Салата с пилешко месце
5 posters
Страница 1 от 1
Салата с пиле и гъби
1 зелена маруля
200 г. пилешки гърди
1 консерва гъби
1/2 глава лук
сол
черен пипер
олио
оцет
В тиган запържвам нарязаните на ивици пилешки гърди до златисто. Добавям гъбите и лука и пържа, докато придобие златист вид, подправям накрая с малко сол и пипер. Зелената салата разпределям върху две чинии и подправям с оцет, олио и сол. Пилето с гъбите разпределям отгоре.
200 г. пилешки гърди
1 консерва гъби
1/2 глава лук
сол
черен пипер
олио
оцет
В тиган запържвам нарязаните на ивици пилешки гърди до златисто. Добавям гъбите и лука и пържа, докато придобие златист вид, подправям накрая с малко сол и пипер. Зелената салата разпределям върху две чинии и подправям с оцет, олио и сол. Пилето с гъбите разпределям отгоре.
teqnstal- форум-фен
Re: Салата с пилешко месце
Салата "Цеэар" с домати
Наряэвате доматите като эа шопска салата и отгоре стържите кашкавал.В тиган эапържвате в масло пил.филе наряэано на жулиени и 1 мин преди да махнете пилешкото от огъня добавяте кротони.Иэсипвате съдържание на тигана при доматите с настърган кашкавал.Отгоре поливате с чеснов сос и евентуално пармеэан.
Раэбира се оригиналната салата е с марули.
Наряэвате доматите като эа шопска салата и отгоре стържите кашкавал.В тиган эапържвате в масло пил.филе наряэано на жулиени и 1 мин преди да махнете пилешкото от огъня добавяте кротони.Иэсипвате съдържание на тигана при доматите с настърган кашкавал.Отгоре поливате с чеснов сос и евентуално пармеэан.
Раэбира се оригиналната салата е с марули.
husky- начинаещ
Пилешка салата "Кюхенмайстер"
Пилешка салата "Кюхенмайстер"
Необходими продукти
Пилешкото месо, аспержите и ананасът се нарязват на ивици. Твърдо
сварените яйца се разрязват на четвъртинки. Добавят се отцедените гъби.
Всички съставки се смесват, посоляват се на вкус и се разбъркват добре
с майонезата. Салатата се оформя в подходяща чиния и се гарнира с
парченца ананас и няколко цели гъби.
Необходими продукти
- 350 г сварено пилешко месо
- 4 бр. яйца
- 100 г сварени гъби
- 100 г консервирани аспержи
- 100 г ананас от консерва
- 150 г майонеза
- сол
Пилешкото месо, аспержите и ананасът се нарязват на ивици. Твърдо
сварените яйца се разрязват на четвъртинки. Добавят се отцедените гъби.
Всички съставки се смесват, посоляват се на вкус и се разбъркват добре
с майонезата. Салатата се оформя в подходяща чиния и се гарнира с
парченца ананас и няколко цели гъби.
mamazavinagi- Администратор
Френска салата с пиле
Френска салата с пиле
Необходими продукти
Пилешкото месо се сварява и се нарязва на малки парченца.
Краставиците се обелват и се нарязват на продълговати парчета. В четири
индивидуални чинии се слагат част от краставиците, отгоре се поръсват
парчета пилешко месо и обилно се поливат със заливката.
източник:Тук
Необходими продукти
- 2 бр. краставици
- 200 г пилешко месо
- 100 г майонеза
- 2 с.л. горчица
- 2 с.л. кетчуп
Пилешкото месо се сварява и се нарязва на малки парченца.
Краставиците се обелват и се нарязват на продълговати парчета. В четири
индивидуални чинии се слагат част от краставиците, отгоре се поръсват
парчета пилешко месо и обилно се поливат със заливката.
източник:Тук
mamazavinagi- Администратор
Салата с пиле и гъби
Салата с пиле и гъби
Необходими продукти
В тиган се запържват нарязаните на ивици пилешки гърди до златисто.
Добавят се гъбите и лука и се запържва докато всичко стане златисто.
Накрая се подправя с малко сол и черен пипер. Марулята се нарязва и
зелената салата се разпределя върху две чинии и се подправя с оцет,
олио и сол. Пилето се разпределя отгоре.
Необходими продукти
- 1 бр. зелена маруля
- 200 г пилешки гърди
- 200 г гъби от консерва
- 1/2 глава лук
- сол
- черен пипер
- олио
- оцет
В тиган се запържват нарязаните на ивици пилешки гърди до златисто.
Добавят се гъбите и лука и се запържва докато всичко стане златисто.
Накрая се подправя с малко сол и черен пипер. Марулята се нарязва и
зелената салата се разпределя върху две чинии и се подправя с оцет,
олио и сол. Пилето се разпределя отгоре.
mamazavinagi- Администратор
Здравословна пилешка салата с ябълки
2 пилешки гърди, без кости и кожа, сварени и нарязани на хапки
2 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани на парченца
1/2 ч.ч. нарязани стъбла целина
1/2 ч.ч. пресен лук, нарязан
1 ч.ч. нискокалорична майонеза
4 големи ябълки
сол, черен пипер на вкус
В голяма купа смесете пилето, яйцата, целината, лукът и майонезата. Нарежете ябълките на половина и издълбайте сърцевината, като трябва да получите нещо като "купичка" с дебелина на стената около 1-1,5 см. Сърцевината на ябълката наситнете и добавете към салатата. С готовата вече салата напълнете "купичките". Оставете за малко в хладилника, за да си починат.
2 твърдо сварени яйца, обелени и нарязани на парченца
1/2 ч.ч. нарязани стъбла целина
1/2 ч.ч. пресен лук, нарязан
1 ч.ч. нискокалорична майонеза
4 големи ябълки
сол, черен пипер на вкус
В голяма купа смесете пилето, яйцата, целината, лукът и майонезата. Нарежете ябълките на половина и издълбайте сърцевината, като трябва да получите нещо като "купичка" с дебелина на стената около 1-1,5 см. Сърцевината на ябълката наситнете и добавете към салатата. С готовата вече салата напълнете "купичките". Оставете за малко в хладилника, за да си починат.
Ако обелите ябълките те бързо ще почернеят, така че не го правете или ако все пак се решите на тази стъпка ги отъркайто поне отвън с лимон, който ще запази цвета им. Може да добавите подправки по ваше желание.
Източник: Тук
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 12:55; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Китайска салата с месо
600г говеждо филе
1 стрък магданоз с корените
1 глава лук
2 моркова
2-3 чушки
1 люта чушка
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици сос “Чили”
по 2 супени лъжици оцет и соев сос
4 супени лъжици олио
сол
1 стрък магданоз с корените
1 глава лук
2 моркова
2-3 чушки
1 люта чушка
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 супени лъжици сос “Чили”
по 2 супени лъжици оцет и соев сос
4 супени лъжици олио
сол
Нарежете лука на едро. Залейте месото с 1 литър вода, прибавете лука и посолете. Варете на бавен огън 90 мин. Почистете чушките и морковите и ги нарежете на тънки ивички. Смачкайте чесъна, а
магданоза накълцайте на ситно, заедно с корените. Нарежете месото на късчета и го смесете със зеленчуците. Към олиото прибавете оцета и сосовете, разбъркайте ги добре. С получената марината залейте салатата. Сложете я на студено за 1 час и след това сервирайте.
Източник: Тук
магданоза накълцайте на ситно, заедно с корените. Нарежете месото на късчета и го смесете със зеленчуците. Към олиото прибавете оцета и сосовете, разбъркайте ги добре. С получената марината залейте салатата. Сложете я на студено за 1 час и след това сервирайте.
Източник: Тук
Lindzi- SPAMMER
Салата с пиле и аспержи
Салата с пиле и аспержи
Приготвяне
1.Оризът се сварява и се отцежда от водата
2.Пилешкото месо също се сварява
3.След като изстине, се нарязва на парченца
4.Аспержите се кипват и нарязват на парченца
5.Гъбите се почистват и изпържват в сгорещено олио за 8 минути
6.Лукът се нарязва наситно
7.Всички продукти се подреждат в голяма чиния
8.Салатата се подправя със соевия сос, оцет, сол и малко къри.
Продукти
25 гр ориз
1/2 бр. пилешки гърди
50 гр аспержи
200 гр гъби
20 мл олио
150 гр лук кромид стар
20 мл соев сос
1 с.л. оцет
5 гр къри
Източник: Кулинар.нет
Приготвяне
1.Оризът се сварява и се отцежда от водата
2.Пилешкото месо също се сварява
3.След като изстине, се нарязва на парченца
4.Аспержите се кипват и нарязват на парченца
5.Гъбите се почистват и изпържват в сгорещено олио за 8 минути
6.Лукът се нарязва наситно
7.Всички продукти се подреждат в голяма чиния
8.Салатата се подправя със соевия сос, оцет, сол и малко къри.
Продукти
25 гр ориз
1/2 бр. пилешки гърди
50 гр аспержи
200 гр гъби
20 мл олио
150 гр лук кромид стар
20 мл соев сос
1 с.л. оцет
5 гр къри
Източник: Кулинар.нет
Lindzi- SPAMMER
Салата с бяло пилешко месо
Порции: 4 | |
Необходимо време: 15 мин | |
Продукти: | |
250-300 гр. бяло пил. месо 1/2 кг. варени картофи кисели краставички (без ограничение) 1 майонеза 1 к. царевица | |
Начин на приготвяне: | |
Свареното бяло месо се накъсва на ситно, смесва се с варените картофи, царевицата, кисели краставички и майонезата и се разбърква. Източник! |
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|