Рецепти с бутер теста
+3
Lindzi
Dani
mamazavinagi
7 posters
Страница 1 от 1
Рецепти с бутер теста
Бутерки
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто, около 200 гр сирене, кашкавал, конфитюр или течен шоколад (по желание).
Начин на приготвяне
Размразеното тесто се нарязва на квадрати със страна около 5-6 см. В
средата се поставя парченце сирене или каквото сте избрали за плънка,
прегъват се на триъгълник, като се притискат краищата за да не се
отворят при печенето. Пекат се в предварително загрята фурна до
зачервяване. Много приятни са за закуска с горещ бульон, ако плънката е
солена.
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто, около 200 гр сирене, кашкавал, конфитюр или течен шоколад (по желание).
Начин на приготвяне
Размразеното тесто се нарязва на квадрати със страна около 5-6 см. В
средата се поставя парченце сирене или каквото сте избрали за плънка,
прегъват се на триъгълник, като се притискат краищата за да не се
отворят при печенето. Пекат се в предварително загрята фурна до
зачервяване. Много приятни са за закуска с горещ бульон, ако плънката е
солена.
mamazavinagi- Администратор
Сърце за моя любим
Сърце за моя любим
* 3 бр. пилешки гърди
* 200 г бекон
* 1 глава лук
* 100 мл сметана
* 2 бр. яйца
* 30 г масло
* 500 г бутер тесто
* сол
* черен пипер
В маслото се запържват нарязаното на кубчета пилешко месо и беконът. Добавя се лукът, нарязан на шайби и когато омекне се слагат разбитите яйца, като се отделя един жълтък за намазване, сметаната, сол и черен пипер. Разбърква се на слаб огън за 3-4 минути. Прибавя се ситно нарязан магданоз.
Бутер тестото се разделя на два листа, които с помощта на нож се оформят с формата на сърце. Първият лист се поставя в намазана с мазнина тава, отгоре се разпределя плънката, като се оставят 2 см свободни краища. Покрива се с втория лист, краищата се прихлупват и се притискат с помощта на вилица. Намазва се с разбития жълтък и се надупчва с вилица, за да излиза парата. Слага се в загрята на 210 С фурна и се пече около 30 минути.
* 3 бр. пилешки гърди
* 200 г бекон
* 1 глава лук
* 100 мл сметана
* 2 бр. яйца
* 30 г масло
* 500 г бутер тесто
* сол
* черен пипер
В маслото се запържват нарязаното на кубчета пилешко месо и беконът. Добавя се лукът, нарязан на шайби и когато омекне се слагат разбитите яйца, като се отделя един жълтък за намазване, сметаната, сол и черен пипер. Разбърква се на слаб огън за 3-4 минути. Прибавя се ситно нарязан магданоз.
Бутер тестото се разделя на два листа, които с помощта на нож се оформят с формата на сърце. Първият лист се поставя в намазана с мазнина тава, отгоре се разпределя плънката, като се оставят 2 см свободни краища. Покрива се с втория лист, краищата се прихлупват и се притискат с помощта на вилица. Намазва се с разбития жълтък и се надупчва с вилица, за да излиза парата. Слага се в загрята на 210 С фурна и се пече около 30 минути.
Dani- Администратор
Тригуни с кайма
Тригуни с кайма
Необходими продукти
Каймата се задушава с настърганите лук и моркови, докато остане на
мазнина. Добавят се сол и черен пипер. Тестото се реже на квадрати,
слага се плънка и се прегъват на триъгълници. Мажат се с яйце, поръсват
се с ким и се пекат в загрята фурна.
Необходими продукти
- 500 г бутер тесто
- 250 г кайма
- 2-3 бр. моркови
- 1 глава лук
- сол
- черен пипер
- ким
- 1 бр. яйце
Каймата се задушава с настърганите лук и моркови, докато остане на
мазнина. Добавят се сол и черен пипер. Тестото се реже на квадрати,
слага се плънка и се прегъват на триъгълници. Мажат се с яйце, поръсват
се с ким и се пекат в загрята фурна.
mamazavinagi- Администратор
Закуската на Емко
Закуската на Емко
източник:zadoma.com
Продукти: | 1 пакет бутер тесто 200 - 300 г замразен спанак 200 г. извара 100 -150 г. сирене 100 -150 г. кашкавал 1 домат 1 скилидка чесън 2-3 с. л.олио сол на вкус |
Начин на приготвяне: | 1. Скилидката чесън се запръжва в предварително загрятото олио. Щом порозовее се изважда и в същата мазнина се слага спанакът. Пържи се кратко, като постоянно се разбърква. Посолява се. 2. От бутер тестото се изрязват квадрати /със страна 20 см./ и се нареждат в намаслена тава. В средата с лъжица се оформя кратерче и се слага по една пълна супена лъжица от изварата. От горе се слага по една супена лъжица спанак. Леко се натискат. Слагат се тънки колелца домат. Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал 3. Пече се 15-20 минути в предварително сгорещена до фурна 200 - 220С |
източник:zadoma.com
Lindzi- SPAMMER
Руло "Стефани" в бутер тесто
Руло "Стефани" в бутер тесто
Източник:zadoma.com
Продукти: | 2 листа бутер кори 4 яйца 150 гр. праз 1 супена лъжица олио 500 гр. кайма 1 глава лук 3 супени лъжици галета черен пипер, червен пипер сол |
Начин на приготвяне: | Сварете твърдо две яйца и ги оставете да изстинат. В тиганче запържете нарязаният на кръгчета праз около 5 мин. Смесете в друг съд каймата, галетата, 1 сурово яйце, накълцания лук, солта и пипера. Размесете го добре до хомогенна смес. Обелете яйцата и ги поставете в средата на каймата. Oформете самун от нея. Върху набрашнена маса разстелете бутер тестото. Уверете се, че е достатъчно голямо, за да обгърнете рулото отвсякъде. Посипете тестото с запържения праз, размажете белтъка на последното яйце и завийте каймата вътре, за да се получи руло. Намаслете хубаво една тавичка, поставете рулото и го намажете с жълтъка на последното яйце и олио. Добре е да сложите загърнатата страна на рулото отдолу за по-добър визуален ефект. Поставете в предварително загрята фурна (180 °С) и печете около 45 минути. Ако се налага, покрийте тавата през последните десетина минути. |
Източник:zadoma.com
Lindzi- SPAMMER
Бутерки със сладко от смокини
500г. бутер тесто "Белла" 6 големи смокини от сладкото | |
Разрежете тестото на квадрати. В средата на всяко квадратче сложете по половин от големите смокини. Сгънете квадратите под формата на триъгълници. Изпечете в предварително нагрята фурна. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Сирени охлювчета
Бутер тесто „Белла” яйца сирене | |
Начин на приготвяне: | |
Отворете тестото, разточете го малко и го намажете със смес от яйца и сирене. Навийте на руло и нарежете на филийки. Поставете филийките в тава и изпечете на умерена фурна. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Братвурст в бутер тесто
Необходимо време: 40 мин
Продукти:
4 братвурстa
Бутер тесто
1 яйце
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се размразява съгласно указанията на опаковката и се разточва леко. Нарязваме бутертестото на парчета. Върху всяко едно парче поставяме по един братвурст. Отделяме белтъка от жълтъка. Намазваме бутертестото около братвурста с белтък. Завиваме на руло. Намазваме с жълтък и набождаме рулото с вилица на няколко места. Печем при 225°C до златисто-жълто.
Източник!
Продукти:
4 братвурстa
Бутер тесто
1 яйце
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се размразява съгласно указанията на опаковката и се разточва леко. Нарязваме бутертестото на парчета. Върху всяко едно парче поставяме по един братвурст. Отделяме белтъка от жълтъка. Намазваме бутертестото около братвурста с белтък. Завиваме на руло. Намазваме с жълтък и набождаме рулото с вилица на няколко места. Печем при 225°C до златисто-жълто.
Източник!
styyni- властелина на форума
Бутер банички с кайма,лук и гъби
Любимите ни бутер банички с кайма,лук и гъби
Продукти:
*1 голяма опаковка бутер тесто
*250 г гъби
*250 г кайма
*2 големи глави кромид
*щипка черен пипер,черен пипер и чубрица
Нарязват се лукът и гъбите и се запържват в малко мазнина добавя се и каймата,която се пържи докато не изври водата.Слагат се накрая и подправките,тестото се реже на около 16 парчето и във всяко се слага от плънката.После се затварят и се натискат да залепнат.
Отгоре могат да се намажат с жълтък и се пекат в предварително загрята фурна
Продукти:
*1 голяма опаковка бутер тесто
*250 г гъби
*250 г кайма
*2 големи глави кромид
*щипка черен пипер,черен пипер и чубрица
Нарязват се лукът и гъбите и се запържват в малко мазнина добавя се и каймата,която се пържи докато не изври водата.Слагат се накрая и подправките,тестото се реже на около 16 парчето и във всяко се слага от плънката.После се затварят и се натискат да залепнат.
Отгоре могат да се намажат с жълтък и се пекат в предварително загрята фурна
schatz- спечелен за каузата
Re: Рецепти с бутер теста
Тригуни с бутер тесто
1 пакет бутер тесто
1 ч.ч. счукани орехи
1 к.ч. захар
2 ванилии
За сиропа:
3 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
* Смесете орехите с ванилиите и захарта.
* Нарежете разточеното тесто на квадрати и във всяко сложете част от
ореховата смес.
* Сгънете ги на триъгълник и ги наредете в намаслена тава.
* Изпечете ги в умерена фурна.
* Пригответе топъл сироп от водата и захарта и след като поизстинат
тригуните, ги залейте с него.
* Оставете ги за няколко часа, докато поемат сиропа.
1 пакет бутер тесто
1 ч.ч. счукани орехи
1 к.ч. захар
2 ванилии
За сиропа:
3 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
* Смесете орехите с ванилиите и захарта.
* Нарежете разточеното тесто на квадрати и във всяко сложете част от
ореховата смес.
* Сгънете ги на триъгълник и ги наредете в намаслена тава.
* Изпечете ги в умерена фурна.
* Пригответе топъл сироп от водата и захарта и след като поизстинат
тригуните, ги залейте с него.
* Оставете ги за няколко часа, докато поемат сиропа.
bebe6o4e- начинаещ
Баклава с халва и орехи от бутер тесто
Продукти:
500 г. бутер тесто
1 калъпче тахан халва
1 ч.ч. счукани орехи
За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
1 ванилия.
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се нарязва на малки правоъгълници. Халвата се настъргва на едро ренде,прибавят се орехите и се обърква добре. Взема се по малко от сместа и се поставя в единия край на парченцето тесто и се навива на руло като се нареждат с долния край към тавата. Пекат се на 220 градуса докато станат със златиста коричка. Докато се пекат слагаме сиропа да ври до средно сгъстяване и се прибавя ванилията. След като изстинат баклавичките се заливат с горещият сироп. Оставят се да попият сиропа. По желание може да се поръсят с кокосови стърготини.
Източник!
500 г. бутер тесто
1 калъпче тахан халва
1 ч.ч. счукани орехи
За сиропа:
2 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
1 ванилия.
Начин на приготвяне:
Бутер тестото се нарязва на малки правоъгълници. Халвата се настъргва на едро ренде,прибавят се орехите и се обърква добре. Взема се по малко от сместа и се поставя в единия край на парченцето тесто и се навива на руло като се нареждат с долния край към тавата. Пекат се на 220 градуса докато станат със златиста коричка. Докато се пекат слагаме сиропа да ври до средно сгъстяване и се прибавя ванилията. След като изстинат баклавичките се заливат с горещият сироп. Оставят се да попият сиропа. По желание може да се поръсят с кокосови стърготини.
Източник!
styyni- властелина на форума
Вкусни "розички" от бутер тесто и шунка
Лесна и ефектна рецепта за топли бутерки с шунка, във формата на розички.
Какво Ви е нужно?
* 1 пакет бутер тесто
* около 200-250г шунков колбас
* краве масло за намазване
Как да ги приготвите?
-Разстилате тестото и го разрязвате на ленти, широки около 3 см.
-Нарязватеколбаса или шунката на тънки полумесеци и ги нареждате плътно потестото, така че горната им, заоблена част да се показва леко.
-Завивате тестото с полумесеците на рулце и изправяте "розичката".
-В намазнена тавичка, покрита с хартия за печене нареждате вкусните розички и ги запичате в предварително загрята фурна.
* По желание можете да разбиете един жълтък и с помощта на готварска четка леко да преминете по ръбчетата на розичките.
-Поднасят се топли.
-За украса може да се използват краставици или някакъв друг, подходящ зеленчук.
Източник!
Какво Ви е нужно?
* 1 пакет бутер тесто
* около 200-250г шунков колбас
* краве масло за намазване
Как да ги приготвите?
-Разстилате тестото и го разрязвате на ленти, широки около 3 см.
-Нарязватеколбаса или шунката на тънки полумесеци и ги нареждате плътно потестото, така че горната им, заоблена част да се показва леко.
-Завивате тестото с полумесеците на рулце и изправяте "розичката".
-В намазнена тавичка, покрита с хартия за печене нареждате вкусните розички и ги запичате в предварително загрята фурна.
* По желание можете да разбиете един жълтък и с помощта на готварска четка леко да преминете по ръбчетата на розичките.
-Поднасят се топли.
-За украса може да се използват краставици или някакъв друг, подходящ зеленчук.
Източник!
styyni- властелина на форума
СЪЛЗИЦИ
Привет на Всички!
Това е моя вариянт на всеизвестните "сълзици"
ПРОДУКТИ:
1 бр. Бутер тесто
захар / според вкуса Ви/
1бр. жълтък
за сиропа:
1 чаша вода
2 чаши захар
Разстелете омекналото тесто и го намажете с разбития жълтък. Наръсете обилно със захар и по ваше желание с ванилия. Завийте тестото, като руло. Увийте го с фолио и го пъхнете за няколко минути във фризера, за да можете да го нарежете на филиики с дебелина около един пръст. Поставете ги в тава и ги печете в предварително загрята фурна, докато добият златист цвят.
Пригответе захарния сироп, като в тенджерка загреете водата със захарта и бъркайте докато се разтопи захарта.
Много внимавайте, когато заливате сълзиците със сиропа. Следвайте простото правило топло - студено. Изстиналите сълзици заливате с топъл сироп/може и обратното/.
По ваше желание може и без да ги сиропирате. Въпрос на вкус и желания.
Това е моя вариянт на всеизвестните "сълзици"
ПРОДУКТИ:
1 бр. Бутер тесто
захар / според вкуса Ви/
1бр. жълтък
за сиропа:
1 чаша вода
2 чаши захар
Разстелете омекналото тесто и го намажете с разбития жълтък. Наръсете обилно със захар и по ваше желание с ванилия. Завийте тестото, като руло. Увийте го с фолио и го пъхнете за няколко минути във фризера, за да можете да го нарежете на филиики с дебелина около един пръст. Поставете ги в тава и ги печете в предварително загрята фурна, докато добият златист цвят.
Пригответе захарния сироп, като в тенджерка загреете водата със захарта и бъркайте докато се разтопи захарта.
Много внимавайте, когато заливате сълзиците със сиропа. Следвайте простото правило топло - студено. Изстиналите сълзици заливате с топъл сироп/може и обратното/.
По ваше желание може и без да ги сиропирате. Въпрос на вкус и желания.
silvy74- начинаещ
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|