За двора и градината

Go down

За двора и градината Empty За двора и градината

Писане by mamazavinagi on Вто 29 Юли 2008, 09:42

Направи си сам: Дървена ограда с различни панели


За двора и градината Coverupfence

Обикновените огради са скучни и безлични. Ако Вие смятате, че Вашата стара ограда е вече за смяна, ние Ви предлагаме проект в 3 варианта – 3 различни разновидности на заграждението, от които да изберете тази, която Ви харесва най-много.

За двора и градината Fence_before%281%29

Основата на проекта се състои от изработката на базисната част от оградата, която може да се използва и при трите разновидности. Тя е направена от кедрова дървесина и в сърцевината на стълбовете й са вградени стоманени прътове, които правят оградата не само красива, но и стабилна. Допълнителната декорация се състои от 3 вида панели – от плат, от бамбукови пръти или от перфориран алуминий. Тази декорация може да бъде наречена „добросъседска”, тъй като изглежда еднакво добре и от двете страни на оградата.

Необходими инструменти:

- мерителна рулетка
- ъглов линеал
- трион за скосяване на ъглите под ъгъл 45 градуса, размер на острието 30.5 см.
- скоби
- нивелир
- зидарска корда
- циркуляр
- шкурка
- безжична дрелка и бургии
- отвертка
- чук
- четка за боя

Необходими материали:

- дъски от кедрова дървесина - 3Ч15 см., с дължина 25.5 см. – за „стените” на стълбовете и „шапките” на стълбовете
- дъски от кедрова дървесина – 2.5Ч10 см., 15 или 30.5 см. – за летвите на оградата
- дъски от кедрова дървесина - 5Ч5 см., с дължина 25.5 см. – за стопиращите блокчета и опорите на напречните греди
- екстериорно лепило за дърво
- епоксидно лепило
- стоманени предпазни шайби с външен диаметър 4 см.
- винтове - No.8Ч3 см.
- винтове - No.8Ч4 см.
- полупрозрачен латексен оцветител за дърво


1. Подготовка на терена

Показания на снимките терен е сравнително равен от единия до другия край, затова е лесно да се вземе решение горната част на оградата да бъде хоризонтална. При по-неравни терени обаче може да се наложи оградата да се етажира спрямо неравностите на терена. Освен това разстоянието между отделните стълбове също е важен фактор – така например интервалите от 150 - 180 см. са перфектни за този тип конструкция с хоризонтално поставени летви. Оригиналното разстояние на старата ограда в този проект е 305 см., което е твърде много, затова между съседните стълбове е поставен по един междинен стълб. Ако и Вие смятате да направите същото или пък започвате проекта от самото начало (тоест не разполагате с вече поставени стълбове), добавете към необходимите материали и бетонова смес и инструмент за пробиване на дупки.

2. Как да направите базисната ограда?

Забележка: Ако не сте достатъчно уверени в способностите си на дърведелец (особено при работата с режещи машини), най-добре е за основните дърводелски работи да се доверите на специалист. Посъветвайте се с него и относно монтажа на основната част на оградата, както и на избрания от Вас панел.

Нарежете дъските

Както се вижда от илюстрациите, готовите дървени стълбове представляват своеобразни тръби с квадратна форма. Срежете дъските (3Ч15 см.) надве, за да получите парчета с ширина 6.7 см. – когато се монтират едно към друго, те образуват готовите дървени стълбове с куха сърцевина. Тази сърцевина трябва да е с диагонал малко над 4 – 4.2 см., колкото е диаметърът на стоманените пръти. За монтажа използвайте екстериорно лепило за дърво и винтове.

За двора и градината Psd32

Напречните летви трябва да бъдат нарязани така, че да бъдат малко по-дълги от разстоянието, измерено от стълб до стълб (откъм външните им страни) – например с около 7 см., което означава, че от всяка страна на стълба ще
има толеранс по около 3.5 см.

Сглобете стълбовете

Конструкцията на стълбовете наподобява познатата ни детска вятърна въртележка и товаопростява сглобяването, тъй като то изисква части само от един размер и опростена сглобка на частите (тип „ръб към лицева част”). Използвайте лепило и винтове, за да сглобите страничните елементи на стълбовете един към друг (така, че да се получи паралелепипед с куха сърцевина), а след това отрежете краищата до желаната дължина.

За двора и градината Fence_2

Изравнете страните на стълбовете

Стоманените пръти могат да варират на дължина и затова ще се наложи да измерите стойността за всеки отделен прът – измерете височината от най-горната му част до завързаната предварително към двата крайни стълба корда. Тази стойност показва дължината на стопиращото блокче, което трябва да поставите във вътрешността на стълбовете. Залепете предпазна подложка към горната част на всеки прът – там, където ще лежи долният край на стопиращото блокче.

За двора и градината Fence_5

Монтирайте страните на стълбовете

След като монтирате стопиращото блокче вътре в горния край на вътрешността на стълба (с лепило и винтове), поставете своеобразния дървен „кожух” на готовия стълб върху стоманения прът. Това автоматично ще изравни дървената част с останалата част от оградата.

За двора и градината Fence_4

Монтирайте напречните летви

Почистете областта около дъното на всеки стълб, за да можете да монтирате летвите на оградата (1Ч4) с помощта на винтове. Започнете наравно с най-долния край на стълба и използвайте дървени разграничители, за да поддържате еднакво разстояние между отделните летви. Поставени в двата края, тези разграничители ще Ви помогнат да подредите летвите успоредно. Монтирайте следващата редица от летви на гърба на стълба, редувайки секциите.

За двора и градината Fence_3

След като монтирате и най-горната летва, използвайте винтове, за да поставите и по една опора (5Ч5 см.) по продължение на най-горния й ръб, от вътрешната страна.

За двора и градината Psd4

Завършете проекта

Боядисайте дървесината в желания от Вас цвят или поставете само лаково покритие на повърхностите. Преди това обаче не забравяйте да обработите всички повърхности с шкурка.

3. Добавете декоративните панели

Панели от плат

За двора и градината Psd21

Вариантът, който ще Ви покажем най-подробно е този с панелите от плат. Панелите се поставят в горната половина на оградата. От трите варианта на панели, тези от плат осигуряват най-голяма дискретност и лично пространство.

Благодарение на дългия дюбел (с диаметър 1 см.) в долната част на всеки панел, той стои изправен почти през цялото време, освен при силен вятър. При изработката на панелите трябва да използвате специални материи, предназначени за екстериорна употреба.

За двора и градината Psd5

Панелите могат да бъдат с различни размери, в зависимост от размерите, които сте избрали за базисната ограда. В този проект те са с височина 30.5 см., с тесни подгъви-джобчета в долната (за дюбела) и горната част (за кабела). Кабелът е от стомана и е опънат между двата стълба, окачен на монтираните в тях винтове с халка.

За двора и градината Psd61

Други варианти

Вторият вариант е да се използват перфорирани алуминиеви панели, които позволяват на слънчевите лъчи да преминават свободно и ги пречупват по различен начин през отделните часове на деня.

За двора и градината Fence_metal

Рамките на тези панели са направени от същия материал, използван за дървените стълбове – кедрова дървесина с размери 3Ч15 см. Панелите са поставени в тесни жлебове във вътрешността на рамките.

За двора и градината Psd8

Съвет: Малки ъглови скоби, монтирани към страните на стълбовете, дават допълнителна опора на рамката на панелите.

За двора и градината Fence_metal_2

Третият вариант за декоративен панел е бамбукът, създаващ специфичен акцент с азиатски привкус. Рамката отново е от кедрова дървесина (5 x7.5 см.), но „вътрешността” й е запълнена от тънки бамбукови пръчки с диаметър 1 см., поставени на разстояние една от друга около 5 см.

За двора и градината Psd7

Рамката се сглобява с помощта на лепило и винтове, но предварително в горната и долната й част, от вътрешната страна, се пробиват дупките, в които ще се поставят пръчките. За да предпазите бамбука от студа, слънцето и дъжда, обработете го предварително с безцветен лак-спрей.

За двора и градината Fence_bamboo


Източник: www.comfort.bg
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty Как да си направите каменно огнище в двора или градината

Писане by mamazavinagi on Пет 10 Окт 2008, 23:31

Как да си направите каменно огнище в двора или градината


За двора и градината P_buildafirepit

Ако обичате уюта на огъня в студените есенни вечери или предпочитате да си правите семейни пикници на открито в двора или градината, този проект вероятно ще Ви хареса. С негова помощ ще можете да изградите сами облицовани каменно огнище, за да се наслаждавате на запаления огън, като същевременно намалите рисковете от възникване на пожар.

При избора на място за огнището задължително изберете просторна равна площ, без запалими неща наоколо (храсти, дървета, прозорци, пейки и прочее) – диаметърът й трябва да бъде поне 3- 4 м. Предварително трябва да подготвите областта около огнището, като поставите пласт от негорим материал – например ситен чакъл или цимент.

Забележка:
Спазвайте всички мерки за сигурност – палете огъня само със сигурни материали (дърво, въглища), без да използвате допълнително лесно запалими материали, като например нафта, спирт за горене или газ, или такива, които при горене отделят отровни вещества. Не забравяйте, че огънят от огнището е открит и може да се превърне лесно в пожар, затова стойте на разстояние и пазете надалеч децата и домашните любимци (дори, когато огънят не е запален) – те могат да се наранят не само от самия огън, но и от нагретите повърхности, както и от падане в самата конструкция. Не позволявайте на децата си да палят сами огън в огнището и винаги дръжте наблизо пожарогасител. Не използвайте огнището, ако не сте достатъчно подготвени да овладейте огъня в случай на инцидент.


Необходими инструменти и материали:
○материали за подпорното каменно ограждение – еднакво оформени каменни блокчета (предварително трябва да сте нарязали каменните блокчета така, че те да пасват едно на друго, образувайки кръгло ограждение) – старайте се всички блокове да бъдат със заоблени външни ръбове, за да намалите риска от нараняване
○ едър пясък за бетон
○ чакъл
○ лепило за бетон
○ лопата
○ инструмент за трамбоване
○ нивелир
○ корда за измерване
○ мерителна рулетка
○ спрей боя за маркиране
○ ръчна количка
○ дървен чук
○ предпазни ръкавици + предпазни очила
○ ръчен валяк

Инструкции:

1. Очертайте кръг
Срежете парче от кордата със същата дължина, каквато ще бъде радиусът на огнището. Вържете единия край на кордата за колче, забито в средата на бъдещия кръг, а за другия край вържете спрей боята. С помощта на спрея очертайте кръга – периметър на проекта. Тук радиусът на огнището е 70 см. (диаметър=140), но Вие можете да направите и по-голям кръг.

За двора и градината P_buildafirepit_2

2. Изкопайте дупката за огнището
Изкопайте почвата в границите на очертания кръг на дълбочина 45- 50 см.

За двора и градината P_buildafirepit_3

3. Запълнете дупката с чакъл и трамбувайте
Сипете пласт от чакъл (15- 20 см.) и изгладете с инструмента за трамбоване. Пластът трябва да бъде равен и плътен. Можете да поръсите и тънък пласт едър пясък върху чакъла.

За двора и градината P_buildafirepit_4

4. Очертайте кръга за каменната облицовка
Използвайте същата техника с кордата и колчето (стъпка 1), за да очертаете още един (вътрешен) кръг – за дебелината каменната "стена" около огнището. За целта използвайте същата точка – център като преди и вече очертания кръг на цялото огнище. Тук целия кръг е с радиус 70 см., а радиусът на същинското огнище – 48 см. (това означава, че дебелината на каменното ограждение е 22 см.)

За двора и градината P_buildafirepit_5

5. Поставете първия ред каменни блокчета за ограждението
Поставете първия ред каменни блокчета от ограждението в завършен кръг. Накрая обработете блоковете с дървен (или гумен) чук, за да ги наместите по-стабилно в основата. С помощта на нивелир проверете дали редът е напълно равен.

За двора и градината P_buildafirepit_6

6. Завършете редовете на каменната "стена" около огнището и добавете лепило
Поставете втори ред каменни блокове. Довършете ограждението, за да достигне желаната височина и завършете с най-горния пласт блокове. Използвайте лепило за бетон, за да подсигурите по-стабилна свръзка между каменните блокове (особено що се отнася до най-горния слой). За целта те трябва да са чисти и сухи.

За двора и градината P_buildafirepit_7

7. Довършете периметъра
За да оградите отвсякъде огнището с каменни блокове (извън ограждението – стена), направете пласт от 10- 15 см. едър чакъл, покрит с пласт (2- 3 см.) едър пясък за бетон. Поставете каменните блокове (павета) така, че да получите шарка по свое желание. Накрая монтирайте пластмасова или метална облицовка по ръба на павираната повърхност, за да не се местят блоковете. Минете с груба метла отгоре, за да заметете пясъка между свръзките, докато ги запълните. Обработете цялата повърхност с ръчен валяк, за да подсигурите каменните блокове на местата им.

Съвети за инсталацията:
•Преди да изградите огнището, проверете дали няма регионални разпоредби, които забраняват това или дали не се налага да се уведомите местната администрация, че ще изпълнявате подобен проект.
• Ако направите огнището по-дълбоко ще намалите шанса да възникне пожар – така ще се наложи да добавите допълнителен ред (редове) към ограждащата „стена”.
•Когато планирате мерките за безопасност при ползване на огнището, имайте предвид и риска от изхвръкване на искри или въглени от огъня. Можете да поставяте метален капак върху отвора на огнището, когато не го използвате, за да намалите риска от инциденти (падане, спъване, удар и прочее) на децата и домашните любимци вътре.


Източник: www.comfort.bg
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty Идеи за градината: Градински "гъбки" за декорация

Писане by mamazavinagi on Вто 04 Ное 2008, 14:18

Идеи за градината: Градински "гъбки" за декорация

Още една идея за хората, които обичат да майсторят сами декорацията за своя дом. За любителите на "природния" дизайн и за всички онези, които искат да декорират двора или градината си, този проект може да се превърне не само в полезно, но и в приятно занимание. Така получената декорация, имитираща разноцветни горски гъбки, е особено подходяща за градини и дворове с по-малки
размери, тъй като заемат много малко място.

За двора и градината Mgm_1

Можете да си направите "гъбки" с различен размер и да ги подредите една до друга, за да имитират истинско находище от гъби в гората. Тъй като направата на всяка "гъбка" отнема няколко дена (заради технологичното време за съхнене на лепилото), най-добре е да правите едновременно няколко "гъбки", за да си спестите време. Предварително трябва да изберете необходимите за проекта керамични съдове така, че те да пасват един в друг - горната част на малката саксия трябва да пасва към дъното на голямата, за да бъде спойката по-здрава.

За направата на 1 малка "гъбка" ще са Ви необходими:

♣ 2 броя керамични саксии – едната много малка (с диаметър 4 см.), а другата по-голяма (с диаметър 8- 9 см.) – за "пънчето"
♣ 1 керамична купа/ чинийка (с диаметър около 10 см.) – за "шапчицата"
♣ стъклени (или пластмасови) топчета за украса (в избран от Вас цвят)
♣ полирани речни камъчета
♣ акрилна боя в 2 цвята – кремаво и кафяво
♣ четка за боя и гъбичка
♣ лепило за керамични плочки и калчища (в бяло)
♣ прозрачен акрилен лак (водоустойчив)


Инструкции:
1. За да създадете основата (пънчето) на "гъбката" вземете по-малката саксия, почистете я добре и я залепете върху дъното на по-голямата саксия с помощта на лепилото (както е показано на снимката по-долу). Оставете лепилото да стегне за поне 24 часа.

За двора и градината Mgm_3

2. След като готовото "пънче" изсъхне го боядисайте с акрилната боя – първо нанесете по-тъмния нюанс, а когато първият слой изсъхне, нанесете на щрихи и по-светлия нюанс, така че получената шарка да имитира истинско гъбено пънче. Накрая оставете боята да изсъхне добре.

3. Когато боята е напълно изсъхнала, прикрепете към "пънчето" керамичната чинийка, за да оформите "шапчицата". Направете това с помощта на лепилото за керамични плочки, като накрая оставите лепилото да съхне за поне едно денонощие.

За двора и градината Mgm_4

4. След като лепилото изсъхне добре е време за декорацията на "шапчицата". Подредете стъклените топчета и речните камъчета върху горната повърхност на керамичната чинийка, използвайки лепилото за керамика, за да ги фиксирате на местата им. Когато залепвате украсата по периферията на "шапчицата" може да задържате всяко топче/ камъче за няколко секунди в лепилото, за да не се изплъзне по ръба. Накрая отново оставете лепилото да стегне добре.

За двора и градината Mgm_5

5. Ако искате можете да използвате за "шапчицата" малко циментова смес, за да фиксирате по-стабилно декорацията. Добре е накрая да нанесете водоустойчиво покритие спрей - лак, за да предпазите повърхностите от атмосферните влияние навън.

За двора и градината Mgm_2


Източник:www.comfort.bg

cutoutandkeep.net
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty Как да си направите градинска пейка

Писане by mamazavinagi on Пет 14 Ное 2008, 13:47

За двора и градината Big_76bc76fea011b345b0ec90460b7d4c19

Направете си сами пейка за двора, градината или верандата с помощта на този проект. Резултатът ще бъде място в градината, на което ще можете да прекарате свободното си време заедно със семейството си. Дизайнът на пейката е класически – с красиви и изчистени линии, без излишни елементи по него. Използваната дървесина може да бъде иглолистна (в случая е използвана такава от кедър), дъбова или пък ясенова.

Необходими инструменти:

• банциг
• ъгломер

За двора и градината Scheme_1

Необходими елементи:

• 4 крака – 7.6 х 7.6 х 61 см. (а)
• 3 броя опори за седалката – 3.8 х 7.6 х 52.7 см. (б)
• 2 подлакътника – 2 х 10 х 61 см. (в)
• 1 опора за задната част на седалката – 3.8 х 7.6 х 117 см. (г)
• 1 подсилваща опора за предната част на седалката – 3.8 х 3.8 х 117 см. (д)
• 4 скоби за ъглите на седалката – 3.8 х 7.6 х 23 см. (е)
• 3 броя летви за предната част на седалката – 2 х 2.5 х 117 см. (ж)
• 8 броя летви за седалката – 2 х 3.8 х 117 см. (з)
• 2 броя странични опори – 2 х 12.7 х 35.5 см. (и)
• 2 опорни летви за облегалката – 2 х 5 х 117 см. (й)
• 13 броя летви за облегалката – 2 х 7.6 х 45.7 см. (к)
• 1 опорна летва за долната част на облегалката – 2 х 2.5 х 117 см. (л)

За двора и градината Scheme_2

Инструкции:
1. Първо отрежете краката (а) до указаната дължина. След това изрежете и опорите за седалката (б). Използвайте схемите, за да определите формата на отделните елементи, а след това ги отрежете с помощта на банциг. Монтирайте крайните опори на седалката към вътрешната част на краката, като следите те да са перпендикулярни един на друг (с ъгломер).

За двора и градината Bench3

Забележка: Всички дупки трябва да бъдат пробити и/ли зенкеровани предварително, за да се предотврати разслояването на материала и за да могат да се скрият винтовете под повърхността на дървесината.

За двора и градината Bench4

2. Използвайте схемата, за да оформите и оразмерите подлакътниците, а след това ги изрежете с банциг. Монтирайте ги към горната част на краката.

За двора и градината Bench2

3. Отрежете предните (г) и задните (д) опори на седалката спрямо показаните в схемата размери. Прикрепете ги към краката. След това отрежете централната опора за седалката – нейната повърхност трябва да бъде издълбана така, че да пасне върху подсилващия елемент в предната част на мебела. Изрежете подсилващия елемент и го прикрепете между краката на пейката, а след това закрепете добре централната опора на седалката на мястото й.

За двора и градината Bench5

4. Изрежете скобите за седалката (е) под ъгъл 45 градуса и ги монтирайте на местата им.

За двора и градината Bench7

5. Отрежете летвите за седалката (з) с оказаните размери. Забележете, че първите 3 летви, които се намират отпред, трябва да са с ширина 2.5 см. (останалите трябва да са 3.8 см.), за да се вместят над предната извивка на опорите на седалката. Накрая поставете дъските за седалката по местата им и ги монтирайте към опорите й.

За двора и градината Bench6

За двора и градината Bench11

6. Отрежете страничните опори (и) с помощта на банцига. В предните им ръбове направете прорези за опорните летви за облегалката (й). След това отрежете и самите опорни летви (й) и ги монтирайте във вече направените прорези. Накрая монтирайте страничните опори (и) на мястото им между задните крака на мебела.

За двора и градината Bench8

7. Изрежете летвите за облегалката (к) спрямо зададените размери. Оформете специфичната извивка в горната й част с помощта на банциг. Монтирайте летвите върху опорите (й), като оставяте между тях пространство от около 1.3 см. Добре е преди това обаче да сте отбелязали върху всяка дъска посоката, в която ще бъде монтирана. Ако пространствата между отделните летви не е еднакво, можете леко да ги изместите преди да ги затегнете напълно.

За двора и градината Bench9

За двора и градината Bench10

8. Нанесете 2 или 3 пласта покритие за екстериорни повърхности.

Вече можете да се насладите на резултатите от своя труд.www.bgstroitel.com
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty Градинска масичка от дървен палет

Писане by Schatzе on Пон 26 Яну 2009, 19:59

Клипчето за градинската масичка от дървен палет /ако има друго име - моля да ме извините/ може да видите ТОЧНО ТУК.

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty ПЛАШИЛА

Писане by Lindzi on Пет 11 Дек 2009, 14:39

Весели или страховити, да си направим у дома ~ наши си плашила!

За двора и градината Scarecrow
За двора и градината 22
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty Re: За двора и градината

Писане by Schatzе on Чет 20 Май 2010, 18:17

Прост проект с много потенциал? Опитайте това - къпалня за птички.
За двора и градината Poilka10
Лесно е да се работи
с всички големи листа и могат да бъдат завършени няколко
начина. За голяма къпалня за птички като тази на снимката по-горе,използвайте растения като ревен, или нещо друго, което според вас може да стане.
Когато направих това нямах толкова голямо листо затова го използвах дори малки листа. Излезе страхотно!
Сега имам някои уникални акценти разпръснати в градината.
Кой би
предположил, че за по-малко от 25 $ и няколко часа на работа, може да имате такова уникално градинско украшение?
Готови ли сте да започнете?

Материали:
* 1 голям лист
* торба с пясък
* торба бетон
* една ролка фолио
* Вода
Инструменти: Кофа за смесване на бетона, мистрия, четка, боя
За двора и градината Poilka11

1. Първи стъпки: може да се направи орнамента на маса навън, но може да се извършва и на земята. Започнете, като
се направи куполовидна купчина от пясък - достатъчно
голям, за целия лист. Плюс няколко инча навън за да може да има повече място. Върху купчината пясък постелете тънък найлон, който да приляга гладко. Вижте на снимката по-горе.

2. Листа: Сложете листа с лицето надолу в началото на пясъка. Нарежете стволовете на разстояние близо до основата. Проверете найлоновата обвивка за да се уверите, че той се разпростира няколко инча над ръба на листа. Ако върху листа има дупка или пукнатина, няма проблем. Просто отрежете парче от различни листа и го положете върху дупката като кръпка .


3. ВРЕМЕ ЗА БЕТОН:Изсипете сух бетон в смесителна тава и добавете вода, и бъркайте докато стане на каша подобна на тесто за
сладки. Започнете от центъра на листото към външните краища като мен. Уверете се, че е около 3 / 4 инча дебелина в средата, и тънки до 1 / 4 инча на ръба.
След като листото е покрита с бетон, покриваме го с найлонова обвивка. Ако е горещо навън, слагам парче влажна кърпа
върху найлона, за да не се напука.

За двора и градината Poilka12
4. Когато изсъхне, можете да махнете горния слой найлон, след това внимателно отделете от пясъка и махнете и втория лист найлон.
Ако не може да се отлепи лесно найлона просто потркайта с някоя четка. Обикновено дава добър резултат.
Въпреки че листа е сух, трябва да се изчкака поне една седмица, така че чакаме да да се изрисува или да добавите вода.

5.Боядисайте листа. Може да използвате конкретни бои като, акварел, маслени бои или спрей. В зависимост от вашите предпочитания и вкус.

6. НАПРАВЕТЕ Това просто изопретение на някоя статъчна тръба или просто дървено пънче.

Източник: www.gardengatemagazine.com

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty За двора и градината

Писане by Lindzi on Чет 23 Сеп 2010, 14:24

Хранилка за птици
За двора и градината 0307_birdfeeder
Къщички за птици
За двора и градината 36397661024b53ea007ff1
За двора и градината 36397661024b53ea007ff1.d9c1ed83c8

За двора и градината 935086fc18eauj3
За двора и градината 935086fc18eauj3.0e1d9428da

За двора и градината B9bab6bcf4bdva9
За двора и градината B9bab6bcf4bdva9.e62c918309
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

За двора и градината Empty Re: За двора и градината

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите