Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

+13
mavi
desi borisova
zornica.gencheva
malkata_v87
Dani
vilijov
ment
lusien
Tiny
maggi
Ванчето
Lindzi
styyni
17 posters

Страница 4 от 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Гост Пет 31 Юли 2009, 17:12

Ето я рецептата на Торта Мюсли:

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Torta_musli
Продукти:

2 пак. обикновенни бисквити
3 кофички кисело мляко
1/2 пак. мюсли
1/2 ч.ч. пудра захар
1 праскова
1 чепка грозде
(или други сезонни плодове)
Начин на приготвяне:
Разбъркваме
захарта с киселото мляко. В тава редим един ред обикновенни бисквити,
отгоре слагаме мляко, после посипваме с мюсли и редим нарязаната
праскова. После слагаме пак малко кисело мляко. Покриваме с бисквити,
пак мляко, мюсли, нарязано и почистено от семките грозде, кисело мляко
и пак бисквити. Най отгоре слагаме мляко, мюсли и украсяваме с плодове.*
Захарта може да е и по малко, зависи от вкуса. Аз обичам да е по
сладко. А плодовете могат да са различни според сезона. А и може да
сложите повече от два плода.
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Tiny Нед 02 Авг 2009, 00:48

На въпроса на Бени за овесените ми специалитети.
Много бързи и лесни са, диетични и много добре балансирани като състав.
Та, задушават се в 2-3 сл зехтин една главичка настърган лук и един средно голям морков. Добавя се кайма, пуешко или пилешко филе, бекон или шунка/мисля да го пробвам със извара някой път/, позапържва се и мръвката и се добавя 1 чч овесени ядки/фини или обикновени/, сол и черен пипер. Добавя се вода като съотношението ядки - вода е 1/3 , т.е в нашия случай 3 чч вода.
Ври 5-10 мин, но то се вижда кога ядките са поели всичката вода и може и по рано да се свалят от котлона. Аз ги свалих след пет минутки и ги оставих да поизстинат малко.
Може с тази смес да се напълнят доматки като предястие или да се намаже купичка отвътре леко с мазнинка, да се напълни и да се обърне в чинията за сервиране.
Украсата е въпрос на вкус и изобретателност.
За да се получи балансирано хранене, ако не се пълни домат , е добре да се сервира със салатка според сезона.
Не знам добре ли го обясних, но ако имате въпроси - питайте.
Tiny
Tiny
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Нед 02 Авг 2009, 14:01

Благодаря и на двечките! Ще се опитам да ги направя, а тортата я направи сестра ми и каза че е превъторта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Smile23 зходна!
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Tiny Нед 02 Авг 2009, 15:45

Ооооо, тортата се казва Ревю, и освен че е адски лека и вкусна, се прави много лесно.
Tiny
Tiny
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by maggi Пон 10 Авг 2009, 11:16

Котидж пай

  • 500 г кайма
  • 200 г зеленчуков микс (грах, моркови, царевица)
  • 2 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 6-7 бр. картофи
  • гъби
  • телешки бульон
  • кашкавал
  • доматено пюре
  • масло


Зеленчуците се задушават и към тях се прибавя каймата и доматеното пюре, като изври течността да се посгъсти, се слага сместа в тава. От картофите, маслото и кашкавала се прави картофено пюре и се слага над останалата смес, пече се 30-40 минути на 200 С.
торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Dc28f74afaf2
Източник: ТУК
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Пон 10 Авг 2009, 11:18

Златна си Маги.Благодаря ти миличка cuni
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by maggi Пон 10 Авг 2009, 11:34

За нищо Стъни, от мен добавих малко подправки - чубричка, пресни магданоз и целина Усмивка
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by maggi Съб 15 Авг 2009, 12:05

Лусиен, заповядай:

Сладкиш без яйца
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 1 ч.л.сода препълнена
  • 1 ч.ч.захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 и 1/2 ч.ч. брашно
  • ванилия
  • 2чл какао
  • 2-3сл стафиди
  • 1 бурканче от пюре сладко/конфитюр

    В купа се изсипва киселото мляко и се погасява със содата. Добавят се захарта, олиото, брашното на части като се разбърква, ванилията и какаото. Може да се разбие с миксер за да стане гладка сместа. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава с размери 30х20см. Отгоре се слагат стафидите/може и сукани орехи/ и се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути/проверява се с клечка за зъби дали е опечено/.След като се извади от фурната докато е още топъл, сладкиша се намазва със сладкото.
    Идеята взех от една рецепта, но малко я промених по мой вкус Razz

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 2b703fed5a1a
  • maggi
    maggi
    Администратор
    Администратор


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty понички

    Писане by malkata_v87 Пет 21 Авг 2009, 13:41

    За тестото:
    брашно колкото поеме
    50 г. (1/4 ч.ч) маргарин
    щипка сол
    3 с.л захар
    2 жълтъка
    1 и 1/4 ч.ч вода
    ягодов конфитюр или крем (аз сложих яйчен)
    олио за пържене
    пудра захар
    За маята:
    25 г. мая
    1 с.л захар
    1с.л вода
    1с.л брашно
    Продуктите за маята се смесват в купа .Покрива се и се оставя да втаса.В по-голяма купа се смесват брашното за тестото,разтопеният маргарин,солта,захарта и жълтъците.Прибавя се втасалата мая и се разбърква.Бавно и при непрекъснато бъркане се прибавя водата.След като се получи хомогенна смес ,купата се покрива и се оставя да втаса.
    Готовото тесто се разточва върху набрашнена повърхност.С чаша се изрязват кръгчета .В центъра на половината кръгчета се поставя по малко конфитюр.Покриват се с втората половина ,притискат се леко по края и се оставят да втасат още малко.След това се пържат в силно сгорещено олио и се поръсват с пудра захар.Поднасят се топли.

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 1004316q.th
    malkata_v87
    malkata_v87
    упорит
    упорит


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by styyni Съб 29 Авг 2009, 14:00

    Маги,заповядай мила рецептата Razz

    Арабски кекс Голяма усмивка
    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 3b81c1c503ae

    ПРОДУКТИ:
    1 кофичка кисело мляко
    1 ч.л сода за хляб
    2 равни чаени чаши захар
    3 с.л какао
    1/2 чаена чаша олио
    2 чаени чаши брашно


    ЗА СИРОПА:

    1л. вода
    1ч. ч. захар

    Млякото се разбърква със содата. Към него се добавя захарта и какаото (не трябва да е сладко), и пак се разбърква. След това се сипват олиото и брашното до получаването на кексова смес. Пече се на силна фурна предварително загрята. След като изстине се залива с топлия сироп. И поръсваш със кокосови стърготини или намазваш със заквасена сметана, в която е добавена пудрата захар. Голяма усмивка
    styyni
    styyni
    властелина на форума
    властелина на форума


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by maggi Съб 29 Авг 2009, 18:53

    Благодаря Стъни! Евала
    maggi
    maggi
    Администратор
    Администратор


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by maggi Нед 30 Авг 2009, 09:41

    Бени, ето рецептата за Соления кекс, може да му се каже и мързелива баница в кексова форма Намигане

    Продукти:
    3 яйца
    400г кисело мляко
    1чл сода бикарбонат
    1/2чч олио
    1/2чл сол
    200г натрошено сирене
    25сл брашно

    Разбих яйцата, после добавих като разбърквам киселото мляко с разтворената в него сода, олиото, солта, брашното и накрая сиренето. В намаслена кексова форма/или тавичка/ изсипах сместа и сложих в загрята фурна на средно положение на скарата.
    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Eb2f7a0b012a
    maggi
    maggi
    Администратор
    Администратор


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by malkata_v87 Пон 07 Сеп 2009, 16:13

    Тортата я правих с готови купени блатове 3 бр. намазани със сметана +шоколад ,отгоре има захарно тесто само че не оцветено отстрани има бяла сметана а отгоре кръгчетата са правени с щампа за торти за поръсване с пудра захар ,само че дето се мият .Намазвам върху щампата със сметаната (синята) и махам щампата и то си остава отдолу ...Отгоре има сиви топченца за украса и жилибончета.
    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 P0209092145.thето я
    malkata_v87
    malkata_v87
    упорит
    упорит


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty ПЪРЖЕНИЦА

    Писане by zornica.gencheva Сря 09 Сеп 2009, 14:49

    ЧУШКИ
    ЯЙЦА
    ДОМАТИ
    СИРЕНЕ ИЛИ ИЗВАРА
    ЧУШКИТЕ СЕ НАРЯЗВАТ НА ПАРЧЕНЦА МОЖЕ И ПО ЕДРИЧКИ СПОРЕД ПРЕДПОЧИТАНИЯТА,ЗАПЪРЖВАТ СЕ И КАТО ОМЕКНАТ СЕ ПРИБАВЯТ ДОМАТИ,ИЗВАРА,КАТО ОСТАНЕ НА МАЗНИНА СЛАГАТ СЕ ЯЙЦАТА И СЕ ПОСОЛЯВА
    ТИНИ,ТО НЯМА ОПРЕДЕЛЕНА РЕЦЕПТА И ПО КОЛКО ДА СЛАГАШ,ДАНО СЪМ ТИ Я ОПИСАЛА КАКТО ТРЯБВА,МОЖЕШ ДА Я ПРАВИШ И С ВСИЧКИТЕ ПРОДУКТИ ДЕТО СЪМ ГИ НАПИСАЛА А СТАВА САМО:
    ЧУШКИ И ЯЙЦА
    ЧУШКИ,ДОМАТИ И ЯЙЦА
    ЧУШКИ,ИЗВАРА ИЛИ СИРЕНЕ И ЯЙЦА
    АБЕ КАКВОТО ИСКАШ И НАДЕНИЦА МОЖЕ ДА СЛОЖИШ
    zornica.gencheva
    zornica.gencheva
    форум-фен
    форум-фен


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by Tiny Сря 09 Сеп 2009, 14:55

    Благодаря ти Зори!
    Чушките са сурови - нали?
    Защото от печени чушки, домати, сирене и яйца по нашия край му викаме миш-маш.
    Непременно ще пробвам тези комбинации, все пак имам един чувал с пипер.
    Tiny
    Tiny
    спечелен за каузата
    спечелен за каузата


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by zornica.gencheva Сря 09 Сеп 2009, 14:57

    ДА СУРОВИ СА И СИ ГИ РЕЖЕШ НА ПАРЧЕНЦА,
    zornica.gencheva
    zornica.gencheva
    форум-фен
    форум-фен


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by desi borisova Сря 09 Сеп 2009, 22:19

    Качвам снимка на пърженицата тя Зори е написала рецептата.Втази пърженица има чушки, извара, колбас и яйца.
    Spoiler:
    desi borisova
    desi borisova
    спечелен за каузата
    спечелен за каузата


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by Tiny Сря 09 Сеп 2009, 22:32

    Оооо, благодаря Деси.
    Момичета, моята дъщеря ми е купила формичка за 12 мъфини за 5 евро. Ако някоя от вас иска да свирка.
    Tiny
    Tiny
    спечелен за каузата
    спечелен за каузата


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by styyni Пет 11 Сеп 2009, 16:50

    Заповядай Маги!торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 84556

    Сладкиш с маково семе торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 84556
    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 E4108dd77ff1

    Продукти:
    2 ч.ч.пр.мляко
    2 ч.ч. захар
    3 ч.ч. брашно
    1 бакпулвер
    1 каф.ч.олио
    1 пак.маково семе
    Всичко се смесва,пече се в намазана и поръсена тава.Предварително загрята на 180 градуса.След като изтине се реже и се залива със следната смес:
    Глазура:
    2-3 л.какао
    1/2 краве масло(става и с маргарин)
    4-5 с.л.захар
    2-3л.вода


    Последната промяна е направена от styyni на Вто 01 Ное 2011, 11:57; мнението е било променяно общо 1 път
    styyni
    styyni
    властелина на форума
    властелина на форума


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by maggi Пет 11 Сеп 2009, 19:00

    Благодаря Стъни целувчица
    maggi
    maggi
    Администратор
    Администратор


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by malkata_v87 Пон 21 Сеп 2009, 12:59

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Immag0083d.th
    Рецептата за тази торта е много лесна
    3 пандишпанови блата
    сметана
    шоколад за декорация
    Напояваме 1 блат,намазваме със сметана,2 ри блат сметана,3 блат също...Украсявам с бонбони ,Правя си шоколадови форми като със спринцовка си ги рисувам върху хартия за печене.Като замръзнат се отлепят лесно.Слагат се на тортата.Правим си със шприц разни цветчета с оцветена сметана.И това е фантазия..........
    malkata_v87
    malkata_v87
    упорит
    упорит


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by maggi Вто 22 Сеп 2009, 08:42

    Стъни, ето рецептата за щрудела, която имам от свекърва ми:

    Щрудел
    Продукти:
    3-4 яйца
    1 1/2 чч захар
    3-4 настъргани на едро ренде ябълки
    2чч брашно
    1/2чч олио
    1чл сода бикарбонат
    1чч счукани орехи

    Всичко се обърква и се изсипва в намаслена и набрашнена тава. Пече се на умерена температура /както кекс/. Аз дори го опекох в кексовата ми форма Усмивка
    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 D2d5c58ce390
    maggi
    maggi
    Администратор
    Администратор


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by styyni Вто 22 Сеп 2009, 08:44

    Благодаря ти ,Маги Голяма усмивка
    styyni
    styyni
    властелина на форума
    властелина на форума


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Какаова торта без яйца

    Писане by maggi Чет 24 Сеп 2009, 13:07

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 4d24654e1de8 торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 832d76004bd5
    Продукти:
    За блата:
    2чч брашно
    400г кисело мляко
    1чл сода бикарбонат
    2чч захар
    2сл какао
    ванилия и настърган на едро шоколад
    За масления крем:
    125г краве масло
    1чч пудра захар
    2чл какао
    3-4 сл счукани орехи
    За сметановия крем:
    250мл сладкарска сметана
    3 родопчета
    по желание 1чл какао

    Продуктите за блата се смесват и се изсипват в намаслена и набрашнена тава с диаметър 24-25см. Пече се около 20 минути в умерена фурна. След като изстине се разрязва по дължина, намазва с масления крем и се слепват двата блата. За сметановия крем: родопчетата се разтапят на водна баня, и като се охладят се прибавят към полуразбитата сметана. Доразбива се и с крема се намазва тортата. Гарнира се с натрошени 3-4 шоколадови бисквити / може да се настърже и шоколад/ и се правят розички от сметановия крем със шприц.
    maggi
    maggi
    Администратор
    Администратор


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by Lindzi Чет 15 Окт 2009, 09:55

    Ехо, дайте ми идея за тиквеник моля, искам да правя днес - имам една вкусна цигулка и ми се ще това да спретна. торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 287564
    Lindzi
    Lindzi
    SPAMMER
    SPAMMER


    Върнете се в началото Go down

    торта - Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! - Page 4 Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

    Писане by Sponsored content


    Sponsored content


    Върнете се в началото Go down

    Страница 4 от 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

    Върнете се в началото

    - Similar topics

     
    Права за този форум:
    Не Можете да отговаряте на темите