Десерти- Кремове!
+2
Dani
mamazavinagi
6 posters
Страница 1 от 1
Десерти- Кремове!
Крем Карамел
Продукти: 1 л прясно мляко, 1 чаена чаша
захар за крема, 6 яйца, 1 ванилия и 1 кафена чашка захар за
карамелизиране. Крема може да се приготви в тавичка или в отделни
купички.
Към захарта за карамела се добавя малко вода и се
нагрява на котлона, докато добие златист цвят. След това се изсипва в
тавичката, в която ще се пече крема или се разпределя в купичките.
Отделно се разбъркват яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко.
Сместа се сипва в съда с карамела и се пече на водна баня, докато се
получи леко потъмняла в средата коричка.
Продукти: 1 л прясно мляко, 1 чаена чаша
захар за крема, 6 яйца, 1 ванилия и 1 кафена чашка захар за
карамелизиране. Крема може да се приготви в тавичка или в отделни
купички.
Към захарта за карамела се добавя малко вода и се
нагрява на котлона, докато добие златист цвят. След това се изсипва в
тавичката, в която ще се пече крема или се разпределя в купичките.
Отделно се разбъркват яйцата, захарта, ванилията и прясното мляко.
Сместа се сипва в съда с карамела и се пече на водна баня, докато се
получи леко потъмняла в средата коричка.
mamazavinagi- Администратор
Млечен крем без варене
Млечен крем без варене
Продукти:
4 кофички кисело мляко или 2 изцедено кисело мляко, 1 чаена чаша захар,
1 жълтък, настъргана лимонова кора, 1 пакетче ванилия, 1 чаена лъжичка
какао. Плодове пресни или от компот, шоколадови пръчици за украса.
Начин на приготвяне
Обикновеното кисело мляко се изцежда в тензух поне за 6-8 часа, ако нямате време,
купете готово цедено мляко. Млякото се разбърква със захарта и се
разделя на три части в различни съдове. Към първата част се прибавя
само ванилията, към втората жълтъка (задължително пресен) и лимоновата
кора, а към третата - лъжичката какао. Разбърква се всяка смес
поотделно и така имаме млечен крем в три цвята - бял, жълт и кафяв. На
дъното на стъклени чашки (за да се вижда крема) поставяме по няколко
плодчета и след това редуваме различните цветове крем. Поръсваме с
шоколадови пръчици и охлаждаме преди поднасяне.
Продукти:
4 кофички кисело мляко или 2 изцедено кисело мляко, 1 чаена чаша захар,
1 жълтък, настъргана лимонова кора, 1 пакетче ванилия, 1 чаена лъжичка
какао. Плодове пресни или от компот, шоколадови пръчици за украса.
Начин на приготвяне
Обикновеното кисело мляко се изцежда в тензух поне за 6-8 часа, ако нямате време,
купете готово цедено мляко. Млякото се разбърква със захарта и се
разделя на три части в различни съдове. Към първата част се прибавя
само ванилията, към втората жълтъка (задължително пресен) и лимоновата
кора, а към третата - лъжичката какао. Разбърква се всяка смес
поотделно и така имаме млечен крем в три цвята - бял, жълт и кафяв. На
дъното на стъклени чашки (за да се вижда крема) поставяме по няколко
плодчета и след това редуваме различните цветове крем. Поръсваме с
шоколадови пръчици и охлаждаме преди поднасяне.
mamazavinagi- Администратор
Крем Брюле
Крем Брюле
Продукти:
3 жълтъка
2 с л захар
200 мл готварска сметана
1/2 ч л ванилова есенция
2 ч л кафява захар
Приготвяне:
• Фурната се нагрява до 150 С.
• Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до гладка светла маса.
• Сметаната се довежда до кипване и постепенно се прибавят разбитите жълтъци, като се разбъркват с тел.
• Сместа се разпределя във формички (4х125 мл - ramekins).
• Формите се поставят на водна баня (гореща вода) в дълбока тава.
• Водата трябва да стига до средата на формичките.
• Това ще позволи на крема да се запече равномерно.
• Пекат се около 25-30 минути.
• Проверяват се, както и чийзкейк, при леко разклащане ще прилича на желе.
• Охлажда се напълно в течение на 2 часа в хладилника.
• След това повърхността се поръсва със захар и се поставя в гореща фурна на горно нагряване за 3 минути.
• При възможност се използва blow torch (горелка).
Продукти:
3 жълтъка
2 с л захар
200 мл готварска сметана
1/2 ч л ванилова есенция
2 ч л кафява захар
Приготвяне:
• Фурната се нагрява до 150 С.
• Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията до гладка светла маса.
• Сметаната се довежда до кипване и постепенно се прибавят разбитите жълтъци, като се разбъркват с тел.
• Сместа се разпределя във формички (4х125 мл - ramekins).
• Формите се поставят на водна баня (гореща вода) в дълбока тава.
• Водата трябва да стига до средата на формичките.
• Това ще позволи на крема да се запече равномерно.
• Пекат се около 25-30 минути.
• Проверяват се, както и чийзкейк, при леко разклащане ще прилича на желе.
• Охлажда се напълно в течение на 2 часа в хладилника.
• След това повърхността се поръсва със захар и се поставя в гореща фурна на горно нагряване за 3 минути.
• При възможност се използва blow torch (горелка).
Dani- Администратор
ПАНА КОТА
МНОГО ЛЕСНО И ВКУСНО...
ПАНА КОТА
Продукти:
300 мл прясно мялко
2 ванилии
4-5 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
150 мл кисело мляко (МНОГО ДОБРЕ РАЗБИТО)
конфитюр от ягоди ( или малини, боровинки или каквото обичате....)
Приготвяне:
Загрейте млякото със захарта и ванилията на котлона и добавете към него предварително разтворения желатин. Киселото мляко , което е много добре разботи сипете в една голяма купа и на тънка струйка добавете сместа с прясното мляко, като гледате да не е горещо, и го бъркате постоянно. И това е...
Сместа изсипете в купички за крем карамел и някакви чашки, и оставете в хладилника да се стегне... само че предупреждавам, трябват му поне 3-4 чаа да стегне хубаво, иначе се приготвя за 10 минути...
Като стегне, обърнете върху чиния и полейте с сладко... десерта е убийствено вкусен и лек... да ви е вкусно...
ПАНА КОТА
Продукти:
300 мл прясно мялко
2 ванилии
4-5 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама е пакетчето-разтваря се в 4 супени лъжици студена вода)
150 мл кисело мляко (МНОГО ДОБРЕ РАЗБИТО)
конфитюр от ягоди ( или малини, боровинки или каквото обичате....)
Приготвяне:
Загрейте млякото със захарта и ванилията на котлона и добавете към него предварително разтворения желатин. Киселото мляко , което е много добре разботи сипете в една голяма купа и на тънка струйка добавете сместа с прясното мляко, като гледате да не е горещо, и го бъркате постоянно. И това е...
Сместа изсипете в купички за крем карамел и някакви чашки, и оставете в хладилника да се стегне... само че предупреждавам, трябват му поне 3-4 чаа да стегне хубаво, иначе се приготвя за 10 минути...
Като стегне, обърнете върху чиния и полейте с сладко... десерта е убийствено вкусен и лек... да ви е вкусно...
pipi- начинаещ
Re: Десерти- Кремове!
Сега направих крем-карамела, стана много хубав.
Решила съм всички рецепти да ги пробвам.
Решила съм всички рецепти да ги пробвам.
Lindzi- SPAMMER
Божествен шоколадов мус
Шоколадов мусПродукти за 4 порции:
1. 1 зряло авокадо, нарязано на кубчета (около 2 ч.чаши)
2. 1/2 ч. чаша кленов сироп
3. 2 с.л. кокосово олио
4. 2 - 4 с.л. кафява захар
5. 2 пакетчета ванилова есенция
6. 1 ч.л. балсамов оцет
7. 1/2 ч.л. соев сос (несолен)
8. 1 ч.чаша како на прах (натурално, неподсладено)
9. малини - пресни или замразени, според сезона
10. настърган черен шоколад (по желание)
Смесете първите седем съставки в блендер и ги смелете. Пресейте
какаото и го размесете в блендера с останалите продукти, докато се
получи гладка смес. На този етап можете да оставите муса в хладилник,
ако ще го консумирате по-късно през деня или да го замразите за повече
от месец.
Когато ще се консумира: ако малините и муса са замразени -
размразете ги поотделно и отцедете малините, ако не са - извадете ги от
хладилника, после поставете малините в подходяща чаша, върху тях малко
от муса и накрая наръсете с настъргания черен шоколад. Оставете да
престои така за няколко минути, сервира се със стайна температура.
Можете да украсите с листенца прясна мента.
Време за приготвяне: 10 минути
Хранителни стойности за 1 порция (с 1/2 ч.ч. малини):
205 калории
11 г мазнини (40% от калориите), 2 г наситени мазнини
32 г въглехидрати, 4 г протеини, 10 г фибри
50 мг калций, 2 мг желязо, 31 мг натрий.
Източник: Тук
1. 1 зряло авокадо, нарязано на кубчета (около 2 ч.чаши)
2. 1/2 ч. чаша кленов сироп
3. 2 с.л. кокосово олио
4. 2 - 4 с.л. кафява захар
5. 2 пакетчета ванилова есенция
6. 1 ч.л. балсамов оцет
7. 1/2 ч.л. соев сос (несолен)
8. 1 ч.чаша како на прах (натурално, неподсладено)
9. малини - пресни или замразени, според сезона
10. настърган черен шоколад (по желание)
Смесете първите седем съставки в блендер и ги смелете. Пресейте
какаото и го размесете в блендера с останалите продукти, докато се
получи гладка смес. На този етап можете да оставите муса в хладилник,
ако ще го консумирате по-късно през деня или да го замразите за повече
от месец.
размразете ги поотделно и отцедете малините, ако не са - извадете ги от
хладилника, после поставете малините в подходяща чаша, върху тях малко
от муса и накрая наръсете с настъргания черен шоколад. Оставете да
престои така за няколко минути, сервира се със стайна температура.
Можете да украсите с листенца прясна мента.
Време за приготвяне: 10 минути
Хранителни стойности за 1 порция (с 1/2 ч.ч. малини):
205 калории
11 г мазнини (40% от калориите), 2 г наситени мазнини
32 г въглехидрати, 4 г протеини, 10 г фибри
50 мг калций, 2 мг желязо, 31 мг натрий.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:29; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Арабски десерт
Арабски десерт
Продукти: | 300 г. /една кофичка/ кисело мляко 1ч.л хлябна сода захар вода 2 ч.ч грис масло за намазване лимонена киселина /лимон/ 2 ванилии |
Начин на приготвяне: | Смесете киселото мляко с хлябната сода, към него прибавете гриса. В намазнена тавичка изсипете сместа и печете на предварително загрята фурна до получаване на розов загар. В малка тенджерка сварете захарен сироп, като спазвате пропорцията 1:1 захар и вода и варете до сгъстяване, изсипете ванилиите и лимонената киселина и залейте вече изтиналият блат. След 2 часа десертът е готов за консумация. Източник: За дома |
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:32; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Шоколадов мус
Шоколадов мус
2 яйца
220 г натурален шоколад
70 г масло
20 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
20 мл ром
за украсата:
4 бр. вафлени кошнички
100 г гранела (печени едросмлени лешници)
60 г натурален шоколад
Млякото се сварява. Прибавят се нарязаният на малки парчета шоколад и маслото, разбърква се.
Белтъците се разбиват на пяна, изсипва се
захарта и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват и когато стане
пухкав крем, внимателно се налива шоколадовото прясно мляко, след това
- ромът. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.
Когато стане хомогенна смес, се добавят белтъците, като се бъркат леко с тел. Сместа се слага в хладилник.Вафлените кошнички се намазват отвътре с разтопеният шоколад, както е показано на сн.
източник:gotvetesmen.com
автор:Morena
2 яйца
220 г натурален шоколад
70 г масло
20 г захар
200 мл прясно мляко
100 мл течна сметана
20 мл ром
за украсата:
4 бр. вафлени кошнички
100 г гранела (печени едросмлени лешници)
60 г натурален шоколад
Млякото се сварява. Прибавят се нарязаният на малки парчета шоколад и маслото, разбърква се.
Белтъците се разбиват на пяна, изсипва се
захарта и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват и когато стане
пухкав крем, внимателно се налива шоколадовото прясно мляко, след това
- ромът. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.
Когато стане хомогенна смес, се добавят белтъците, като се бъркат леко с тел. Сместа се слага в хладилник.Вафлените кошнички се намазват отвътре с разтопеният шоколад, както е показано на сн.
източник:gotvetesmen.com
автор:Morena
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 15:32; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Крем карамел с кроасани
Крем карамел с кроасани
Продукти:
-5 яйца
-1л. пр. мляко
-1 ч.ч. захар
-пакетче кроасани
-бисквитки-шоколадови
-ванилия
Разбъркваме яйцата и захарта, добавяме млякото , ванилията и есенция коняк
Във форма за кекс слагаме захар да се карамелизира. Нареждаме
кроасаните/предварително са напоени със сместа/. Заливаме със сместа и
нареждаме шоколадовите бисквити между изплувалите кроасани. Слагаме на
водна баня на 170/180 градуса. Изваждаме и изчакваме да изстине.
Обръщаме и посипваме с настърган шоколад.
Продукти:
-5 яйца
-1л. пр. мляко
-1 ч.ч. захар
-пакетче кроасани
-бисквитки-шоколадови
-ванилия
Разбъркваме яйцата и захарта, добавяме млякото , ванилията и есенция коняк
Във форма за кекс слагаме захар да се карамелизира. Нареждаме
кроасаните/предварително са напоени със сместа/. Заливаме със сместа и
нареждаме шоколадовите бисквити между изплувалите кроасани. Слагаме на
водна баня на 170/180 градуса. Изваждаме и изчакваме да изстине.
Обръщаме и посипваме с настърган шоколад.
mimilis- начинаещ
Реване с грис
6 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. грис
1 бакпулвер
1 ванилия
За сиропа:
1,5 ч. ч. захар
1,5 ч. ч. вода
сок от 1/2 лимон
1 ванилия
Приготвяне:
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. грис
1 бакпулвер
1 ванилия
За сиропа:
1,5 ч. ч. захар
1,5 ч. ч. вода
сок от 1/2 лимон
1 ванилия
Приготвяне:
Разбийте до бяло захарта и яйцата. Добавете гриста и разбъркайте. Накрая добавете и ванилията и бакпулвера и разбъркайте добре. Изсипете в предварително намазана с олио и обрашнена тава. Печете около 30-35 минути (до получаването на приятен кафеникав цвят) във фурна на 180 градуса. Оставете да изстине.
Захарта и водата оставете да поврат около 10 минути. Изключете от огъня, добавете лимоновия сок и ванилията. Полейте с горещия сироп изстиналата основа. Оставете да престои 2-3 часа.
Реването е готово. Нарежете на парчета и поднесете по желание гарнирано с малко сметана или сладолед.
Източник: az-jenata.com
Захарта и водата оставете да поврат около 10 минути. Изключете от огъня, добавете лимоновия сок и ванилията. Полейте с горещия сироп изстиналата основа. Оставете да престои 2-3 часа.
Реването е готово. Нарежете на парчета и поднесете по желание гарнирано с малко сметана или сладолед.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Крем-карамел с кроасани
6 яйца 4 кроасана с шоколад 1 литър прясно мляко 200гр. захар 3 пакетчета ванилия 250гр. захар за карамелизиране. | |
1. Яйцата се разбиват със захарта и ванилиите. 2. Млякото се прибавя постепенно, като постоянно се бърка. 3. Кроасаните се надупчват с помощта на вилица. 4. Захарта за карамела се затопля в сух тиган с малко вода. 5. Карамелът се разпределя във форми за лазаня. 6. Върху него се поставят кроасаните и се заливат с крема. 7. Тавите за лазаня се поставят в по-голяма тава, в която се сипва вода. Десертът се изпича във фурна на 150 градуса за 60-75 Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Шоколадов крем
3 яйца 1 ч. ч. захар 1 бакпулвер 1 чаша мляко 1 пакетче ванилия 1 чаша шоколадов прах Може да си сложите и ягоди, киви, шоколадови бонбони и т.н. | |
1.Сместа се разбърква. 2.Слага се на 100 градуса във фурна. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Крем за РУЛО
2 яйца с 4 л. захар се бият до сгъстяване 1 пакетче масло с 2 л. пудра захар се разбиват и се смесват с яйцата. | |
Слагат се орехи колкото поеме. Оставя се крем за отгоре. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Крем с ягоди
1 литър прясно мляко 3 с.л.брашно (нишесте) 3 яйца 4 с.л.захар | |
Сварете 2/3 от млякото със захарта (3 с.л.) и бавно, като непрекъснато бъркате, изсипете разбити жълтъците с брашното и останалата част студено мляко. Бъркайте непрекъснато, докато стане крем и сложете ванилия. Белтъците разбийте на сняг с 1с.л. захар, щипка сол,няколко капки лимонов сок и 1-2 капки вода. Смесете с ягодите, разбити с миксер, докато се получи пухкав крем. Наредете в стъклени чаши част от ваниловия крем, върху него - белтъчния. Поставете отгоре една или няколко цели ягоди и оставете в хладилника за няколко часа. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Сметанов крем с пюре от кестени
http://vkusnotiiki.net/
Lindzi- SPAMMER
Десерт за красив маникюр
0\'500кг извара 50г минерална вода 2 банана 1 ябълка 1 ч.л. лимонов сок половин ч.л.канела половин чаша плодово мляко | |
Начин на приготвяне: | |
Изварата, плодовото мляко, минералната вода, канелата и лимоновия сок се смесват до хомогенна смес. След това се добавят нарязаните банани. Сместа отново разбъркайте. Добавете и нарязаните ябълки на кубчета. Оставете сместа в хладилника за 2-3 часа. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Крем-карамел с кроасани
4 кроасана 6 яйца 1 чаена чаша захар 1 литър прясно мляко 2 ванилии | |
Начин на приготвяне: | |
Кроасаните се нарязват на дебели филии и се нареждат в тава, в която сте карамелизирали захар. Върху тях се изсипва разбитата с миксер смес за крем карамел. Пече се на водна баня до получаване на кафяв загар на коричката на сладкиша. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Крем "Лимонови резенки"
1 кутия "Лимонови резенки"
1 буркан компот от праскови
Цялата кутия "Лимонови резенки" се нарязват на кубчета и се слагат в тенджера на котлона да се разтопят. Отделяме плода от сока на компота - плодчетата нарязваме на кубчета и разпределяме в 4 - 5 купички, а сока изливаме в тенджерата при вече разтопените резенки. При непрекъснато бъркане се следи, докато течността започне да завира и се сваля от котлона. Разлива се равномерно в купичките, където са плодчетата и се слага в хладилника докато се стегне и желира крема.
http://vkusnotiiki.net
1 буркан компот от праскови
Цялата кутия "Лимонови резенки" се нарязват на кубчета и се слагат в тенджера на котлона да се разтопят. Отделяме плода от сока на компота - плодчетата нарязваме на кубчета и разпределяме в 4 - 5 купички, а сока изливаме в тенджерата при вече разтопените резенки. При непрекъснато бъркане се следи, докато течността започне да завира и се сваля от котлона. Разлива се равномерно в купичките, където са плодчетата и се слага в хладилника докато се стегне и желира крема.
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Крем с кисело мляко
Порции: 4 бр
Необходимо време: 30 мин.
Продукти:
300 гр кисело мляко(ниско маслено)
300 гр пресни плодове
1-2 с.л. мед
1 ч.л. желатин
Начин на приготвяне:
Към млякото се добавят медът и плодовете, пасирани или нарязани на кубчета, и всичко се разбърква. Добавя се желатинът, разтворен в малко вода. Оставя се в хладилника да престой 2-3 часа.
Източник!
Необходимо време: 30 мин.
Продукти:
300 гр кисело мляко(ниско маслено)
300 гр пресни плодове
1-2 с.л. мед
1 ч.л. желатин
Начин на приготвяне:
Към млякото се добавят медът и плодовете, пасирани или нарязани на кубчета, и всичко се разбърква. Добавя се желатинът, разтворен в малко вода. Оставя се в хладилника да престой 2-3 часа.
Източник!
styyni- властелина на форума
Крем карамел с кроасани
Продукти:
8 яйца
1л.прясно мляко
1-1/2 захар
2 ванилий
3 кроасана (може и мини) Аз взех големи със шоколад
Добре е да са по-сухи!
Начин на приготвяне:
В кексова форма изсипваме карамелизирания сироп от 1/2 захар.Нареждаме кроасаните върху карамелизираната захар,докато е още топло.Надупчваме със вилица кроасаните.
Правим смес за карамела като затоплим млякото на котлона и прибавим останалата захар и ванилията.Разбиваме добре в отделна купа яйцата и на тънка струя прибавяме млякото.Разбъркваме добре!
Получената смес излизаваме върху кроасаните и изчакваме 5мин. да се напоят.Печем на водна баня при умерена фурна.Като стане готов го изваждаме от фурната и го оставяме добре да изстине.Преди да го обърнем върху поднос ,поставяме формата в съд с гореща вода.
Добър апетит!
styyni- властелина на форума
Крем карамел с тиква
Продукти:
1/3 ч. чаша захар
6 жълтъка
1 ч. л. ванилия
ј ч.л. канела
1/8 ч.л смляно индийско орехче
Щипка смлени стафиди
1/8 ч.л. сол
1 ч.ч. обезмаслена сметана
1 ч.ч. обикновена сметана
2/3 ч.ч. пасирана тиква
Ѕ ч.ч. чист кленов сироп
Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 150 градуса. В голяма купа смесете захарта, жълтъците, ванилията, подправките и солта. Оставете настрани.
2. В средно голяма тенджерка разбъркайте двата вида сметана, тиквата и кленовия сироп, след което оставете да покъкри на средно загрят котлон, без да спирате да разбърквате. Не оставяйте да заври или кипне.
3. Махнете тенджерата от котлона 5 минути след като сместа се сгорещи. Малко по малко прибавете към купата с жълтъците, като разбърквате непрекъснато – не изсипвайте наведнъж, защото ще ги сварите много бързо.
4. След като сместа е готова, разпределете я на 6 равни части в стандартните купички за крем карамел.Сипете 2 см вода в плитка тавичка и поставете купичките на равни разстояние една от друга. Сложете да се пече по средата на фурната, безда покривате, за около 45-50 минути. Извадете купичките и внимателно гипоставете настрани да изстиват.
5. Когато достигнат стайна температура, покрийте ги с найлонче, всяка поотделно, и поставете в хладилника за поне 6 часа.
Източник!
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|