Предястия с яйца.
+3
Schatzе
деси
Dani
7 posters
Страница 1 от 1
Предястия с яйца.
Омлет със синьо сирене:
Необходими продукти:
2 яйца
50 гр. синьо сирене
50 гр. кашкавал
естрагон
пипер
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала, а синьото сирене смачкайте на ситно. Разбийте яйцата и ги смесете с кашкавала и синьото сирене. Прибавете пипер и естрагон, след което пържете в добре загрят тиган. Сервирайте омлета топъл с шайби домат.
Необходими продукти:
2 яйца
50 гр. синьо сирене
50 гр. кашкавал
естрагон
пипер
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала, а синьото сирене смачкайте на ситно. Разбийте яйцата и ги смесете с кашкавала и синьото сирене. Прибавете пипер и естрагон, след което пържете в добре загрят тиган. Сервирайте омлета топъл с шайби домат.
Dani- Администратор
Предястие с яйца и карфиол.
Предястие с яйца и карфиол.
Продукти
1000 гр карфиол
50 гр масло
4 бр. яйца
60 гр лук кромид стар
1/4 вр. магданоз пресен
рецепта
Приготвяне
1.Задушете ситно нарязания лук в маслото и малко вода, докато омекне
2.Прибавете предварително сварения в подсолена вода карфиол (надробен на малки съцветия) и разбъркайте
3.Разбийте яйцата, посолете ги и залейте зелето и лука с тях
4.Продължете пърженето, докато се втвърдят яйцата
5.Поднесете ястието горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Продукти
1000 гр карфиол
50 гр масло
4 бр. яйца
60 гр лук кромид стар
1/4 вр. магданоз пресен
рецепта
Приготвяне
1.Задушете ситно нарязания лук в маслото и малко вода, докато омекне
2.Прибавете предварително сварения в подсолена вода карфиол (надробен на малки съцветия) и разбъркайте
3.Разбийте яйцата, посолете ги и залейте зелето и лука с тях
4.Продължете пърженето, докато се втвърдят яйцата
5.Поднесете ястието горещо, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Dani- Администратор
Бъркани яйца със свински черен дроб
Бъркани яйца със свински черен дроб
продукти:
-1 глава лук
-30 г масло
-300 г свински черен дроб
-4 бр. яйца
-2 бр. домати
-2 стръка магданоз
-черен пипер
-сол
начин на приготвяне:
Лукът се нарязва и заедно с маслото се слага, без да се похлупва, за 1 минута при 600 Вт. Дробът се измива, подсушава се и се нарязва на малки парчета. Прибавя се, похлупва се и се държи 2 минути при 600 Вт. Разбърква се добре. Залива се с разбитите със сол и черен пипер яйца. Държи се, без да се похлупва, 4 минути при 600 Вт, като се разбърква няколко пъти. Ястието се гарнира с нарязани домати и магданоз и се поднася с франзела или сварен ориз.
продукти:
-1 глава лук
-30 г масло
-300 г свински черен дроб
-4 бр. яйца
-2 бр. домати
-2 стръка магданоз
-черен пипер
-сол
начин на приготвяне:
Лукът се нарязва и заедно с маслото се слага, без да се похлупва, за 1 минута при 600 Вт. Дробът се измива, подсушава се и се нарязва на малки парчета. Прибавя се, похлупва се и се държи 2 минути при 600 Вт. Разбърква се добре. Залива се с разбитите със сол и черен пипер яйца. Държи се, без да се похлупва, 4 минути при 600 Вт, като се разбърква няколко пъти. Ястието се гарнира с нарязани домати и магданоз и се поднася с франзела или сварен ориз.
деси- Администратор
Яйчени пиленца.
Сега около Великден имаме в изобилие яйца - зарадвайте вашите любими хора с тези прекрасни яйчени пиленца.
Приготвяне:
Трябват ви 12 яйца
Отрежете капачето на върха на зиг-заг. Извадете жълтъка и към него прибавете -
2ч.л. сирене; 1/2 parmezan; 1/2 ч.ч. майонеза; 1/2 ситно нарязан лук /може и пресен/
Ако предпочитате люто - прлибавете и 1/2 ч.л. къри.
Всичко това е пълнежа на пилето. Очички от зелени маслини. А броколите - сварени в подсолена вода на пара са прекрасната тревичка на пиленцата.
Добър апетит!!!
Приготвяне:
Трябват ви 12 яйца
Отрежете капачето на върха на зиг-заг. Извадете жълтъка и към него прибавете -
2ч.л. сирене; 1/2 parmezan; 1/2 ч.ч. майонеза; 1/2 ситно нарязан лук /може и пресен/
Ако предпочитате люто - прлибавете и 1/2 ч.л. къри.
Всичко това е пълнежа на пилето. Очички от зелени маслини. А броколите - сварени в подсолена вода на пара са прекрасната тревичка на пиленцата.
Добър апетит!!!
Schatzе- Администратор
Баскски яйца
Баскски яйца
Необходими продукти
Обелените, нарязани на четвъртинки домати и изчистената от семки,
нарязана на ивици чушка се запържват в половината от маргарина със
скилидката чесън. Подправят се със сол и черен пипер и похлупени, се
задушават 20 минути на средна температура. Щом чушката стане почти
готова, скилидката чесън се изважда. Излишната течност се оставя да
изври. Останалият маргарин се разтопява и в него от едната страна се
запържва шунката разделена на 2 тънки парчета. Тя се обръща, яйцата се
чукват върху нея и се оставят да се изпържат. Наръсват се с малко сол и
черен пипер. Гъстото доматено пюре се слага в предварително загрято
блюдо и върху него се разпределят парчета шунка с яйцата.
Необходими продукти
- 2 бр. яйца
- 40 г маргарин
- 70 г шунка
- 400 г домати
- 1 с.л. маргарин
- 1 бр. чушка
- 1 скилидка чесън
- сол
- черен пипер
Обелените, нарязани на четвъртинки домати и изчистената от семки,
нарязана на ивици чушка се запържват в половината от маргарина със
скилидката чесън. Подправят се със сол и черен пипер и похлупени, се
задушават 20 минути на средна температура. Щом чушката стане почти
готова, скилидката чесън се изважда. Излишната течност се оставя да
изври. Останалият маргарин се разтопява и в него от едната страна се
запържва шунката разделена на 2 тънки парчета. Тя се обръща, яйцата се
чукват върху нея и се оставят да се изпържат. Наръсват се с малко сол и
черен пипер. Гъстото доматено пюре се слага в предварително загрято
блюдо и върху него се разпределят парчета шунка с яйцата.
mamazavinagi- Администратор
Кюфтета с яйца и кашкавал
Кюфтета с яйца и кашкавал
Необходими продукти
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя ситно смления сухар,
настърганият кашкавал, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер на
вкус. Сместа се разбърква добре. Със супена лъжица се сипва по малко от
приготвената смес в силно сгорещена мазнина и се изпържват кюфтета.
Поднасят се с доматен сос и салата според сезона.
Необходими продукти
- 10 бр. яйца
- 300 г кашкавал
- 1 връзка магданоз
- 3 филии сухар
- сол
- черен пипер
- растително масло за пържене
Яйцата се разбиват и към тях се прибавя ситно смления сухар,
настърганият кашкавал, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер на
вкус. Сместа се разбърква добре. Със супена лъжица се сипва по малко от
приготвената смес в силно сгорещена мазнина и се изпържват кюфтета.
Поднасят се с доматен сос и салата според сезона.
mamazavinagi- Администратор
Сирене по шопски
Сирене по шопски
Необходими продукти
Начин на приготвяне
Сиренето се обезсолява и се нарязва на 5 филийки, които се слагат в
намазано с масло пръстено гювече. Върху всяка филийка се поставя кръгче
от домат и се поръсва част от маслото. Гювечето се слага в силно
загрята фурна за 5-6 минути. Изважда се и върху всяка филийка се счупва
по 1 яйце и се поръсва с останалото масло, оцветено с червения пипер.
Прибавя се и по 1 прясна лютива чушка. Гювечето отново се слага във
фурната, за да се запекат яйцата.
Необходими продукти
- 500 г сирене
- 40 г масло
- 1 ч.л. (5 г) червен пипер
- 5 бр. яйца
- 2 бр. (100 г) червени домати
- пресни или изсушени лютиви чушки
Начин на приготвяне
Сиренето се обезсолява и се нарязва на 5 филийки, които се слагат в
намазано с масло пръстено гювече. Върху всяка филийка се поставя кръгче
от домат и се поръсва част от маслото. Гювечето се слага в силно
загрята фурна за 5-6 минути. Изважда се и върху всяка филийка се счупва
по 1 яйце и се поръсва с останалото масло, оцветено с червения пипер.
Прибавя се и по 1 прясна лютива чушка. Гювечето отново се слага във
фурната, за да се запекат яйцата.
mamazavinagi- Администратор
Горски яйца
Необходими продукти за рецептата Горски яйца:
1. 8 яйца
2. 2 глави лук
3. 2 с.л. брашно
4. 400 мл. бяло вино
5. 3 с.л. доматено пюре
6. 2 с.л. червен пипер
7. 1 връзка магданоз
8. 3-4 скилидки чесън
9. 1 морков
10. 1 дафинов лист
11. олио; 3-4 зърна черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне на рецептата за горски яйца:
В подсолена вода се варят черният пипер, дафиновият лист, морковът и
магданоза. След няколко минути във врящата вода се чупят едно по едно
яйцата и се варят. Изваждат се с решетъчна лъжица и се подреждат в
голяма плоска чиния. От останалите продукти се приготвя сос, който се
сгъстява с брашното. Яйцата се заливат със соса и се украсяват с
клончета магданоз.
Източник: Тук
1. 8 яйца
2. 2 глави лук
3. 2 с.л. брашно
4. 400 мл. бяло вино
5. 3 с.л. доматено пюре
6. 2 с.л. червен пипер
7. 1 връзка магданоз
8. 3-4 скилидки чесън
9. 1 морков
10. 1 дафинов лист
11. олио; 3-4 зърна черен пипер и сол на вкус.
Начин на приготвяне на рецептата за горски яйца:
В подсолена вода се варят черният пипер, дафиновият лист, морковът и
магданоза. След няколко минути във врящата вода се чупят едно по едно
яйцата и се варят. Изваждат се с решетъчна лъжица и се подреждат в
голяма плоска чиния. От останалите продукти се приготвя сос, който се
сгъстява с брашното. Яйцата се заливат със соса и се украсяват с
клончета магданоз.
Източник: Тук
Последната промяна е направена от Lindzi на Сря 25 Мар 2009, 13:06; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi- SPAMMER
Яйца в зелен сос
Яйца в зелен сос
600 гр картофи
сол
8 яйца
300 гр сметана
100 гр заквасена сметана
1 вр пресен лук
магданоз
копър
1 малка краставица
2 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица
черен пипер
600 гр картофи
сол
8 яйца
300 гр сметана
100 гр заквасена сметана
1 вр пресен лук
магданоз
копър
1 малка краставица
2 ч.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица
черен пипер
Картофите се изпържват. Според желанието ви, може да ги задушите и в масло.
Яйцата варете 7-8 мин, след това охладете и обелете. Нарежете на половини.
В тенджера поставете обелената и настъргана на ситното ренде краставица, ситно нарязаните копър и магданоз, сол, черен пипер, горчица и двата вида сметана. Леко загрявайте, докато соса се сгъсти.
В чиниите за сервиране сипете от соса. Поставете по 2 яйца в порция и гарнирайте с пържените картофи.
("Колекция-Кулинар")
Яйцата варете 7-8 мин, след това охладете и обелете. Нарежете на половини.
В тенджера поставете обелената и настъргана на ситното ренде краставица, ситно нарязаните копър и магданоз, сол, черен пипер, горчица и двата вида сметана. Леко загрявайте, докато соса се сгъсти.
В чиниите за сервиране сипете от соса. Поставете по 2 яйца в порция и гарнирайте с пържените картофи.
("Колекция-Кулинар")
Lindzi- SPAMMER
Хапки с яйца и хайвер
Хапки с яйца и хайвер
1 франзела
Прави се маслена смес от: 50 гр меко тесто, 30 гр крем-сирене, 1 ч.л. маково семе
За украса: 2-3 сварени яйца, 2-3 с.л. хайвер, копър
Мекото масло се смесва със сиренето и маковото семе и се разбърква добре.
Хляба се нарязва на тънки филийки и се препича, още горещи се намазват с яйчената смес.
Гарнират се с кръгче яйце, хайвер и стрък копър.
Вкусно и красиво
1 франзела
Прави се маслена смес от: 50 гр меко тесто, 30 гр крем-сирене, 1 ч.л. маково семе
За украса: 2-3 сварени яйца, 2-3 с.л. хайвер, копър
Мекото масло се смесва със сиренето и маковото семе и се разбърква добре.
Хляба се нарязва на тънки филийки и се препича, още горещи се намазват с яйчената смес.
Гарнират се с кръгче яйце, хайвер и стрък копър.
Вкусно и красиво
Lindzi- SPAMMER
Тиквички-бюрек
1 тиквичка 100 гр.сирене 2 яйца 50 гр. брашно копър магданоз черен пипер галета | |
Тиквичката се обелва и нарязва по дължина с дебелина 6-8мм. Запържва се в сгорещено олио. Сиренето се обърква добре със ситно нарязаните магданоз и копър. Прибавя се черният пипер. Между две парчета тиквичките се слага от този пълнеж. Полученият "сандвич" се овалва в брашно яйцето и галетата и се пържи в сгорещено олио. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Яйца на фурна
6 яйца 4 домата 400 гр. сирене 2 с. л. олио 3 с. л. масло 1 с. л. чубрица сол черен пипер | |
Върху намазана с олио тава се нареждат нарязаните на шайби домати и се поръсват със сол. Отгоре се чупят яйцата. Около тях се натрошава сиренето и се поръсват подправките. Върху всяко яйце се слага парченце масло. Ястието се пече във фурна на 180 градуса. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Яйца със спанак и шунка
1 кг спанак
2 с. л. маргарин
2 с. л. брашно
4 яйца
200 г шунка
150 г кашкавал
сол и черен пипер
Приготвяне:
az-jenata.com
2 с. л. маргарин
2 с. л. брашно
4 яйца
200 г шунка
150 г кашкавал
сол и черен пипер
Приготвяне:
Спанакът се задушава в малко вода и се нарязва на ситно. След това се изпържва в маслото. Слага се в тавичка и върху него се разпределя нарязаната на лентички шунка. Отгоре се чукват яйцата, поръсва се с рендосания кашкавал и се пече в загрята фурна 20-25 минути.
az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Предястие с яйца
6 бр. сварени яйца 3 суп. л-ци майонеза 100 гр. сирене 1/2 л-ка горчица щипка черен пипер сол | |
Разрязваме яйцата на две и махаме жълтъците. В съд слагаме жълтъците и всички продукти. Смачкваме всичко добре и във шприц или с леко отрязан край на найлоново пликче шприцоваме в белтъците сместа. Каквото остане правим кулички отстрани на яйцата. Можем да украсим с листа от марули, клонче копър или зърна чер пипер. Вкуснотийки |
Lindzi- SPAMMER
Яйца с гъби
Продукти:
4 яйца
200 г гъби
50 г масло
1 домат
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измитите гъби се нарязват на филийки, и се задушават в маслото, добавят се и обеления и нарязан на дребно домат, още малко се задушават, да остане на мазнина, посоляват се и се изсипват в тавичка намазана с масло. От горе се разчупват яйцата, като се внимава да останат цели. Пече се на фурна до побеляване на яйцата. При поднасяне се ръси с магданоз.
4 яйца
200 г гъби
50 г масло
1 домат
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измитите гъби се нарязват на филийки, и се задушават в маслото, добавят се и обеления и нарязан на дребно домат, още малко се задушават, да остане на мазнина, посоляват се и се изсипват в тавичка намазана с масло. От горе се разчупват яйцата, като се внимава да останат цели. Пече се на фурна до побеляване на яйцата. При поднасяне се ръси с магданоз.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Яйца с гъби и кашкавал
Продукти:
4 яйца
100 г гъби
50 г масло
300 г прясно мляко
2 с.л. брашно
100 г кашкавал
2 с.л. галета
сока на половин лимон
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измитите гъби се нарязват на дребно и се задушават в половината от маслото. Останалото масло се загрява и се слага брашното и млякото и се разбърква хубаво. Сместа се разделя на две части. Към едната част се добавят гъбите, настъргания кашкавал,като оставяме малко,сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и се изсипва в огнеупорен съд намазан с масло и поръсен с галета. Отгоре се изсипва останалата част от сместа разбъркана с разбитите на сняг белтъци и сол на вкус и черен пипер. Ястието се поръсва с останалия кашкавал и се пече на умерена фурна. Поднася се топло
4 яйца
100 г гъби
50 г масло
300 г прясно мляко
2 с.л. брашно
100 г кашкавал
2 с.л. галета
сока на половин лимон
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измитите гъби се нарязват на дребно и се задушават в половината от маслото. Останалото масло се загрява и се слага брашното и млякото и се разбърква хубаво. Сместа се разделя на две части. Към едната част се добавят гъбите, настъргания кашкавал,като оставяме малко,сол, черен пипер, лимонов сок на вкус и се изсипва в огнеупорен съд намазан с масло и поръсен с галета. Отгоре се изсипва останалата част от сместа разбъркана с разбитите на сняг белтъци и сол на вкус и черен пипер. Ястието се поръсва с останалия кашкавал и се пече на умерена фурна. Поднася се топло
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Яйца със сирене
Продукти:
4 яйца
150 г сирене
30 г масло
сол
червен пипер
Начин на приготвяне:
Маслото се загрява изсипват се яйцата и се добавя сиренето, разбърква се. Поднася се веднага поръсено с червен пипер
4 яйца
150 г сирене
30 г масло
сол
червен пипер
Начин на приготвяне:
Маслото се загрява изсипват се яйцата и се добавя сиренето, разбърква се. Поднася се веднага поръсено с червен пипер
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Яйца с кашкавал
Продукти:
4 яйца
30 г масло
100 г кашкавал
сол черен пипер
Начин на приготвяне:
В нагорещеното масло се изсипват яйцата, добавя се нарязания на ситно или настърган кашкавал, разбърква се. При сервиране се ръси с черен пипер.
Бележки:
При посоляването, трябва да се има предвид кашкавала.
4 яйца
30 г масло
100 г кашкавал
сол черен пипер
Начин на приготвяне:
В нагорещеното масло се изсипват яйцата, добавя се нарязания на ситно или настърган кашкавал, разбърква се. При сервиране се ръси с черен пипер.
Бележки:
При посоляването, трябва да се има предвид кашкавала.
www.Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Яйце върху канапе от задушени зеленчуци
Порции: 3
Продукти:
3 яйца
1 чаена чаша ориз
1 чаша зрял кромид лук
3 чушки
200 гр сладка царевица
олио
сол
черен пипер
чубрица
Начин на приготвяне:
Запържете нарязания лук и го посолете след което прибавете кромида, нарязаните чушки и царевицата. Посолете на вкус и задушете зеленчуците. Овкусете с подправките. Направете канапе в чиния и върху него поставете едно изпържено яйце. Ястието е готово за сервиране.
Продукти:
3 яйца
1 чаена чаша ориз
1 чаша зрял кромид лук
3 чушки
200 гр сладка царевица
олио
сол
черен пипер
чубрица
Начин на приготвяне:
Запържете нарязания лук и го посолете след което прибавете кромида, нарязаните чушки и царевицата. Посолете на вкус и задушете зеленчуците. Овкусете с подправките. Направете канапе в чиния и върху него поставете едно изпържено яйце. Ястието е готово за сервиране.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
ЯЙЧЕНА САЛАТА
10 яйца твърдо сварени , 300-400гр сирене , 1-2ч.л.червен пипер , половин каф.чашка олио, Яйцата се смачкват заедно със сиренето и към тях се добавят останалите съставки.Хубаво се разбърква/може и с пасатор за да стане на пастет/ и е готово за консумация.Тази рецепта е много удачна покрай великден ,когато остават много яйца и се чудиш какво да ги правиш,също е страхотен яйчен пастет за закуска.Ако го направиш в по-малко количество с 1-2 яйца можеш да му сложиш и смлян домат тогава става още по-вкусно.Да Ви е сладко
Гост- Гост
Гъбки
Гъбки
Продукти за 2 порции:
2 варени яйца
1 домат
2 картофа
магданоз
сирене
Начин на приготвяне:
Източник: vkusnotiiki.net
Продукти за 2 порции:
2 варени яйца
1 домат
2 картофа
магданоз
сирене
Начин на приготвяне:
Яйцата се слагат по средата на чиния. Домата се срязва на две и на всяко яйце се слага половин домат. Отстрани се слагат пържените картофи настъргва се сирене и се поръсва с магданоз.
Източник: vkusnotiiki.net
maggi- Администратор
Шприцовани яйца
10 бр. яйца сол черен пипер кутийка майонеза 1-2 с.л. маргарин | |
Твърдо сварените яйца се разрязват на половинки по дължина. В купа се изваждат жълтъците, като се внимава да не се разкъса белтъка, който по-късно ще се напълни със сместа! Жълтъците се намачкват с вилица, добавя се маргарина и се разбърква хомогенно. Слага се майонезата (по желание не е задължително да се използва цялата), отново се размесва добре. Накрая се овкусява със солта и черния пипер - количество по желание. Готовата смес пълним в шприц и правим \"розички\" в белтъците. По желание може да се украси с листенца магданоз, резенче чушка или маслинка. Оставят се да престоят в хладилника преди да се сервират. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
Детско предястие с яйце
Яйца оформени като мишлета, ще зарадват вашите деца в празник и делник. С уши от репички, очи от маслини и опашка от зелен лук.
Необходими продукти:
1. 1 яйце
2. 1 една черна маслина
3. 1 репичка
4. 2 стръка зелен лук
5. 1 малко парче сирене за допълване
Начин на приготвяне:
1. За да станат по твърди поставете яйцата в малка тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да заври на силен огън. Оставя се да ври 1 минута, след това изключите. Захлюпете тенджерката и оставете яйцата в горещата вода за 12 минути.
2. След като охладите яйцата, е по-добре да ги обелите под течаща студена вода, за да се запазят цели.
3. Нарязваме яйцата на две по дължина. Поставете половинките надолу с жълтъка в чинията. След това се правят малки прорези в яйцето за половинките за очите и ушите. Слагаме и перата от лук за опашки.
4. Сервирайте яйцето-мишка с парче сирене за игрив обяд.
Лично аз когато ги направих, сложих за опашка тънки пръчици кашкавал.
Източник
Schatzе- Администратор
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|