Ястия със заешко
3 posters
Страница 1 от 1
Ястия със заешко
Вкусен заек цял заек 1 червена чушка 1 зелена чушка 1-2 моркова 1 глава червен лук парче свинска сланина сол олио черен пипер червен пипер чубрица | |
Начин на приготвяне: | |
Морковите, чушките, лука и сланината се нарязват по предпочитание. Заека се поставя цял в тава и по цялата му страна се правят разрези, в който се поставя от морковите, чушките, лука и сланината. Осолява се след това се полива обилно с олио най накрая подправките, черен - червен пипер и чубрица.Сипва се малко водичка да покрие дъното. По желание могат и да се добавят други подправки. Пече се в умерена фурна, като по време на печенето се изважда и със сосчето от тавата се облива заека поне 4-5 пъти. Пече се до златисто. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Заек с гъби в гювеч
- 1 бр. заек
- 7-8 стръка зелен лук
- 300-400 г гъби печурки
- 2 бр. моркови
- 2 стръка девесил
- 2 стръка целина
- 1 връзка магданоз
- 6-7 листа джоджен
- 5-6 зърна бахар
- 3 листа дафинов лист
- 4 с.л. брашно
- 2 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. бял или черен пипер
- 1/3 ч.ч. олио
- 4-5 с.л. соев сос
- щипка чубрица
- 1 глава чесън
Заекът се измива, нарязва се на порции (около 10) и се овкусява със сол и соев сос. Порциите се овалват в смес, приготвена от брашното, червения пипер, чубрицата и 1 ч.ч. вода. В намаслен гювеч се подреждат половината месо, отгоре се слагат половината нарязани зеленчуци - лук, морков и гъби, обелените скилидки чесън и подправките. След това се нареждат останалите порции месо, после зеленчуци и подправки. Поръсва се с олиото, наливат се 2-3 чаши леко подсолена вода, захлупва се с капак и се слага в студена фурна. Пече се на 180 С за около 2 часа и половина.
http://www.receptite.com
Lindzi- SPAMMER
Заешко със зеленчуци
Продукти:
1 заек
0,500 кг картофи
2-3 моркова
2-3 супени лъжици горчица
черен пипер
червен пипер
босилек
сол
Начин на приготвяне:
Заека се нарязва на проции и се намазва с горчицата, оставя се да престои 2-3 часа в хладилника. В йенска тенджера се нареждат порциите, отгоре се нарязват на ивици картофите и морковите. Прибавят се подправките и се пече 2 часа и половин на 250 градуса.
Vkusnotiiki.net1 заек
0,500 кг картофи
2-3 моркова
2-3 супени лъжици горчица
черен пипер
червен пипер
босилек
сол
Начин на приготвяне:
Заека се нарязва на проции и се намазва с горчицата, оставя се да престои 2-3 часа в хладилника. В йенска тенджера се нареждат порциите, отгоре се нарязват на ивици картофите и морковите. Прибавят се подправките и се пече 2 часа и половин на 250 градуса.
styyni- властелина на форума
Заешко месо яхния
http://rusanka-kulinaria.blogspot.com/
Поради ниското съдържание на холестерол заешкото месо е препоръчително за консумиране от хора страдащи от проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система и съпътстващите ги заболявания, като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, гастрит, атеросклероза и други проблеми които пречат на човек да води пълноценен и здравословен начин на живот.
Продукти:
500гр. заешко месо
10 средни глави лук
1 прясна пиперка /замразена/
1 домат /1каф.чашка консерва/
1/2 чаша вино
1-2 лъж.брашно
сол
червен пипер
черен пипер
бахар
дафинов лист
чубрица
олио
Начин на приготвяне:
Задушаваме едро нарязания лук и пиперката. Прибавяме месото, нарязано на порции и запържваме докато хване златиста коричка. прибавяме доматите, виното и всички подправки. Доливаме с вода да покрие малко отгоре месото и варим до пълна готовност. Когато месото се свари, прибавяме брашното, размито с вода към ястието.
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене.
По съдържание на белтъчини заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо.
Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. Сравнено с останалите видове месо и тук има най-добри показатели.
Поради ниското съдържание на холестерол заешкото месо е препоръчително за консумиране от хора страдащи от проблеми със сърдечносъдовата и храносмилателната система и съпътстващите ги заболявания, като високо кръвно налягане, болести на черния дроб и жлъчката, затлъстяване, гастрит, атеросклероза и други проблеми които пречат на човек да води пълноценен и здравословен начин на живот.
Продукти:
500гр. заешко месо
10 средни глави лук
1 прясна пиперка /замразена/
1 домат /1каф.чашка консерва/
1/2 чаша вино
1-2 лъж.брашно
сол
червен пипер
черен пипер
бахар
дафинов лист
чубрица
олио
Начин на приготвяне:
Задушаваме едро нарязания лук и пиперката. Прибавяме месото, нарязано на порции и запържваме докато хване златиста коричка. прибавяме доматите, виното и всички подправки. Доливаме с вода да покрие малко отгоре месото и варим до пълна готовност. Когато месото се свари, прибавяме брашното, размито с вода към ястието.
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене.
По съдържание на белтъчини заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо.
Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. Сравнено с останалите видове месо и тук има най-добри показатели.
rusanka- начинаещ
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|