Skype за iPhone: изтеглен милион пъти

Go down

Skype за iPhone: изтеглен милион пъти Empty Skype за iPhone: изтеглен милион пъти

Писане by bambolina on Пон 06 Апр 2009, 21:55

Skype за iPhone: изтеглен милион пъти B61706b7ef
Очакванията появата на Skype за вездесъщия телефон на Apple да доведе до нов пик на популярността на програмата се потвърдиха напълно.

Статистиките, които Skype публикуваха два дни след дебюта на iPhone версията, са шокиращи.

Официалното Skype приложение за iPhone, от появата си в iTunes Store вече е надминало един милион изтегляния. Простата сметка показва, че софтуерът е бил изтеглян средно шест пъти в секундата. По твърдения на Skype това го прави един от рекордьорите по брой изтегляния сред безплатните програми за iPhone.
Skype за iPhone: изтеглен милион пъти 710eed0d3d
Според анализаторите от CCS Insight появата на Skype за телефона на Apple сериозно затвърждава позициите на фирмата в мобилния бранш, където досега те отстъпваха на играчи като Facebook, Twitter и MySpace. Сред сериозните плюсове на Skype за iPhone е фактът, че контактите от програмата се включват в адресната книга на iPhone, така че не се налага потребителите да използват различни указатели за връзка с познатите си онлайн.

Освен това Skype работи и върху новите поколения iPod Touch, използвайки вградената му Wi-Fi функционалност.

И за двете устройства на Apple засега не са достъпни видео-разговори, но фирмата обмисля евентуалното пускане на подобна услуга в обозримо бъдеще. През май ще се появи и версия на Skype за Blackberry.
Skype за iPhone: изтеглен милион пъти C1e808c4a1 Skype за iPhone: изтеглен милион пъти 084643cb61


www.actualno.com
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Skype за iPhone: изтеглен милион пъти Empty Създателите на Skype си го искат обратно

Писане by bambolina on Пон 13 Апр 2009, 21:52

Създателите на Skype Никлас Зенстрьом и Янус Фрис са решили да откупят обратно своя продукт, твърди Ню Йорк Таймс.

Сегашният собственик eBay, който придоби популярната услуга за интернет разговори за 2,6 милиарда долара през 2005 година, така и не съумява да интегрира Skype в основния си бизнес, пише technews.bg.

Освен със собствени средства, Зенстрьом и Фрис ще се опитат да привлекат и инвеститори към сделката по закупуване на Skype.
Предполагаемата сума, която еBay би поискала за VoIP услугата, е около 2 милиарда долара. Според анализатори, минималната цена на Skype е $1,7 милиарда.

Миналата година eBay оцени Skype на 1,4 милирда долара, като така фактически призна, че е направил неизгодна покупка през 2005-а. Неотдавна изпълнителният директор на eBay Джон Донахо заяви, че Skype може да бъде продаден.

Вероятността двамата създатели на приложението да го придобият обратно е най-голяма. Зенстрьом и Фрис, чрез тяхната компания Joltid, държат правата върху технология, която е в основата на Skype.

Наскоро Joltid анулира лиценза на eBay за използване на ключовата технология. Възникналият конфликт едва ли ще бъде решен до края на годината и може да отблъсне други потенциални купувачи.

През 2008 година Skype се утвърди като най-големият оператор на международни гласови комуникации с 8% дял от пазара. Услугата използват на 400 милиона души по света.


www.actualno.com
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите