Юмейхо терапия

Go down

Юмейхо терапия Empty Юмейхо терапия

Писане by Lindzi on Сря 28 Апр 2010, 15:54

Юмейхо терапия 12542_0
Юмейхо терапията е метод за подпомагане на тялото да се самовъзстановява. Увеличава жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Известен е още като Източен божествен масаж (хълбочно – притискащо – разтриваща – изправящо – наместваща терапия). Сайонджи терапията, на името на създателя си идва от Япония, като крайна завършваща система, събрала в себе си мъдростта на традицията на вековни целебни практики от Източна и Централна Азия. Оно Хидеказу заминава за Китай на 16 години в началото на миналия век за да изучава китайското бойно изкуство Чуан Фа / Кемпо/ в манастира Шаолин. Част от него е Дзен Ти Фа /Цялостно лечение/ за възстановяване на монасите от тежкото ежедневие. Масаюки Сайонджи посвещава целия си живот /1943г. – 2005г./ на тази терапия. Систематизира лечебните подходи от учителят си Оно Хидеказу и методи от народната медицина / Ан Ма, Шиацу / в своя система от 100 похвата.
Юмейхо терапия 12542_1
ТЯЛО И СИМЕТРИЯ(хълбочно тазово гръбначна симетрия)

Юмейхо профилактиката приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия в опорнодвигателния апарат е предпоставка за поява на заболявания. Колкото по-сериозен е дисбаланса толкова по-трудно е лечението и по-тежка е болестта. Юмейхо е лечебна практика основаваща се на теорията на промяна на центъра на тежестта на тялото, поради разместване на костите в тазобедрените стави и/или сакроилиачните стави. Нарушената симетрия в човешкото тяло създава напрежение в мускулатурата, притискане на нервни окончания, влошено кръвообращение, застой на лимфата, дискомфорт до болка и подтискане на вътрешните органи. Всъшност това е и концепцията на Хиропрактиката. „Това е механика на живия човек.” Биомеханичните промени са причина за ставните промени в гръбначния стълб и дегенерацията на междупрешленните дискове, мускулни болки, болки във врата и кръста, пириформис синдром, ишиалгия, болки в тазобедрените стави и колената.

Представете си едно красиво разперено ветрило. Всичките му пръчки са заловени и притиснати здраво долу, в една опорна точка. Това придава стабилност и привлекателност на формата му. Ако в тази точка се получи разместване то се отразява върху всички пръчки и така целият образ на ветрилото се изкривява. За човешкото тяло тази съществена опорна точка е тазът. Ето защо всяко разместване в областта на таза (сакроилиачните и тазобедрените стави, и лумбалните прешлени) се отразява на цялостната конструкция и функциониране на организма. Това води до различни заболявания. Причината за това разместване може да бъде пренапрегнатите мускули. Втвърдяването им се предизвиква от стрес независимо от етиологията и патогенезата. Получават се така наречените посторални нарушения. Порочната стойка се съчетава с характерен мускулен дисбаланс. Някои мускули на тялото се скъсяват, а други се разтягат, отслабват и хипотрофират – това се нарича мускулен дисбаланс.

Горен кръстосан синдром. Настъпва отслабване и преразтягане на паравертебралните мускули в гръдния дял на гръбначния стълб(m.erector spine, m.trapezius), средна и долна част (mm.romboidei) и дълбоките флексори на шията и повишен тонус на гръдните мускули (mm.pectoralis major et minor), горна част на m.trapezius m.levator scapulae и m.sternocleidomastoideus. Долен кръстосан синдром (характерен мускулен дисбаланс). Мускулите флексори на тазобедрената става и паравертебралната мускулатура в поясния дял на гръбначния стълб са с повишен тонус. А коремните и седалищните мускули са подтиснати и отслабени.
Юмейхо терапия 12542_2
Метода включва масажни техЮмейхо терапияники за дълбока обработка на мускулатурата, омесване, притискане, разтриване. Припокрива се с точковия масаж по меридианите и рецепторните зони от рефлексотерапията. Чрез дълбока обработка на съединителната тъкан се отпускат и мускулите, като накрая се отблокира всяка една става на тялото. Регулира се кръвната циркулация, метаболизмът се увеличава и веществата, които предизвикват умора, се излъчват, засилва се имунната система. Юмейхо гимнастиката е чудесен метод за профилактика и възстановяване на гъвкавостта и жизнените сили на тялото.
Юмейхо терапия 12542_3
Юмейхо терапията носи облекчение при много остри и хронични проблеми. Помага при заболявания на опорнодвигателния апарат, сърдечносъдовата система, дихателната система, храносмилателната система, нервната и вегетативната система. Възстановяване при екстремни натоварвания – физически и психически, преумора, стрес, лумбалгия, остиофити, гръбначни изкривявания – скилиози и кифози, болки в гърба, кръста и шията, общи болки в ставите и мускулите. Изключително добре се повлиява хълбочно разместване при жени след раждане, които изпитват дискомфорт. Като холестична практика – блокирането на циркулиращата енергия по каналите на тялото води до влошаване на здравето. Човешкото тяло е микрокосмос в макрокосмоса. Меридианите и вътрешните органи /Дзан Фу органи/ се управляват от петте елемента /огън, земя, метал, вода, дърво /, както и Ин и Ян. Нито един не е доминиращ.

Терапията е насочена към цялостната личност на физическо, психическо, емоционално и духовно ниво и подхожда към човека, като към личност, а не към болестта и нейните синдроми.
rozali.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Юмейхо терапия Empty Юмейхо терапия - отговори

Писане by Lindzi on Пон 03 Май 2010, 13:26

Възможно ли е човек напълно да се излекува Юмейхо терапията от сколиоза и кифоза чрез метода и до навършване на каква възраст е възможно това?

Отговор: Това общо заболяване трябва да се разграничава точно от сколиотични деформации при разлика в дължините на долните крайници, при болка в областта на гръбначния стълб (анталгична сколиоза) при порочна стойка .А сколиозата е трайно изкривяване на гръбначния стълб във фронтална равнина, заедно с торзионна деформация. При тези случаи след отстраняване на причината, гръбначния стълб се изправя, а също така липсва и торзионна деформация на прешлените. Честотата на заболяването варира от 7 % до 23 % и е по-често при момичетата.
Тя е твърде разнообразна по отношение на причините за възникване, степента на изкривяване, локализацията и скоростта на развитие. Тя може да бъде: ВРОДЕНА, ПРИДОБИТА, ИДИОПАТИЧНА.Обект на нашата работа е идиопатичната сколиоза.
Най-благотворно се повлияват пациенти които да не са завършили все още растежа си до към 21 години, след това лечението е много по бавно и продължително като естественно е комбинирано с ЛФК (лечебна физкултура) и плуване.


Занимавате ли се с лечение при изкривяване на шия с диагноза тортиколис спастика и дискова херния шийна на С4 С5?

Отговори: Не мисля че е уместно във вашият случай да се използва Юмейхо терапия. По удачно е да се подходи с кинезитерапия – тоест това включва : лечебен масаж , специални техники за разтягане на скъсените мускули (да се възтанови еластичноста на стерноклеидомастоидеуса ), изправителни и мобилизиращи упражнения. От физикалните средства най-добро приложение намират парафиновите апликации.Евентуално се използват шийни яки корсети тип Миневра или по Шанц и др.Евентуално оперативно лечение на двете дистални крачета. Това може да се направи във всяка една болница в отделение по Физиотерапия и рехабилитация.

На 35години съм, имам дискова херния на ниво L5-S1 от почти 8 години. През последната година съм с постоянни болки и вземам постоянно обезболяващи. Ще ми помогне ли юмейхо терапията да се почувствам по-добре?


Отговори:
След като премине острият периот евентуално се работи но ви препоръчвам да дойдете в Болница Токуда София на преглед и да се прецени дали сте показен за юмейхо терапия или не ( най-добре е ако имате ядрено магнитен резонанс )
- така от разтояние е много условно да се каже ,а и не е пофесионално!


Интересува ме дали този метод може да ми помогне за възпален седалищен нерв. От 3 месеца имам непоносими болки и всичко, което изпробвах до сега, е без никакъв резултат. Как да си запиша час?

Отговор:
Предполагам сте ходили на невролог и ви е изписъл милгама, витамин В комплекс и болкоуспокояващи . Тогава когато болката поутихне (да е по малка отколкото в началото ) да не сте в острия период сте показен за работа ! Чрез масажната терапия бихме увеличили трофиката на мускулатурата и респективно на нервус ищиадикус.
ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ в болница ТОКУДА ДКЦ - Физиотерапия и рехабилитация.
За контакти 0887784600
02/403 4925

От около двадесет години боледувам от хроничен артрит. Възможно ли е лечението му с тази терапия. Работите ли и в други градове?


Отговор: Честно казано немисля че е юмеихо терапията е най-подходящата терапия за вас.По-подходящи са кинезитерапията: ЛФК(лечебна физкултура) ПИР(пост изометрична релаксация)УХГ(утрина хигиенна гимнастика) и масаж. Механотерапия –пулитерапия и суспенсионна терапия. Физикална терапия –електрофореза, бипулсатор, УКВ,магнитно поле,парафинолечение,тангентор. В по-големите градове на България се работи юмейхо терапия по масажни студия и единствено за сега в Болница Токуда София.

Преди 15 дни паднах и си ударих главата в областта на тила, в резултат на което имам приплъзване на прешлените и отчупена люспичка от едното връхче. Нямам болки, но нямам и промяна в разположението на прешлените, макар че нося ортопедична яка. Уместно ли е да се обърна за помощ към юмейхо? Има ли полза от тази яка?


Отговор: Би трябвало да доидете на място да се прецени на прегледа и тогава може да се каже дали сте показен за юмейхо терапия или не!Тогава ще най-обективният отговор на вашият въпрос.

Установиха ми че имам ошипяване, подходящ ли е този метод за шипове и предлагате ли такава терапия в Пловдив?

Отговор: Зависи къде точно се намират остиофитите – NB ! -ако се намират в цервикалният дял по-добре е да не рискувате ! Аз лично не познавам колега юмейхист който практикува в Пловдив.

Желая да се подложа на юмейхо терапия, но във В.Търново не ми е известно да има терапевти практикуващи юмейхо. Възможно ли е специалисти като Вас да посещават и други градове в провинцията? През колко време се провеждат сеансите на един терапевтичен курс?

Отговор: Не се сещам за колега юмейхист практикуващ в град В.Търново.
По отношение на това колко пъти би трябвало да се работи
"колко сеанса" - много е относително тоест някой пациени се повлияват още в началото , а за други е необходимо много време ( но ориентировъчно около 10 процедури през ден би трябвало да се повлияе - взависимост от проблема разбира се!)
Благодаря ви за интереса.


Здравейте, аз сам на 35 години и имам коксатроза на тазобедрените стави. Искам да знам дали тази терапия влияе добре на такова заболяване?


Отговор: Заповядайте в болница ТОКУДА ДКЦ - Физиотерапия и рехабилитация. Надявам се да успеем да ви помогнем.

Преди 15 години ме оперираха от сколиоза, но според мен резултатите са никакви. В момента съм леко прегърбена, може ли юмейхо терапията да ми помогне,за да си върна правилната стойка и позиция на тялото? Къде мога да получа такава специализирана помощ?

Отговор: Заповядайте в болница ТОКУДА ДКЦ - Физиотерапия и рехабилитация където би трябвало да минете на преглед при лекар - като носите цялата медицинска документация с която разполагате за етиологията и патогенезата на вашето заболяване. (ако лекарят е преценил че сте показена за терапията – с него коментираме вашето състояние). След прегледа започваме да работим!

Възможно ли е с вашата терапия да се облекчат болките в краката, вследствие двустранна протрузия на L4-L5 - диагноза и страдание от 2006 г.?

Отговор:
Би трябвало да доидете на място да се прецени на преглед и тогава може да се каже дали сте показен за юмейхо терапия или не - така от разтояние е много условно да се каже ,а и не е пофесионално !
Заповядайте в болница ТОКУДА ДКЦ - Физиотерапия и рехабилитация.
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Юмейхо терапия Empty Юмейхо масаж

Писане by pumpal21 on Сря 18 Авг 2010, 17:12

Мануалната профилактика Юмейхо е терапия, известна още като Сайонджи масажи. Тя идва от Япония като крайна завършена система, събрала в себе си мъдростта и традицията на вековни целебни практики от Централна и Източна Азия. Днес пътят към възвръщане на телесната хармония посредством лечебните масажи е открит и за българина.

Какво е Юмейхо?

Юмейхо терапия 3515_300Юмейхо е цялостна философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и с заобикалящия го свят, включваща в себе си масажни и наместващи техники, гимнастически упражнения и вътрешни практики, целящи да съвместят центъра на тежестта с енергийния център на човека.
Юмейхо профилактиката е лечебен метод за изправяне на костите на цялото тяло, отпускането на неговите мускули и съединителна тъкан и за радикалното премахване на болести, причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на тялото.

Юмейхо в началото

В началото на миналия век шестнадесетгодишният японски младеж Оно Хидеказу заминава за Китай, за да изучава китайското бойно изкуство Чуан Фа (Кемпо). По онова време лечебното изкуство "Дзен ти фа" се преподавало наравно с бойните практики и така младият Оно го изучил и практикувал в Китай чак до края на Втората световна война. След войната Хидеказу се завръща у дома в Япония и учи различни местни лечебни практики и масажни терапии, с които създава нова комбинирана дисциплина, която с времето се доказва като успешна.
Роден в Токио през 1943 г. Масаюки Сайонджи работи като преподавател по китайски език и калиграфия, когато се запознава с Оно Хидеказу. Той посвещава цялата си младост на изучаването на лечебните подходи, които му предава Оно и ги систематизира в своя система от сто похвата, наречена "Хълбочно-наместваща Юмейхо терапия". До края на живота си през 2003 г. Сайонджи практикува метода в основания от него в Токио Международен институт по превантивна медицина. Днес изкуството на профилактичната терапия Юмейхо е световно разпространено. У нас то е достъпно за жителите на по-големите градове в България, където масажите се практикуват в Юмейхо студиа.

Юмейхо - цели и възможности

Основна цел на Юмейхо е да възстанови естествения баланс в тялото, заложен му от природата.Това се постига чрез сложна система от похвати за наместване и фиксиране на костите, чрез теглене, изправяне и вертикален натиск, които възвръщат първоначалната симетрия в стойката и носят висок лечебен ефект.
За Юмейхо терапевта всички болести намират своето начало в ненормалното положение на хълбочните кости. Преди всичко трябва да се намести изкълчената става и да се нормализира равновесието на костите и мускулите на тялото. Хълбочно-наместващата профилактика е най-подходяща.Тя има за цел да възстанови телесното равновесие чрез мобилизиране на жизнените оздравяващи сили и така да върне здравето на болния. Същността на този метод се основава върху теорията за центъра на тежестта, според която здравето зависи от равновесието на тялото. Целта на метода е да облекчи болката и да изкорени болестите. Това е причината методиката да се нарича "основна профилактика".

Човешкото тяло и симетрията

Юмейхо профилактиката приема симетрията за здраве, а липсата на симетрия в опорно-двигателния апарат е предпоставка за появата на заболявания. Колкото по-сериозен е дисбалансът, толкова по-трудно е лечението и по-тежка болестта. Ето защо от профилактичната терапия е добре да се възползват както хора в зряла възраст, така и младежи, юноши и деца. Юмейхо диагностиката бива сетивна и зрителна.
При прав стоеж човешкото тяло е почти симетрично по отношение на вертикалната линия, следваща гръбнака. При здрав организъм тази вертикална линия се пресича с раменната и хълбочната, с които образува прави ъгли. Всяко изкълчване нарушава тази симетрия.Тези ъгли вляво или вдясно, стават остри или тъпи. Едното рамо е по-високо от другото, единият хълбок е по-висок от другия, единият крак е по-къс от другия. Диагнозата се поставя лесно и когато се установи нарушение в симетрията на ходилата, ръцете, лицето, в легнало или седнало положение, при различни движения на очите и др. Само един от тези признаци е достатъчен за становището на лечителя. Към горното може да се прибави и втвърдяването на мускулатурата в засегнатите участъци.
Приема се, че е нормално при спокойно състояние на човешкото тяло, когато то лежи и въздействието на земното притегляне е минимално, мускулатурата да бъде отпусната и с такава дължина, че да не изменя симетрията на костите, за които тя е захваната непосредствено или чрез лигаменти. В случай, че съществуват дразнения върху мускулните групи, ако има някакво неравномерно натоварване поради изместване на костите, ако спрямо земното притегляне те са насочени в неестествено направление, ако има възбуждания, които изискват удължаване на тези мускули - тогава спонтанно се получава контракция, свиване, съкращаване. Подобно състояние изисква специална намеса.

Подходите на Юмейхо терапията за възвръщане на симетрията

Юмейхо лечителят е коректор и ваятел на човешкото тяло. В основата на профилактиката стоят грижите за нормализиране на тазобедрените стави и гръбначния стълб. Анатомичният лумбален участък, наречен талия, е главната ос, опората, която поддържа необходимото равновесие на тялото спрямо земната гравитация.
Омесването, притискането, разтриването, наместването са главни средства за нормализиране на разстроените стави, на втвърдените мускули и на лимфния кръвен застой. Чрез тях се постига премахване на болките и възстановяване на физиологичните функции в техните нормални граници. Премахването на всякакво притискане на капилярната мрежа за телесни течности се явява необходимост. Образно казано, тези участъци на вътрешно напрежение, който се развиват под кожата в съединителната тъкан, могат да се сравнят с мочурище или блато със застояла вода. Можем да кажем, че животът протича в такава замърсена обстановка, която е противоестественна. Това е обратимо, ако се направи дренаж и чрез едно сполучливо отводняване чрез канали ще се получи благоприятна среда за здраве. Нещо подобно може да се получи в човешкото тяло, ако се приложи профилактиката Юмейхо.
Методът изисква тотална профилактика на цялото тяло. Най-напред той решава проблемите с ортопедичен характер: изправяне изкълчените стави на таза, гръбнака, колената и др. В същото време, поради характера на самата техника, върху целия организъм се отразява неговото многостранно въздействие - сегментарно, зонално и пр.
В случай, че започнете Юмейхо профилактика, придържайте се към процедурите системно и без прекъсвания до постигане на траен успех. Терапията се разпростира във времето според индивидуалните особености в дисбалансите на отделния човек, както и според негативното влияние върху симетрията от страна на едностранчивост в ежедневната физическа активност.
Източник_________________
Юмейхо терапия 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Юмейхо терапия Empty Re: Юмейхо терапия

Писане by pumpal21 on Вто 19 Окт 2010, 16:34

Не съществуват неизлечимо болни!

Всяка болест е причинена от нарушаването на естественото равновесие с природата.
Следователно ключът към здравето, силата и щастието, за които сега само мечтаем, се крие във възвръщането на тази хармония.
Юмейхо е един чудесен начин, чрез които това може да стане. В превод, Юмейхо значи - метод за възвръщане на естествените сили. Като един от основните принципи на терапията е - "Най-добрият лечител е вътре в нас".

Основната идея, от която се ръководи терапията е изправянето на таза, гръбнака и раменете. "Всяка къща се нуждае от стабилна основа" твърди човекът систематизирал Юмейхо като метод – “тази основа е тазът”. При неговото изместване се променя и стойката на основната колона в човешкото тяло - гръбнакът. От там се изкривяват раменете и врата. Всичко това е предпоставка за образуването и наличието на много болести. Неестествената стойка на гръбнака предизвиква схващане на околните мускули, нарушения в храненето на тъканите, често се засягат и нервите, инервиращи вътрешните органи. Ето как, едно просто нещо като стоежа на тялото, може да съсипе не само здравето, но и самият ни живот.

Юмейхо терапия Yumeiho4

Всички сме разместени!

Много са причините за разместването в нашият организъм. Самото раждане, работата, която вършим, начинът по който стоим, различни битови или спортни травми, катастрофи и т.н. Всичко това предизвиква неравновесие в биологичната ни система. И така, неестественият ни начин на живот ни подтиква да измислим неестествени методи за възвръщането на естествеността. Юмейхо е такъв метод. Той цели да омекоти тъканите и да намести разместените стави. Да изправи таза и гръбнака, и така да повлияе и върху вътрешните органи . Той възвръща загубеното равновесие и повишава жизнените сили.

Невероятно но факт!

Животните, напуснали естествената си среда, започват да боледуват от човешки болести! Малкото движение, неправилното хранене, силната външна възбуда, това са само част от причините за болестите. Поставени обратно сред природата, на свобода и спокойствие, те бързо възвръщат предишната си жизненост.
Но с нашето ежедневие не винаги можем да си позволим екскурзии сред природата, тъй като изискват повече време, а и не малко средства. Но това, което Можем да направим е да отделим поне 1 час за нас самите. 1 час, през който до някъде ще възвърнем изгубеното и ще се докоснем до това, за което мечтаем..

В продължение на хиляди години сме се движили активно!

С развиването на цивилизацията, разрастването на градовете, техническата революция все повече се отдалечаваме от природата. Резултатите са налице! Атрофия, отслабване на цялото тяло, спад на имунната система, поява на различни вътрешни болести, неврози, емоционални разстройства...

Юмейхо, макар и доста добър метод, не е вълшебна пръчица. За да възвърнем отново здравето и силите си, е нужно да сме упорити и редовни в заниманията си. Да отделяме време за активно движение, да подобрим начина си на хранене и на живот, като цяло. Системата на проф. Сайонджи ни помага да изградим добра основа за това.

Юмейхо е универсален метод. Той работи върху самия корен на проблема и цели възвръщането на хармонията в тялото.
На Изток се вярва, че всеки организъм притежава жизнена сила или енергия. Тя е самият живот, и често се сравнява с течаща река. Когато коритото й е чисто - водата е бистра и пълна с живот, а когато то се запуши - водата прелива, наводнява околната суша предизвиква заблатявания. Тази вода е мръсна и болестотворна. На Изток вярват, че неравновесието на тази енергия е причина за всички болести.

Основите на Юмейхо са поставени от Суичи Оно, който в продължение на години живее в Китай, където изучава бойното изкуство "Шао-лин дзюан".Там, заедно с тренировките, изучава човешкото тяло и начините за лечението му. По-късно предава знанията си на проф. Масаиуки Сайонджи , който ги систематизира като метод за лечение.

Днес, Юмейхо терапията е известна в цял свят и буквално с всеки ден придобива все по-голяма популярност. Естествен и ефективен, този метод е помогнал на мнозина. Но за да има желаният ефект, Сайонджи препоръчва, освен промяна в начина на живот, и редовно прилагане на неговата система.

_________________
Юмейхо терапия 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Юмейхо терапия Empty Re: Юмейхо терапия

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите