Счупено огледало? Суеверие или истина?

Go down

question Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 09:30


Случвало ли ви си е да си счупите огледалото?

Счупено огледало? Суеверие или истина? Broken-Glass-psd4315

Имало ли е последствия след това?

Счупено огледало? Суеверие или истина? Th_7816

Или всичко е само на психологическа основа?

Счупено огледало? Суеверие или истина? Help%20wanted
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Далия on Пет 08 Май 2009, 11:20

Може и суеверие да е, но колкото пъти съм чупила огледало, винаги съм се разделяла малко след това с гаджетата си. Виж, 7 години нещастна любов не ме е хващала. Голяма усмивка Или как беше там според суеверието.
Далия
Далия
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 13:04

На колежка снощи в 24 часа паднало портмантото върху огледалото и то се счупило на хиляди малки парченца.
Аз знам, че огледалото носи енергията на този, който го е правил.
А тяхното е направено от нейния мъж.
Но пък една нейна комшийка й казала, че може да е вест от умрял. И наистина има - на 7 май умира майка й миналата година, а на 8 май я погребват.
Това съвпадение ли е или нещо друго?
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Tiny on Пет 08 Май 2009, 13:08

Може да са суеверия, обаче мен много ме е страх от счупено огледало. И сега покрай ремонта, за да не си счупим огледалото съм го пъхнала под леглото на децата, защото няма къде да се закачи.И си ходим вече 2 месеца недоогледани в огледало, но поне съм спокойна.
Tiny
Tiny
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 13:17

Аз счупих веднъж това от чантата ми, малкото огледалце, но пък - нямах май никакви злощастни моменти. Хммм
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Tiny on Пет 08 Май 2009, 13:22

ААаа, то сигурно защото огледалцето е било мъничко и затова си се отървала без последствия. Или пък си късметлийка Усмивка
Tiny
Tiny
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 13:31

...да, имам голям късмет..но имам позната, която невярва в късмета, а в съдбата.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

question Счупеното огледало носи зловеща сила

Писане by Ani76 on Пет 08 Май 2009, 15:21

СЧУПЕНОТО ОГЛЕДАЛО НОСИ ЗЛОВЕЩА СИЛА.
ТО ПАЗИ В СЕБЕ СИ ОБРАЗА НА ОГЛЕЖДАЩИЯТ СЕ.
Счупено огледало? Суеверие или истина? Th_1987 С огледалата са свързани множество поверия. В миналото са ги смятали за подарък от дявола и са мислели, че с тях може да бъде направена магия.Именно затова едно време Иван Грозни заповядал огледалата за него и за неговите жени да се правят от слепи майстори.«За първи път наистина повярвах в поверието за счупеното огледало, -разказва нашата читателка Милена Иванова от Варна, - когато тежко се разболя баща ми. Естествено, лекарите му откриха доста разпространено заболяване, но аз сиспомних, че предния ден той се бръснеше пред едно малко огледало и, без да иска, го бутна с лакът. Огледалото падна на плочките и се разпадна на десетки малки парченца. А на следващия ден баща ми се разболя. Следващият случай ме увери още повече в това, че счупеното огледало е на нещастие. Като шетах из къщи бутнах пудриерата и остави, че се разсипа, но и се счупи огледалцето в нея – точно на половина. На следващата сутрин след това събитие с мъжа ми едва не се изпотрепахме и не стигнахме до развод. Когато, в крайна сметка, се сдобрихме, му разказах за първопричината за кавгата. Той само се разсмя и каза, че ако вярваш на разните му там бабини деветини и стъпка няма да можеш да направиш, без да си навлечеш вниманието на лошите сили.Аз се успокоих и престанах да обръщам внимание на черни котки, разсипана сол и други лоши поверия. Но преди година болестта на баща ми се обостри и той постъпи в болница. Когато видях какво е станало, направо сърцето ми щеше да изскочи – голямото стенно огледало, което беше едва ли не семейна реликва, изведнъж, от само себе си, се беше покрило с гъста мрежа от пукнатини. С предчувствие за нещо ужасно, аз звъннах в болницата. Там дълго сверяваха нещо по някакви документи, а накрая ми съобщиха, че баща ми преди половин час починал...!»


Петдоларова банкнота носи късмет

Най-древното и широко разпространено суеверие гласи, че счупеното огледало носи седем години нещастие. Произходът на това суеверие се губи някъде в мъглата на историята, но може да се предположи, че е свързано с представата, че огледалото отразява душата на човека: ако отражението се разбие, душата също страда., и човекът или умира, или се лишава от възможността след смъртта си да попадне на небето. В Англия съществува любопитен вариант на това суеверие, според който разбитото огледало е на загуба на най-добър приятел. Англичаните обаче знаят начин, по който да се избегне бедата. Трябва да се съберат абсолютно всички парчета от счупеното огледало и да се хвърлят в бързотечаща вода.Водата ще отнесе неприятностите.Американците също смятат счупеното огледало за много лош признак и всякак се стараят да се отърват от неприятните последствия – вадят от джоба си петдоларова банкнота и се кръстят. В Америка смятат, че петдоларовата банкнота носи щастие понеже има магически свойства, наследени от златната монета.

Енергийните потоци на смъртта

Парапсихолозите предполагат, че когато се счупи огледало, натрупаната в него отрицателна енергия се отделя под формата на невидими енергийни потоци, които се носят с луда скорост по стаите на дома. Затова, ако не се вземат мерки веднага след счупването, тази енергия няма да напусне дома, а ще влезе в някой от домочадието с всички, произтичащи от това последствия! Тази история се случила в едно украинско село в края на по-миналия век. В дома на един от селяните внезапно се пръснало висящото на стената огледало. Било заповядано на прислужницата Саломея да събере счупените парчета и да ги изхвърли. Но Саломея го направила само с дребните парченца. Големите занесла в къщи – едното парче закачила над леглото си, а другите раздала на приятелки. Само няколко дни след събитието в селото започнали да се случват наистина невероятни неща. Три дни след счупване на огледалото в местния вид, ей така, от нищото, се удавила Саломея. След нея, без всякаква видима причина, умряла и най-добрата й приятелка. А след още някое време от ръка на неизвестен разбойник загинали още две от приятелките на Саломея, които били отишли за ягоди в гората. Поредицата от тези странни, а в същото време и страшни смъртни случаи, завършила с това, с което и започнала – в селския вир се удавила още една приятелка на прислужницата.

Тайната на огледалото на Набоков

Това мистично огледало попаднало в семейство Ефремови след 1919 г., когато чичото Вадим Ефремов купил къщата, където преди революцията са живели Набокови и където се съхранявали вещи, принадлежащи някога насемейството на знаменитият руски писател. Вадим си спомня, че никога не е могъл да стои в стаята с огледалото без да изпитва ужас. «През цялото време ми се струваше, че не съм сам, че някой стои зад гърба ми и аз чувах някакво учестено дишане. Вратата на стаята се отваряше и затваряше, макар и да не ставаше никакво течение. Когато майка ми каза, че е видяла призрак в тази стая, аз разбрах, че това е призракът на авторът на Лолита.» По време на Великата Отечествена война огледалото било в намиращият се под блокада Ленинград и се оказало единственият оцелял предмет от разрушена от бомбите сграда. Не е известно по какъв начин то е било изпратено с пощенски вагон в Москва и било закачено на стената в жилището на Ефремови. <Аз нееднократно се опитвах да се отърва от това огледало, -казва Вадим, - опитвах се да го закопая в гората, да го скрия по двора, но всеки път се убеждавах, че е напразна загуба на време. Странни и немислими нещастия се струпваха на главите на всички членове на семейството в момента, в който изнасях проклетото огледало от къщата . Затова ми се налагаше всеки път да го връщам обратно. Аз вече свикнах всяка нощ да сънувам покойници, примирих се и с образа на смъртта, който се натрапва в съзнанието ми. Аз не съм екстрасенс, нито се занимавам със спиритизъм и направо се чудя защо Набоков е избрал точно мен.Продължавам да се смятам за нормален човек. Единственото ми желание е да се избавя от това огледало. Бих искал дори да прибегна до помощта на екстрасенси, които да го изчистят от натрупалото се в него. Или, в крайна сметка, просто бих го дал, дето се казва в добри ръце, но засега желаещи няма».Краят на разказаната от Вадим история е печален. След като разбил на парчета ужасното огледало, Вадим се събудил на другата сутрин в реанимацията – попаднал в тежка автомобилна катастрофа.

Магически ритуал

Родните екстрасенси твърдят, че веднага след като се счупи огледало, трябва да плюем през ляво рамо и да кажем «Марш от мен! Махнете се от мен, беди! Да бъде на промяна, а не на беда!» След това, без да докосвате парчетата, бързо кажете следното заклинание: Огледалото падна, с него пропадна и моето нещастие. Огледалото се разби! Разбиха се с него и моите нещастия. Мен,....(името) няма да ме стигнат повече беди! Во имя Отца и Сина и Светия Дух, Амин!”. Следващата операция, която помага да се пречисти жилището от отрицателните енергийни потоци е: намокрете метла и напръскайте с нея парчетата счупено стъкло. След това ги изметете и веднага ги изнесете от дома. Внимание! Не замитайте стъклата (огледалото) в лопатата.Използвайте чиста бяла хартия, неизползвана за друго. Сметете на неяпарчетата и завийте. Внимавайте да не докосвате парчетата с голи ръце!. След това трябва да капнете върху пакета със стъклата кръв от показалеца (така огледалото възвръща астралната си цялост и чистота, а човек си запазва здравето) . След това изнесете на боклука и в никакъв случай не запазвайте парчета. След като се върнете, измийте ръцете си до лактите като казвате «Вода моя, майко моя, измий от мен цялото ми нещастие и ме предпази от болести!» За всеки случай, можете да се измиете и със светена вода.

Васил МРЪЧКОВ

Източник:chudesa.net
Ani76
Ani76
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Mimoza on Съб 16 Май 2009, 23:24

Аз на година чупя поне две огледала, уж все внимавам и хоп строша го.След това изпитвам страх няколко днии докато забравя.
Но нищо лошо не ми се е случило, явно съм късметлиика
Mimoza
Mimoza
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by fionna_sv on Чет 04 Юни 2009, 10:19

Вчера счупих и последното огледало на майка в къщи. Тя имаше прекрасен комплек от девет огледала: големи и малки, с дръжка или без, купила го е преди години от чужбина. Когато бях малка аз счупих най голямото от тях. Тя не ми се е карала никога, когато счупя нещо. Само събра парчетата, почиси пода и побърза да изхвърли остатъците от огледалото. Не помня много добре дали всичките огледала от комплекта аз съм ги счупила. За четери от тях съм сигурна, че аз ги счупих. Не вярвам в суеверия и вярвам, че няма да има някакви лоши последствия за мен или за хората, които обичам. Дано не греша!
fionna_sv
fionna_sv
любител
любител


Върнете се в началото Go down

question Re: Счупено огледало? Суеверие или истина?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите