Студени предястия.
5 posters
Страница 1 от 1
Студени предястия.
Пълнени краставици със сирене
Продукти:
2 краставици
200 г обезсолено овче сирене
100 г масло
магданоз
5 г смлян черен пипер
10 г смлян лют червен пипер
Начин на приготвяне:
* Краставиците се обелват и разполовяват напречно като цилиндри, след което се издълбават.
* Приготвя се смес от настъргано сирене, разбито масло, черен пипер, лют червен пипер и ситно нарязан магданоз.
* С нея се напълват краставиците и се оставят на студено.
* Преди поднасяне се нарязват на кръгчета с дебелина 2 см, като всяко кръгче се посипва с магданоз.
източник
Продукти:
2 краставици
200 г обезсолено овче сирене
100 г масло
магданоз
5 г смлян черен пипер
10 г смлян лют червен пипер
Начин на приготвяне:
* Краставиците се обелват и разполовяват напречно като цилиндри, след което се издълбават.
* Приготвя се смес от настъргано сирене, разбито масло, черен пипер, лют червен пипер и ситно нарязан магданоз.
* С нея се напълват краставиците и се оставят на студено.
* Преди поднасяне се нарязват на кръгчета с дебелина 2 см, като всяко кръгче се посипва с магданоз.
източник
Dani- Администратор
Червени домати пълнени с руска салата
Червени домати пълнени с руска салата
Продукти:
5 средно големи домата
1 зелена салата
2 яйца
5 маслини
връзка репички
1 глава червен лук
100г майонезен сос
500г руска салата
Начин на приготвяне:
* Измиваме доматите, отрязваме им капачетата и издълбаваме с лъжичка внимателно семенната им част.
* Захлупваме доматите за да се изцеди водата им, след което ги посоляваме леко и пълним с руската салата.
* Нарязваме на тънки ивици зелената салата, разстиламе я в голяма чиния, посоляваме леко и върху нея нареждаме напълнените домати.
* Поливаме ги с гъст сос майонеза, а отгоре украсяваме с колелца от твърдо сварени яйца и маслина.
* По желание около доматите нареждаме малки правоъгълни хлебни филийки намазани с майонезен сос и украсени с колелца от лук, репичка, маслинка и твърдо сварени яйца.
Продукти:
5 средно големи домата
1 зелена салата
2 яйца
5 маслини
връзка репички
1 глава червен лук
100г майонезен сос
500г руска салата
Начин на приготвяне:
* Измиваме доматите, отрязваме им капачетата и издълбаваме с лъжичка внимателно семенната им част.
* Захлупваме доматите за да се изцеди водата им, след което ги посоляваме леко и пълним с руската салата.
* Нарязваме на тънки ивици зелената салата, разстиламе я в голяма чиния, посоляваме леко и върху нея нареждаме напълнените домати.
* Поливаме ги с гъст сос майонеза, а отгоре украсяваме с колелца от твърдо сварени яйца и маслина.
* По желание около доматите нареждаме малки правоъгълни хлебни филийки намазани с майонезен сос и украсени с колелца от лук, репичка, маслинка и твърдо сварени яйца.
Dani- Администратор
Ароматни топчета със сирене
Ароматни топчета със сирене
Необходими продукти
Сирената се намачкват в дълбок съд и се смесват със ситно нарязаните
магданоз и част от копъра и счукания чесън. Сместа се оставя да престои
около час на хладно. През това време във висока купа се изсипва
зехтинът, прибавя се останалият копър, без да се реже, и по щипка от
останалите подправки. От сиренето се оформят малки топки и се пускат в
зехтина. За да се ароматизират добре, трябва да стоят поне два часа в
него.
Необходими продукти
- 600 г меки сирена (около 3 вида)
- връзка копър
- връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- риган
- босилек
- мащерка
- червен пипер
- 200 мл зехтин
Сирената се намачкват в дълбок съд и се смесват със ситно нарязаните
магданоз и част от копъра и счукания чесън. Сместа се оставя да престои
около час на хладно. През това време във висока купа се изсипва
зехтинът, прибавя се останалият копър, без да се реже, и по щипка от
останалите подправки. От сиренето се оформят малки топки и се пускат в
зехтина. За да се ароматизират добре, трябва да стоят поне два часа в
него.
mamazavinagi- Администратор
Кашкавалени охлювчета
Кашкавалени охлювчета
Необходими продукти
Гъбите, краставичките, маслините и колбасът се режат на ситно и се
разбъркват с майонезата. Кашкавалът се нарязва на тънки филийки и
филийките се мажат с плънката, навиват се на ролца и се нарязват на
еднакви на дебелина резенчета. Магданозът се нарязва на ситно, слага се
на дъното на плитка чиния и върху него се нареждат кашкавалените
охлювчета.
Необходими продукти
- 200 г кашкавал
- 200 г мариновани гъби
- 3 с.л. майонеза
- 100 г пресен колбас
- 50 г маслини
- 2 бр. кисели краставички
- 1 връзка магданоз
Гъбите, краставичките, маслините и колбасът се режат на ситно и се
разбъркват с майонезата. Кашкавалът се нарязва на тънки филийки и
филийките се мажат с плънката, навиват се на ролца и се нарязват на
еднакви на дебелина резенчета. Магданозът се нарязва на ситно, слага се
на дъното на плитка чиния и върху него се нареждат кашкавалените
охлювчета.
mamazavinagi- Администратор
Re: Студени предястия.
Зеленчуков трибагреник
(Иван Звездев)
(Иван Звездев)
За пюрето от броколи: 200 - 300 гр. броколи, 200 гр. спанак, 150 гр. извара, 50 гр. орехови ядки, 2 яйца, сол
За картофено пюре: 500 гр. пресни картофи, 125 гр. сирене "Крема", 1 белтък, 4-5 стръка копър, 2-3 щипки индийско орехче, сол на вкус
За пюрето от моркови: 500 гр. моркови, 50 гр. кашкавал, 30 гр масло, 1 жълтък, 2 стръка лук, сол
Приготвяне:
1. Спанакът се попарва за секунди. След това се охлажда с ледена вода и се изцежда.
2. Стъблата на броколите се отрязват и се обелват, слагат се с розичките в тенджера. Всички зеленчуци, без спанака, се сваряват на пара или в подсолена вода за 15 мин. в отделни съдове.
3. Броколите и спанакът се пюрират заедно. Добавят се изварата, две от яйцата, солта и смлените със сол орехови ядки. Сместта се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печене форма за кекс (30 см), като се натиска с лъжица, за да излезе въздухът.
4. Картофите се смачкват на пюре, прибавят се белтъкът, сиренето "Крема", копър, индийско орехче и се посолявя. Разбърква се и се разпределя върху пюрето броколи във формата за кекс.
5. Лукът се нарязва и се запържва. Сварените моркови се пасират, добавят се сотираният лук, сол, настърган кашкавал, 1 жълтък, разбърква се.
6. Сместта се разпределя върху картофеното пюре. Кексовата форма се поставя в по-голяма тава, в която има топла вода (тя трябва да стига до половината на формата) и се пече на водна баня в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След това се обръща върху дъска и се оставя да се охлади. Нарязва се на филии.
Приготвяне:
1. Спанакът се попарва за секунди. След това се охлажда с ледена вода и се изцежда.
2. Стъблата на броколите се отрязват и се обелват, слагат се с розичките в тенджера. Всички зеленчуци, без спанака, се сваряват на пара или в подсолена вода за 15 мин. в отделни съдове.
3. Броколите и спанакът се пюрират заедно. Добавят се изварата, две от яйцата, солта и смлените със сол орехови ядки. Сместта се разпределя в намазнена и покрита с хартия за печене форма за кекс (30 см), като се натиска с лъжица, за да излезе въздухът.
4. Картофите се смачкват на пюре, прибавят се белтъкът, сиренето "Крема", копър, индийско орехче и се посолявя. Разбърква се и се разпределя върху пюрето броколи във формата за кекс.
5. Лукът се нарязва и се запържва. Сварените моркови се пасират, добавят се сотираният лук, сол, настърган кашкавал, 1 жълтък, разбърква се.
6. Сместта се разпределя върху картофеното пюре. Кексовата форма се поставя в по-голяма тава, в която има топла вода (тя трябва да стига до половината на формата) и се пече на водна баня в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути. След това се обръща върху дъска и се оставя да се охлади. Нарязва се на филии.
Lindzi- SPAMMER
Рецепта за Руло с плънка от пастет
Руло с плънка от пастет
Порции: 4
Продукти:
6 яйца
1 с.л. брашно
1 с.л. сметана
2 домата
150 г настъргано сирене
50 масло
1 голяма консерва пастет от черен дроб
магданоз
масло за намазване на тавичката
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците на пяна, добавяме брашното, сметаната и сол на вкус, като бъркаме леко добавяме разбитите на сняг белтъци. Изсипваме сместа в тавичка намазана с масло.Печем на умерена фурна до зачервяване. Изваждаме от фурната наръсваме с част от сиренето, намазваме с пастета, който предварително, сме разбили на мека каша, наръсваме с обеления и нарязан, без семките на малки кубчета домат. Навиваме на руло, заливаме с разтопено масло, наръсваме със сирене и украсяваме с нарязан домат и стръкчета магданоз.
Порции: 4
Продукти:
6 яйца
1 с.л. брашно
1 с.л. сметана
2 домата
150 г настъргано сирене
50 масло
1 голяма консерва пастет от черен дроб
магданоз
масло за намазване на тавичката
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците на пяна, добавяме брашното, сметаната и сол на вкус, като бъркаме леко добавяме разбитите на сняг белтъци. Изсипваме сместа в тавичка намазана с масло.Печем на умерена фурна до зачервяване. Изваждаме от фурната наръсваме с част от сиренето, намазваме с пастета, който предварително, сме разбили на мека каша, наръсваме с обеления и нарязан, без семките на малки кубчета домат. Навиваме на руло, заливаме с разтопено масло, наръсваме със сирене и украсяваме с нарязан домат и стръкчета магданоз.
mamazavinagi- Администратор
Пролетна салата с ролца от раци
Пролетна салата с ролца от раци
Страхотна е за обяд (на спазващите диета препоръчваме да не я хапват за вечеря, заради картофите), както и за празничната великденска маса.
Необходими продукти:
200гр. зелена салата
100гр. пресен лук
200гр. ролца от раци
1 бр. домат
150гр. картофи
2 бр. яйца
1 ч.л. оцет
20 гр. краве масло
щипка сол
два резена зряло авокадо (по избор)
Начин но приготвяне:
1. Почистете салатата, нарежете я на едри парчета и я разстелете върху чиния.
2. Ролцата от раци нарежете на парченца по около 3см и ги сложете във вряща, леко подсолена вода за 3 минути. Извадете ролцата и ги отцедете.
3. Сварете яйцата – трябва да са твърдо сварени.
4. Сварете и картофите, без предварително да ги белите. След това ги обелете и ги пасирайте, за да се получи пюре, в което сложете кравето масло и подсолете.
5. Наредете върху марулите сварените ролца от раци, след което ги залейте с картофеното пюре.
6. Подправете с оцет и поръсете отгоре със ситно нарязан лук.
7. Гарнирайте с нарязано доматче и две резенчета авокадо.
Страхотна е за обяд (на спазващите диета препоръчваме да не я хапват за вечеря, заради картофите), както и за празничната великденска маса.
Необходими продукти:
200гр. зелена салата
100гр. пресен лук
200гр. ролца от раци
1 бр. домат
150гр. картофи
2 бр. яйца
1 ч.л. оцет
20 гр. краве масло
щипка сол
два резена зряло авокадо (по избор)
Начин но приготвяне:
1. Почистете салатата, нарежете я на едри парчета и я разстелете върху чиния.
2. Ролцата от раци нарежете на парченца по около 3см и ги сложете във вряща, леко подсолена вода за 3 минути. Извадете ролцата и ги отцедете.
3. Сварете яйцата – трябва да са твърдо сварени.
4. Сварете и картофите, без предварително да ги белите. След това ги обелете и ги пасирайте, за да се получи пюре, в което сложете кравето масло и подсолете.
5. Наредете върху марулите сварените ролца от раци, след което ги залейте с картофеното пюре.
6. Подправете с оцет и поръсете отгоре със ситно нарязан лук.
7. Гарнирайте с нарязано доматче и две резенчета авокадо.
Cveti789- Модератор
Сирене от извара и магданоз
извара – 300 г
кисело мляко 0,1% – 1 кофичка
прясно мляко – 200 мл
желатин – 2 пакетчета
сок от половин лимон
магданоз – 1/2 връзка
Приготвяне:
az-jenata.com
кисело мляко 0,1% – 1 кофичка
прясно мляко – 200 мл
желатин – 2 пакетчета
сок от половин лимон
магданоз – 1/2 връзка
Приготвяне:
Магданозът се нарязва на ситно. Желатинът се разтваря на водна баня с няколко лъжици вода. Всичко се изсипва в купа и се бърка до хомогенна смес. После се изсипва в намокрена купа с капак и се поставя в хладилника да стегне за едно денонощие.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Шунка със салатки
300 г шунка
2 салати
200 г готварска сметана
200 г майонеза
1 чаена лъжичка къри
2 супени лъжици соев сос
сок от 1 лимон
сол
az-jenata.com
2 салати
200 г готварска сметана
200 г майонеза
1 чаена лъжичка къри
2 супени лъжици соев сос
сок от 1 лимон
сол
Шунката се нарязва на малки парченца. Смесва се с накъсаните листа от салатките и се залива с майонезата, разбита със сметаната, кърито, соевия сос, лимоновия сок и сол на вкус. Разбърква се и се изсипва в голяма сервирна чиния. Украсява се.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Гъбен коктейл
1 чаена чаша мариновани гъби
1 чаена чаша майонеза
1 чаена чаша извара
1 чаена чаша гъста сметана
2 броя лайм (зелени лимони)
копър
магданоз
сол
az-jenata.com
1 чаена чаша майонеза
1 чаена чаша извара
1 чаена чаша гъста сметана
2 броя лайм (зелени лимони)
копър
магданоз
сол
Майонезата, изварата и сметаната се разбъркват хомогенно. Ако е необходимо се слага сол на вкус. Полученото количество се разпределя в коктейлни чаши, които са предварително подготвени по следния начин:
В плоска чинийка се слага ситно нарязан копър. Ръбът на чашата се намокря, обръща се леко и се притиска към копъра, така че да се получи зелен венец, който служи за украса. Маринованите гъби се нарязват на ситно и се поставят върху разпределената в чашите смес. Поръсват се със ситно нарязан магданоз. На ръба на всяка чаша се поставя по едно дебело лимоново колелце, което след поднасянето се изстисква върху коктейла.
Консумира се с топли препечени филийки.
В плоска чинийка се слага ситно нарязан копър. Ръбът на чашата се намокря, обръща се леко и се притиска към копъра, така че да се получи зелен венец, който служи за украса. Маринованите гъби се нарязват на ситно и се поставят върху разпределената в чашите смес. Поръсват се със ситно нарязан магданоз. На ръба на всяка чаша се поставя по едно дебело лимоново колелце, което след поднасянето се изстисква върху коктейла.
Консумира се с топли препечени филийки.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Пролетно предястие
Лист от маруля се измива и подсушава. Разгъваме го и поставяме в него
парче кашкавал и парче салам (шунка). Завиваме листа като за палачинка.
Слагаме във всяка чиния и го предлагаме като предястие.
az-jenata.com
парче кашкавал и парче салам (шунка). Завиваме листа като за палачинка.
Слагаме във всяка чиния и го предлагаме като предястие.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Дип от авокадо
Продукти:
2 бр. авокадо
75 г кашу
50 г праз
1 бр. варено яйце (жълтък)
пресен спанак
пресен копър
пресен магданоз
майонеза
сирене
маслинено олио, сол
az-jenata.com
2 бр. авокадо
75 г кашу
50 г праз
1 бр. варено яйце (жълтък)
пресен спанак
пресен копър
пресен магданоз
майонеза
сирене
маслинено олио, сол
Приготвяне:
За тази рецепта най-важното е авокадото да е добре узряло и меко, но не прекалено. Белим авокадото, като първо го режем на две и с една лъжица минаваме по краищата и махаме вътрешността, режем го на кубчета и го слагаме в дълбок съд за пасиране. Прибавяме малко майонеза, кашуто, нарязания праз, спанака, магданоза, копъра, жълтъка на едно твърдо сварено яйце, малко маслинено олио и сол на вкус. Всичко се пасира внимателно и се запълва предварително подготвената кора от авокадо. Най-накрая настъргваме малко сирене отгоре. Тази рецепта може и просто да се сервира в купичка със солетки или сухари.
За тази рецепта най-важното е авокадото да е добре узряло и меко, но не прекалено. Белим авокадото, като първо го режем на две и с една лъжица минаваме по краищата и махаме вътрешността, режем го на кубчета и го слагаме в дълбок съд за пасиране. Прибавяме малко майонеза, кашуто, нарязания праз, спанака, магданоза, копъра, жълтъка на едно твърдо сварено яйце, малко маслинено олио и сол на вкус. Всичко се пасира внимателно и се запълва предварително подготвената кора от авокадо. Най-накрая настъргваме малко сирене отгоре. Тази рецепта може и просто да се сервира в купичка със солетки или сухари.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Картоф - Бонбона
картофи сметана черен пипер сол босилек | |
Измитите картофи увиваме в алуминиево фолио с форма на бонбон. Печем ги така във фурна. Като омекнат, ги срязваме леко по дължина. Стискаме ги леко от двата края. Така се оформя лека цепнана. Приготвяме си смес от сметаната, черният пипер, солта и босилека и изсипваме малко в цепнатината на картофа. Накрая поставяме малка лъжичка вътре в цепнатината и поднасяме! Подходяща гарнитура е за някои видове меса! http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Шмеркезе от мама
500гр кашкавалена извара 1 кут. майонеза черен пипер на вкус 1/2 кис. мляко 1 пак. чесън на прах 200-300гр сирене | |
Начин на приготвяне: | |
Сиренето се натрошава добавят се всички други продукти и се разбърква много добре. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Ордьовър с пълнен домат
Порции: 1
Продукти:
1 домат
1 супена лъжица извара
1 чаена лъжичка майонеза
сол на вкус
3 парченца кашкавал
3 кръгчета краставица
3 кръгчета репичка
парченце сиренце
листо от маруля
1 перце от пресен кромид лук
листенце магданоз
Начин на приготвяне:
Разполовете домата на две и махнете горната част. Напълнете го с изварата и майонезата, овкусени със сол. Сложете го в чинийка върху лист от маруля. Покрай него наредете останалите продукти и накрая украсете с листенцето от магданоз.
Продукти:
1 домат
1 супена лъжица извара
1 чаена лъжичка майонеза
сол на вкус
3 парченца кашкавал
3 кръгчета краставица
3 кръгчета репичка
парченце сиренце
листо от маруля
1 перце от пресен кромид лук
листенце магданоз
Начин на приготвяне:
Разполовете домата на две и махнете горната част. Напълнете го с изварата и майонезата, овкусени със сол. Сложете го в чинийка върху лист от маруля. Покрай него наредете останалите продукти и накрая украсете с листенцето от магданоз.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Калитковата торбичка
Порции: 1
Продукти:
1 голяма солена палачинка
1 супена лъжица майонеза
30 гр.пушен колбас
1/2 кисела краставичка
1/2 варено яйце
топено или пушено сирене колкото кибрит
малко черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбъркайте майонезата с предварително нарязаните колбас, краставичка, яйце и сирене и овкусете с черния пипер. Плънката сложете върху палачинката, съберете краищата и и с помощта на подаръчна панделка я завържете като торбичка. Поставете в чинийка и декорирайте по желание. Най-добре е с пъстри зеленчуци.
Продукти:
1 голяма солена палачинка
1 супена лъжица майонеза
30 гр.пушен колбас
1/2 кисела краставичка
1/2 варено яйце
топено или пушено сирене колкото кибрит
малко черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбъркайте майонезата с предварително нарязаните колбас, краставичка, яйце и сирене и овкусете с черния пипер. Плънката сложете върху палачинката, съберете краищата и и с помощта на подаръчна панделка я завържете като торбичка. Поставете в чинийка и декорирайте по желание. Най-добре е с пъстри зеленчуци.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Ладийки от краставици
Продукти:
2 по- големи пресни краставици
100 гр сирене
1 супена лъжица маргарин "Белла" /за готвене и пържене/
3 скилидки чесън
малко чер пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете краставиците по дължина. Издълбайте меката им част. Смесете намачканото сирене, маргарина, скълцания чесън и черния пипер. С получената смес напълнете краставиците. Поставете в салатиера и гарнирайте по желание.
2 по- големи пресни краставици
100 гр сирене
1 супена лъжица маргарин "Белла" /за готвене и пържене/
3 скилидки чесън
малко чер пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете краставиците по дължина. Издълбайте меката им част. Смесете намачканото сирене, маргарина, скълцания чесън и черния пипер. С получената смес напълнете краставиците. Поставете в салатиера и гарнирайте по желание.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Млечна лютивка
5 сварени яйца 200 гр сирене 1 кисело мляко 3- 4 люти чушлета 2- 3 скилидки чесън 1 супена лъжица олио черен пипер копър малко сол | |
Начин на приготвяне: | |
Намачкайте яйцата и сиренето. Объркайте с киселото мляко и добавете ситно нарязаните люти пиперки. Добавете олиото, нарязания копър и чесън, посолете ако е необходимо и поднесете разядката с ракия. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Броколи за водка
500гр Броколи 3бр. кисели краставички 2с.л. френска горчица 2 с.л. майонеза 1/2 лимон 1/2 връзка копър 2 с.л. олио 3 скилидки чесън сол на вкус 50гр сирене | |
Начин на приготвяне: | |
Начупвам на китки броколите и бланширам във вряла вода 3-4 мин, така че да не се разварят,ако е необходимо измийте после със студена вода. Овкусявам с лимон, олио и сол. Нарязвам отгоре много тънки ивички от кисели краставички, но с дължина 6-7см. Добавям накълцания на ситно чесън и копър. След това от майонезата и горчицата правя сос с една лъжица вода и ги заливам. Настъргвам на ситно сиренето и оставям 1 час в хладилник да стегне. И след това с водката ... наздраве. vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Рулца за ракийка
краставици(дълги)
печени чушки
сирене
чесън
копър
малко майонеза
печени чушки
сирене
чесън
копър
малко майонеза
Краставиците се нарязват на дълги,тънки ленти (може с белачката). В единия край на лентата се слага плънка от смачканото с чесъна, копъра и майонезата сирене. Навива се на руло. По същия начин се правят и чушките. Подреждат се в чиния и се поднасят с ракия!
http://vkusnotiiki.net
Lindzi- SPAMMER
Картофена торта
1кг картофи
300гр сирене
4 яйца
3 кренвирша
1/2 кисело мляко
кисели краставички
1 майонеза
Вкуснотийки
300гр сирене
4 яйца
3 кренвирша
1/2 кисело мляко
кисели краставички
1 майонеза
Картофите се белят и се режат на кубчета. Добавя се вода да ги покрие, олио и сол и се варят. След това се намачкват. Отделно се натрошава сиренето, добавят се киселото мляко, майонезата, кренвиршите нарязани на дребно и киселите краставички. тавата се намазва с олио. Реди се ред картофи, ред смес и т.н. отгоре се настъргват сварените яйца и се поръсва с шарена сол. Да престои поне 4ч.
Вкуснотийки
Lindzi- SPAMMER
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|