@@@ Сосове @@@
2 posters
Страница 1 от 1
@@@ Сосове @@@
Порции: 4-5
Необходимо време: 1 час
Продукти:
500 мл. доматено сос
2-3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 скилидки чесън
чубрица
В дълбок съд се слага олиото да се сгорещи, след това и доматеното пюре. Вари се до сгъстяване. Накрая се добавя солта, чесъна и чубрицата.
http://vkusnotiiki.net
Необходимо време: 1 час
Продукти:
500 мл. доматено сос
2-3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 скилидки чесън
чубрица
В дълбок съд се слага олиото да се сгорещи, след това и доматеното пюре. Вари се до сгъстяване. Накрая се добавя солта, чесъна и чубрицата.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
ВЕГЕТАРИАНСКИ СОС
[url=http://recepti.rozali.com/sosve/p4125.html]Източник
Продукти:
1 глава лук
1 глава чесън
1 чушка
половин връзка магданоз
5 суп. лъж. зехтин
Начин на приготвяне:
Продукти:
1 глава лук
1 глава чесън
1 чушка
половин връзка магданоз
5 суп. лъж. зехтин
Начин на приготвяне:
- Всичко се разбива с миксер.
- Ползва се за сос, а ако си го намажете на препечен пълнозарнест хляб, ще си оближете пръстите.
Cveti789- Модератор
Re: @@@ Сосове @@@
http://recepti.rozali.com/sosve/p3700.html
Лютив пастет
[url=mailto://][/url]Оригинална подправка за различни супи и ястия
Продукти:
50г люти чушки
3 скилидки чесън
3 лукчета-арпаджик
1 чаена лъжичка сол
щипка захар
125мл ликьор “Вишновка”
Начин на приготвяне:
Лютив пастет
[url=mailto://][/url]Оригинална подправка за различни супи и ястия
Продукти:
50г люти чушки
3 скилидки чесън
3 лукчета-арпаджик
1 чаена лъжичка сол
щипка захар
125мл ликьор “Вишновка”
Начин на приготвяне:
- Почистете чушките от дръжките и семената.
- Нарежете ги на дребно.
- Прибавете към тях нарязания чесъна и лук, сол и захар.
- Сместа сипете в стъклен буркан.
- Залейте с вишновката, захлупете с капак и съхранявайте 1 седмица на хладно.
- След това стрийте на пюре.
Cveti789- Модератор
Re: @@@ Сосове @@@
http://recepti.rozali.com/sosve/p3542.html
Сос тартар
[url=mailto://][/url]Поднася се със студени риби, език, шунка и др.
1 порция
Продукти:
75г майонеза
1 кисела краставичка
10г лук
магданоз
черен пипер
Начин на приготвяне:
Сос тартар
[url=mailto://][/url]Поднася се със студени риби, език, шунка и др.
1 порция
Продукти:
75г майонеза
1 кисела краставичка
10г лук
магданоз
черен пипер
Начин на приготвяне:
- Към майонезата, прибавете дребно нарязаните краставички, лук и накълцания магданоз.
- Разбъркайте и поръсете с черен пипер.
Cveti789- Модератор
Re: @@@ Сосове @@@
Сос бешамел
[url=mailto://][/url]
Продукти:
2 лъжици масло
2 лъжици брашно
400мл прясно мляко
черен пипер
Начин на приготвяне:
[url=mailto://][/url]
Продукти:
2 лъжици масло
2 лъжици брашно
400мл прясно мляко
черен пипер
Начин на приготвяне:
- От маслото и брашното правите светла запръжка, която разреждате с млякото(което можете да замените с равно количество бульон).
- При разреждането бъркате с дървена лъжица бързо и без прекъсване, за да стане сосът гладък.
- Подправяте го с черен пипер и сол.
Cveti789- Модератор
Re: @@@ Сосове @@@
източник
Сос марината
[url=mailto://][/url]Подходящ за поднасяне с риба
Продукти:
1 морков
1 резен целина
1 глава лук
1 глава чесън
50мл чаша масло
30г брашно
20мл оцет
вода или бульон
дафинов лист
сол
черен пипер
чубрица
Начин на приготвяне:
Сос марината
[url=mailto://][/url]Подходящ за поднасяне с риба
Продукти:
1 морков
1 резен целина
1 глава лук
1 глава чесън
50мл чаша масло
30г брашно
20мл оцет
вода или бульон
дафинов лист
сол
черен пипер
чубрица
Начин на приготвяне:
- Настъргвате на ренде моркова, целината и лука; чесъна го нарязвате на ситно и пържите всичко до омекване в маслото.
- Прибавяте брашното; като се запържи угасявате с оцета, заливате с бульона или водата, прибавяте сол, дафинов лист, чубрицата, черен пипер и варите 10-15 мин.
- Прецеждате соса.
Cveti789- Модератор
Сос за спагети с тофу
600 г тофу, намачкано с вилица
2 с.л. зехтин (олио)
2 склидки чесън, ситно нарязани
2 глави лук, ситно нарязани
2 големи домата, обелени, изчистени от семките и нарязани на куббчета
2 зелени пиперки, нарязани на ситно
4 гъби, нарязани на резенчета
1 морков, настърган на едро
6 шупулки зелен боб, нарязани на ивички
2 ч.ч. вода
1 дафинов лист
сол, черен пипер на вкус
3 с.л.краве масло
1/2 ч.ч кетчуп
Задушете лука и чесъна в тенджера с олио за 3-4 мин. Добавете доматите, пиперките, гъбите, моркова и зеления боб и задушавайте 3-4 мин. Добавете водата и сложете дафиновия лист, похлупете с капак и варете 15 мин. Добавете останалите продукти и варете на тих огън около 15 мин час, внимателно рабърквате от време на време. Свалете от огъня, извадете дафиновия лист. Може да сервирате студено или топло към спагетите.
http://bgcookbook.hit.bg2 с.л. зехтин (олио)
2 склидки чесън, ситно нарязани
2 глави лук, ситно нарязани
2 големи домата, обелени, изчистени от семките и нарязани на куббчета
2 зелени пиперки, нарязани на ситно
4 гъби, нарязани на резенчета
1 морков, настърган на едро
6 шупулки зелен боб, нарязани на ивички
2 ч.ч. вода
1 дафинов лист
сол, черен пипер на вкус
3 с.л.краве масло
1/2 ч.ч кетчуп
Задушете лука и чесъна в тенджера с олио за 3-4 мин. Добавете доматите, пиперките, гъбите, моркова и зеления боб и задушавайте 3-4 мин. Добавете водата и сложете дафиновия лист, похлупете с капак и варете 15 мин. Добавете останалите продукти и варете на тих огън около 15 мин час, внимателно рабърквате от време на време. Свалете от огъня, извадете дафиновия лист. Може да сервирате студено или топло към спагетите.
Lindzi- SPAMMER
Сос с чесън за спагети
4 склидки чесън, нарязани на ситно
2-3 сушени люти чушлета
150 г. зехтин
3 с.л. ситно нарязан магданоз
Нарежете на ситно чесъна и смесете със 2-3 стрити сушени люти чушки и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте със 150 г зехтин. Подправете със сос. Добавете към спагетите, докато са още горещи.
2-3 сушени люти чушлета
150 г. зехтин
3 с.л. ситно нарязан магданоз
Нарежете на ситно чесъна и смесете със 2-3 стрити сушени люти чушки и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте със 150 г зехтин. Подправете със сос. Добавете към спагетите, докато са още горещи.
http://bgcookbook.hit.bg
Lindzi- SPAMMER
Ориенталски сос за спагети
200 г смляно пилешко месо
2 с.л. олио
2 големи глави лук, нарязан на филийки
2 ч.ч. пилешки бульон
500 г кисело мляко
шипка кимион
шипка кориандър
2 с.л. магданоз, ситно нарязан
сол на вкус
черен пипер на вкус
Изпържете каймата в олиото. Нарежете лука на филийки и го сварете в 2 ч.ч бульон. Махнете от огъня и смесете със киселото мляко(да бъде със стайна температура). Прибавете изпържената кайма. Подправете със сол, черен пипер, кимион и кориандър на вкус. Поръсете със ситно нарязания магданоз.
http://bgcookbook.hit.bg2 с.л. олио
2 големи глави лук, нарязан на филийки
2 ч.ч. пилешки бульон
500 г кисело мляко
шипка кимион
шипка кориандър
2 с.л. магданоз, ситно нарязан
сол на вкус
черен пипер на вкус
Изпържете каймата в олиото. Нарежете лука на филийки и го сварете в 2 ч.ч бульон. Махнете от огъня и смесете със киселото мляко(да бъде със стайна температура). Прибавете изпържената кайма. Подправете със сол, черен пипер, кимион и кориандър на вкус. Поръсете със ситно нарязания магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Унгарски сос за спагети
200 г накълцано месо (телешко или пилешко)
2 зелени пиперки
2 червени пиперки
4 домата
2 с.л. олио
2 ч.ч. бульон (пилешки или телешки)
8 с.л. кисело мляко
4 с.л. ситно нарязан магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
Бланширайте пиперките и доматите за около 3 минути във вряща вода. Залейте соса студен.
http://bgcookbook.hit.bg2 зелени пиперки
2 червени пиперки
4 домата
2 с.л. олио
2 ч.ч. бульон (пилешки или телешки)
8 с.л. кисело мляко
4 с.л. ситно нарязан магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
Бланширайте пиперките и доматите за около 3 минути във вряща вода. Залейте соса студен.
Lindzi- SPAMMER
Сос с къри - спагети
200 г смляно пилешко месо
2 с.л. олио
500 г пресен зелен лук (или праз), нарязан на пръстенчета
2 ч.ч. пилешки бульон
къри на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
Изпържете месото в олиото. Прибавете нарязания лук и задушавайте. Подправете с къри, сол и черен пипер на вкус и добавете пилешкия бульон.Варето до омекване на лука.
http://bgcookbook.hit.bg2 с.л. олио
500 г пресен зелен лук (или праз), нарязан на пръстенчета
2 ч.ч. пилешки бульон
къри на вкус
сол на вкус
черен пипер на вкус
Изпържете месото в олиото. Прибавете нарязания лук и задушавайте. Подправете с къри, сол и черен пипер на вкус и добавете пилешкия бульон.Варето до омекване на лука.
Lindzi- SPAMMER
Сос за спагети с гъби
150 г смляно телешко месо
2 ч.л. олио
200 г пресни гъби, нарязани на филийки
2 с.л. нишесте
2 жълтък
0.600 л. прясно мляко
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Изпържете смяното телешко месо в тефлонов тиган с 2 ч.л. олио. Извадете. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете без вода, докато омекнат. Разтворете нишестето в млякото и сгъстете на слаб огън. Подправете със жълтците, сол и черен пипер. Прибавете гъбите и местото. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
http://bgcookbook.hit.bg2 ч.л. олио
200 г пресни гъби, нарязани на филийки
2 с.л. нишесте
2 жълтък
0.600 л. прясно мляко
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Изпържете смяното телешко месо в тефлонов тиган с 2 ч.л. олио. Извадете. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете без вода, докато омекнат. Разтворете нишестето в млякото и сгъстете на слаб огън. Подправете със жълтците, сол и черен пипер. Прибавете гъбите и местото. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Тапенада за спагети
100 г черени маслини, изчистени от костилките и нарязани на едро
2 склидки чесън, нарязани на едро
5 филета аншоа, измити и нарязани на едро
100-150 г зехтин
Пасирайте много финно всички продукти като постепенно добавяте 100-150 г зехтин.
http://bgcookbook.hit.bg2 склидки чесън, нарязани на едро
5 филета аншоа, измити и нарязани на едро
100-150 г зехтин
Пасирайте много финно всички продукти като постепенно добавяте 100-150 г зехтин.
Lindzi- SPAMMER
Доматен сос за спагети
2 глава лук, ситно нарязан
2 морков, ситно нарязан
200 г телешко (пилешко) месо, ситно накълцано
2 с.л. зехтин (олио)
4 склидки чесън, счукани
300 г доматено пюре
1 дафинов лист
щипка мащерка
щипка риган
щипка салвия
щипка босилек
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
сол на вкус
Задушете лука и морковите в зехтина. Прибавете месото и чесъна и добре запържете. Добавете доматеното пюре, дафиновия лист, мащерката, ригана, салвията и босилека. Варете до кремообраезен сос. оръсете със ситно нарязания магданоз.
http://bgcookbook.hit.bg2 морков, ситно нарязан
200 г телешко (пилешко) месо, ситно накълцано
2 с.л. зехтин (олио)
4 склидки чесън, счукани
300 г доматено пюре
1 дафинов лист
щипка мащерка
щипка риган
щипка салвия
щипка босилек
1 с.л. магданоз, ситно нарязан
сол на вкус
Задушете лука и морковите в зехтина. Прибавете месото и чесъна и добре запържете. Добавете доматеното пюре, дафиновия лист, мащерката, ригана, салвията и босилека. Варете до кремообраезен сос. оръсете със ситно нарязания магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Песто
50 г семена от пиния
2 склидки чесън
100 г босилек, едро нарязан
150 мл зехтин
100 г овче сирене
сол на вкус
Пасирайте не много фино семената от пиния с 2 накълцани склидки чесън, едро нарязания босилек и 50 мл. от зехтина. Разбъркайте със 100 г настъргано овче сирене и 100 мл. зехтин. Подправете със сол ма вкус.
2 склидки чесън
100 г босилек, едро нарязан
150 мл зехтин
100 г овче сирене
сол на вкус
Пасирайте не много фино семената от пиния с 2 накълцани склидки чесън, едро нарязания босилек и 50 мл. от зехтина. Разбъркайте със 100 г настъргано овче сирене и 100 мл. зехтин. Подправете със сол ма вкус.
http://bgcookbook.hit.bg
Lindzi- SPAMMER
Италиански спагетен сос
250 г пилешко месо, ситно нарязано
5 ч.л. олио
2 краставица, средни по размер
4 склидки чесън
4 домата, обелени и ситно нарязани
1 с.л. босилек, ситнонарязан
сол на вкус
черен пипер на вкус
Изпържете ситно нарязаното пилешко месо в олиото. Пюрирайте краставиците, добавете чесъна и доматите. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Варете до получаването на кремообразна смес. Накрая добавете запърженото месо и босилека.
http://bgcookbook.hit.bg5 ч.л. олио
2 краставица, средни по размер
4 склидки чесън
4 домата, обелени и ситно нарязани
1 с.л. босилек, ситнонарязан
сол на вкус
черен пипер на вкус
Изпържете ситно нарязаното пилешко месо в олиото. Пюрирайте краставиците, добавете чесъна и доматите. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Варете до получаването на кремообразна смес. Накрая добавете запърженото месо и босилека.
Lindzi- SPAMMER
Свеж пролетен сос
Порции: 4
Необходимо време: 5 мин.
Продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 горчица /малка/
магданоз /количеството е по избор/
1 голям морков
няколко капки лимон
2-3 щипки сол
(изпратете снимка)
Начин на приготвяне:
Изсипва се в съд, киселото мляко, добавя се горчицата. Нарязва се на ситно магданоза и се настъргва на ренде моркова. И двете се добавят към сместа. Накрая се изтисква сокът на половин лимон във готовия вече сос и се подправя със сол на вкус.
Бележки:
Свежият сос се добавя като гарнитура към:
печени свински или пилешки пържоли, риба, пържени яйца, уши на скара, пил. дреболия, панирани хапки, зелена салата с репички и др.
Необходимо време: 5 мин.
Продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 горчица /малка/
магданоз /количеството е по избор/
1 голям морков
няколко капки лимон
2-3 щипки сол
(изпратете снимка)
Начин на приготвяне:
Изсипва се в съд, киселото мляко, добавя се горчицата. Нарязва се на ситно магданоза и се настъргва на ренде моркова. И двете се добавят към сместа. Накрая се изтисква сокът на половин лимон във готовия вече сос и се подправя със сол на вкус.
Бележки:
Свежият сос се добавя като гарнитура към:
печени свински или пилешки пържоли, риба, пържени яйца, уши на скара, пил. дреболия, панирани хапки, зелена салата с репички и др.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|