Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай.

Go down

Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. Empty Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай.

Писане by mavi on Вто 10 Фев 2009, 11:08

Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. 533

Ако шефът ви е като повечето шефове, сигурно е непрекъснато ангажиран и трудно достъпен. И вероятно – няма време за приказки, особено за “празни”, според него. Ако пък вие искате да укрепите позициите си в компанията и пред началството, има някои неща, които никога и по никакъв повод не бива да изразявате пред него гласно. Ето кои са забранените изрази:

Трябва да говоря с вас, много е важно
Това, което изглежда толкова важно за вас, може би изглежда банално за шефа ви. Ръководителят на една компания не разполага с време да отговаря на всеки въпрос на подчинените си, още повече, ако служителят може да намери отговора сам. Поради тази причина е по-добре кратко да се съобщи темата на разговор, за да може началникът сам да реши дали въпросът е актуален и спешен и дали се налага да отдели време за решението му.

Няма нужда да се уча, аз знам всичко необходимо
Не бива да казвате пред шефа си, че знаете всичко по отношение на работата си. На първо място това може да раздразни началника, защото се предполага, че той/тя е човека, който знае всичко и освен това може да реши да ви докаже, че не знаете всичко... Най-вероятно ще успее, а на вас ще ви се “стъжни живота”.

Не разбирам
Вярно е, че е по-добре да питате, когато не разбирате нещо, вместо да сгрешите, но ако постоянно са ви необходими инструкции, за да вършите работата си, това – с основание – може да предизвика раздразнение у шефа ви и да го накара да си задава въпроси относно вашето място в компанията. По-добре помолете колега да ви насочи откъде да получите необходимата информация и да ви обясни това, което не разбирате.

Може ли да повторите още веднъж?
Ако често ви се случва да помолите казаното от шефа да бъде повторено, то това ще бъде сигнал, че не внимавате и не слушате, когато той/тя говори. А няма шеф, който да преглътне лесно това, че някой не го слуша внимателно.

Това не е по моя вина
Ако не можа да докажете, никога не казвайте, че вината не е ваша, а на някой друг. Това се интерпретира от началниците като израз на вашата неспособност да поемате отговорност за делата си, особено за грешките.

Това не ми влиза в задълженията
В днешно време работата в екип се толерира изключително, а в екипа често всеки върши всичко. Освен това, задълженията ви са това, което ви каже шефа. Ако не ви харесва, намерете си друг шеф. Друг вариант – станете си сама шеф.

Колегата Х ми причинява това и това
Не трябва да се обръщате към началника си да решава проблемите ви с ваши колеги. Опитайте да решите проблема сама и се обръщайте към шефа си само в краен случай – например, при сексуален тормоз.

Имам семейство и деца
От една страна не сте длъжна да оставате всеки ден след работно време и ако това е практика във вашата фирма, може би е добре да се огледате за ново работно място. Ако обаче става въпрос за инцидентно натоварване, заради срокове, би трябвало да проявите лоялност и разбиране.

_________________
Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. 23578
Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. 23579
Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. Empty Re: Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай.

Писане by mamazavinagi on Вто 10 Фев 2009, 17:49

Трябва да говоря с вас, много е важно

Аз си признавам, че съм казвала това, ама те тия сега такива неща са изброили, че то излиза така, че не би трябвало да говориш с шефа си все едно.
Хммм
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. Empty Re: Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай.

Писане by Lindzi on Съб 21 Фев 2009, 16:27

Може ли да повторите още веднъж? - аз това и тогава...се зачудих защо го попитах. Срам ме е Ама ...каквото кажа, всичко ще е оправдание, така че ще мълча.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай. Empty Re: Какво не бива да казвате на шефа си в никакъв случай.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите