Супи от зеленина
+4
Cveti789
Bubsi
Dani
mamazavinagi
8 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Супи от зеленина
Супа от коприва
Половин кг коприва, връзка зелен лук, червен пипер,фиде, черен пипер, сол, растителна мазнина, 1 яйце, 2-3 лъжици кисело мляко. Изчистената, измита и нарязана коприва се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и солта. Когато омекнат и течността, която са отделили се изпари се добавя червеният пипер и ястието се залива с гореща вода. Оставя се още малко да поври, добавя се фидето и след 10-тина минути се изключва и се застройва с предварително разбърканите кисело мляко и яйце. Подправя се само с черен пипер.
Половин кг коприва, връзка зелен лук, червен пипер,фиде, черен пипер, сол, растителна мазнина, 1 яйце, 2-3 лъжици кисело мляко. Изчистената, измита и нарязана коприва се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и солта. Когато омекнат и течността, която са отделили се изпари се добавя червеният пипер и ястието се залива с гореща вода. Оставя се още малко да поври, добавя се фидето и след 10-тина минути се изключва и се застройва с предварително разбърканите кисело мляко и яйце. Подправя се само с черен пипер.
mamazavinagi- Администратор
Зеленчукова супа
Зеленчукова супа
* 1—2 бр. моркови
* парченце сладка ряпа
* 2 бр. картофи
* 2 стръка праз
* 4 бр. листа от зеле
* 40 г масло
* 1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) костен бульон
* 2 филии бял хляб
* масло за пържене
* сол
Почистените заленчуци се нарязват на дребни парченца, изпържват се в масло до пожълтяване, заливат се с горещ бульон, варят се до омекване и се посоляват. Хляба се нарязва на хапки, изпържват се в масло и преди поднасяне се поставят в супата.
Към супата може да се добави и малко грах или нарязан на парченца почистен зелен фасул.
* 1—2 бр. моркови
* парченце сладка ряпа
* 2 бр. картофи
* 2 стръка праз
* 4 бр. листа от зеле
* 40 г масло
* 1 и 1/4 ч.ч. (250 мл) костен бульон
* 2 филии бял хляб
* масло за пържене
* сол
Почистените заленчуци се нарязват на дребни парченца, изпържват се в масло до пожълтяване, заливат се с горещ бульон, варят се до омекване и се посоляват. Хляба се нарязва на хапки, изпържват се в масло и преди поднасяне се поставят в супата.
Към супата може да се добави и малко грах или нарязан на парченца почистен зелен фасул.
Dani- Администратор
Рецепта за Супа от лапад (коприва, спанак,киселец,листа от цвекло)
Рецепта за Супа от лапад (коприва, спанак,киселец,листа от цвекло)
Необходими продукти:
500 г. лапад
1 яйце
3 с.л. кисело мляко
1 гл. лук
1 к.ч. ориз (фиде)
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязаната глава лук с малко вода в олиото, прибавяме
измития попарен, изцеден и нарязан лапад (копривата се претрива с
чуканче или с пасатор). Поръсваме с брашното, червения пипер и солта,
разбъркваме и заливаме с около 2,5 л вода. Когато заври слагаме ориза
(фидето) и разбъркваме. Варим 15-20 мин. и застройваме с смес от яйцето
и млякото. Махаме от огъня.
Необходими продукти:
500 г. лапад
1 яйце
3 с.л. кисело мляко
1 гл. лук
1 к.ч. ориз (фиде)
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязаната глава лук с малко вода в олиото, прибавяме
измития попарен, изцеден и нарязан лапад (копривата се претрива с
чуканче или с пасатор). Поръсваме с брашното, червения пипер и солта,
разбъркваме и заливаме с около 2,5 л вода. Когато заври слагаме ориза
(фидето) и разбъркваме. Варим 15-20 мин. и застройваме с смес от яйцето
и млякото. Махаме от огъня.
mamazavinagi- Администратор
Re: Супи от зеленина
Ох, ох много обичам такива супи...за жалост само аз си ги ям...а няма как да направя сами 1-2 чинийки... и ям доста рядко такива благинки за стомахчето
Bubsi- упорит
Re: Супи от зеленина
Добре дошла в отбора на вечно готвещите месо. Моят изобщо с такива неща не може да се зесити- нямало ли мръвка не се брои за ядене. Като гледам сега и малката на него се е метнала.Bubsi написа:Ох, ох много обичам такива супи...за жалост само аз си ги ям...а няма как да направя сами 1-2 чинийки... и ям доста рядко такива благинки за стомахчето
mamazavinagi- Администратор
Re: Супи от зеленина
Да, ужас как не им писнаха тея меса...аз мога с една салатка да се нахраня или с една чиния леща.....Ама нее леща и боб се ядат само на яхния
Bubsi- упорит
спаначена крем супа в кошничка
www.az-jenata.com
Спаначена крем-супа в кошничка
Продукти:
бутер тесто
1/2 кг спанак
1 ч. ч. ориз
1 зеленчуков бульон
джоджен, сол
бяло сирене
крутони
Приготвяне:
За направата на кошничката се използва готово бутер тесто. Взема се порцеланова купичка или гювече (без капачето). В намаслена тавичка купичката или гювечето се захлупват и отгоре много добре се намазват с олио, разстила се тестото, така че да заеме формата на съда. От бутер тестото се взема тънка лента, която леко се усуква и се свива като подкова – за дръжка за кошничката и се слага в същата тавичка. Пече се до порозовяване, след което кошничката веднага внимателно се отделя от съда.
За супата: във вряща вода се разтваря 1 зеленчуков бульон, добавя се сол и ориза. При готовност на ориза към супата се прибавя измитият и накъсан спанак. Вари се съвсем малко, колкото спанакът да си промени цвета. Добавят се 1-2 щипки джоджен. Така приготвената супа се пасира с пасатор.
Поднасяне: в чиния се поставя кошничката, в която внимателно се сипва от спаначената крем-супа. Отгоре се слага нарязано на малки кубчета сирене и няколко крутончета (готови или приготвени самостоятелно, много е лесно!)Най-отгоре се закрепва дръжката на кошничката като в единия й край се връзват 2 пера от пресен лук (става много ефектно).
Спаначена крем-супа в кошничка
Продукти:
бутер тесто
1/2 кг спанак
1 ч. ч. ориз
1 зеленчуков бульон
джоджен, сол
бяло сирене
крутони
Приготвяне:
За направата на кошничката се използва готово бутер тесто. Взема се порцеланова купичка или гювече (без капачето). В намаслена тавичка купичката или гювечето се захлупват и отгоре много добре се намазват с олио, разстила се тестото, така че да заеме формата на съда. От бутер тестото се взема тънка лента, която леко се усуква и се свива като подкова – за дръжка за кошничката и се слага в същата тавичка. Пече се до порозовяване, след което кошничката веднага внимателно се отделя от съда.
За супата: във вряща вода се разтваря 1 зеленчуков бульон, добавя се сол и ориза. При готовност на ориза към супата се прибавя измитият и накъсан спанак. Вари се съвсем малко, колкото спанакът да си промени цвета. Добавят се 1-2 щипки джоджен. Така приготвената супа се пасира с пасатор.
Поднасяне: в чиния се поставя кошничката, в която внимателно се сипва от спаначената крем-супа. Отгоре се слага нарязано на малки кубчета сирене и няколко крутончета (готови или приготвени самостоятелно, много е лесно!)Най-отгоре се закрепва дръжката на кошничката като в единия й край се връзват 2 пера от пресен лук (става много ефектно).
Cveti789- Модератор
Билкова супа
1 литър пилешки бульон 300гр. нарязан магданоз целина коприва пащърнак 30 гр. брашно 1 яйце сол черен пипер оцет или лимонов сок | |
Нарязаните магданоз, целина, коприва, пащърнак, сваряваме с брашното. Посоляваме, прибавяме черния пипер, подкиселяваме. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Тонизираща супа
8 ч. ч. зелен бульон
1 с. л. зехтин
4-8 скилидки счукан чесън
едно 3-см. парче ситно нарязан корен от джинджифил
1 ч. ч. тънко нарязани моркови
1 тънко парче корен от клинавиче
1 ч. ч. тънко наразяни гъби (шиитаке - пресни или възстановени във вода)
1 ч. ч. глави от броколи
Бульона завира в голяма тенджера. През това време, се сгорещява в тиган зехтина и добавяме лука, чесъна и джинджифила. Запържваме на бавен огън, докато омекнат и пуснат аромата си.
Излейте съдържанието от тигана в бульона, заедно с морковите, корена от клинавиче и гъбите.
Покрийте и нека да къкри на слаб огън един час.
Сложете главите броколи в последните 5 минути и извадете клинавичето преди да сервирате.
(рецаптата е от книгата на д-р Андрю Уейл)
1 с. л. зехтин
4-8 скилидки счукан чесън
едно 3-см. парче ситно нарязан корен от джинджифил
1 ч. ч. тънко нарязани моркови
1 тънко парче корен от клинавиче
1 ч. ч. тънко наразяни гъби (шиитаке - пресни или възстановени във вода)
1 ч. ч. глави от броколи
Бульона завира в голяма тенджера. През това време, се сгорещява в тиган зехтина и добавяме лука, чесъна и джинджифила. Запържваме на бавен огън, докато омекнат и пуснат аромата си.
Излейте съдържанието от тигана в бульона, заедно с морковите, корена от клинавиче и гъбите.
Покрийте и нека да къкри на слаб огън един час.
Сложете главите броколи в последните 5 минути и извадете клинавичето преди да сервирате.
(рецаптата е от книгата на д-р Андрю Уейл)
Lindzi- SPAMMER
Доматена супа с естрагон и портокал
300 г картофи
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
500 мл пилешки бульон
2 с. л. естрагон
1/4 с. л. сол
черен пипер
1 к. л. настъргана портокалова кора
150 мл. портокалов сок
китка магданоз
5 домата
Нарежете картофите и лука на тънки резени. Запържете ги леко в зехтина. Добавете нарязаните домати. След това изсипете бульона, намачкания чесън, естрагона, солта и черния пипер. Варете 20-25 минути. След това пасирайте. Накрая се прибавя портокаловата кора и сок. Декорирайте със ситно нарязан магданоз. Супата може да се консумира както топла, така и студена.
az-jenata.com
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
500 мл пилешки бульон
2 с. л. естрагон
1/4 с. л. сол
черен пипер
1 к. л. настъргана портокалова кора
150 мл. портокалов сок
китка магданоз
5 домата
Нарежете картофите и лука на тънки резени. Запържете ги леко в зехтина. Добавете нарязаните домати. След това изсипете бульона, намачкания чесън, естрагона, солта и черния пипер. Варете 20-25 минути. След това пасирайте. Накрая се прибавя портокаловата кора и сок. Декорирайте със ситно нарязан магданоз. Супата може да се консумира както топла, така и студена.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Копривена супа с настъргано сирене
2 стръка зелен лук
2 стръка зелен чесън
връхчета от млада коприва
100 г ориз
магданоз
олио
сол
сирене
Застройка:
1 яйце
3 суп. лъж. кисело мляко
щипка брашно
az-jenata.com
2 стръка зелен чесън
връхчета от млада коприва
100 г ориз
магданоз
олио
сол
сирене
Застройка:
1 яйце
3 суп. лъж. кисело мляко
щипка брашно
Във вряща вода се поставят нарязаните на дребно лук, чесън, коприва и ориз. Добавят се олио и сол на вкус. Супата се вари на слаб огън. След като е готова, все още гореща, се застройва с яйцето, киселото мляко и брашното при непрекъснато бъркане. Добавя се магданоз и след това се гарнира с настъргано сирене.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Супа от лобода
Продукти:
30-40 листа лобода
150 г ориз
1 кубче пилешки бульон
2- 3 стръка зелен лук
олио, сол, магданоз, девесил
Застройка:
1 яйце, 2-3 суп. л. кисело мляко
Приготвяне:
az-jenata.com
30-40 листа лобода
150 г ориз
1 кубче пилешки бульон
2- 3 стръка зелен лук
олио, сол, магданоз, девесил
Застройка:
1 яйце, 2-3 суп. л. кисело мляко
Приготвяне:
Лободата се измива, нарязва се на дребно и се задушава с малко олио и зелен лук. Към нея се добавя измитият ориз и кубчето бульон. Прибавя се вода и сол и всичко се сварява за около половин час. Тогава се нарязват магданозът и 1 стрък девесил. Супата се отнема от котлона и след около 10 минути се застройва като към разбърканата смес от яйце и кисело мляко се прибавя по малко при непрекъснато бъркане.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Мързелива супа от грах
Продукти:
300 г грах (може и замразен)
200 г лук (или праз лук)
1-2 моркова
1/2 връзка магданоз
2-3 суп. лъж. мазнина
4-6 суп. лъж. сметана
сол на вкус
Приготвяне:
http://www.az-jenata.com
300 г грах (може и замразен)
200 г лук (или праз лук)
1-2 моркова
1/2 връзка магданоз
2-3 суп. лъж. мазнина
4-6 суп. лъж. сметана
сол на вкус
Приготвяне:
Поставете грахта, лука, нарязан на едро и морковите, нарязани на едро да врат. След завиране намалете котлона и варете до разваряване (около 15 мин.). Пасирайте с миксер или пасатор. Добавете мазнината и варете още 5-6 минути. Подправете със солта.
При поднасянето поръсете всяка порция с нарязан на ситно магданоз и добавете по 1-2 лъжици сметана.
При поднасянето поръсете всяка порция с нарязан на ситно магданоз и добавете по 1-2 лъжици сметана.
http://www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Лятна доматена супа
Продукти:
700 г домати
200 г сирене
100 мл готварска сметана
5 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка зелен лук
сол
Приготвяне:
www.az-jenata.com
700 г домати
200 г сирене
100 мл готварска сметана
5 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка зелен лук
сол
Приготвяне:
Доматите се обелват, почистват и пасират с пасатор, прибавя се малко сол. Сиренето се натрошава ситно и се смесва със сметаната. Зехтинът, нарязаните на ситно магданоз и лук се пасират с пасатора до получаването на сос със зелен цвят. Доматената смес се изстудява.
Сервира се като в купичка се сипва от нея, прибавят се 2-3 с. л. от зеления сос и 2с. л. от белия. Украсява се с клонче магданоз.
Сервира се като в купичка се сипва от нея, прибавят се 2-3 с. л. от зеления сос и 2с. л. от белия. Украсява се с клонче магданоз.
www.az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Супа "Таня"
Сварявам 50 г грах в 400мл бульон. Отделно сварявам 200 г спанак и го правя на пюре с 1 с. л. заквасена сметана, след това го изсипвам в граха подправям го със сол на вкус и посипвам нарязан магданоз.
az-jenata.com
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Супа от коприва с орехи
Продукти:
1 ч. ч. натрошено сирене
500 г коприва
3 с. л. зехтин
2 с. л. препечено брашно
орехи нарязани на дребно,
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Изчистете и измийте копривата. Залейте я с 1 ч. ч. вода (бульон или прясно мляко) и я оставете да ври 15-на минути. След това я извадете и я нарежете на ситно или стрийте с дървена лъжица. Запържете брашното в зехтина, след това и копривата. Добавете 5-6 ч. ч. гореща вода.Оставете супата да поври 10-на минути. Свалете от котлона и веднага добавете сиренето. Подправете на вкус със сол и черен пипер.По желание може да добавите и нарязани на дребно, леко препечени орехи.
az-jenata.com
1 ч. ч. натрошено сирене
500 г коприва
3 с. л. зехтин
2 с. л. препечено брашно
орехи нарязани на дребно,
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Изчистете и измийте копривата. Залейте я с 1 ч. ч. вода (бульон или прясно мляко) и я оставете да ври 15-на минути. След това я извадете и я нарежете на ситно или стрийте с дървена лъжица. Запържете брашното в зехтина, след това и копривата. Добавете 5-6 ч. ч. гореща вода.Оставете супата да поври 10-на минути. Свалете от котлона и веднага добавете сиренето. Подправете на вкус със сол и черен пипер.По желание може да добавите и нарязани на дребно, леко препечени орехи.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Зелено пролетно ястие
Продуктите са предимно зелени:
2 връзки киселец
2 връзки лапад
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
100 г масло
200г кисело мляко
3 равни лъжици брашно
2-3 яйца
Приготвяне:
Ситно нарязаните киселец и лапад поставете в тенджера, посолете и прибавете маслото, киселото мляко, размитото брашно, разбитите яйца и 1 чаша вода/ количеството е пожелание/. Разбъркайте добре и поставете на огъня, като бъркате. малко преди ястието да е готово, добавете нарязаните магданоз и джоджен.
Ястието можете да приготвите и със спанак и листа от цвекло.
az-jenata.com
2 връзки киселец
2 връзки лапад
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
100 г масло
200г кисело мляко
3 равни лъжици брашно
2-3 яйца
Приготвяне:
Ситно нарязаните киселец и лапад поставете в тенджера, посолете и прибавете маслото, киселото мляко, размитото брашно, разбитите яйца и 1 чаша вода/ количеството е пожелание/. Разбъркайте добре и поставете на огъня, като бъркате. малко преди ястието да е готово, добавете нарязаните магданоз и джоджен.
Ястието можете да приготвите и със спанак и листа от цвекло.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Чорба от лапад
Продукти:
500-800 гр лапад
1/2 ч. ч. ориз
1 връзка зелен лук
5-6 суп. лъжици олио
2 яйца
3-4 суп. лъжици брашно
3-4 суп. лъжици доматено пюре
червен пипер, сол
Приготвяне:
В сгорещеното масло се запържват едновременно ситно нарязаните лук и лапад, доматеното пюре, брашното. След като се позапържат, добавят се около 3 чаени чаши вода и червеният пипер, солта. Вари се около 20 минути, след което се прибавя оризът, още една чаша вода и се вари още около 3-5 минути. Изключва се котлонът и се добавят разбитите яйца.
az-jenata.com
500-800 гр лапад
1/2 ч. ч. ориз
1 връзка зелен лук
5-6 суп. лъжици олио
2 яйца
3-4 суп. лъжици брашно
3-4 суп. лъжици доматено пюре
червен пипер, сол
Приготвяне:
В сгорещеното масло се запържват едновременно ситно нарязаните лук и лапад, доматеното пюре, брашното. След като се позапържат, добавят се около 3 чаени чаши вода и червеният пипер, солта. Вари се около 20 минути, след което се прибавя оризът, още една чаша вода и се вари още около 3-5 минути. Изключва се котлонът и се добавят разбитите яйца.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Копривена супа
Продукти:
Коприва – колкото сте успели да съберете
Глава лук
1/2 кафена чаша ориз
3-4 лъжици масло / олио
сол, червен пипер
кисело мляко за гарниране – по вкус
Приготвяне:
Почистете и измийте добре копривата – това става лесно в гевгир на течаща вода. Поставете в подходяща тенджера и залейте с вода. След като кипне оставете да поври 5-6 минути. Свалете от котлона и пасирайте – с гевгир и дървена лъжица или с пасатор. Поставете отново на котлона, добавете мазнината, ориза, подправките. Варете още 10-15 минути до разваряването на ориза. Поднесете топла или хладка, по желание гарнирана с кисело мляко.
az-jenata.com
Коприва – колкото сте успели да съберете
Глава лук
1/2 кафена чаша ориз
3-4 лъжици масло / олио
сол, червен пипер
кисело мляко за гарниране – по вкус
Приготвяне:
Почистете и измийте добре копривата – това става лесно в гевгир на течаща вода. Поставете в подходяща тенджера и залейте с вода. След като кипне оставете да поври 5-6 минути. Свалете от котлона и пасирайте – с гевгир и дървена лъжица или с пасатор. Поставете отново на котлона, добавете мазнината, ориза, подправките. Варете още 10-15 минути до разваряването на ориза. Поднесете топла или хладка, по желание гарнирана с кисело мляко.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Супа от коприва с орехи
Продукти:
1 ч. ч. натрошено сирене
500 г коприва
3 с. л. зехтин
2 с. л. препечено брашно
орехи нарязани на дребно,
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
az-jenata.com
1 ч. ч. натрошено сирене
500 г коприва
3 с. л. зехтин
2 с. л. препечено брашно
орехи нарязани на дребно,
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Изчистете и измийте копривата. Залейте я с 1 ч. ч. вода (бульон или прясно мляко) и я оставете да ври 15-на минути. След това я извадете и я нарежете на ситно или стрийте с дървена лъжица. Запържете брашното в зехтина, след това и копривата. Добавете 5-6 ч. ч. гореща вода.
Оставете супата да поври 10-на минути. Свалете от котлона и веднага добавете сиренето. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
По желание може да добавите и нарязани на дребно, леко препечени орехи.
Оставете супата да поври 10-на минути. Свалете от котлона и веднага добавете сиренето. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
По желание може да добавите и нарязани на дребно, леко препечени орехи.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Зелено-пролетно ястие - супа
2 връзки киселец
2 връзки лапад
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
100 г масло
200г кисело мляко
3 равни лъжици брашно
2-3 яйца
Приготвяне:
az-jenata.com
2 връзки лапад
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
100 г масло
200г кисело мляко
3 равни лъжици брашно
2-3 яйца
Приготвяне:
Ситно нарязаните киселец и лапад поставете в тенджера, посолете и прибавете маслото, киселото мляко, размитото брашно, разбитите яйца и 1 чаша вода / количеството е пожелание/. Разбъркайте добре и поставете на огъня, като бъркате. малко преди ястието да е готово, добавете нарязаните магданоз и джоджен.
Ястието можете да приготвите и със спанак и листа от цвекло.
Ястието можете да приготвите и със спанак и листа от цвекло.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Мързелива супа от грах
Продукти:
300 г грах (може и замразен)
200 г лук (или праз лук)
1-2 моркова
1/2 връзка магданоз
2-3 суп. лъж. мазнина
4-6 суп. лъж. сметана
сол на вкус
Приготвяне:
Поставете грахта, лука, нарязан на едро и морковите, нарязани на едро да врат. След завиране намалете котлона и варете до разваряване (около 15 мин.). Пасирайте с миксер или пасатор. Добавете мазнината и варете още 5-6 минути. Подправете със солта.
При поднасянето поръсете всяка порция с нарязан на ситно магданоз и добавете по 1-2 лъжици сметана.
300 г грах (може и замразен)
200 г лук (или праз лук)
1-2 моркова
1/2 връзка магданоз
2-3 суп. лъж. мазнина
4-6 суп. лъж. сметана
сол на вкус
Приготвяне:
Поставете грахта, лука, нарязан на едро и морковите, нарязани на едро да врат. След завиране намалете котлона и варете до разваряване (около 15 мин.). Пасирайте с миксер или пасатор. Добавете мазнината и варете още 5-6 минути. Подправете със солта.
При поднасянето поръсете всяка порция с нарязан на ситно магданоз и добавете по 1-2 лъжици сметана.
az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Лесна лятна крем-супа
Продукти:
1 чушка
250 г грах
200 г зелен боб
1 картоф
1 тиквичка
около 50 г масло
сол на вкус
магданоз
Приготвяне:
Всички зеленчуци се измиват и нарязват. Поставят се в тенджера с около 1 л вода. Оставя се да заври, след което още около 15 минути да ври. След като са се сварили зеленчуците се пасират и супата се връща на слаб огън. Добавя се маслото и солта. Изключва се котлонът. Сервира се полухладка, може и с кротони.
az-jenata.com
styyni- властелина на форума
Чорба от зелен фасул
Порции: 4
Продукти:
500 г зелен фасул
1 к.ч. олио
1 -2 с.л. брашно ( в зависимост както Ви харесва по-гъста или по- рядка чорбата)
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
1 гл. лук
2-3 скилидки чесън
червен пипер
кисело мляко
Начин на приготвяне:
Зеленият фасул се измива, почиства от дръжките и краищата, нарязва се и се слага да ври докато омекне. По време на варенето се добавя настъргания домат, целите скилидки чесън, нарязания на ситно лук и сол. Накрая се добавя олиото, червения пипер и размитото в малко вода брашно, бърка се и се оставя да поври още 10-15 минути.
Бележки:
Можете да направите запръжка: олиото се загрява в тиган, прибавя се ситно нарязания лук, като стане леко златист се добавя брашното, поразбърква се и се добавя червения пипер, маха се от огъня разбърква се и се слага в уврелия зелен фасул разбърква се и се оставя още 10- 15 мин да поври.
Продукти:
500 г зелен фасул
1 к.ч. олио
1 -2 с.л. брашно ( в зависимост както Ви харесва по-гъста или по- рядка чорбата)
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
1 гл. лук
2-3 скилидки чесън
червен пипер
кисело мляко
Начин на приготвяне:
Зеленият фасул се измива, почиства от дръжките и краищата, нарязва се и се слага да ври докато омекне. По време на варенето се добавя настъргания домат, целите скилидки чесън, нарязания на ситно лук и сол. Накрая се добавя олиото, червения пипер и размитото в малко вода брашно, бърка се и се оставя да поври още 10-15 минути.
Бележки:
Можете да направите запръжка: олиото се загрява в тиган, прибавя се ситно нарязания лук, като стане леко златист се добавя брашното, поразбърква се и се добавя червения пипер, маха се от огъня разбърква се и се слага в уврелия зелен фасул разбърква се и се оставя още 10- 15 мин да поври.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|