Стандартните салати и техни разновидности.
+6
zornica.gencheva
mimi_dani
Lindzi
husky
Dani
mamazavinagi
10 posters
Страница 2 от 5
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Сметанова салата
1,5 кг млади картофи
1 връзка зелен лук
2 стръка целина
1 връзка магданоз
2 с. л. оцет
1/2ч. ч. заквасена сметана
1. Картофите се сваряват, но не се белят. Лукът, целината и магданозът се нарязват наситно и се слагат в голяма купа. Oцетът се прибавя към лучената смес.
2. Докато са горещи, сварените картофи се режат на четири, прибавят се към лучената смес, леко се разбъркват и се оставят да изстинат за няколко минути.
3. Преди да се сервира, се прибавя сметаната и се поръсва с магданоз.
Източник: Тук
1 връзка зелен лук
2 стръка целина
1 връзка магданоз
2 с. л. оцет
1/2ч. ч. заквасена сметана
1. Картофите се сваряват, но не се белят. Лукът, целината и магданозът се нарязват наситно и се слагат в голяма купа. Oцетът се прибавя към лучената смес.
2. Докато са горещи, сварените картофи се режат на четири, прибавят се към лучената смес, леко се разбъркват и се оставят да изстинат за няколко минути.
3. Преди да се сервира, се прибавя сметаната и се поръсва с магданоз.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:42; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Салата от карфиол
300 гр.карфиол
2 скилидки чесън
1 щипкасол
1 с.л зехтин или олио
черен пипер
червен пипер
магданоз
1 кофичка кисело мляко
2 скилидки чесън
1 щипкасол
1 с.л зехтин или олио
черен пипер
червен пипер
магданоз
1 кофичка кисело мляко
Карфиолът се накъсва на малки розички и се измива добре. Задушава се в подсолена вода, в която се сипва и олиото. Когато карфиолът започне да омеква, се изважда и се изцежда. Млякото се рабива и в него се слага счуканият чесън. Все още топъл, карфиолът се полива с млякото. Отгоре се поръсва с черен и червен пипер и със ситно нарязаният магданоз. Оставя се да изстине и се подняса.
Източник: Тук
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:42; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Салата от червени домати с яйца и праз
1/2 кг. домати
4 твърдо сварени яйца
2 стръка праз лук
1 връзка магданоз
4-5 с.л.олио/зехтин/
копър
сол
4 твърдо сварени яйца
2 стръка праз лук
1 връзка магданоз
4-5 с.л.олио/зехтин/
копър
сол
Измитите домати се нарязват на филийки,магданозът - на ситно. Яйцата също се нарязват на филийки, а
празът - на дребни кубчета и се посолява. На дъното на салатиера се поставя половината от магданоза. Върху него се подреждат половината от доматите, посоляват се. Върху тях се слагат яйцата и се покриват с останалите домати. След това се поръсва празът. Отгоре се слага останалата част от магданоза и се оставя за 20 минути в хладилник. Поднася се добре охладена.
Източник: Тук
празът - на дребни кубчета и се посолява. На дъното на салатиера се поставя половината от магданоза. Върху него се подреждат половината от доматите, посоляват се. Върху тях се слагат яйцата и се покриват с останалите домати. След това се поръсва празът. Отгоре се слага останалата част от магданоза и се оставя за 20 минути в хладилник. Поднася се добре охладена.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:42; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Ориенталска салата
1 краставица
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 връзка зелен лук
350 г соеви кълнове
4 с л препечено сусамово семе
ЗАЛИВКА
6 с л олио
3 с л бял винен оцет
3 с л соев сос
2 склидки счукани чесън
• За да направите заливката : сложете олиото, оцета, соевия сос и чесъна в буркан от мармалад (детско пюре).
• Разтърсете силно, за да се обърка, и оставете настрана.
• Срежете краставицата надлъжно на две и издълбайте семената.
• Нарежете я на парчета, дебели по 1 см. Сложете в салатена купа.
• Махнете семената и сърцевината от червената и зелената чушка.
• Нарежете ги на парчета 1х5 см.
• Добавете към краставицата.
• Нарежете на тънко пресния лук и го сложете заедно със соевите кълнове.
• Излейте заливката върху салатата и я объркайте леко.
• Оставете в хладилника най-малко 1 час или най-много 6 часа.
• Прибавете препеченето сусамово семе точно преди поднасяне и отново объркайте
Източник: Тук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 връзка зелен лук
350 г соеви кълнове
4 с л препечено сусамово семе
ЗАЛИВКА
6 с л олио
3 с л бял винен оцет
3 с л соев сос
2 склидки счукани чесън
• За да направите заливката : сложете олиото, оцета, соевия сос и чесъна в буркан от мармалад (детско пюре).
• Разтърсете силно, за да се обърка, и оставете настрана.
• Срежете краставицата надлъжно на две и издълбайте семената.
• Нарежете я на парчета, дебели по 1 см. Сложете в салатена купа.
• Махнете семената и сърцевината от червената и зелената чушка.
• Нарежете ги на парчета 1х5 см.
• Добавете към краставицата.
• Нарежете на тънко пресния лук и го сложете заедно със соевите кълнове.
• Излейте заливката върху салатата и я объркайте леко.
• Оставете в хладилника най-малко 1 час или най-много 6 часа.
• Прибавете препеченето сусамово семе точно преди поднасяне и отново объркайте
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:43; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Моркови по арабски
800 г моркови
6 скилидки чесън
1 печена червена чушка
2 лимона
1 връзка кориандър
или 1/2 с л сух
1 к л кимион
сол
зехтин
щипка захар
•Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см.
•Поставят се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие.
•Кипва се и се вари 10 минути.
•Внимава се да не се разварят. Морковите трябва да останат хрупкави.
•Морковите се изцеждат с помощта на гевгир и се охлаждат.
•Печената чушка се размачква на пюре с вилица и се смесва с пресования чесън.
•Отделно се смесва сокът от двата лимона,
солта, зехтин (2 с л), кимион, ситно нарязан кориандър (или сух),
лютата паста и щипката захар до еднородна смес. Посолява се на вкус.
•Чушката се смесва със заливката.
•Морковите се заливат с приготвената смес и много внимателно се объркват.
•Купата се поставя с хладилника най-добре за една нощ.
Източник: Тук
6 скилидки чесън
1 печена червена чушка
2 лимона
1 връзка кориандър
или 1/2 с л сух
1 к л кимион
сол
зехтин
щипка захар
•Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см.
•Поставят се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие.
•Кипва се и се вари 10 минути.
•Внимава се да не се разварят. Морковите трябва да останат хрупкави.
•Морковите се изцеждат с помощта на гевгир и се охлаждат.
•Печената чушка се размачква на пюре с вилица и се смесва с пресования чесън.
•Отделно се смесва сокът от двата лимона,
солта, зехтин (2 с л), кимион, ситно нарязан кориандър (или сух),
лютата паста и щипката захар до еднородна смес. Посолява се на вкус.
•Чушката се смесва със заливката.
•Морковите се заливат с приготвената смес и много внимателно се объркват.
•Купата се поставя с хладилника най-добре за една нощ.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:45; мнението е било променяно общо 2 пъти
Lindzi- SPAMMER
Мароканска салата
1 консерва нахут
150 г коктейлни домати
1/2 зелена чушка
1 скилидка чесън
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка кориандър
2 с л лимонов сок
6 с л зехтин
сол
смлян черен пипер
•В купа за салата се смесват лимонов сок и зехтин.
•Прибавя се пресованият чесън и се разбърква добре.
•Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
•Нахутът се отцежда и се измива със студена вода и се подсушава.
•Изсипва се в купата за салата заедно с нарязаната чушка.
•Поръсват се с джоджен и кориандър.
• Разбърква се внимателно и се поставя в хладилник поне за 1 час (може и повече).
Източник: Тук
150 г коктейлни домати
1/2 зелена чушка
1 скилидка чесън
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка кориандър
2 с л лимонов сок
6 с л зехтин
сол
смлян черен пипер
•В купа за салата се смесват лимонов сок и зехтин.
•Прибавя се пресованият чесън и се разбърква добре.
•Посолява се и се подправя със смлян черен пипер.
•Нахутът се отцежда и се измива със студена вода и се подсушава.
•Изсипва се в купата за салата заедно с нарязаната чушка.
•Поръсват се с джоджен и кориандър.
• Разбърква се внимателно и се поставя в хладилник поне за 1 час (може и повече).
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:46; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Китайска пролетна салата
Краставици
Домати
Зеле (настъргано)
Соеви кълнове
Черна китайска гъба
Всичко това, овкусено с китайско олио и оцет.
Източник: Тук
Домати
Зеле (настъргано)
Соеви кълнове
Черна китайска гъба
Всичко това, овкусено с китайско олио и оцет.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:46; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Унгарска салата
1 глава кромид лук
6 сварени яйца
1 ч.чаша домашна майонеза
1 лимон
магданоз
сол
черен пипер
6 сварени яйца
1 ч.чаша домашна майонеза
1 лимон
магданоз
сол
черен пипер
В плитка чиния се нарежда нарязан на тънки кръгчета стар лук (кромид), намазва се с тънък слой майонеза. Отгоре се нареждат нарязани на кръгчета варени яйца, овкусяват се с сол и черен пипер, намазва се с майонеза и се поръсва със ситно нарязан магданоз. Залива се с лимонов сок и се поднася.
Източник
Източник
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:47; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Зелева салата с краставица
1 зелка (с китайско зеле става превъзходна, то е по-крехко от обикновеното)
1 краставица
1 морков
2-3 скилидки чесън
сол, зехтин, оцет балсамико (сигурно става и обикновен)
Зелето се нарязва на фини ивички, краставицата и моркова се настъргват на едро ренде. Добавя се счукания чесън. Подправя се със зехтин, сол и балсамиков оцет.
Става много вкусна, прилича на традиционната китайска салата от соеви кълнове.
Източник
1 краставица
1 морков
2-3 скилидки чесън
сол, зехтин, оцет балсамико (сигурно става и обикновен)
Зелето се нарязва на фини ивички, краставицата и моркова се настъргват на едро ренде. Добавя се счукания чесън. Подправя се със зехтин, сол и балсамиков оцет.
Става много вкусна, прилича на традиционната китайска салата от соеви кълнове.
Източник
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:47; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Салата "Вегас"
Смесват се нарязана марулка, слънчогледови семки, зелен лук и лимон нарязан на малки резенчета. Дресинга си е класиката за маруля: олио, сол и лим. сок.
Слънчогледовите семки и резенчетата лимон дават страхотен аромат на салатата.
Източник: Тук
Слънчогледовите семки и резенчетата лимон дават страхотен аромат на салатата.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:48; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Валенсианска салата
Много малко зелена салата ,върху нея се слагат няколко резенчета авокадо, върху авокадото се подреждат няколко резенчета пушена сьомга; това се натрупва като конус, а в средата се
поставя парче филе с половин лъжичка черен хайвер (може и имитация).
Заливката е зехтин и балсамов оцет.
Източник: Тук
поставя парче филе с половин лъжичка черен хайвер (може и имитация).
Заливката е зехтин и балсамов оцет.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:48; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Калагурска салата
• 5-7 бр. (450 г) чушки
• 1 ч.ч. (300 г) готово кьопоолу
• 1/2 или 1 бр. (100 г) краставица
• 3 с.л. (30 мл) растителна мазнина (зехтин)
• копър
• оцет
• сол
• 1 ч.ч. (300 г) готово кьопоолу
• 1/2 или 1 бр. (100 г) краставица
• 3 с.л. (30 мл) растителна мазнина (зехтин)
• копър
• оцет
• сол
Чушките се изпичат, обелват се, почистват се от семето, посоляват се леко отвътре и се поливат с оцет и зехтин. Краставицата се обелва и се нарязва на малки кубчета, които се размесват със ситно нарязан копър и малко сол. С тази смес се пълнят чушките. Готовото кьопоолу се поставя в средата на чинията за поднасяне, а наоколо се нареждат напълнените чушки. Салатата се украсява се кръгчета от червени домати, полива се с оцет и зехтин и се поднася.
Източник
Източник
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:48; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Салата от картофи и тиквички със сос
500гр. пресни картофи колкото се може по дребни.
500гр. тиквички.
Картофите се сваряват за 10-12 мин. и се обелват, а тиквичките се пускат в подсолена вряща вода за 2-3 мин.
Отделно се прави пюре с пасатора от:
1 зелена чушка,
10 стръка пресен магданоз,
5 стръка пресен копър,
3с.л. олио,
2 с.л. лимонов сок,
1 ч.л. риган,
1 ч.л. сол,
5 скилидки чесън.
След като пюрето е готово се прибавят 5 с.л. сметана и със всичко това се поливат картофите и тиквичките.
Източник: Тук
500гр. тиквички.
Картофите се сваряват за 10-12 мин. и се обелват, а тиквичките се пускат в подсолена вряща вода за 2-3 мин.
Отделно се прави пюре с пасатора от:
1 зелена чушка,
10 стръка пресен магданоз,
5 стръка пресен копър,
3с.л. олио,
2 с.л. лимонов сок,
1 ч.л. риган,
1 ч.л. сол,
5 скилидки чесън.
След като пюрето е готово се прибавят 5 с.л. сметана и със всичко това се поливат картофите и тиквичките.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:49; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Салата от печени пиперки и сирене
1 кг пиперки, 150 г краве сирене, 4-5 скилидки чесън, зелени пера от 2-3 стръка пресен лук или 1 глава кромид лук, 5-6 лъжици олио, магданоз, копър, 1 домат, сол.
Приготвяне:
Приготвяне:
Изпечените и обелени пиперки почистете от семето и нарежете на ситно.
Прибавете счукания чесън, настърганото сирене и 4 лъжици олио. Разбъркайте и оформете в подходяща чиния.
Нарежете на ситно обеления домат, лука, копъра и магданоза, залейте с 1 лъжица олио, посолете.
Разбъркайте добре и сложете около пиперките.
Салатите от печени пиперки стават много вкусни, ако се прибавят няколко листенца ситно нарязан босилек.
Източник: Тук
Прибавете счукания чесън, настърганото сирене и 4 лъжици олио. Разбъркайте и оформете в подходяща чиния.
Нарежете на ситно обеления домат, лука, копъра и магданоза, залейте с 1 лъжица олио, посолете.
Разбъркайте добре и сложете около пиперките.
Салатите от печени пиперки стават много вкусни, ако се прибавят няколко листенца ситно нарязан босилек.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:49; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Зеле с топено-пушено сирене. Самоковска джезната салата. Царевица със сметана
Зеле с топено-пушено сирене
Ситно нарязано прясно зеле се обърква с настъргано
на ренде топено-пушено сирене - около 100гр /това с пилето на етикета е
по-добро за мен/. Овкусява се със соев сос, малко олио,сол и лимонов
сок.
Самоковска джезната салата
Печени и обелени зелени чушки
Нарязани на кубчета домати
Няколко скилидки чесън, нарязани на тъъънички филийки
Нарязан на тънки ивички червен лук
Магданоз
Сирене
Зеленчуците се обръкват добре, подправя се леко със сол, отгоре се настъргва сиренето и салатата се полива с олио с червен пипер,докао още е горещо.В това е разковничето!
Забележка: Сиренето може да се нареже на големи кубчета и тях също да се полеят с олиото.
Царевица със сметана
600гр сварена сладка царевица, 150гр сметана, 1
малка глава кром. лук, 1 ч.л. масло/ олио /, 1 връзка магданоз, сол,
4ерен пипер.
Лукът нарязан се задушава в маслото. Прибавя се студената царевица, нарязания магданоз, солта, 4ерния пипер и сметаната. Загрява се, но не да завира. Сервира се веднага.
Източник: Тук
Ситно нарязано прясно зеле се обърква с настъргано
на ренде топено-пушено сирене - около 100гр /това с пилето на етикета е
по-добро за мен/. Овкусява се със соев сос, малко олио,сол и лимонов
сок.
Самоковска джезната салата
Печени и обелени зелени чушки
Нарязани на кубчета домати
Няколко скилидки чесън, нарязани на тъъънички филийки
Нарязан на тънки ивички червен лук
Магданоз
Сирене
Зеленчуците се обръкват добре, подправя се леко със сол, отгоре се настъргва сиренето и салатата се полива с олио с червен пипер,докао още е горещо.В това е разковничето!
Забележка: Сиренето може да се нареже на големи кубчета и тях също да се полеят с олиото.
Царевица със сметана
600гр сварена сладка царевица, 150гр сметана, 1
малка глава кром. лук, 1 ч.л. масло/ олио /, 1 връзка магданоз, сол,
4ерен пипер.
Лукът нарязан се задушава в маслото. Прибавя се студената царевица, нарязания магданоз, солта, 4ерния пипер и сметаната. Загрява се, но не да завира. Сервира се веднага.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:50; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Френска салата с панджар(червено цвекло, рама)
Продукти:
1 панджар
около 1 кг картофи
1 кофичка майонеза
1 глава чесън
1 глава лук,салатен
Начин на приготвяне:
Сварява се панджара,настъргва се и към него се прибавя смачкания чесън,сол и майинезата.
Сваряват се картофите и се прави обикновена картофена салата с лука.
В купа се слага първо от картофената салата после от сместа с панджара и така се редуват,да става на пластове.
Най отгоре може да настържете кашкавал.
1 панджар
около 1 кг картофи
1 кофичка майонеза
1 глава чесън
1 глава лук,салатен
Начин на приготвяне:
Сварява се панджара,настъргва се и към него се прибавя смачкания чесън,сол и майинезата.
Сваряват се картофите и се прави обикновена картофена салата с лука.
В купа се слага първо от картофената салата после от сместа с панджара и така се редуват,да става на пластове.
Най отгоре може да настържете кашкавал.
Гост- Гост
Салатикус Булгарикус
Салатикус Булгарикус
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
1 зелена салата, 1 връзка пресен лук, 4 сварени яйца, 1 краставица, 4 домата, 100 г маслини, 1 опаковка сирене „Моцарела“, зехтин, сол и балсамов оцет на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва надребно. Зелената салата се накъсва на ленти.
2. Свареното яйце се нарязва на парченца
3. Ястието се нарежда в порционна чиния, като по средата се поставят ленти зелена салата, а около нея се слагат лук, четвъртинки домат, парченца обелена краставица, сварено яйце и нарязано на филии сирене "Моцарела".
4. Салатата се сервира украсена с маслини, като се подправя със зехтин, сол и балсамов оцет по желание.
Източник: Тук
Списък на необходимите продукти за 4 порции:
1 зелена салата, 1 връзка пресен лук, 4 сварени яйца, 1 краставица, 4 домата, 100 г маслини, 1 опаковка сирене „Моцарела“, зехтин, сол и балсамов оцет на вкус
Начин на приготвяне:
1. Лукът се нарязва надребно. Зелената салата се накъсва на ленти.
2. Свареното яйце се нарязва на парченца
3. Ястието се нарежда в порционна чиния, като по средата се поставят ленти зелена салата, а около нея се слагат лук, четвъртинки домат, парченца обелена краставица, сварено яйце и нарязано на филии сирене "Моцарела".
4. Салатата се сервира украсена с маслини, като се подправя със зехтин, сол и балсамов оцет по желание.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 11:49; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Аспержи със сметана
600 г. аспержи 20 г. масло 200 г. сметана сол Начин на приготвяне: | |
Сваряваме аспержите в подсолена вода до омекване и отцеждаме. Подреждаме в чинии и заливаме с сгорещено масло и украсяваме със разбита сметана. |
Lindzi- SPAMMER
Въздушна салата
Lindzi- SPAMMER
Великденска салата
Великденска салата
2 марули
2 краставици
1 вр пресен лук
1 вр репички
4 шарени яйца
сок от 1 лимон
зехтин и сол
Марулите се наразвят на тънки ивици и посоляват. Леко се намачкват с ръка.
Краставиците се обелват и нарязват на кръгчета, след което прибавяте към марулята.
Пресният лук се нарязва на едри парчета и прибавя към салатата.
Подправя се със сока от лимона и зехтин. Разбърква се.
Салатата се украсява отгоре с розички от репички и резени от яйца.
* Може да се продложи и заливка от кисело мляко за тази салата.
сп. "Колекция-Кулинар"
2 марули
2 краставици
1 вр пресен лук
1 вр репички
4 шарени яйца
сок от 1 лимон
зехтин и сол
Марулите се наразвят на тънки ивици и посоляват. Леко се намачкват с ръка.
Краставиците се обелват и нарязват на кръгчета, след което прибавяте към марулята.
Пресният лук се нарязва на едри парчета и прибавя към салатата.
Подправя се със сока от лимона и зехтин. Разбърква се.
Салатата се украсява отгоре с розички от репички и резени от яйца.
* Може да се продложи и заливка от кисело мляко за тази салата.
сп. "Колекция-Кулинар"
Lindzi- SPAMMER
Салата с извара
250гр. извара 1/2 пакетче майонеза няколко стръка копър 2-3 скилитки чесън 1 щипка сол 1 щипка шарена сол 1 ч.л. олио | |
Приготвяне: | |
Смесвате изварата с майонезата. Прибавяте чесъна, подправките и олиото. Салатата върви с ракия. Вкуснотийки.нет |
Lindzi- SPAMMER
Гъбки
2 бр. домати 2 бр. краставици 4 яйца | |
В средата на чинията се слага сварено яйце, отгоре се слага половин домат и се прави гъбка. Около яйцето се слагат нарязани краставици. Вкуснотийки.нет |
Lindzi- SPAMMER
Зелено и бяло
1-2 марули сол олио или зехтин оцет или лимонов сок 1 малка кофичка заквасена сметана 1малка кофичка кисело мляко 1-2 малки скилидки чесън нарязани на ситно маслини около 100 гр 1-2 варени яйца | |
Марулята се нарязва се ситно, обърква се със сол, след това слагате оцета или лимоновия сок, олиото или зехтина, след това слагате сметаната и млякото, чесана, яйцето се нарязва и се слага, маслините и се обърква обилно. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Пролетна салата
1 голяма маруля
400г царевица - от консерва, отцедена
1 голяма червена чушка
3 - 4 малки краставички
олио, оцет и сол на вкус
Всичко се нарязва на ситно и се смесва. Подправя се на вкус със сол, олио и оцет.
Кулинар
400г царевица - от консерва, отцедена
1 голяма червена чушка
3 - 4 малки краставички
олио, оцет и сол на вкус
Всичко се нарязва на ситно и се смесва. Подправя се на вкус със сол, олио и оцет.
Кулинар
Lindzi- SPAMMER
Великденска салата
обелени яйца по преценка
маруля, зелен лук, репички, магданоз
майонеза /по желание/
квасено мляко - една-две лъжички
сирене - /по желание/
олио /ако не слагате майонеза/
оцет или лимонов сок
Яйцата можете да ги настържете, нарежете на дребно
или смачкате с вилица.
Правите салата от лука, марулята,
репичките, сол, олио и оцет /лимонов сок/ и смесвате с яйцата. Може да добавите майонезата и сиренето по желание. Сервирате украсена с магданоз или друга декорация по избор.
Кулинар
маруля, зелен лук, репички, магданоз
майонеза /по желание/
квасено мляко - една-две лъжички
сирене - /по желание/
олио /ако не слагате майонеза/
оцет или лимонов сок
Яйцата можете да ги настържете, нарежете на дребно
или смачкате с вилица.
Правите салата от лука, марулята,
репичките, сол, олио и оцет /лимонов сок/ и смесвате с яйцата. Може да добавите майонезата и сиренето по желание. Сервирате украсена с магданоз или друга декорация по избор.
Кулинар
Lindzi- SPAMMER
Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Страница 2 от 5
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|