Супи с телешко месо
3 posters
Страница 1 от 1
Супи с телешко месо
Телешко варено
Половин кг телешко, нарязано на едри порции, 8 картофа, 2-3 моркова, 2-3
домата, 2 глави лук, целина, магданоз, черен пипер на зърна, сол на
вкус.
След като заври подсолената вода се добавя месото, лукът и
морковите, нарязани на едро. Когато продуктите са почти сварени се
добавят на едро нарязаните картофи, доматите, целината и черният пипер.
Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.
Половин кг телешко, нарязано на едри порции, 8 картофа, 2-3 моркова, 2-3
домата, 2 глави лук, целина, магданоз, черен пипер на зърна, сол на
вкус.
След като заври подсолената вода се добавя месото, лукът и
морковите, нарязани на едро. Когато продуктите са почти сварени се
добавят на едро нарязаните картофи, доматите, целината и черният пипер.
Сервира се поръсена със ситно нарязан магданоз.
mamazavinagi- Администратор
Зеленчукова супа с телешко месо
Зеленчукова супа с телешко месо
необходими продукти
400 гр. телешко месо
3 с.л. олио
1 глава лук
3 - 4 червени домата
2 - 3 моркова
1 глава целина
1 - 2 пиперки
1/4 прясна зелка
1 шепа зелен фасул
1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне
Месото, нарязано на малки парченца се залива с 7 чаши студена вода и се слага на огъня, посолва се, когато кипне, и се вари до омекване. Отделно в олиото се задушават ситно нарязаният лук, морковите и целината, настъргани на ренде, зеленият фасул и зелето, нарязани на ситно, и пиперките, нарязани на парчета. Посолват се и се прибавят към месото. След 30 минути се прибавят доматите, нарязани на ситно, и супата ври още 10 - 15 минути. Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз, черен пипер и парченца от лимона.
необходими продукти
400 гр. телешко месо
3 с.л. олио
1 глава лук
3 - 4 червени домата
2 - 3 моркова
1 глава целина
1 - 2 пиперки
1/4 прясна зелка
1 шепа зелен фасул
1 лимон
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне
Месото, нарязано на малки парченца се залива с 7 чаши студена вода и се слага на огъня, посолва се, когато кипне, и се вари до омекване. Отделно в олиото се задушават ситно нарязаният лук, морковите и целината, настъргани на ренде, зеленият фасул и зелето, нарязани на ситно, и пиперките, нарязани на парчета. Посолват се и се прибавят към месото. След 30 минути се прибавят доматите, нарязани на ситно, и супата ври още 10 - 15 минути. Поднася се поръсена със ситно нарязан магданоз, черен пипер и парченца от лимона.
деси- Администратор
ТЕЛЕШКА СУПА С КАРТОФИ И ПИПЕРКИ ПРОДУКТИ
ТЕЛЕШКА
СУПА С КАРТОФИ И ПИПЕРКИ
ПРОДУКТИ:
200 г телешко месо, 300 г картофи, 150 г пиперки
100 г домати, 80 г моркови, 2 глави кромид лук
3—4 скилидки чесън, кимион, 4 супени лъжици сметана
1 супена лъжица брашно, лимонов сок, 2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка доматено пюре, сол
Месото
се сварява в подсолена вода. Изважда се от бульона и се обезкостява.
Бульонът се прецежда през сито. Отделят се 200 мл, а в останалия
бульон се прибавя ситно нарязаният лук. Морковите се настъргват на
ситно ренде, а картофите се нарязват на дребни кубчета и се слагат
в бульона да се сварят. Добавят се нарязаните на ситно пиперки и
обелените и нарязани домати. В отделен съд се запържва брашното в
сгорещеното олио и се прибавя доматено пюре. Сипва се отделеният
бульон, изчаква се да заври и се добавя към супата. Когато всичко
се свари добре, се прибавя месото и супата се отстранява от огъня.
Подправя се с кимион, лимонов сок и счукания чесън. При сервирането
към всяка порция се слага по една супена лъжица сметана.
СУПА С КАРТОФИ И ПИПЕРКИ
ПРОДУКТИ:
200 г телешко месо, 300 г картофи, 150 г пиперки
100 г домати, 80 г моркови, 2 глави кромид лук
3—4 скилидки чесън, кимион, 4 супени лъжици сметана
1 супена лъжица брашно, лимонов сок, 2 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка доматено пюре, сол
Месото
се сварява в подсолена вода. Изважда се от бульона и се обезкостява.
Бульонът се прецежда през сито. Отделят се 200 мл, а в останалия
бульон се прибавя ситно нарязаният лук. Морковите се настъргват на
ситно ренде, а картофите се нарязват на дребни кубчета и се слагат
в бульона да се сварят. Добавят се нарязаните на ситно пиперки и
обелените и нарязани домати. В отделен съд се запържва брашното в
сгорещеното олио и се прибавя доматено пюре. Сипва се отделеният
бульон, изчаква се да заври и се добавя към супата. Когато всичко
се свари добре, се прибавя месото и супата се отстранява от огъня.
Подправя се с кимион, лимонов сок и счукания чесън. При сервирането
към всяка порция се слага по една супена лъжица сметана.
Последната промяна е направена от Катето КЗ на Пет 13 Мар 2009, 12:50; мнението е било променяно общо 1 път
Гост- Гост
СУПА ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС СПАНАК И СМЕТАНА
СУПА
ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО
ПРОДУКТИ:
400 г телешко месо, 1 глава лук, 250 г спанак
2 картофа, 2 супени лъжици брашно
4 супени лъжици сметана, 1 кафена лъжичка червен пипер
3 супени лъжици олио, сол, черен пипер
Месото
се нарязва на парченца и се слага в тенджера. Залива се с 2 л вода
и се слага на огъня да заври. Прибавят се сол и обелената и разрязана
на четири глава лук. Вари се, докато месото омекне, като междувременно
се обира пяната. Брашното се запържва в олиото. Прибавя се червеният
пипер. Разрежда се с 3—4 супени лъжици вода и се изсипва в тенджерата.
Спанакът се нарязва на ситно, обелените картофи се настъргват на
едро ренде и всичко се прибавя към супата. Преди сервиране супата
се застроява със сметаната и се наръсва с черен пипер.
ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО
ПРОДУКТИ:
400 г телешко месо, 1 глава лук, 250 г спанак
2 картофа, 2 супени лъжици брашно
4 супени лъжици сметана, 1 кафена лъжичка червен пипер
3 супени лъжици олио, сол, черен пипер
Месото
се нарязва на парченца и се слага в тенджера. Залива се с 2 л вода
и се слага на огъня да заври. Прибавят се сол и обелената и разрязана
на четири глава лук. Вари се, докато месото омекне, като междувременно
се обира пяната. Брашното се запържва в олиото. Прибавя се червеният
пипер. Разрежда се с 3—4 супени лъжици вода и се изсипва в тенджерата.
Спанакът се нарязва на ситно, обелените картофи се настъргват на
едро ренде и всичко се прибавя към супата. Преди сервиране супата
се застроява със сметаната и се наръсва с черен пипер.
Гост- Гост
Варен телешки джолан
Порции: 4 | |
Продукти: | |
1 кг телешки джолан 2 моркова 100 г целина 1 гл. лук 100 г пащърнак 50 г хрян 2 картофа сол черен пипер дафинов лист оцет | |
Начин на приготвяне: | |
Измитият джолан се вари 1 ч. и 30 мин. до 2 часа. Прецежда се бульона и се накъсва месото, ако има кокал се маха. Варенето продължава, като се добавя сол, черен пипер, дафинов лист и нарязаните зеленчуци. Можете да сервирате отделно месото с настърган хрян подправен оцет и сол. |
http://vkusnotiiki.net/
sa6ito- упорит
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|