Кокоши трън

Go down

Кокоши трън Empty Кокоши трън

Писане by Lindzi on Нед 10 Окт 2010, 14:13

Кокошият трън е доста упорит за премахване, така че бъдете търпеливи и пробвайте няколко начина, тъй като лечението на кокоши трън е строго индивидуално. Предложили сме ви няколко варианта как да излекувате болезнения кокоши трън.
Кокоши трън 13761_0
Какво е кокоши трън?

Кокоши трън е заболяване, което е резултат от нарушената обмяна на веществата на кожата. В резултат на това върху участък от кожата се отлага по-голямо количество мазнина, кератин (рогово вещество, което възпрепятства навлизането на вредни вещества в кожата), кератохиалин и се образува нещо като кожна брадавица, която обаче враства много дълбоко в кожата. Кожният израстък се появява най-често по стъпалата и предизвиква силна болка при ходене, тъй като кожата е твърда, загрубяла и вроговена.

Причините за появата на кокоши трън са няколко – най-често човешки папилома вирус, зараза от басейн или друг воден басейн. Възможно е кокоши трън да възникне и в резултат на неудобна обувка, която ви убива продължително време, някой от шевовете ви дразни или вътре е попаднало камъче. Подобни дразнители могат да доведат до вдлъбването на част от епидермиса навътре и да доведат до вроговяването на кожата.
Кокоши трън 15014.jpg_1
Какво е лечението на кокоши трън?

Подобно на брадавиците, Кокоши трънлечението на кокошия трън също се изразява в неговото горене с течен азот. Това е доста болезнена, но ефективна процедура за отстраняването на проблема. Във всяка една аптека може да намерите и специални салицилови лепенки за лечение на кокоши трън.

Важно е болестта да се хване в начален стадий, докато кожният израстък е все още малък. Впоследствие той може да се уголеми и разсее в още малки кокоши трънчета, което превръща лечението в доста трудоемко и болезнено за вас. Ако имате повече от един кокоши трън, трябва да насочите усилията си към лечението на първия появил се.

Народна медицина

Според народната медицина стритият чесън има невероятен лечебен ефект при кокоши трън. Преди да положите получената кашичка върху кожата е добре леко да я разраните, тъй като тя е прекалено твърда, за да попие сока от стрития чесън в нея и да достигне до коренчето на кокошия трън. В продължение на няколко вечери налагайте стрит чесън върху болното място и оставете да престои до сутринта. Може да използвате лейкопласт или бинт и марля, за да превържете болното място за през нощта. По същия начин може да налагате болното място с белия сок на смокинята или със сока от билката змийско мляко.

А баба Ванга съветвала да се разреже луковицата на едно градинско кокиче и да се наложи върху кокошия трън. След това добре трябва да се измият ръцете, тъй като луковицата е отровна. Някои хора пък нарязват на ситно или намачкат луковицата и я оставят да престои една седмица в малко оцет, колкото да покрие сместа, с която впоследствие мажат болното място.
Кокоши трън 13761_1
Друг бабин, и доста по-примитивен, но ефикасен според някои хора, метод е да обгорите кокошия трън, още докато е малък, с лупа. В средата на кокошия трън се появява малка черна точка от съсирена кръв, която впоследствие пада сама. Други хора успешно успяват да се излекуват от кокоши трън с Адски камък, като налагат малко парченце от него върху болното място и го оставяте да престои така 24 часа. Процедурата се повтаря докато трънът падне. Можете да напоите памуче с калиев перманганат и да го прикрепите с лепенка към кокошия трън.

Лечението на кокоши трън е строго индивидуално. Някои хора се повлияват добре от един метод, други - от коренно различен, така че не се отчайвайте, ако не виждате положителен резултат и подобрение по време на лечение. Преминете към друго такова докато кокошият трън все още не се е разпространил.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Кокоши трън Empty Как се лекува кокоши трън?

Писане by styyni on Нед 10 Окт 2010, 14:31

Кокоши трън 6968

Всеки, който се е сблъсквал с този малък, ноглождещ проблем ще каже – трудно.
Кокошият трън основно се появява по ходилата и се предизвиква от човешки вирус. Засяга обмяната на веществата на кожата и на заболялото място се отлагакератин, кератохиалин и мазнина. Повърхността на кожата става груба,вроговена и при ходене предизвиква болка. Другото неприятно е, че ако не го лекувате на време един малък кокоши трън може да се уголеми и да се разсее, така че цялото ви ходило да се покрие с малки кокоши трънчета и тогава няма да може да си намерите място от болка.

Кокошият трън не е от вчера, затова и народната медицина има много какво да каже по въпроса. Разбира се, при такъв проблем ние препоръчваме да се обърнете към специалист и да следвате неговите указания, но си струва да знаете и малките народни тайни по въпроса.Кокошите тръни, освен че са изключително упорити, се появяват и изневиделица, най-вероятно от зараза в басейн.

Горенето на кокошите тръни с течен азот е най-популярното лечение, но трябва да се прилага внимателно, защото може да се прогори кожата около кокошия трън и искайки да си помогнетеда си нанесете още по-голяма вреда.

Народът пък препоръчва да се изпробва лечебната сила на чесъна.Обелваме скилидка чесън, намачкваме го на кашичка и я намазваме върху предварително и змития крак. Важно е да се разрани кожата, където се намира кокошият трън, защото, както казахме, тя е твърда и вроговена.Когато мястото се разрани даваме възможност на лекарството, в случая чесъна, да достигне по-лесно до корена на тръна и да го унищожи. Трябва всяка вечер в продължение на няколко дни да нанасяме чесновата кашичка върху проблемното място, като прикрепваме с анкерпласт. Според народната медицина три дни лечение са напълно достатъчни, за да се отървете от болката.

Звучи добре, имайки предвид, че лекарствата действат много по-бавно, ачесъна пък не е вреден – в смисъл, че няма никаква химия. Обаче, аконякога сте белили с голи ръце повече от половин килограм чесън, то щезнаете за невероятната му изгаряща сила.

Друга домашна рецепта е по-същия начин кокошият трън да се маже с белия сок на смокинята,докато не изчезне. Когато късате смокиня или листо от дървото може бисте забелязали белия лепкав сок – именно той според народните лечителие вълшебно лековит.

И вече по-нова народна рецепта е тази, която се приготвя от лъжица свинска мас и 4 аспирина. Трънът отново се изрязва в дълбочина, намазва се и сезалепва. Важно е да атакуваме всички кокоши тръни, които са ни се появили, но най-вече да локализираме кокошият трън – майка, към който да насочим всичките си сили за унищожение.

Горещият пясък на плажа е идеален унищожител на кокошите тръни. Възможно е да не е основен, а само съпътстващ, но според мен определено горещия морски пясък и морската вода действат добре за изчистване на ходилата.Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Кокоши трън Empty Кокоши трън - лечение и причини

Писане by pumpal21 on Нед 10 Окт 2010, 15:29

Същност
Кокоши трън представлява мазолесто уплътнение на кожата с жълтеникав цвят. По цвят и твърдост този кожен дефект наподобява грапавините по кокоши крака и оттам идва неговото широко разпространено наименование. Обикновено кокоши трън се развива по стъпалата и долната повърхност на пръстите на краката. Нерядко е множествен.

Причини
Стъпалата са места, подложени на непрекъснат силен натиск от тежестта на тялото. При носене на неудобни обувки и травмиране на кожата на ходилата от камъче, ръб, шев, възел може да се получи кокоши трън. Силният натиск от подобен дразнител втиква част от повърхностния слой на кожата (епидермиса) навътре и го обръща като пръст на ръкавица. При тази промяна роговото вещество (кератинът) също се обръща навътре и вече няма как да се излющва във външната среда. Клетките на епидермиса образуват непрекъснато кератин, а той се трупа и расте навътре, като се втвърдява все повече и повече. Този натрупан рогов слой заприличва на жълтеникав трън, забит в ходилото. Натискът върху кокоши трън е изключително болезнен, защото забива втвърденото рогово вещество още по навътре.


Кокоши трън Koko6i_Tran_1

Лечение на Кокоши трън
При малки и средни по размер кокоши тръни често ефикасна се оказва следната рецепта:
Изрежете обелка от кората на картоф с диаметър 1,5-2 см. Сложете в центъра и щипка салицилов прах. Ако не можете да намерите салицил, стрита таблетка аспирин също върши работа. Вечер преди лягане поставете обелката със салицила върху кокошия трън и я прикрипете с левкопласт или бинт. Така тя престоява през цялата нощ, а на сутринта се сваля. Повторете процедурата 3-4 поредни нощи. Очакваният резултат е кокошият трън да се размекне и да излезе от гнездото си. Жилото на кокошия трън всъщност представлява втвърдено рогово вещество.

Не се притеснявайте за дупчицата в ходилото, където е лежал тръна. Дезинфекцирайте я с риванол или кислородна вода, подсушете я и я напълнете със скъпия крем за лице, дето жена ви го крие в дъното на нощното шкафче!

Ако салицилът не помогне, помолете някой хирург да изчопли тръна, докато все още е размекнат!

Най-сигурното лечение на кокоши трън е хирургичното изрязване!


Източник

_________________
Кокоши трън 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Кокоши трън Empty Re: Кокоши трън

Писане by schatz on Нед 10 Окт 2010, 21:43

Имала съм преди години и ми го гориха с течен азот,не е страшно,само така звучи
schatz
schatz
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Кокоши трън Empty Re: Кокоши трън

Писане by Lindzi on Пон 11 Окт 2010, 10:22

Ооо, и мен ме гориха, обаче - припаднах, много болеше.

И Зорето има, на мен и на него ни помогна, лепенки от аптеката със зелено лекарство, залепят се на кокошия трън, и не се мокри, докато не прогори. Не е болезнено и лесно става, веднъж махне ли се майката, няма да има други.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Кокоши трън Empty Re: Кокоши трън

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите