Плънки за ястия и риба
2 posters
Страница 1 от 1
Плънки за ястия и риба
Плънките се приготвят със ситно кълцано месо, риба, зарзават. С тях можете да гарнирате тестени изделия, месо от домашни птици, от дивеч, от риба, дори някои месарски изделия.
ПЛЪНКА СЪС СВИНСКО МЕСО (КОЛБАС ОТ СВИНСКО МЕСО)
За 200 гр. чисто свинско месо са необходими 50 гр. телешка мас (сланина) и 100 гр. дебела сланина без месо, малко обелки от трюфели (кладница), ако имате, сол и черен пипер. Накълцайте всичко много на ситно и можете да използвате получената плънка.
ПЛЪНКА С ТЕЛЕШКО МЕСО
Накълцайте на ситно 200 гр. добре изчистено от мазнините телешко месо, 100 гр. прясно свинско месо и 60 гр. сланина. След това смелете месото, добавете сол и черен пипер и сложете 2 жълтъка.
ПЛЪНКА С МЕСО ОТ ДОМАШНИ ПТИЦИ
Накълцайте на ситно 200 гр. месо от домашни птици и го смелете заедно с 3 твърдо сварени яйца и един суров жълтък, сол и черен пипер. Добавете една лъжица сметана и счукайте сместа. След това я оставете да постои известно време.
Италианската плънка се приготвя по същия начин, но вместо сметана се използва настъргано сирене Пармезан.
ПЛЪНКА С ТЕЛЕШКИ ЧЕРЕН ДРОБ
Бланширайте 120 гр. телешки черен дроб за 5 минути; накълцайте го на ситно заедно с 60 гр.
дебела сланина без месо. Добавете сол и черен пипер и смелете (счукайте) сместта с едно твърдо сварено яйце и един суров жълтък.
дебела сланина без месо. Добавете сол и черен пипер и смелете (счукайте) сместта с едно твърдо сварено яйце и един суров жълтък.
ПЛЪНКА С ТВЪРДО СВАРЕНИ ЯЙЦА
Накиснете едно парче хляб в мляко, след което го изцедете от млякото и накълцайте заедно с магданоз и 2 твърдо сварени яйца. Сложете сол, черен пипер. Оставете да се вари на слаб огън до изпаряване на течността.
ПЛЪНКА С ГЪШИ ЧЕРЕН ДРОБ
Накълцайте и счукайте на ситно (смелете) 150 гр. среда на хляб, която преди това е била накисната в студено мляко, 100 гр. варено телешко месо. Добавете към тях сол, черен пипер, 2 жълтъка и 60 гр. гъши черен дроб, нарязан на тънки лентички. Смесете добре.
ПЛЪНКА С РИБА
Отделете кожата и костите на 150 гр. риба, смелете месото ѝ заедно с 30 гр. масло. Сложете сол и черен пипер и размесете смеленото месо с 2 лъжици сос Бешамел и 2 жълтъка. По желание се добавят трюфели или други гъби.
ПЛЪНКА С ОПАШКИ ОТ РЕЧНИ РАЦИ
Накълцайте 150 гр. варено птиче месо (от домашни птици) и 50 гр. мас (тлъстини) от телешко варено и добавете към тях опашките и вътрешността на 6 речни рака. Смелете (счукайте на ситно), като добавите сол, черен пипер, 2 жълтъка и една щипка настъргано сирене.
Lindzi- SPAMMER
Пъстърва с печурки
Продукти:
4 пъстърви (по около 300 г)
200 г гъби
половин пакетче краве масло
1 ч. ч. бяло вино
магданоз
черен пипер
сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме ги в намазана с масло тавичка. Около тях слагаме печурките, нарязани на ивички, поръсваме с магданоз, заливаме с виното и разтопеното масло. Печем 20-30 минути.
4 пъстърви (по около 300 г)
200 г гъби
половин пакетче краве масло
1 ч. ч. бяло вино
магданоз
черен пипер
сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме ги в намазана с масло тавичка. Около тях слагаме печурките, нарязани на ивички, поръсваме с магданоз, заливаме с виното и разтопеното масло. Печем 20-30 минути.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Бяла риба във фолио на фурна
Продукти:
парче филе от бяла риба
2 с.л. зехтин
2 резена лимон (но без кората)
2 дафинови листа, сол.
Начин на приготвяне:
Филето се посолява от двете страни. Дафиновите листа се счупват на две и се пъхат в четири прореза във филето. То се поставя върху по-голямо парче фолио, полива се със зехтина и се слага и лимонът. Завива се така, че краят на фолиото да е отгоре, за да не изтече сокът. Слага се в тавичка и се пече в загрята фурна за около 20 мин.
парче филе от бяла риба
2 с.л. зехтин
2 резена лимон (но без кората)
2 дафинови листа, сол.
Начин на приготвяне:
Филето се посолява от двете страни. Дафиновите листа се счупват на две и се пъхат в четири прореза във филето. То се поставя върху по-голямо парче фолио, полива се със зехтина и се слага и лимонът. Завива се така, че краят на фолиото да е отгоре, за да не изтече сокът. Слага се в тавичка и се пече в загрята фурна за около 20 мин.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Скумрия с гарнитурка
Продукти:
2-3 скумрии, нарязани на парчета и посолени
2-3 моркова – настъргани
2-3 домата нарязани на едро
1 връзка лук
2-3 картофа, нарязани на тънки филийки
2-3 скилидки чесън на парченца
магданоз (по желание)
Приготвяне:
В тавичката намазана с мазнина, се слагат зеленчуците – разбъркани добре. Отгоре се поставя рибата, полива се леко с мазнина, добавя се 1 чаша топла вода. Пече се 40 мин. на умерена фурна.
2-3 скумрии, нарязани на парчета и посолени
2-3 моркова – настъргани
2-3 домата нарязани на едро
1 връзка лук
2-3 картофа, нарязани на тънки филийки
2-3 скилидки чесън на парченца
магданоз (по желание)
Приготвяне:
В тавичката намазана с мазнина, се слагат зеленчуците – разбъркани добре. Отгоре се поставя рибата, полива се леко с мазнина, добавя се 1 чаша топла вода. Пече се 40 мин. на умерена фурна.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Риба на фурна
Продукти:
800 г филе от прясна или замразена риба
сока от 1 лимон
сол
черен пипер
за пълнежа:
1 супена лъжица олио
1 глава кромид лук
500 г печурки
2 домата
сол
черен пипер
мащерка
2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
100 г бяло вино
100 г пилешки бульон “Галина Бланка” от кубче
Приготвяне:
Разстиламе филето. Ако е замразено, оставяме го да се размрази. Разрязваме филетата по дължина на две. Поръсваме с лимоновия сок, солта и черния пипер. Оставяме филетата да се мариноват.
Запържваме нарязания лук в олиото. Добавяме гъбите, а след тях обелените и нарязани на дребно домати. Слагаме сол, черен пипер и мащерка на вкус. Оставяме леко да се сгъсти. Заедно с магданоза разстиламе пълнежа върху филетата, които след това навиваме и поставяме в тавичката. Добавяме бялото вино и бульона, покриваме с фолио и печем 30 мин на фурна при 180 градуса. Сервираме със зелена салата.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Сьомга със сладко от кайсии
Продукти:
филе от сьомга,
сладко от кайсии – 1 буркан,
джинджифил – 1/2 кафена лъжичка,
соев сос.
Приготвяне:
Сладкото, джинджифилът и соевият сос се смесват. С готовата смес се намазва сьомгата и се пече на 200 градуса във фурна
филе от сьомга,
сладко от кайсии – 1 буркан,
джинджифил – 1/2 кафена лъжичка,
соев сос.
Приготвяне:
Сладкото, джинджифилът и соевият сос се смесват. С готовата смес се намазва сьомгата и се пече на 200 градуса във фурна
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Бяла риба със спанак
Продукти:
1 кг бяла риба
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
олио
галета
сол
Начин на приготвяне:
Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари я почистете от кожата и костите и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици олио задушете ситно нарязания лук и когато се зачерви, добавете към него оцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути. В намаслена тава се редят ред спанак, ред риба, най-отгоре се реди спанак. Ястието се поръсва с галета и малко олио и се пече в умерена фурна.
1 кг бяла риба
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
олио
галета
сол
Начин на приготвяне:
Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари я почистете от кожата и костите и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици олио задушете ситно нарязания лук и когато се зачерви, добавете към него оцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути. В намаслена тава се редят ред спанак, ред риба, най-отгоре се реди спанак. Ястието се поръсва с галета и малко олио и се пече в умерена фурна.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Калкан по американски
Продукти:
Калкан, около 1 1,200 кг
30 г масло
1 скилидка чесън
1 глава лук
1 малък морков
1 чашка коняк
1 с. л. доматено пюре
1/2 л бяло вино
1/4 л вода
8 дафинови листа
сол и черен пипер
Приготвяне:
Рибата се почиства и измива, след което се бланшира 5 мин. във вряла вода. Обелва се горната кожа. Нарязва се на парчета и се запържва. Прибавят се чесънът, лукът и морковът, нарязани на кръгчета. Налива се конякът и се запалва. Накрая се прибавят доматеното пюре, виното и водата. Ястието се похлупва и се вари на слаб огън около 45 минути. Черният пипер и дафиновият лист се слагат 3-5 минути преди свалянето на ястието от огъня. По желание може да сгъстите соса с брашно.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Бирен шаран
Продукти:
около 2 кг шаран
2 глави лук
половин глава целина
60 мл олио
5 суп. лъж. галета
черен пипер
дафинов лист
2 бутилки бира
Приготвяне:
Шаранът се изчиства, нарязва се на порции и се измива добре. В подходящ дълбок и огнеупорен съд се запържват в мазнината нарязаният на кръгчета лук и нарязаната на ситно целина. Поръсват се с галетата. Парчетата шаран се подреждат върху сместа и се подправят с черния пипер и дафиновия лист. Залива се с бирата и се загрява до завиране. Вари се на слаб огън около 20-25 минути. Парчетата шаран се изваждат и се подреждат в затоплена чиния. Сосът се пасира или претрива през цедка и с него се залива шаранът. Сервира се с парченца лимон.
около 2 кг шаран
2 глави лук
половин глава целина
60 мл олио
5 суп. лъж. галета
черен пипер
дафинов лист
2 бутилки бира
Приготвяне:
Шаранът се изчиства, нарязва се на порции и се измива добре. В подходящ дълбок и огнеупорен съд се запържват в мазнината нарязаният на кръгчета лук и нарязаната на ситно целина. Поръсват се с галетата. Парчетата шаран се подреждат върху сместа и се подправят с черния пипер и дафиновия лист. Залива се с бирата и се загрява до завиране. Вари се на слаб огън около 20-25 минути. Парчетата шаран се изваждат и се подреждат в затоплена чиния. Сосът се пасира или претрива през цедка и с него се залива шаранът. Сервира се с парченца лимон.
www/az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Рибни гювечета
Продукти:
1 глава кромид лук
50 г маргарин
20 г брашно
250 мл прясно мляко
сол, черен пипер
лимонов сок, щипка захар
4 твърдо сварени яйца
2 консерви риба в доматен сос
100 г топено или пушено сирене
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маргарина, поръсва се с брашното и се залива с млякото. Вари се на тих огън, като непрекъснато се разбърква до получаването на гладък сос. Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и щипка захар. Прибавят се яйцата, нарязани на четвъртинки и консервите риба. Добавя се нарязаното на кубчета или настъргано на едро ренде сирене. Така получената смес се разпределя в гювечета и се запича във фурната до златисто.
1 глава кромид лук
50 г маргарин
20 г брашно
250 мл прясно мляко
сол, черен пипер
лимонов сок, щипка захар
4 твърдо сварени яйца
2 консерви риба в доматен сос
100 г топено или пушено сирене
Приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маргарина, поръсва се с брашното и се залива с млякото. Вари се на тих огън, като непрекъснато се разбърква до получаването на гладък сос. Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и щипка захар. Прибавят се яйцата, нарязани на четвъртинки и консервите риба. Добавя се нарязаното на кубчета или настъргано на едро ренде сирене. Така получената смес се разпределя в гювечета и се запича във фурната до златисто.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Шаран, пълнен с орехи
Продукти:
голям шаран около 1-1/2 кг
1 кг лук
олио
1 ч. л. червен пипер
малко канела
1/2 ч. л. черен пипер
1-1/2 ч. ч едро счукани орехи
ситно нарязан магданоз
няколко лимонени резенчета
1 с. л. доматена салца
Приготвяне:
Измийте и почистете шарана. Нарежете лука на филийки и го запържете в олиото. Посолете го и прибавете червения и черния пипер, канелата, орехите и магданоза. Разбъркайте сместа и с част от нея напълнете шарана. Останалата смес изсипете в продълговата тавичка и отгоре сложете напълнения шаран с 2-3 л. олио. Налейте половин чаша вода, в която сте размили 1 л. доматена салца и печете в умерена фурна около 40 мин. Украсете с лимона.
www.az-jenata .com
styyni- властелина на форума
Скумрия върху сол
Почистете рибата. Вземете тавичка и насипете на дъното един пръст сол. Разчекнете рибата отгоре и поръсете с оцет или лимон. Запечете за около 25-30 мин на умерена фурна. Когато месото стане със златист цвят, поръсете с черен пипер и копър. Поднесете с картофена салата и добре охладено бяло вино.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Сьомга в сметанов сос
Продукти за 4 порции:
4 парчета почистено филе от сьомга
1 кофичка сметана
зехтин
лимон
сол
черен пипер
копър
Приготвяне:
Загрейте тигана и сложете 2-3 лъжици зехтин. Нарежете рибата и поставете в нагорещената мазнина. Обръщайте с вилица (внимателно, за да не се разпадне рибата на парченца) до запържване от всички страни. Добавете сметаната и оставете на слаб огън за още 5-6 минути. Преди сваляне от котлона подправете с лимонов сок, копър, черен пипер и сол на вкус.
www.az-jenata.com
4 парчета почистено филе от сьомга
1 кофичка сметана
зехтин
лимон
сол
черен пипер
копър
Приготвяне:
Загрейте тигана и сложете 2-3 лъжици зехтин. Нарежете рибата и поставете в нагорещената мазнина. Обръщайте с вилица (внимателно, за да не се разпадне рибата на парченца) до запържване от всички страни. Добавете сметаната и оставете на слаб огън за още 5-6 минути. Преди сваляне от котлона подправете с лимонов сок, копър, черен пипер и сол на вкус.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Скумрия в хартия
Продукти:
4 скумрии
1/2 пак. краве масло
4 лимона
1 ч. л. семе от копър
2 дафинови листа
2 глави лук
магданоз, мащерка, черен пипер, сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби подсушаваме със салфетка. Поръсваме със сол, черен пипер и сока от два лимона и оставяме 15 мин. на студено. В коремната кухина на всяка скумрия слагаме по едно клонче магданоз и мащерка и по половин дафинов лист. Слагаме ги върху намазана с масло пергаментова хартия (всяка риба върху отделен лист). Около тях поръсваме с лука ситно нарязан, семето от копъра, кръгчета лимон. Загъваме хартията добре. Подреждаме в тавичка и печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 40 мин. Поднасяме с хартията.
4 скумрии
1/2 пак. краве масло
4 лимона
1 ч. л. семе от копър
2 дафинови листа
2 глави лук
магданоз, мащерка, черен пипер, сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби подсушаваме със салфетка. Поръсваме със сол, черен пипер и сока от два лимона и оставяме 15 мин. на студено. В коремната кухина на всяка скумрия слагаме по едно клонче магданоз и мащерка и по половин дафинов лист. Слагаме ги върху намазана с масло пергаментова хартия (всяка риба върху отделен лист). Около тях поръсваме с лука ситно нарязан, семето от копъра, кръгчета лимон. Загъваме хартията добре. Подреждаме в тавичка и печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 40 мин. Поднасяме с хартията.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Бяла риба пане
Продукти:
www.az-jenata.com
за 4 порции – 4 броя (около 800 гр) филе (бяла риба, хек или мерлуза)
черен пипер
сол
брашно за паниране
2 яйца
олио за пържене
Рибните филета се посоляват и поръсват с черен пипер. Престояват около час в хладилник, панират се в брашно и разбито яйце и се изпържват от двете страни в добре нагрятата мазнина. Подреждат се парчетата панирана риба, украсява се с лимон и се поднасят.
черен пипер
сол
брашно за паниране
2 яйца
олио за пържене
Рибните филета се посоляват и поръсват с черен пипер. Престояват около час в хладилник, панират се в брашно и разбито яйце и се изпържват от двете страни в добре нагрятата мазнина. Подреждат се парчетата панирана риба, украсява се с лимон и се поднасят.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Лаврак с бяло вино
Продукти:
www.az-jenata.com
1 кг филе от лаврак
200 г масло
1 глава лук
3-4 моркова
стрък керевиз
сол
черен пипер
200 г бяло вино
50 г брашно
300 г картофи
300 г гъби печурки
магданоз
Приготвяне:
Филетата се нарязват. Тенджерата се намазва с масло. В нея се слагат нарязаният лук, морковите, нарязани на кръгчета и керевизът на филийки. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, се нареждат върху зеленчука, заливат се с бяло вино и 1 ч.ч. вода, захлупват се с капак и се поставят във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути. Приготвя се сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки. Отгоре се поръсва ситно нарязан магданоз. Сервира се топло.
200 г масло
1 глава лук
3-4 моркова
стрък керевиз
сол
черен пипер
200 г бяло вино
50 г брашно
300 г картофи
300 г гъби печурки
магданоз
Приготвяне:
Филетата се нарязват. Тенджерата се намазва с масло. В нея се слагат нарязаният лук, морковите, нарязани на кръгчета и керевизът на филийки. Филетата, посолени и поръсени с черен пипер, се нареждат върху зеленчука, заливат се с бяло вино и 1 ч.ч. вода, захлупват се с капак и се поставят във фурната да се варят на слаб огън около 20 минути. Приготвя се сос бешамел. Филетата, наредени на чинията, се поливат с приготвения сос и се гарнират с изпържени дребни пресни картофи, сварени и глазирани с масло, с моркови на колелца и с пресни гъби на филийки. Отгоре се поръсва ситно нарязан магданоз. Сервира се топло.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Бяла риба със спанак
Продукти:
1 кг бяла риба
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
олио
галета
сол
Начин на приготвяне:
Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари я почистете от кожата и костите и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици олио задушете ситно нарязания лук и когато се зачерви, добавете към него оцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути. В намаслена тава се редят ред спанак, ред риба, най-отгоре се реди спанак. Ястието се поръсва с галета и малко олио и се пече в умерена фурна.
1 кг бяла риба
1 кг спанак
1 глава лук
2 скилидки чесън
масло
олио
галета
сол
Начин на приготвяне:
Почистете добре рибата, след което я сложете да се свари в подсолена вода. След като се свари я почистете от кожата и костите и накъсайте на дребни парченца. Спанакът се сварява също в подсолена вода.
В няколко лъжици олио задушете ситно нарязания лук и когато се зачерви, добавете към него оцедения и нарязан спанак, чесъна и малко вода и го оставете да поври няколко минути. В намаслена тава се редят ред спанак, ред риба, най-отгоре се реди спанак. Ястието се поръсва с галета и малко олио и се пече в умерена фурна.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Бяла риба в доматен сос
Продукти:
парчета филе от риба (от по 250 г)
1 консерва цели домати
3 глави лук
2 моркова
3 скилидки чесън
100 мл олио
2 суп. л. каперси
6 кисели краставички
зелени перца лук
сол и черен пипер
Приготвяне:
Доматите се отцеждат добре, разполовяват се, почистват се от семките и се нарязват на дребно.
Лукът и чесънът – на ситно, морковите – на кубчета.
Олиото се нагрява в глинена тенджера и нарязаните зеленчуци се задушават. Добавят се доматите.
Зеленчуците се посоляват и се оставят да се задушават на бавен огън около 20 мин, като от време на време се разбъркват.
Отстраняват се кожата и централната кост на парчетата риба и те се добавят към зеленчуците.
Тенджерата се захлупва и задушаването продължава още 6 – 8 мин.
Киселите краставички се нарязват на тънки кръгчета.
Зелените перца лук се измиват, отцеждат се, подсушават се добре и се нарязват на ситно.
Киселите краставички, каперсите и лукът се добавят в тенджерата.
Рибните филета се сервират горещи, полети с пикантния сос.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Филе от бяла риба с бял сос
Продукти за 2 порции:
около 260-300 г филе от бяла риба
сметана
1 суп. лъж. масло
1 чаша бяло вино
сол и черен пипер на вкус
масло
копър
сок от 1/2 лимон
За гарнитурата:
2-3 картофа (за предпочитане пресни картофки)
2-3 моркова
1 тиквичка
Приготвяне:
Добре е рибата да се купи на парчета или да се нареже на порции.
В тенджера се поставя цедка за варене на пара, 1 чаша вода и парчетата риба след кипването на водата. Оставя се да ври на парата около 20 минути. По желание за вкус във водата може да се постави малко розмарин или 3-4 зърна бахар.
В тиган се подготвя сосът – загрява се маслото, бялото вино, сметаната, разбъркват се добре и се добавя сол и черен пипер на вкус. Бърка се до леко сгъстяване – около 5-8 минути на умерен котлон. По желание се добавя сок от 1/2 лимон.
Зеленчуците се почистват добре и цели или на едри парчета се сваряват също на пара.
В порцията се поставят първо зеленчуците, по средата рибата, залива се със соса и се поръсва със ситно нарязан копър.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Риба на фурна
Продукти:
800 г филе от прясна или замразена риба
сока от 1 лимон
сол
черен пипер
за пълнежа:
1 супена лъжица олио
1 глава кромид лук
500 г печурки
2 домата
сол
черен пипер
мащерка
2 супени лъжици нарязан на ситно магданоз
100 г бяло вино
100 г пилешки бульон “Галина Бланка” от кубче
Приготвяне:
Разстиламе филето. Ако е замразено, оставяме го да се размрази. Разрязваме филетата по дължина на две. Поръсваме с лимоновия сок, солта и черния пипер. Оставяме филетата да се мариноват.
Запържваме нарязания лук в олиото. Добавяме гъбите, а след тях обелените и нарязани на дребно домати. Слагаме сол, черен пипер и мащерка на вкус. Оставяме леко да се сгъсти. Заедно с магданоза разстиламе пълнежа върху филетата, които след това навиваме и поставяме в тавичката. Добавяме бялото вино и бульона, покриваме с фолио и печем 30 мин на фурна при 180 градуса.
www.az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Кюфтета от риба
Продукти:
600 г филе от мерлуза или бяла риба
5-6 сварени картофа
1 яйце
черен пипер
магданоз
сол
1/4 кутия маргарин
2 яйца
2 с. л. брашно
5-6 л. галета
Приготвяне:
Накъсваме с пръсти сварената риба, прибавяме пасираните картофи, маргарина, разбит с яйцето, сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз. Оформяме кюфтетата и последователно ги овалваме в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим в горещо олио. Поднасяме със задушени в масло зеленчуци, салата и върху всяко кюфте парченце лимон.
600 г филе от мерлуза или бяла риба
5-6 сварени картофа
1 яйце
черен пипер
магданоз
сол
1/4 кутия маргарин
2 яйца
2 с. л. брашно
5-6 л. галета
Приготвяне:
Накъсваме с пръсти сварената риба, прибавяме пасираните картофи, маргарина, разбит с яйцето, сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз. Оформяме кюфтетата и последователно ги овалваме в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим в горещо олио. Поднасяме със задушени в масло зеленчуци, салата и върху всяко кюфте парченце лимон.
az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Риба с домати
Продукти:
1 кг скумрия (мерлуза)
5-6 домата
6-7 с. л. олио
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
2-3 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
сол
Приготвяне:
Намазваме тавичката с две лъжици олио, нареждаме обелените и нарязани на кръгове домати и посоляваме. Поръсваме с нарязания магданоз и останалите подправки. Нареждаме нарязаната на филийки и осолена риба, заливаме с останалото олио. Печем в умерена фурна до готовност.
1 кг скумрия (мерлуза)
5-6 домата
6-7 с. л. олио
1 връзка магданоз
1 дафинов лист
2-3 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
2-3 зърна бахар
сол
Приготвяне:
Намазваме тавичката с две лъжици олио, нареждаме обелените и нарязани на кръгове домати и посоляваме. Поръсваме с нарязания магданоз и останалите подправки. Нареждаме нарязаната на филийки и осолена риба, заливаме с останалото олио. Печем в умерена фурна до готовност.
az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|