Други тестени изделия

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Кашкавалки

Писане by styyni on Сря 07 Окт 2009, 20:05

Други тестени изделия - Page 2 Ff666580c7b2

Продукти:
250гр.кашкавал
250гр.сирене
1 яйце
1 ч.ч.кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л.сода бикарбонат
Брашно колкото поеме Намигане

Начин на приготвяне:
Кашкавала и сиренето се рендосват и се смесват.Прибавят се киселото мляко и хубаво се разбърква.Слагат се яйцето и олиото и се разсмесва.
Содата се разбърква в половин чаша брашно и се прибавя към останалата смес.
След това постепенно се прибавя брашното,докато спре да лепне и се получи меко тесто.Оформят се големи топки и се нареждат в намаслена тава една от друга.
Слага се е леко загрята фурна и се пече на 200 градуса Голяма усмивка

ДОБЪР АПЕТИТ!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Солени питки

Писане by vilijov on Сря 28 Окт 2009, 13:15

СОЛЕНИ ПИТКИ

2 супени лъжици олио
1 чаена чаша натрошено сирене
1 чаена чаша кисело мляко
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
1 равна чаена лъжичка сол
2 чаени чаши брашно

Замесва се тесто и се прави на малки топки.
В средата на всяка от тях се слага по малко масло или маргарин,може и сиренце.
Печем.

Всички у дома много ги обичаме тези питки.Съжалявам,че нямам снимка да ви покажа.

*Ако се налага може да се добави още брашно,сами ще прецените. Трябва да се получи хубаво тесто,да не лепне.
*МОже да импровизирате и да добавите кашкавал.
*Може и да поръсите със сусам,мак,чубричка,преди да печете.
Ето ги и питките ми.
С чубричка,със сирене и със сусам.
Други тестени изделия - Page 2 130414290718487751181264784059JXvZ4w8AeavD8CdpE2Wb_m Други тестени изделия - Page 2 6548465120990553041264784054qM0nQTr8N8FIJZCmlW8L_m


Последната промяна е направена от vilijov на Пет 29 Яну 2010, 19:08; мнението е било променяно общо 1 път
vilijov
vilijov
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Питки със сирене

Писане by maggi on Чет 10 Дек 2009, 14:14

Други тестени изделия - Page 2 Thumb_1260102470
Продукти:
1 ч.чаша кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.чаша сирене
брашно за меко тесто
масло
Начин на приготвяне:

Всички продукти се разбъркват. Меси се меко тесто. Правят се на топки като в средата на всяка се слага малко масло /може и маргарин/. Пече се в умерена фурна.
Източник:vkusnotiiki.net

_________________
Други тестени изделия - Page 2 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Кифлички със мармалад

Писане by styyni on Нед 20 Дек 2009, 11:42

Други тестени изделия - Page 2 61595b529939

Продукти:
20гр.мая (1/2 кибритена кутийка)
1 ч.ч. прясно мляко
3-4 яйца
1ч.ч.олио
1.ч.ч.захар,брашно

Начин на приготвяне:
В топло мляко се разтваря маята.Прибавят се останалите продукти.Меси се меко тесто,което втасва 1ч.Дели се на 4 топки ,оформят ссе триъгълници ,слага се плънката (аз съм приготяла и със течен шоколад,сладко от ягоди)и се навиват, мажат се със жълтъкУсмивка Аз сега не ги намазах със жълтък ,а поръсих захар Други тестени изделия - Page 2 58058

Добър апетит!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Английски кифлички

Писане by styyni on Сря 03 Мар 2010, 23:03

Продукти:

2 чаши бяло брашно
1 с.л. бакпулвер
1/3 чаша захар
5 с.л. леко охладено краве масло
3/4 чаша нарязан на малки парченца натурален шоколад
1 чаша бита сметана

Начин на приготвяне:


1. Смесете брашното, бакпулвера, захарта и маслото до замесването на тесто. Месете тестото, докато маслото стане почти незабележимо.
2. Добавете парченцата шоколад.
3. Разбийте сметаната.
4. Добавете сметаната към тестото и го замесете отново (добавете сметана, ако е необходимо).
5. Оформете тестото в кръгла форма и нарежете на 12 „пай“ парчета.
6. Наредете кифличките в тавичка, намажете всяка от тях с малко сметана и ги поръсете със захар.
7. Поставете ги в предварително загрята фурна и печете на 250 градуса около 20 минути.


Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Месеница /тутманик/

Писане by rusanka on Вто 09 Мар 2010, 18:29

http://rusanka-kulinaria.blogspot.com/Други тестени изделия - Page 2 Φωτογραφία0602
Продукти:
500мл. прясно мляко или вода
3яйца
1кубче мая
2с.лъж.олио
сол
1ч.лъж.захар
брашно около 1кг.


За плънката:
500гр.сирене
1/2 ч.чаша олио


За намазване:
1яйце


Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко хпадко мляко смесено със солта и захарта.
Прибавяме яйцата, останалото прясно мляко, олиото, и омесваме средно меко тесто.Покриваме го с кърпа и оставаме да втаса. След това разделяме тестото на 3 части. Разточваме едната част, намазваме с олио и наръсваме със сирене. Върху нея поставяме втората разточена част и също намазваме с олио и поръсваме със сирене, по същия начи и с третата част.Притискаме трите части отгоре с длани и завиваме на руло, като след това го усукваме, за да стане на конци. Пак оставяме да втаса, намазваме с разбито яйце и печем в умерена фурна. След като изпечем месеницата поръсваме я с около 80гр. вода и завиваме с кърпа за да омекне коричката.


Приятен апетит!
rusanka
rusanka
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Китайски хляб - Мантоу (Хлебчета на пара)

Писане by Lindzi on Пон 15 Мар 2010, 16:26

Други тестени изделия - Page 2 12455

Мантоу (Хлебчета на пара) от radka

Китайски хляб
Продукти (за 10-12 хлебчета):

* 400 г брашно
* 25 г мая
* 11 супени лъжици вода
* сол

Маята се разтваря в хладка вода и се смесва с брашното. Прибавя се останалата вода. Замесва се тесто (в продължение на 7-8 минути), покрива се и се оставя на топло 2 часа, докато удвои обема си. Меси се още няколко минути, след което се оставя да втаса още 2 часа.

Оформя се руло с дължина 60 см и диаметър 5 см, от което се режат парчета с дебелина 5 см и се оформят кръгли хлебчета, които се оставят да отлежат още 30 минути.

Варят се на пара 15-20 минути. Това е китайският хляб.

rozali.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Кифлички с мармалад

Писане by styyni on Вто 18 Май 2010, 15:02


Порции: 24 кифлички
Необходимо време: 2 часа


Продукти:


6 яйца
300г. захар
12 с.л. мазнина (мас)
30г. коняк
1/2 мая
2 ч.ч. мляко
кората на 1 лимон
1 1/2 кг. брашно


Начин на приготвяне:

1. Маята се разбива в 1 ч.ч. леко затоплено мляко и се прибавя брашно докато стане на кашичка.
2. Разбиват се яйцата.
3. Захарта се стопява в останалото мляко. Оставя се да изстине.
4. Брашното се пресява в тавата в която ще се меси.Прави се кладенче и се сипват: Разбитите яйца, млякото със захарта, мазнината, коняка, лимона и втасалата мая.
5. Разбърква се с вилица докато се получи тесто. Меси се докато стане средно твърдо. Оставя се да втаса на топло покрито с кърпа.
6. След като втаса, се късат топчета и се разточват на малки корички. Делят се на се на 8 триъгълничета. Поставя се мармалада и се завива към средата(към върха).Оставя се пак да втаса.
7. Преди да се сложат да се пекат се намазват с жълтък и малко олио. Нареждат се на рядко в тава и се пекат до зачервяване на 220 градуса

Бележки:

Омесва се с малко олио за да не лепи. След като се извадят се покриват с кърпа за да омекнат коричките.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Уникални кифлички

Писане by styyni on Вто 18 Май 2010, 15:06

Продукти:

400 мл.прясно мляко
4 яйца
1/2 ч.ч мас
1 кубче мая(42гр.)
1 к.л сол ако искате да са солени или 3 к.л. захар за сладки
брашно колкото поеме за средно меко тесто (около 800-900гр.)


Начин на приготвяне:

Всичко се замесва, оставя се да втаса след това се разделя на топки разточват се на кръг режат се на триъгълници и пълнежа вече по ваше желание. Нареждат се в намазани с мазнина тави оставят се да втасат мажат се с жълтък поръсват се с крист. Захар и се печат на 180 градуса до зачервяване!

Бележки:

p.s. от яйцата се оставя единия жълтък за намазване

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Биренки

Писане by styyni on Вто 18 Май 2010, 15:20

Необходимо време: 50 минути

Продукти:

250 мл. бира
1 ч.л сода
1/2 бакпулвер
брашно (3-4 ч.ч) - колкото поеме да не е много лепкаво тестото
2 ч.л джоджен
19-25 маслини
200 гр. сирене
2-3 л. червен пипер


Начин на приготвяне:


Бирата се излива в купа за месене на тесто. Добавя се содата и бакпулвера , разбърква се с лъжица. Добавя се брашното , което преди това трябва да се пресити , за да е по меко тестото. Слагаме джоджена , маслини. Настъргваме сиренето и го добавяме към сместа. Омесваме го да се оформи хубава топка , след което разпределяме тестото на равни части и омесваме малки топчици , които поставяме в предварително намаслена тавичка. Вземаме един нож и леко правим малки разрези на топчиците , поръсваме с червен пипер всяка една. Включваме печката на 200-250 градуса , за да се загрее и после намаля ме температурата на 180. Поставяме тавичката в печката , печем за около 30-40 минути , докато са готови.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Пърленки със зелен лук

Писане by Lindzi on Сря 23 Юни 2010, 10:32

Други тестени изделия - Page 2 2uohyf8
1ч.ч.=240мл

3ч.ч.
брашно
1 1/4ч.ч.гореща вода
7-8 стръка зелен лук
сол
черен
пипер
зехтин/олио

В купа слагаме брашното и след това изливаме
горещата вода.Омесваме тестото.Слагаме тестото в купа ,покриваме и
оставяме
около час да поистине и отпусне.След това разделяме на 16
топки.Намазняваме всяка топка,разточваме на тънко и поръсваме
около 1
чаена лъжица нарязан лук(предварително нарязан и овкусен с черния пепер
и сол).
Завиваме на руло и след това пак завиваме на кръг.Полученото
кръгче го разточваме на тънко.
Други тестени изделия - Page 2 1221zltДруги тестени изделия - Page 2 2v26ps9Други тестени изделия - Page 2 S42ck9

Плънката може да
се замени с праз,маслини,спанак,магданоз или сирене.

Източник

И тъй като ми хареса - ето ги и моите пърленки, но със сирене.


Други тестени изделия - Page 2 99a528fec218
Други тестени изделия - Page 2 Fce45501688f
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Пита "Слънце"

Писане by Lindzi on Сря 23 Юни 2010, 10:48

Питка по рецептата на Хриси.



1 кубче мая

300 мл. прясно мляко

4 с.л.олио

5 с.л. кисело мляко

1 с.л. захар

1 с.л. сол

3 яйца

килограм брашно





Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв
случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте
маята да втаса( започва постепенно да бухва). След като втаса маята в тава
слагате брашно и смесвате всички продукти по- горе, да не забравите и другата
половина от прясното мляко! Слагате вече бухналата мая и си мееесите до
припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100
пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и
пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки, омесвате и оставате да втаса пак за 10-на минути. След това прибирате брашното и започвате работа само с олио.
Намазва се плота и точилката и ръцете ви и се разточват три правоъгълни
кори. Дабели около сантиметър и се слагат една върху друга,като по между
им се маже с олио хубаво. Навива се на руло. Рулото се реже по следния
начин:



Други тестени изделия - Page 2 004837895



След това малките рулца се режат по диагонал:



Други тестени изделия - Page 2 004837896



получените форми се редят в тамата с острото на горе.



Други тестени изделия - Page 2 004837897



Нарежда се по ваше желание:



Други тестени изделия - Page 2 004837898

Други тестени изделия - Page 2 004837976



Остава се да втаса пак покрито в кърпа. За мен тайната е в хубавото
втасване на готовата форма. Поне 30 мин. да втасва че и повече, да почне да излиза от тавата.
Чак като е втасала се маже с един
жълтък, разреден с малко прясно мляко и олио.
Може да намажете с мед и поръсите със сусам и
маково семе.

Слагате в предварително загрята фурна на 180 градуса. Първо отдолу, после равномерно за около 40 мин, проверявате с клечка за зъби.


Други тестени изделия - Page 2 004837973



Горещата питка се намазва обилно отгоре с маргарин или краве масло и се завива за пет
минутки да обиколи нивата.

Източник

И моята пита:
Други тестени изделия - Page 2 9a5e977f7cabДруги тестени изделия - Page 2 D90e9f5a8eedДруги тестени изделия - Page 2 55d5a53b0f00Други тестени изделия - Page 2 0a3a2ea753b0
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Кашкавалени рулца

Писане by Lindzi on Сря 06 Окт 2010, 10:53

Кашкавалени рулца

Други тестени изделия - Page 2 Cheese_buns

Продукти за 16 броя:
20 гр прясна мая или 7 гр суха
600-650 гр брашно
1 ч.л.сол
1 с.л.захар
2 яйца
250 мл топло мляко
100 мл разтопена свинска мас

Плънка:
150-200 гр кашкавал

За намазване:
1 жълтък+2 с.л.прясно мляко
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:
Разтворете маята и захарта в половината мляко, покрийте и оставете на топло да втаса 10-15 минути.
В купа пресейте брашното и солта, направете кладенче в средата.
Изсипете в него разбитите яйца, останалото мляко и замесете меко тесто.
Извадете го на работния плот и месете, като прибавяте постепенно мазнината и месете докато не я поеме изцяло.
Оформете тестото на топка, поставете го в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си.
Извадете тестото от купата, поставете го на леко набрашнена повърхност, разделете го на 16 равни части.
Разточете всяка на кръг с диаметър 10 см, сложете парче кашкавал, завийте го на руло.
Наредете в намазнена или покрита с хартия за печене тава, покрийте с кърпа и оставете да втасат 20 минути.
Намажете ги с разбития в прясното мляко жълтък, поръсете със сусам.
Печете ги 20-30 минути в загрята до 180 гр фурна.

Други тестени изделия - Page 2 Cheese_buns1

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Вкусна закуска - Топли мекички от грис

Писане by styyni on Чет 07 Окт 2010, 21:55

Други тестени изделия - Page 2 %D0%B7%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B0
Какво ще Ви е нужно:


180г грис
Натурална гъста сметана - 250г
3бр. яйца
170г. захар
1 к.л. сол
Краве масло 30г.
Хлебна сода - 1 к.л.
Пудра захар


Как да ги приготвите:


Яйцата се разбиват със захарта,добавя се разтопеното краве масло и сметаната. Постепенно добаветегриса, като непрестанно разбърквате до получаването на меко тесто.Оставете тестото да престои за около 20 минути. Преди да изпечетедобавете хлебната сода, погасена в 1 ч.л. сметана и отново разбъркайте.
Изпечете в намазани с масло формички на температура 180 градуса за около 30 минути.
Поднесете тоопли, поръсени с пудра захар или конфитюр.


Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Солен кекс със сирене, кренвирш и маслини

Писане by styyni on Пет 08 Окт 2010, 16:28

Други тестени изделия - Page 2 Bfb60b234058
Продукти:

2 яйца
1ч.ч.кис.мляко+1ч.л.сода за хляб
2ч.ч. брашно
1ч.ч.сирене(настъргано)
1/2 кренвирш
5-6 маслинки
3с.л.олио
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата,прибавяме млякото с разбитата в него сода,олиото,брашното и накрая сиренето,кренвиршите( нарязани на ситни кубчета )и маслинки на ивички.
Пече се в намаслена с олио тава (може и в кексова форма)
Печем на 180 градуса,на средна скара.
Добър апeтит! Други тестени изделия - Page 2 704135
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Спагети с кренвирш

Писане by Schatzе on Съб 20 Ное 2010, 23:33

Кулинарна магия и интересно забавление за вас и децата. Искате ли да участвуват в приготвянето на вечерята? Ето какво ще ви предложа.
Вземете един пакет спагети, или дълго фиде, кленвирши или шунка, може и малко морковчета. Покажете на детето, как да промуши спагетите през кренвирша. Сложете да се свари в подсолена вода. Соса остава да направите, както се предполага сами.

Други тестени изделия - Page 2 Sausag10
Други тестени изделия - Page 2 Sausag11
Други тестени изделия - Page 2 Sausag12
Други тестени изделия - Page 2 Sausag13
Други тестени изделия - Page 2 Sausag14
Други тестени изделия - Page 2 Sausag15
Други тестени изделия - Page 2 Sausag16
Други тестени изделия - Page 2 Sausag17

След сваряването - сервирайте в чиний и се радвайте на усмивката на вашето дете, че е помогнало в приготовлението.

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Раирани кифлички с кашкавал

Писане by Lindzi on Сря 24 Авг 2011, 09:03

Раирани кифлички с кашкавал

Други тестени изделия - Page 2 1111_35687

Продукти:
200 мл прясно мляко
2 с л захар
1 1/4 ч л суха мая
или 18 г прясна мая
1 ч л сол
20 г краве масло
или 20 мл олио
300-320 г брашно

150 г нарязан кашкавал тип Гауда

за намазване
1 яйце
1 с л прясно мляко
1 ч л олио

Приготвяне:

• Маята се разтваря в 100 мл топло мляко заедно с 1 с л захар и 1 с л брашно.
• Разбърква се добре и се оставя на топло за 10 минути.
• Брашното се пресява заедно със солта, добавят се захарта, млякото и шупналата мая.
• Омесва се тесто, като накрая се прибавя и маслото(олио).

• Меси още 10-15 минути до еластично, гладко и нелепнещо тесто.
• Тестото се оформя на топка и се поставя в намаслена купа.
• Покрива се и се оставя на топло да втаса за 40 минути.
• Бухналото тесто се разделя на 16 топки (1 топка = 37 г).

• Всяка топка се разточва на овална питка.
• В основата се слага по малко кашкавал, а от другата страна се правят 3 разреза.
• Навиват се кифлички.
• Нареждат се на разстояние в намазана с масло тава със "шева" отдолу.
• Покриват се и се оставят да втасат за 15 минути.
• Намазват се с разбитото яйце с мляко и олио.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 220 С за 10-12 минути до златист цвят.
• Охлаждат се върху метална скара.

Бележки:

** Кифличките също така могат да бъдат и сладки : с шоколад, локум, мармелад и поръсени преди печене със захар.


Други тестени изделия - Page 2 1111_82382Други тестени изделия - Page 2 1111_67797Други тестени изделия - Page 2 1111_89360Други тестени изделия - Page 2 1111_43423
Други тестени изделия - Page 2 1111_29639Други тестени изделия - Page 2 1111_18886Други тестени изделия - Page 2 1111_85233Други тестени изделия - Page 2 1111_87931
Други тестени изделия - Page 2 1111_45562Други тестени изделия - Page 2 1111_46184Други тестени изделия - Page 2 1111_75386Други тестени изделия - Page 2 1111_18735

Източник: Гответе с мен
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Питки със сирене

Писане by styyni on Пет 07 Окт 2011, 08:35

Други тестени изделия - Page 2 869393077b0d
ПРОДУКТИ:
1 яйце
1ч.ч.кис.мляко
1ч.ч. натрошено сирене
3ч.ч. брашно
1ч.л.сода
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всичко се разбърква-става лепкаво тесто,оформят се топки и нареждаме в намаслена тава.На всяка топчица правим вдлъбнатинка и поставяме масло или маргарин.Печем в загрята фурна на 180 градуса.
!!!Може да се пекат и във форми за мъфини и по-желание да се добави в тестото-чубрица,маслини,шарена сол,сусам.

ДОБЪР АПЕТИТ!

styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Други тестени изделия - Page 2 Empty Re: Други тестени изделия

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите