Кулинарните изкушения на ЗВЕЗДИТЕ!!!
Страница 1 от 1
Топ салатата на Крум
Шарена оризова салата с портокал
20 мин
Продукти за 2 порции
* 1 к. ч. ориз
* 2 кисели краставички
* 1 пресен морков
* 2 печени чушки
* 1 портокал
* 200 г шунка
* 1 к. л. зехтин
* сол на вкус
* 1 к. л. лимонов сок
* 3-4 стръка магданоз
1. Оризът се слага в ситен гевгир и се мие с топла вода, докато водата се избистри. Слага се в тенджерка с 3 к. ч. топла вода и малко сол и се сварява на тих огън, докато попие напълно течността и зърната се разварят.
2. Киселите краставички, морковът, чушките, обеленият портокал и шунката се нарязват на кубчета. Оризът се оставя да се поохлади и се разбърква с подготвените продукти.
3. Подправя се със зехтин, сол на вкус и лимонов сок. Сипва се в салатиера и се поръсва с дребно нарязаните листенца от магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Хитовият специалитет на Таня Боева
Пълнено бутче на фурна
1 ч 30 мин
Продукти за 8 порции
* 2-2 и 1/2 обезкостено свинско бутче
* З плънката:
* 4 с. л. масло
* 1 глава кромид
* 2 моркова
* 200 г гъби
* 2 твърдо сварени яйца
* 2 кисели краставички
* 1 ч. л. стрита чубрица
* 1 ч. л. червен пипер
* 1/2 ч. л. млян черен пипер
* сол на вкус
* 1 к. ч. олио
1. Месото се измива, подсушава и начуква с дървено чукче. С остър нож в средата се прави дълбок разрез, за да се получи джоб.
2. За плънката в тиган в половината от маслото се запържва ситно нарязаният кромид и морковът – на кубчета.
3. Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на ивички. Прибавят се при кромида и моркова и когато омекнат, тиганът се сваля от огъня.
4. Сместа се охлажда и се добавят сварените яйца и нарязаните на кубчета краставички. Плънката се подправя с чубрицата, червения и черния пипер и солта.
5. В направения в бутчето джоб се слага плънка и отворът се зашива. Бутчето се слага в тава, намазва се с останалото масло и се пече отначало в силна фурна.
6. След 20 минути температурата се намалява. Бутчето периодично се полива по малко с 1 к. ч. топла вода, смесена с олиото. Обръща се да се зачерви и от долната страна. Поръсва се с червен пипер, смесен с малко олио, и се поднася.
Lindzi- SPAMMER
Десерт за тънка талия от Десислава
Кекс „Грахам“
1 ч 15 мин
Продукти за 6 порции
* 4 яйца
* 1 ч. ч. кафява захар
* 1 кофичка кисело мляко
* 1 бакпулвер
* 1/2 ч. ч. зехтин
* 1 ванилия
* 1 и 1/2 ч. ч. брашно тип 1850 Грахам
* по 1 с. л. маково семе и сусам
1. Яйцата се разбиват със захарта. Добавят се киселото мляко, бакпулверът, зехтинът, брашното и ванилията и се разбърква непрестанно до получаване на хомогенна смес.
2. Сместа се сипва в силиконова форма за кекс и се поръсва обилно със сусам и маково семе.
3. Кексът се пече на парна баня в предварително загрята фурна на около 190 градуса. Щом се зачерви, се покрива с фолио и се пече до готовност.
Lindzi- SPAMMER
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|