Агнешка супа
3 posters
Страница 1 от 1
Агнешка супа
Понеже не намерих тема за агнешките супички, пускам една нова супена тема.
Та как ме е учила баба да си правя агнешката супа.
Предварително си сварявам агнешки дреболийки около 300гр, ако имам и някакви кокалчета с мъничко месо по тях слагам и тях. Заливам ги със студена вода, за да може да се извлече аромата от месцето . След като заври слагам 1 ч.л сол и добре изпенвам бульона.
След като се сварят дреболийите в друга тенджера си прецеждам бульона, слагам 1 каф чашка ориз, 1 дребен настърган морков и по желание едно ситно нарязано картофче. Нарязвам си наситничко дреболийките, отеделям месцето от кокалчетата и ги прибавям към врящата супа. Когато се сварят зеленчуците си запържвам супичката с няколко стръка пресен лук и 1 чл червен пипер и 2-3 сл олио. Накрая застройвам с едно яйце и 1 каф чашка кисело мляко.
Наръсвам с пресен джоджен нарязан на ситничко.
Като ми стане днешната супичка ще я снимам и ще я покажа в завършен вид.
Та как ме е учила баба да си правя агнешката супа.
Предварително си сварявам агнешки дреболийки около 300гр, ако имам и някакви кокалчета с мъничко месо по тях слагам и тях. Заливам ги със студена вода, за да може да се извлече аромата от месцето . След като заври слагам 1 ч.л сол и добре изпенвам бульона.
След като се сварят дреболийите в друга тенджера си прецеждам бульона, слагам 1 каф чашка ориз, 1 дребен настърган морков и по желание едно ситно нарязано картофче. Нарязвам си наситничко дреболийките, отеделям месцето от кокалчетата и ги прибавям към врящата супа. Когато се сварят зеленчуците си запържвам супичката с няколко стръка пресен лук и 1 чл червен пипер и 2-3 сл олио. Накрая застройвам с едно яйце и 1 каф чашка кисело мляко.
Наръсвам с пресен джоджен нарязан на ситничко.
Като ми стане днешната супичка ще я снимам и ще я покажа в завършен вид.
Tiny- спечелен за каузата
Пролетна агнешка супа
Продукти:
300 г агнешко месо от гърдите
200 г спанак
40 г краве масло
4 стръка пресен лук
1 с. л. ориз
2 домата
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер ½ ч. ч. кисело мляко
1 яйце
сол
3-4 листа джоджен
5 ч. ч. бульон
Приготвяне:
Месото се нарязва на ситно, залива се с бульона и се поставя да ври на тих огън. Отстранява се пяната. Когато полуомекне месото се прибавят нарязаният и измит спанак, единият домат и оризът. В разтопеното масло се задушава зеленият лук, който е ситно нарязан и посолен с щипка сол. Наръсва се с брашното и червения пипер и се прибавя вторият домат. Супата се вари още 20 минути, като се подправи на вкус. Застройва се с киселото мляко и разбитото яйце. Накрая се прибавя дребно нарязан джоджен.
az-jenata.com
300 г агнешко месо от гърдите
200 г спанак
40 г краве масло
4 стръка пресен лук
1 с. л. ориз
2 домата
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер ½ ч. ч. кисело мляко
1 яйце
сол
3-4 листа джоджен
5 ч. ч. бульон
Приготвяне:
Месото се нарязва на ситно, залива се с бульона и се поставя да ври на тих огън. Отстранява се пяната. Когато полуомекне месото се прибавят нарязаният и измит спанак, единият домат и оризът. В разтопеното масло се задушава зеленият лук, който е ситно нарязан и посолен с щипка сол. Наръсва се с брашното и червения пипер и се прибавя вторият домат. Супата се вари още 20 минути, като се подправи на вкус. Застройва се с киселото мляко и разбитото яйце. Накрая се прибавя дребно нарязан джоджен.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|