Топли предястия.

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Картофи с шунка на фурна

Писане by Lindzi on Вто 31 Мар 2009, 14:53

Картофи с шунка на фурна

- 1 кг. картофи
- 1/2 кг. шунка
- 200 гр. кашкавал
- 3 яица

Сварете
1 кг. картофи, обелете ги и след като изстинат, ги настържете на едро
ренде. Разстелете половината картофи в намазана с масло тавичка и ги
посолете. Върху тях сложете половин кг. шунка, нарязана на кубчета, и я
поръсете с 3-4 лъжици настърган кашкавал. Отгоре разстелете останалите
картофи ги посолете. Поръсете ястието с 2-3 лъжици масло, за­вийте го с
3 яйца, разбити с 1 чаша кисело мляко, и го опе­чете в силна фурна до
зачервяване. Поднесете го с туршия или кисели краставички.

Готвено.ком
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Гъби на фурна

Писане by Lindzi on Пон 06 Апр 2009, 15:36

500 гр.печуркиq 1 ч.ч.ориз, 1стрък праз, 2 яйца, 6 с.л.олио, бучка масло, джоджен, черен пипер, сол



Варете около 20 минути нарязаните гъби. Сложети ги в тавичка заедно с ориза, нарязания на ситно праз, разбитите яйца, олиото и маслото.Залейте с 3 ч.ч.бульон, в който са врели гъбите, подправете с нарязания на ситно джоджен, черния пипер и сол на вкус.Запечете в умерена фурна.

Вкуснотийки
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Аспержи със сметана

Писане by Lindzi on Пон 06 Апр 2009, 15:38

600 гр. аспержи
20 гр. масло
200 гр. сметана
сол

[

Сваряваме аспержите в подсолена вода до омекване и отцеждаме. Подреждаме в чиния, заливаме със сгорещено масло и украсяваме със разбитата сметана.

Вкуснотийки
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Гъби със сметана

Писане by Lindzi on Чет 09 Апр 2009, 14:17

Продукти:

400 г пресни гъби
няколко стръка зелен лук
кофичка заквасена сметана
олио
сол на вкус
магданоз по желание

Приготвяне:

Гъбите се варят. Нарязва се зеленият лук и леко се запържва с отцедените и нарязани гъби в предварително загрято олио. Добавя се сметаната и солта на вкус. Разбърква се и се добавя вода на око, като се внимава да не стане рядък соса. След като се смъкне от огъня може да се посипе с магданоз.

Забележка: Зеленият лук не трябва да се препържва и да променя цвета си!

Аз-жената
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Шункови рулца

Писане by Lindzi on Чет 16 Апр 2009, 09:58

500 г кайма
1 лук
1 буркан гъби
200 г шунка
200 г кашкавал
черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дребно нарязаният лук, каймата и гъбите, заедно с подправките се запържват в тиган за около 10 мин. Вземат се по едно парче от тънко нарязаните шунка и кашкавал. Слагат се едно върху друго и се слага по една лъжица от сместа. Завиват се на рулца и се пекат в умерена фурна за около 20 мин.

az-jenata.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Зелена запеканка

Писане by Lindzi on Чет 16 Апр 2009, 10:16

пълнозърнест хляб – 4-5 филийки

зелен лук – 5-6 стръка
лапад – 250 г
коприва – 250 г
гъби – 200 г
броколи – 200 г
сирене – 200 г
яйца – 5 бр.
олио – 7-8 с. л.
магданоз – 1/2 връзка

Приготвяне:

В намазана с олио тавичка се натрошават филийките хляб. Върху тях се насипват нарязаните зеленчуци и сиренето. Яйцата се разбиват с олиото и се залива ястието. Пече се 30-40 мин. на 200° C.

az-jenata.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Зелении на фурна

Писане by Lindzi on Чет 16 Апр 2009, 10:18

300 г коприва
300 г лапад
1 вр. зелен лук
5 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
150 г кашкавал
6-7 с. л. олио
сол
чер пипер
магданоз

Приготвяне:

Зеленчуците се нарязват и се поставят в тавичка. Яйцата се разбиват със солта, млякото и черния пипер и се изливат при зеленчуците. Поръсва се с олиото и се пече в загрята фурна 40 мин. на 200° C. 10 мин. преди да се извади ястието от фурната се прибавя кашкавалът нарязан на кубчета и се дозапича.

az-jenata.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Картофени лодки

Писане by Lindzi on Пон 20 Апр 2009, 09:41

10 картофа
1/2 пакет масло
1 чаена чаша майонеза
магданоз
сол
черен пипер
1 кренвирш
200 г сирене
копър
100 г кашкавал
100 г кисело мляко

Приготовление:

Сварете картофите и ги обелете. Нарежете ги на две. Издълбайте всяка половина. Напълнете ги със смес от сиренето, кашкавала /настърган/ и ситно нарязания кренвирш. Печете около 30 минути в умерена фурна. Направете заливка от майонезата и кис. мляко. Залейте ги и допечете още 20 мин. Накрая наръсете с подправки. При сервиране гарнирайте със салата.

az-jenata.com

(това правя в момента, после ще покажа снимка) Наздраве
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Лозови листа с ориз

Писане by Lindzi on Вто 21 Апр 2009, 13:04

1 буркан стерилизирани лозови листа
500 г ориз
1 глава лук
2-3 домата
1 лъжичка доматено пюре
2 лъжички червен пипер
мазнина
магданоз
копър
сол

Задушава се лукът, прибавя се оризът и щом и той се позадуши се сипват топла вода и сока от лозовите листа, посолява се. Доматеното пюре се разбива и се прибавя заедно с доматите, нарязани на малки парчета към ориза. Добавят се и лозовите листа, нарязани. Ври на тих огън. Малко преди да е готово се прибавят подправките.

az-jenata.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Панирани сиренца

Писане by Lindzi on Чет 07 Май 2009, 14:33

Продукти за 4 порции:

8 топени сиренца (1 кутийка)
3-4 с. л. грис
3-4 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
мазнина за пърже

Приготвяне:
Обелете сиренцата. Гриса поставете в чиния. В купичка разтворете брашното в 1/2 ч. ч. вода.
Загрейте мазнината. Всяко сиренце оваляте добре в гриса, после потапяте в брашнената смес и пържите до златисто от двете страни. Консумирайте топло.

az-jenata.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Омлет по ловджийски

Писане by Lindzi on Пон 15 Юни 2009, 11:33

4 яйца
2-3 пилешки дробчета
100 гр мариновани гъби
1с.л. доматено пюре
2 с.л. бяло вино
1/2 глава лук
50 гр краве масло
черен пипер
сол
магданоз


Лукът и гъбите се нарязват на много ситно. Маслото се разтопява на умерен огън и към него се прибавят гъбите и нарязаните дробчета да се запържат. Прибавят се лукът, сол и черен пипер и щом лукът омекне, се прибавя виното, което трябва да заври. Прибавят се ситно нарязан магданоз и доматеното пюре. Снема се от огъня и се оставя на топло.
Отделно се разбиват яйцата, заедно със сол и черен пипер и получената смес се изсипва в тиган със сгорещено масло, като се бърка бързо, за да се изпържи омлета равномерно. Щом се запече отдолу, в средата му се изсипва половината от приготвената смес с дробчетата и гъбите. С помощта на решетеста лъжица омлетът се прегъва на две и се изсипва в затоплена чиния. Отгоре се залива с останалата половина от сместа с дробчетата и гъбите.

http://vkusnotiiki.net/
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Солен пай

Писане by Lindzi on Пон 22 Юни 2009, 14:37


За тестото:

350 г брашно
50 г краве масло
150 г маргарин

За плънката:


3,4 по големи картофа
1 кренвирш или друг салам по избор
3 кисели краставички
200 г сирене


Начин на приготвяне:

1. В пресятото брашно се слагат маслото и маргаринът (студени) и се меси до получаване на едри тестени трохи. Добавят се 6-7 лъжици вода и с бързи движения се омесва меко и еластично тесто, което след това се оставя да отлежи 20-25 минути в хладилник.

Важно!!!
Тестото не трябва се премесва, защото маргаринът и маслото може да се разтопят и по трудно ще бъде да се разточи.

2. През това време се нарязват краставичките и кренвирша (салама), а картофите и сиренето се намачкват в друга чиния. После всичко се омесва в по голяма купа.

3. Тестото се изважда и 1/4 от него се оставя на страна. А сдругото тесто с помощта на точилка се разстила голям блат с диаметър по голям от този на тавата. Който после веднага се поставя в тавата, която предварително е обвита в оризова хартия намазана с олио. И внимателно по ръбовете на тавата се прилепва тестото. Плънката се разнася равномерно върху блата.

4. Останалото тесто се разстила и с помощта на къдрав нож се режат лентички, който се поставят хоризонтално и вертикално върху плънката, така че да образуват решетка.

5. Пая се пече за около 25 минути на средното ниво на фурната на около 160 градуда. После се увеличава на 200 и се оставя да се доизпече на долното ниво на фурната.

http://vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Гювечета с пролетни картофи

Писане by Lindzi on Вто 23 Юни 2009, 16:24

Продукти:
1 кг пресни малки картофи
100 г краве масло
50 мл олио
300 г заквасена сметана
200 г кашкавал
2 стръка пресен лук
5 клонки копър
1 кубче пилешки бульон "Галина Бланка"
сол на вкус

Приготвяне:
Картофите се измиват добре и се почистват с четка, след което се подсушават и поставят в купа. Предварително разтопеното масло и олио се смесват и с тях се поливат картофите. Добре намазаните с мазнина картофи се разпределят в глинени гювечета. Поставят се в леко затоплена фурна, чиято температура се увеличава до 220 градуса. Печенето трае около25-30 минути.
В купата се разбъркват сметаната с настъргания кашкавал, нарязаните на дребно лук и копър и стрития бульон. Тази смес се разпределя върху почти готовите картофи и гювечетата отново се връщат във фурната, като температурата се намалява на 180 градуса.
Печенето трае около 20 минути, или докато заливката се зачерви.

az-jenata.com
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Пролетен пилаф по гръцки

Писане by styyni on Нед 28 Юни 2009, 14:14

Продукти:
2 ч. чаши ориз
1 ч. чаша зехтин
1/2 връзка пресен копър
1/2 връзка пресен джоджен
3-4 стръка пресен кромид лук
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Лукът, джодженът и копърът се почистват, измиват и нарязват на ситно, след което се задушават с 1 ч. чаша зехтин в дълбока тенджера. Добавя се оризът, 4 ч. чаши вода, солта и черния пипер. Ястието се оставя на тих огън, докато оризът се свари, след което тенджерата се покрива със салфетка, за да поеме излишната влага и се покрива с капак.
Пилафът може да се сервира като гарнитура, но и като предястие!

az-jenata.com

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Картофени кюфтенца с кайма

Писане by Lindzi on Сря 08 Юли 2009, 11:28

10 средно големи картофа

250 гр кайма
1 лук
1 яйце
2 филийки хляб
магданоз чер пипер
сол
мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Слагаме картофите да се сварят. Режем лука на ситно и ги запържваме с каймата слагаме подправките яйцето рендосаните картофи и навлажнените филии започваме да месим. Най-накрая оформяме кюфтенцата и ги пържим в силно загрята мазнина.
http://vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Суфле от тиквички

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 21:31

Продукти:

700 г тиквички
70 г масло
3 с.л. галета
2 к.ч. прясно мляко
150 г кашкавал
4 яйца
черен пипер
магданоз
сол

Начин на приготвяне:

Обелените тиквички се нарязват на едри парчета и се варят в малко вода, или на пара, смачкват се и се задушават в маслото, добавя се настъргания кашкавал, като се оставя за наръсване отгоре на ястието, жълтъците, галетата, топлото мляко, солта, черния пипер магданозът и разбитите на пяна белтъци, обърква се леко. Получената смес се изсипва в съд намазан с масло и поръсен с галета. Отгоре се ръси с кашкавал и се пече на фурна. Поднася се топло.


www. Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Суфле от гъби

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 21:33

Продукти:

600 г гъби
60 г масло
70 г кашкавал
2 с.л. брашно
4 яйца
400 г прясно мляко
индийско орехче
сол

Начин на приготвяне:

Почистените и измити гъби се задушават. Режат се на много ситно или да се смелят в месомелачка или пасатор. Прави се сос бешамел и се добавят гъбите, настъргания кашкавал, жълтъците солта, индийското орехче, като се бърка се добавят и разбитите на сняг белтъци. Получената смес се слага в съд за печене намазан с масло. Пече се и се поднася топло

www. Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Суфле от спанак

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 21:36

Продукти:

400 г спанак
60 г прясно мляко
30 г масло
2 с.л. брашно
черен пипер
сол
200 г кашкавал
200 г шунка
2 яйца
2 с.л. брашно
4 к.ч. прясно мляко
щипка сол

Начин на приготвяне:

От яйцата, брашното и млякото се прави смес от която се пържат палачинки, като се отделя 1 к.ч. Спанака се измива, попарва и нарязва на много ситно. Брашното се пържи в маслото, добавя се спанака бърка се няколко пъти и се добавя млякото, бърка се добавя се солта и черния пипер и се оставя да заври и ако е рядко, малко да се сгъсти, като се бърка. Редим палачинките в съд за печене, по между им слагаме от спаначното пюре, настъргания кашкавал и нарязаната шунка. От горе се залива с палачинковата смес, наръсва се с кашкавал и масло и се пече.поднася се топло.


www. Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Суфле от картофи и кашкавал

Писане by styyni on Вто 14 Юли 2009, 21:38

Продукти:

300 г картофи
100 г прясно мляко
100 г кашкавал
2 яйца
50 г масло
сол
черен пипер
магданоз

Начин на приготвяне:

Обелените картофи се варят в малко вода. Водата се отцежда и картофите се пасират, добавят се млякото, като се бърка, един по един жълтъците, настъргания кашкавал, като се оставя малко, белтъците на сняг, солта, черния пипер и нарязания на ситно магданоз. Сместа се изсипва в съд за печене и се поръсва с останалия кашкавал. Пече се на силна фурна и се поднася веднага

www.Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Карфиол в млечен сос

Писане by Lindzi on Пон 10 Авг 2009, 11:32

1 глава карфиол около 1 кг
200 г сирене
500 г прясно мляко
2 яйца
70 г масло
сол

Начин на приготвяне:

Карфиолът се изчиства, нарязва се на китки и се вари с вода и сол до омекване. След изваждането от водата се нарежда с кочаните надолу в тавичка, отгоре се посипва с настъргано сирене, залива се с разбитите яйца и мляко и се поръсва с разтопено масло и се пече 15 - 20 мин.

http://vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Пълнени домати

Писане by Lindzi on Пон 10 Авг 2009, 11:34

4 големи домата
100 г гъби
50 г масло
200 г шунка или друг пресен колбас
4 яйца
1 гл. лук
магданоз
сол
черен пипер
захар

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в маслото, добавя се нарязаната на дребно шунка, на ситнения магданоз, нарязаните на дребно гъби, поръсва се със сол и черен пипер и се задушава. Доматите се издълбават и се поръсват със сол и захар. Нареждат се в тавичка намазана с масло, пълнят се със сместа и се пекът, преди да са готови се добавя около тях нарязано на много ситно вътрешността от доматите овкусени с малко сол и магданоз. Опечени върху всеки домат се чуква по 1 яйце и се пече до забулване на яйцето.

http://vkusnotiiki.net
avatar
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Паниран кашкавал

Писане by styyni on Пон 10 Авг 2009, 22:27

Продукти:

300-350гр кашкавал
брашно
1 яйце
олио


Приготвяне:


1. Нарязваме кашкавала на две парчета по 150-200гр. ( тип блокчета )
2. Яйцето се разбива във купичка.
3. Желателно е в отделна чиния да се постави брашно.
4. Следкато всичко е приготвено -> Блокчетата кашкавал се измиват със студена вода. Овалват се в брашното след това в яйцето и отново в брашното.
5. След като е готов се поставя в тигана и се пържи до златист цвят.

www.bgrecepti.com

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Пържени зелени доматчета със сос от майонеза и горчица

Писане by styyni on Чет 27 Авг 2009, 22:00

Порции: 1

Продукти:

10 малки зелени доматчета
3 супени лъжици майонеза
1 кафена лъжичка горчица
2 скилидки чесън
сол
копър


Начин на приготвяне:

Измийте и изпържете доматчетата в дълбок съд или във фритюрник. Разбъркайте майонезата с горчицата, скълцания чесън, солта и нарязания на ситно копър.

www.Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Панирани тиквички

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 14:29

Продукти:

2 средно големи тиквички
4 яйца
брашно
сол


Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват по дължина на ивици, но на много тънко, защото ако са по- дебели, при самото паниране няма да се изпържат и ще останат хрупкави. Осоляват се и се оставят малко да пуснат част от водата. Взема се всяко едно парче и се овалва в брашно, след което се топи в разбитите яйца. Пържи се на слаб огън. Така панираните тиквички се подреждат в голяма чиния. Наръсвате със зелени подправки по желание. Можете да ги поднесете със заливка от кисело мляко, чесън и копър

Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Ризото с кафяв ориз

Писане by styyni on Чет 03 Сеп 2009, 15:08


Продукти:


1 чаена чаша кафяв ориз
3 супени лъжици олио
3 чаени чаши вода
1, 5- 2 зеленчукови бульончета
1 сурова червена пиперка
1 сурова зелена пиперка
100 гр сладка царевица
2 средно големи моркова
100 гр суров грах
сух босилек на ситно
черен пипер


Начин на приготвяне:

Оризът се измива, слага се в тенджера и се налива с вода. Остава се да кисне в нея около 7- 8 часа, след което се изцежда и се поставя на нагорещен котлон. Започваме да бъркаме непрекъснато и да го изпичаме, докато зрънцата изсъхнат и спрат да цвърчат. Слагаме олиото, нарязаните пиперки и моркови, царевицата, граха,босилека и черния пипер и леко запържваме за около 2- 3 минути. Разтваряме бульончетата в посоченото количество вода, изсипваме в ориза и го оставяме да заври, разбъркваме няколко пъти, намаляваме котлона на слаб огън и оставяме ризото да къкри около 40 минути. Сваляме го от огъня и не го отваряме още 20 минути.
Вече е готов за консумация.

Бележки:

Това ризото е чудесна здравословна храна, съдържаща много фибри. Още по-здравословно ще е, ако при приготвянето му не използваме бульон, а го оставим безсолно. Може да се консумира и като гарнитура.

Vkusnotiiki.net

styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Топли предястия.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Върнете се в началото


 
Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите