Рецепти с агнешко месо
+2
Dani
cveti555
6 posters
Страница 1 от 1
Рецепти с агнешко месо
Агнешко бутче с хрупкава глазура
Порции: 8
Приготвяне:
Готвене: 2 часа
Калории: 298
Описание: Тази класическа френска рецепта е подходяща за празничния обяд и ще нахрани осем човека. Малкото агнешко бутче се шпикова с чесън, преди да се пъхне във фурната, а от парче стар хляб се приготвя хрупкава ароматна обвивка.
Продукти: 1 малко агнешко бутче, с костта
2 - 3 скилидки чесън, нарязани на трески
1 1/2 с.л.зехтин
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.прясно млян черен пипер
2 скилидки чесън, обелени
3 малки глави лук, обелени
1 1/2 ч.чаши листа от пресен магданоз
4 - 5 филии сух бял хляб, на трохи (необходими са около 2 ч.чаши). За целта можете да използвате кухненски робот.
Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса.
Направете 12 прореза в месото, около 1,5 см., разположени напосоки от двете страни на бутчето. Напъхайте вътре тресчиците чесън.
Натъркайте месото с 1/2 с.л. зехтин. Смесете солта и черния пипер и поръсете месото. Поставете бутчето в тавичка за печене, с горната част надолу. Печете около 20 мин. на 220 градуса.
Междувременно, изсипете обеления чесън, лука и магданоза в купата на кухненския робот и накълцайте на ситно. Добавете трохите и бавно добавете в сместа останалия зехтин, като бъркате само, докато трохите се овлажнят. Сместа не трябва да става на бучки!
След 15 минути печене, обърнете бутчето и го покрийте отгоре с хлебната смес, като потупвате с пръсти.
Намалете температурата до 180 градуса и печете още 30 минути. Оставете месото да престои във все още топлата фурна за 20 мин., преди да го нарежете.
Порции: 8
Приготвяне:
Готвене: 2 часа
Калории: 298
Описание: Тази класическа френска рецепта е подходяща за празничния обяд и ще нахрани осем човека. Малкото агнешко бутче се шпикова с чесън, преди да се пъхне във фурната, а от парче стар хляб се приготвя хрупкава ароматна обвивка.
Продукти: 1 малко агнешко бутче, с костта
2 - 3 скилидки чесън, нарязани на трески
1 1/2 с.л.зехтин
1/4 ч.л.сол
1/4 ч.л.прясно млян черен пипер
2 скилидки чесън, обелени
3 малки глави лук, обелени
1 1/2 ч.чаши листа от пресен магданоз
4 - 5 филии сух бял хляб, на трохи (необходими са около 2 ч.чаши). За целта можете да използвате кухненски робот.
Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 200 градуса.
Направете 12 прореза в месото, около 1,5 см., разположени напосоки от двете страни на бутчето. Напъхайте вътре тресчиците чесън.
Натъркайте месото с 1/2 с.л. зехтин. Смесете солта и черния пипер и поръсете месото. Поставете бутчето в тавичка за печене, с горната част надолу. Печете около 20 мин. на 220 градуса.
Междувременно, изсипете обеления чесън, лука и магданоза в купата на кухненския робот и накълцайте на ситно. Добавете трохите и бавно добавете в сместа останалия зехтин, като бъркате само, докато трохите се овлажнят. Сместа не трябва да става на бучки!
След 15 минути печене, обърнете бутчето и го покрийте отгоре с хлебната смес, като потупвате с пръсти.
Намалете температурата до 180 градуса и печете още 30 минути. Оставете месото да престои във все още топлата фурна за 20 мин., преди да го нарежете.
Последната промяна е направена от cveti555 на Сря 07 Май 2008, 12:50; мнението е било променяно общо 1 път
cveti555- Администратор
Задушено агнешко по Ирландски
Задушено агнешко по Ирландски
-500 г агнешко месо без кости
-900 г картофи
-3 глави кромид лук
-магданоз
-черен пипер
-сол
Тлъстините от месото се отстраняват и се нарязва на кубчета. Нарязват се лука и картофите на колелца, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Подреждат се на дъното на огнеупорен съд половината от картофите, отгоре се слага месото и лука и най-отгоре пак картофи, залива се с вода или бульон така, че да бъдат покрити долният ред картофи и месото. Задушава се под похлупак на котлон или в слаба фурна около 2 часа, докато месото омекне. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз
-500 г агнешко месо без кости
-900 г картофи
-3 глави кромид лук
-магданоз
-черен пипер
-сол
Тлъстините от месото се отстраняват и се нарязва на кубчета. Нарязват се лука и картофите на колелца, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Подреждат се на дъното на огнеупорен съд половината от картофите, отгоре се слага месото и лука и най-отгоре пак картофи, залива се с вода или бульон така, че да бъдат покрити долният ред картофи и месото. Задушава се под похлупак на котлон или в слаба фурна около 2 часа, докато месото омекне. Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз
Dani- Администратор
Агне, пълнено със зрял фасул
Агне, пълнено със зрял фасул
Необходими продукти
Фасулът се сварява до омекване и се посолява. В мазнината се задушава
нарязаният на дребно лук, а след това се прибавят червеният пиер,
черният пипер, сварените и нарязани на малки парченца вътрешности на
агнето, фасулът, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус. Със сместа,
след като се разбърка добре, се пълни агнето, предварително измито и
осолено отвътре и отвън. Зашива се коремният отвор, след което агнето
се намазва с мазнината и се пече в умерено гореща фурна.
Необходими продукти
- 1 бр. агне
- 5 ч.ч. (1 кг) зрял фасул
- 3 връзки пресен кромид лук
- 1 ч.ч. (200 мл) растително масло
- 1 с.л. (10 г) червен пипер
- 2 връзки магданоз
- черен пипер
- сол
- 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло за намазване на агнето
Фасулът се сварява до омекване и се посолява. В мазнината се задушава
нарязаният на дребно лук, а след това се прибавят червеният пиер,
черният пипер, сварените и нарязани на малки парченца вътрешности на
агнето, фасулът, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус. Със сместа,
след като се разбърка добре, се пълни агнето, предварително измито и
осолено отвътре и отвън. Зашива се коремният отвор, след което агнето
се намазва с мазнината и се пече в умерено гореща фурна.
mamazavinagi- Администратор
АГНЕШКА КАПАМА
АГНЕШКА КАПАМА
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
* 400 г агнешко месо
* вода, оцет, вино
* брашно за овалване на месото
* черен пипер на вкус
* 1 супена лъжица доматено пюре
* 1 щипка канела
* 2 карамфилчета
* магданоз
Начин на приготовяне:
Накиснете месото в марината от вода, оцет, вино и подправки според вкуса ви: черен пипер, джоджен, магданоз, дафинов лист. След като месото преседи в тази смес поне два часа, трябва да го изцедите и да го нарежете на малки хапки. Оваляйте парченцата месо в брашното и ги изпържете в горещо олио. Прибавете сол, черен пипер, 1 супена лъжица доматено пюре, канела и карамфил. Прибавете също така две чаени чаши вода и оставете ястието да ври, докато остане само мазнината. Сервирайте със салата от сварени картофи. Поръсете капамата с нарязан на ситно пресен магданоз непосредствено преди сервиране.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
* 400 г агнешко месо
* вода, оцет, вино
* брашно за овалване на месото
* черен пипер на вкус
* 1 супена лъжица доматено пюре
* 1 щипка канела
* 2 карамфилчета
* магданоз
Начин на приготовяне:
Накиснете месото в марината от вода, оцет, вино и подправки според вкуса ви: черен пипер, джоджен, магданоз, дафинов лист. След като месото преседи в тази смес поне два часа, трябва да го изцедите и да го нарежете на малки хапки. Оваляйте парченцата месо в брашното и ги изпържете в горещо олио. Прибавете сол, черен пипер, 1 супена лъжица доматено пюре, канела и карамфил. Прибавете също така две чаени чаши вода и оставете ястието да ври, докато остане само мазнината. Сервирайте със салата от сварени картофи. Поръсете капамата с нарязан на ситно пресен магданоз непосредствено преди сервиране.
Последната промяна е направена от деси на Сря 07 Май 2008, 13:27; мнението е било променяно общо 1 път
деси- Администратор
Агнешко върху канапе от спанак
Агнешко върху канапе от спанак
Порции: 6
Приготвяне:2 часа
Готвене: 40 - 50 минути
Продукти: 1 кг.спанак
500 гр.гъби печурки
бучка масло
2 – 3 с.л.олио
сол
черен пипер
Марина за месото:
600 – 700 гр.агнешко месо
1 шепа листа девисил
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
1 ч.чаша бяло вино
черен пипер, червен пипер и сол, на вкус
Начин на приготвяне: Спанакът
се измива старателно и се реже, като салата. Гъбите се почистват и се
режат на филийки. Продуктите се задушават, подправени със солта и
черния пипер, докато останат на мазнина.
Зелените подправки за
марината се нарязват на ситно. Месото се реже на малки парчета и се
кисне в марината поне 2 часа, след което се запържва на слаб огън, в
олио, докато започне лесно да се къса с вилица.
Месото се сервира се върху канапе от спанака.
Да ви е сладко!
Порции: 6
Приготвяне:2 часа
Готвене: 40 - 50 минути
Продукти: 1 кг.спанак
500 гр.гъби печурки
бучка масло
2 – 3 с.л.олио
сол
черен пипер
Марина за месото:
600 – 700 гр.агнешко месо
1 шепа листа девисил
1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
1 ч.чаша бяло вино
черен пипер, червен пипер и сол, на вкус
Начин на приготвяне: Спанакът
се измива старателно и се реже, като салата. Гъбите се почистват и се
режат на филийки. Продуктите се задушават, подправени със солта и
черния пипер, докато останат на мазнина.
Зелените подправки за
марината се нарязват на ситно. Месото се реже на малки парчета и се
кисне в марината поне 2 часа, след което се запържва на слаб огън, в
олио, докато започне лесно да се къса с вилица.
Месото се сервира се върху канапе от спанака.
Да ви е сладко!
cveti555- Администратор
Карамелизирани агнешки ребра
Карамелизирани агнешки ребра
Бон Апети
Продукти: | 12 агнешки ребра 1 връзка магданоз, накълцан на ситно 4 с.л. кафява захар 4 с.л. соев сос 4 с.л. шери 4 скилидки чесън, счукан |
Начин на приготвяне: | Смесете всички продукти без месото, за да направите марината. Оваляйте месото добре в нея. Оставете го да престои поне 12 часа. Загрейте скарата и я намажете с мазнина. Печете месото по 5 - 6 минути от всяка страна, докато по ръба покафенее и се карамелизира. |
деси- Администратор
Печено агнешко със спанак
2 кг агнешко месо
1 кг спанак
2 връзки пресен лук
олио
1 с. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
az-jenata.com
1 кг спанак
2 връзки пресен лук
олио
1 с. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
Приготвяне:
След като добре сте измили агнешкото, смесете в отделен съд брашното, черния и червения пипер, солта. Объркайте добре и намажете месото. Сложете олио на ръцете си и отново хубаво обтрийте агнешкото, за да се получи крехка коричка. В намазана с олио тава, нарежете спанака и зеления лук на ивици около 2-3 см. По избор може да добавите и малко червено вино или вода. Поставете месото в тавата и отгоре покрийте с фолио. Пече се на загрята фурна – 250 градуса в продължение на 1 ч. и 30 мин.
След като добре сте измили агнешкото, смесете в отделен съд брашното, черния и червения пипер, солта. Объркайте добре и намажете месото. Сложете олио на ръцете си и отново хубаво обтрийте агнешкото, за да се получи крехка коричка. В намазана с олио тава, нарежете спанака и зеления лук на ивици около 2-3 см. По избор може да добавите и малко червено вино или вода. Поставете месото в тавата и отгоре покрийте с фолио. Пече се на загрята фурна – 250 градуса в продължение на 1 ч. и 30 мин.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Гегьовденска рецепта
Продукти за 4 порции:
8 броя агнешки котлети с добре отстранена мазнина (ако е нужно)
100 гр бекон
50 гр краве масло
Подправки:
калоферче
черен пипер
сол
1 изцеден лимон
връзка пресен джоджен
2 скилидки чесън
и 1 кафена чаша червено вино (сварено с една гредичка канела)
За канапетата:
400 гр булгур
връзка пресен лук
връзка лапад
За декорация:
сладко от чушки или лютеница
Начин на приготвяне:
az-jenata.com
8 броя агнешки котлети с добре отстранена мазнина (ако е нужно)
100 гр бекон
50 гр краве масло
Подправки:
калоферче
черен пипер
сол
1 изцеден лимон
връзка пресен джоджен
2 скилидки чесън
и 1 кафена чаша червено вино (сварено с една гредичка канела)
За канапетата:
400 гр булгур
връзка пресен лук
връзка лапад
За декорация:
сладко от чушки или лютеница
Начин на приготвяне:
Измиват се котлетите и се увиват в лентички от бекон. Подправят се с черния пипер, сол и сок от половин лимон и се оставят за около 40 мин. за да поемат подправките.
Сварява се булгура в 800 мл вода. След това добре се отцежда и се оставя настрани.
Нагрява се маслото в тиган и се запържват (запечатват) всеки от котлетите за около 2 минути от
двете страни. Поставят се в тавичка, заливат се с виното и се пекат в предварително загрята фурна (180 градуса) за 10 – 15 минути.
В мазнината, в която са изпържени котлетите, се задушават предварително бланшираният лапад и връзката пресен лук, нарязан на ситно. Прибавя се готовия булгур, подправките, остатъкът от сока на лимона и се смесват.
Оформят се канапета с помощта на рингове или формички и се поставят в порционните чинии.
Сварява се булгура в 800 мл вода. След това добре се отцежда и се оставя настрани.
Нагрява се маслото в тиган и се запържват (запечатват) всеки от котлетите за около 2 минути от
двете страни. Поставят се в тавичка, заливат се с виното и се пекат в предварително загрята фурна (180 градуса) за 10 – 15 минути.
В мазнината, в която са изпържени котлетите, се задушават предварително бланшираният лапад и връзката пресен лук, нарязан на ситно. Прибавя се готовия булгур, подправките, остатъкът от сока на лимона и се смесват.
Оформят се канапета с помощта на рингове или формички и се поставят в порционните чинии.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Агнешка мусака със спанак
Запържва се 1 кг агнешко смляно месо с 4 лъжици масло и 2 глави лук; посолява се и се поръсва с 1 лъжичка червен пипер.
Попарва се 1 кг спанак, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва с 3-4 лъжици масло, 1 глава лук и 1 лъжица брашно. Прибавят се 2 супени лъжици магданоз и половин лъжичка чер пипер.
Изсипва се в тавичка половината месо. Върху него се разстила спанакът, а отгоре – останалото месо. Налива се малко гореща вода. Ястието се пече в умерена фурна.
Когато е почти готово, залива се с 1 чаша кисело мляко, разбито с 3 яйца, след което се допича до зачервяване в силна фурна.
Попарва се 1 кг спанак, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва с 3-4 лъжици масло, 1 глава лук и 1 лъжица брашно. Прибавят се 2 супени лъжици магданоз и половин лъжичка чер пипер.
Изсипва се в тавичка половината месо. Върху него се разстила спанакът, а отгоре – останалото месо. Налива се малко гореща вода. Ястието се пече в умерена фурна.
Когато е почти готово, залива се с 1 чаша кисело мляко, разбито с 3 яйца, след което се допича до зачервяване в силна фурна.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Агнешко със спанак
Нарежете на късчета 1 кг агнешко месо. Сложете го в тенджера със 5-6 стръка нарязан пресен лук, 5-6 лъжици олио, 1 лъжичка червен пипер и сол на вкус. Залейте го с 1 чаша гореща вода и сложете да ври. Когато месото омекне сложете 1 кг ситно нарязан спанак. Оставете яденето да ври на тих огън. Малко преди да го свалите от котлона прибавете една лъжица брашно размита в 1/2 чаша вода и една връзка пресен магданоз и малко джоджен.
Сервира се с кисело мляко.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Агнешка дроб сърма
Продукти:
500 гр сварена агнешка карантия
1 чаена чаша ориз
3 средно големи глави кромид лук
2 сухи пиперки
1 домат- пресен или от консерва
1 кафена чашка олио
сол на вкус
чубрица
черен пипер
червен пипер
сух джоджен
девисил
За заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 лъжици брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете олиото в дълбока тенджера, загрейте го и в него запържете нарязания лук, а след него и пиперките и домата, нарязани също на парчета. Сложете нарязаната карантия и посолете. Отново запържете в продължение на десетина минути, като бъркате непрекъснато. Добавете ориза, наръсете с червен пипер, разбъркайте няколко пъти и след това налейте водата. Подправете с изброените подправки, разбъркайте добре сместта и я изсипете в дълбока тава. Сложете ястието в гореща фурна, печете около 20 минути, след което намалете градусите на 180 и оставете дроб сърмата във фурната до пълното и приготвяне.
500 гр сварена агнешка карантия
1 чаена чаша ориз
3 средно големи глави кромид лук
2 сухи пиперки
1 домат- пресен или от консерва
1 кафена чашка олио
сол на вкус
чубрица
черен пипер
червен пипер
сух джоджен
девисил
За заливката:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко
2 лъжици брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изсипете олиото в дълбока тенджера, загрейте го и в него запържете нарязания лук, а след него и пиперките и домата, нарязани също на парчета. Сложете нарязаната карантия и посолете. Отново запържете в продължение на десетина минути, като бъркате непрекъснато. Добавете ориза, наръсете с червен пипер, разбъркайте няколко пъти и след това налейте водата. Подправете с изброените подправки, разбъркайте добре сместта и я изсипете в дълбока тава. Сложете ястието в гореща фурна, печете около 20 минути, след което намалете градусите на 180 и оставете дроб сърмата във фурната до пълното и приготвяне.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|