Бързи манджи?
+3
Lindzi
teqnstal
mamazavinagi
7 posters
Страница 1 от 1
Re: Бързи манджи?
Най- бързата за, която се сещам е бъркани яйца с нещо от рода на бекон, шунка, кренвирши или каквото си решите. Като не ми хрумне нищо вадя яйцата, малко сирене, мезенце кълцам мятам в тигана малко подправки по свое осмотрение и за 10-15 минути е готово.
mamazavinagi- Администратор
Запечини тиквички
4-Малки тиквички
3-Яйца
200гр-Сирене
3-4-с.л-Брашно
1к.ч-Олио
1с.л-Хлебна сода/равна
Магданоз.
Всичко се смесва и се пече във предварително загрята фурна.
3-Яйца
200гр-Сирене
3-4-с.л-Брашно
1к.ч-Олио
1с.л-Хлебна сода/равна
Магданоз.
Всичко се смесва и се пече във предварително загрята фурна.
teqnstal- форум-фен
Сърца
- Кренвирши
- Сирене
- Яйца
- мазнина
- червен пипер
- домат
- чубрица
1. Разрежете кренвиршите на две по дължина, и след това всяка половинка по дължина, като оставите малко неразполовено в края.
2. Оформете сърчица и забодете в долната част клечка за зъби.
3. Може да оформите кръчета, правоъгълници или квадрати, каквото решите.
3. Нарежете кашкавала на много малки кубчета.
4. Разбийте яйцата в купа и добавете към тях кашкавалчетата и подправките.
5. Сложете кренвиршите във фолио и напълнете със сместа.
6. Сложете ги да се пекат в загрята фурна.
7. Гарнирайте с доматче.
(Може да се сложат в намазнена тавичка сърцата, а вътре парче сирене, отгоре яйце, червен пипер и да се запече).
Lindzi- SPAMMER
Тиквички със сирене
Продукти:
1,5 кг тиквички
3 с. л. олио
1 ч. ч. кисело мляко
4 яйца
1 ч. ч. настъргано сирене
5-6 скилидки чесън (2-3 стръка пресен)
копър
сол на вкус
az-jenata.com
1,5 кг тиквички
3 с. л. олио
1 ч. ч. кисело мляко
4 яйца
1 ч. ч. настъргано сирене
5-6 скилидки чесън (2-3 стръка пресен)
копър
сол на вкус
Приготвяне:
Настъргваме тиквичките на едро, слагаме ги в тавичка и поръсваме с олиото. Запичаме 5 минути в предварително затоплена умерена фурна.
Добавяме сиренето, разбъркваме. Сипваме заливката от разбитите и смесени с киселото мляко яйца. Допичаме 10-ина минути на слаба фурна.
Добавяме предварително счукания чесън и посоляваме. Поръсваме с копър.
Настъргваме тиквичките на едро, слагаме ги в тавичка и поръсваме с олиото. Запичаме 5 минути в предварително затоплена умерена фурна.
Добавяме сиренето, разбъркваме. Сипваме заливката от разбитите и смесени с киселото мляко яйца. Допичаме 10-ина минути на слаба фурна.
Добавяме предварително счукания чесън и посоляваме. Поръсваме с копър.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Ориз с домати
250гр. ориз 1 голяма глава лук 1 с.л. червен пипер 1 ч.ч. олио 1 щипка чубрица 2 малки бурканчета домати или 4 големи пресни домата 2 стръка магданоз сол на вкус 1 щипка захар | |
Почистваме и измиваме ориза. Нарязаният на ситно лук, запържваме в олиото и прибавяме червения пипер. След това прибавяме ориза, като бъркаме непрекъснато, за да не загори. След като ориза поеме мазнината и стане прозрачен, добавяме доматите и водата (на 1 чаша ориз-3 чаши вода). Разбъркваме и прибавяме солта, захарта (за да неутрализира киселия вкус на доматите), чубрицата и магданоза. Варим, докато оризът се свари. Консумираме със сирене или кисело мляко. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Яйца по панагюрски
Яйца по панагюрски
Продукти за 4 порции:
8 пресни яйца
1с.л. оцет
1 кофичка кисело мляко
70г краве масло
1ч.л. червен пипер
щипка сол
1 скилидка чесън
Приготвяне:
Скилидката чесън се счуква на крем заедно със щипка сол. Взема се кофичката кисело мляко и се сипва в пластмасова купа. Добавя се счукания чесън и млякото се разбива с пасатор /миксер/. В 4 чинии се разпределя киселото мляко. В тенджера се налива вода, 1с.л оцет и се слага на включен котлон да се загрее. След като започне да ври се чуква първото яйце. След като се стегне белтъка яйцето се изважда с помощта на решетеста шпатула и се слага в една от чиниите. Операцията се повтаря до забулване на 8- те яйца. В порция се разпределят по 2 забулени яйца. Кравето масло се слага за разтопяване в тиган. Когато загрее добре се наръсва червен пипер. С горещото масло се заливат яйцата в 4- те чинии. Ястието се консумира топло.
Продукти за 4 порции:
8 пресни яйца
1с.л. оцет
1 кофичка кисело мляко
70г краве масло
1ч.л. червен пипер
щипка сол
1 скилидка чесън
Приготвяне:
Скилидката чесън се счуква на крем заедно със щипка сол. Взема се кофичката кисело мляко и се сипва в пластмасова купа. Добавя се счукания чесън и млякото се разбива с пасатор /миксер/. В 4 чинии се разпределя киселото мляко. В тенджера се налива вода, 1с.л оцет и се слага на включен котлон да се загрее. След като започне да ври се чуква първото яйце. След като се стегне белтъка яйцето се изважда с помощта на решетеста шпатула и се слага в една от чиниите. Операцията се повтаря до забулване на 8- те яйца. В порция се разпределят по 2 забулени яйца. Кравето масло се слага за разтопяване в тиган. Когато загрее добре се наръсва червен пипер. С горещото масло се заливат яйцата в 4- те чинии. Ястието се консумира топло.
Dani- Администратор
Re: Бързи манджи?
Най-набързо спретвам по един Миш-маш
3 яйца
5-6 печени пиперки
2 чаши настъргани домати
1 чаша натрошено сирене
1 глава лук
Нарязвам лука и пиперките на ивички, слагам ги в тигана малко да се задушат, наливам доматите и намалям котлона, да поврат 5-6 мин. През това време разбивам яйцата и смесвам с натрошеното сирене. Прибавям ги към сместа в тигана и лекичко разбърквам. Изчаквам 2-3 минути докато яйцето е готово. Сервирам поръсено с нарязан магданоз.
3 яйца
5-6 печени пиперки
2 чаши настъргани домати
1 чаша натрошено сирене
1 глава лук
Нарязвам лука и пиперките на ивички, слагам ги в тигана малко да се задушат, наливам доматите и намалям котлона, да поврат 5-6 мин. През това време разбивам яйцата и смесвам с натрошеното сирене. Прибавям ги към сместа в тигана и лекичко разбърквам. Изчаквам 2-3 минути докато яйцето е готово. Сервирам поръсено с нарязан магданоз.
Tiny- спечелен за каузата
Сирене по врачански
300гр. сирене 6-7домата черен пипер магданоз олио 3-4 яйца | |
Начин на приготвяне: | |
В намазания гювеч се нарежда сиренето нарязано на филийки, върху него се нареждат нарязаните домати на филийки, поръсва се с черен пипер и се пече. Преди да се извади, се чуква по едно яйце, след това се дозапича. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Тиквички със заливка
1кг. тиквички 150 гр. сирене 2-3 яйца 1/2 кофичка кисело мляко 1 връзка копър 2 супени л. олио чесън | |
Начин на приготвяне: | |
Обелени и нарязани на кубчета, тиквичките се варят за около 5 минути във вода. Изцедени се поставят в тавичка. Прибавя се натрошено сирене и нарязан копър. Залива се с разбитите яйца и киселото мляко. Пече се в предварително загрята фурна 15 - 20 минути. Сервират се охладени с кисело мляко и чесън. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Яйца на очи върху спаначено канапе
6-8 яйца
1 кг спанак
360 мл прясно мляко
40г масло
2 лъжици олио
1 лъжица брашно
1 лъжичка червен пипер
оцет
сол
Приготвяне:
az-jenata.com
1 кг спанак
360 мл прясно мляко
40г масло
2 лъжици олио
1 лъжица брашно
1 лъжичка червен пипер
оцет
сол
Приготвяне:
Почистете и сварете спанака в подсолена вода, изцедете го и го пасирайте. Леко запържете брашното в олиото и добавете млякото. След като поври добавете пюрето и маслото. Спаначеното пюре е готово.
По същия начин може да направите пюре от коприва.
Сварете яйцата в подсолена и леко подкиселена вода. Извадете ги с решетъчна лъжица. Сервирайте пюрето в подходяща чиния, отгоре поставете яйцата, залейте ги с разтопено масло и червен пипер.
Отделно може да направите сос от кисело мляко с чесън.
По същия начин може да направите пюре от коприва.
Сварете яйцата в подсолена и леко подкиселена вода. Извадете ги с решетъчна лъжица. Сервирайте пюрето в подходяща чиния, отгоре поставете яйцата, залейте ги с разтопено масло и червен пипер.
Отделно може да направите сос от кисело мляко с чесън.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Зелен омлет
2-3 яйца
няколко стръка пера от чесън, лук и магданоз
1 суп. лъж. олио
сол и черен пипер
Приготвяне:
az-jenata.com
няколко стръка пера от чесън, лук и магданоз
1 суп. лъж. олио
сол и черен пипер
Приготвяне:
Разбийте яйцата със солта и черния пипер. Добавете зеленината. Пържете в нагрята мазнина 2-3 минути. Сервирайте с препечен хляб и зелена салата.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Бързо и вкусно
Порции: 2 | |
Необходимо време: 5 мин. | |
Продукти: | |
8 парчета луканка 4 парчета нарязан тънко кашкавал 2 филии хляб 2 тънко нарязани кръгчета домат | |
Начин на приготвяне: | |
Режете филиите на по 2. Намазвате 2 от половинките с маргарин и ги слагате на скарата за 1 минута после слагате другите половинки с луканката и кашкавала отгоре. После захлупвате филиите. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Качамак в гювече
Порции: 2
Необходимо време: 25 мин.
www
Продукти:
200 гр. фин царевичен грис
250 гр. сирене
2 яйца
50 гр. масло
1 с.л. зехтин
1 л. вода
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сипваме водата в дълбока тенджера и я оставяме да възври. Добавяме сол на вкус.
Във врящата вода изсипваме на тънка струйка царевичния грис, като при това непрекъснато бъркаме с дървена лъжица. Качамакът се сгъстява много бързо и трябва през цялото време да бъркаме, за да не стане на бучици.
Щом се сгъсти, дръпваме го от огъня и добавяме маслото. Разбъркваме,за да се стопи.
Намазваме дъната на гювечетата с малко зехтин. Изсипваме натрошено сирене, да покрием равномерно дъната, после пласт качамак, пласт сирене и пак пласт качамак. Завършваме с пласт натрошено сирене, а по средата правим \"кладенче\", в което чукваме по едно яйце. Отгоре покриваме яйцето с малко качамак, като капаче и слагаме две-три бучици масло с големината на грахово зърно.
Печем в предварително загрята фурна ( 180 градуса) около 15 минути.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Специалитет "Маргарита"
Порции: 1
Продукти:
1 кренвирш "Леки"
100 гр кашкавал
50 гр сирене
150 гр стерилизирани гъби
черен пипер
Начин на приготвяне:
Кренвиршът се нарязва на колелца, които се подреждат в огнеупорна чиния. Върху тях се редят нарязаните сирене, кашкавал и гъби. Отгоре се поръсва с черния пипер. Така наредените продукти се подлагат на топлинна обработка в микровълнова фурна на максимум за около 1,5- 2 минути
Продукти:
1 кренвирш "Леки"
100 гр кашкавал
50 гр сирене
150 гр стерилизирани гъби
черен пипер
Начин на приготвяне:
Кренвиршът се нарязва на колелца, които се подреждат в огнеупорна чиния. Върху тях се редят нарязаните сирене, кашкавал и гъби. Отгоре се поръсва с черния пипер. Така наредените продукти се подлагат на топлинна обработка в микровълнова фурна на максимум за около 1,5- 2 минути
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Вурстчета с картофи
Необходимо време: 20 мин.
Продукти:
300 г Винер
400 гр. малки картофи
2 стръка праз лук
40 г масло
60 г брашно
375 мл прясно мляко
500 мл вода и 4 ч.л. зеленчуков бульон
150 г грах
125 г заквасена сметана
½ връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус
Индийско орехче
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите. Нарязваме лука на пръстенчета, вурста – на кръгчета. Загряваме мазнината. Запържваме за малко вурста и праза и ги изваждаме от тигана.
В мазнината запържваме брашното и като бъркаме, добавяме 500 мл. вода и 375 мл. прясно мляко. Добавяме бульона и граха и оставяме яденето за заври - на тих огън за около 5 минути.
Добавяме варените картофчета, вурста, праза и сметаната. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Гарнираме с нарязан магданоз.
Източник!
Продукти:
300 г Винер
400 гр. малки картофи
2 стръка праз лук
40 г масло
60 г брашно
375 мл прясно мляко
500 мл вода и 4 ч.л. зеленчуков бульон
150 г грах
125 г заквасена сметана
½ връзка магданоз
Сол и черен пипер на вкус
Индийско орехче
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите. Нарязваме лука на пръстенчета, вурста – на кръгчета. Загряваме мазнината. Запържваме за малко вурста и праза и ги изваждаме от тигана.
В мазнината запържваме брашното и като бъркаме, добавяме 500 мл. вода и 375 мл. прясно мляко. Добавяме бульона и граха и оставяме яденето за заври - на тих огън за около 5 минути.
Добавяме варените картофчета, вурста, праза и сметаната. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче. Гарнираме с нарязан магданоз.
Източник!
styyni- властелина на форума
Леберкез с чушки на тиган
Необходимо време: 25 мин.
Продукти:
400 г леберкез
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
1 голяма глава лук
1 скилидка чесън
240 мл. чили сос
160 г прясно сирене
80 мл. вода
1 с.л. олио
Нарязваме на ивици леберкеза и чушките, лука и чесъна – на много малки кубчета.
Загряваме олиото в тиган и за кратко запържваме леберкеза. Добавяме лука, чесъна и чушките и продължаваме да пържим около 3-4 мин. Добавяме чили соса и водата и оставяме всичко да поври на тих огън около 15 мин. Преди сервиране добавяме прясното сирене – на тънки ленти. Оризът е подходяща гарнитура към това ястие.vkusnotiiki.net
Продукти:
400 г леберкез
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 зелена чушка
1 голяма глава лук
1 скилидка чесън
240 мл. чили сос
160 г прясно сирене
80 мл. вода
1 с.л. олио
Нарязваме на ивици леберкеза и чушките, лука и чесъна – на много малки кубчета.
Загряваме олиото в тиган и за кратко запържваме леберкеза. Добавяме лука, чесъна и чушките и продължаваме да пържим около 3-4 мин. Добавяме чили соса и водата и оставяме всичко да поври на тих огън около 15 мин. Преди сервиране добавяме прясното сирене – на тънки ленти. Оризът е подходяща гарнитура към това ястие.
Lindzi- SPAMMER
Вързопчета от бекон и яйце
1 ч.л. масло или маргарин
12 - 18 ленти бекон
6 яйца
Пресен магданоз и зелена салата за гарниране
Леко намазнете 6 формички за мъфини или огнеустойчиви купички. В голям тиган сложете бекона на умерен огън и запържете без допълнителна мазнина, докато стане готов, но без да се запече до хрупкаво. Извадете и оставете да се изцеди върху кухненска хартия.
Нарежете лентите бекон наполовина по дължина. Поставете на дъното на всяка формичка 2 парчета бекон, а с още една или две ленти облепете стените. Счукайте по едно яйце във всяка формичка. Печете на 180 C за 12-18 минути. Извадете и преместете гнездата в чиния за сервиране върху подложка от зелена салата и магданоз.
Lindzi- SPAMMER
Ориз с маслини и гъби
Ориз с маслини - става както за основно, така и за гарнитура.
Продукти:
Всички зеленчуци се режат на дребно.
В мазнината се запържва първо двата вида лук за 5-6 мин., добавя се моркова, чушката и накрая гъбите за общо 15 мин.
Оризът се измива, добавя се и се пържи до "стъклен" .
В йенски съд или по-дълбока тавичка се прехвърлят зеленчуците,добавя се водата и се слагат подправките.
Маслините се посипват отгоре.
Пече се на фурна на 180 гр. до извиране на водата (ако го предпочитате по-сух).
Източник!
Продукти:
- 1 ч.ч. ориз
- 250 гр. печурки
- половин стрък праз
- 1 глава кромид лук
- 1 червена печена чушка
- 1 морков
- 10-15 маслини (или на вкус)
- 2-3ч.ч. вода
- 1ч.л. джоджен
- 1 ч.л чубрица
- 3-4 с.л мазнина (може и повече за любителите на мазничко)
- червен и черен пипер на вкус
- сол на вкус
Всички зеленчуци се режат на дребно.
В мазнината се запържва първо двата вида лук за 5-6 мин., добавя се моркова, чушката и накрая гъбите за общо 15 мин.
Оризът се измива, добавя се и се пържи до "стъклен" .
В йенски съд или по-дълбока тавичка се прехвърлят зеленчуците,добавя се водата и се слагат подправките.
Маслините се посипват отгоре.
Пече се на фурна на 180 гр. до извиране на водата (ако го предпочитате по-сух).
Източник!
styyni- властелина на форума
Бързи тиквички на фурна
* 3 средно големи тиквички
* 2 яйца
* 2 с. л. брашно - може и галета
* 150 гр. сирене
* 1/2 връзка пресен копър
* сол на вкус
* черен пипер по желание
* 1 шепа настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Тиквичките се обелват и сурови се рендосват на най-едрата част на рендето.
Яйцата се разбиват с брашното. Сиренето се натрошава на едри бучици. Всички продукти се смесват и се добавя ситно нарязания копър, солта и пипер по желание.
Така получената "каша" се изсипва в тавичка,намазана с мазнина и малко брашно.
Пече се на 180-200 гр. до порозовяване. Поръсва се с кашкавала и се връща за още 5-6 мин.
Ястието е вкусно дори и студено.
Източник* 2 яйца
* 2 с. л. брашно - може и галета
* 150 гр. сирене
* 1/2 връзка пресен копър
* сол на вкус
* черен пипер по желание
* 1 шепа настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Тиквичките се обелват и сурови се рендосват на най-едрата част на рендето.
Яйцата се разбиват с брашното. Сиренето се натрошава на едри бучици. Всички продукти се смесват и се добавя ситно нарязания копър, солта и пипер по желание.
Така получената "каша" се изсипва в тавичка,намазана с мазнина и малко брашно.
Пече се на 180-200 гр. до порозовяване. Поръсва се с кашкавала и се връща за още 5-6 мин.
Ястието е вкусно дори и студено.
Lindzi- SPAMMER
Гювече за двама в микровълнова фурна
Необходими продукти:
Картофите се нарязват на кубчета, кренвиршите на колелца, лукът на
полумесеци. Поставят се в намазана с маргарин йенска тенджера.
Прибавят се и другите продукти като сиренето се натрошава, а топеното
сирене се нарязва на тънки кръгчета.
Прибавят се подправките и всичко се обърква, налива се около 100 мл
вода и се слага в микровълнова фурна за 25 минути. След като е готово
ястието се залива с разбитите яйца и са връща в микровълновата за още 2
минути.
Източник
- 6 картофа
- 3 бр. домати от буркан
- 3 бр. кренвирши
- 1 глава лук
- 100 г сирене
- 100 г топено сирене
- 1 с.л. червен пипер, чубрица, кимион, черен пипер
- 2 яйца
Картофите се нарязват на кубчета, кренвиршите на колелца, лукът на
полумесеци. Поставят се в намазана с маргарин йенска тенджера.
Прибавят се и другите продукти като сиренето се натрошава, а топеното
сирене се нарязва на тънки кръгчета.
Прибавят се подправките и всичко се обърква, налива се около 100 мл
вода и се слага в микровълнова фурна за 25 минути. След като е готово
ястието се залива с разбитите яйца и са връща в микровълновата за още 2
минути.
Източник
cveteto- Глобален Модератор
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|