Ястия с кайма
+6
styyni
sa6ito
iananeshkova
Lindzi
mamazavinagi
Dani
10 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Ястия с кайма
Пънчета от тиквички.
продукти:
1кг тиквички
700г кайма
2 глави кромид лук
3с.л. олио
1/2 ч.ч ориз
червен и черен пипер,сол
копър,магданоз,джоджен
2 жълтъка
лим. сок
1ч.л. дом. пюре
брашно.
начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на две половини,издълбават се с лъжица и се посоляват.Каймата се смесва със ситно нарязания лук,ориза,дом. пюре и подправките.Тиквичките се напълват с тази смес и се потапят откъм отворите им в брашното.Нареждат се в по-голяма тенджера,заливат се с гореща вода и се варят на тих огън.След като омекнат,се заливат с разбитите с лимонов сок жълтъци и се запичат.Поднасят се с кисело мляко
продукти:
1кг тиквички
700г кайма
2 глави кромид лук
3с.л. олио
1/2 ч.ч ориз
червен и черен пипер,сол
копър,магданоз,джоджен
2 жълтъка
лим. сок
1ч.л. дом. пюре
брашно.
начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на две половини,издълбават се с лъжица и се посоляват.Каймата се смесва със ситно нарязания лук,ориза,дом. пюре и подправките.Тиквичките се напълват с тази смес и се потапят откъм отворите им в брашното.Нареждат се в по-голяма тенджера,заливат се с гореща вода и се варят на тих огън.След като омекнат,се заливат с разбитите с лимонов сок жълтъци и се запичат.Поднасят се с кисело мляко
Dani- Администратор
Кюфтета по гръцки
Кюфтета по гръцки
Продукти:
1 яйце
84 мл прясно мляко
2 филии надробен хляб
500 г кайма
60 г сирене Фета
60 мл (4 с л) ситно нарязан магданоз
1/2 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 ч л сух риган
2 ч л сол
смлян черен пипер
Доматения Сос
80 г маслини натурални
2 скилидки ситно нарязан чесън
1 ч л люспи от лют червен пипер
2 консерви нарязани домати по 750 г
сол
смлян черен пипер
магданоз
Сос с кисело мляко
60 г сирене Фета
60 мл кисело мляко
2 с л лимонов сок
сол
смлян черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Сос с кисело мляко
• Всички продукти за соса се смесват в малка купа.
• Разбърват се добре до получаване на еднородна смес.
• Сосът се поставя в хладилника до момента на сервиране.
Кюфтетата
• В голяма купа се разбива яйцето с помощта на вилица.
• Прибавя се млякото и натрошения хляб.
• Разбърква се добре и се оставя за 15 минути встрани.
• С помощта на вилица хляба се намачква добре и се добавя каймата и останалите продукти.
• Сместа за кюфтетата се намачква добре с ръце.
• Оформят се 12-16 броя кюфтета с размер 4-5 см.
• В голям тиган кюфтетата се изпържват в сгорещен зехтин (2 с л) за около 5 минути.
• Кюфтетата се прехвърлят в чиния и се покриват с алуминиево фолио.
Доматения Сос
• В същия тиган се прибавят изчистените от костилки, нарязани на половинки маслини.
• Добавят се ситно нарязаните чесън, лук и се запържват за около 1 минута.
• Прибавят се доматите и се кипват.
• Огънят се намалява и соса къкри около 10 минути.
• Посолява се и се подправя на вкус.
• След 10 минути се прибавят изпържените кюфтета.
• Ястието се задушава още 10 минути, след което се отнема от огъня.
• Сервира се с ориз, нарязани на кубчета краставици, като кюфтетата по желание могат да бъдат заляти със сос от кисело мляко.
Продукти:
1 яйце
84 мл прясно мляко
2 филии надробен хляб
500 г кайма
60 г сирене Фета
60 мл (4 с л) ситно нарязан магданоз
1/2 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 ч л сух риган
2 ч л сол
смлян черен пипер
Доматения Сос
80 г маслини натурални
2 скилидки ситно нарязан чесън
1 ч л люспи от лют червен пипер
2 консерви нарязани домати по 750 г
сол
смлян черен пипер
магданоз
Сос с кисело мляко
60 г сирене Фета
60 мл кисело мляко
2 с л лимонов сок
сол
смлян черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Сос с кисело мляко
• Всички продукти за соса се смесват в малка купа.
• Разбърват се добре до получаване на еднородна смес.
• Сосът се поставя в хладилника до момента на сервиране.
Кюфтетата
• В голяма купа се разбива яйцето с помощта на вилица.
• Прибавя се млякото и натрошения хляб.
• Разбърква се добре и се оставя за 15 минути встрани.
• С помощта на вилица хляба се намачква добре и се добавя каймата и останалите продукти.
• Сместа за кюфтетата се намачква добре с ръце.
• Оформят се 12-16 броя кюфтета с размер 4-5 см.
• В голям тиган кюфтетата се изпържват в сгорещен зехтин (2 с л) за около 5 минути.
• Кюфтетата се прехвърлят в чиния и се покриват с алуминиево фолио.
Доматения Сос
• В същия тиган се прибавят изчистените от костилки, нарязани на половинки маслини.
• Добавят се ситно нарязаните чесън, лук и се запържват за около 1 минута.
• Прибавят се доматите и се кипват.
• Огънят се намалява и соса къкри около 10 минути.
• Посолява се и се подправя на вкус.
• След 10 минути се прибавят изпържените кюфтета.
• Ястието се задушава още 10 минути, след което се отнема от огъня.
• Сервира се с ориз, нарязани на кубчета краставици, като кюфтетата по желание могат да бъдат заляти със сос от кисело мляко.
Dani- Администратор
Кюфтета с бял сос
Кюфтета с бял сос
Необходими продукти
Начин на приготвяне
Слагаме да заври 600мл вода с нарязания на ситно лук, олиото и малко сол. Щом заври, пускаме добре оваляните в брашно кюфтета, приготвени от каймата,ориза и подправени със сол и черен пипер. След като се сварят, правим застройка от 2 жълтъка и киселото мляко.
Добър апетит!
Необходими продукти
- 500 г кайма,
- 50 г ориз,
- 1 глава лук,
- 1-2 с.л. олио,
- 2 яйца(само жълтъците),
- 200 г кисело мляко,
- сол,
- черен пипер и
- малко брашно(за овалване на кюфтетата).
Начин на приготвяне
Слагаме да заври 600мл вода с нарязания на ситно лук, олиото и малко сол. Щом заври, пускаме добре оваляните в брашно кюфтета, приготвени от каймата,ориза и подправени със сол и черен пипер. След като се сварят, правим застройка от 2 жълтъка и киселото мляко.
Добър апетит!
mamazavinagi- Администратор
Запеканка с кайма и картофено пюре
Запеканка с кайма и картофено пюре
1.около 200 - 300 гр кайма смес
2. 3 по големички картофа
3. 2-3 супени лъжици масло
4. малко прясно мляко за разреждане на картофеното пюре
5. една глава лук
6. 3-4 кисели краставички
7. сол,черен пипер, кимион,чубрица
8. кашкавал за отгоре.
Запържете лука, каймата, подправките. Накрая прибавяте нарязаните кисели краставички, може и гъби.
От картофите, маслото и млякото се приготвя пюре.Овкусява се с черен пипер по желание.
Във правоъгълна форма, намаслена се реди ред пюре, ред кайма, пюре и отгоре настърган кашкавал.
Пече се на 250 градуса докато кашкавала почервенее.
1.около 200 - 300 гр кайма смес
2. 3 по големички картофа
3. 2-3 супени лъжици масло
4. малко прясно мляко за разреждане на картофеното пюре
5. една глава лук
6. 3-4 кисели краставички
7. сол,черен пипер, кимион,чубрица
8. кашкавал за отгоре.
Запържете лука, каймата, подправките. Накрая прибавяте нарязаните кисели краставички, може и гъби.
От картофите, маслото и млякото се приготвя пюре.Овкусява се с черен пипер по желание.
Във правоъгълна форма, намаслена се реди ред пюре, ред кайма, пюре и отгоре настърган кашкавал.
Пече се на 250 градуса докато кашкавала почервенее.
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:50; мнението е било променяно общо 2 пъти
Lindzi- SPAMMER
Шведски кюфтенца с два соса
Необходими продукти за 4-6 порции
500 г
смлян телешки шол
250 г
смляно месо от свинска плешка или гърди
3
яйца
2 ч.ч.
трохи от бял хляб
100 мл
прясно мляко
100 мл
сметана
4 с.л.
масло
1 глава
лук, нарязан на ситно
1 скилидка
чесън, нарязана на ситно
1/2 ч.л.
смлян бахар
1/2 ч.л.
индийско орехче
сол на вкус
черен пипер на вкус
За сметановия сос:
1 ч.ч.
телешки бульон
1 с.л.
брашно
1 ч.ч.
заквасена сметана, разбъркана с 1 ч.л. брашно
2 с.л.
нарязан на ситно магданоз
За боровинковия сос:
300 г
пресни или замразени червени боровинки
1 к.л.
кафява захар
50 мл
порто или червено вино
1/4 ч.л.
смлян бахар
сол на вкус
пипер на вкус
Начин на приготвяне
500 г
смлян телешки шол
250 г
смляно месо от свинска плешка или гърди
3
яйца
2 ч.ч.
трохи от бял хляб
100 мл
прясно мляко
100 мл
сметана
4 с.л.
масло
1 глава
лук, нарязан на ситно
1 скилидка
чесън, нарязана на ситно
1/2 ч.л.
смлян бахар
1/2 ч.л.
индийско орехче
сол на вкус
черен пипер на вкус
За сметановия сос:
1 ч.ч.
телешки бульон
1 с.л.
брашно
1 ч.ч.
заквасена сметана, разбъркана с 1 ч.л. брашно
2 с.л.
нарязан на ситно магданоз
За боровинковия сос:
300 г
пресни или замразени червени боровинки
1 к.л.
кафява захар
50 мл
порто или червено вино
1/4 ч.л.
смлян бахар
сол на вкус
пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Трохите се заливат с млякото и сметаната и се оставят за 10 мин.
- В 1 с.л. от маслото се сотират за 1-2 мин. лукът и чесънът.
- Смесват
се двата вида смляно месо, накиснатите трохи, лучената смес, яйцата и
подправките. Омесва се кайма, която се оставя за 1-2 часа в хладилника.
С влажна ръка се оформят кюфтенца с големина на орех. - Кюфтенцата
се пържат в останалото загрято масло, докато се зачервят от всички
страни. Изваждат се върху кухненска хартия, за да попие излишната
мазнина. - В останалото масло от пърженето се слага
брашното за сметановия сос. Разбърква се и се налива бульонът. Когато
се сгъсти, се подправя на вкус и се оставя да къкри около 3-4 мин.
Прибавя се лъжица по лъжица при непрекъснато разбъркване сметаната,
предварително смесена с брашното. Кюфтенцата се слагат в соса и се
оставят да къкрят 10 мин. - В тиган се поставят
боровинките, виното, захарта и бахарът. Ако боровинките са пресни се
добавят 2 с.л. вода. Сосът се слага да заври, овкусява се с малко сол и
черен пипер и се остава да се посгъсти. - Кюфтенцата се сервират с двата соса.
Последната промяна е направена от mamazavinagi на Пет 27 Мар 2009, 18:46; мнението е било променяно общо 1 път
mamazavinagi- Администратор
Чили
Чили | |
Продукти: | 1 голяма глава лук, накълцана на ситно 2 скилидки чесън,счукан 2 ч.чаши кайма 1 ч.чаша варен боб 1 чушка, накълцана на ситно 1 ч.л.чили на прах ч буркан белени домати сол на вкус черен пипер на вкус зехтин |
Начин на приготвяне: | Задушете лука и чесъна в малко зехтин. След като омекнат, добавете чушката, доматите,каймата и подправките. Гответе на слаб огън, около половин час. Сервирайте ястието върху канапе от тортила чипс и поръсено с настърган пармезан. |
източник:За дома
Lindzi- SPAMMER
Пълнени чушки
Пълнени чушки
източник:За дома
Продукти: | 300 гр. телешко смляно месо 1 глава ситно нарязан лук 2-3 домата 1/2 чаена чаша ориз 4 с.л. растително масло 8 средно големи чушки черен и червен пипер ситно нарязан магданоз |
Начин на приготвяне: | Лукът се задушава в растителното масло до златист цвят,след което се прибавя оризът и се пържи 3-4 минути. Налива се 1 ч.ч. гореща вода. Сместа се кипва и се отстранява от огъня, когато оризът е попил течността, размесва се с месото, прибавя се сол, черен, червен пипер и магданоза. Чушките се пълнят, без да се претъпкват с плънката, след което се поставят в широк съд. Отстрани внимателно се налива до половината им гореща вода. Варят се на тих огън около 40 минути, като се долива 1-2 с.л. гореща вода. |
източник:За дома
Lindzi- SPAMMER
Запеканка от патладжани с кайма и топено сирене
500 гр кайма
малка глава лук
риган, черен пипер и мащерка
3-4 с л олио
5 средни домата
1 кг патладжани
2 кутии топено сирене ( или около 300гр.)
150/200 гр сирене
магданоз
* Патладжаните се нарязват, изцеждат в подсолена вода от горчилката и изпържват до почти готовност
* Каймата се задушава заедно с подправките, олиото, единия домат - ситно нарязан, до извиране на течността
* Нарежда се патладжан, отгоре ред от каймата и се притиска хубаво, за да не се пръска.
* Пак се поставя патладжан, върху него 2 парчета домат
* Поставя се трети патладжан и върху него тънко отрязано парче сирене
* Най-отгоре се нарежда топеното сирене (обилно)
* Нареждат се така приготвените патладжани в тавичка, налива се 100 мл вода
* Запича се в загрята фурна за около 10 мин.
* Поднася се със ситно нарязан магданоз.
малка глава лук
риган, черен пипер и мащерка
3-4 с л олио
5 средни домата
1 кг патладжани
2 кутии топено сирене ( или около 300гр.)
150/200 гр сирене
магданоз
* Патладжаните се нарязват, изцеждат в подсолена вода от горчилката и изпържват до почти готовност
* Каймата се задушава заедно с подправките, олиото, единия домат - ситно нарязан, до извиране на течността
* Нарежда се патладжан, отгоре ред от каймата и се притиска хубаво, за да не се пръска.
* Пак се поставя патладжан, върху него 2 парчета домат
* Поставя се трети патладжан и върху него тънко отрязано парче сирене
* Най-отгоре се нарежда топеното сирене (обилно)
* Нареждат се така приготвените патладжани в тавичка, налива се 100 мл вода
* Запича се в загрята фурна за около 10 мин.
* Поднася се със ситно нарязан магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Re: Ястия с кайма
ГНЕЗДА
500 гр.кайма,2 глави лук,сол,пипер,1 суп.л-ца доматено пюре,3 ч.л-чки червен пипер,1 суп.л-ца масло,4 яйца.
Към каймата добавяте много на ситно нарязания лук,солта,пипера,доматеното пюре и около 2 ч.л-чки червен пипер.От сместа оформете големи кюфтета и ги поставете в намаслена тавичка.По средата на всяко кюфте оформете вдлъбнатина,в която поставете по 1 сурово яице.Поръсете яйцата с останалия червен пипер.Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса,докато яйцето бъде напълно готово.Гарнирайте по желание!
500 гр.кайма,2 глави лук,сол,пипер,1 суп.л-ца доматено пюре,3 ч.л-чки червен пипер,1 суп.л-ца масло,4 яйца.
Към каймата добавяте много на ситно нарязания лук,солта,пипера,доматеното пюре и около 2 ч.л-чки червен пипер.От сместа оформете големи кюфтета и ги поставете в намаслена тавичка.По средата на всяко кюфте оформете вдлъбнатина,в която поставете по 1 сурово яице.Поръсете яйцата с останалия червен пипер.Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса,докато яйцето бъде напълно готово.Гарнирайте по желание!
iananeshkova- начинаещ
Мусака с кисели краставички
1 кг. картофи 250 гр. кайма 3-4 кисели краставички 2 гл. кромид лук 2-3 яйца 100гр. кашкавал 2-3 с.л. доматено пюре 1 ч. л. черен пипер 1 ч. л. чубрица | |
Картофите се сваряват обелват и пресоват. Разпределят се на две части. Едната част се разстила в на мазнена с олио тава. Отгоре се слагат предварително запърженият лук с каймата, доматеното пюре и подправките. Върху каймата се нареждат кисели краставички нарязани на колелца. Върху тях се изсипва другата част от картофите. Мусаката се залива със смес от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Пече се около 30 минути в предварително загряна фурна. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Мусака със спанак
1 кг спанак
400 г кайма
1ч. ч. ориз
2 глави лук
100-150 г мазнина
червен пипер
черен пипер
джоджен
За заливка:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
Приготвяне:
az-jenata.com
400 г кайма
1ч. ч. ориз
2 глави лук
100-150 г мазнина
червен пипер
черен пипер
джоджен
За заливка:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
Приготвяне:
Спанакът се изчиства, измива и се нарязва. Задушава се в мазнина, прибавя се лукът нарязан на ситно и подправките, след като малко се задуши се прибавя малко вода. След това се прибавя оризът и се оставя на тих огън. Каймата се размива с вода и се прибавя към получената смес. Всичко това се изсипва в тавичка и се запича във фурната до кулинарна готовност и след това се прави заливката и се полива с нея, докато придобие златиста коричка.
Сервира се нарязано на квадрати с кисело мляко. az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Кюфтета в пролетен сос
2-3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
спанак, кайма за кюфтетата
половин чаена чаша ориз
олио, сол, червен пипер
стръкове магданоз, стръкове девесил
az-jenata.com
2-3 стръка зелен чесън
спанак, кайма за кюфтетата
половин чаена чаша ориз
олио, сол, червен пипер
стръкове магданоз, стръкове девесил
В тенджера се налива олио, колкото да се покрие дъното. Леко се задушават лукът и чесънът. След това се прибавя оризът, към който се налива по малко вода и се вари до като набъбне. Добавя се една
равна супена лъжица червен пипер. Към тази смес допълваме спанака, който предварително е нарязан на дребно и попарен с вряла вода. Тогава се слага и солта (равна супена лъжица). Следи се за количеството вода, защото сосът трябва да не е много гъст. Към него се прибавят предварително леко запържени кюфтетата, които трябва да се варят заедно с общата смес. Накрая се прибавят магданозът и девесилът.
равна супена лъжица червен пипер. Към тази смес допълваме спанака, който предварително е нарязан на дребно и попарен с вряла вода. Тогава се слага и солта (равна супена лъжица). Следи се за количеството вода, защото сосът трябва да не е много гъст. Към него се прибавят предварително леко запържени кюфтетата, които трябва да се варят заедно с общата смес. Накрая се прибавят магданозът и девесилът.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Кибапчи
кайма 200гр маргарин 100гр сирене 5 малки лъжици | |
Правите във форма на кюфтета, върху всяко се маже маргарин, слага се сирене и след това се завива на ролце. Слагате на скарата или фурната, след 7 минути ще е готово. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Пържени кюфтета
250 г кайма
1 глава лук
1 яйце
1 филийка хляб
сол на вкус
магданоз – 3-4 стръка
черен пипер
2-3 лъжици брашно
мазнина за пържене
www.az-jenata.com
1 глава лук
1 яйце
1 филийка хляб
сол на вкус
магданоз – 3-4 стръка
черен пипер
2-3 лъжици брашно
мазнина за пържене
Приготвяне:
В купа поставете каймата. Добавете нарязаните на ситно лук и магданоз. Филийката потопете във вода, изцедете и натрошете в сместа за кюфтетата. Разбийте и добавете и яйцето. После и подправките и
разбъркайте добре.
Оформете от сместа топки с размера на детски юмрук и леко сплескайте. Поставете и оваляйте в брашно. Изпържете в загрята мазнина на умерен огън. Пържете до златисто от двете страни.
В купа поставете каймата. Добавете нарязаните на ситно лук и магданоз. Филийката потопете във вода, изцедете и натрошете в сместа за кюфтетата. Разбийте и добавете и яйцето. После и подправките и
разбъркайте добре.
Оформете от сместа топки с размера на детски юмрук и леко сплескайте. Поставете и оваляйте в брашно. Изпържете в загрята мазнина на умерен огън. Пържете до златисто от двете страни.
www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Пиперки с ориз, кайма и бял сос
1 кг. бели чушки 1 п. кайма 1 ч. чаша ориз 1/2 кисело мляко 3 с.л брашно пресен лук черен пипер сол пресен гйозан и копър | |
В дълбок тиган запържваме пресния лук, каймата на парченца, ориза, 1 ч.л. от брашното, 1 ч.л. сол и подправките. Слага се малко вода да омекне ориза. С готовата смес се пълнят чушките нареждат се в тенджера и се заливат с вода. Варят се 40 мин., на бавен огън. Когато вече са готови, сварени чушките към бульона се слага киселото мляко с брашното, бърка се да клокне и сгъсти соса. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Кюфтета на скара
Продукти:
около 500 г кайма, смес телешка и свинска
1 яйце
2-3 стръка пресен лук или 1 глава стар лук
1/2 китка магданоз
2-3 щипки чубрица
малко черен пипер
сол на вкус
по желание нарязана на ситно люта чушка или 1 суп лъж горчица
Приготвяне:
Поставете каймата в купа. Добавете нарязания на ситно лук и магданоз, както и останалите подправки, а също и яйцето. Размесете добре сместа.
Оформете кюфтенца, като за разлика от пържените е добре да ги направите по-плоски, за да се изпекат по-добре. Поставяйте на добре загрята скара, до изпичане от едната страна и след това от другата.
Поднесете топли.
Подходящи гарнитури: картофена салата, задушени зеленчуци с масло, картофено пюре, домати, лютеница.
http://www.az-jenata.com
около 500 г кайма, смес телешка и свинска
1 яйце
2-3 стръка пресен лук или 1 глава стар лук
1/2 китка магданоз
2-3 щипки чубрица
малко черен пипер
сол на вкус
по желание нарязана на ситно люта чушка или 1 суп лъж горчица
Приготвяне:
Поставете каймата в купа. Добавете нарязания на ситно лук и магданоз, както и останалите подправки, а също и яйцето. Размесете добре сместа.
Оформете кюфтенца, като за разлика от пържените е добре да ги направите по-плоски, за да се изпекат по-добре. Поставяйте на добре загрята скара, до изпичане от едната страна и след това от другата.
Поднесете топли.
Подходящи гарнитури: картофена салата, задушени зеленчуци с масло, картофено пюре, домати, лютеница.
http://www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Руло "Деси"
1–1,5 кг кайма
1 пк. подправка за кайма
3-4 яйца
моркови, кисели краставички, пушено месо и кашкавал нарязани на ивици
пресни гъби, предварително запържени в масло с черен пипер
Приготвяне:
http://www.az-jenata.com
1 пк. подправка за кайма
3-4 яйца
моркови, кисели краставички, пушено месо и кашкавал нарязани на ивици
пресни гъби, предварително запържени в масло с черен пипер
Приготвяне:
Каймата се омесва с едно яйце и подправката за кайма. След това се разстила върху плик намазан с олио. В средата на направения правоъгълник от кайма се редят продуктите и нарязаните на четвъртини твърдо сварени яйца. Хваща се от двете страни за плика и се събира, за да стане на руло, прехвърля се в тавичка, маже се отгоре с белтък и се пече на умерена температура 40-50 минути.
http://www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Пълнен патладжан
4 патладжана 500 гр кайма 4 домата черен пипер кимион по желание може и чесън сол | |
Начин на приготвяне: | |
Патладжаните се режат на две, изважда се средата да остане само кората. Вътрешността на патладжана се реже на малки купчета пърже се в тиган заедно с каймата и нарязаните домати слага се кимиона, черния пипер и солта, и се разбърква до като се по-изпържи малко, след това се пълнят корите от патладжан слагате ги в тава и във фурната. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Горещи бомби
- 300 г кайма
- 2 бр. домати
- 1 бр. зелена чушка
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 глава лук
- 1 пресована скилидка чесън
- сол
- масло
- 1 кг картофи
- 2 бр. яйца
- галета
- 1 ч.л. бял пипер
- 1/3 ч.ч. прясно мляко
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с маслото, прибавят се ситно нарязаните чушка и домат, червения пипер и чесъна. Добавя се каймата, солта и белия пипер. Задушават се докато остане на мазнина. Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Слага се бучка масло, прясното мляко и се намачкват на пюре. Всичко се оставя да се охлади за около час. После в шепа се разстила малко пюре (да покрие дланта), слагат се 1-2 лъжици от плънката и се завива от всички страни с него. С мокри ръце се оформя на топка, панира се в галета и яйце и се пържи в сгорещена мазнина. Отцеждат се върху салфетка. Поднася се върху зелена салата, в компанията на студена бира.
http://www.receptite.com
http://www.receptite.com
Lindzi- SPAMMER
Гювечетата на ГЕРЕЦ
http://vkusnotiiki.net/
sa6ito- упорит
Пуешко руло
Продукти:
/ за каймата/
500 гр пуешка кайма
2 сурови яйца
филия сух хляб
1 глава кромид лук
сол
черен пипер
чубрица
кимион
/ за плънката/
3 сварени яйца
3 кисели краставички
2 сварени моркова
100 гр сладка царевица
Начин на приготвяне:
Омесете каймата от необходимите продукти като за кюфтета. Намокрете си ръцете с хладка вода и получената смес разстелете върху найлон. Върху нея по дължина подредете целите яйца и около тях нарязаните на ивици краставички и моркови. Накрая поставете и царевицата. Завийте на руло и намажете отгоре с разбит белтък. Печете в умерена фурна до получаване на приятна златиста коричка. Готовото руло сервирайте нарязано на парчета и гарнирайте по желание.
/ за каймата/
500 гр пуешка кайма
2 сурови яйца
филия сух хляб
1 глава кромид лук
сол
черен пипер
чубрица
кимион
/ за плънката/
3 сварени яйца
3 кисели краставички
2 сварени моркова
100 гр сладка царевица
Начин на приготвяне:
Омесете каймата от необходимите продукти като за кюфтета. Намокрете си ръцете с хладка вода и получената смес разстелете върху найлон. Върху нея по дължина подредете целите яйца и около тях нарязаните на ивици краставички и моркови. Накрая поставете и царевицата. Завийте на руло и намажете отгоре с разбит белтък. Печете в умерена фурна до получаване на приятна златиста коричка. Готовото руло сервирайте нарязано на парчета и гарнирайте по желание.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
кюфтенцата на ася
ПРОДУКТИ:
1 кг.кайма 2-3 яйца 1 червена чушка/сурова ,смляна на чопъра/ 1 голяма глава кромид лук щипка черен пипер ,1 ч.л чубрица,щипка подправка са скара/по-желание/ средината от 2 филии хляб/накиснати във вода и изстискани/ 300гр. настърган кашкавал
ВИЧКО ТОВА СЕ ОМЕСВА , КАТО СЕ ОСТАВЯ ПОЛОВИНАТА ОТ КАШКАВАЛА.ПРАВЯТ СЕ КЮФТЕНЦАТА ОВАЛВАТ СЕ С ГАЛЕТА ИЛИ БРАШНО,ПОСТАВЯТ СЕ В НАМАСЛЕНА ТАВИЧКА И КАТО СЕ ЗАПЕКАТ ПОЧТИ НА КРАЯ СЕ ПОРЪСВАТ С ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ КАШКАВАЛА.ВРЪЩАТ СЕ ОБРАТНО ДОКАТО СТАНАТ ЗЛАТИСТИ.ПРИЯТЕН АПЕТИТ.
1 кг.кайма 2-3 яйца 1 червена чушка/сурова ,смляна на чопъра/ 1 голяма глава кромид лук щипка черен пипер ,1 ч.л чубрица,щипка подправка са скара/по-желание/ средината от 2 филии хляб/накиснати във вода и изстискани/ 300гр. настърган кашкавал
ВИЧКО ТОВА СЕ ОМЕСВА , КАТО СЕ ОСТАВЯ ПОЛОВИНАТА ОТ КАШКАВАЛА.ПРАВЯТ СЕ КЮФТЕНЦАТА ОВАЛВАТ СЕ С ГАЛЕТА ИЛИ БРАШНО,ПОСТАВЯТ СЕ В НАМАСЛЕНА ТАВИЧКА И КАТО СЕ ЗАПЕКАТ ПОЧТИ НА КРАЯ СЕ ПОРЪСВАТ С ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ КАШКАВАЛА.ВРЪЩАТ СЕ ОБРАТНО ДОКАТО СТАНАТ ЗЛАТИСТИ.ПРИЯТЕН АПЕТИТ.
Гост- Гост
Таралежчета и Мишлета от кайма
Таралежчета и Мишлета от кайма
Продукти:
250гр кайма
2 яйца
1 морков
2 кисели краставички
чубрица
сол
черен пипер
соев сос и фиде за бодлички и опашка
Начин на приготвяне:
Източник: vkusnotiiki.net
Продукти:
250гр кайма
2 яйца
1 морков
2 кисели краставички
чубрица
сол
черен пипер
соев сос и фиде за бодлички и опашка
Начин на приготвяне:
Каймата се овкусява, разстила се и вътре се слага 1 сварено яйце, моркови и краставички нарязани на жулиени, каймата се загъва като отпред се удължава за муцунки, слагат се зърна черен пипер за очи, а фидето се начупва на 3см и се забива на едното за бодли, на другото за опашка. Готовите мишлета и таралежи се поливат със соев сос и се пекат в умерена фурна.
Източник: vkusnotiiki.net
maggi- Администратор
Мусака със зеленчуци
Мусака със зеленчуци
Продукти:
500 гр. кайма
1 глава лук
400 грама зелен боб
200 грама моркови
200 грама грах
40 грама олио
1 кубче зеленчуков бульон
250 грама кашкавал
1 кутия картофено пюре
Начин на приготвяне:
Източник: vkusnotiiki.net
Продукти:
500 гр. кайма
1 глава лук
400 грама зелен боб
200 грама моркови
200 грама грах
40 грама олио
1 кубче зеленчуков бульон
250 грама кашкавал
1 кутия картофено пюре
Начин на приготвяне:
Запържват се каймата и лукът. Прибавят се бульона, морковите, зеленият боб, грахът и ври 10 - 15 мин. Сместа се изсипва в тава и се запича, докато изври водата. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и готовото картофено пюре. Леко се запича във фурната до зачервяване.
Източник: vkusnotiiki.net
maggi- Администратор
Торта на Пухчо с кайма
100гр. бекон
1 кг. кайма
1 глава нарязан лук
2 яйце
2 филийки хляб, накиснати в мляко
50гр. маслини
кисели краставички
топено сирене или пушено сирене
черен пипер
сол
магданоз
други подправки пожелание и по вкус
Каймата се омесва с подправки, настъргания на ренде лук, филиите хляб и яйце. и разделя на две части. Едната половина се оформя на дълъг салам. Разстила се в намазнена и поръсена с галета форма за кекс. Нареждат се филийки от бекона, нарязаното на филийки варено яйце, киселите краставички нарязани на филийки и обезкостените и нарязани маслини. Отгоре се слага отново бекон и другата половина от каймата и добре се притиска от всякъде. След като се изпече, още горещо се обръща и се украсява с кръгчета топено или пушено сирене на вкус. Поднася се със салата или картофено пюре.
Бележки:
Каймата се меси само в една посока без да се стиска и да излиза между пръстите, докато се появят конци.
http://vkusnotiiki.net
1 кг. кайма
1 глава нарязан лук
2 яйце
2 филийки хляб, накиснати в мляко
50гр. маслини
кисели краставички
топено сирене или пушено сирене
черен пипер
сол
магданоз
други подправки пожелание и по вкус
Каймата се омесва с подправки, настъргания на ренде лук, филиите хляб и яйце. и разделя на две части. Едната половина се оформя на дълъг салам. Разстила се в намазнена и поръсена с галета форма за кекс. Нареждат се филийки от бекона, нарязаното на филийки варено яйце, киселите краставички нарязани на филийки и обезкостените и нарязани маслини. Отгоре се слага отново бекон и другата половина от каймата и добре се притиска от всякъде. След като се изпече, още горещо се обръща и се украсява с кръгчета топено или пушено сирене на вкус. Поднася се със салата или картофено пюре.
Бележки:
Каймата се меси само в една посока без да се стиска и да излиза между пръстите, докато се появят конци.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|