плитък съд.
Пасираме леко продуктите за соса и заливаме рулцата. Така престояват едно денонощие. (може да престоят до 4 дни в тази марината).
Може след това рулцата да се запекат с кашкавал на фурна.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:15; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Хапки по Римски (Бургас днес и утре)

Писане by Lindzi Сря 01 Окт 2008, 10:02

Хапки по Римски (Бургас днес и утре)

продукти:
500 гр свинско каре
250 гр бекон
5 с.л. зехтин
1 чаша бяло вино
1 чаша сметана
сол и чер пипер

Приготвяне:
Свинското каре се начуква на тънко. Върху всяко едно се поставя тънка филия бекон.
Навиват се на ролца и се подреждат в глинен съд, намазан със зехтин.
Поръсват се със сол и чер пипер и заливаме с чаша бяло вино.
Печем във фурна загрята до 180 градуса за около 25 минути.
Пет минути преди края на топлинната обработка, прибавяме и сметаната.
При сервиране, заливаме с получения сос.
бургас - Топли предястия. 141709324
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Пилешки канелони

Писане by mamazavinagi Сря 01 Окт 2008, 13:18

за тестото:
2 яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
черен пипер и сол на вкус
за плънката:
1 яйце
30 г краве масло
2 стръка пресен лук
200–220 г царевица
1 кубче пилешки бульон
2–3 щипки майорана
1/2 ч. л. червен пипер
150–200 г сварени пилешки гърди
100–150 г кашкавал за поръсване
за соса:
30 г краве масло
1 с. л. брашно
200 мл студено прясно мляко
5–6 с. л. доматено пюре
индийско орехче, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне


1. Яйцата се разбиват с брашното и прясното мляко, посолява се и се
поръсва с черен пипер. Разбърква се, изсипва се в предварително
намаслена тава и се пече около 10 минути в слабо загрята фурна при
температура 140–150 градуса

2. Нарязаният на кръгчета лук се запържва в предварително загрятото в
тиган масло, задушава се 30–40 секунди и се изсипва царевицата. Стрива
се кубчето пилешки бульон и след 1 минута се поръсва с майораната и
червения пипер.

3. В кухненски робот се смилат нарязаните надребно пилешки гърди и сместа
от тигана, така че да се получи пастет. Добавя се яйцето и се разбърква

4. В малка тенджера се поставят кравето масло и брашното за соса и се
запържва до златисто. Сипват се студеното прясно мляко, доматеното
пюре, индийското орехче, солта и черният пипер и се оставя да ври 1–2
минути.

5. След като се изпече, тестото се нарязва на еднакви парчета, слага се
плънката и се оформят цилиндърчета. Поставят се в йенски съд, заливат
се със соса, поръсват се с кашкавал и се пекат при температура 180
градуса, докато се зачерви кашкавалът.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Гнезда с картофено пюре

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:22

Гнезда с картофено пюре

Необходими продукти:

1 кг картофи,
1 чаена чаша нарязани сурови гъби,
2 с.л. накълцан лук, 3 с.л. масло, сол, черен пипер, олио


Картофите се сваряват и се намачкват на пюре. Лукът и гъбите се изпържват леко и се добавят към
картофеното пюре. Прибавя се половината от количеството разтопено масло и сместта се посолява. От нея се оформят 4 гнезда и се нареждат в намазана с олио тавичка. Отгоре се напръскват с разтопено масло и сепоръсва с черен пипер. Гнездата се запичат за около 20 мин. на умерена фурна.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Аспержи със сирене и шунка

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:23

Аспержи със сирене и шунка

Продукти: зелени аспержи, сирене и шунка , зехтин, черен пипер.


Аспержите се запържват от всички страни в много малко зехтин. Парченца сирене се завиват с шунката около няколко аспержи и се запържва докато шунката придобие златист цвят. Накрая се подправя с черен пипер.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Картофени питки

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:27

Картофени питки

2 картофа

1 сл сметана
1 сл слънчогледово семе
1 сл майорана, ситно нарязана
магданоз, индийско орехче /на върха на ножа/
лук
сол и други подправки

Картофите се сваряват на пара,
обелват се и се размачкват заедно със сметаната или смления слънчоглед
и лука. Прибавят се подправките. От сместа се оформят малки питки,
които се изпичат в намаслена тавичка при температура 200-220 градуса.
Поднасят се с пъстра зеленчукова салата.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Сирене в гювече. Печени кюфтета от тиквички.

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:29



СИРЕНЕ В ГЮВЕЧЕ
80-100г сирене
олио
1 домат
1 пиперка
зелени подправки
червен пипер, люта чушка

Обезсоленото сирене се поставя
в гювече, отгоре се нареждат кръгчета от обеления домат, пиперката и
част от маслото. Пече се захлупено няколко минути, изважда се, полива
се с останалото масло, оцветено с червения пипер, запича се и се
поднася със зелени подправки.




Печени кюфтета от тиквички

Настъргват се тиквичките в робота, отцеждат се, смесват се с 2-3 белтъка, сирене, пресен лук,
малко галета и копър и оформят се кюфтета и се пекат. Става много вкусно!
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Зеленчукови гювечета. Торта от картофено пюре и гъби.

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:32

Зеленчукови гювечета

Нарязват се зеленчуци по избор
(броколи, тиквички, гъби), слагам малко соев сос, сирене, кашкавал и
се запичат. Може да се направи и в микровълнова.

Торта от картофено пюре и гъби

1 кг, картофи
400 гр. гъби
60 гр. сметана
5 с.л олио
сол,черен пипер
1 глава лук

За соса: 200 гр. сметана,2 с.л зеленчуков бульон,2 с.л бяло вино,2 с.л зелени подправки

Картофите се сваряват в
подсолена вода и се пасират.Добавя се сметаната,сол,черен пипер и малко
мазнина.Отделно се задушават лукът и гъбите,посоляват се.За соса се
разбиват сметаната с виното,добавят се подправките и бульона.Реди се в
тавичка ред пюре,ред гъби,пюре,гъби.Полива се със соса.Сервира се в
подходящ съд.

/същата рецепта може да се направи с плънка от гъби с чесън,сварени моркови и броколи,без лук/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Зеленчуци с няколко вида сирена

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:34

Зеленчуци с няколко вида сирена

1 пакет замразени броколи
3-4 моркова,нарязани на колелца
3-4 нарязани на ивички чушки
1 пакети замразен карфиол
200-300 гр. гъби
/може да се използват и всякакви други зеленчуци без картофи, грах, боб и леща/
подправки по ваш вкус
соев сос
бяло вино
поне 3 вида сирена,каквито ви се намират в хладилника

Може да използвате:
топено сирене, пушено сирене, пушен кашкавал, обикновен кашкавал, синьо сирене, обикновено бяло сирене.

Зеленчуците се смесват хубаво и
се слагат в намаслена тавичка. Овкусяват се с подправките и се заливат
със совеия сос и бялото вино.Задушават се във фурната за около
час. Когато са готови се вадят и отгоре се нареждат сирената, нарязани на
тънки филийки. Запича се.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Тиквички със сирене

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:36

Тиквички със сирене

1 и 1/2 кг.тиквички
400 гр. бяло сирене
200 гр. пушено сирене
200 гр. пушен кашкавал
200 гр. обикновен кашкавал
синьо сирене
олио


В тавичка се нареждат тиквички, нарязани на кръгчета.Върху тях се разстила натрошено бяло сирене.Така се редят продуктите докато свършат, като най-горният пласт трябва да е от тиквички.
Поливат се с олио. Оставят се във фурната докато тиквичките омекнат. Изваждат се и отгоре се нареждат пушеното сирене,обикновеният кашкавал, пушеният кашкавал и синьото сирене. Запичат се.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Зеленчуци по китайски

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:39

Зеленчуци по китайски
Продукти:
1бр тиквичка
2-3бр моркови
1бр картоф
500гр гъби /по-добре пресни/
1бр патладжан
1 глава червен лук
1 глава чесън
1бр гъбен бульон
олио

Картофите се нарязват на "лентички" или кубчета. Моркова също на дълги лентички /реже се на половина и после на ленти/. Тиквичката на половина /ако е по дълга и на 3 /после на филии/ по дължина/ и филията се разрязва по диагонал и се получава нещо като триъгълници.
Лука на филии /колелца/. Чесъна на 1/2 по дължина. Патладжана се обелва, и се реже както тиквичката.
В дълбок тиган с малко олио - първо се запържват /леко,колкото да омекнат/ картофа и патладжана по
отделно. Изваждат се в чиния. В същата мазнина се запържват - гъбите, лука и чесъна. След това се прибавят морковите и тиквичките. Като се запържи всичко това, отново слагате в тигана картофите и патладжата, наливате малко вода и натрошавате бульона.

Похлупвате с капак и разбъквате от време на време да не загорят зеленцучите.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty "Дипломатически" картофи. Пилешки рулца с гъби.

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:40

"Дипломатически" картофи

1 кг картофи, нарязани на
тънко- около 5мм.се подреждат в тавичка.Посоляват се и се заливат с 250
млл сметана.Пекат се 1 час на 200 градуса до зачервяване.Ако сметаната
е малко по-малко добавете вода.(или преварително разбийте сметаната с
много малко вода)


Пилешки рулца с гъби

Продукти
6 бр. пилешки гърди
500 гр гъби
50 гр лук кромид стар
100 гр кисели краставички
65 гр масло

Приготвяне
1.Нарежете наситно гъбите, лука, краставичките и ги задушете в маслото до омекване
2.Добавете сол, черен пипер и магданоз на вкус
3.Нарежете бялото месо на тънки филийки и ги застелете със сместа
4.Навийте ги на рулца, за да не се развият, ги прободете с клечки за зъби
5.Така приготвените хапки можете да опечете във фурна с масло, на скара или да ги пуснете във фритюрника за 10 минути.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Зелен омлет с плънка от гъби

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:41

Зелен омлет с плънка от гъби

Изчистете и измийте 1/2
кг.спанак или лапад и 1 връзка магданоз и ги сварете в подсолена вода
до омекване.Отцедете ги и ги накълцайте на ситно/или в блендера/.

Разбийте 6-7 яйца.Прибавете към
тях спанака,сол на вкус и малко черен пипер.Добавете и 1 скълцана
скилидка чесън.Разбъркайте леко сместта и изсипвайте с лъжица в
нагорещен тиган,както се правят палачинки.Обръщайте от двете
страни.Трябва да станат 4 по-тънички омлетчета.

Отделно задушете с масло 1 чаша
ситно нарязани гъби,посолете ги на вкус и ги поръсете с черен
пипер.Добавете половин връзка ситно нарязан магданоз.

Омлетите се намазват с по 1 ч.л лека майонеза,пълнят се с по 1 с.л гъби и се завиват като палачинки.
Сервират се по 2 омлетчета в чиния с по едно забулено яйце,поръсено с черен пипер.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Тъпкатикус Мухоморитус

Писане by Lindzi Сря 25 Фев 2009, 13:51

Тъпкатикус Мухоморитус

Списък на необходимите продукти за 4 порции:
500 г гъби, 1 морков, 1 глава лук, олио, 250 г кашкавал, 250 г шунка, масло, подправки на вкус; за украса: листа зелена салата, наситнен пресен лук, резени домат и маслини

бургас - Топли предястия. 1438

Начин на приготвяне:
1. Част от гъбите, лукът и морковите се нарязват надребно и се запържват. Подправят се и се разбъркват.

бургас - Топли предястия. 1438_1

2. С получената смес се пълнят почистените от пънчетата и посолени печурки.

бургас - Топли предястия. 1438_2

3. Добавя се нарязаната надребно шунка.

бургас - Топли предястия. 1438_3


4. Във всяка гъба се слагат парченца масло и нарязан на кубчета кашкавал. Поставят се в намазана с олио тава и се изпичат във фурна на 180 градуса за 35 минути.
бургас - Топли предястия. 1438_4

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:26; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Броколи „Бианко”

Писане by Lindzi Сря 25 Фев 2009, 14:03

Броколи „Бианко”
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
2 пакета замразени броколи, 2 пакетчета масло, 1-2 с. л. зехтин, 2 вида топено сирене (по 2 с. л. от всяко), 2 с. л. заквасена сметана, 50 г краве сирене, 150 г шунка, кашкавал за поръсване, пресен магданоз, соев сос и черен пипер на вкус

бургас - Топли предястия. 519

Начин на приготвяне:
1. Двата вида топено сирене, заквасената сметана и кравето сирене се смесват в купа. Подправят се със соев сос и черен пипер на вкус и се разбъркват добре.


бургас - Топли предястия. 519_1
2. Маслото се слага в тенджера и се загрява.


бургас - Топли предястия. 519_2
3. Сипват се броколите, налива се малко зехтин и се разбърква добре.

бургас - Топли предястия. 519_3

4. Съдът се похлупва и броколите се задушават, докато омекнат.

бургас - Топли предястия. 519_4

5. След това се заливат със соса, разбъркват се и се оставят на котлона още малко. Поднасят се гарнирани с фунийки от шунка и стръкчета магданоз, а отгоре се поръсват с настърган кашкавал.

бургас - Топли предястия. 519_5

http://www.vecheria.tv


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:28; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Шарлота със сирене

Писане by Lindzi Пон 09 Мар 2009, 15:16

Необходими продукти за рецептата:
1. 200 г. сух хляб
2. 1 ½ с.л. краве масло
3. ½ ч.ч. прясно мляко
4. 100 г. настъргано сирене
5. 2 яйца
6. 50 г. настърган кашкавал
7. сол
Начин на приготвяне на “Шарлота със сирене”
Нарязаните на кубчета хляб се потапят в прясното мляко. В намазнена с
масло тава, се нареждат ред хляб, ред настъргано сирене, като
най-отгоре се завършва с хляб. Шарлотата се залива със смес от
разбитите яйца, 1 с.л. масло, кашкавала и останалото прясно мляко.
Посолява се и се пече около 45 минути в умерена фурна.
Шарлотата се поднася топла и е подходяща за закуска.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:29; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Яйца с магданоз на фурна

Писане by Lindzi Пон 09 Мар 2009, 15:16

Необходими продукти за “Яйца с магданоз на фурна”:
1. 10 яйца
2. 1 ч.ч. прясно мляко
3. 1 връзка магданоз
4. 50 г. краве масло
5. 200 г. сирене
6. 200 г. кашкавал
7. сол
8. черен пипер
Начин на приготвяне:
Към разбитите яйца се прибавя прясното мляко, магданоза нарязан на
ситно, сол и черен пипер. Сместа се разбърква до получаване еднородна
смес и се изсипва в предварително намазнена тава. Ястието се поръсва с
настърганите кашкавал и сирене и отгоре се нарязват малко парченца
масло. Пече се в умерена фурна до почервеняване.

Източник: Тук


Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:30; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Паниран карфиол

Писане by Lindzi Пон 09 Мар 2009, 15:17

Необходими продукти:
1кг. карфиол
сол на вкус
за панировката:
1ч.ч. бира
3бр. яйца
100гр. брашно
Начин на приготвяне:
Измитият и накъсан на розички карфиол се потапя за около 5 мин. във
вряща вода, за да омекне. Изважда се и се оставя да се изцеди. По
желание карфиола може да се осоли след като е бланширан или да се сложи
сол в панировката. Панировката се приготвя като пъво се отделят
жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват заедно с брашното и
бирата до получаване на еднородна смес. Белтъците се разбиват в отделен
съд докато станат пухкави. След което се прибавят към останалите
продукти, като пак се разбива до получаването на не много гъста паста.
Всяка розичка карфиол се потапя отделно в пастата и се пържи в силно
загрята мазнина,до получаването на кафеникав загар. След като се
извадят от тигана, панираните розички се оставят на хартия за печене,
да се изцедят от мазнината.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Ордьовър от агнешки дреболии

Писане by Lindzi Пет 27 Мар 2009, 16:10

Ордьовър от агнешки дреболии

1 агнешки комплект
100 гр олио
3 вр пресен лук
100 гр лютиви чушлета
чер пипер, червен пипер, сол.

Почистете мн. добре вътрешностите. Чревцата се измиват и от двете страни. Сварете всички продукти в тенджера с вода. След това извадете субпродуктите и ги нарежете на дребно. Разбъркайте всичко добре.
Нарязаните карантии изсипете в тавичка за печене. Посолете и залейте с олиото.
Прибавете ситно нарязания пресен лук. Прибавете лютивите чушлета и запечете на фурната, като не го оставяте много да се припържи, защото ще станат твърди.
Готовото предястие поръсете с черен пипер и червен пипер.
Сервирайте горещо. Предложете счукан чесън с оцет.

("Колекция-Кулинар")
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

бургас - Топли предястия. Empty Re: Топли предястия.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 3 1, 2, 3  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите