Супи с пилешко месо
+2
Dani
mamazavinagi
6 posters
Страница 1 от 1
Супи с пилешко месо
Пилешка супа
Приготвяйте я винаги, когато варите пиле, което ще използвате на части за друго ястие.
Сварена част от пиле, пилешки бульон, морков, глава лук, растително масло, фиде
или ориз, сол, черен пипер, магданоз, чубрица. 1 жълтък, 3 супени
лъжици кисело мляко. Задушава се ситно нарязаните морков и лук в
мазнината, добавят се сварените пилешки дреболии (ако има такива) и
обезкостено пилешко месо нарязано на средно големи парченца. Залива се
с прецедения след сваряването на пилето бульон. След като поври около
15 минути се добавя фидето или кафена чашка ориз. Когато супата е
готова се застройва с разбъркания с киселото мляко жълтък и се подправя
с черен пипер и магданоз.
Пилешко варено
Ако разполагате с достатъчно количество варено пилешко месо, обезкостете
го, залейте го с прецедения пилешки бульон. Добавете едро нарязани 2
моркова, 4 картофа и малко по-късно 2-3 домата. Подправете с черен
пипер на зърна и ситно нарязан магданоз.
Приготвяйте я винаги, когато варите пиле, което ще използвате на части за друго ястие.
Сварена част от пиле, пилешки бульон, морков, глава лук, растително масло, фиде
или ориз, сол, черен пипер, магданоз, чубрица. 1 жълтък, 3 супени
лъжици кисело мляко. Задушава се ситно нарязаните морков и лук в
мазнината, добавят се сварените пилешки дреболии (ако има такива) и
обезкостено пилешко месо нарязано на средно големи парченца. Залива се
с прецедения след сваряването на пилето бульон. След като поври около
15 минути се добавя фидето или кафена чашка ориз. Когато супата е
готова се застройва с разбъркания с киселото мляко жълтък и се подправя
с черен пипер и магданоз.
Пилешко варено
Ако разполагате с достатъчно количество варено пилешко месо, обезкостете
го, залейте го с прецедения пилешки бульон. Добавете едро нарязани 2
моркова, 4 картофа и малко по-късно 2-3 домата. Подправете с черен
пипер на зърна и ситно нарязан магданоз.
mamazavinagi- Администратор
Доматена супа с пиле
Доматена супа с пиле
Продукти:
500 гр.домати
1 глава лук
2 с.л.масло
400 мл.пилешки бульон
100 гр.пилешки гърди
1 щипка къри
1 ч.л.соев сос
1/2 ч.л.мед
Начин на приготвяне:
Измийте доматите и ги накълцайте. Нарежете лука на ситно и го запържете до прозрачност в маслото. Добавете доматите. Прибавете бульона и варете около 10 минути на слаб огън. Пасирайте сместа и подправете със сол пипер.
Нарежете пилешките гърди на тънки лентички. Запържете ги за няколко минути в малко масло. Добавете кърито и соевия сос. Задушавайте за 5 минути на слаб огън.
Преди да сервирате, прибавете месото към горещата супа и всяка порция поръсете със зелен лук.
Продукти:
500 гр.домати
1 глава лук
2 с.л.масло
400 мл.пилешки бульон
100 гр.пилешки гърди
1 щипка къри
1 ч.л.соев сос
1/2 ч.л.мед
Начин на приготвяне:
Измийте доматите и ги накълцайте. Нарежете лука на ситно и го запържете до прозрачност в маслото. Добавете доматите. Прибавете бульона и варете около 10 минути на слаб огън. Пасирайте сместа и подправете със сол пипер.
Нарежете пилешките гърди на тънки лентички. Запържете ги за няколко минути в малко масло. Добавете кърито и соевия сос. Задушавайте за 5 минути на слаб огън.
Преди да сервирате, прибавете месото към горещата супа и всяка порция поръсете със зелен лук.
Dani- Администратор
Re: Супи с пилешко месо
БУЛЬОН
С ПИЛЕ
ПРОДУКТИ:
300 г пиле, 1/2 глава лук, 30 г брашно
30 г краве масло, 1 морков, парче целина
1 дафинов лист, сол, черен пипер
Месото,
лукът, целината, морковът и дафиновият лист се варят, докато месото
се развари. Всичко се прецежда през гъста цедка. Отделно се изпържва
брашното в маслото, докато стане златисто. Постепенно в него се сипва
бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън
10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се
сервира горещ.
С ПИЛЕ
ПРОДУКТИ:
300 г пиле, 1/2 глава лук, 30 г брашно
30 г краве масло, 1 морков, парче целина
1 дафинов лист, сол, черен пипер
Месото,
лукът, целината, морковът и дафиновият лист се варят, докато месото
се развари. Всичко се прецежда през гъста цедка. Отделно се изпържва
брашното в маслото, докато стане златисто. Постепенно в него се сипва
бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън
10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се
сервира горещ.
Гост- Гост
Домашна пилешка супа
Продукти: | |
Пилешко месо (около 250-300гр.) 1 глава кромид лук 1 морков 1 зелена чушка 1 червена чушка 1 цели домата - обелени и нарязани на ситно 1/2 чаша ориз щипка фиде сол 2-3 суп. лъж. олио | |
Начин на приготвяне: | |
Свареното пиле се нарязва на малки парченца и се отделя от бульона в тенджерата. В бульона се слагат нарязания на ситно лук, чушките, моркова,домати, и олио. Оставя се да поври и когато омекнат зеленчуците се прибавя ориза и фидето. Накрая се прибавя и пилето. Когато се свали от огъня се прави застройка от 1 жълтък и 3-4 с. л. прясно мляко. Може да прибавите и ситно наразян магданоз. Източник: http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Супа от пиле
Продукти:
500г пиле
1 кафена чашка фиде
1 жълтък
2 домата
1 главичка кромид лук
1 морков
2 кафени чашки кисело мляко
50г краве масло
сол
черен пипер
киселина(лимонов сок) на вкус.
Начин на приготвяне:
Почистеното и измито пиле (без дреболиите) се нарязва на парчета, залива се със студена вода и се оставя да заври, посолява се, отпенва се и се вари почти до омекване заедно с лука и моркова. Прибавят се фидето и дребно нарязаните обелени домати. След 10-15 минути супата се отстранява от огъня и в нея се прибавят маслото (по желание оцветено чрез запържване на настърган морков и прецедено), застройка от разбития с киселото мляко жълтък и накрая - вкусовите подправки
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Пилешка супа
http://rusanka-kulinaria.blogspot.com/
Продукти:
1/2 пиле
3 средни картофа
2 моркова
1глава лук
фиде
целина
магданоз
1яйце
2-3лъж. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. Прибавяме към бульона ситно нарязаните лук, картофи, моркови, целина и варим до омекване на зеленчуците. Прибавяме пилешкото месо и фидето и варим още около 10мин. Застройваме с варена застройка приготвена от яйцето и киселото мляко. Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме с дребно нарязан магданоз.
Продукти:
1/2 пиле
3 средни картофа
2 моркова
1глава лук
фиде
целина
магданоз
1яйце
2-3лъж. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето. Изваждаме го от бульона и го обезкостяваме. Прибавяме към бульона ситно нарязаните лук, картофи, моркови, целина и варим до омекване на зеленчуците. Прибавяме пилешкото месо и фидето и варим още около 10мин. Застройваме с варена застройка приготвена от яйцето и киселото мляко. Накрая прибавяме парченце масло и поръсваме с дребно нарязан магданоз.
rusanka- начинаещ
Re: Супи с пилешко месо
Ето и моя вариант на пилешка супа от баба ми Злата
Във студена вода се слага пилешкото месо, след като заври и се изпени, се добавят 2 картофа ,нарязани н амалки кубчета/ и 1 малък настърган картоф, морковче настъргано, 1 главичка лук нарязан на ситно, задължително малко корен от целина и малка зелена чушка/зелената чушка и целината придават невероятен аромат на супата/,към края на варенето се добавя ситно фиде.
Когато месцето се свари се обезкостява и се връща отделно в супата, посолява се на вкус и се застройва с яйце и няколко лъжици кисело мляко или лимонов сок
Поднася се се със ситно нарязан магданоз и поръсена с черен пипер.
Във студена вода се слага пилешкото месо, след като заври и се изпени, се добавят 2 картофа ,нарязани н амалки кубчета/ и 1 малък настърган картоф, морковче настъргано, 1 главичка лук нарязан на ситно, задължително малко корен от целина и малка зелена чушка/зелената чушка и целината придават невероятен аромат на супата/,към края на варенето се добавя ситно фиде.
Когато месцето се свари се обезкостява и се връща отделно в супата, посолява се на вкус и се застройва с яйце и няколко лъжици кисело мляко или лимонов сок
Поднася се се със ситно нарязан магданоз и поръсена с черен пипер.
Tiny- спечелен за каузата
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|