Ястия с кайма
+6
styyni
sa6ito
iananeshkova
Lindzi
mamazavinagi
Dani
10 posters
Страница 2 от 2
Страница 2 от 2 • 1, 2
Щницел-Ани
Продукти:
500 гр. кайма
100 гр. кашкавал
50 мл. прясно мляко
черен пипер
чесън на прах
1 с.л. универсална подправка "Маги"
за панировка:
галета
2яйца
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Всичко се смесва, като кашкавалът се настъргва. Сместа се оставя да престои около 1 час. След това се панират и се пържат в горещо олио.
vkusnotiiki.net
500 гр. кайма
100 гр. кашкавал
50 мл. прясно мляко
черен пипер
чесън на прах
1 с.л. универсална подправка "Маги"
за панировка:
галета
2яйца
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Всичко се смесва, като кашкавалът се настъргва. Сместа се оставя да престои около 1 час. След това се панират и се пържат в горещо олио.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Мусака с кайма и сини домати
Продукти:
3-4 патладжана
3-4 глави лук
1 п. кайма
магданоз
чесън
домати (или доматен сок)
чер. пипер
кимион
сол
1 каф. чаша вода
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват и се запържват. Кромидът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата, магданоза и чесъна. Подправя се с чер.пипер, кимион и сол. В тавичка се нарежда 1 ред патладжани и отгоре се сипва плънката. След плънката се нарежда още един ред патладжани. Отгоре се нареждат нарязаните на шайби домати (или се полива с доматен сок). Прибавя се 1 каф. чаша вода и се слага в фурната докато се запекат доматите.
vkusnotiiki.net
3-4 патладжана
3-4 глави лук
1 п. кайма
магданоз
чесън
домати (или доматен сок)
чер. пипер
кимион
сол
1 каф. чаша вода
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват и се запържват. Кромидът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата, магданоза и чесъна. Подправя се с чер.пипер, кимион и сол. В тавичка се нарежда 1 ред патладжани и отгоре се сипва плънката. След плънката се нарежда още един ред патладжани. Отгоре се нареждат нарязаните на шайби домати (или се полива с доматен сок). Прибавя се 1 каф. чаша вода и се слага в фурната докато се запекат доматите.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Картофени кюфтенца с кайма
Продукти:
10 средно големи картофа
250гр.кайма
1гл.лук
1 яйце
2филиики хляб
магданоз
сол
чер.пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме картофите да се сварят. Режем лука на ситно и го запържваме с каймата. Сварените картофи се рендосват и към тях прибавяме каймата, яйцето, подправките и 2-те навлажнени филии хляб. Омесва се добре, оформят се кюфтета и се пържат в силно загрято олио.
vkusnotiiki.net
10 средно големи картофа
250гр.кайма
1гл.лук
1 яйце
2филиики хляб
магданоз
сол
чер.пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме картофите да се сварят. Режем лука на ситно и го запържваме с каймата. Сварените картофи се рендосват и към тях прибавяме каймата, яйцето, подправките и 2-те навлажнени филии хляб. Омесва се добре, оформят се кюфтета и се пържат в силно загрято олио.
vkusnotiiki.net
mimi_dani- спечелен за каузата
Пълнени кюфтета
500 гр. кайма
1 гл. лук
1 ч.л. ронена чубрица
1 яйце
1 филия бял хляб (без кората)
кимион
черен пипер
50 гр. кашкавал
1 яйце
Вкуснотийки
1 гл. лук
1 ч.л. ронена чубрица
1 яйце
1 филия бял хляб (без кората)
кимион
черен пипер
50 гр. кашкавал
1 яйце
Омесвате каймата с настъргания лук, чубрица, кимион, яйцето и накиснатия в вода и изстискан филия хляб, като за кюфтета. Сварявате яйцето, и го натрошавате, след това взимате, малко кайма разстилате я като за мекица, слагате малко яйце и настърган кашкавал, и го затваряте, пържите в нагорещена мазнина.
Вкуснотийки
Lindzi- SPAMMER
Яхния от кюфтета с доматен сос в гювеч
Кайма за кюфтета
Домати - един буркан 700 мл., мляни
Лук - 2 глави
Чесън - скилидките на една средно голяма глава
Червен пипер
Олио, сол, захар, подправки за каймата
Първо омесвам каймата с подправките - чубрица, черен пипер. Оставям да си поеме каймата и започвам нареждането на гювеча - нарязвам лука и чесъна, поливам ги олио, червен пипер - 1,5 лъжички-мерки от бебешко мляко /моите са такива и са много точни/. Изсипвам буркана домати и всичко обърквам добре. Започвам приготвянето на кюфтенцата - оформям топки с около 6 см диаметър, овалвам в брашно и пускам в гювеча. Така до последната кайма.
След това заливам с 1 буркан и половина вода - от този на доматите и мятам в студена фурна за около 2,5 часа. Вадим и гледаме - ако е много рядко го сгъстяваме с брашно до гъстота по наш вкус и ако ни е кисело от доматите - слагаме около 3-4 лъжички-мерки пак от бебешко мляко, захар.
Аз лично слагам една лъжичка захар - опитвам, ако ми е кисело слагам още една и пак опитвам и така докато не ми стане добре на езика - хем леко кисело от доматите, но и не неприятно. Връщаме обратно във фурната за още около 20 минути да поври брашното.
http://vkusnotiiki.net
Домати - един буркан 700 мл., мляни
Лук - 2 глави
Чесън - скилидките на една средно голяма глава
Червен пипер
Олио, сол, захар, подправки за каймата
Първо омесвам каймата с подправките - чубрица, черен пипер. Оставям да си поеме каймата и започвам нареждането на гювеча - нарязвам лука и чесъна, поливам ги олио, червен пипер - 1,5 лъжички-мерки от бебешко мляко /моите са такива и са много точни/. Изсипвам буркана домати и всичко обърквам добре. Започвам приготвянето на кюфтенцата - оформям топки с около 6 см диаметър, овалвам в брашно и пускам в гювеча. Така до последната кайма.
След това заливам с 1 буркан и половина вода - от този на доматите и мятам в студена фурна за около 2,5 часа. Вадим и гледаме - ако е много рядко го сгъстяваме с брашно до гъстота по наш вкус и ако ни е кисело от доматите - слагаме около 3-4 лъжички-мерки пак от бебешко мляко, захар.
Аз лично слагам една лъжичка захар - опитвам, ако ми е кисело слагам още една и пак опитвам и така докато не ми стане добре на езика - хем леко кисело от доматите, но и не неприятно. Връщаме обратно във фурната за още около 20 минути да поври брашното.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Плескавица
1 кг телешка кайма
300гр бекон
300гр кашкавал
1 сл вегета
черен и лют пипер на вкус
Беконът и кашкавалът се нарязват на малки кубчета. Каймата се омесва с вегетата и черен и лют пипер на вкус. Разстила се кръг от кайма с дебелина 1-2см. поставя се плънката и се оформя голямо кюфте. Плескавицата се изпича на скара от двете страни.
http://vkusnotiiki.net
300гр бекон
300гр кашкавал
1 сл вегета
черен и лют пипер на вкус
Беконът и кашкавалът се нарязват на малки кубчета. Каймата се омесва с вегетата и черен и лют пипер на вкус. Разстила се кръг от кайма с дебелина 1-2см. поставя се плънката и се оформя голямо кюфте. Плескавицата се изпича на скара от двете страни.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Лучник с кайма
http://rusanka-kulinaria.blogspot.com/
за тестото:
1 яйце
2-3 лъжици кисело мляко
1 лъжица сол
1 лъжичка захар
2-3 лъжици олио
1кубче мая
брашно за средно меко тесто
за плънката:
4-5 глави лук нарязан на филийки
кайма
черен пипер
cол на вкус
червен пипер
чубрица
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
От посочените продукти замесваме тесто.Докато то втасва правим плънката.Запържваме лука и след това прибавяме каймата и също го запържваме. Накрая слагаме подправките. Разточваме кора дебела колкото пръст и слагаме в тавата. Изтегляме краищата на кората малко нагоре. Намазваме с плънката. Отгоре слагаме другата кора и след като втаса го печем.
rusanka- начинаещ
Пържени яйца с кайма
Продукти:
5 яйца
1 пакетче кайма
1 домат
1 чушка /капия/
2 сп.л сол
Начин на приготвяне:
5 яйца
1 пакетче кайма
1 домат
1 чушка /капия/
2 сп.л сол
Начин на приготвяне:
Домата и чушката се режат на кубчета и заедно с каймата се пържат на горещо олио, като постоянно се бъркат, след като се изпържат се добавят и яйцата. Подправя се със сол.
Източник
maggi- Администратор
Зепеканка
500 гр. кайма
1 глава лук
1 кг. картофи(или 1 кутия картофено пюре)
чубрица
сол
200гр.сирене
150гр.кашкавал
Омесвате каймата със ситно нарязаният лук, чубрицата и малко сол. Ако използвате готово пюре го правите, ако не сварявате картофите и ги пасирате. В тава разстилате готовата кайма, след което отгоре насипвате картофеното пюре и заглаждате. Слагате да се пече около 20 мин. на 250 градуса, а накрая посипвате натрошеното сирене и настърганият кашкавал отгоре докато хване лека коричка с златист цвят.
http://vkusnotiiki.net1 глава лук
1 кг. картофи(или 1 кутия картофено пюре)
чубрица
сол
200гр.сирене
150гр.кашкавал
Омесвате каймата със ситно нарязаният лук, чубрицата и малко сол. Ако използвате готово пюре го правите, ако не сварявате картофите и ги пасирате. В тава разстилате готовата кайма, след което отгоре насипвате картофеното пюре и заглаждате. Слагате да се пече около 20 мин. на 250 градуса, а накрая посипвате натрошеното сирене и настърганият кашкавал отгоре докато хване лека коричка с златист цвят.
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия с кайма
Ето една рецепта с кайма от мен
Голямото кюфте
Омесва се каймата като за кюфтета - филийка накиснат бял хляб, 1 яйце, ситно нарязан лук, сол, черен пипир, кимион, лъжица кисело мляко със щипка сода вътре.
Така омесената кайма се разтила в кръгла тавичка с диаметър около 30 см, леко намазана с мазнина. Отгоре се нареждат парченца домат и кашкавал и се запича във фурната.
Сервира се със салата според сезона
Голямото кюфте
Омесва се каймата като за кюфтета - филийка накиснат бял хляб, 1 яйце, ситно нарязан лук, сол, черен пипир, кимион, лъжица кисело мляко със щипка сода вътре.
Така омесената кайма се разтила в кръгла тавичка с диаметър около 30 см, леко намазана с мазнина. Отгоре се нареждат парченца домат и кашкавал и се запича във фурната.
Сервира се със салата според сезона
Tiny- спечелен за каузата
Страница 2 от 2 • 1, 2
Страница 2 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|