Супи със свинско месо
3 posters
Страница 1 от 1
Супи със свинско месо
Супа топчета
200гр кайма, 1 кафена чашка ориз, 1 морков, 1 глава лук, 2 домата,
растителна мазнина, черен пипер, целина, магданоз, 1 яйце и 2-3 лъжици
кисело мляко, сол, брашно. Във вряща подсолена вода се слагат ситно
нарязаните лук, моркови и целина. Каймата се омесва добре с малко лук,
черен пипер и 1/3 от ориза. Правят се малки топчета, които се овалват в
брашно и се пускат във врящия със зеленчуците бульон. Когато топчетата
са почти готови се добавят настърганите домати и останалия ориз. След
15-тина минути супата се изключва и се застройва с разбърканото мляко и
яйце. Добавят се подправките.
200гр кайма, 1 кафена чашка ориз, 1 морков, 1 глава лук, 2 домата,
растителна мазнина, черен пипер, целина, магданоз, 1 яйце и 2-3 лъжици
кисело мляко, сол, брашно. Във вряща подсолена вода се слагат ситно
нарязаните лук, моркови и целина. Каймата се омесва добре с малко лук,
черен пипер и 1/3 от ориза. Правят се малки топчета, които се овалват в
брашно и се пускат във врящия със зеленчуците бульон. Когато топчетата
са почти готови се добавят настърганите домати и останалия ориз. След
15-тина минути супата се изключва и се застройва с разбърканото мляко и
яйце. Добавят се подправките.
mamazavinagi- Администратор
Свинска супа със зелен фасул
Свинска супа със зелен фасул
Продукти за 4 порции:
300 г свинско месо, 200 г зелен фасул,
1 глава кромид лук, 40 г краве масло,
2супени лъжици олио,
2 супени лъжици сметана,
1 чаена лъжичка лютеница,
лимонов сок, копър,
1 л костен бульон, сол
Месото се нарязва на дребно и се задушава в сгорещеното олио заедно с нарязания на ситно кромид лук до омекване. Прибавя се лютеницата и се разрежда със сгорещения костен бульон. Посолява се и се прибавя зеленият фасул. Вари се на тих огън. Готовата супа се подправя с лимонов сок и се отмества от огъня. Прибавя се сметаната, разбърква се, слага се кравето масло и се поръсва със ситно нарязан копър.
Продукти за 4 порции:
300 г свинско месо, 200 г зелен фасул,
1 глава кромид лук, 40 г краве масло,
2супени лъжици олио,
2 супени лъжици сметана,
1 чаена лъжичка лютеница,
лимонов сок, копър,
1 л костен бульон, сол
Месото се нарязва на дребно и се задушава в сгорещеното олио заедно с нарязания на ситно кромид лук до омекване. Прибавя се лютеницата и се разрежда със сгорещения костен бульон. Посолява се и се прибавя зеленият фасул. Вари се на тих огън. Готовата супа се подправя с лимонов сок и се отмества от огъня. Прибавя се сметаната, разбърква се, слага се кравето масло и се поръсва със ситно нарязан копър.
Dani- Администратор
Супа от свинско месо с подправки
Супа от свинско месо с подправки
Продукти:
500 гр свинско месо, 1 глава лук, 1-2 корена от магданоз,половин глава целина, 3-4 картофа, 1 с. л. брашно, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар, 5-6 зърна черен пипер, сол, магданоз; за застройката: 1-2 яйца, оцет или сок от половин лимон
Измийте месото и го нарежете на хапки. Залейте го с 1,5 л подсолена вода и го сложете да се вари, като периодично отпенвате. Прибавете бахара, дафиновия лист и черния пипер, а 5-6 мин. след това и нарязания на ситно лук, както и почистените и нарязани на кубчета корени от магданоз, целината и моркова. Когато зеленчуците и месото омекнат, ги извадете от супата, а бульона прецедете. Върнете бульона на котлона и прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Сложете и размитото в малко хладка вода на гладка кашичка брашно. Щом картофите се сварят, върнете в супата месото и зеленчуците, оставете всичко да възври 3-4 мин. и свалете супата от огъня. Поръсете я със ситно нарязан магданоз и я поднесете топла. По желание я застройте с разбитите с лимоновия сок (оцета) яйца.
Продукти:
500 гр свинско месо, 1 глава лук, 1-2 корена от магданоз,половин глава целина, 3-4 картофа, 1 с. л. брашно, 1 дафинов лист, 2-3 зърна бахар, 5-6 зърна черен пипер, сол, магданоз; за застройката: 1-2 яйца, оцет или сок от половин лимон
Измийте месото и го нарежете на хапки. Залейте го с 1,5 л подсолена вода и го сложете да се вари, като периодично отпенвате. Прибавете бахара, дафиновия лист и черния пипер, а 5-6 мин. след това и нарязания на ситно лук, както и почистените и нарязани на кубчета корени от магданоз, целината и моркова. Когато зеленчуците и месото омекнат, ги извадете от супата, а бульона прецедете. Върнете бульона на котлона и прибавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Сложете и размитото в малко хладка вода на гладка кашичка брашно. Щом картофите се сварят, върнете в супата месото и зеленчуците, оставете всичко да възври 3-4 мин. и свалете супата от огъня. Поръсете я със ситно нарязан магданоз и я поднесете топла. По желание я застройте с разбитите с лимоновия сок (оцета) яйца.
деси- Администратор
Свинска супа с аспержи и зелен фасул
Свинска супа с аспержи и зелен фасул
Продукти за 4 порции:
300 г обезкостено свинско месо,
150 г консервирани аспержи,
150 г зелен фасул, 1 глава кромид лук,
2 скилидки чесън, копър,
лимонов сок, 40 г краве масло,
1 супена лъжица брашно, сол
Нарязаното
на кубчета месо се слага в студена вода и се вари на умерен огън.
Когато водата заври, се прибавя сол на вкус. Слагат се нарязаните
лук, зелен фасул и аспержи. Готовата супа се сгъстява с препърженото
в кравето масло брашно. Подправя се с лимонов сок и счукания чесън
и се поръсва с нарязан на ситно копър.
Продукти за 4 порции:
300 г обезкостено свинско месо,
150 г консервирани аспержи,
150 г зелен фасул, 1 глава кромид лук,
2 скилидки чесън, копър,
лимонов сок, 40 г краве масло,
1 супена лъжица брашно, сол
Нарязаното
на кубчета месо се слага в студена вода и се вари на умерен огън.
Когато водата заври, се прибавя сол на вкус. Слагат се нарязаните
лук, зелен фасул и аспержи. Готовата супа се сгъстява с препърженото
в кравето масло брашно. Подправя се с лимонов сок и счукания чесън
и се поръсва с нарязан на ситно копър.
Гост- Гост
Свинска супа с моркови и спанак
Свинска
супа с моркови и спанак
Продукти за 4 порции:
200 г обезкостено свинско месо,
200 г моркови, 200 г спанак,
1 глава кромид лук, копър,
1 чаена лъжичка доматено пюре,
лимонов сок, 1 супена лъжица брашно,
40 г краве масло, 2 супени лъжици олио,
1 л костен бульон, сол
Морковите
се настъргват на ренде, а лукът се нарязва на ситно. В сгорещеното
олио се задушават нарязаното на кубчета месо, морковите и лукът.
Налива се костният бульон или вода и се вари на умерен огън. Спанакът
се попарва с вряща подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно,
след което се прибавя към врящата супа. Посолява се. В сгорещеното
краве масло се запържват брашното и доматеното пюре и се прибавят
към супата. Подправя се с лимонов сок. Готовата супа се поръсва с
нарязан на ситно копър или магданоз.
Супата може да се приготви, като спанакът се запържи предварително с маслото,
брашното и доматеното пюре.
супа с моркови и спанак
Продукти за 4 порции:
200 г обезкостено свинско месо,
200 г моркови, 200 г спанак,
1 глава кромид лук, копър,
1 чаена лъжичка доматено пюре,
лимонов сок, 1 супена лъжица брашно,
40 г краве масло, 2 супени лъжици олио,
1 л костен бульон, сол
Морковите
се настъргват на ренде, а лукът се нарязва на ситно. В сгорещеното
олио се задушават нарязаното на кубчета месо, морковите и лукът.
Налива се костният бульон или вода и се вари на умерен огън. Спанакът
се попарва с вряща подсолена вода, отцежда се и се нарязва на ситно,
след което се прибавя към врящата супа. Посолява се. В сгорещеното
краве масло се запържват брашното и доматеното пюре и се прибавят
към супата. Подправя се с лимонов сок. Готовата супа се поръсва с
нарязан на ситно копър или магданоз.
Супата може да се приготви, като спанакът се запържи предварително с маслото,
брашното и доматеното пюре.
Гост- Гост
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|