Ястия без месо
+5
Cveti789
Lindzi
mamazavinagi
Dani
cveti555
9 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Спанак с яйца
500 г спанак
2 големи глави лук
1 морков
5 яйца
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
1 к. ч. прясно мляко
1 с. л. джоджен
девисил
магданоз
сол
Приготвяне:
Спанакът се почиства, измива и нарязва. Лукът и морковът се режат на ситно и се задушават в малко олио или зехтин и вода. Когато омекнат добре се прибавя червения пипер и спанакът. Налива се прясното мляко и се посолява. Оставя се да поври до готовност на спанака. Брашното се размива в малко вода и се добавя. Слагат се подправките. Яйцата се разбиват леко и се прибавят към ястието. Бърка се непрекъснато до готовност на яйцата. Поръсва се с магданоз.
2 големи глави лук
1 морков
5 яйца
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
1 к. ч. прясно мляко
1 с. л. джоджен
девисил
магданоз
сол
Приготвяне:
Спанакът се почиства, измива и нарязва. Лукът и морковът се режат на ситно и се задушават в малко олио или зехтин и вода. Когато омекнат добре се прибавя червения пипер и спанакът. Налива се прясното мляко и се посолява. Оставя се да поври до готовност на спанака. Брашното се размива в малко вода и се добавя. Слагат се подправките. Яйцата се разбиват леко и се прибавят към ястието. Бърка се непрекъснато до готовност на яйцата. Поръсва се с магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Кюфтета от лапад
около 300 г лапад
1 к. ч. ориз
2 сварени картофа
2 стръка пресен лук
1 яйце
1 с. л. чубрица
1 с. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
сол
брашно за овалване
Приготвяне:
1 к. ч. ориз
2 сварени картофа
2 стръка пресен лук
1 яйце
1 с. л. чубрица
1 с. л. джоджен
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
сол
брашно за овалване
Приготвяне:
Сварява се оризът. Лападът се изчиства от жилките, измива се и се нарязва на ситно. Слага се във вряща вода – да ври около пет минути. Изцежда се. Картофите се обелват и се намачкват. Лукът се нарязва на ситно. Всички продукти се смесват. Добавят се яйцето и подправките. От сместа се оформят топчета, които се овалват в брашно. Оставят се за десетина минути да поемат брашното, сплескват се и се пържат в нагорещена мазнина. Изцеждат се върху салфетка.
Източник: az-jenata.com
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Гювече с коприва
Продукти за 6 броя:
около 500 г почистена и нарязана коприва
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч. ч. нарязани домати
1 с. л. червен пипер
2 с. л. брашно
6 яйца
магданоз
масло за мазане на гювечетата
Приготвяне:
около 500 г почистена и нарязана коприва
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 ч. ч. нарязани домати
1 с. л. червен пипер
2 с. л. брашно
6 яйца
магданоз
масло за мазане на гювечетата
Приготвяне:
Копривата се измива с гореща вода. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио. Добавят се копривата и червеният пипер, и се налива около един пръст вода. Оставя се да се задуши. След около 15 минути се прибавят доматите. Брашното се размива в малко вода и се добавя към копривата. Като поври се измества от огъня и се прибавят ситно нарязаните магданоз и чесън.
Гювечетата се намазват с масло и в тях се разпределя сместта.
Поставят се в студена фурна. Когато заврат, се изваждат от фурната и се чупи по едно яйце, върху което се поставя парченце масло. Гювечетата се връщат във фурната, но без капачетата – за да се запекат яйцата.
az-jenata.com
Гювечетата се намазват с масло и в тях се разпределя сместта.
Поставят се в студена фурна. Когато заврат, се изваждат от фурната и се чупи по едно яйце, върху което се поставя парченце масло. Гювечетата се връщат във фурната, но без капачетата – за да се запекат яйцата.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Сарми с леща и листа от цвекло
около 45 листа от цвекло
70 г леща
220 г ориз
1 връзка зелен лук
2 връзки магданоз
1 връзка джоджен
3-4 домата
5-6 картофа
сок от 1-2 лимона
3-4 лъжици зехтин (олио)
бахар
черен пипер
сол
az-jenata.com
70 г леща
220 г ориз
1 връзка зелен лук
2 връзки магданоз
1 връзка джоджен
3-4 домата
5-6 картофа
сок от 1-2 лимона
3-4 лъжици зехтин (олио)
бахар
черен пипер
сол
Лещата се накисва в гореща подсолена вода за около 5-6 часа. Водата се излива и се смесва с ориза, нарязаните лук, магданоз, джоджен, домати, зехтина. Поръсва се със смлян черен пипер и лимоновия сок. Прибавят се настърганите картофи (един се оставя цял). Посолява се.
Завиват се сармите в листата от цвекло и се нареждат в тенджера, дъното на която е покрито с нарязания на кръгчета останал цял картоф.
Сармите се покриват отгоре пак с листа и се затискат с чиния. Прибавя се вода, която стига до ръба на дъното на чинията. Вари се на много тих огън.
При поднасянето върху сармите поставете по 1-2 резенчета картофи.
Завиват се сармите в листата от цвекло и се нареждат в тенджера, дъното на която е покрито с нарязания на кръгчета останал цял картоф.
Сармите се покриват отгоре пак с листа и се затискат с чиния. Прибавя се вода, която стига до ръба на дъното на чинията. Вари се на много тих огън.
При поднасянето върху сармите поставете по 1-2 резенчета картофи.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Млечна каша
- 1/2 л. прясно мляко
- 2,3 лъжици брашно
- олио
- чержен пипер
- черен пипер
- сол
приготвяне:Запържва се брашното с червения пипир и черния пипер ,прибавя се свареното мляко и малко сол ,бърка се докато се згъсти и е готово.може да се поднася като сос към пържоли
Гост- Гост
Фасул по селски
300гр. стар фасул 1 ч.ч олио 2 глави лук 1 морков 1 с.л червен пипер 1 щипка джоджен чубрица сол на вкус 1 ч.л брашно 1 бурканче домати (200гр) | |
Нарязваме лука на ситно и настъргваме моркова. След това запържваме лука и морковите в олиото. Докато се запържват прибавяме червения пипер и малко след това сваляме от котлона. Слагаме измития фасул и доливаме с вода. Слагаме отново на котлона. Прибавяме солта, чубрицата, джоджена и доматите. Варим докато фасулът се свари. Малко преди да свалим от котлона, загряваме малко олио и запържваме за секунди брашното. Прибавяме към фасула и след 2 мин. сваляме от котлона. Сервираме топло с люта чушка отстрани на чинията. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Копривена каша
около 250 г коприва
1 ч. ч. пр. мляко
2 яйца
100 г сирене
50 г масло
3 с. л. олио
4 с. л. брашно
сол на вкус
по желание – 2-3 стръка пресен чесън
Приготвяне:
www.az-jenata.com
1 ч. ч. пр. мляко
2 яйца
100 г сирене
50 г масло
3 с. л. олио
4 с. л. брашно
сол на вкус
по желание – 2-3 стръка пресен чесън
Приготвяне:
Почистете копривата. Кипнете я в около половин литър вода. Оставете да поври 10-ина минути, след което отстранете от огъня и пасирайте.
В дълбок тиган загрейте маслото и олиото. Добавете брашното и бъркайте. Добавете на малки части прясното мляко и копривената смес, като бъркате непрекъснато до получаването на хомогенна каша. В края добавете натрошеното сирене и яйцата. Осолете на вкус. По желание допълнете с нарязания на ситно чесън. Поднесете топло като самостоятелно ястие или гарнитура.
В дълбок тиган загрейте маслото и олиото. Добавете брашното и бъркайте. Добавете на малки части прясното мляко и копривената смес, като бъркате непрекъснато до получаването на хомогенна каша. В края добавете натрошеното сирене и яйцата. Осолете на вкус. По желание допълнете с нарязания на ситно чесън. Поднесете топло като самостоятелно ястие или гарнитура.
www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Каша от коприва
Продукти:
около 250 г коприва
1 ч. ч. пр. мляко
2 яйца
100 г сирене
50 г масло
3 с. лъж. олио
4 с. лъж. брашно
сол на вкус
по желание – 2-3 стръка пресен чесън
Приготвяне:
http://www.az-jenata.com/
около 250 г коприва
1 ч. ч. пр. мляко
2 яйца
100 г сирене
50 г масло
3 с. лъж. олио
4 с. лъж. брашно
сол на вкус
по желание – 2-3 стръка пресен чесън
Приготвяне:
Почистете копривата. Кипнете я в около половин литър вода. Оставете да поври 10-ина минути, след което отстранете от огъня и пасирайте.
В дълбок тиган загрейте маслото и олиото. Добавете брашното и бъркайте. Добавете на малки части прясното мляко и копривената смес, като бъркате непрекъснато до получаването на хомогенна каша. В края добавете натрошеното сирене и яйцата. Осолете на вкус. По желание допълнете с нарязания на ситно чесън. Поднесете топло като самостоятелно ястие или гарнитура.
В дълбок тиган загрейте маслото и олиото. Добавете брашното и бъркайте. Добавете на малки части прясното мляко и копривената смес, като бъркате непрекъснато до получаването на хомогенна каша. В края добавете натрошеното сирене и яйцата. Осолете на вкус. По желание допълнете с нарязания на ситно чесън. Поднесете топло като самостоятелно ястие или гарнитура.
http://www.az-jenata.com/
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия без месо
Ето тук е моят кулинарен рай !НЕка ви предложа рецептата за моите спагети(не съм им измислила име):
сварени спагети
зехтин
сирене
яйца
кашкавал
гъби
розмарин(или чубрица)
доматен сос(по желание)
маслини(по желание)
Няма мерки,защото всичко слагам на око и вкус.
Згорещяваме тиган,сипваме зехтин,отцедените спагети,добавяме сиренето,разбъркваме.Разбиваме яйцата(или 1 яйце),гъбите и разбъркваме отново.След като са се позапекли добавяме подправката,настърган кашкавал(а може и на кубчета),разбъркваме отново.При сервиране можем да добавим доматен сос и маслини.
МЕсоядните могат да включат в рецептата и месо .
Добър апетит!
сварени спагети
зехтин
сирене
яйца
кашкавал
гъби
розмарин(или чубрица)
доматен сос(по желание)
маслини(по желание)
Няма мерки,защото всичко слагам на око и вкус.
Згорещяваме тиган,сипваме зехтин,отцедените спагети,добавяме сиренето,разбъркваме.Разбиваме яйцата(или 1 яйце),гъбите и разбъркваме отново.След като са се позапекли добавяме подправката,настърган кашкавал(а може и на кубчета),разбъркваме отново.При сервиране можем да добавим доматен сос и маслини.
МЕсоядните могат да включат в рецептата и месо .
Добър апетит!
Гост- Гост
Картофи на фурна с бира
1 кг. картофи (пресните са за предпочитане) 200 мл. бира (няма значение марката) сол на вкус 30-40 мл. мазнина (най-добре става с масло) черен пипер | |
Начин на приготвяне: | |
Картофите ако са пресни само се измиват, а ако са стари се обелват. Режат се на едри парчета и се нареждат в тава. поръсват се със сол и черен пипер, заливат се първо с бира и после с мазнината. Пече се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Сервират се и студени и топли, според ястието. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия без месо
Подлучени печени тиквички
Тиквичките се нарязват на колелца с дебелина около 3 мм. Леко се посоляват и се оставят за половин час. Отцеждат се от водата, която са пуснали. Всяко колелце се овалва в брашно и се подреждат се в обилно намазнена със зехтин тавичка едно до друго. Върху всяка се капва по няколко капки зехтин. Пекат се на средна скара, на силна фурна. Когато леко покафенеят, се изключва и изчаква до по-добро запичане. Ако има нужда се обръщат. Магданоза, копъра и чесъна се нарязват на ситно. С решетеста лъжица се изваждат тиквичките и се нареждат в плитко плато. Поръсват се обилно с нарязаните подправки и оцет на вкус. Нарежда се втори ред върху първия и отново се подправя с оцет и зеленината. Поднасят се с пресни домати и сирене.
Автор: Йонка Райкова
- 2 бр. тиквички
- 1-2 стрък пресен чесън
- 2-3 стръка магданоз
- 2-3 стръка копър
- сол
- зехтин
- брашно
- оцет
Тиквичките се нарязват на колелца с дебелина около 3 мм. Леко се посоляват и се оставят за половин час. Отцеждат се от водата, която са пуснали. Всяко колелце се овалва в брашно и се подреждат се в обилно намазнена със зехтин тавичка едно до друго. Върху всяка се капва по няколко капки зехтин. Пекат се на средна скара, на силна фурна. Когато леко покафенеят, се изключва и изчаква до по-добро запичане. Ако има нужда се обръщат. Магданоза, копъра и чесъна се нарязват на ситно. С решетеста лъжица се изваждат тиквичките и се нареждат в плитко плато. Поръсват се обилно с нарязаните подправки и оцет на вкус. Нарежда се втори ред върху първия и отново се подправя с оцет и зеленината. Поднасят се с пресни домати и сирене.
Автор: Йонка Райкова
maggi- Администратор
Картофи в торбичка
1 бр. торбичка /тези за печене на пиле/ 200 гр. картофи 50 гр. кисели краставички 50 гр. сирене 50 гр. кашкавал (може да се добави и месо по избор /запечено или запържено/) ориз /леко запържен/ масло сол подправки | |
Начин на приготвяне: | |
Картофите се белят и нарязват на кубчета. Слагат се в торбичката и към тях се прибавят нарязаните кис. краставички, сиренето, кашкавала, (месото), ориза, солта и подправките. Всичко това се разбърква леко и се завързва добре. Торбичката с картофи се слага в тава с вода /трябва да има вода защото торбичката ще изгори/. Пече се във вече загрята фурна около 1-1.30 мин. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Кашкавалени пурички
200гр. кашкавал 1 яйце 1 с.л. брашно 1 с.л. натурално нишесте | |
Начин на приготвяне: | |
Кашкавалът се настъргва, прибавят се яйцето, брашното и нишестето. Всичко се омесва до получаването на хомогенна смес. С ръце се оформят пурички, овалват се в брашно и се пържат в сгорещено олио. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Пълнени домати
6 бр. средно големи домата 50 гр заквасена сметана 100 гр сирене 2 с.л смлени орехи щипка черен пипер 1 скилидка чесън 2-3 клончета магданоз | |
Начин на приготвяне: | |
Доматите се издълбават с лъжичка. Соса от доматите се смесва със сметаната , настърганото сирене, орехите, черния пипер и счуканата скилидка чесън. С тази смес се пълнят доматите, украсяват се с магданоз и капачетата от доматите. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Летни пълнени чушки с извара
Продукти:
6 едри чушки
около 300 г извара
около 150 г сирене
1 яйце
1/4 китка магданоз
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус
2-3 суп. лъж. брашно
2-3 суп. лъж. мазнина
Приготвяне:
www.az-jenata.com
6 едри чушки
около 300 г извара
около 150 г сирене
1 яйце
1/4 китка магданоз
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус
2-3 суп. лъж. брашно
2-3 суп. лъж. мазнина
Приготвяне:
Подгответе чушките като ги измиете и почистите. Останалите продукти (без мазнината и брашното) смесете добре и напълнете чушките. В горния край потопете в брашно, за да “запечатате”. Поставете в тавичка с 1 ч. ч. вода и мазнината. Запечете за около 30-35 минути на умерена фурна.
Поднесете топли или изстинали, с или без кисело мляко към тях.
Поднесете топли или изстинали, с или без кисело мляко към тях.
www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Шницели от спанак
Продукти:
1 кг спанак
2 връзки пресен лук (може да се използва и стар лук)
брашно, галета, 1 яйце, олио, сол, черен пипер и червен пипер
Приготвяне:
az-jenata.com
1 кг спанак
2 връзки пресен лук (може да се използва и стар лук)
брашно, галета, 1 яйце, олио, сол, черен пипер и червен пипер
Приготвяне:
Спанакът се почиства, измива, нарязва се на ситно и се задушава във вода. След като се задуши се изцежда. Прибавя се ситно нарязаният лук, яйцето и брашното, докато се получи гъста смес. Подправя се със сол, черен и червен пипер. От сместа се оформят шницели, които се овалват в галета и се пържат в сгорещено олио. Поднасят се с кисело мляко.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Сарми от спанак
20-25 бр. по-големи листа от спанак
2 глави лук
1/2 чаена чаша ориз
1 супена лъжица брашно
сол, черен пипер, магданоз и олио
Приготвяне:
az-jenata.com
2 глави лук
1/2 чаена чаша ориз
1 супена лъжица брашно
сол, черен пипер, магданоз и олио
Приготвяне:
Ситно нарязаният лук се задушава в олио, прибавя се оризът, който също се задушава леко. Слагаме брашното и пържим до зачервяване. Заливаме с 1 чаша вряла вода. Когато оризът я попие слагаме сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз. Оставяме да поизстине.
Спаначните листа се потапят за малко във вряла вода. Завиваме сармички и ги нареждаме в тава. Заливаме с 1 чаша вода и печем в слаба фурна.
Към плънката може да бъде пожелание добавено кайма или бекон.
Спаначните листа се потапят за малко във вряла вода. Завиваме сармички и ги нареждаме в тава. Заливаме с 1 чаша вода и печем в слаба фурна.
Към плънката може да бъде пожелание добавено кайма или бекон.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Лазаня от коприва
300 г свежа коприва
2 бр. картофи
половин пакет спагети
1 гъбен бульон
За заливката:
2 яйца, соев сос и черен пипер на вкус
Приготвяне:
az-jenata.com
2 бр. картофи
половин пакет спагети
1 гъбен бульон
За заливката:
2 яйца, соев сос и черен пипер на вкус
Приготвяне:
В половин литър вода се варят нарязаната на ситно коприва, спагетите, настърганите картофи и гъбеният бульон. След това получената гъста смес се разпределя в гювечета, полива се със разбитите и овкусени със соев сос и черен пипер яйца. Запича се до златисто.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Спаначен шницел
500г спанак
500г картофи
120г галета
100г мазнина
2 яйца
брашно
черен пипер
сол
Приготвяне:
az-jenata.com
500г картофи
120г галета
100г мазнина
2 яйца
брашно
черен пипер
сол
Приготвяне:
Почистете и измийте спанака. Сварете го в подсолена вода за кратко.
Обелете картофите, сварете и тях.
Смесете спанака и картофите добре, може и с миксер. Прибавете разбитите яйца и галетата. Овкусете с черен пипер и сол. Направете шницели, оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещена мазнина.
Обелете картофите, сварете и тях.
Смесете спанака и картофите добре, може и с миксер. Прибавете разбитите яйца и галетата. Овкусете с черен пипер и сол. Направете шницели, оваляйте ги в брашно и изпържете в сгорещена мазнина.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Спанак с гъби
500г спанак
220 мл прясно мляко
1 чаша ситно нарязани гъби
3 лъжици олио
2 лъжици брашно
сол
Приготвяне:
az-jenata.com
220 мл прясно мляко
1 чаша ситно нарязани гъби
3 лъжици олио
2 лъжици брашно
сол
Приготвяне:
Задушете гъбите в олиото, след като омекнат прибавете на ситно нарязания спанак. Леко запържете брашното, долейте прясното мляко /може да се замени с вода/, разбъркайте да се получи гладка смес и я прибавете към спанака и гъбите. Оставете да поври, докато стане готово.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Праз с ориз
Продукти:
1 кг праз лук
250 г домати
400 г – 2 ч. чаши ориз
черен пипер
чубрица
сол на вкус
Приготвяне:
Лукът се почиства, измива и се нарязва на едри парчета. След което се задушава с малко зехтин и вода за около 5 мин в дълбока тенджера. След като омекне и е полуготов се добавя оризът, който се запържва около 2-3 мин. Добавят се доматите и 4 ч. чаши вода. Накрая се добавят подправките и сол на вкус. Ястието се изсипва в тавичка и се пече 10 минути
1 кг праз лук
250 г домати
400 г – 2 ч. чаши ориз
черен пипер
чубрица
сол на вкус
Приготвяне:
Лукът се почиства, измива и се нарязва на едри парчета. След което се задушава с малко зехтин и вода за около 5 мин в дълбока тенджера. След като омекне и е полуготов се добавя оризът, който се запържва около 2-3 мин. Добавят се доматите и 4 ч. чаши вода. Накрая се добавят подправките и сол на вкус. Ястието се изсипва в тавичка и се пече 10 минути
az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Пресни картофи с копър
Продукти:
1 кг пресни картофки, по възможност по-дребни
1/2 пакетче масло
2-3 суп. лъж. олио
1/2 китка копър
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите се измиват, без да се белят. Поставят се в дълбок тиган или тенджера цели, заливат се с около 2 чаши вода. Добавят се маслото и олиото. Захлупва се с похлупак. Оставя се на слаб огън около 25-30 минути до сваряването на картофите. В края капакът се маха и се оставя леко да се запържат картофките. Добавят се солта и нарязаният на ситно копър. Поднасят се топли като гарнитура или като самостоятелно ястие.
1 кг пресни картофки, по възможност по-дребни
1/2 пакетче масло
2-3 суп. лъж. олио
1/2 китка копър
сол на вкус
Приготвяне:
Картофите се измиват, без да се белят. Поставят се в дълбок тиган или тенджера цели, заливат се с около 2 чаши вода. Добавят се маслото и олиото. Захлупва се с похлупак. Оставя се на слаб огън около 25-30 минути до сваряването на картофите. В края капакът се маха и се оставя леко да се запържат картофките. Добавят се солта и нарязаният на ситно копър. Поднасят се топли като гарнитура или като самостоятелно ястие.
az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Летни пълнени чушки с извара
Продукти:
6 едри чушки
около 300 г извара
около 150 г сирене
1 яйце
1/4 китка магданоз
1/2 ч. л. чубрица
сол на вкус
2-3 суп. лъж. брашно 2-3 суп. лъж. мазнина
Приготвяне:
Подгответе чушките като ги измиете и почистите. Останалите продукти (без мазнината и брашното) смесете добре и напълнете чушките. В горния край потопете в брашно, за да “запечатате”. Поставете в тавичка с 1 ч. ч. вода и мазнината. Запечете за около 30-35 минути на умерена фурна.
Поднесете топли или изстинали, с или без кисело мляко към тях.
az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Оризови кюфтета
Продукти:
2 чаши ориз
1 лук
2 яйца
100 гр. настърган кашкавал
1 връзка магданоз
1 с.л. червен пипер
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Първо сварявам ориза в 4 чаши вода и го оставям да изстине. След това го смесвам с 1 яйце, кашкавала и ситно нарязания лук и магданоз. Второто яйце разбивам с червения пипер в дълбока купичка, във втора купичка изсипвам малко от галетата. С намокрени ръце оформям топчета от оризовата смес, потапям първо в яйчената смес, после отъркалвам в галета и накрая отново в яйчената смес. Пържа в силно сгорещена мазнина. След като добият златист цвят вадя от тигана и поставям върху салфетка за да се изцедят от мазнината. Сервирам към различни салати.
2 чаши ориз
1 лук
2 яйца
100 гр. настърган кашкавал
1 връзка магданоз
1 с.л. червен пипер
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Първо сварявам ориза в 4 чаши вода и го оставям да изстине. След това го смесвам с 1 яйце, кашкавала и ситно нарязания лук и магданоз. Второто яйце разбивам с червения пипер в дълбока купичка, във втора купичка изсипвам малко от галетата. С намокрени ръце оформям топчета от оризовата смес, потапям първо в яйчената смес, после отъркалвам в галета и накрая отново в яйчената смес. Пържа в силно сгорещена мазнина. След като добият златист цвят вадя от тигана и поставям върху салфетка за да се изцедят от мазнината. Сервирам към различни салати.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Страница 2 от 3
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|