Новините от деня!

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Бургас е номер едно за живеене

Писане by Lindzi on Вто 16 Ное 2010, 11:42

Бургас е най-добрият град за живеене според годишната класация на "Дарик радио" и в. "24 часа".

27 града, които бяха оценявани по 25 критерия, се включиха в надпреварата за четвърти пореден път.

Южният морски град е получил максимален брой точки в най-разнообразни области - култура, работно време на магазините, заетост, чужди инвестиции, инвестиции в инфраструктура и др.

Проблеми за Бургас обаче остават екологичното състояние на града и престъпността.

Миналата година морският град бе на трето място след София и Варна.

В онлайн гласуването тази година най-много българи дадоха предпочитанията си за Варна и Благоевград.

Морската столица два пъти печели първото място в класацията - през 2007 и 2008 г., преди да бъде изместена от София през 2009 г. Тази година столицата е на пето място, следвана от втория по големина град - Пловдив.

Специални призове тази година взеха и още три града - София за "бизнес град", Смолян за "зелен град" и Велико Търново - за "красив град".

Последни в класацията са Ямбол, Силистра и Перник.

Ето и крайното подреждане в класацията "Най-добрият град за живеене в България през 2010 г.":

1. Бургас
2. Варна
3. Благоевград
4. София
5. Пловдив
6. Русе
7. Габрово
8. Велико Търново
9. Стара Загора
10. Кюстендил
11. Ловеч
12. Смолян
13. Разград
14. Хасково
15. Добрич
16. Пазарджик
17. Видин
18. Враца
19. Плевен
20. Сливен
21. Търговище
22. Шумен
23. Кърджали
24. Монтана
25. Ямбол
26. Силистра
27. Перник


Новините от деня! - Page 2 Image

http://www.vesti.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Булки канят за участие в конкурс за най-романтична история

Писане by Lindzi on Вто 16 Ное 2010, 15:26

Четири млади дами в булчински рокли агитирахапосетителите на един от столичните молове за участие в интернет конкурсза най-романтична история с любимия човек.
Победителят в конкурса „Нашата най-романтична история”, който сеорганизира от телеком оператора blizoo и женския ТВ канал TLC, щеспечели екскурзия до Доминиканската република.

Срокът за участие e от 1-ви до 28-ми ноември 2010 г. Всеки може да разкаже накратко своята история, преживяна заедно с половинката, и да я качи със снимка на адрес в интернет http://4svatbi.blizoo.bg/.
Новините от деня! - Page 2 Bulki_v_TheMall_14Nov
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Жена изхвърли новороденото си в контейнер за смет

Писане by sa6ito on Вто 16 Ное 2010, 21:12

Новините от деня! - Page 2 5cf0bd516945a7dc
Новородено момиченце e намерено в контейнер в кв. „Възраждане" във Варна около 07.00 часа. Детето с тегло около 3 килограма е било премръзнало и цялото в кал.
Бебето е докарано с линейка в АГ болницата във Варна. Настанено е в неонатологията в много тежко състояние, съобщи управителят на болницата д-р Радослав Минков. Момиченцето се затопля в кувьоз, интубирано е и лекарите се борят за живота му.
По данни от дежурния екип майката е с психически отклонения, дошла е в болницата и е казала, че е родила детето в 00.00 часа и баща й го изхвърлил в контейнера между блоковете.
Случаят се разследва от органите на реда.
www.Dariknews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Дете се задуши от ластици на люлка

Писане by sa6ito on Сря 17 Ное 2010, 21:21

Новините от деня! - Page 2 Photo_verybig_620971
Момченце на година и половина от ромски произход почина при трагичен инцидент в павликенското село Батак.
40-годишната майка оставила детето само и излязла до магазина. Преди това го сложила в импровизирана люлка, направена от ластици и одеяло, като ластиците минавали под мишниците на детето.
Според обясненията на майката тя излязла за около 20 минути. Когато се върнала, намерила момченцето изхлузено, с ластик около врата и не дишащо. Жената веднага извикала помощ и детето незабавно било откарано в спешния център в Павликени.
Детето било прието без сърдечна дейност. При извършения първоначален оглед на трупа била намерена бразда върху шията му, от основата на едното ухо до другото.
На мястото на инцидента са били извършени огледи, съвместно с прокурор от Великотърновската окръжна прокуратура. Уведомена е била и Служба "Закрила на детето".
Майката на детето и мъжът, с когото живеят на семейни начала под наем, имат още едно, по-голямо дете, на 3 години. В деня на инцидента бащата излязъл с по-голямото дете, за да го заведе при дядо му, който живеел наблизо.
Майката е задържана за 24 часа, срещу нея е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се изяснява вината й и дали ще бъде подведена под отговорност за непредумишлено убийство, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Ромката има съдебна регистрация за кражба.
С полицейска заповед за закрила, другото й дете е настанено в дома в с. Страхилово.
www.Dariknews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Реинтегрирано момиченце е малтретирано от майка си

Писане by sa6ito on Пет 19 Ное 2010, 21:54

Новините от деня! - Page 2 Photo_verybig_622445
Момиченце на 1,8 година е било малтретирано от родната си майка, в момента е настанено в Детско отделение на болницата в Шумен със счупена ръка и синини по тялото. Малката Лилия Мехмедова е била реинтергрирана в семейството си през октомври тази година. Родена е през март 2009 г., след което е била оставена от майка си Йълдъз в социален дом.
Детето ще остане под лекарско наблюдение няколко дни, след което от отдел „Закрила на детето" ще вземат решение дали да то да бъде настанено в приемно семейство или в социално заведение за деца, каза пред Дарик Драгомир Янков, директор на Областна дирекция „Социално подпомагане"-Шумен. За детето в момента няма риск, осигурен му е придружител, освидетелствано е от съдебен лекар.
Вчера социалният работник, следящ как протича реинтеграцията на малката Лилия в семейството, забелязал по лицето й синини. Той веднага се обърнал към личния лекар на момиченцето. Подобни посещения в дома на майката се извършват два пъти седмично от социален работник.
Детето живее с майка си и баба си в общинско жилище. В семейството, което е от ромски произход, има още трима братя и сестри между 4 и 17 г. от различни бащи.
Освен от съдебен лекар детето е било прегледано от ортопед, ръката му е била гипсирана, направен му е рентген на главата, както и допълни изследвания. Пред социалните служители другите деца от семейството не са споделили да са бити, за тях основно се е грижила бабата. Двете жени в семейството са били изключително настоятелни при искането си малката Лилия да им бъде върната, след като първоначално е била оставена в дом. По думите им то често пъти падало и се наранявало само.
Майката Йълдъз получава социални помощи в размер на 209 лв. месечно, както и детски добавки от 140 лв. Тази година е била одобрена да получава помощи за отопление. Получава помощи като социално слаба от пет години. В момента майката е задържана в полицията.
Детето е било върнато в семейството, за да се даде шанс да бъде реинтегрирано, обясниха социалните служители. Вчера бабата на Лилия е отрекла пред тях то да е било малтретирано.
www.Dariknews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Международен ден на тоалетната

Писане by Lindzi on Пет 19 Ное 2010, 22:27

Около 2.5 млрд. души по света нямат достъп до елементарни хигиенни условия
Новините от деня! - Page 2 136873

Днес се отбелязва Международният ден на тоалетната, съобщава БТА. Денят се чества от 2002 г., съгласно решение, взето на Първата международна конференция на Световната организация на тоалетните в Сингапур, състояла се между 20 и 22 ноември 2001 г. Инициативата цели да се популяризират световните проблеми, свързани с липсата на достъп до елементарни хигиенни нужди, както и с повишаване нивото на хигиенна култура.

Около 2.5 млрд. души по света нямат достъп до елементарни хигиенни условия. Заради липсата на канализация тези хора рискуват здравето си, а всяка година 1.8 милиона, предимно деца, губят живота си - по данни на световната организация.

Липсата на хигиена и санитарни условия е най-големият причинител на зарази в световен план, заради липсата на канализация и водоснабдяване в света са причина за загубването на много повече животи, отколкото всички войни през XX-ти век, сочат данните на Световната организация на тоалетните. Според тях повече от 80 на сто от канализацията на развиващите се страни се влива без пречистване в езерата, реките и бреговите зони.

За да стигне до сегашния си вид, тоалетната е претърпяла дълга еволюция. Първите тоалетни са на възраст 5 000 години и са открити на Оркнейските острови, край бреговете на Шотландия. Тоалетните били построени до къщите, при това нямало нужда да бъдат чистени. Египтяните ходели до тоалетната в каменни ями, които след това заривали с пясък, който периодично сменяли.

Първата тоалетна чиния е китайска. Китайският император управлявал през 50-100 г. е имал първата тоалетна чиния в света - тя е била направена от злато и свързана с водопровода. Водата отмивала всичко в канализацията.

Първите обществени тоалетни са били построени в Древен Рим през I век. Римляните се събирали в тоалетните по 30-40 души, като водели през това време светски разговори. Флавий пръв въвел заплащането в градските тоалетни. Негова е крилатата фраза, че парите не миришат.

През 1590 г. сър Джон Харингтън изобретил първата тоалетна с водно измиване. Той я подарил на английската кралица Елизабет І. Понеже по онова време в Лондон още нямало водопровод, слугите сипвали вода с кофи. През 1861 г. тоалетната чиния била усъвършенствана от Томас Крепер, който свързал тоалетната чиния с казанче за вода. А отходната тръба била така извита, че вътре оставала чиста вода и в помещението не миришело.

Футуристични идеи и новите технологии "предлагат" тоалетната хартия да се премахне, а самата тоалетната чиния да се превърне в място за релаксация.У насПо повод Международния ден на тоалетната ученици от цялата страна ще клекнат символично в знак на нуждата от адекватни условия в училищните тоалетни. Ще ги подкрепят техните родители и учители. В знак на съпричастност към апела за по-добри училищни тоалетни към клякането на учениците в София ще се присъедини и проф. Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, съобщи БГНЕС.Организират се и още прояви в столицата, една от които е Третата национална конференция Toilets.bg, която има за цел да събере институции, представители на централната и местната власт, на органи, отговарящи за обществената хигиена и здраве, бизнес организации, експерти и всички заинтересовани страни в тази област с цел популяризиране и предизвикване на обществен дебат по темата.http://www.econ.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Дете заклещи ръката си на ескалатор във варненски мол

Писане by sa6ito on Чет 25 Ное 2010, 21:28

Новините от деня! - Page 2 Photo_verybig_626027
Тригодишно момченце за малко да загуби пръстите на ръката си при нелеп инцидент в един от моловете на Варна.

Детето паднало и и заклещило четири от пръстите си в ескалатора, заяви за Дарик шефът на варненската „Противопожарна служба” комисар Тихомир Тотев. Той обясни, че служители на търговския център незабавно са спрели съоръжението, а трима пожарникари го разглобили, за да освободят ръката на детето.

Травмите не са сериозни, уточни пред Дарик шефът на Центъра по спешна медицина във Варна. В момента малчуганът се намира в шокова зала, за да се провери дали има счупвания.
www.Dariknews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Рекордьори в секса

Писане by Lindzi on Пон 29 Ное 2010, 11:17

В книгата на Гинес има отделен раздел за рекордите в секса. А те не са никак малко. Не за всички сексът е израз на любов и прекрасен момент с половинката. За някои сексът е средство да поставят безумни, странни, забавни секс рекорди.
Ето някои то тях:
Новините от деня! - Page 2 15038_1
Най-дългият пенис в света – притежателят му е синият кит, чийто пенис е със средна дължина 2.44 метра. А най-дългият пенис на човек е с дължина 34 см. Той принадлежи на родения през 1970 г. актьор, писател и ТВ водещ - Джон Фалкън. Съвсем естествено надареният нюйоркчанин изпитва сериозни трудности в намирането на половинка.
А най-късият пенис в света
е с дължина само от 1-2 см. в нееректирало състояние и 6 см. - в еректирало.
Новините от деня! - Page 2 15038_2
Жената с най-много сексуални партньори за ден
се казва Хюстън, която в рамките на 10 часа преспала с 620 мъже, като средната продължителност на сексуален акт била 58 секунди. А мъжът с най-много сексуални партньорки за ден е порно актьорът Джон Доу, който преспал с 55 жени за един ден.
През 2004 г. във Варшава Лиса Спаркс пък поставя световен рекорд за брой сексуални партньори, с които преспива в рамките на 24 часа919, с което подобрява рекорда на друга полякиня – порно актрисата Мариана Рокита, преспала с 759 мъже за 24 часа.
Най-възрастният порно актьор - Шигео Токуда е роден през 1934 г. , който по време на дългогодишната си кариера е снимал над 250 порно филма.
Жената с най-много деца – Рускинята Василева, родена през 1707 г., е родила 69 деца, 67 от които са живи и здрави.
Най-големите естествени гърди са собственост на Ани Хоукинс Търнър, родом от Атланта. Всяка еднa от гърдите й тежи 19 кг.
Най-силната вагина – Рускинята Татяна Кожевникова вдига 14-килограмова щанга само с вагиналните си мускули. Рекордьорката в продължение на години стриктно изпълнява упражненията на Кегел.
Най-силен член – Японецът Мо Ка Уанг вдига товаr с тегло 380 кг. само с пениса си.
Новините от деня! - Page 2 15038_3
Най-продължителна женска мастурбация
е рекорд, който поставq американката Кити Кет, която в продължение на 7 часа и 6 минути се забавлява с вибратори и секс играчки.
А най-дълго мастурбиращият мъж
е японецът Масанобу Сато, който 9 часа и 58 минути се самозадоволява с изкуствени вагини.
Рекордът за най-дълга целувка е дело на двама мъже (Мати Дейли и Боби Кансиело), които се целуват в продължение на 32 часа и половина.
Жената, погълнала най-голямо количество сперма (0.96 литра), е Мишел Монаган (1991 г., Лос Анджелис).
Рекордът за най-далечна еякулация се държи от Хорст Шултс, чиято сперма се изстреляла на разстояние цели 5.71 метра. А 3 метра е рекордът за най-далечна женска еякулация.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Андрей Баташов почина

Писане by Lindzi on Пон 29 Ное 2010, 12:57

29 ноември 2010, 10:22
Новините от деня! - Page 2 20101129.hxvgxnwrmf

Усложнения след инсулта пратиха в отвъдното големия български актьор
Актьорът Андрей Баташов почина тази сутрин в 9,45 часа. "Причина за настъпването на смъртта е полиорганна недостатъчност", съобщи пред "БЛИЦ" началникът на Военномедицинска академия ген.-майор проф. Стоян Тонев.

Баташов постъпи в болница "Токуда" на 6 ноември след претърпян инсулт. Точно преди една седмица беше преместен във ВМА, където актьорът се върна в съзнание.

Състоянието му се влоши рязко в четвъртък вечерта, когато медиците откриха странна бактерия в кръвта му. В петък агенция "БЛИЦ" първа обяви същността на проблема - актьорът страда от ку-треска.

В петък през нощта Андрей Баташов изпадна отново в кома, от която така и не излезе. Във ВМА над него бдяха около 30 специалисти от различни области на медицината.

Андрей Баташов е роден на 10 септември 1965 година във Волгоград, Русия. През 1989 година завършва НАТФИЗ в класа на проф. Енчо Халачев. От 1996 година е преподавател в НАТФИЗ, а от 2001 година е доцент по актьорско майсторство и режисура. Играл е в трупата на Народен театър "Иван Вазов", а от 2004 г. е актьор и режисьор на свободна практика. Има над 40 роли в театъра и киното и многобройни участия в различни български и чужди кино продукции. Режисира постановките "Ритъм", "360 градуса", "SEXXX" и "Разбираш ли ме правилно". През 2007 г. поставя 500-ия юбилеен спектакъл на постановката "Секс, наркотици и рокендрол", която е на сцената повече от 15 години. Също през 2007 г. Баташов влиза като депутат от НДСВ в 40-ото Народно събрание. Рицар е на Ордена на тамплиерите.

"БЛИЦ" изказва искрените си съболезнования на опечалените!

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty 1 416 души са се изследвали за СПИН от началото на годината

Писане by Lindzi on Сря 01 Дек 2010, 19:10

Новините от деня! - Page 2 Photo_verybig_629311

1 416 души са преминали от началото на годината през Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН към Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. 820 души са се изследвали в кабинета. От тях 314 са жени, 506 са мъжете. Те са на възраст от 16 до 71 години. Изнесени кабинети за изследване са организирани в Стопанската академия в Свищов, Техническия университет в Габрово и Великотърновския университет, както и в затворите в Ловеч, Троян и Затворническото общежитие във Велико Търново, заяви д-р Анастасия Анастасова от РИОКОЗ по повод днешния Световен ден за борба със СПИН. На 3 декември в 1 и 2 блок на студентските общежития на ВТУ екипи на здравната инспекция ще тестват всички желаещи. На 6 декември мобилният кабинет ще работи в Националния военен университет.Тази година кампанията за борба със СПИН е под мотото „Презерватирай се". Тя е насочена предимно към младите хора, а целта й е да популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантно отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.За първи път Световният ден за борба със СПИН е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН, обявява 1 декември за Световен ден за борба със СПИН.
Според доклад на ООН, хората, живеещи с ХИВ в света са над 33 милиона. От тях над 5 милиона са млади хора на възраст между 15 и 24 години, а над 2 милиона са деца. Четвърт век след началото на епидемията от ХИВ/СПИН няма райони по света, които да не са засегнати от болестта. До този момент жертвите на СПИН са над 25 милиона души.Африка на юг от Сахара продължава да бъде регионът, най-силно засегнат от епидемията. Според оценките на специалисти, една от най-бързо разрастващите се епидемии протича в държавите от Източна Европа и Централна Азия. През 2008 година броят на хората, живеещи с ХИВ в този регион, достигна 1,5 милиона.Какво е мястото на България в тази статистика, чуйте в първия прикачен файл от д-р Анастасова.Днес Кабинетът за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН към РИОКОЗ Велико Търново навършва седем години. Тази година в кабинета в старата столица няма регистрирани ХИВ-позитивии лица. Какви въпроси задават хората и какво ги е накарало да се изследват, чуйте във втория прикачен файл. Всеки, който иска да се изследва може да посети Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН в РИОКОЗ Велико Търново. Кабинетът е отворен всеки работен ден 09.00 до 12.30 часа и от 13.00 до 17.00 часа.

http://dariknews.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Началник на АГ-отделение в ареста заради смъртта на бебе

Писане by sa6ito on Сря 01 Дек 2010, 21:26

Новините от деня! - Page 2 Photo_verybig_629045
Началникът на АГ- отделението в горнооряховската болница д- р Димитър Сотиров и колегите му Стефан Лазаров, Михаил Милатович и Катя Гецова, са задържани за 24 часа за смъртта на новородено бебе, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново комисар Живко Коцев. Срещу тях е образувано досъдебно производство по член 116 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор от десет до двайсет години за умишлено убийство. Сигналът в полицията е подаден от 17- годишно момиче от Лясковец, което на 28 ноември е родило преждевременно дете. Девойката е заявила, че детето й е родено живо и било умишлено умъртвено от лекарския екип, който го израждал.
По информация от полицията лекарите са съобщили на майката, че детето е мъртво. Впоследствие медиците са забелязали, че новороденото момченце е живо и са го сложили в кувьоз. По- късно е извадено от апарата и е починало. По първоначални данни бебенцето е живяло около 20 часа. До момента полицаите са претърсили горнооряховската болница и са иззели необходимата документация, разпитани са над 17 медицински лица. Тепърва ще се изяснява съпричастността на всеки един към случилото се и е възможно да има още задържани, добави комисар Коцев.
В случая със 17-годишното бременно момиче, прието в болницата в Горна Оряховица, говорим за мъртъв абортен плод, всичко останало са спекулации, каза за Дарик радио директорът на болница „Св. Иван Рилски" д-р Миролюб Кожухаров.
„Лекарите са действали адекватно, направено е всичко необходимо. Момичето е постъпило в петия месец. Дежурен на смяна е бил д-р Лазаров, който е установил абортен плод с тегло 600 грама, без дишане и сърдечна дейност. Педиатърът д-р Дончева е предприела реанимационна дейност в продължение на 30 минути, която не е довела до възстановяване на жизнени функции и плодът е обявен за мъртъв", каза д-р Кожухаров. Направено е вътрешно разследване, знам минута по минута кой какво е правил и не се притеснявам от експертизата, защото говорим за мъртъв абортен плод в 20 гестационна седмица, чието развитие е несъвместимо с живота, допълни д-р Кожухаров.
Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов разпореди проверка в болницата в Горна Оряховица. Тя ще бъде извършена от Агенция Медицински одит. След приключването й виновните лица ще понесат съответната отговорност, заяви д-р Константинов днес на честването на 119 години от основаването на ВМА.
Заместник-окръжният прокурор Светослав Калчев наблюдава делото. Назначена е комплексна експертиза в Катедрата по съдебна медицина в Александровската болница в София, която трябва да установи причините за смъртта на бебето. По-късно днес ще стане ясно дали на задържаните лекари ще бъде поискана по-тежка мярка за неотклонение.
www.Dariknews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Дневен център "Св.Николай Чудотворец" стана на 10 години

Писане by Lindzi on Съб 04 Дек 2010, 09:38

Новините от деня! - Page 2 Centyr-sv-nikolai-1

Дневен център за деца с физически и множествени увреждания „Св. Николай Чудотворец” празнува 10 години от създаването си. Юбилеят бе отбелязан със специално тържество, на което присъстваха кметът Димитър Николов, областният управител Константин Гребенаров, генералният консул на Турция в Бургас Сибел Еркан, педагози, социални работници, родители.

Дневният център е първият подобен в Бургас и областта. Създаден е със съвместните усилия на Общината, предоставила безвъзмездно сградата и средства за реконструкция, Националния център за социална рехабилитация и Фламандската федерация на инвалидите в Белгия. Центърът ползва безплатно общинската услугата „Позвъни и се вози” на фирма „Бургасбус”.

Новините от деня! - Page 2 Centyr-sv-nikolai

В приветствието си към екипа на центъра кметът Николов увери присъстващите, че подкрепата на Община Бургас ще продължи и занапред.

Център „Св. Николай Чудотворец” е с капацитет за осигуряване на дневна грижа за 24 деца от 5 до 16-годишна възраст, както и деца, които посещават само определени процедури. Работи се в интердисциплинарен екип - психолог, социален педагог, логопед, кинезитерапевт, лекар и арт терапевт.


Новините от деня! - Page 2 Centyr-sv-nikolai-2

Основните насоки на работа са социална адаптация и интеграция, пълноценно обучение, възпитание, корекция, компенсация и рехабилитация, подготовка за самостоятелен живот, подпомагане процеса на адаптация на децата с физически, говорен или умствен дефицит, както и на техните родители, в условията на големия град.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Жабите пеят по време на ......секс

Писане by Lindzi on Съб 11 Дек 2010, 21:27

Discovery News изготви класация с най-големите сексуални открития през 2010 г. Новините от деня! - Page 2 14133
Жабите пеят по време на секс

Учените откриха, че когато пием алкохол хората около нас стават по-привлекателни. Неженените мъже пък трябва да носят червено бельо, за да привлекат срещуположния пол. Това са само малка част от сексуалните открития на годината. Psychological Science публикува и проучване, според което мъжете са най-привлечени от естествения аромат на жените. Сред най-невероятните открития несъмнено е и това, че жабите пеят по време на секс.

Авторите на изследване, публикувано в сп. Animal Behaviour, са открили, че докато се чифтосват, някои женски жаби издават специфични звуци, които карат мъжките екземпляри да се движат по-ритмично.

В началото на годината в Лас Вегас официално бе представен първият по рода си секс робот с човешки размери - красавицата Рокси (Roxxxy). Тя умело влиза в ролята на компаньонка, симулираща оргазъм. През 2010 г. учените откриха и, че рибите са първите забавлявали се със секс.

Дълго време преди хората да започнат да се чифтосват, рибите били първите, които правили секс за удоволствие. /БГНЕС
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Откриха 3-годишно дете, отвлечено от баща му

Писане by sa6ito on Чет 16 Дек 2010, 20:29

Новините от деня! - Page 2 Photo_verybig_638889
Софийски криминалисти откриха 3-годишния Андрей след близо два месеца издирване. Служители от СДВР и Трето РУП издирваха детето и бащата в цялата страна.
Момченцето е било открито тази сутрин в апартамент в Стара Загора. Бащата - мъж на 37 години, го укривал там с помощта на негов приятел. Двамата мъже са задържани на входа на блока. За намирането на Андрей криминалистите използвали всички разрешени от закона средства. Детето е предадено на майката.
Момченцето е било взето от бащата на 16 октомври тази година съгласно съдебно определение по гражданско дело, но не било върнато на майката в определения срок. След подадена жалба от майката, мъжът бе обявен за общодържавно издирване.
www.Dariknews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by sa6ito on Пет 17 Дек 2010, 20:41

Новините от деня! - Page 2 Photo_verybig_639651
Варненската районна прокуратура разследва мистериозна детска смърт.
Вчера около 4,30 ч. сутринта майката на Гошо от с. Гроздьово, община Долни чифлик го намерила мъртъв.
20-дневното пеленаче издъхнало през нощта, след като е било нахранено. Преди това детето не е страдало от никакви заболявания, заявил е наблюдаващият обвинител пред в. „Народно дело".
По случая е назначена съдебномедицинска експертиза, извършен е и оглед. Майката е родом от Старо Оряхово. Тя създала уютен дом, в който се грижи за още две деца. Жената не е търсила помощ от отдел „Закрила на детето" и не е получавала социални помощи.
www.Bnews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Милиони души останаха без „Скайп” заради „неопределен” компютърен проблем

Писане by Schatzе on Чет 23 Дек 2010, 10:42

Вашингтон. Милиони потребители на „Скайп” остават без
комуникационната услуга за няколко часа заради проблем в системата на
компютърната програма за интернет комуникация, предава АФП.
В интернет изявление от „Скайп” обясниха, че връзката с мрежата на
важни компютри на компанията е прекъснала заради „неопределен” до
момента проблем. Оттам заявиха, че инженери от компанията са в процес
на изработване на нови компютри, които постепенно ще нормализират
настоящата ситуация.
„Това може да отнеме няколко часа и ние искрено се извиняваме за
прекъсването на вашите разговори.”, се извиниха от „Скайп”. Оттам
добавиха, че възстановяването на някои услуги, като например видео
разговорите, може да отнеме повече време.
Базираната в Люксембург компания е основана през 2003 година. За
разлика от стандартните телефонни мрежи, тя предлага безплатен софтуер
за осъществяване на гласова, видео-, и текстова комуникация чрез
интернет.
Услугата има милиони потребители по света и много от тях се оплакаха от
провала на комуникацията в съществуващите социални мрежи.Източник: www.focus-news.net

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by Cveti789 on Чет 23 Дек 2010, 11:21

Наистина е неприятно всеки се оплаква че е без скайп.До такава степен сме свикнали с него.
Cveti789
Cveti789
Модератор
Модератор


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by Lindzi on Чет 23 Дек 2010, 19:35

Аз си имах цял ден пък и нямам никакви оплаквания. Новините от деня! - Page 2 704135
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by sa6ito on Нед 26 Дек 2010, 19:41

Новините от деня! - Page 2 B473adb9680e


Близначета - момче и момиче, са се родили на Коледа във
Варна. Общо 6 бебета са проплакали навръх големия християнски празник.
Първото се родило в първите минути на 25 декември. След това на бял свят
дошли близнаците. През деня се родили още 3 бебета.
www.Bnews.bg
sa6ito
sa6ito
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty 4-годишно дете почина след операция на сливиците

Писане by pumpal21 on Сря 05 Яну 2011, 01:40


Родители на 4-годишно момиченце, починало в университетска болница „Царица
Йоанна" (ИСУЛ), смятат, че дъщеря им е жертва на лекарска небрежност, съобщи
бТВ. Малката Гергана е оперирана там от сливици и две седмици по-късно умира от
кръвоизлив.
„Чух Гери да казва, че иска мама и тати. Доц. Мелничаров я взе на ръце и я
свали в операционната", разказа през сълзи майката Анна Йорданова. Това се
последните думи на 4-годишната Гергана, които майка й чува от нея. Часове след
това родителите разбират, че момиченцето е починало от кръвозагуба на
операционната маса в ИСУЛ.
Анна и Пламен изкарват смъртен акт на дъщеря си на Рождество Христово. Те
смятат, че причината е лекарска грешка или немарливост.
Два месеца по-рано родителите завели Гери на консултация в ИСУЛ. Причината
била, че детето страдало често от възпалени сливици. В болницата попаднали на
главен асистент Маджунов, който насрочва операция за 8 декември.
Операцията е проведена, въпреки че при подготовката на нужните изследвания,
личният лекар на семейството - д-р Трифонова, казва, че може би моментът не е
подходящ за операция. Д-р Маджунов обаче пояснил, че момиченцето няма да спре да
кашля, докато не й се извадят сливиците. Гери е оперирана на 8-ми и изписана на
същия ден. На следващата сутрин е прегледана от Маджунов, който казва, че е
добре и трябва да пие течности.
След пет дни Гергана вдига 39 градуса температура и близките й я водят отново
при главния асистент, който я е оперирал. При него се отиде на 14-ти, когато
детето е било с 39 градуса. То не било пило достатъчно течности, заявил
асистентът. "На другия ден - на 15-ти вечерта, момиченцето тук прокърви, започна
да повръща кръв, приеха я вечерта в болницата, тогава д-р Йорданов изкара
всичката кръв от нея и я остави в болницата, за да може на другия ден да я
ревизират", разказва бащата.
Д-р Йорданов приема Гери по спешност, защото повръща кръв, а на другия ден
Маджунов я изписва под предтекст, че пак няма проблем, до 23-ти, когато детето
отново е прокървило. Следобед на 23-ти приемат четиригодишната Гери в ИСУЛ.
„Настанихме се в стаята, включиха системата, пуснах й детско и отидох до
тоалетната. Когато се върнах, тя между двата кревата, права, повръща кръв.
Веднага извиках сестрата, тя започна да вика докторите, тя тръгна да се свлича,
да колабира", разказа майката.
Според бащата последният екип се е опитал да спаси детето. „Те не са виновни
- последният екип. Грешката е на д-р Маджунов - на 14-ти и на 15-ти той не се
опита да я ревизира. Ако е искал повече пари, да беше казал", каза Пламен .
Според личната лекарка д-р Мария Трифонова д-р Маджунов е направил грешна
преценка за операцията на детето. По нейно мнение не е била и добре извършена
интервенцията, защото се е стигнало и до следоперативни усложнения. Джипито
смята, че семейството трябва да си търси правата, защото има лекарска грешка или
небрежност.
„Каква е била причината да бъде сложено на операционната маса, при наличието
на анамнестични данни от близките, това ще трябва да установи медицинската
комисия ", смята доц. д-р Бойко Коруков, директор на ИСУЛ.
Попитан дали има оплаквания и от други хора към д-р Маджунов, той отговори,
че това е един от опитните специалисти, но има още няколко сигнала за неетично
отношение към пациентите и близките им.
„Тя е заведена на 8-ми сутринта и на осми е изписана, а той я приема на 7-ми
и на 9-ти е изписана. На хартия. Защо? Доят касата... Той сега си е вързал
гащите, все едно три дни е лежала там", жалва се бащата Пламен.
Директорът на болницата каза, че това също ще подлежи на проверка. По думите
му това не е практика и дори лечебното заведение е санкционирано от касата за
такива случаи. Попитан дали като слушате такива истории като тази, се срамува,
директорът д-р Бойко Коруков каза: „Този случай е непростим. Как се чувстват
тези хора, умът не ми го побира... Ние ще искаме да си дадем един отговор на
въпроса - Защо едно дете идва на крака, а го върнахме на родителите в
ковчег."
„Всичко по веригата ще бъде изследвано", обеща д-р Бойко Коруков. До две
седмици вътрешната проверка в ИСУЛ ще излезе със заключение за смъртта на Гери.
Част от лекарите, замесени в операцията и ръководството на отделението, са в
отпуска или в болнични.
Аутопсията на детето е правена в ИСУЛ- болницата,
където е починало. Родителите не получили тялото, за да го изпратят за
независима експертиза в Съдебна медицина. Сега близките на Гери се надяват като
разгласят своята драма, да предотвратят трагедии в други семейства.
Източник!

_________________
Новините от деня! - Page 2 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by lady sibel on Сря 05 Яну 2011, 12:53

Да,направо съм потресена от новината.Снощи чухме ,че имало доста обвинения към доктор Маджунов.А ми е интересно как тогава този човек е все още на работа.За да ни убиват децата така небрежно ли?Боже опази.
lady sibel
lady sibel
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by pumpal21 on Сря 05 Яну 2011, 15:09

Много си права Бели,а и като се замисля,че само преди месец и половина вадихме и на Коко третата сливица Новините от деня! - Page 2 145255 Направо тръпки ме побиват Новините от деня! - Page 2 81492Да не дава Господ да се случва и на други невинни дечица

_________________
Новините от деня! - Page 2 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by maggi on Пет 21 Яну 2011, 16:15

21 януари – ден на прегръдката

Новините от деня! - Page 2 7770


21 януари е обявен за международен ден на прегръдката.В този ден по света се прегръщат дори и непознатите. В прегръдката не се влага никакъв интимен подтекст, а се следва поверието, че когато хората се прегръщат приятелски, те обменят душевната си топлина.

В контекста на настоящите събития у нас е интересно дали бихме се включили в тази инициатива? Прегръдката определено скъсява разстоянието между хората, но и нарушава личното пространство. Има хора, които с години живеят без човешка топлина и дори една прегръдка от непознат може да отключи вулкан от емоции.

От друга страна пък го има и вътрешния страх да се приближиш толкова много до непознатия – ами ако не отвърне миролюбиво на твоя жест? Кого прегръщаме обикновено? Колко често го правим? А вие бихте ли прегръщали познати и непознати? Бихте ли рискували да останете неразбрани? Бихте ли отдали частица от своята душевна топлина на враговете си?


Новините от деня! - Page 2 0c139651971b884e4046be14e53ff3d2

Има ли думи, които прегръдката би изразила по-добре?
Източник "Аз - жената"

_________________
Новините от деня! - Page 2 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by Zdned on Пет 21 Яну 2011, 16:34

От 60 години на 21 януари се почита трудът на акушерките и гинеколозите. Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които някога помагали при раждане.
Спомените си за времето, когато бебетата проплаквали у дома с помощта на бабата, а не в болница, разказва баба Янка от село Българско сливово.
През 2010 година в България са се родили 78 451 деца – с 3,8% по-малко от 2009 година.
Най-малко деца са родени в Златоград и Своге – общо в двата града има 13 раждания за цялата година.
На другия полюс е Поморие – рекордна раждаемост на глава от населението. В черноморския град през миналата година има 2400 новородени.
Zdned
Zdned
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by maggi on Пет 21 Яну 2011, 16:37

Днес е Бабинден!

Новините от деня! - Page 2 6cadfc12103b

Бабинден е български празник, отбелязван на 8 януари (по стар стил - на 21 януари ) в чест на бабата акушерка в селото ...

Бабинден се празнува в деня след Ивановден. Този празник не е християнски, а езически. Идва от далечните праславянски времена, но се е запазил и по време на Възраждането е бил изключително почитан.

Днес Бабинден губи доста от обредните си обичаи, но пък се празнува от по-възрастните и е свързан с много смях и веселие.

Още преди изгрев слънце майките с деца от една до тригодишна възраст отиват на чешмата да налеят прясна вода. В котлето с водата пускат стрък босилек или здравец. Вземат калъп сапун и една нова кърпа и се отправят към дома на бабата да й "полеят". Обредното поливане на бабата-акушерка се извършва под
плодно дърво в градината, върху дръвника или отпред на стълбите. Всяка жена подава на бабата сапуна, полива й вода да се измие и я дарява с пешкира, който е донесла. След това бабата избърсва мокрите си ръце в полите на невестите – да са плодовити и лесно да раждат. Бабата закичва невестата и с китка здравец, вързана с "мартеничка" - червен и бял конец. Често при поливането бабата хвърля със шепите си вода нагоре и подскача три пъти, като изрича: "Да рипкат децата и да станат бели и червени! Колкото капки, толкоз берекет и здраве!"

След поливането жените даряват бабата с ризи, чорапи, платно, които премятат на дясното й рамо. От своя страна, бабата връзва на дясната ръчичка на децата, които е отродила ("хванала") червено и бяло конче със сребърна монета и също им дава чорапки и ризки. После измива лицето на детето, тъй като се вярва, че на Бабинден водата, минала през бабините ръце, притежава пречистваща сила.

В някои райони обичаят е майките да водят на Бабинден децата си при бабата, докато навършат три годинки, за да ги благослови. Бабата има и друга важна обредна роля за майката и детето. Още след като завърши раждането тя напълва стомна с вода, потапя в нея китка босилек и я отнася в черквата. Свещеникът освещава водата и благославя бабата. После тя връща "молитвената вода" при родилката, която си мие лицето и сипва по малко в коритото на детето при всяко къпане чак до 40-ия му ден – периодът за пречистване след раждането.

На обед булките и невестите се събират на празнично угощение в дома на бабата-акушерка. Всяка жена носи прясна погача, баница, варена или печена кокошка и бъклица с ракия или вино. Целува ръка на бабата и й подава подноса с храната. Дъщерите и снахите на бабата подреждат дълга и богата трапеза, около която сядат всички присъстващи. Започва весело и буйно пиршество, придружено с песни, танци и понякога с твърде пиперливи и разюздани закачки и сценки. Често бабата поставя около врата си наниз от червени чушки и с керемида кади под полите на жените, за да раждат повече деца. Наричанията и припевките имат в повечето случаи сексуален символичен смисъл. След обеда на трапезата у бабата започват да идват и мъжете.

Кулминационен момент в обредността представлява обредното изкъпване на бабата-акушерка в реката или на чешмата. Мъжете и жените изнасят бабата навън и я качват в двуколка или на шейна. Понякога слагат бабата в голям плетен кош. Мъжете, преоблечени като "волове", с кожени маски и рога, влачат колата или шейната из селото. Ако по пътя невестите срещнат мъж, свалят калпака му и искат откуп. Шумната дружина отвежда бабата на реката и там мъжете обръщат двуколката или коша, в който носят старицата. Изкъпват я във водата. Този обред е известен по нашите земи като "влечугане" на бабите. Вечерта на селския мегдан всички се залавят на общо хоро. Празникът завършва пред дома на бабата, където хорото я изпраща. Целува й се ръка и се дават дарове. Така се изразява благодарност и обич към тази жена, помагаща на новия живот да се появи.

Децата – най-важното в живота ни, са тачени и от предците ни. Важно било да се раждат здрави, хубави и умни деца. Бабите, които израждали деца били на специална почит. "Къща без деца огън да я гори", казва поговорката, а друга допълва "Кое е по-голямо от царя? Детето". За да се родят здрави деца,следва да се спазват не малко забрани, отново според народните поверия. Не бива да се зачеват деца в нощта на петък срещу събота. Бременната жена не бива да рита куче или котка, да прескача ръжен, да яде върнат от пътуване хляб, не трябва да ходи по разлята вода или боклук, но най-важното е да не краде или да не яде скришом, защото откраднатото или изяденото скришом излизат като белег на детето. Всичко, което поиска бременната трябва да й бъде дадено, казват още народните вярвания. Ако се крие от нея храна, детето ще бъде злоядо, нездраво. Бременната трябва да се пази и от уплах.

За лесно раждане бабата акушерка трябва да се прекръсти, да запали кандило и прекади къщата, да затвори прозорци, врати и да отвърже всичко завързано. Така раждането ще върви по-лесно, смятал народът ни. Самото раждане трябва да се пази в тайна и никой, освен свекървата и бабата не бива да разбира за него.

Докато не се кръсти детето родилката не бивало да става от леглото или да остава сама. Това са опасни дни за нея и детето. Огънят в огнището не бива да се гаси до 40-тия ден.

От 1951 година 21 януари (по стар стил) или 8 януари (по ном стил) е обявен за ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите.

Източник: e-plovdiv.com

_________________
Новините от деня! - Page 2 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Новините от деня! - Page 2 Empty Re: Новините от деня!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 3 Previous  1, 2, 3  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите